Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII. - Strona 128 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytyuł do kolejnej części naszego wątku
Uśmiechamy się radośnie, bo zaraz witamy wiosnę. 5 11,36%
Ząbek tu, ząbek tam , ale jeszcze czadu mamie dam 10 22,73%
Dietka rozszerzona, mama zadowolona a ja poznaje nowe smaki, bo już nawet jem buraki 7 15,91%
Poznajemy smaki nowe i jesteśmy przez to zdrowe ! 2 4,55%
RosnąRączki,RosnąNóżkiTo też czas zębowej wróżki, baba,baba wciąż słyszymy i na wiosnę sie cieszymy. 12 27,27%
Pół roczku już mamy i siadać, pełzać zaczynamy! Mamusie VII-VIII. 8 18,18%
Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-06, 20:45   #3811
Marina1
Zakorzenienie

Dot.: Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII.

Dziewczynki moje, właśnie Was przeczytałam, ale zaraz zmykam do łóżeczka, bo mnie powoli zaczyna kręcić Morfeusz i chyba czas oddać się w jego objęcia

teliczku, rysiki, beatko, agadus, brumek ( i wszystkie inne laseczki za życzenia zdrówka ) i już Wam piszę jak jest - Maluch kaszle, ciągle paskudnie, no ale - leczenia dzień kolejny za nami... Ma leków, aż sobie rozpisałam na kartce godzinami co mam podać, żeby to miało jakiś ład i skład... patrzę i nawet steryd dostał - encorton.
No ale, mus to mus. Oby tylko nie zeszło na płucka.
W środę kontrola...
No i macie rację - sama jestem z tym wszystkim i kurcze ciężko...

Lecę dziewuszki.
Dobranoc, śpijcie spokojnie
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-06, 20:47   #3812
wodaqua
Zadomowienie

Dot.: Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII.

Witajcie wieczorową porą!
Już chyba tak zawsze będę wpadać i wypadać po chwili
Sto lat dla Majeczki Karoliny i Majeczki Iwony
U nas próby siadania Jest tym taka podjarana! Poza tym do świecących się komórek i ekranu w aparacie z zainteresowania robi taki śmieszny dziubek
Jutro najazd teściów, w środę szczepienie (wzw) więc skromnie proszę o kciuki.
Jak mam chwilę to Was gonię, ale nie sposób już się odnieść, jednak zaznaczam, że zawsze trzymam kciuki, kiedy któraś prosi, cieszę się z nowych umiejętności i życzę zdrowia pochorowanym.
Synek mojej koleżanki (te 4 dziurki w sercu) będzie miał operację w Łodzi - kiedy i jak - nic nie wiedzą jeszcze
Tęsknię za Wami!
Dobrej nocy!
wodaqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-06, 20:48   #3813
madzia1k1
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Naataaszkaa Pokaż wiadomość
Czyli znowu tysiąc wersji będzie

Ja się właśnie też boję.. raz dałam skórkę od chleba i ona od razu tymi swoimi zębami ugryzła kawałek.. szybko jej wyciągnęłam.. to samo z jabłkiem.. bo ona od razu do gryzienia się zabiera..

W ogóle strasznie się boję jak ona zacznie jeść normalne rzeczy, nie papki.. jakaś zeschizowana jestem na tym punkcie od czasu kiedy mój tata się dusił gdy mu mięso z szaszłyka stanęło w gardle.. siny się zrobił, oczy wielkie - przerażający widok którego nie zapomnę do końca życia i od którego mam masakrycznego stracha, że ktoś się udusi jedzeniem

Ale super, że te ćwiczenia tak się jej podobają a do aparacików na pewno się przyzwyczai i nie będzie ich ściągać

Jutro planuję mieszać Hani mleko żeby przejść z ha na zwykłe bebiko.. jak długo mieszałyście mleka aż do całkowitego przejścia na nowe?
Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
Mam HTC na androidzie i przeważnie korzystałam z Opery ale na takiej aplikacji lepiej czyta się forum

Przy chrupku faktycznie strachu mniej, ale dziś dałam Dzieciowi piętkę i ugryzł dość spory kawał, który musiałam mu z buzi wyciągać. Także trzeba uważać. Ja też strachliwa
No właśnie ten strach jest przeraźliwy. O chrupka to też się mniej boje, ale dzisiaj dałam biszkopta takiego podłużnego i ugryzł tak 1cm kawałek i zamknął buźkę, tak się przestraszyłam, nic się nie stało bo mu szybko wyjęłam ale nie wiem co by się stało jak bym nie zareagowała. Też bardzo uczulona na punkcie zakrztuszenia jestem, bo jak byłam mała to krztusiłam się cukierkiem i było bardzo źle, na szczęście dobrze się skończyło.

Największe szczęście dla ojca i matki
Nad dobra ziemskie, rozkosze, dostatki
To ich krew - życie, to ich własne dziecię.
Co im nad wszystko droższe jest na świecie.

madzia1k1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-06, 20:49   #3814
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
nawet nie wiem jak dzis ugotowałam obiad
acha i pieke kokosowe ciacho
Ja Cię kobieto podziwiam! kiedy Ty masz na to czas...
Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość
No właśnie Aniu Ty chyba nie dajesz kaszek... A możesz powiedzieć dlaczego?
Tylko dlatego że nie widzę takiej potrzeby. Nie zarzekam się że nie podam, ale kaszki dostarczają głównie węglowodanów- czyli kalorii- a mało wartościowych składników, więc wolę podawać w ich miejsce coś innego

pewnie kiedyś podam, ale wtedy kupię zwykłe, nie dziecięce

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
Za to w jej przypadku łagodny wyrok powinien być wykluczony własnie ze względu na nieudzielenie pomocy i bezczeszczenie zwłok maleństwa i wszystkie kłamstwa które sobie tak dokładnie przygotowała.

Taka moja opinia...
zgadzam się z tym w zupełności!
Cytat:
Napisane przez madzia1k1 Pokaż wiadomość
A powiedzcie mi moje dziewczynki, czy jak dajecie chrupka, biszkopta to nie boicie się, że się dziecko nimi zadławi. Bo ja tak zaczęłam próbować dawać takie rzeczy 3 dni temu i Dominik to strasznie łapczywie je i nieumiejętnie. Muszę mieć swoje ręce cały czas przy jego buźce, bo boję się, że ugryzie za duży kawałek i się udławi. a jak mu tak przeszkadzam w jego samodzielnym jedzeniu to strasznie się wkurza i zaczyn płakać.

Daję Adasiowi dużo rzeczy do samodzielnego jedzenia, wiadomo że wtedy go sama nie zostawiam ale siedzę w pobliżu. Jakoś się nie boję - odpukać w miarę sobie radzi. Ostatnio ugryzł kawał banana, patrzyłam co z nim zrobi, a on przemielił i połknął

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-06, 20:51   #3815
zanetaa88
Zakorzenienie

ANia u mnie Emilie właśnie ugryzła banana wystraszyłam się i go wyciągnęłam...

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-06, 20:54   #3816
karolinee1983
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ellika Pokaż wiadomość
Bardzo się podoba! Bo to w sumie takie zabawy fajne nawet dla zdrowych dzieci. Dzisiaj byłysmy na logorytmice - pan na pianinie grał a myśmy chodzili do rytmu, wstawali do głośnych dzwięków, siadali do cichych, itp., na prawde fajne. Potem zajęcia z surdopedagogiem - to też różne zabawki i dzwięki. Karolcia szczerze to lubi
Aparaciki dzisiaj nosiła przez godzinę, zdziwiona była, ale radosna jak zwykle raczej, nie ściągała ich. Zobaczymy co bedzie jutro
Fajnie z opisu brzmi ta rehabilitacja

Cytat:
Witam!!!
A do tego te ciągłe mrozy i przez to juz tydzień siedzę w domu i czuje sie uwięziona, bo nawet na spacer wyjść nie można Tak jakoś popadłam w rutynę i ciągle mnie coś wkurza... Ale koniec smęcenia!!!
Najważniejsze, że Dominik zdrowy i kochany jest.
Ja też ostatni tydzień w domu kwitłam, dlatego dziś poszłam do sklepu po słoiczki dla Mai. Super było!

Cytat:

dziś sobie zdałam sobie sprawę że może dziecko zle chowam
bo faktycznie on niewiele czasu potrafi sam spędzać
może to jest też troche tak że to taki typ żywego dziecka
no sama nie wiem
No to ja chyba też źle chowam bo moja też z tych, co się za długo same nie pobawią

Dobra, ja już uciekam, Jeszcze tylko prysznic i lulu (chyba, że w telefonie jeszcze poczytam co nieco) Maja śpi w gondoli, ale budzi się co 15 minut i kwęka, trzeba ją bujnąć mocniej i zasypia z powrotem
Dobranoc!

MAJA 06.08.2011 r.

karolinee1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-06, 20:55   #3817
Naataaszkaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Jacieee Ja uważam, ze wszystko też zależy od chleba, bo faktycznie nie raz Emi raz dwa coś zrobi i ma kawałek w buzi, a nie raz miętoli miętoli i chlebek się tylko kruszy. No ale jakby nie było to trzeba uważać. Ja dzisiaj pierwszy raz podałam kasze jaglaną i miałam takiego stracha...ona otwierała buzie że chce a Ja myślałam, że jej nie smakuje i będzie mi się dławiła...

---------- Dopisano o 20:45 ---------- Poprzedni post napisano o 20:38 ----------

Telik miałam pisać, bo czytam i czytam.
Bawisz się z Nim w akuku ?
Ja nawet kiedy idę do wc chowam się tam aby mnie widziała,
a zaraz się pokazuję i mówię "akuku"
Biorę pieluchę daję jej na buzię, zaraz odkrywam i mówię "akuku"
Może czasem to idiotycznie wygląda,
ale widzę np. że Emi jest teraz na etapie "mamo nie odchodź bądź ze mną 24h blisko mnie" no ale że muszę coś nie raz zrobić i ją odłożyć - jak widzi, że odchodzę zaczyna marudzić, a jak się pokazuję i mówię "akuku" to się śmieje.
W ogóle lubi pieluchę na buzi i czeka aż ktoś jej odkryje,
jak za długo ma ją na sobie to sama ściąga i się śmieje.

Kiedyś wyczytałam gdzieś, że dziecko musi zdać sobie sprawę, że mama wychodzi, ale też że wraca i proponowali zabawę a kuku.
Moja też uwielbia jak jej się pieluchę na twarz zarzuci i potem powoli ściąga i mówi a kuku mogłaby tak cały dzień się bawić na szczęście nie mam problemów żeby zostawić ją samą i wyjść do drugiego pokoju.. no chyba, że już jej się znudzi zabawa to wtedy nie da mi wyjść

Także popieram zabawę w a kuku - chowanie się za drzwiami i za chwilę wejście.. potem coraz dłużej.. i Teliczku na pewno nie wychowujesz Jasia źle.. widocznie potrzebuje jeszcze stałego kontaktu z Toba.. z czasem na pewno będzie potrafił dłużej się sam sobą zająć

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
Dziewczynki moje, właśnie Was przeczytałam, ale zaraz zmykam do łóżeczka, bo mnie powoli zaczyna kręcić Morfeusz i chyba czas oddać się w jego objęcia

teliczku, rysiki, beatko, agadus, brumek ( i wszystkie inne laseczki za życzenia zdrówka ) i już Wam piszę jak jest - Maluch kaszle, ciągle paskudnie, no ale - leczenia dzień kolejny za nami... Ma leków, aż sobie rozpisałam na kartce godzinami co mam podać, żeby to miało jakiś ład i skład... patrzę i nawet steryd dostał - encorton.
W środę kontrola...

Lecę dziewuszki.
Trzymam kciuki, żeby szło ku dobremu!

Cytat:
Napisane przez wodaqua Pokaż wiadomość
U nas próby siadania Jest tym taka podjarana! Poza tym do świecących się komórek i ekranu w aparacie z zainteresowania robi taki śmieszny dziubek
i kciuki zaciśnięte za szczepienie

Cytat:
No właśnie ten strach jest przeraźliwy. O chrupka to też się mniej boje, ale dzisiaj dałam biszkopta takiego podłużnego i ugryzł tak 1cm kawałek i zamknął buźkę, tak się przestraszyłam, nic się nie stało bo mu szybko wyjęłam ale nie wiem co by się stało jak bym nie zareagowała. Też bardzo uczulona na punkcie zakrztuszenia jestem, bo jak byłam mała to krztusiłam się cukierkiem i było bardzo źle, na szczęście dobrze się skończyło.
O jaaa.. to miałaś przeżycie.. ja to chyba osiwieje jeszcze bardziej niż już jestem od tego wszystkiego
Naataaszkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-06, 20:58   #3818
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

Cytat:
Napisane przez adrji Pokaż wiadomość
o to widze, że podobnie
może dzis Jaśki postanowiły
mieć taki humor
starszy i mlodszy dokazują umówili się
tylko ja ciatsa nie zrobiłam
eh zjadłabym do kawki kokosowe
oj te Jaśki
Cytat:
[/COLOR]Telik miałam pisać, bo czytam i czytam.
Bawisz się z Nim w akuku ?
Ja nawet kiedy idę do wc chowam się tam aby mnie widziała,
a zaraz się pokazuję i mówię "akuku"
Biorę pieluchę daję jej na buzię, zaraz odkrywam i mówię "akuku"
Może czasem to idiotycznie wygląda,
ale widzę np. że Emi jest teraz na etapie "mamo nie odchodź bądź ze mną 24h blisko mnie" no ale że muszę coś nie raz zrobić i ją odłożyć - jak widzi, że odchodzę zaczyna marudzić, a jak się pokazuję i mówię "akuku" to się śmieje.

Kiedyś wyczytałam gdzieś, że dziecko musi zdać sobie sprawę, że mama wychodzi, ale też że wraca i proponowali zabawę a kuku.
Tak tak
bawimy się w akuku
co prawda Jasiu dopiero niedawno zakumumał o co chodzi
ale teraz lubi
szczególnie jak go zakrywam kocykiem i potem szybciutko odkrywam
ma radoche chłopak
ale szczerze mówiąc nie wiedziałam że to taka ważna zabawa
Cytat:

teliczku, rysiki, beatko, agadus, brumek ( i wszystkie inne laseczki za życzenia zdrówka ) i już Wam piszę jak jest - Maluch kaszle, ciągle paskudnie, no ale - leczenia dzień kolejny za nami...

przesyłam Ci zdrówka wirtualnego 2 kg

Cytat:
Jak mam chwilę to Was gonię, ale nie sposób już się odnieść, jednak zaznaczam, że zawsze trzymam kciuki, kiedy któraś prosi, cieszę się z nowych umiejętności i życzę zdrowia pochorowanym.
Synek mojej koleżanki (te 4 dziurki w sercu) będzie miał operację w Łodzi - kiedy i jak - nic nie wiedzą jeszcze
Tęsknię za Wami!
Dobrej nocy!
kciuki za szczepienie
i za operacje u maluszka koleżanki
Aniu pobite gary z tą organizacją
bo zakalec jakiego dawno nie widziałam
i znając mnie - zjem go

miłej nocki

aha jutro jedziemy znowu na płukanie oka
proszę o kciuki
Stary 2012-02-06, 21:03   #3819
karolinee1983
Zadomowienie

Jeszcze doczytałam...

Cytat:
Moja też lubi, a właściwie lubi wszystko, co jest jakimś tam materiałem zarzucać sobie na głowie ale nie zawsze to potrafi ściągnąć i jest wtedy panika

Cytat:
1.Sto lat dla Majeczki Karoliny i Majeczki Iwony
2.U nas próby siadania Jest tym taka podjarana! Poza tym do świecących się komórek i ekranu w aparacie z zainteresowania robi taki śmieszny dziubek
3.w środę szczepienie (wzw) więc skromnie proszę o kciuki.

4.Synek mojej koleżanki (te 4 dziurki w sercu) będzie miał operację w Łodzi - kiedy i jak - nic nie wiedzą jeszcze
Tęsknię za Wami!
Dobrej nocy!
1. Dziękuję
2. Gratuluję!
3. Kciuki zaciskam
4. i dla koleżanki synka też

---------- Dopisano o 21:03 ---------- Poprzedni post napisano o 21:02 ----------

Cytat:
oj te Jaśki

proszę o kciuki

Idę se

MAJA 06.08.2011 r.

karolinee1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-06, 21:09   #3820
CrazyMachine
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kajool Pokaż wiadomość
Sprobuj jeszcze tych Nestle np. 8 zboz. Swietne sa i slicznie pachna
Właśnie czekam aż mi się kaszka manna bobovity skończy. Nie chcę mięć pootwieranych zbyt wiele kaszek, a my z glutenem dopiero na pierwszej fazie, za tydzień będzie miesiąc, to jeszcze jeden nas czeka.

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
dziex - z tylu jej sie w jednym miejscu wytarly, a wogole miala takie piekne czarne jak sie urodzila, a tu od skory rosna jej blon i takim spsobem ma pasemka
Moja też urodziła się taką czarnulką, tak mi się to podobało, a teraz jest blondaskiem. Wiem jednak, że jej ściemnieją, bo ja miałam tak samo.
Cytat:
Napisane przez karolinee1983 Pokaż wiadomość
U nas nie ma tego problemu bo... mała nie chce spać w łóżeczku
A to księżniczka pewnie że z mamą w wielkim łóżku lepiej. Śpicie we trójkę?
CrazyMachine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-06, 21:11   #3821
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
ANia u mnie Emilie właśnie ugryzła banana wystraszyłam się i go wyciągnęłam...

Cytat:

Cytat:

i znając mnie - zjem go

a wiesz że też bym zjadła? ja w ogóle dziwna bywam - jakby się placek przypiekł to zgadnij kto zje takie przypalone?

też zmykam, dobranoc!

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-06, 21:13   #3822
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość
Brumku, Agadus ja w zasadzie tez karmie tylko piersia. A pisze "w zasadzie", bo jednak mielismy ten epizod 3 dniowy z MM jak maly mial problemy z zoltaczka. Poza tym od tygodnia podaje gluten - lyzke kaszy do mojego mleka. No i Antek ma juz za soba sloiczek sliwek. Antek tez robi rzadko kupke. I ostatnio jak juz sie pojawiala, to konsystencja coraz bardziej sie zatwardzala, mimo, ze byl tylko na UU, a ja przeciez diety nie zmienialam. No i jak juz stracilam rachube w dniach (na pewno wiecej niz 5), to podalam kilka lyzeczek sliwki. Dzisiaj kupka jak marzenie!
Poza tym wydaje mi sie, ze Antek jest juz gotowy na inne jedzenie. Jak mam jedzenie w rekach jak trzymam go na kolanach, to az mi reke zabiera.
Brumku a Tymek nie reaguje na Twoje jedzenie?
Aaa, no i ja akurat ciesze sie, ze Antek umie pic z butelki. Dzieki temu nie jestem uwiazana do niego i jak mam mozliwosc, to moge wyjsc bez niego.
To po kolei :
- tę kaszkę na swoim mleku to gotujesz normalnie?
- śliwkę? Ale ja mu ją podajesz? W jakiej postaci?
- Tymuś też patrzy intensywnie na jedzenie Ale nie wiem, czy dlatego że to jedzenie, czy dlatego, że każda rzecz w naszych rękach jest dla niego pociągająca
- ale Ty masz już trójeczkę i wcale się nie dziwię, że masz ochotę się "wyrywać". Ja cały czas nie mogę się nacieszyć swoim pierworodnym i nie mam potrzeby wychodzenia na dłużej niż 1-2 godzinki, czyli taka jedna przerwa w jedzeniu w zupełności mi wystarcza

Cytat:
bardzo fajne
już sama nie wiem czy daję je w celu ekspozycji na gluten czy dla radochy jaką Jas ma przy rozbrajaniu tego
Teliczku - pytanie z serii głupich: a nie boisz się że jakiś okruszek, taki maleńki, wpadnie mu nie tam gdzie trzeba i się zacznie krztusić? Bo ja się chyba boję

Cytat:
u nas podobnie
Jasiek odkrył obroty w 2 strony
i na sekunde nie moge go spuścić z oka
pozatym mata to maximum 10 minu
kojec to samo
leżaczek to dla niego kara
ewentualnie kocyk i cos niestandartowego do zabawy(budelka, pedzel silikonowy, opakowanie) to maksimum 15 min
pozatym musimy tanczyć
albo ja musze tanczyc przed księciuniem a on patrzy, samoloty gilgotki itp
A to zdolniacha! Mój starszy, a tylko z plecków na brzuszek potrafi na razie. WIęc korzystam z ostatnich chwil jego niemobilności
U nas z tych rzeczy jest tylko mata, kocyk i piankowe puzzle, bo innych nie mamy, i czasem wytrzymuje na nich całkiem długo. Ale wiesz co, mi się wydaje że jak na niemowlaka 15 minut samodzielnej zabawy to wcale nie jest mało
Mój też kocha mamę-aktorkę. A w zasadzie mamę-klauna Im głupsze rzeczy wyprawiam, im idiotyczniejszym głosem mówię/śpiewam, tym większa radocha w oczach synka (i tym większe przerażenie w oczach męża )

Cytat:
Napisane przez editka2022 Pokaż wiadomość
ja tez bardzo dlugo ssalam kciuka do ok.10roku zycia i mam prosciutkie piekne zeby,palec wrocil juz dawno do normy bo wczesniej byl brzydki(sparcialy i chudy)ale to dawno dawno kilkanascie lat temu
Czyli nie taki kciuk straszny

Cytat:
Napisane przez adrji Pokaż wiadomość
Kurcze dziewczyny zamiast zacząć sie udzielać wczesniej
jak Jaś leżał sobie godzianami na macie, to ja zaczęłam dopiero teraz,
a udaje mi się tylko troche w międzyczasie podczytywać
haha, fajnie powiedziane

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Brumek jak to nie budzisz Tymka w nocy na karmienie? coś oszukujesz..
No dobra, budze o północy, ale ja tego nie traktuję jak noc, bo dla mnie to środek wieczoru Ale kiedyś go budziłam jeszcze ok. 4.

Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość
Brumciu a pokażesz te huśtawkę? Pewnie już to robiłaś, ale nie dojrzałam
Pokażę Dopiero dziś zdjęcia zrobiłam i zaraz zgram.

A te wargi to dla mnie szok. Tzn. to że się na nowo sklejają Jaki to ma mechanizm? Zaraz sobie gdzieś poczytam.

Cytat:
Napisane przez ellika Pokaż wiadomość
Bardzo się podoba! Bo to w sumie takie zabawy fajne nawet dla zdrowych dzieci. Dzisiaj byłysmy na logorytmice - pan na pianinie grał a myśmy chodzili do rytmu, wstawali do głośnych dzwięków, siadali do cichych, itp., na prawde fajne. Potem zajęcia z surdopedagogiem - to też różne zabawki i dzwięki. Karolcia szczerze to lubi
Aparaciki dzisiaj nosiła przez godzinę, zdziwiona była, ale radosna jak zwykle raczej, nie ściągała ich. Zobaczymy co bedzie jutro
Takie dzieci są cudowne - wszystko przyjmują za dobrą monetę i potrafią cieszyć się każdą chwilą
I super że rehabilitacja z tych fajnych, a nie bolesnych czy męczących

Cytat:
dziś sobie zdałam sobie sprawę że może dziecko zle chowam
bo faktycznie on niewiele czasu potrafi sam spędzać
może to jest też troche tak że to taki typ żywego dziecka
no sama nie wiem
Się stuknij, kochana Czy niemowlaki są od tego, żeby samemu spędzać czas? Nie! I to nie tylko moje zdanie, ale różniastych psychologów dziecięcych

Cytat:
W środę kontrola...
Oby Ale taki silny lek powinien szybko zatrzymać chorobę

Cytat:
1. U nas próby siadania Jest tym taka podjarana!

2. Jutro najazd teściów, w środę szczepienie (wzw) więc skromnie proszę o kciuki.
1. Brawo
2. Cięzki tydzień przed Tobą

A moje dziecko ewidentnie spodziewa się kolejnych zębów. Ma takie objawy, jak te, które wystąpiły jakieś dwa tygodnie przed dolnymi: hektolitry śliny, marudzenie i takie szerokie, miękkie dziąsła. Coś czuję, że na półrocznicę może sobie sprawić prezent w postaci kolejnego szpikulca
Stary 2012-02-06, 21:16   #3823
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
i znając mnie - zjem go

proszę o kciuki
Kocham zakalca !

A kciuki ściskam z całych sił

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość

a wiesz że też bym zjadła? ja w ogóle dziwna bywam - jakby się placek przypiekł to zgadnij kto zje takie przypalone?
Ja przypalonego nie znoszę, ale za to uwielbiam ciasto surowe, taką masę prosto z gara Mama zawsze mnie za to goniła, że będzie brzuch bolał, bo tam jest proszek do pieczenia surowy, ale dla mnie nie ma nic pyszniejszego
Stary 2012-02-06, 21:17   #3824
jacieeeee
Wtajemniczenie

Telik kciuki za zabieg. Dominik tez z tych dzieciaczkow, ktore potrzebuja sporo uwagi. Taki charakter. Ostatnio mnie tesciowa wkurzyla, bo stwierdzila, ze Domek nie jest dobrym dzieckiem. Zlym tez nie, tylko takim co to na miejscu nie usiedzi. Powiedzialam jej tylko, ze dla mnie jest idealny. Ale zdecydowanie inne slowa pchaly mi sie na usta.
Wodaqa dla Was tez kciuki.
Dziubek jak waga? kurka irytuje mnie ten zastoj.

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-06, 21:20   #3825
zanetaa88
Zakorzenienie

Telik proszę. Ponoć ma właśnie wpływać na to aby dziecko wiedziało, że mamusia znika i wraca, aby miało tą świadomość.Ja do tej zabawy tak podeszłam Moja Emi potrafi pozostać sama i sobą się zająć, natomiast np jeżeli nawet idę zęby myć zabieram ją ze sobą w leżaczku, wtedy tak strasznie mnie obserwuję co robię,ale jeżeli muszę zrobić np pranie i nie opłaca mi się jej brać to zostawiam an kocyku daję jej ulubioną zabawkę albo jakąś nową rzecz której jeszcze nie widziała i się nią interesuje - cokolwiek bezpiecznego. np. ostatnio zrobiłam balona z worka którym się świetnie bawiła, albo dałam jej butelkę lekko zgniecioną,którą wylizała od góry do dołu - uwielbia zakrętki nawet lubi się bawić rurką od Fridy - wyciągam wtedy tą gąbeczkę i sobie przekłada z rączki do rączki.Jak już jest tragicnzie marudna w dany dzień to ściągam jej porty i się bawi nóżkami, ale od kilku dni chce mnie widzieć i widzieć...to wtedy jak najczęściej bawię się z nią w a-kuku.

Stary 2012-02-06, 21:20   #3826
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
Tylko dlatego że nie widzę takiej potrzeby. Nie zarzekam się że nie podam, ale kaszki dostarczają głównie węglowodanów- czyli kalorii- a mało wartościowych składników, więc wolę podawać w ich miejsce coś innego
Aania Ty wiesz ile ja mam dla Radka kaszek?
9sztuk.
W tym jedna z glutenem i jeden kleik ryżowy
Nie wiedziałam jakie dokładnie mam kupić i nabrałam tego tyle...
Kiedyś to Radkowi podam ale kiedy to nie wiem.

Cytat:
proszę o kciuki
dla Jaśka i Zośki
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-06, 21:24   #3827
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
a jaka to aplikacja?

Eveewe jestem i ja. Pan i Władca z pracy wrocil i trzeba bylo obiad podac :P
ha ha ha moj pan i wladca zjadl obiad, zasiadl przed allegro, po czym jak mu sie znudzilo wylaczyl komp i zarzadzil, ze Marys spi to i my idziemy. I co!!!!!! MArys spi do tej pory, on tez (zrozumiale wstal o 4 do pracy) a ja sie obudzilam i ni chu... chu... i teraz pytanie:
1 - wstanie i posiedzi z 1,5 h po czym zawola o kapiel i pojdzie spac okolo polnocy
2 - uznala ze to noc, bo cisza w domu i bedzie spac do rana
Pierwszy raz sie cos takiego zdarzylo
.
Cytat:

W środę kontrola...

Lecę dziewuszki.
Zdrowka dla Igorka
Cytat:
Napisane przez CrazyMachine Pokaż wiadomość
Właśnie czekam aż mi się kaszka manna bobovity skończy. Nie chcę mięć pootwieranych zbyt wiele kaszek, a my z glutenem dopiero na pierwszej fazie, za tydzień będzie miesiąc, to jeszcze jeden nas czeka.

Moja też urodziła się taką czarnulką, tak mi się to podobało, a teraz jest blondaskiem. Wiem jednak, że jej ściemnieją, bo ja miałam tak samo.

A to księżniczka pewnie że z mamą w wielkim łóżku lepiej. Śpicie we trójkę?
No ja mam czarne wlosy naturalne, wiec i Marys bedzie pewnie pozniej takowe miala. Dla mnie jest piekna jako czarnulka i jako blondyna

Edytowane przez eveewe
Czas edycji: 2012-02-06 o 21:26
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-06, 21:27   #3828
zanetaa88
Zakorzenienie

Ania a jakie to są kaszki swoje ? nie sklepowe? kasza manna ? kasza jaglana? kasza kukurydziana?

Stary 2012-02-06, 21:28   #3829
CrazyMachine
Zadomowienie

Piszecie dziś o gryzieniu. Ja też się boję zakrztuszenia. Mam wrażenie, że dziecko powinno już siedzieć, żeby gryźć. Teraz mam problem z jabłkiem, bo Mała uwielbiała ssać jabłko w kawałku, ale teraz od razu rzuca się na nie swoim milimetrowym zębem i wczoraj dwa razy ogryzła mi kawałek, a że leżała sobie na pleckach, to musiałam wyjąć jej paluchem. No i musiałam pójść na kompromis - skrobałam jej tym jabłkiem po małym ząbku jak po tarce - ale miała radochę i sama sobie memlała papkę w buzi.
Podejmujemy też inne próby. Daję jej czasem possać obwarzanka - tu z ogryzieniem sobie jeszcze nie radzi, albo piętkę. Niestety z brzegu piętki udaje się jej oderwać skórkę w większym kawałku i ma później odruch krztusząco - wymiotny. Ale tak sobie myślę, jakoś obie musimy sobie z tym poradzić.
Stary 2012-02-06, 21:28   #3830
Lili 83
Zakorzenienie

Beatka jak się Scio nie zdecyduję na krem to jak najbardziej Ci go mogę przesłać. Nie jest mi potrzebny.
Lekarka mówiła, żeby smarować tylko te miejsca suche.

Wiecie, że ja jeszcze nigdy nie spuściłam Radka z oka na dłużej jak 20min?
To nie to, że panikara i nie chce z nikim zostawić, ale tak naprawdę to nie mam przy kim.
Stary 2012-02-06, 21:29   #3831
zanetaa88
Zakorzenienie

Eweeve Ja bym nie kąpała. Kiedy wstanie przebrałabym ją, dała witaminki i dała jeść i niech ponownie zasypia. U mnie było raz to samo i zrobiłam tak jak Ci piszę, bałam się cholernie że mi nie zaśnie ponownie, ale moja dama uspokoiła mamusię i poszła spać dalej i wstała tak jak zawsze o 7.

Stary 2012-02-06, 21:33   #3832
Naataaszkaa
Raczkowanie

Cytat:
proszę o kciuki

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Mój też kocha mamę-aktorkę. A w zasadzie mamę-klauna Im głupsze rzeczy wyprawiam, im idiotyczniejszym głosem mówię/śpiewam, tym większa radocha w oczach synka (i tym większe przerażenie w oczach męża )

No to czekamy na kolejnego ząbka Tymka

Nie mam pomysłu co zrobić jutro na obiad? Co robicie?
Naataaszkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-06, 21:35   #3833
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Dominik tez z tych dzieciaczkow, ktore potrzebuja sporo uwagi. Taki charakter. Ostatnio mnie tesciowa wkurzyla, bo stwierdzila, ze Domek nie jest dobrym dzieckiem. Zlym tez nie, tylko takim co to na miejscu nie usiedzi. Powiedzialam jej tylko, ze dla mnie jest idealny. Ale zdecydowanie inne slowa pchaly mi sie na usta.
Paskudny babsztyl Ale mnie denerwują takie komentarze. Ja już się nie ma nic miłego do powiedzenia matce na temat jej dziecka, to powinno się zamknąć twarz i siedzieć cicho a nie wyjeżdżać ze swoimi mądrościami
A inne sprawa to to że niemowlę jest dobrze albo niedobre Grzeczne albo niegrzeczne. Bzdura.

---------- Dopisano o 21:35 ---------- Poprzedni post napisano o 21:34 ----------

Cytat:
Ja mam zamówienie na konkretną rzecz, więc właśnie ją robię
Taka zwykła pierś smażona soute, zapieczona z plasterkiem ananasa i z żurawiną. A do tego frytki.

Napisałam coś w Klubie. Poradzicie?
Stary 2012-02-06, 21:38   #3834
Zmalowana
Zakorzenienie

Cytat:

Dobrej nocy!
Chciałabym to zobaczyć!!!!!!

Cytat:
Telik kciuki za zabieg. Dominik tez z tych dzieciaczkow, ktore potrzebuja sporo uwagi. Taki charakter. Ostatnio mnie tesciowa wkurzyla, bo stwierdzila, ze Domek nie jest dobrym dzieckiem. Zlym tez nie, tylko takim co to na miejscu nie usiedzi. Powiedzialam jej tylko, ze dla mnie jest idealny. Ale zdecydowanie inne slowa pchaly mi sie na usta.
Dziubek jak waga? kurka irytuje mnie ten zastoj.
Było powiedzieć że dobra babcia by nigdy nie powiedziała tak o wnuczku

Cytat:
Piszecie dziś o gryzieniu. Ja też się boję zakrztuszenia. Mam wrażenie, że dziecko powinno już siedzieć, żeby gryźć. Teraz mam problem z jabłkiem, bo Mała uwielbiała ssać jabłko w kawałku, ale teraz od razu rzuca się na nie swoim milimetrowym zębem i wczoraj dwa razy ogryzła mi kawałek, a że leżała sobie na pleckach, to musiałam wyjąć jej paluchem. No i musiałam pójść na kompromis - skrobałam jej tym jabłkiem po małym ząbku jak po tarce - ale miała radochę i sama sobie memlała papkę w buzi.
Podejmujemy też inne próby. Daję jej czasem possać obwarzanka - tu z ogryzieniem sobie jeszcze nie radzi, albo piętkę. Niestety z brzegu piętki udaje się jej oderwać skórkę w większym kawałku i ma później odruch krztusząco - wymiotny. Ale tak sobie myślę, jakoś obie musimy sobie z tym poradzić.
Crazy dla mnie to jest MEGA stres to gryzienie. Mój wprawdzie sam chrupka wtranżala ale tego to sie nie boję. Dzisiaj dostał biszkopta okrągłego to najpierw wepchnął całego do pysia a potem odgryzał i ssał ten kawałek aż się rozpuścił. No i nie będe już mieliła zupek na całkowitą papkę.

Dobry wieczór

Zmalowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-06, 21:41   #3835
CrazyMachine
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
No ja mam czarne wlosy naturalne, wiec i Marys bedzie pewnie pozniej takowe miala. Dla mnie jest piekna jako czarnulka i jako blondyna
Oczywiście że i ja kocham moją blondyneczkę. U nas jednak na całkiem czarne nie ma szans patrząc na mnie i męża. Mamy brązowe. Dawniej byłam ciemną blondynką, ale teraz to nie wiem jak nazwać mój kolor włosów. Być może teraz jestem szatynką, ale szczerze to zawsze miałam problem z określeniem co to oznacza ten kolor, więc mówię że mam brązowe.

---------- Dopisano o 21:41 ---------- Poprzedni post napisano o 21:38 ----------

Zmalowana, a jak u was z glutenem? W której fazie jesteście? Jak dajesz biszkopt, to liczysz to jakoś do posiłków glutenowych??
Stary 2012-02-06, 21:42   #3836
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Cytat:
Eweeve Ja bym nie kąpała. Kiedy wstanie przebrałabym ją, dała witaminki i dała jeść i niech ponownie zasypia. U mnie było raz to samo i zrobiłam tak jak Ci piszę, bałam się cholernie że mi nie zaśnie ponownie, ale moja dama uspokoiła mamusię i poszła spać dalej i wstała tak jak zawsze o 7.
no wiec jak zaczne ja przebierac do snu, to sie wybudzi i koniec, a swoje o kapiel wymarudzi. jesli nie zostawiam ja tak jak jest i niech spi, trudno swiat sie nie zawali jak raz pojdzie nie wykapana spac

Cytat:
Oczywiście że i ja kocham moją blondyneczkę. U nas jednak na całkiem czarne nie ma szans patrząc na mnie i męża. Mamy brązowe. Dawniej byłam ciemną blondynką, ale teraz to nie wiem jak nazwać mój kolor włosów. Być może teraz jestem szatynką, ale szczerze to zawsze miałam problem z określeniem co to oznacza ten kolor, więc mówię że mam brązowe.
nie watpie, mamy piekne blondynki i juz
Stary 2012-02-06, 21:44   #3837
zanetaa88
Zakorzenienie

Eveewe ale nie wybudzaj jej, pewnie sama wstanie - tylko nie wiadomo kiedy jak wstanie do przebrać ją do spania...

Stary 2012-02-06, 21:46   #3838
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
eveewe ja bym zrobiła tak jak Żaneta.

Cytat:
Ja robię Brumkową rybkę
Zakupiłam dzisiaj potrzebne artykuły
Stary 2012-02-06, 21:48   #3839
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Cytat:
Eveewe ale nie wybudzaj jej, pewnie sama wstanie - tylko nie wiadomo kiedy jak wstanie do przebrać ją do spania...
nie mam zamaru jej budzic, czekam do 22.30 jak nic ide spac.chcialabym jej tylko pieluche zmienic, bo po takiej ilosci herbaty i mleka to moze byc to niezla bomba

Edytowane przez eveewe
Czas edycji: 2012-02-06 o 21:49
Stary 2012-02-06, 21:52   #3840
Zmalowana
Zakorzenienie

k
Cytat:

Zmalowana, a jak u was z glutenem? W której fazie jesteście? Jak dajesz biszkopt, to liczysz to jakoś do posiłków glutenowych??
Jaa dzisiaj to w czarnej doopie :P Bo dostał biszkopta a potem trochę makaronu żeby sprawdzić czy da radę. Makaron taki w kształcie ryżu Ale generalnie to teraz będę dawała już łyżeczkę kaszy mannej dziennie. Czyli 2 msc prawie minęły. Dzisiaj kaszy już nie dostał.

Zmalowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości