Moda, która Cię "rozwala" - część 4 - Strona 69 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-06, 21:04   #2041
chocarome
Raczkowanie

Dot.: Moda, która Cię "rozwala" - część 4

Cytat:
Napisane przez Fela Von Helvete Pokaż wiadomość
Eee bo? Bzdura według mnie, ale kto co lubi
Ja nie lubię tego trendu, ale być może to dlatego, że połowa mojego osiedla go "przetestowała" i po prostu mi się to przejadło
Owszem, niektóre takie stylizacje są świetne, ale trzeba spróbować nie przekroczyć granicy dobrego smaku -wzorzysta sukienka pokazująca pośladki nie kojarzy się najlepiej

Cytat:
Napisane przez hihi Pokaż wiadomość
Rozumiem, ze cała wypowiedz dotyczy zestawu krociutka kiecka i wystajace ponczochy...?
Tak Miałam na myśli bardzo krótką kieckę

Cytat:
Napisane przez 6roove Pokaż wiadomość
ale skąd wiadomo, że zakładają je z taką własnie myślą
może zwyczajnie chcą wypróbować na sobie ten trend, może wręcz podkreślić swoją kobiecość ? przecież mogą czuć się dobrze ze swoim ciałem.
Nie mam nic przeciwko tej częsci z nich, która chce podkreślić swoją kobiecość! Znam jednak dziewczyny niegrzeszące sylwetką, które zakładają pończochy po to, żeby poderwać facetów. Dochodzą do wniosku, że skoro nie mogą ich przyciągnąć niczym innym, to zrobią to wyzywającym strojem i spaloną na solarium skórą..

Cytat:
Napisane przez Nuova Pokaż wiadomość
To już Twój kolejny post dość niefajnie gloryfikujący chude sylwetki. Pończochy na wierzchu to szczyt wiochy, niezależnie od rozmiaru. Jak pończochy są ukryte pod spódnicą/sukienką/spodniami czy są używane w sypialni to rozmiar nie jest ważny, w końcu kobiety >40 też chcą się czasem poczuć seksownie
Nieee, nie chcę gloryfikować chudych sylwetek, bo sama posiadam kobiece krągłości, które całkiem lubię
Chodziło mi raczej o to, że patrząc m.in na Grycanki łatwo jest dojść do wniosku, że kobieta o pełniejszych kształtach, która nosi lateksowe kozaczki albo widoczne pończochy często wygląda bardziej wulgarnie od dziewczyny, która jest trochę szczuplejsza i nosi podobne rzeczy.
Czasami, kiedy troszkę grubsza osoba założy jakiś bardzo odważny strój od razu zostaje skrytykowana - a gdyby tak samo ubrała się osoba w rozmiarze 36/38 na pewno znalazłoby się wiele osób, które powiedziałyby, że to oryginalna i interesująca stylizacja. Chodziło mi o tą zależność, której całkowicie nie popieram

PS. Zgadzam się, jeśli pończochy są ukryte pod spodniami/spódnicą lub nie widać ich w całosci to są jak najbardziej na miejscu!
Wiem, że kobiety >40 potrafią być szalenie piękne i seksowne

Edytowane przez chocarome
Czas edycji: 2012-02-06 o 21:35
chocarome jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-06, 21:05   #2042
Ejniacz
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez klaustynka Pokaż wiadomość
Rozumiem pończochy do sypialni lub założone tak, by nie było ich widać, ale na wierchu są obrzydliwe
Ja kupiłam pończochy dawno temu, nałożyłam raz i już więcej nie, bo mam uraz: Chciałam być seksi-fleksi dla TŻ, a gdy on TO zobaczył, powiedział, że nie lubi takich udziwnień. Zawstydziłam się i odechciało mi się bara-bara
Pończochy są jakimś 'udziwnieniem' ? Przecież to normalna część garderoby, jak rajstopy ...

Jean Cocteau
Ejniacz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-06, 21:06   #2043
6roove
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez WhiteCherry Pokaż wiadomość
pończochy
o boże, ta pierwsza
a takie jak ma Ada Szulc, to mam nawet gdzieś podobne
kiedyś nawet miałam w nich ałtfit ze spodenkami, były ukryte pod swetrem

Chocarome, wiesz, ale to zdanie "jestem szafiarką i często zakładam coś tylko jeden raz." brzmi trochę dziwnie, tak jakby wszystkie szafiarki często zakładały coś jeden raz a pozniej się pozbywaly
chyba, że to kryptoreklama

Edytowane przez 6roove
Czas edycji: 2012-02-06 o 21:14
6roove jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-06, 21:23   #2044
klaustynka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ejniacz Pokaż wiadomość
Pończochy są jakimś 'udziwnieniem' ? Przecież to normalna część garderoby, jak rajstopy ...
Oczywiście, że to normalna część garderoby
Ale tu chodzi o sprawy łóżkowe... TŻ nie przepada za żadnymi dodatkami, czy przebierankami
Właśnie dlatego zmieniłam kolor tekstu, że to był lekki offtop
Stary 2012-02-06, 21:38   #2045
chocarome
Raczkowanie

Cytat:
o boże, ta pierwsza
a takie jak ma Ada Szulc, to mam nawet gdzieś podobne
kiedyś nawet miałam w nich ałtfit ze spodenkami, były ukryte pod swetrem

Chocarome, wiesz, ale to zdanie "jestem szafiarką i często zakładam coś tylko jeden raz." brzmi trochę dziwnie, tak jakby wszystkie szafiarki często zakładały coś jeden raz a pozniej się pozbywaly
chyba, że to kryptoreklama
Nie, nie stosuję kryptoreklamy Pomijając fakt, że do tej chwili nie wiedziałam nawet co to jest (wiem, wstyd się przyznawać..)

Nie jestem pewna czy napisałam na forum takie zdanie, jednak jest ono częściowo prawdziwe, już to tłumaczyłam

Cytat:
Napisane przez chocarome Pokaż wiadomość

Wytłumaczyłam już dlaczego posiadam na blogu bannery. Samo ich posiadanie nie świadczy chyba o komercyjności bloga?
Zniżki są dla mnie miłym bonusem do blogowania, to tyle w tym temacie

To tak samo jakby mówić, że nauczyciele zostają nauczycielami tylko po to, żeby korzystać z tzw. "wakacji pod gruszą", niezależnie od tego czy czują powołanie do zawodu, czy nie Wiem, marne porównanie, ale chciałam jak najkrócej zobrazować o co mi chodzi.

A tak na marginesie - owszem, piszę o komercyjnych blogach.. Ale nie komentuję ich przecież wyłącznie negatywnie! Wręcz przeciwnie, najczęściej mam na ich temat stosunkowo pozytywne odczucia
Oprócz sprawy z kupowaniem fanów i wywyższaniem się, nie zarzucam bloggerkom chęci odniesienia sukcesu w e-biznesie! Absolutnie nie

Nie, nie pozbywam się swoich ciuchów Kilka pojedynczych, kupionych bez przymierzenia bądź w internecie rzeczy, których krój/kolor/nadruk bardzo mi się spodobał, jednak okazały się później za małe/za duże próbowałam sprzedać, ale nie praktykuję tego na dłuższą metę.
Bez bicia przyznaję się, że często w nieprzemyślany sposób kupuję rzeczy, które później okazują się mało użyteczne - tak jak np. spódnica z cekinów, czy cekinowe spodenki.
Dlatego napisałam, że często zakładam daną rzecz tylko raz. Jednak wszystkie te rzeczy leżą później u mnie w szafie i czekają na nietypową okazję, w której mogłabym je założyć
Tak jest np. z kopertówkami - mam ich pełno, jednak do teatru, na gale lub koncerty chodzę stosunkowo rzadko, więc aby je wszystkie wykorzystać po kilka razy musiałabym codziennie wieczorem gdzieś wychodzić, a przy nadmiarze pracy i nauki jest to niestety niemożliwe
Stary 2012-02-06, 21:49   #2046
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
O, a mogę z ciekawości spytać dlaczego? Bo ja akurat z tych, co wolą pończochy od rajstop
Bo dla mnie rajstopy mają spełniać następujące funkcje:
1. trochę ale jednak grzać w nogi i okolice newralgiczne, które raz sobie przeziębiłam i wiem jak to boli ałłł
2. Mimo że noszę rozmiar 38 mam stykające się uda akurat tam gdzie pończochy nie dochodzą i to też boli
Pomijając fakt że pomimo najszczerszych chęci ogarniania chaosu na bieżąco nie potrafię utrzymać niczego "w parach", więc rajstopy to oczywiste udogodnienie.

Nie przeczę że zapewne i pończochy mają swoje zalety, ale co kto lubi.

A co do wulgarnych ciuchów prawdą jest że kobiety grubsze (i to raczej mam na myśli rozmiar 44-46 w górę, 40 jest rozmiarem NORMALNYM) muszą bardziej się starać żeby wyglądać dobrze i z klasą. Nie bez powodu na wybiegach są wieszaki - powiesisz i wygląda znośnie.
Stary 2012-02-06, 21:59   #2047
Fela Von Helvete
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez owieczkaa Pokaż wiadomość
1. trochę ale jednak grzać w nogi i okolice newralgiczne, które raz sobie przeziębiłam i wiem jak to boli ałłł
2. Mimo że noszę rozmiar 38 mam stykające się uda akurat tam gdzie pończochy nie dochodzą i to też boli
Pomijając fakt że pomimo najszczerszych chęci ogarniania chaosu na bieżąco nie potrafię utrzymać niczego "w parach", więc rajstopy to oczywiste udogodnienie.

Nie przeczę że zapewne i pończochy mają swoje zalety, ale co kto lubi.
Aaa no spoko, ja tylko z czystej ciekawości Bo ja na ten przykład akurat rajstop nienawidzę (oczywiście jeśli rozważamy przypadek rajstop/pończoch wyjściowych, w sensie cienkich) - funkcji grzewczych jak dla mnie nie ma ani jedno ani drugie, za to rajty są jakoś wszystkie tak dziwnie szyte, że żeby mi się to w miarę trzymało to musiałabym to pod cycki praktycznie naciągnąć No i jeśli chodzi o "parowanie" to akurat ja mam wszystkie takie same bo kupuję zawsze jeden model jedynie w dwóch kolorach więc jak w jednej poleci oczko to drugą dalej mogę sparować z innymi A rajtki bym musiała po prostu wywalić i nic by mi z nich nie pozostało
Stary 2012-02-06, 22:12   #2048
WhiteCherry
Zakorzenienie

ja rajstopy noszę tylko z powodu ich funkcji grzewczej oczywiście mówię tutaj o maksymalnie kryjących rajstopach, wtedy ubieram na nie spodnie i już jest mi cieplej, niż gdybym ubrała spodnie na gołą nogę + cieplej w nerki, gdy rajty sobie wyżej podciągnę swetrów w zimie króciutkich nie noszę, więc nikt nie zauważy

do dłuższych tunik itp. noszę legginsy.

tak więc wychodzi na to, że pończochy są jak dla mnie bezużyteczne

a zarówno rajstop cieńkich i cielistych, jak i tym bardziej pończoch - nie noszę

Edytowane przez WhiteCherry
Czas edycji: 2012-02-06 o 22:13
WhiteCherry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-06, 22:13   #2049
Fela Von Helvete
Zakorzenienie

Cytat:
ja rajstopy noszę tylko z powodu ich funkcji grzewczej oczywiście mówię tutaj o maksymalnie kryjących rajstopach, wtedy ubieram na nie spodnie i już jest mi cieplej, niż gdybym ubrała spodnie na gołą nogę + cieplej w nerki, gdy rajty sobie wyżej podciągnę swetrów w zimie króciutkich nie noszę, więc nikt nie zauważy
Piątka
Stary 2012-02-06, 22:17   #2050
chocarome
Raczkowanie

Cytat:
Piątka
Dołączam się do Was, high five!

Tylko niestety zauważyłam, że kiedy założę swoje najgrubsze rajstopy nie mogę wejść w moje ulubione rurki
Ale to znak, że trzeba zainwestować w większy rozmiar, nie zamierzam rezygnować z ciepełka
Stary 2012-02-06, 22:25   #2051
klaustynka
Zadomowienie

Cytat:
A co do wulgarnych ciuchów prawdą jest że kobiety grubsze (i to raczej mam na myśli rozmiar 44-46 w górę, 40 jest rozmiarem NORMALNYM) muszą bardziej się starać żeby wyglądać dobrze i z klasą. Nie bez powodu na wybiegach są wieszaki - powiesisz i wygląda znośnie.
Ostatnie zdanie śmiechowo zabrzmiało

Ja naciągam rajty najwyżej jak się da Oczywiście nie pod same cyce, ale bardzo lubię, gdy zakrywają mi nerki.
Stary 2012-02-06, 22:42   #2052
6roove
Zakorzenienie

Cytat:
Nie mam nic przeciwko tej częsci z nich, która chce podkreślić swoją kobiecość! Znam jednak dziewczyny niegrzeszące sylwetką, które zakładają pończochy po to, żeby poderwać facetów. Dochodzą do wniosku, że skoro nie mogą ich przyciągnąć niczym innym, to zrobią to wyzywającym strojem i spaloną na solarium skórą..
wybacz, ale to nijak ma się do wcześniejszego zdania
Cytat:
Gorzej jest z dziewczynami, które noszą rozmiar >40 i wydaje im się, że jeśli założą pończochy odejmą sobie 5-10 kg.
skąd wiadomo, że takiem strojem chcą sobie odjąć parę kilo

Cytat:

Tylko niestety zauważyłam, że kiedy założę swoje najgrubsze rajstopy nie mogę wejść w moje ulubione rurki
Ale to znak, że trzeba zainwestować w większy rozmiar, nie zamierzam rezygnować z ciepełka
ja akurat mam odwrotnie,
zakładam grube rajtki, na to spodnie i jesli nie dodam paska, to spodnie ciągle zjeżdzają mi z tylka, tyle że mam rajtki na wierzchu sliskie,
muszę spróbować z takimi dzianinowymi, to moze nie bedą zjeżdzać

Stary 2012-02-06, 22:46   #2053
PaulinaMigotka
Zakorzenienie

Cytat:

ja akurat mam odwrotnie,
zakładam grube rajtki, na to spodnie i jesli nie dodam paska, to spodnie ciągle zjeżdzają mi z tylka, tyle że mam rajtki na wierzchu sliskie,
muszę spróbować z takimi dzianinowymi, to moze nie bedą zjeżdzać
Mnie też spadają i strasznie mnie to irytuje. Nie wyobrażam sobie jednak nie założyć grubych rajstop pod spodnie, zmarzłabym, brr.

Instagram http://instagram.com/paulinamigotka
PaulinaMigotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-06, 22:47   #2054
WhiteCherry
Zakorzenienie

Cytat:
Piątka

Cytat:

ja naciągam na rajty nawet skinny jeans

Cytat:
Napisane przez klaustynka Pokaż wiadomość
Ostatnie zdanie śmiechowo zabrzmiało

Ja naciągam rajty najwyżej jak się da Oczywiście nie pod same cyce, ale bardzo lubię, gdy zakrywają mi nerki.
i dlatego też pończochy są u mnie zdyskwalifikowane - nie można ich naciągać
Stary 2012-02-06, 22:50   #2055
6roove
Zakorzenienie

Cytat:

ja naciągam na rajty nawet skinny jeans

i dlatego też pończochy są u mnie zdyskwalifikowane - nie można ich naciągać

Stary 2012-02-06, 23:05   #2056
WhiteCherry
Zakorzenienie

Cytat:
chciałam napisać inaczej żeby zrobiło wam się wesoło, ale muszę dbać o reputację
Stary 2012-02-06, 23:38   #2057
owieczkaa
Zakorzenienie

Ja nie mogę nosić spodni z rajstopami pod spodem bo się czuję jak w kaftanie bezpieczeństwa Co do naciągania rajstop nie mam tego problemu odkąd moja mama mi poradziła żebym nosiła dodatkową parę "spodenek" na rajstopy - oczywiście z normalną bielizną pod spodem. I żadne rajstopy już mi nie zjeżdżają.

Ja z definicji wolę nosić wszystko na pasie, także naciągnięte rajty mi nie przeszkadzają. W biodrach noszę tylko niektóre spodnie a i ot staram się ograniczać żeby mi "boczki" nie wróciły Ale pamiętam jak kiedyś nie cierpiałam podciągać czegokolwiek na pas

A zresztą ja 100x bardziej wolę nosić rajstopy takie grube z polarkiem w takie mrozy niż dżinsy - jest mi w nich po prostu zimno. A jak założę rajstopy, spodenki na wierzch, sukienkę, długi sweter i płaszcz, do tego kozaki za kolano to da się całkiem komfortowo żyć
Stary 2012-02-06, 23:42   #2058
Fela Von Helvete
Zakorzenienie

Cytat:
A zresztą ja 100x bardziej wolę nosić rajstopy takie grube z polarkiem w takie mrozy niż dżinsy - jest mi w nich po prostu zimno. A jak założę rajstopy, spodenki na wierzch, sukienkę, długi sweter i płaszcz, do tego kozaki za kolano to da się całkiem komfortowo żyć
Zazdroszczę, ja noszę polarowe rajtki, polarowe legginsy i na to spodnie i jeszcze mi zimno

I właśnie to naciąganie rajtów mnie denerwuje bo ja praktycznie wszystkie spodnie noszę na biodrach, a te ciepłe rajty powyżej bioder już mi do niczego zbytnio nie przylegają niestety
Stary 2012-02-06, 23:51   #2059
lannya
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Cherry Blossom Girl Pokaż wiadomość
A to dowód ^^
Dokładnie!! Nawet to ostatnie zdjęcie można wybaczyć, bo kobieta na nim wygląda elegancko i uwodzicielsko, a nie "seksi-fleksi'
lannya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 00:11   #2060
WhiteCherry
Zakorzenienie

Cytat:

Ja z definicji wolę nosić wszystko na pasie, także naciągnięte rajty mi nie przeszkadzają. W biodrach noszę tylko niektóre spodnie a i ot staram się ograniczać żeby mi "boczki" nie wróciły Ale pamiętam jak kiedyś nie cierpiałam podciągać czegokolwiek na pas
no, ja miałam fazę na biodrówki w gimnazjum/liceum, teraz z kolei wolę nosić spodnie nieco wyższe przynajmniej nie ma ryzyka widocznych półdupków przy schylaniu/siadaniu

btw. moi ulubieni panowie-szafiarze w akcji
http://dziendobry.tvn.pl/video/make-...est,34754.html

Edytowane przez WhiteCherry
Czas edycji: 2012-02-07 o 00:20
WhiteCherry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 01:07   #2061
veloute
Raczkowanie

Po 25 roku życia nie wypada nikomu czy chudej czy pulchniejszej chodzić w pończochach czy imitacjach na wierzchu. Przecież jakiś dress code obowiązuje nie dajmy się zwariować, granice dobrego smaku i elegancji muszą być zachowane.
veloute jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 01:23   #2062
marryme21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez veloute Pokaż wiadomość
Po 25 roku życia nie wypada nikomu czy chudej czy pulchniejszej chodzić w pończochach czy imitacjach na wierzchu. Przecież jakiś dress code obowiązuje nie dajmy się zwariować, granice dobrego smaku i elegancji muszą być zachowane.

To tak na poważnie?
Trumienkę i garsonkę mam szykować?

marryme21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 01:47   #2063
201804100943
Konto usunięte

dla mnie te rajstopy imitujące pończochy są zaprzeczeniem dobrego smaku właśnie. Zbyt "erotyczne" i wulgarne

---------- Dopisano o 01:47 ---------- Poprzedni post napisano o 01:40 ----------

co do zwykłych grubszych rajstop: jak mnie wkur&%&%% mega wąskie obwody w pasie. Mimo że kupuje największe jakie się da [mam długie i szczupłe nogi, jedynie w brzuchu deczko więcej cm] a mam wrażenie że niezmiennie ich obwód wynosi 20cm po rozciągnięciu. Po założeniu tak ściskają że siadać się nie da, czy normalnie chodzić.
Pamiętam że od zawsze miałam wku%wa na to...
201804100943 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 09:06   #2064
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Zapewne tak samo mówili Ci, którzy kazali pannom chodzić w rozpuszczonych włosach (koki mogą robić tylko mężatki), długich spódnicach (nie wypada żeby było widać kostki) i Ci którzy każą chodzić islamskim kobietom w burkach. Dobry smak dobrym smakiem ale jednak wolność ubioru przede wszystkim.

Cytat:
Napisane przez aanneett Pokaż wiadomość
dla mnie te rajstopy imitujące pończochy są zaprzeczeniem dobrego smaku właśnie. Zbyt "erotyczne" i wulgarne

---------- Dopisano o 01:47 ---------- Poprzedni post napisano o 01:40 ----------

co do zwykłych grubszych rajstop: jak mnie wkur&%&%% mega wąskie obwody w pasie. Mimo że kupuje największe jakie się da [mam długie i szczupłe nogi, jedynie w brzuchu deczko więcej cm] a mam wrażenie że niezmiennie ich obwód wynosi 20cm po rozciągnięciu. Po założeniu tak ściskają że siadać się nie da, czy normalnie chodzić.
Pamiętam że od zawsze miałam wku%wa na to...
Mnie właśnie wkur**** za duże obwody w pasie Jak już się wcisnę i przecisnę przez łydki i uda w pasie mi odstaje na pół kilometra. No i masz babo placek
Stary 2012-02-07, 10:08   #2065
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Jeśli chodzi o wkur**** na rozmiarówki. Mnie dobija tendencja od jakiegoś czasu, że jak ktoś nosi rozmiar spodni 38, to na bank ma 2m wzrostu. Ja mam 164 i ciężko mi znaleźć spodnie o dobrej dlugości. W zasadzie tyczy się to głównie jeansów. Przed ciążą udało mi się kupić jedne rurki w h&m, które na długość były spoko, tak to zawsze byłam skazana na podwijanie jeansów, ewentualnie kupowanie szerokich spodni z wiązaniem u dołu nogawki (które akurat uwielbiam). Teraz jak kupiłam jeansy ciążowe w rozmiarze 38, to wszystko spoko, tylko są strasznie długie i znowu muszę podwijać . Już się do tego przyzwyczaiłam, ale bez przesady

Tak samo nie czaję, czemu ciuchy dla kobiet w ciąży są droższe od tych zwykłych, skoro się je nosi przez stosunkowo krótki czas. Te, które mam kupiłam na sporej przecenie, ale jak popatrzyłam na ciuszki z nowej kolekcji, to cena... ja pierniczę . W kwietniu czeka mnie ślub kolegi, na szczęście cywilny i z obiadem zamiast wesela, to nie będę musiała za bardzo się stresować z kupnem czegoś mega eleganckiego. Mam parę sukienek, w które się raczej zmieszczę, jeśli moja piłka przerośnie pojemność takowych, no to będę zmuszona iść na zakupy i wydać jakąś durną kwotę za coś, co ubiorę raz na sto lat . Chyba, że od razu machniemy sobie z Mężem drugie dziecko hihi
MonikaFaustyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 10:20   #2066
siarka40
Szef ds. Wymianek

Cytat:
zgadzam sie, ze zima rajstopy sa niezastapione^^. ale gdyby nie kwestia zimna, to pomykalabym w ponczochach caly czas.
dla mnie ponczochy to wybawienie latem. nie chodze wtedy, co do zasady, z golymi konczynami (mam na mysli glownie prace), dzieki ponczochom nie przegrzewam sie w gornych partiach^^.
martwi mnie jedynie, ze nie moge dostac nigdzie cielistych ponczoch z lycry o grubosci 40 DEN, te 20 - tki, ktore kupuje, momentalnie sie rozwalaja.

Cytat:
No i jeśli chodzi o "parowanie" to akurat ja mam wszystkie takie same bo kupuję zawsze jeden model jedynie w dwóch kolorach więc jak w jednej poleci oczko to drugą dalej mogę sparować z innymi A rajtki bym musiała po prostu wywalić i nic by mi z nich nie pozostało
racja, tez tak robie (choc ostatnio odkrylam, ze moje cieliste ponczochy roznia sie odcieniami, mimo, ze ten sam model to jest^^). pamietam, jak zeszlego lata przebieralam taka dziurawa ponczoche w ogrodku piwnym - w przypadku rajstop bylaby taka operacja niemozliwa, wszak trza wstac i naciagnac na kuperek to i owo.

---------- Dopisano o 10:20 ---------- Poprzedni post napisano o 10:10 ----------

Cytat:
ja praktycznie nosze wylacznie spodnice i sukienki, obecnie wkladam: majtki, rajstopy z mikrofibry, drugie majtki i drugie rajstopy z mikrofibry. a w pracy sciagam jeden komplet. i nie marzne.
Stary 2012-02-07, 10:23   #2067
mm444
Władca Wizażu

Treść usunięta
mm444 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 10:38   #2068
invisible_01
Zakorzeniona

A ja noszę przez cały rok sukienki, obecnie hasam w grubych rajstopach i mi ciepło
invisible_01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 10:55   #2069
Nuova
( ͡° ͜ʖ ͡°)

http://miikax3.blogspot.com/
Ktoś mi może wyjaśnić, czemu ta dziewczyna szpeci się okularami? Poza tym bawi mnie, że na blogu ma kilkanaście stylizacji z z tymi czarno-białymi korekcyjnymi (?) i pod każdą MUSI być napisane glasses - prada (oczywiście po angielsku, jakżeby inaczej...)
Nuova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 10:55   #2070
dorka1980
Wtajemniczenie

GG do dorka1980

Cytat:
naciągnij mocniej moherowy beret na oczy i nie czytaj tego wątku
dorka1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości