|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1681 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nie ważne gdzie, lecz ważne jak, kolejne z nas powiedzą TAK!- PM 2012 cz XVIII
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1682 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nie ważne gdzie, lecz ważne jak, kolejne z nas powiedzą TAK!- PM 2012 cz XVIII
a co do teściowych tak na odległość nie jest zła ale jak bym miała znią mieszkać to wiem że na pewno by się w życie wtrącała ona musi wiedzieć wszystko. Do tego to jest jej dom więc nie mogła bym robić nic po swojemu tylko tak jak ona by chciała dlatego wolę mieszkać osobno. Żeby kłótni nie było....
|
#1683 |
|
Raczkowanie
|
moja jest straszna ale przez początek bedziemy musieli tam mieszkac... boje sie tego... ja naleze do bardzo nerwowych ludzi.. a ona to tylko wtrącac sie potrafi.. a o teściu to juz nie wspomnę kurcze... potrafii wejść do pokoju i grzebac w cudzych rzeczach...
|
|
|
|
#1684 | ||
|
Zadomowienie
|
cześć!Cytat:
żeby się wszystko układało!jak coś to ja mogę swoją próbować upchać Cytat:
![]() nie mieszkamy teraz razem, nie grozi mi mieszkanie z teściową (za małe mieszkanie hehe), rodzice chcą żebyśmy z nimi mieszkali, ale dziękujemy, niby dom duży, ale jakoś sobie tego nie wyobrażamy
|
|
|
#1685 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak śpię u tżta to nie możemy spac w jednym łóżku ale za to wynagradzamy to sobie śpiąc u mnie razem tż nocuje u mnie co drugi dzień moi rodzice twierdzą że nie ma sensu żeby wieczorem jechał do domu więc śpi u mnie a rano z moim tatą jadą razem do pracy bo pracują w jednym zakładzie po ślubie czeka mnie mieszkanie z teściami żebyśmy co nieco mogli uskładac na mieszkanie, nie uśmiecha nam się to ale nie chcemy brac wielkiego kredytu więc przecierpimy trochę...
|
|
#1686 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale jak będzie tragicznie to się wyniesiemy - może nie odłożymy kasy ale zdrowie psychiczne i spokój ważniejszy. Szczególnie że ten pierwszy czas po ślubie jest trudny- każdy ma swoje przyzwyczajenia, nawyki a do tego jeszcze teściowie na głowie - konflikt murowany.
|
|
#1687 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1688 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A żeby mieć na tą kawalerkę idę dziś na tą nieszczęsną rozmowę o 13 dlatego bardzo proszę o kciuki
|
|
#1689 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wierze w Ciebie Cytat:
Cytat:
Podobno spora czesc ludzi rozwodzi sie własnie przez mieszkanie z tesciami |
|||
|
|
|
#1690 |
|
Zakorzenienie
|
my po 6 miesiacach bycia ze sobą , zamieszkalismy razem w maju minie 5 lat
Panna Żelazny Zad ![]() wizażuję sobie https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=343695 ZAPRASZAM https://wizaz.pl/Mikroreklama jestem zbyt za✂✂✂ista żeby ociekac za✂✂✂istością, to za✂✂✂istość ocieka mną ![]() |
|
|
|
#1691 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
tez 2-3 lata bedziemy musieli sie przemęczyc ale jak już bedą dzieci to nie bedzie innego wyboru jak myśleć o czyms innym na szczeście bo na jednym pokoju nie damy rady.. i tak myślimy żeby ich szope 20metr zburzyć i tam cos pobudowac.. ale znając zycie to jej sie nie spodoba bo ona myśli że będziemy wiecznie z nią mieszkać... a najlepsze jest to ze ma dopiero 45 lat a zachowuje sie na 80, corka buduje sie JUZ PONAD ROK 30m dalej a ona ani razu u niej na budowie nie była tak sie interesuje...
|
|
|
|
|
#1692 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:58 ---------- Poprzedni post napisano o 09:57 ---------- Cytat:
|
|
#1693 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
trzymają się!
|
|
|
#1694 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wytrzymywanie wynika z tego że widze ją od wielkiego święta na co akurat nie narzekam ![]() na szczęście mi to nie grozi ![]() My będziemy mieszkac u mnie w domu- dostanę dom po rodzicach, więc to oczywiste. Będziemy mieć całe piętro (kuchnia, 2 pokoje, salon i łazienka) plus poddasze do zagospodarowania w którym będą 2-3 pokoje, planujemy je przeznaczyć dla dzieci, a my zostaniemy na piętrze. TŻt się bardzo cieszy z takiego rozwiązania, unikniemy kredytów i innych szmerów bajerów. A co do mieszkania z rodzicami, oni do mnie na górę nie wychodzą w ogóle, jak chcą czegoś to dzwonią na komórkę albo stukają w kaloryfer mimo to TŻt ma bardzo dobry kontakt z nimi. Moja mama go bardzo lubi, tata tak samo.
|
|
#1695 |
|
Rozeznanie
|
Jagodzia trzymam kciuki za dalsze formalności wzwiązku z firmą
![]() A co do mieszkania razem... na tygodniu TZ mieszka u siebie a w weekendy śpi u mnie ( głownie na odleglosc jaka nas dzieli 50km, widujemy sie tylko w weekendy)Równiez jak jezdze do TZ to śpimy razem od poczatku. Kicia dziś dzwoniłam do naszego USC i dukumenty wydają od ręki wiec w piątek się wybieramy a w sobotę podpisac protokół. r |
|
|
|
#1696 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Tż zna dobrze moich rodziców. Pomieszkiwał u nas czasem po kilka dni, więc też wie jak może być. Troszkę się tego boi, ale obiecałam mu, że to my jesteśmy rodzinom, razem będziemy rozwiązywać ewentualne konflikty, nawet te z rodzicami i nie będzie biegania ze wszystkim na dół do mamusi. Ja poza tym jestem taka, że nigdy jakoś nie opowiadałam mamie o wszystkim. Jesteśmy blisko, ale zawsze wolałam wszystkim zająć się sama, poradzić sobie sama- taka Zosia Samosia, więc tak naprawde to bedzie z nami jak w bloku. Oni mają mieszkanie na dole, my na górze i co niedziele będziemy zapraszać się na obiad, a tak to sobie nie będziemy za bardzo wchodzić w drogę- to słowa mojego taty szanują naszą prywatność, więc będzie dobrze
|
||
|
|
|
#1697 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1698 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jagodziu ![]() aska my nie mieszkamy razem że względu na poglądy moich rodziców a tak jak madzia nie chcemy mieć w rodzicach wrogów bo po co. Daliśmy radę tyle lat teraz już tylko 5msc zostało. A co do mieszkania z teściami to się nie wypowiem bo nie mam teściów. Ale nastukałyscie od samego rana
|
|
#1699 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
BYŁO CIĄGLE WTRĄCANIE TAK JAK POWIEDZIAŁAM JEJ WŁASNY OJCIEC A MÓJ TEŚC POTRAFIŁ WEJŚĆ DO POKOJU I GRZEBAC IM, ZABRAC JAKIES PIWA BEZ ICH WIEDZY.... ZALOSNE... U NAS JEST TAK SAMO, ile razy grzebali mi w mioch rzeczach pod prekekstem ze chcieli mi cos wyprac... |
|
|
|
|
#1700 | |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie!
Dzisiaj pierwszy dzień od połowy stycznia kiedy ja się normalnie wyspałam. Obudził mnie kolega bo dzwonił tak to bym pewnie daje spała. Na razie jeszcze nie dam rady was nadrobić ale widziałam ze pisałyście o mieszkaniu z teściami. Witam nową Pm Cytat:
Musze się wam pochwalić. Tż dostał awans. Na razie tylko pracuje na głównym stanowisku ( wcześniej był tak zwanym pomocnikiem). Myślę, że jak mu wszystko dobrze pójdzie to dostanie też podwyżkę. A ludzie na tym stanowisku, którzy mają już doświadczenie zarabiają co najmniej 6tys na rękę. Jakby on dostał jakąkolwiek podwyżkę to już będzie nam prościej przy budowie domu.
|
|
#1701 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja to się jeszcze zastanawiam czy wyciągać w kwietniu przed spisywaniem protokołu, te dokumenty czy poczekać bliżej ślubu
|
|
#1702 | |
|
Zakorzenienie
|
domyśliłam się
zazdroszczę tym dziewczynom które stac na własne domy, które dostały domy w spadku te które za gotówke kupują mieszkania, my nie mamy póki co takiej mozliwości, teściowie chcą nam w jakis sposób pomóc dając 50tys na mieszkanie troche uskładamy no a na resztę mieszkania trzeba będzie tak czy inaczej wziąc kredyt bo wiecznie z teściami mieszkac nie będziemy z resztą nie chcemy... no chyba że teściowie sie wkońcu ogarną i sprzedadzą choc jedno pole wtedy na mieszkanie byśmy mieli od ręki... no ale podejrzewam że wszystko sie wyjaśni po ślubie... no bo jak wszystko po ślubie to to też ![]() ---------- Dopisano o 10:13 ---------- Poprzedni post napisano o 10:10 ---------- Cytat:
może z góry przed zamieszkaniem ustalcie zasady? może to cos da?
|
|
#1703 | |
|
Zakorzenienie
|
Kochane moje!!! dzis wielki dzien!!!
5 miesiecy(150 dni!!!) do naszego slubu!!! a takze rocznica naszych zareczyn chyba powinnam zrobic dzis jakies zestawienie z tej okazji Cytat:
trzymam mocno kciuki ![]() A co do ksiezy to tez nie zostawilabym tego bez odzewu, ciekawe ile nasz nam powie. Ale ja jestem taka cieta na ksiezy z wielu powodow i nie zamierzam im dokladac kasy do nowego BMW (bo takie u nas ma proboszcz) I tez uwazam ze trzeba z tym walczyc, bo jak kazdy bedzie odpuszczal to beda czuc sie bezkarni i beda wyciagac coraz wiecej pieniedzy od ludzi, a chyba sa jakies granice. Jesli chodzi o mieszkanie to moj TZ pomieszkuje czasem u mnie, ok. 3-4 dni tygodniowo. Po slubie zamierzamy mieszkac u moich rodzicow do momentu wybudowania wlasnego domku. U rodzicow mamy osobne pietro, mamy juz lazienke, aneks kuchenny zrobilam rok temu, wszystko jednak najnizszymi kosztami bo lepiej zostawic kaske na domek Audrey u nas tez jest system stukania w kaloryfer
|
|
#1704 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
u nas jest tak że siostra mojego i jej mąż są super dużo czasu spedzamy razem...dużo nam mówią i to właśnie oni mówili że mamy sobie tą kyuchnie z pokojem odgrodzic bo bedzie ciężko... u nich jest tak że jak do nich goście przyjadą to teściowa potrafi stac przy dfzwiach i sluchac o czym gadaja... sama to kilka razy widzialam... a jak juz ktos ich odwiedzi tzn jego siostre to na gosci patrzy z taka pogarda ze szok... ciekawe jak u nas bedzie mam nadzieje ze te 3 lata sie nie przedłuża..![]() ---------- Dopisano o 10:18 ---------- Poprzedni post napisano o 10:17 ---------- Cytat:
i wstawic dzwi z zamkiem to jak bedziemy wychodzic to po prostu zamykac dzwii i tyle...
|
||
|
|
|
#1705 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tak mieszkamy sami juz od 4 lat razem nie wyobrazam sobie mieszkac z tesciami nie ma to jak prywatnosc w swoim domu to moge nawet nago latac caly dzien :P
Edytowane przez kasiamniam Czas edycji: 2012-02-07 o 10:22 |
|
|
|
|
#1706 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja też jusze się pochwalić awansem. Tylko na próbę, ale zawsze coś. Gosza_m pisałam ostatnio, że te 3/4 etatu to fikcja u nas w firmie, bo rzeczywiście tylko dwie dziewczyny tak pracują, ale ostatnio szefowa zaproponowała to kolejnym trzem dziewczynom, w tym mnie |
||
|
|
|
#1707 |
|
Raczkowanie
|
to super gratulacje!!!
u nas jest tak że siostra mojego i jej mąż są super dużo czasu spedzamy razem...dużo nam mówią i to właśnie oni mówili że mamy sobie tą kyuchnie z pokojem odgrodzic bo bedzie ciężko... u nich jest tak że jak do nich goście przyjadą to teściowa potrafi stac przy dfzwiach i sluchac o czym gadaja... sama to kilka razy widzialam... a jak juz ktos ich odwiedzi tzn jego siostre to na gosci patrzy z taka pogarda ze szok... ciekawe jak u nas bedzie mam nadzieje ze te 3 lata sie nie przedłuża..![]() ![]() |
|
|
|
#1708 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zwłaszcza zimą jak rata jest + ogrzewanie....ale cos za cos![]() Cytat:
![]() 22.02 sa moje urodziny..więc jest co świetować Boziu..do slubi mamy tylko 130 dni....aaaaaaaaaaaaaaaaa! !!!! Edytowane przez kooocur Czas edycji: 2012-02-07 o 10:28 |
||
|
|
|
#1709 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kompletnie się na tym nie znam, szukam na necie informacji, która jest dobra i nadaje się do tego (bo chyba nie każda ma takie funkcje ), ale nic nie mogę z tego pojąć. Czy ta golarka, którą kupiłaś swojemu prawie ślubnemu jest dobra, słyszalaś o niej dobre opinie? Dzięki za pomoc i odp my też nie mieszkamy razem. Widzimy się raz,dwa razy w tygodniu, a czasem raz na dwa tygodnie, bo oboje dużo pracujemy i często w weekendy jesteśmy w pracy na studiach mieszkaliśmy razem i było cudownie chciałabym jak najszybciej mieszkać z moim TŻ.Na razie szukamy mieszkania. Mieszkanie z teściami u nas nie wchodzi absolutnie w grę, mimo że teściowie myślą, że z nimi zamieszkamy. Nawet wyremontowali dwa pokoje mówiąc, że to dla nas... nie wiem dlaczego tak uważają, bo często podkreślam, że zamieszkamy na swoimi. A oni i tak na upartego mówią "nigdy nic nie wiadomo, teraz młodzi chcieliby nie wiadomo co miec". I upierają się, że na pewno nie znajdziemy mieszkania i przyjdzie nam się do nich wprowadzac.
Edytowane przez kilianna Czas edycji: 2012-02-07 o 10:24 |
|
|
|
|
#1710 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Po ślubie będziemy mieszkać u moich rodziców w jednym pokoju i ze wspólną kuchnia niestety, ale to w sumie z oszczędności, bo dostaliśmy od moich rodziców działkę jakieś 10km dalej i na wiosnę 2013 myślimy coś ruszyć z własnym domkiem Mam nadzieję że za 3-5lat będziemy już w swoim wykończonym, wymarzonym, WŁASNYM domku
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:28.

18.08.2010 - zaręczyny
19.05.2012 - ślub
cześć!

jak śpię u tżta to nie możemy spac w jednym łóżku
tż nocuje u mnie co drugi dzień moi rodzice twierdzą że nie ma sensu żeby wieczorem jechał do domu
po ślubie czeka mnie mieszkanie z teściami żebyśmy co nieco mogli uskładac na mieszkanie, nie uśmiecha nam się to ale nie chcemy brac wielkiego kredytu więc przecierpimy trochę...

ja to się jeszcze zastanawiam czy wyciągać w kwietniu przed spisywaniem protokołu, te dokumenty czy poczekać bliżej ślubu
trzymam mocno kciuki