|
|
#1471 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie wrześniowo-październikowe 2012
tez bym sie wnerwila. tyle sie wyczekuje na ta wizyte. ale dobrze ze odrazu jutro dostalas termin.
|
#1472 |
|
Wtajemniczenie
|
wiadomo ze to już nie jest dziewicza pochwa ale się wszystko przecież obkurcza no nie będzie to odchłań bez dna moja kolezanka zażyczyła sobie cesarkę bo jak to powiedziała: chce być ciasna do 50-tki "
|
|
|
|
#1473 |
|
Raczkowanie
|
My bardzo chcemy znać płeć dzidziusia!!!
Marzymy o synku, ale na razie wszyscy mówią, że będziemy mieli córcię Ja na razie nie mam przeczucia.Właśnie tak dziś myślałam, że pewnie mniej więcej w tym samym momencie będziemy dowiadywać się, kto chce, o płci naszych skarbów ![]() Natrafiłam na rozmowę w DD TVN, było o diecie kobiet w ciaży, co zapamiętałam: Nie wolno jeść: -niedogorowanych a tym bardziej surowych jajek; - serów pleśniowych i typu camembert, ze względu na pleśń, która może zawierać niebezpieczne bakterie(tu też na orzechy arachidowe trzeba uważać, bo mogą też mieć pleśń, więc tylko świerze) - surowe mięsa i ryby, no i tu wszystkie metki, salami i tp. i nie chodzi tylko o toksoplazmozę, ale też o różnego typu groźne bakterie. -coli i słodyczy(nie bezwarunkowo, ale mocno ograniczyć) - fastfoodów. -alkoholu, bezwzględnie. Ograniczyć spożycie: - kawy i herbaty, ponieważ kofeina w dużych ilościach mocno ogranicza wchlanianie magnezu przez płód. Tyle zdołałam zapamiętać i szybko napisałam, bo po zajęciach wieczorem bym pamiętała produkty, ale uzasadnień już nie Może już o tym wszystkim wiecie, a może komuś się przyda |
|
|
|
#1474 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no co zrobić tylko się juz ucieszyłam ze dzisiaj sie dowiem wszystkiego cóż no poczekamy co nie.... a tego lekarza nie moge odwołać co miałąm na piątek dzwonie a tu ze abonent nie dostępny albo nie ma takiego numeru a przeciez dzwoniłam pod ten sam! stacjonarny ... no i co? nie odwołam najwyzej a jak do mnie zadzwoniom ze nie przyszłam to powiem ze nie mogłam sie dodzwonić... chociaz strasznie nie lubie być taka ze nie odwołam i nie przyjdę...---------- Dopisano o 10:25 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ---------- Cytat:
Edytowane przez lukrecja_25 Czas edycji: 2012-02-07 o 10:26 |
||
|
|
|
#1475 |
|
Raczkowanie
|
rozklapiocha ?
![]() :rol leyes: to ja po dwóch naturalnych porodach juz chyba jestem rozklapiocha hahaha mąż nie narzeka
„Ludzie są jak góry: wielcy wydają się z bliska mniejsi, a mali – więksi (…)” - Aleksander Świętochowski Alicja 06.08.2005 rok 3050 g 55 cm Hanna 27.03.2008 rok 3350 g 59 cm Dorotka 21.09.2012 rok 3540 g 58 cm Moje skarby! Kruszynka |
|
|
|
#1476 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1477 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#1478 |
|
Raczkowanie
|
Wiem ze internet jest zawalony kalnedarzami ciązy, z któych korzystacie najchetniej ? ja lubie to:
http://www.ebrzuszek.pl/index.php?op...572&Itemid=160
„Ludzie są jak góry: wielcy wydają się z bliska mniejsi, a mali – więksi (…)” - Aleksander Świętochowski Alicja 06.08.2005 rok 3050 g 55 cm Hanna 27.03.2008 rok 3350 g 59 cm Dorotka 21.09.2012 rok 3540 g 58 cm Moje skarby! Kruszynka |
|
|
|
#1479 | |
|
Zadomowienie
|
ja korzystam z tej
http://www.mamazone.pl/kalendarz-cia...tydzien-1.aspx ---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ---------- Cytat:
a jak z wasza waga? ja mam juz 1,5 kg + gdzies wyczytalam ze w 1 trymestrze odpowiednie przybranie kg to 2kg+
|
|
#1480 |
|
Konto usunięte
|
fajna ta stronka.ja przeczuwam chłopca ale idac tym tropem co anusiaaniaanusia to tez by była dziewczynka.zobaczymy
axxxa ja też mam już 1,5 na plusie a jadłabym na okrągło |
|
|
|
#1481 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Rozklapiocha? ee no nie będzie tak źle.
|
|
|
|
|
#1482 |
|
Wtajemniczenie
|
no to mi poprawiłyście humor rozpklapiochą
|
|
#1483 |
|
Zadomowienie
|
z dalszych "testow" a propo plci to wyczytalam ze na dziewczynke to wystaje pempek (no ale to jak brzuchol jest juz duzy) a na chlopca jest wklesly. i jest cos z obraczka, ze jak wchodzi na palec to chlopczyk a jak nie to dziewczynka. ciekawe czy sie spradzaja takie "zabobony" ?
|
#1484 |
|
Rozeznanie
|
U mnie tragedia. Było 3 kg na plusie w 8 tc. Mam zalecony zakaz słodyczy, więcej ruchu, i nie obżeranie się. Codziennie chodzę na spacer 30 min - godz w zależności od pogody i ćwicze po pół godziny - takie proste ćwiczenia. Ruch pomaga mi też z zaparciami, bo cierpiałam bardzo. Kiwi i śliwki też warto jeść - pomagają. Narazie czuje się lżejsza - zobaczymy jak to będzie, zważe się w środę
|
#1485 | |
|
Wtajemniczenie
|
czesc kochane
![]() dzis z rana przywitanie z kibelkiem jak zwykle eh.. masakra , niech juz te mdlosci odejda bo nie wyrabiam dzis czeka mnie troche pracowity dzien, przeprowadzka z jednego pokoju do drugiego haha do wiekszego znaczy sie![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#1486 |
|
Wtajemniczenie
|
z tym jedzeniem to chyba nie do konca się sprawdza
ja np na początku nie mogłam na słodycze patrzeć ( a zawsze uwielbiałam) a miałam zachcianki na śledzie i na ostre. Kilka dni później straszny miałam apetyt na słodkie właśnie a na kwaśne patrzeć nie mogłam później miałąm apetyt na wszystko na raz mna kwaśne i słodnie ale bardziej właśnie kwaśne zjadłam pół kilo kapusty kiszonej i jeszcze kapuśniak ugotowałam nazarłam sie a na drugi dzień jak widziałam kapuste to mnie na wymioty brało no i mam tak raz na kwasne raz na słodkie a podobno jak ma sie mieć chłopca to sie to czuje bardzo Jedna kolezanka mówi ze całą ciąże wiedziała ze będzie chłopak chociaż pożerała nutellę słoikami dosłownie! a na usg sie lekarz pyta jak pani myśli co to będzie? a ona chłopak na 100% wiem to a on mówize przeciez jeszcze nie powiedziałem to skąd pani wie? no i chłopak jest ja moze bede mieć bliźniaki jak bym miała sie jedzeniem sugerować ---------- Dopisano o 11:18 ---------- Poprzedni post napisano o 11:15 ---------- ja przytyłam 1,4 kg ale ja ogólnie jestem utyta więc ... musze ograniczyć ostro to zarcie ale czasem sie nie da.... dzisiaj w ramach zdrowej diety i z racji tego ze nie ide jednak do gibna ugotuje sobie ogórkową zupkę taką lajt
|
|
|
|
#1487 |
|
Raczkowanie
|
wszystkie moje kolezanki znajome i kobietki z rodziny które miały chłopców mialy pepek wystajacy
![]() to jakies pierdoły przepraszam za okreslenie ![]() znam jeszcze inne - nie wolno wiązac apaszek na szyi bo dizecko bedzie owiniete pepowina, nie wolno sie poparzyc i dotknac bo dziecko bedzie mialo znamie, nie patrzec na brzydkich ludzi bo dziecko bedze brzydkie - to jakies pierdoły totalne, az wstyd mi to powtarzać, jakies zacofanie normalnie ![]() aa i zeby nie wychodzic z dzieckiem do chrztu z domu p.s. ja na wage nrazie nie wchodze :P ale mnie z kolei od jedzenia odrzuca ... raczej...
„Ludzie są jak góry: wielcy wydają się z bliska mniejsi, a mali – więksi (…)” - Aleksander Świętochowski Alicja 06.08.2005 rok 3050 g 55 cm Hanna 27.03.2008 rok 3350 g 59 cm Dorotka 21.09.2012 rok 3540 g 58 cm Moje skarby! Kruszynka Edytowane przez Enigmama Czas edycji: 2012-02-07 o 11:22 |
|
|
|
#1488 |
|
Zadomowienie
|
lukrecja: moze jutro sie dowiesz
ze pęcherzyki sa dwa !
|
#1489 |
|
Wtajemniczenie
|
a zaparcia to dajcie spokój... masakra jakaś! ja normalnie chodziłam około 6 7 razy dziennie do WC z bobem a teraz? raz na kilka dni i tak mi ciężko ze masakra
|
|
|
|
#1490 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1491 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Hmm ja mam delikatne przeczucie, że chłopiec, ale wg. obliczeń powinna być dziewczynka i bardzo bym się z tego cieszyła ale chłopiec też może być.Ja to często mam ochotę na to co akurat zobaczę np w internecie. Dzisiaj na moim ulubionym blogu o wypiekach były babeczki z lukrem i teraz ten lukier za mną chodzi. Zjadłabym jakąś amerykanke albo pączka
|
|
|
|
|
#1492 | |
|
Wtajemniczenie
|
co do obrączek - ostatni miesiąc ciąży byłam tak napuchnięta, że nie dało rady założyć obrączki, a wcześniej cały czas nosiłam i co
![]() ale fakt przesądów jest dużo i dużo ludzi w nie wierzy dla przykładu przyjrzyjcie się wózkom - ile z nich ma kokardki czerwone przypięte? to podobno odstrasza uroki ![]() ja myślę, że jak ktoś chce to niech wierzy, ale wkurzała mnie w poprzedniej ciąży jedna osobna która na okrągło chciała mnie przekonać do tych przesądów ![]() ---------- Dopisano o 11:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:25 ---------- Cytat:
|
|
|
#1493 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1494 |
|
Wtajemniczenie
|
ja tam nie wierzę w te przesądy ale w moje przeczucia wierzę
no dziwne dla mnie jest to ze właśnie zawsze ale to zawsze pragnęłam mieć córkę mówiłąm nawet ze jak urodze chłopca to chyba bede miała depresje ale jak zrobiłam test to nagle płec stała mi się obojętna i od jakiegoś czasu w kazdym snie mam synka nawet jak rozmawiamy z TŻtem to ja zawsze mówie ON jak bym juz pewna była ze to chłopiec chyba jednak nie bede chciała znać płci jakie to słodkie jak rodzi sie dzidzia i ci mówią np: to chłopiec! i ci siurka przed oczamai stawiają ale fajna sprawa
|
|
|
|
#1495 |
|
Raczkowanie
|
Mamusie, czy ktoras z Was cwiczy w ciazy? Chcialabym nie opitalac sie przez caly ten czas, zalezy mi na lydkach, udach i posladkach. Ktoras z Was wie jakie ciwczenia mozna wykonywac albo ktorych nie mozna? ...szukalam takiego watku na Wizazu ale nic mi sie wyskakuje...
|
#1496 | |
|
Wtajemniczenie
|
nooooo tłusty czwartek
---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ---------- Cytat:
i na oddechowe zajęcia takie coś jak joga kolezanka w ciąży jest i chodzi i bardzo sobie chwali
|
|
|
|
|
#1497 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() tylko, że ja jestem instruktorką sportową i cały czas ćwiczę, więc nie mogłabym nie ćwiczyć, ale każdą aktywność należy skonsultować z ginem
|
|
|
#1498 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
...oczywiście jeśli to będzie w jakimkolwiek stopniu kształtowało sylwetkę. Nie wiem dla czego ale takie zajęcia kojarzą mi się z leżeniem, albo bezwiednym turlaniem się po sali... tzn. mam zamiar po urodzeniu wskoczyć w mini sukienkę i koniec kropka. Za jakiekolwiek przydatne informacje będę niezmiernie wdzięczna ![]() ---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ---------- Cytat:
![]() Myslisz ze można robić przysiady? Najbardziej zależy mi na ćwiczeniu nóg, tylko wiem, ze niektóre ćwiczenia angażują mięśnie brzucha i stad moje konsternacje
|
|
#1499 |
|
Wtajemniczenie
|
hahahah no pewnie ze ci powiem jak było
na basen tez bym chciała iść właśnie ale czekam na tą doktorkę az mi powie czy mogę JUZ bo w sumie bardzo chcę ![]() ---------- Dopisano o 11:52 ---------- Poprzedni post napisano o 11:49 ---------- a i wszystko zależy czy właśnie gin pozwoli na różne ćwiczenia no wiem ze można nawet i biegać w ciąży ale podobno to powoduje rozluźnienie mięsni i macica się jakoś tam obniza czy coś i dlatego nie kazdy moze ale ja zapytam lekarza co moge i bede na bank to robić
|
|
|
|
#1500 |
|
Zakorzenienie
|
Witam Was po dlugiej przerwie.
Jestem w szpitalu. W czwartek rano zaczelam mocno krwawic wiec pojechalam do szpitala,tam okazalo sie,ze odkleja sie kosmowka(lozysko) kolo plodu zauwazyla ginekolog dwa duze krwiaki. Leczenie odbywa sie duphastonem i lezeniem. W czwartek beta miala 20 000 a w sobote rano 32000.Jednakpare godzin pozniej wylecialy ze mnie 2 male skrzepy i od tego czasu przestalam krwawic.Zglosilam fakt lekarzowi,ale na usg do tej pory mnie nie wzial wiec tak sobie leze.. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:14.

juz sie cieszyłam 

wiadomo ze to już nie jest dziewicza pochwa
moja kolezanka zażyczyła sobie cesarkę bo jak to powiedziała: chce być ciasna do 50-tki "

Kalkulator ciazowy wyliczyl mi termin porodu na 17go pazdziernika. Jutro ide do lekarza
( patrz strona 1 )