|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3751 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Dzieci pięknie nam się rozwijają i mamuśkom nudzić się nie dają. Mamy IX-X 2011
dzień dobry
mój dzieć dziś zrobił pobudkę o 5:45 i nie chciał spać wierci się, krzyczy, napina, nie wiem o co kaman![]() Cytat:
![]() a ciuszki śliczne kurteczka rewelkaano, mąż wymyślił diete jogurtową 14 dniową, więc go wspieram w boju, żeby mu raźniej było ![]() no zimno zimno, ale my w bloku mieszkamy więc trzeba wyjść z psiną, ale na szczęście tylko 2 razy dziennie Cytat:
musiała ochrzcić nowe ubranko a co![]() ja na razie złożyłam wniosek o macierzyński i dodatkowy, a tydzień przed końcem macierzyńskiego muszę wypisać wniosek o urlop zaległy. Wychowawczego nie biorę, a normalny będę brać we wrześniu dopier
|
|
|
#3752 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieci pięknie nam się rozwijają i mamuśkom nudzić się nie dają. Mamy IX-X 2011
![]() no ja też pożyczyłam, mogą się przecież jeszcze przydać ![]() Cytat:
![]() okej to jutro przyjade |
|
|
|
|
#3753 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#3754 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3755 | |
|
Zakorzenienie
|
Rabarbarku no takie są przepisy, ze pracowdawca nie musi ci udzielić urlopu bierzącego w pełnym wymiarze...nie wiem czy jest jakiś sposób żeby to ominąć
Cytat:
tylko powiedziałam kedy chce przez teefon a normalny tez planuje dłuzszy we wrzesniumoja też dołącza do tego grona 5.50 dzis była pobudka...
|
|
|
|
|
#3756 | ||
|
kosmitka
|
A dziękuję, zmiennie u niego. Raz marudzi, raz jest szczęśliwy. Dzisiaj o 2.30 był już wyspany, ale pacyfikowałam go do 7
.A zębów jak nie było, tak nie ma, więc nie wiem, czy to to. Cytat:
Wg poradnika Hipp można dać najpierw produkt 1-składnikowy i jak nie zaszkodzi to potem 2-składnikowy, zawierający o 1 składnik więcej niż ten pierwszy i tyle. Ale ja się nie liczę, bo ja już teraz nowości normalnie daję bez tam dzielenia i dziubania .Cytat:
I współczuję z powodu Bartusia Zastanawiam się nad krótkim spacerkiem dzisiaj, u nas zapowiadają -10, ale teraz pokazuje -6 - co prawda na 4 piętrze. Na pół godzinki może można?
|
|
|
#3757 | ||||
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry
Najpierw nadrobię co u Was ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ale czytałam też, że nowe rzeczy powinno sie dawać w odstępach tygodniowych, żeby właśnie obserwować - robiłyście tak? Cytat:
A ciuszki śliiiiiiczne Cytat:
Może coś na brzuszku ciężko?A dieta jogurtowa- brzmi strasznie. Na samą nazwę głodna sie robię
|
||||
|
|
|
#3758 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u nas -7 i sie zaraz na chwile wybieramy, na 15-20 minut mysle
|
|
|
|
|
#3759 |
|
Rozeznanie
|
Dziękujemy za wszystkie kciuki
Popłakało się moje dzieciątko, ale u mamy na rączkach zaraz przeszło.Jutro ortopeda... |
|
|
|
#3760 | ||
|
kosmitka
|
Normalny też sobie urlop zostawiłam, łącznie mi zostało chyba 17 dni, ale razem z bieżącym miałam 80
, więc było co brac i co zostawiać, dlatego jestem do maja. W maju Franek będzie miał9 mcy, więc moża akurat, by go zostawic. Ale nie wiem, czy nie wezmę właśnie wychowawczego do września, żeby w wakacje jeszcze w domku z syniem posiedzieć, może gdzieś pojechać.---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
Marchewki też nie wiem czym sprać.
|
|
|
#3761 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tak... wspomnienia... te wyczekiwania... na skurcze..a czy wody odeszly... milo nie.... ![]() dzieki Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#3762 |
|
kosmitka
|
MoniaZ ja podgrzewam, szczególnie zupki. Owoce daję w temperaturze pokojowej, ale po wyjęciu z lodówki też podgrzewam.
|
|
#3763 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u nas to juz w pażdzierniku latają jak koty z pęcherzem żeby wykorzystywać urlopy...jak ci zostanie to sie musisz tłumaczyć czemu nie wzięłaś i kiedy weźmiesz (oczywiscie mówie o 4 dniach a nie 80 )
|
|
|
|
|
#3764 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
również współczuję wieczoru ![]() Cytat:
|
|
|
#3765 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale fajnie, że załapałaś sie na coś za free. Wszystko co za free jest fajne ![]() A przepis rewelacja - coś jak zrobić coś z niczego i się przy tym jeszcze pośmiać ![]() Acelinka fiu fiu jakie cudeńka Rabarbar ja składałam podanie o urlop pods. i dodatkowy od razu. Niedawno składałam wnioski o urlop wypoczynkowy (zaległy i bieżący), 2 dni opieki nad dzieckiem i od razu o ur. wychowawczy. Pracodawca nie może Ci odmówić urlopu wychowawczego. Jeśli wiesz, że nie wracasz do pracy możesz spokojnie załatwić wcześniej papiery. |
|
|
|
|
#3766 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3767 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3768 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
za surwiwal ![]() A kleik dajesz na lepsze spanie czy jak? Ja chciałabym mojemu coś wprowadzać ale się boje przez zastoje ![]() Cytat:
i za lekarzyCytat:
|
|||||
|
|
|
#3769 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Za Ciebie Ancia by mnie z roboty wyrzucili chyba
Edytowane przez agnieszka 0605 Czas edycji: 2012-02-07 o 12:51 |
|
|
|
|
#3770 | ||||
|
kosmitka
|
Cytat:
U nas cudem jest dostać urlop, a że nie dają, to tak się kumuluje.O, już wiem - na urlop trzeba sobie zasłużyć . Może nie zawsze i nie do końca tak jest, ale to specyfika pracy na prowizji.Cytat:
Cytat:
![]() Nie wiem, jak to opisać. Cytat:
|
|
|
#3771 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3772 |
|
kosmitka
|
No i na spacerku byłam, jakieś 25 minut, lekki wiaterek jednak jest. Jeszcze żebym pieluchę wzięła Franiowi na buźkę, to bym nie dygała. A tak to trochę się bałam i czym prędzej do domku zmykaliśmy. Ale dotlenienie działa niesamowicie.
Kto jest za powrotem wiosny?? ![]() ---------- Dopisano o 13:09 ---------- Poprzedni post napisano o 13:09 ---------- Caltea widzę Cię
|
|
#3773 |
|
Zakorzenienie
|
weźcie, weźcie
![]() Natka, aż tak? O kurcze . Biedna musisz być bo u mnie takie lajty a swoje się wycierpiałam. Zdam relacje jak ta metoda zadziałała to może byś zainwstowała, albo załapała się na bezpłatne pokazy u was?Natka, pleśniawki... zostaw małego bez pieluszki i pozwól mu działać A tak serio to współczuję pewnie marudzi bo to chyba boli?A co do poduszek do karmienia. Ma któraś z was taką z takimi jakby styropianowymi kulkami? My kupowaliśmy tę cebuszkę całą. I teraz trochę żałuję bo była w kosztach rogala wielkiego motherhood. I ten motherhood to taka kołderka jakby a mój z tym styropianem. Teraz się ubił i nie wiem gdzie wkład kupować? Na all znalazłam to jakieś kilogramy tego trzeba brać a wysyłka droższa niż sam produkt |
|
|
|
#3774 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i jakoś teraz wersja tylko na leżaco bo te wygibusy sa nie dla mnie ![]() Szalona jestes! Ja nie, ja jestem za powrotem lata ![]() ---------- Dopisano o 13:17 ---------- Poprzedni post napisano o 13:15 ---------- Cytat:
starczyła na 2 m-ce
|
||
|
|
|
#3775 |
|
kosmitka
|
Archi a Twój na leżąco jest spokojnie? mój noł łej. Taki typ. Chłopina twierdzi, że lepiej je z butelki jak z cycka, bo z butli lekko zaczarowany jest.
Dumna jestem z siebie i tego spaceru, normalnie dzielna jak nic .
|
|
#3776 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tez jestem z Ciebie dumna
|
|
|
|
|
#3777 |
|
kosmitka
|
I obiad teraz sobie robię, bo na żeberka się obraziłam - nie wyszły mi
.Tzn robię pomidorówkę ze wczorajszego rosołku, o taka jestem. Pranie zrobione, poodkurzane. Jeszcze babcia mogłaby wpaść na małe prasowanko . Ale chyba sama dzisiaj to wykonam.
|
|
#3778 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Moniś tak jak Anci pisze. Skoro wiem, że po jabłku i marchwi mu nic nie jest, to żeby sobie pojadł deserkiem mogę chyba dodać tego nowego banana do wiekszej ilości marchwi i jabłka? No bo tak sobie myslę, że jak mu dam na deser 3 lyzeczki banana to on się tlyko wścieknie ![]() ---------- Dopisano o 13:41 ---------- Poprzedni post napisano o 13:36 ---------- Cytat:
I za spacer ![]() ---------- Dopisano o 13:42 ---------- Poprzedni post napisano o 13:41 ---------- Acha. Ja też tak robię pomidorową. Najlepiej mi smakuje taka na rosole ![]() ---------- Dopisano o 13:44 ---------- Poprzedni post napisano o 13:42 ---------- Cytat:
Dobra teraz serio idę.
|
|
#3779 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Kochana no jasne ze sie wscieknie... moja pierwszy raz jak jadla banana z jablkiem to pol sloiczka wchlonela ![]() A masz samego banana?? A my lada chwila wprowadzamy gluten.... ciekawe jak to bedzie.... ![]() A ja dzisiaj znowu sobie zrobie ciasto.... czekam na tz to tez sie wezme za sprzatanie.... ![]() U nas piekna pogoda dzisiaj .... sloneczko.... normalnie jak wiosna..... ![]() I tak sobie wymyslilismy z tz-em ze chrzciny zrobimy w uk.... a co ... ![]() jesli w polskiej parafii ksiadz nam nie da.... to idziemy do angielskiej.... tam bez problemu... Rodzine sciagniemy do nas.... mam nadzieje ze bedzie ladna pogoda to wylegniemy na zewnatrz.,... Co o tym myslicie ??
|
|
#3780 | ||
|
Wtajemniczenie
|
już goni
taka oczyszczająca ta dieta![]() jak się sprawdzi to dam linka ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() a ja mam dziś lenia a co![]() A dziś teście wpadają po południu na kawkę, bo już się za małym stęsknili. Moja teściowa jest niemożliwa, nie widzi Bartusia kilka dni i już musi przyjechać ![]() Szkoda, ze do mnie mama tak nie wpada w ciągu tygodnia niestety pracuje po 10godz
Edytowane przez Martusiaaa21 Czas edycji: 2012-02-07 o 14:15 |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:36.

mój dzieć dziś zrobił pobudkę o 5:45 i nie chciał spać
wierci się, krzyczy, napina, nie wiem o co kaman

Popłakało się moje dzieciątko, ale u mamy na rączkach zaraz przeszło.

)

za lekarzy
. Biedna musisz być bo u mnie takie lajty a swoje się wycierpiałam. Zdam relacje jak ta metoda zadziałała to może byś zainwstowała, albo załapała się na bezpłatne pokazy u was?