Dzieci pięknie nam się rozwijają i mamuśkom nudzić się nie dają. Mamy IX-X 2011 - Strona 126 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-07, 10:36   #3751
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

Dot.: Dzieci pięknie nam się rozwijają i mamuśkom nudzić się nie dają. Mamy IX-X 2011

dzień dobry mój dzieć dziś zrobił pobudkę o 5:45 i nie chciał spaćwierci się, krzyczy, napina, nie wiem o co kaman
Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość

a ja nie mam psa i co? Może będe pożyczac od sąsiadów?

no to zrobiłam fotki, tylko co najfajniejsze
płaszczyk i bluza na wiosenne spacerki spodnie z cieplusia podszewką i pajacyk dla bratowej, nie umiałam się oprzeć w ogóle było tyyyyle prześlicznych maciupkich rzeczy
Acelinko to przyjedź do mnie, pójdziemy razem na spacerek
a ciuszki śliczne kurteczka rewelka
Cytat:
Napisane przez gerda Pokaż wiadomość
na diecie?
ano, mąż wymyślił diete jogurtową 14 dniową, więc go wspieram w boju, żeby mu raźniej było
Cytat:
Napisane przez 19natka88 Pokaż wiadomość
U mnie nawet pies nie chce wychodzić na podwórko
no zimno zimno, ale my w bloku mieszkamy więc trzeba wyjść z psiną, ale na szczęście tylko 2 razy dziennie
Cytat:
Napisane przez rabarbar83 Pokaż wiadomość
bry
artusiaaa21 ja nie taka dzielna tylko zaprawiona w bojach ale dziękuję kochane kobietki za miłe słowa

moje dziecko zbierało cały dzień jedzonko w jelitkach, kleik chyba ją przyblokował to dostała ciut jabłuszka no i po całonocnych wygibasach jak pozbyła się balastu to świeżutki pampers nie wytrzymał naporu masakra jak można tak się zasmarować ... nowe ubranko przeszło chrzest bojowy nie ma co

dziewczyny jak składałyście wnioski o dodatkowe 4 tyg urlopu macierzyńskiego to dawałyście też podanie o urlop zaległy i bieżący przed przejściem na wychowawczy?
niby trzeba zachować termin 2 tyg przed poinformowaniem pracodawcy że idzie się na wychowawczy, tylko jak złożę wniosek o bieżący urlop razem z wnioskiem o wychowawczy to mogą mi go nie udzielić bo będą wiedzieli że nie wracam do pracy...namieszałam ale już nie wiem jak to mądrze rozwiązać
no to Haniutka dała czadumusiała ochrzcić nowe ubranko a co

ja na razie złożyłam wniosek o macierzyński i dodatkowy, a tydzień przed końcem macierzyńskiego muszę wypisać wniosek o urlop zaległy. Wychowawczego nie biorę, a normalny będę brać we wrześniu dopier

Emilka ur. 05.05.14
Martusiaaa21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 11:00   #3752
acelinka
Zakorzenienie

Dot.: Dzieci pięknie nam się rozwijają i mamuśkom nudzić się nie dają. Mamy IX-X 2011

Cytat:

To mi zostały jedne ocieplane spodnie, i dwie pary ogrodniczek

no ja też pożyczyłam, mogą się przecież jeszcze przydać
Cytat:
Napisane przez Martusiaaa21 Pokaż wiadomość
dzień dobry mój dzieć dziś zrobił pobudkę o 5:45 i nie chciał spaćwierci się, krzyczy, napina, nie wiem o co kaman

Acelinko to przyjedź do mnie, pójdziemy razem na spacerek
a ciuszki śliczne kurteczka rewelka
co to się robi z tymi naszymi dzieciaczkami, takie ranne ptaszki

okej to jutro przyjade
acelinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 11:11   #3753
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

Cytat:

no ja też pożyczyłam, mogą się przecież jeszcze przydać

okej to jutro przyjade
zapraszam

Emilka ur. 05.05.14
Stary 2012-02-07, 11:12   #3754
gerda
Zadomowienie

Cytat:
dz
ano, mąż wymyślił diete jogurtową 14 dniową, więc go wspieram w boju, żeby mu raźniej było
i mozecie tylko jogurt jesc? ?Ktory dzioen juz macie? pochwal sie potem rezultatami

gerda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 11:22   #3755
danika
Zakorzenienie

Rabarbarku no takie są przepisy, ze pracowdawca nie musi ci udzielić urlopu bierzącego w pełnym wymiarze...nie wiem czy jest jakiś sposób żeby to ominąć

Cytat:
ja na razie złożyłam wniosek o macierzyński i dodatkowy, a tydzień przed końcem macierzyńskiego muszę wypisać wniosek o urlop zaległy. Wychowawczego nie biorę, a normalny będę brać we wrześniu dopier
u nas wcale nie kazali pisać wniosku o zaległy tylko powiedziałam kedy chce przez teefon a normalny tez planuje dłuzszy we wrzesniu

Cytat:
moja też dołącza do tego grona 5.50 dzis była pobudka...
danika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 11:26   #3756
anciaahk
kosmitka

Cytat:
Ancia jak Franio? Jest zabek?
A dziękuję, zmiennie u niego. Raz marudzi, raz jest szczęśliwy. Dzisiaj o 2.30 był już wyspany, ale pacyfikowałam go do 7 .
A zębów jak nie było, tak nie ma, więc nie wiem, czy to to.
Cytat:
Napisane przez Malgosia1983 Pokaż wiadomość
My dzis skończymy jabłko i marchew a jutro banan. Chociaz zastanawiam się czy nie domieszać mu tego banana do marchwi i jabłka. Myslisz, że mogę?
A starośc zostaje starością i jest już wyprobowane
Ale że jak?
Wg poradnika Hipp można dać najpierw produkt 1-składnikowy i jak nie zaszkodzi to potem 2-składnikowy, zawierający o 1 składnik więcej niż ten pierwszy i tyle.
Ale ja się nie liczę, bo ja już teraz nowości normalnie daję bez tam dzielenia i dziubania .
Cytat:
no zimno zimno, ale my w bloku mieszkamy więc trzeba wyjść z psiną, ale na szczęście tylko 2 razy dziennie
Wystarcza mu to? Mój stary też najchętniej by chodził 2x dziennie, ale go pilnuję. Wczoraj wieczorkiem miałam ochotę się przejść, ale jak Franek na wieczór dał mi popalić, to już nie miałam siły.
I współczuję z powodu Bartusia , coś dokucza tym naszym dzieciom.

Zastanawiam się nad krótkim spacerkiem dzisiaj, u nas zapowiadają -10, ale teraz pokazuje -6 - co prawda na 4 piętrze.
Na pół godzinki może można?

Posłuchaj, jak mi prędko bije Twoje serce...
anciaahk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 11:28   #3757
madzialena-lublin
Rozeznanie

Dzień dobry Najpierw nadrobię co u Was

Cytat:
Podejście nr 2 do obiadku z mięskiem zakończone sukcesem, pierwszy raz Szymek trząsł się na widok łyżeczki A i nawet dzisiaj wypił dwa razy po 30ml soku z butli Zobaczymy co powie na mleko

Cytat:
Napisane przez MoniaZ82 Pokaż wiadomość
takk jedzonko sie zdecydowanie poprawilo.... tylko zastanawiam sie czy jak wprowadzam nowy pokarm czy moge dac jej caly sloiczek...?? Jak myslicie mamuski....
Ja czysto teoretycznie... Z tego co czytałam, to nowości powinno się raczej wprowadzać po kilka łyżeczek. I dopiero jak się nic nie dzieje to dawać więcej.
Ale czytałam też, że nowe rzeczy powinno sie dawać w odstępach tygodniowych, żeby właśnie obserwować - robiłyście tak?
Cytat:
Mamusie macie własnie jakies sposoby na spranie śladów z marchewki?

no to zrobiłam fotki, tylko co najfajniejsze
płaszczyk i bluza na wiosenne spacerki spodnie z cieplusia podszewką i pajacyk dla bratowej, nie umiałam się oprzeć w ogóle było tyyyyle prześlicznych maciupkich rzeczy
Co do plam to koleżanka (matka karmiąca juz prawie wszystkim) poleciła mi mydełko z Rossmana (marka własna) na plamy z jedzenia- podobno rewelacja na wszystkie plamy.
A ciuszki śliiiiiiczne
Cytat:

To nieźle Ci pospał Może coś na brzuszku ciężko?
A dieta jogurtowa- brzmi strasznie. Na samą nazwę głodna sie robię
Stary 2012-02-07, 11:29   #3758
danika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anciaahk Pokaż wiadomość
.

Zastanawiam się nad krótkim spacerkiem dzisiaj, u nas zapowiadają -10, ale teraz pokazuje -6 - co prawda na 4 piętrze.
jak nie ma wiatru to moim zdaniem można na chwile u nas -7 i sie zaraz na chwile wybieramy, na 15-20 minut mysle
Stary 2012-02-07, 11:32   #3759
madzialena-lublin
Rozeznanie

Dziękujemy za wszystkie kciuki Dzisiejsza wizyta u dra zaliczona. Kamcia waży juz 5150 i ma całe 60 cm Była bardzo grzeczna, szkoda mi jej było bo tak ładnie się uśmiechała do pani pielęgniarki, a ta ją ukuła Popłakało się moje dzieciątko, ale u mamy na rączkach zaraz przeszło.
Jutro ortopeda...
Stary 2012-02-07, 11:39   #3760
anciaahk
kosmitka

Normalny też sobie urlop zostawiłam, łącznie mi zostało chyba 17 dni, ale razem z bieżącym miałam 80 , więc było co brac i co zostawiać, dlatego jestem do maja. W maju Franek będzie miał9 mcy, więc moża akurat, by go zostawic. Ale nie wiem, czy nie wezmę właśnie wychowawczego do września, żeby w wakacje jeszcze w domku z syniem posiedzieć, może gdzieś pojechać.

---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ----------

Cytat:
Napisane przez madzialena-lublin Pokaż wiadomość
Ale czytałam też, że nowe rzeczy powinno sie dawać w odstępach tygodniowych, żeby właśnie obserwować - robiłyście tak?
Yyyy nieeee
Cytat:
Napisane przez danika Pokaż wiadomość
jak nie ma wiatru to moim zdaniem można na chwile u nas -7 i sie zaraz na chwile wybieramy, na 15-20 minut mysle
No nie ma wiatru, myślałam o pół godziny, ale może faktycznie za długo?

Marchewki też nie wiem czym sprać.

Stary 2012-02-07, 11:43   #3761
MoniaZ82
Wtajemniczenie

GG do MoniaZ82 Send a message via Skype™ to MoniaZ82

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Monia, jak patrzę na ten twój awek to mam takie miłe uczucie... kojarzy mi się z nocnymi,ciężarówkowymi wartami. Kiedy to siedziałyśmy i czekałyśmy na znaki

tak... wspomnienia... te wyczekiwania... na skurcze..a czy wody odeszly... milo nie....

Cytat:
witajcie

wszystkiego naj nj naj

dzieki

Cytat:
Hej

Ja nie dawałam całego od razu - bo jak to całe podgrzejesz, a nie zje to będziesz musiała wyrzucić a tak to jeszcze połowa Ci zostanie

ale zaraz zaraz.... to Wy podgrzewacie te sloiczki?? Bo ja trzymam je w szafce i jak mam dac malej to daje jej w temp pokojowel.Jesli mi zje pol to wtedy wrzucam do lodowki a na drogi dzien daje na kaloryfer...

U mnie nawet pies nie chce wychodzić na podwórko

Fajne ciuszki, też się muszę na jakieś ciuszkowe zakupy wybrać, bo nam się wyjściowe spodnie kończą
Cytat:
Az chce się to zrobić
Boska jesteś.

My dzis skończymy jabłko i marchew a jutro banan. Chociaz zastanawiam się czy nie domieszać mu tego banana do marchwi i jabłka. Myslisz, że mogę?
A starośc zostaje starością i jest już wyprobowane

ja nie mieszam nic.... potem nie bede wiedziec po czym by ja brzuszek bolal.
...

Rewelacyjny płaszczyk
Ja nie mam patentu na marchew...zostały plamy

Przyssała

Dobry pojemnik nigdy nei jest zły
to cię Hanutka urządziła
Ja składałam o 4 tygodnie. Potem będę o urlop.

O. Prawie tak samo i ja zrobiłam/zrobię
Cytat:
Kurcze przez to wkładanie wszystkiego do buzi wyszły nam pleśniawki

to wiesz co musisz zrobic z pieluszka

To mi zostały jedne ocieplane spodnie, i dwie pary ogrodniczek

Chyba niekoniecznie bo dzisiaj znowu ryk - tym razem już na sam widok butli
Dlaczego myślisz, że lepiej w UP?

Jak już spał to spokojnie, ale płakał/płacze przez sen
Cytat:
Dzień dobry Najpierw nadrobię co u Was

Ja czysto teoretycznie... Z tego co czytałam, to nowości powinno się raczej wprowadzać po kilka łyżeczek. I dopiero jak się nic nie dzieje to dawać więcej.

jak malej daje nowosc to zje pol sloiczka... i daje ta nowosc przez pare dni... nie czekam tydzien... bo to zbyt dlugo ( tak mi sie wydaje) Poki co wszystko toleruje..
.

Co do plam to koleżanka (matka karmiąca juz prawie wszystkim) poleciła mi mydełko z Rossmana (marka własna) na plamy z jedzenia- podobno rewelacja na wszystkie plamy.
A ciuszki śliiiiiiczne

To nieźle Ci pospał Może coś na brzuszku ciężko?
A dieta jogurtowa- brzmi strasznie. Na samą nazwę głodna sie robię
Stary 2012-02-07, 11:46   #3762
anciaahk
kosmitka

MoniaZ ja podgrzewam, szczególnie zupki. Owoce daję w temperaturze pokojowej, ale po wyjęciu z lodówki też podgrzewam.

Stary 2012-02-07, 11:56   #3763
danika
Zakorzenienie

Cytat:
Normalny też sobie urlop zostawiłam, łącznie mi zostało chyba 17 dni, ale razem z bieżącym miałam 80 , więc było co brac i co zostawiać, dlatego jestem do maja. W maju Franek będzie miał9 mcy, więc moża akurat, by go zostawic. Ale nie wiem, czy nie wezmę właśnie wychowawczego do września, żeby w wakacje jeszcze w domku z syniem posiedzieć, może gdzieś pojechać.[COLOR="Silver"]
Anciu to u was można sobie tak kumulować urlop zaległy? fajnie u nas to juz w pażdzierniku latają jak koty z pęcherzem żeby wykorzystywać urlopy...jak ci zostanie to sie musisz tłumaczyć czemu nie wzięłaś i kiedy weźmiesz (oczywiscie mówie o 4 dniach a nie 80 )
Stary 2012-02-07, 12:19   #3764
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

Cytat:
i mozecie tylko jogurt jesc? ?Ktory dzioen juz macie? pochwal sie potem rezultatami
nie, inne produkty również, po prostu przy każdym posilku jest jogurt dodany
Cytat:

Wystarcza mu to? Mój stary też najchętniej by chodził 2x dziennie, ale go pilnuję. Wczoraj wieczorkiem miałam ochotę się przejść, ale jak Franek na wieczór dał mi popalić, to już nie miałam siły.
I współczuję z powodu Bartusia , coś dokucza tym naszym dzieciom.

wiesz co czasami jeszcze go w dzień zabiorę jak idziemy na spacer, a tak nie mam możliwości.Mąz wychodzi rano przed pracą ok 6:30 i później wieczorem koło 18tej-19tej
również współczuję wieczoru
Cytat:
Dziękujemy za wszystkie kciuki Dzisiejsza wizyta u dra zaliczona. Kamcia waży juz 5150 i ma całe 60 cm Była bardzo grzeczna, szkoda mi jej było bo tak ładnie się uśmiechała do pani pielęgniarki, a ta ją ukuła Popłakało się moje dzieciątko, ale u mamy na rączkach zaraz przeszło.
Jutro ortopeda...
no pięknie

Emilka ur. 05.05.14
Stary 2012-02-07, 12:21   #3765
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Cytat:
Źle obcinany paznokieć i jego następstwa. Załapałam się na darmowy pokaz dla clareny, przez znajomą i byłam za darmo na zabiegu wartym ok 600-1000zł. Wprowadzają nową metodę kostkę Arkadia czy coś w tę deseń . Szkoda, że nie zrobili mi od razu jakiś zabiegów antycelulitowych, masaży itp
uuuu słyszałam, że takie złe obcięcie b. boli - ała
Ale fajnie, że załapałaś sie na coś za free. Wszystko co za free jest fajne

A przepis rewelacja - coś jak zrobić coś z niczego i się przy tym jeszcze pośmiać

Acelinka fiu fiu jakie cudeńka

Rabarbar ja składałam podanie o urlop pods. i dodatkowy od razu. Niedawno składałam wnioski o urlop wypoczynkowy (zaległy i bieżący), 2 dni opieki nad dzieckiem i od razu o ur. wychowawczy. Pracodawca nie może Ci odmówić urlopu wychowawczego. Jeśli wiesz, że nie wracasz do pracy możesz spokojnie załatwić wcześniej papiery.

Twoje zdanie jest twoje, wiec zapewne rożni się od mojego.
agnieszka 0605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 12:22   #3766
danika
Zakorzenienie

Cytat:
żeby was ...ekhm...nie przegoniło
Stary 2012-02-07, 12:22   #3767
gerda
Zadomowienie

Cytat:
o to o takim cudzie nie słyszałam

gerda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 12:41   #3768
archinta
Zakorzenienie

Cytat:
Pierwszy raz zrobiłam kaszkę na gęsto. Kwilonek zjadł. Jejku jak wcinał
Potem byla kąpiel. Obawiałam się, że bez mleka "po" nie uśnie, ale włożyłam go do łóżeczka, włączyłam konika i usnął Ciekawe jak długo pośpi.
Acha i robiłam wg przepisu dla dzieci po 4mc czyli 130ml wody i 3-4 lyżki kaszki. Powinno wyjść 190 gram (mniej więcej tyle co duży słoik kaszki z hippa). Zjadł około 170 gram.

Cytat:
Nie wiem, czy to aktualne, ale karmię na siedząco w dzień i na leżąco w nocy.
Pewno,ze aktualne- na siedząco to z jakas poduszka? Opisz jak trzymasz Frania?
Cytat:
Napisane przez rabarbar83 Pokaż wiadomość
witamy po 4 dniach odwyku
melduję, że przetrwałyśmy, lekko nie było
10 stron nie nadrobię ehhh jestem tak zmęczona, że ledwo na oczy widzę, mała zacumowała przy cycu to tak na szybko przelecę co tam się działo piąte przez dziesiąte... wybaczcie

a pamiętam tylko,że Archi pytałaś co kurier przytargał
a takie cóś http://allegro.pl/bardzo-duze-pudlo-...100316731.html badziewiaki takie w kwiatki ale tanie i pojemne zyskałam trochę miejsca w szafie bo pozbyłam się pościeli i ręczników

Hania od 4 dni zajada kleik ryżowy i mimo że mi mordkę wykręciło jak go spróbowałam to jej ewidentnie smakuje no i muszę ją pochwalić za piękne jedzenie łyżeczką ...z butlą bez zmian czyli zero tolerancji dla smoka
lece nadrabiać
za surwiwal

A kleik dajesz na lepsze spanie czy jak?
Ja chciałabym mojemu coś wprowadzać ale się boje przez zastoje
Cytat:
Jeszcze ze dwa dni i będziemy miały caly przepis

Cytat:

Wczoraj Kamcia skończyła 3 miesiące Taki mi się przełomowy ten moment wydaje- po porodzie wszyscy mówili, ze "byle do 3 mcy".

i za lekarzy
Cytat:

Ok. Przepis na zapiekankę.
1. Wyciągamy ziemniaki, ilość dowolna. Obieramy ze skórki obieraczką bądź też nożem, wycinamy wszystkie niedoskonałości, myjemy je, mhm piękne są.
Ścieramy surowe na grubym oczku, ruchem góra- dół.

I je też przyprawiamy jakoś coby bezsmakowe nie było
2. Kroimy boczek, ładnie, zgrabnie na urocze kawałeczki.
3.Obieramy cebulki. Pierw z wierzchniej warstwy później kroimy , też na małe urocze kawałeczki.
4.To wrzucamy na ogień w dowolnej kolejności, niech się smaży. Na blado, na rumiano, wg preferencji
5.Koncentrat mieszamy z ziołami, czosnkiem, próbujemy. Jak smaczne to gotowe, jak nie to przyprawiamy dalej.
6. Kładziemy wg uznania ziemniaki, koncentrat i boczek z cebulką.
7. Stopnie na oko bo u nas się starły ale wystarczy zaglądać później ser i włala.
WIelce ambitna zapiekanka krok po kroku. HYHY.
Ja Cię uwielbiam
archinta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 12:46   #3769
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Cytat:
Anciu to u was można sobie tak kumulować urlop zaległy? fajnie u nas to juz w pażdzierniku latają jak koty z pęcherzem żeby wykorzystywać urlopy...jak ci zostanie to sie musisz tłumaczyć czemu nie wzięłaś i kiedy weźmiesz (oczywiscie mówie o 4 dniach a nie 80 )
no to samo pomyślałam - u mnie też było latanie i tłumaczenie, dlaczego niewykorzystany urlop. A jeśli ktoś z pracowników miał jakiś dzień url. zaległego to się musiałam ostro tłumaczyć, dlaczego i jak to tak Za Ciebie Ancia by mnie z roboty wyrzucili chyba

Twoje zdanie jest twoje, wiec zapewne rożni się od mojego.

Edytowane przez agnieszka 0605
Czas edycji: 2012-02-07 o 12:51
agnieszka 0605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 12:53   #3770
anciaahk
kosmitka

Cytat:
Jakby Ci tu odpowiedzieć.... U nas cudem jest dostać urlop, a że nie dają, to tak się kumuluje.
O, już wiem - na urlop trzeba sobie zasłużyć . Może nie zawsze i nie do końca tak jest, ale to specyfika pracy na prowizji.
Cytat:
wiesz co czasami jeszcze go w dzień zabiorę jak idziemy na spacer, a tak nie mam możliwości.Mąz wychodzi rano przed pracą ok 6:30 i później wieczorem koło 18tej-19tej
No z naszym diabłem nie da się wyjśc z wózkiem, a żałuję, bo miałby 2 godziny biegania. Może jak Franek będzie starszy.
Cytat:
Napisane przez archinta Pokaż wiadomość
Pewno,ze aktualne- na siedząco to z jakas poduszka? Opisz jak trzymasz Frania?
No na siedząco, bez poduszki, tak ma głowę na ramieniu na tym, z którego cycka je, właściwie to na zgięciu łokcia bardziej i tyle. A że ruchliwy jest, to wierzga nogami i głową we wszystkie strony, sprawdzając jak daleko sutek zdoła się odciągnąć.
Nie wiem, jak to opisać.
Cytat:
Napisane przez agnieszka 0605 Pokaż wiadomość
no to samo pomyślałam - u mnie też było latanie i tłumaczenie, dlaczego nie wykorzystany urlop. A jeśli ktoś z pracowników miał jakiś dzień url. zaległego to się musiałam ostro tłumaczyć, dlaczego i jak to tak Za Ciebie Ancia by mnie z roboty wyrzucili chyba
Wbrew pozorom to tylko urlop z 2010 jest zaległy, w ubiegłym roku już nie pracowałam więc z 2011 i 2012 i 3x26 robi się prawie 80, no i kilka dni z 2009 też się złapało.

Stary 2012-02-07, 12:58   #3771
archinta
Zakorzenienie

Cytat:
Kurcze przez to wkładanie wszystkiego do buzi wyszły nam pleśniawki
oj
Czym leczycie?
Stary 2012-02-07, 13:09   #3772
anciaahk
kosmitka

No i na spacerku byłam, jakieś 25 minut, lekki wiaterek jednak jest. Jeszcze żebym pieluchę wzięła Franiowi na buźkę, to bym nie dygała. A tak to trochę się bałam i czym prędzej do domku zmykaliśmy. Ale dotlenienie działa niesamowicie.

Kto jest za powrotem wiosny??

---------- Dopisano o 13:09 ---------- Poprzedni post napisano o 13:09 ----------

Caltea widzę Cię

Stary 2012-02-07, 13:10   #3773
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

weźcie, weźcie

Natka, aż tak? O kurcze . Biedna musisz być bo u mnie takie lajty a swoje się wycierpiałam. Zdam relacje jak ta metoda zadziałała to może byś zainwstowała, albo załapała się na bezpłatne pokazy u was?

Natka, pleśniawki... zostaw małego bez pieluszki i pozwól mu działać A tak serio to współczuję pewnie marudzi bo to chyba boli?

A co do poduszek do karmienia. Ma któraś z was taką z takimi jakby styropianowymi kulkami? My kupowaliśmy tę cebuszkę całą. I teraz trochę żałuję bo była w kosztach rogala wielkiego motherhood. I ten motherhood to taka kołderka jakby a mój z tym styropianem. Teraz się ubił i nie wiem gdzie wkład kupować? Na all znalazłam to jakieś kilogramy tego trzeba brać a wysyłka droższa niż sam produkt

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 13:17   #3774
archinta
Zakorzenienie

Cytat:
No na siedząco, bez poduszki, tak ma głowę na ramieniu na tym, z którego cycka je, właściwie to na zgięciu łokcia bardziej i tyle. A że ruchliwy jest, to wierzga nogami i głową we wszystkie strony, sprawdzając jak daleko sutek zdoła się odciągnąć.
Nie wiem, jak to opisać.
A to hja tez tak probowałam- ale moje piersi tego nie znosiły i jakoś teraz wersja tylko na leżaco bo te wygibusy sa nie dla mnie
Szalona jestes!
Cytat:
Ja nie, ja jestem za powrotem lata

---------- Dopisano o 13:17 ---------- Poprzedni post napisano o 13:15 ----------

Cytat:

A co do poduszek do karmienia. Ma któraś z was taką z takimi jakby styropianowymi kulkami? My kupowaliśmy tę cebuszkę całą. I teraz trochę żałuję bo była w kosztach rogala wielkiego motherhood. I ten motherhood to taka kołderka jakby a mój z tym styropianem. Teraz się ubił i nie wiem gdzie wkład kupować? Na all znalazłam to jakieś kilogramy tego trzeba brać a wysyłka droższa niż sam produkt
Ja mam- ale dawno juz nie używana bo jakas przymałą kupilismy starczyła na 2 m-ce
Stary 2012-02-07, 13:17   #3775
anciaahk
kosmitka

Archi a Twój na leżąco jest spokojnie? mój noł łej. Taki typ. Chłopina twierdzi, że lepiej je z butelki jak z cycka, bo z butli lekko zaczarowany jest.

Dumna jestem z siebie i tego spaceru, normalnie dzielna jak nic .

Stary 2012-02-07, 13:19   #3776
archinta
Zakorzenienie

Cytat:
Archi a Twój na leżąco jest spokojnie? mój noł łej. Taki typ. Chłopina twierdzi, że lepiej je z butelki jak z cycka, bo z butli lekko zaczarowany jest.

Dumna jestem z siebie i tego spaceru, normalnie dzielna jak nic .

No co Ty! Wariuje, ale łatwiej mi go okiełznać

Tez jestem z Ciebie dumna u nas nie ma chetnych na spacer
Stary 2012-02-07, 13:34   #3777
anciaahk
kosmitka

I obiad teraz sobie robię, bo na żeberka się obraziłam - nie wyszły mi .
Tzn robię pomidorówkę ze wczorajszego rosołku, o taka jestem.
Pranie zrobione, poodkurzane. Jeszcze babcia mogłaby wpaść na małe prasowanko . Ale chyba sama dzisiaj to wykonam.

Stary 2012-02-07, 13:44   #3778
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Cytat:
Ale że jak?
Wg poradnika Hipp można dać najpierw produkt 1-składnikowy i jak nie zaszkodzi to potem 2-składnikowy, zawierający o 1 składnik więcej niż ten pierwszy i tyle.
Ale ja się nie liczę, bo ja już teraz nowości normalnie daję bez tam dzielenia i dziubania .
No dokładnie, ale ja chcę pójść krok dalej i dorzucić trzeci nowy składnik. Czyli podaję marchew jest okej, dodaję jabłko jest okej i potem dodaję banana. Oczywiście dnie dojdę do tego żeby tam mu dokaldać jeszcze morele ,brzoskiwnie , jagody i inne.. ale trzy skladniki to chyba okej.

Moniś tak jak Anci pisze. Skoro wiem, że po jabłku i marchwi mu nic nie jest, to żeby sobie pojadł deserkiem mogę chyba dodać tego nowego banana do wiekszej ilości marchwi i jabłka? No bo tak sobie myslę, że jak mu dam na deser 3 lyzeczki banana to on się tlyko wścieknie

---------- Dopisano o 13:41 ---------- Poprzedni post napisano o 13:36 ----------

Cytat:
Pranie zrobione, poodkurzane. Jeszcze babcia mogłaby wpaść na małe prasowanko . Ale chyba sama dzisiaj to wykonam.
Zmotywowałas mnie. Idę się brać za robotę póki Kwilon śpi.

I za spacer

---------- Dopisano o 13:42 ---------- Poprzedni post napisano o 13:41 ----------

Acha. Ja też tak robię pomidorową. Najlepiej mi smakuje taka na rosole

---------- Dopisano o 13:44 ---------- Poprzedni post napisano o 13:42 ----------

Cytat:
Napisane przez agnieszka 0605 Pokaż wiadomość
no to samo pomyślałam - u mnie też było latanie i tłumaczenie, dlaczego niewykorzystany urlop. A jeśli ktoś z pracowników miał jakiś dzień url. zaległego to się musiałam ostro tłumaczyć, dlaczego i jak to tak Za Ciebie Ancia by mnie z roboty wyrzucili chyba
U nas to samo. Tyle, że jak wzielam urlop to nie zrobilam obrotu i a) nie dostaliśmy premii i b) za to dostaliśmy opieprz od prezesa, że obroty nie wykonana. I tak źle i tak nie dobrze.

Dobra teraz serio idę.
Stary 2012-02-07, 13:49   #3779
MoniaZ82
Wtajemniczenie

GG do MoniaZ82 Send a message via Skype™ to MoniaZ82

Cytat:
MoniaZ ja podgrzewam, szczególnie zupki. Owoce daję w temperaturze pokojowej, ale po wyjęciu z lodówki też podgrzewam.
moja chyba sie przyzwyczaila do takiego jedzenia... no ale sprobuje moze jej posmakuje.... Nie pomyslcie sobie ze jej daje zimne jedzenie...

Cytat:
No dokładnie, ale ja chcę pójść krok dalej i dorzucić trzeci nowy składnik. Czyli podaję marchew jest okej, dodaję jabłko jest okej i potem dodaję banana. Oczywiście dnie dojdę do tego żeby tam mu dokaldać jeszcze morele ,brzoskiwnie , jagody i inne.. ale trzy skladniki to chyba okej.

Moniś tak jak Anci pisze. Skoro wiem, że po jabłku i marchwi mu nic nie jest, to żeby sobie pojadł deserkiem mogę chyba dodać tego nowego banana do wiekszej ilości marchwi i jabłka? No bo tak sobie myslę, że jak mu dam na deser 3 lyzeczki banana to on się tlyko wścieknie

---------- Dopisano o 13:41 ---------- Poprzedni post napisano o 13:36 ----------

Zmotywowałas mnie. Idę się brać za robotę póki Kwilon śpi.

I za spacer

---------- Dopisano o 13:42 ---------- Poprzedni post napisano o 13:41 ----------

Acha. Ja też tak robię pomidorową. Najlepiej mi smakuje taka na rosole

Kochana no jasne ze sie wscieknie... moja pierwszy raz jak jadla banana z jablkiem to pol sloiczka wchlonela
A masz samego banana??

A my lada chwila wprowadzamy gluten.... ciekawe jak to bedzie....

A ja dzisiaj znowu sobie zrobie ciasto.... czekam na tz to tez sie wezme za sprzatanie....

U nas piekna pogoda dzisiaj .... sloneczko.... normalnie jak wiosna.....

I tak sobie wymyslilismy z tz-em ze chrzciny zrobimy w uk.... a co ...
jesli w polskiej parafii ksiadz nam nie da.... to idziemy do angielskiej.... tam bez problemu...
Rodzine sciagniemy do nas.... mam nadzieje ze bedzie ladna pogoda to wylegniemy na zewnatrz.,...
Co o tym myslicie ??
Stary 2012-02-07, 14:13   #3780
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

Cytat:
żeby was ...ekhm...nie przegoniło
już goni taka oczyszczająca ta dieta
Cytat:
o to o takim cudzie nie słyszałam
jak się sprawdzi to dam linka
Cytat:
No i na spacerku byłam, jakieś 25 minut, lekki wiaterek jednak jest. Jeszcze żebym pieluchę wzięła Franiowi na buźkę, to bym nie dygała. A tak to trochę się bałam i czym prędzej do domku zmykaliśmy. Ale dotlenienie działa niesamowicie.

ja ja
Cytat:
a ja mam dziś lenia a co

A dziś teście wpadają po południu na kawkę, bo już się za małym stęsknili. Moja teściowa jest niemożliwa, nie widzi Bartusia kilka dni i już musi przyjechać

Szkoda, ze do mnie mama tak nie wpada w ciągu tygodnianiestety pracuje po 10godz

Emilka ur. 05.05.14

Edytowane przez Martusiaaa21
Czas edycji: 2012-02-07 o 14:15
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości