|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#55531 |
|
Strażnik Wizażu
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XI część zakręconej opowieści
Ty przecież
![]() Eloe, pytałaś może o produkty Johna Mastersa w Marionnaud? Bo ja owszem i nadal nie mają co to ma być |
|
|
|
#55532 |
|
Zadomowienie
|
Eloe77, dziekuję
U mnie dziś kryzys Naolejowałam na noc olejkiem BD dla mam, rano umyłam Alterrą z granatem, na to odżywka z granatem płukanka octowa, Joanna z miodem. Plunking, plopping, podsuszyłam lekko suszarką i było super do tego stopnia, że aż mama TŻ mnie skomplementowała. W pracy mamy klimę i gorąco, więc wszystko się napuszyło i rozprostowało i wyglądam jak czupiradło |
|
|
|
#55533 | ||||||||||
|
MatkaPrzełożonaCurlitanek
|
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dzięki Cytat:
Cytat:
Cytat:
) i suszenie suszarką, rozwiewając włosy. Nie używałam żadnych stylizatorów. Jednak własnie to zdjęcie oddaje dokładnie to, co miałam najczęściej na głowie ![]() Ale wiecej odzywek czy na przykład dajesz tez sporo żelu i zwracasz szczególną uwagę na ten kosmyk, stylizując? Cytat:
Cytat:
Prognoza na dziś: Cieplej niż wczoraj. dodam, że rano prószył śnieżek Cytat:
Cytat:
Mocniej się pieni... Oby nie była podobna do BD! Ten robi mi ze skóry masakrę, a napaliłam się na tę bazę.
|
|
#55534 | |
|
Kazar Lady
|
Cytat:
ja tu jestem od miesiąca narazie ja zgapiam od Ciebie ![]() |
|
|
|
|
#55535 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#55536 |
|
Zakorzenienie
|
Eloe77 niestety nie wiem jak będzie działać na skalp, mojego chyba nic nie podrażni więc nic nie powiem
|
#55537 | |
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
Jest, jest ![]() Hahaha, no to faktycznie a czy ja dobrze widzę mamowy olejek? Sprawdza się u Ciebie? Bo mnie kusi od dawna, tylko na promocję nie mogę trafić
|
|
|
|
|
#55538 | |||
|
Mod-Śnieżynka
|
Prawda?
Dziękuję![]() Dziękować ![]() Cytat:
![]() Dziękuję, najbardziej cieszę się, że urosły ![]() Cytat:
.Tak dużo chcesz podciąć? Za dużo ![]() Cytat:
![]() Dziękuję ![]() Twoje w codzienniku są cudne, taaaakie długie,też chcę Dziękuję ![]() Od razu włosy mi się bardziej podobają, wstałam i jedna strona trochę spuszona, ale nie jest najgorzej. Nie mogę pisać, bo kicia wskakuje mi na kolana, nawet jak ją zrzucam, wpycha mi pyszczek w dłoń do miziania. Moje Mała kochana wielka kluseczka (muszę ją odchudzić) |
|||
|
|
|
#55539 |
|
Kazar Lady
|
miałam 4 jak panike siali na FB i dokupiłam 5 ![]() żebym tylko ichużywała regularnie |
|
|
|
#55540 |
|
Strażnik Wizażu
|
|
|
|
|
#55541 | |
|
Kazar Lady
|
Cytat:
![]() przyjemny jest, nie robi szału z włosami, ale fajnie sie go naklada i spłukuje również, do ciała tez milusi nie podcinaj AZ tyle, bo wylądujesz ze mną na drożdżowym ![]() dziękuje, a jak odrost widać i jak sie cieszyć z jasnego koloru
|
|
|
|
|
#55542 |
|
Zakorzenienie
|
Piękna kolekcja
|
#55543 | ||||||||
|
|
Własnie, właśnie!
Kiedyś TŻ DMki pomylił nasze zdjęcia Myslę, ze mamy bardzo podobne włosy, gdy DMka ma krótsze Cytat:
to dobrze Cytat:
Fakt, nie ma sensu kupowanie nadmiaru. Potem wiecznie prowadzi sie akcję denko ![]() Cytat:
Cytat:
i z tym problem się kiedyś skończy (to znaczy będzie się puszyć, ale nie tak bardzo i nie będzie się tak drastycznie prostować). Dobrze mieć pod ręką psikadło, krem do loków, krem z Biedry. Nakładać czasem, a gdy się przedobrzy - spiąć ![]() Ja bym się zastanowiła, na ile ona powstrzyma barwnik przed wypłukiwaniem, szczególnie czerwieni. Przydałoby się glicerynę przestawić dalej, bo mimo kilku emolientów za nią, to i tak wątpię w dobre zabezpieczenie. Poza tym - mimo pq i ciekawych składników po zapachu- jest fajna. Zostaw sobie, może sympatycznie działać, szczególnie jako baza do wzbogacania. Cytat:
I więcej antystatyków, więc włos wygładzisz, pozbawisz elektryzowania, ale z odżywianiem marnie. Dobra baza.Cytat:
Cytat:
Warto też pomóc włosom wyschnąć - ponieważ z lnianym wolniej schną, mogą tracić nieco na nadanym kształcie. Widać, ze podobnie do mnie bardziej kręcą Ci się przy buzi Cytat:
|
|
#55544 | ||||
|
Mod-Śnieżynka
|
O tym samym pomyślałam
![]() Cytat:
. Świetnie sobie zracjonalizowałam, że garnier awokado i alterra +półprodukty i oleje dają mi wszystko co chcę, a ile taniej ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
, ale Eloe nie przebijemy )
|
||||
|
|
|
#55545 |
|
Zakorzenienie
|
O ile Wispol jest chwilowo zaopatrzony. Tego mleczka jedwabnego nie widziałam nigdzie, nawet w Leclercu a w moim mają prawie wszystko z Bingo
rety KAWYYYYY ---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ---------- Dałabym nowej twarzy założyć wątek Może DMKa?
|
|
|
|
#55546 | ||
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
może zejdę z cieniowania sama nie wiem czego chcę ![]() Głaski dla kici Cytat:
![]() Drożdże próbowałam, po 2 kubkach stwierdziłam, że to nie dla mnie (a tamten wątek pędzi jeszcze szybciej, wyrzuciłam z sub )...kupię tabletki chyba - ma ktoś jakieś sprawdzone i może polecić?
|
||
|
|
|
#55547 | ||
|
|
A Barbie jak nakładasz na włosy?
![]() Cytat:
i jeden szampon na kokoglukozydzie. Oby był ok, bo TBS miodowy z tej serii ekologicznej mnie podrażnił Tylko co? Lauryl Betaine czy Laureth-4? ![]() Ja będę Marzę, by wreszcie sprawdzić nową deskę. Jak mogłam - śniegu było mało i ślizgu żal. A kiedy nie mogę to jest sporo śniegu. I mróz Cytat:
![]() TAK, niech DMKa, założy!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
#55548 | |
|
Kazar Lady
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#55549 | |||
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
to zetnę ![]() to ja nic już nie rozumiem...Cytat:
ale jak widać nie jest mi dane, bo se w kulki lecą Jaka nowa twarz...ja tu stary wyjadacz jestem ![]() ---------- Dopisano o 11:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ---------- Wrobiły mnie, a tak cicho siedziałam ![]() Cytat:
Edytowane przez DMkAnia Czas edycji: 2012-02-07 o 10:08 |
|||
|
|
|
#55550 |
|
Zadomowienie
|
Eloe77, pocieszycielko
Podpowiesz, gdzie znajdę jakiś polecany krem do loków? Czy zamiast ręcznika nada się "mięsista" ścierka do podłóg z mikrofazy? Jadę dziś po pracy do Rossmanna. Na liście mam Isanę z Babasu, żel z pompką BD i Isanę płynny jedwab. Warto kupic coś jeszcze? |
|
|
|
#55551 | |||||||||
|
Mod-Śnieżynka
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
)Cytat:
Będzie deska w tym roku? Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
. Gdyby były stacjonarnie, pewnie już bym miała |
|||||||||
|
|
|
#55552 |
|
Raczkowanie
|
Heloł
Chciałam się jeszcze załapać na starą część i chyba się udało ![]() Właśnie wróciłam z apteki z 2 JANTARAMI. Zamówiłam wczoraj przez telefon i dzisiaj odebrałam. Pani powiedziała, że w hurtowni nie ma najmniejszego problemu z JANTAREM, więc jak któraś ma problem, to zamówić i później sobie odebrać.
|
#55553 | ||
|
|
A ja też mam ochotę, wiesz? Byłaby trzecia
Pierwsza o 5.45, druga o 9.00... Nie, na trzecią jeszcze za wcześnie.Wiesz,ze Twoje włosy to z przyjemnością dziką oglądam ![]() Cytat:
1 przelałam do spryskiwacza, a na drugim zmajstrowałam wciereczkę. A propos wciereczki - dodałam l-cysteinę i jak się nie ruszę, tak czuję zgniłe jajo... ![]() [QUOTE=DMkAnia;32126953]Fakt to zetnę [/quoet] ani się waż! ![]() Będziemy dalej maltretować o JM Cytat:
I tak będę grzebać w linkach, bo pojawiają się nowości, więc dodaję. Zmieniałam choćby ostatnio link do olejowego, bo 5. część się pojawiła Ja nie polecę żadnych supelementów. Tyle tego było Obecnie połykam 2 razy dziennie: CP, skrzyp, olej z wiesiołka i popijam pokrzywę w pracy, a wieczorem drożdże.
|
|
#55554 | |
|
Mod-Śnieżynka
|
Cytat:
![]() odżywka garnier awokado z masłem shea odżywka alterra morelowa (lub z granatem i aloesem) żel Isana czarny z pomarańczowymi napisami lub zielony w dużym opakowaniu (słabszy i nie każdemu służy) możesz kupić któryś z olejków Alterry, ale lepiej poczekaj na promocję |
|
|
|
|
#55555 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#55556 | ||
|
Mod-Śnieżynka
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Eloe, pokażę zdjęcia później, mam je w telefonie. Widać co zrobiłam źle. DMka zakładaj kolejną część ---------- Dopisano o 11:34 ---------- Poprzedni post napisano o 11:33 ---------- Dzięki za radę
|
||
|
|
|
#55557 |
|
Strażnik Wizażu
|
Pielęgnacja loków, loczków i fal - XII część zakręconej opowieści
Lecimy dalej!
Nowa XII część ![]() Link do XI części Przydatne linki dla kręconowłosych: Lista używanych skrótów i odniesień Wątek wymiankowy z kosmetykami do loków (na start duńsko-polski) nowość dla początkujących i dla przypomnienia FAQ - czyli odpowiedzi na podstawowe pytania ![]() pigułka pielęgnacyjna tłumaczenia zagranicznych artykułów o lokach i falach, gdzie warto zaglądać po więcej wiedzy. Należy jednak pamiętać, iż artykuły stanowią tłumaczenia różnych punktów widzenia. Komentarze i dyskusje wskazane (najlepiej w wątku o pielęgnacji, by nikt nie przeoczył). o małych lokasach o szczegółach pielęgnacji i cięciu początki kręconowłosych z cg oleje i olejki do włosów post z krótka informacją olejową nowość mycie włosów odżywką No poo - czyli nowa metoda mycia włosów codziennik kręconowłosych samodzielne cieniowanie cięcie i cieniowanie włosów kręconych o kosmetykach do włosów produkty do włosów bez silikonów analizy, opinie, ciekawostki o kosmetykach dla kręconych zagraniczne produkty dla kręconowłosych (menu dla tych spoza kraju) żel lniany - naturalny stylista przegląd żeli do włosów - BLOG Myszki nowość produkty kosmetyczne dla ortodoksyjnych CG, czyli BLOG MAŁGOSI odżywki dostępne zawierające proteiny hydrolizowane - BLOG AJRISZMARTY wskazówki dla wrażliwców osiągnięcia kręconowłosych dziennik regeneracji naturalnych fal i loków upięcia z kręconych włosów polecani fryzjerzy z całej Polski - włosy kręcone lektury kręconowłosych - dzięki linkom tutaj umieszczonych znajdziesz wiele interesujących informacji, filmików, zdjęć i porad - blog Volyovej Oraz zasady CG w punktach (na podstawie "Curly Girl" Lorraine Massey we własnej interpretacji): - uważaj na siarczany (suflates, np. SLS, SLES), - uważaj na silikony - obchodź sie delikatnie z włosami: nie czesz na sucho, nie susz gorącym nawiewem, nie używaj ręczników - zwracaj uwagę na to, czy w składzie odżywki/maski znajdują się nawilżacze (np. kwasy tłuszczowe, aloes), proteiny (roślinne), humektanty (np. panthenol, roślinna gliceryna, sorbitol) i/lub emolienty (np. masło shea, oleje roślinne) - zaprzyjaźnij się z żelem do włosów (ważne by nie zawierał alkoholu oraz mało lub wcale nie miał zapachu) - nie dotykaj włosów, dopóki całkowicie nie wyschną. Oraz UWAGA: metodę pielęgnacji należy zawsze dostosowywać do siebie, nigdy siebie do pielęgnacji. Nie jest powiedziane, że to, co służy jednej kręconowłosej, posłuży też innej - to kwestia indywidualna. Dlatego testy i obserwacje to ścieżka obowiązkowa każdej kręconowłosej. Warto na początku zrezygnować z silikonów i siarczanów, by przekonać się, czy taka dieta służy naszym włosom. Wszystkie wprowadzone później składniki łatwiej będzie sprawdzić i określić jako sprzyjające lub niesprzyjające włosom. Pielęgnacja to też określone cnoty (jakby to nie brzmiało Kochaj swoje włosy w przeciwnym wypadku nie będziesz dla nich tak delikatna, jak trzeba, Poznawaj, bo kręcone wymagają wiedzy o nich i ich potrzebach Pracuj, pielęgnując konsekwentnie i w odpowiedni sposób, nawet gdy wymaga to większych nakładów niż dotychczas Bądź cierpliwa , ponieważ nie ma natychmiastowych efektów, ale gdy się pojawią, mogą zaskoczyć Miej odwagę iść pod prąd, gdyż nasze metody (a w zasadzie metoda Lorraine) są dość kontrowersyjne I... sprawdzaj prognozę pogody! Pielęgnację warto dobrać do pory roku, wilgotności okreslanej punktem rosy i procentową wartością. Skrót do prognozy pogody z DP (trzeba ustawić swoje miasto) |
|
|
|
#55559 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
- garniera z awokado i shea, - odżywkę Alterra z granatem, - olejki z Alterry (z migdałem i papają + z brzozą i pomarańczą) Kus mnie jeszcze ![]() Wezmę na pewno żel (o TYM mowa?) Nakładać go na mokre włosy po odżywce b/s? |
|
|
|
|
#55560 |
|
Mod-Śnieżynka
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XII część zakręconej opowieści
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:16.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

co to ma być 
Naolejowałam na noc olejkiem BD dla mam, rano umyłam Alterrą z granatem, na to odżywka z granatem płukanka octowa, Joanna z miodem. Plunking, plopping, podsuszyłam lekko suszarką i było super do tego stopnia, że aż mama TŻ mnie skomplementowała. 

to wszystko przez balkonetkę 

naprawdę nie wygląda to fajnie. Dobrze, że się kręcą
Mocniej się pieni... Oby nie była podobna do BD! Ten robi mi ze skóry masakrę, a napaliłam się na tę bazę.

i z tym problem się kiedyś skończy (to znaczy będzie się puszyć, ale nie tak bardzo i nie będzie się tak drastycznie prostować). Dobrze mieć pod ręką psikadło, krem do loków, krem z Biedry. Nakładać czasem, a gdy się przedobrzy - spiąć

ani się waż!