|
|
#1501 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie wrześniowo-październikowe 2012
o kurcze! trzymamy za ciebie kciuki w takim razie oby wszystko było już dobrze!!!
|
|
|
|
#1502 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jak wczoraj sie ważyłam, to mam -2 kg, mimo że nie wymiotuję... Jem też w miarę normalnie, może tylko trochę szybciej się najadam. No i wszystko mnie obrzydza, więc muszę w siebie wmuszać
![]() I zgłaszam się jako kolejna niewierząca w żadne zabobony! To czy pępek jest wypukły czy nie, zależy przecież od tego jak same miałyśmy zawiązaną pępowinę...? Czy się mylę?
|
|
|
|
#1503 |
|
Wtajemniczenie
|
MissMonika - w pierwszym trymestrze w ogóle powinno się robić spokojne i delikatne ćwiczenia - wiadomo
poza tym gimnastyka dla ciężarówek nie jest totalnie leniwa tylko, że wszystkie ćwiczenia robisz spokojniej niż byś je robiła bez dzieciątka co do przysiadów - przysiady odpadają, bo obciążają kolana, a im większy brzuch to i tak one będą znacznie obciążone, a robienie przysiadów w ślimaczym tempie na pewno nie wpłynie na mięśnie nóg, choć może pomóc rozluźnić mięśnie, które będą pracować przy porodzie przed ciążą byłaś aktywna fizycznie?? bo jeśli nie to i tak zaleca się zacząć ćwiczyć w II trymestrze ---------- Dopisano o 12:02 ---------- Poprzedni post napisano o 12:01 ---------- zielona - kciuki zaciśnięte
|
|
#1504 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1505 |
|
Konto usunięte
|
ja tam w ogóle nie zamierazam ćwiczyć,wezme sie za to po porodzie.mam w planach chodzic tylko na długie spacery
|
|
|
|
#1506 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
|
|
#1507 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie! Gratuluje wszystkim przyszłym mamusiom!
![]() Mam na imię Aśka i mam 24 lata. Dodam, że byłam wczoraj u mojej gin ale pielęgniarka która robi zapisy powiedziała, że przyszłam za wcześnie i mam uciekać do domu, a pierwszą wizytę mam na 21 lutego (chciała zapisać mnie na marzec ale bym nie wytrzymała). Próbuje nadrobić watek ale jestem dopiero w połowie, smarujecie jak szalone Aaaa i a propos ćwiczeń to wiecie coś na temat orbitreka w ciąży? |
|
|
|
#1508 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jednak dzis mialam takie mdlosci ze wymiotowalam,nie moge nic jesc,piersi mam duze i obolałe to moze jednak dzidzius zyje.. |
|
|
|
|
#1509 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Co do płci dzieciątka, to ja jak najbardziej chcę ją znać, jestem zbyt ciekawska żeby wytrzymać z tym do września... Przeczucie mam na dziewczynkę, ale wszystko się jeszcze okaże ![]() A no i fajnie, że niektóre z Was ćwiczą lub planują, ja też nie mam zamiaru siedzieć i obrastać tłuszczem Poczekam tylko do II trym. i zmiany temperatury na troszkę wyższą, bo pierwsze co to chcę skoczyć na basen!
|
||
|
|
|
#1510 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
przygarniemy cie a jakże im więcej brzuszków tym lepiej gratuluję!!!
|
|
|
|
|
#1511 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1512 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Co do płci to coś mi mówi że może dziewczynka... Nie wiem czemu. Ala jak będzie chłopczyk to też będzie super. Najważniejsze, by było zdrowe.
|
||
|
|
|
#1513 |
|
Zakorzenienie
|
hej dziewczynki
dawno mnie tu nie było, ale jakoś trudno mi sie wbić, bo pędzicie jak szalone, a u mnie, praca, dziecko, 2 inne wątki pewnie mnie tu nawet nikt nie kojarzy ja na wizycie byłam w zeszły czawrtek, ale usg nie miałam, z resztą tylko na tym mi zależało, poszłam do zupełnie nie tej lekarki co chciałam - porażka. Normalną wizyt ę z usg mam dopiero 20 lutego, ale dzwonię codziennie do gina, może ktoś w międzyczasie zrezygnuje obecnie jestem w 6 tyg, objawów poza bolącymi (o) (o) zero - z synkiem też tak było Robiłam betę 2 razy 27 stycznia i 31 stycznia, przyrost piękny, więc ciut sie uspokoiłam, może jutro skoczę znowu
|
#1514 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Duphaston i leżenie pomoże bo takie przypadki czytałam już i było wszystko w porządku, jesteśmy z Tobą. Ja też leże od wczoraj cały czas w łóżku i gdzie tam myśli o ćwiczeniach. Nawet przytulanko z mężulem zabronione. Nie wiem jak ja to wytrzymuje już miesiąc, a pewnie tak zostanie do końca ciąży. No nic, dla dobra dzidzi będe żyć w celibacie chociaż to straaaasznie trudne jak mężul przeleci z gołą trąbą przed nosem
|
|
|
|
|
#1515 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
zazdroszczę wysokiego libido. Ja nie mam przeciwwskazań, ale zupełnie mi się nie chce. Od kiedy jestem w ciąży to 2 razy się przytulaliśmy. Mężowi z tym niełatwo.
|
|
|
|
|
#1516 |
|
Wtajemniczenie
|
ooo cześć baobabek
jak to cie nikt nie pamięta nawet ni tak dawno ktoś o ciebie tu pytał ---------- Dopisano o 12:37 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ---------- mnie się też seksić nie chce jakoś... ale to chyba dlatego ze nie wiem czy mogę no i dlatego sie tej wizytu i gina doczekać nie moge też narzucony nie nalega bo wie ze jak bedzie można to mu o tym na bank powiem
|
|
|
|
#1517 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1518 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1519 |
|
Zakorzenienie
|
Zielona 3mam kciuki oby bylo dobrze
Coco witamy pewnie ze orzygarniemy kazdego z mila checia witamy Baobabku ja sie pytalam gdzie zniknelas tez dom na glowie dziecko i tak malo czasu na wizazowanie niestety.. no ale trudno sie mowi obowiazki ja dzisiaj ide do lekarza niestety nie wiem na ktora
|
|
|
|
#1520 |
|
Zakorzenienie
|
Dzieki wszystkim za otuche
Plamienie zaczelo sie przez wspolzycie,pare dni pozniej krwawienie i szpital.. Gdyby nie moj napalony TZ to nie musialabym teraz pewnie tak cierpiec |
|
|
|
#1521 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1522 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ja po pracy jak wracam, to jestem tak spragniona synka, że na krok go nie chcę odstępować, a jak włączam lapka to od razu sie bajek dopomina, a na wizaż jak wejdę to ciapka mi paluszkami po ekranie, bo avatary ogląda - więc wizaż zazwyczaj jak mały śpi![]() Zazdroszczę Ci kolejnej wizyty, ja nadal muszę czekać
|
|
#1523 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiec teraz dzremka stala 12-14 wiec mam czas i sie najwiecej udzielam widzialam ze ktos pytal o cc na zyczenie to ja bede mialam za puerwszym razem (musialam) i teraz wiem ze tez chce tym bardzioej ze i tak juz mam blizne nie chce zobaczyc jak to jest rodzic naturalnie
|
|
|
|
|
#1524 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1525 |
|
Raczkowanie
|
Witamy Asia
![]() baobabek - no ja to pisałam z wlasnego doswiadczenia urodzilam naturalnie dwie córcie i byłotak za kazdym razem.Zielona, ja tez mam krwiaka, został on zauwazony na usg na pierwszej wizycie w 5 tygodniu, jest spory, dlatego dostalam luteinę. Oszczedzam sie duzo leżę, ale za tydzien skonczą sie ferie i bede musiaął z dzieciaczkami latać do przedszkola ,szkoły. Nie krwiawiłam, lekrz powiedzial, że mam się nie martwić bo przy luteinie powinno sie to wchlonąc do kolejnej wizyty, jak zaczełam wypytywac to powiedział ze "nie chce mnie straszyc" no i wtedy zaczełam sie bać. dużo leżę no i modlę się aby się wchlonął...
„Ludzie są jak góry: wielcy wydają się z bliska mniejsi, a mali – więksi (…)” - Aleksander Świętochowski Alicja 06.08.2005 rok 3050 g 55 cm Hanna 27.03.2008 rok 3350 g 59 cm Dorotka 21.09.2012 rok 3540 g 58 cm Moje skarby! Kruszynka |
|
|
|
#1526 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1527 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1528 | |||
|
Zakorzenienie
|
Ale żeście nachlapały
Cytat:
Cytat:
Ja bym chciała wiedzieć jakiej płci jest dzidzia. Sama jakoś przeczuć nie mam na razie. Z Paula miałam - syna na bank. I co? Przeczucia mnie zawodły. Cytat:
Jak rozklapiocha ??? Wszystko jest noramlnie. Przy porodzie dobrze prowadzonym nic nie ma prawa dię rozerwać, tak samo z nacięciem krocza - tylko w określonych wypadkach powinno być nacinane. Niestety prawda jest taka że lekarze nacinają hurtowo, nie umiem tego zrozumieć, przy porodzie nie bardzo to pomaga, ale oni mają swoje zdanie. |
|||
|
|
|
#1529 |
|
Wtajemniczenie
|
no z tym nacinaniem właśnie też słyszałam ze nie zawsze jest potrzeba ale tna każdego i tłumaczą ze lepiej byc naciąć niż miało by samo pęknąć ....
|
|
|
|
#1530 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:56.

To czy pępek jest wypukły czy nie, zależy przecież od tego jak same miałyśmy zawiązaną pępowinę...? Czy się mylę? 

( patrz strona 1 ) 

Nie wiem czemu. 
pewnie ze orzygarniemy kazdego z mila checia witamy