Mamusie wrześniowo-październikowe 2012 - Strona 51 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-07, 11:59   #1501
lukrecja_25
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie wrześniowo-październikowe 2012

o kurcze! trzymamy za ciebie kciuki w takim razie oby wszystko było już dobrze!!!
lukrecja_25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 12:00   #1502
gda
Zakorzenienie

Ja jak wczoraj sie ważyłam, to mam -2 kg, mimo że nie wymiotuję... Jem też w miarę normalnie, może tylko trochę szybciej się najadam. No i wszystko mnie obrzydza, więc muszę w siebie wmuszać

I zgłaszam się jako kolejna niewierząca w żadne zabobony! To czy pępek jest wypukły czy nie, zależy przecież od tego jak same miałyśmy zawiązaną pępowinę...? Czy się mylę?
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 12:02   #1503
katarzinka
Wtajemniczenie

MissMonika - w pierwszym trymestrze w ogóle powinno się robić spokojne i delikatne ćwiczenia - wiadomo
poza tym gimnastyka dla ciężarówek nie jest totalnie leniwa tylko, że wszystkie ćwiczenia robisz spokojniej niż byś je robiła bez dzieciątka

co do przysiadów - przysiady odpadają, bo obciążają kolana, a im większy brzuch to i tak one będą znacznie obciążone, a robienie przysiadów w ślimaczym tempie na pewno nie wpłynie na mięśnie nóg, choć może pomóc rozluźnić mięśnie, które będą pracować przy porodzie

przed ciążą byłaś aktywna fizycznie?? bo jeśli nie to i tak zaleca się zacząć ćwiczyć w II trymestrze

---------- Dopisano o 12:02 ---------- Poprzedni post napisano o 12:01 ----------

zielona - kciuki zaciśnięte
Zanim czas pokona nas"
katarzinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 12:04   #1504
gda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zielona1911 Pokaż wiadomość
Witam Was po dlugiej przerwie.
Jestem w szpitalu. W czwartek rano zaczelam mocno krwawic wiec pojechalam do szpitala,tam okazalo sie,ze odkleja sie kosmowka(lozysko) kolo plodu zauwazyla ginekolog dwa duze krwiaki. Leczenie odbywa sie duphastonem i lezeniem. W czwartek beta miala 20 000 a w sobote rano 32000.Jednakpare godzin pozniej wylecialy ze mnie 2 male skrzepy i od tego czasu przestalam krwawic.Zglosilam fakt lekarzowi,ale na usg do tej pory mnie nie wzial wiec tak sobie leze..
O rany! Ale masz stres... Te krwiaki z tego co czytałam, mogą być źródłem takiego krwawienia... Trzymam kciuki za Ciebie, żeby wszystko było dobrze! Mogliby Ci już oszczędzić stresów i wziąć na to usg
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 12:04   #1505
0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51
Konto usunięte

ja tam w ogóle nie zamierazam ćwiczyć,wezme sie za to po porodzie.mam w planach chodzic tylko na długie spacery
0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 12:06   #1506
niegrzeczna88
Wtajemniczenie

Cytat:
Jestem w szpitalu. W czwartek rano zaczelam mocno krwawic wiec pojechalam do szpitala,tam okazalo sie,ze odkleja sie kosmowka(lozysko) kolo plodu zauwazyla ginekolog dwa duze krwiaki. Leczenie odbywa sie duphastonem i lezeniem. W czwartek beta miala 20 000 a w sobote rano 32000.Jednakpare godzin pozniej wylecialy ze mnie 2 male skrzepy i od tego czasu przestalam krwawic.Zglosilam fakt lekarzowi,ale na usg do tej pory mnie nie wzial wiec tak sobie leze..
ojej 3maj sie tam jakos, jestesmy z Tobą

IGA

Maja

niegrzeczna88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 12:08   #1507
Coco_Blanco
Raczkowanie

Witajcie! Gratuluje wszystkim przyszłym mamusiom! Wygląda na to że do Was dołącze... 1 lutego zrobiłam test i wyszły dwie kreseczki... Szok, płacz i miliony myśli na sekundę! Test robiłam razem z mężem. On krzyczał "są dwie kreski!!!" a ja "nieeee! to niemożliwe, nic tam nie ma!!!" i się biedulek obraził za moją reakcje Chciałam dzidziusia, ale dopiero jak zobaczyłam dwie kreski to dotarło do mnie że to już się rozpoczęło, że nie ma odwrotu, że moje życie całkowicie się zmieni! To moja pierwsza ciąża i jestem kompletnie zielona, już panikuję czy będę umiała zając się dzieckiem i stąd ta panika po pierwszym teście. Kolejny test zrobiłam następnego dnia i wtedy już dwie kreseczki baaaaardzo mnie ucieszyły! Według kalkulatorów na stronkach jestem obecnie w 6 tygodniu a tp przypada na ok 8 października. To jak? Przygarniecie?
Mam na imię Aśka i mam 24 lata.
Dodam, że byłam wczoraj u mojej gin ale pielęgniarka która robi zapisy powiedziała, że przyszłam za wcześnie i mam uciekać do domu, a pierwszą wizytę mam na 21 lutego (chciała zapisać mnie na marzec ale bym nie wytrzymała).
Próbuje nadrobić watek ale jestem dopiero w połowie, smarujecie jak szalone

Aaaa i a propos ćwiczeń to wiecie coś na temat orbitreka w ciąży?
Coco_Blanco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 12:12   #1508
zielona1911
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
O rany! Ale masz stres... Te krwiaki z tego co czytałam, mogą być źródłem takiego krwawienia... Trzymam kciuki za Ciebie, żeby wszystko było dobrze! Mogliby Ci już oszczędzić stresów i wziąć na to usg
No stres mam jak cholera,mieli mi zrobic usg dzis ale maja duzo przyjec... boje sie tych dwoch skrzepow ktore mi polecialy co to moglo byc...
Jednak dzis mialam takie mdlosci ze wymiotowalam,nie moge nic jesc,piersi mam duze i obolałe to moze jednak dzidzius zyje..
zielona1911 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 12:13   #1509
adunia89
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez emillia006 Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny. Moge do Was dolaczyc? Duzo dziewczyn z tego watku znam z watku staraczek
Zrobilam wczoraj dwa testy ciazowe, dzisiaj powtorzylam- wszystkie pozytywne
Jagodka dwa dni temu przyszla sie wypisac z watku staraczek to ja przyszlam do niej :p
Kochana mozesz mnie dopisac do listy? Kalkulator ciazowy wyliczyl mi termin porodu na 17go pazdziernika. Jutro ide do lekarza
Wiedzialam, ze do Was dolacze ( patrz strona 1 )
Witam i gratuluję!

Cytat:
trzymam kciuki zielona!

Co do płci dzieciątka, to ja jak najbardziej chcę ją znać, jestem zbyt ciekawska żeby wytrzymać z tym do września... Przeczucie mam na dziewczynkę, ale wszystko się jeszcze okaże
A no i fajnie, że niektóre z Was ćwiczą lub planują, ja też nie mam zamiaru siedzieć i obrastać tłuszczem Poczekam tylko do II trym. i zmiany temperatury na troszkę wyższą, bo pierwsze co to chcę skoczyć na basen!

Najbardziej gorzka w naszym dzisiejszym smutku
jest pamięć o wczorajszej radości...

Amelia
adunia89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 12:14   #1510
lukrecja_25
Wtajemniczenie

Cytat:
Witajcie! Gratuluje wszystkim przyszłym mamusiom! Wygląda na to że do Was dołącze... 1 lutego zrobiłam test i wyszły dwie kreseczki... Szok, płacz i miliony myśli na sekundę! Test robiłam razem z mężem. On krzyczał "są dwie kreski!!!" a ja "nieeee! to niemożliwe, nic tam nie ma!!!" i się biedulek obraził za moją reakcje Chciałam dzidziusia, ale dopiero jak zobaczyłam dwie kreski to dotarło do mnie że to już się rozpoczęło, że nie ma odwrotu, że moje życie całkowicie się zmieni! To moja pierwsza ciąża i jestem kompletnie zielona, już panikuję czy będę umiała zając się dzieckiem i stąd ta panika po pierwszym teście. Kolejny test zrobiłam następnego dnia i wtedy już dwie kreseczki baaaaardzo mnie ucieszyły! Według kalkulatorów na stronkach jestem obecnie w 6 tygodniu a tp przypada na ok 8 października. To jak? Przygarniecie?
No to witaj Aśko w naszych skromnych progach przygarniemy cie a jakże im więcej brzuszków tym lepiej gratuluję!!!
Stary 2012-02-07, 12:16   #1511
adunia89
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Coco_Blanco Pokaż wiadomość
Oooo, kolejna mamusia! Witamy!

Najbardziej gorzka w naszym dzisiejszym smutku
jest pamięć o wczorajszej radości...

Amelia
adunia89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 12:19   #1512
Almariel
Zakorzenienie

Cytat:
No stres mam jak cholera,mieli mi zrobic usg dzis ale maja duzo przyjec... boje sie tych dwoch skrzepow ktore mi polecialy co to moglo byc...
Jednak dzis mialam takie mdlosci ze wymiotowalam,nie moge nic jesc,piersi mam duze i obolałe to moze jednak dzidzius zyje..
Nie możesz myślec inaczej, dzidziuś na pewno żyje. Chociaż wiem, że trudno się nie stresowac w takiej sytuacji. Trzymam mocno

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
Ja jak wczoraj sie ważyłam, to mam -2 kg, mimo że nie wymiotuję... Jem też w miarę normalnie, może tylko trochę szybciej się najadam. No i wszystko mnie obrzydza, więc muszę w siebie wmuszać

I zgłaszam się jako kolejna niewierząca w żadne zabobony! To czy pępek jest wypukły czy nie, zależy przecież od tego jak same miałyśmy zawiązaną pępowinę...? Czy się mylę?
Ja tak samo ! Też mam -2 kg. Apetyt mi nie dopisuje. Nie mam co prawda mdłości, ale cały czas jest mi tak jakoś niedobrze i nie mam ochoty na jedzenie.

Co do płci to coś mi mówi że może dziewczynka... Nie wiem czemu. Ala jak będzie chłopczyk to też będzie super. Najważniejsze, by było zdrowe.
Almariel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 12:29   #1513
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

hej dziewczynki dawno mnie tu nie było, ale jakoś trudno mi sie wbić, bo pędzicie jak szalone, a u mnie, praca, dziecko, 2 inne wątki pewnie mnie tu nawet nikt nie kojarzy od przyszłego tygodnia mam 2 tyg ferii to będę bardziej na bieżąco z wami ja na wizycie byłam w zeszły czawrtek, ale usg nie miałam, z resztą tylko na tym mi zależało, poszłam do zupełnie nie tej lekarki co chciałam - porażka. Normalną wizyt ę z usg mam dopiero 20 lutego, ale dzwonię codziennie do gina, może ktoś w międzyczasie zrezygnuje obecnie jestem w 6 tyg, objawów poza bolącymi (o) (o) zero - z synkiem też tak było
Robiłam betę 2 razy 27 stycznia i 31 stycznia, przyrost piękny, więc ciut sie uspokoiłam, może jutro skoczę znowu

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 12:29   #1514
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:
Oj kurcze, współczuje stresu, ale to na pewno przez te krwiaczki miałaś krwawienie.
Duphaston i leżenie pomoże bo takie przypadki czytałam już i było wszystko w porządku, jesteśmy z Tobą.
Ja też leże od wczoraj cały czas w łóżku i gdzie tam myśli o ćwiczeniach. Nawet przytulanko z mężulem zabronione. Nie wiem jak ja to wytrzymuje już miesiąc, a pewnie tak zostanie do końca ciąży.
No nic, dla dobra dzidzi będe żyć w celibacie chociaż to straaaasznie trudne jak mężul przeleci z gołą trąbą przed nosem
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 12:36   #1515
Agnus21
Zadomowienie

GG do Agnus21

Cytat:
Napisane przez Iwoncia81 Pokaż wiadomość
Oj kurcze, współczuje stresu, ale to na pewno przez te krwiaczki miałaś krwawienie.
Duphaston i leżenie pomoże bo takie przypadki czytałam już i było wszystko w porządku, jesteśmy z Tobą.
Ja też leże od wczoraj cały czas w łóżku i gdzie tam myśli o ćwiczeniach. Nawet przytulanko z mężulem zabronione. Nie wiem jak ja to wytrzymuje już miesiąc, a pewnie tak zostanie do końca ciąży.
No nic, dla dobra dzidzi będe żyć w celibacie chociaż to straaaasznie trudne jak mężul przeleci z gołą trąbą przed nosem
zazdroszczę wysokiego libido. Ja nie mam przeciwwskazań, ale zupełnie mi się nie chce. Od kiedy jestem w ciąży to 2 razy się przytulaliśmy. Mężowi z tym niełatwo.
Stary 2012-02-07, 12:37   #1516
lukrecja_25
Wtajemniczenie

ooo cześć baobabek jak to cie nikt nie pamięta nawet ni tak dawno ktoś o ciebie tu pytał

---------- Dopisano o 12:37 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ----------

mnie się też seksić nie chce jakoś... ale to chyba dlatego ze nie wiem czy mogę no i dlatego sie tej wizytu i gina doczekać nie moge też narzucony nie nalega bo wie ze jak bedzie można to mu o tym na bank powiem
Stary 2012-02-07, 12:38   #1517
Agnus21
Zadomowienie

GG do Agnus21

Cytat:
Jejku, niemiło... współczuję... trzymaj się.
Stary 2012-02-07, 12:40   #1518
Baobabek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lukrecja_25 Pokaż wiadomość
ooo cześć baobabek jak to cie nikt nie pamięta nawet ni tak dawno ktoś o ciebie tu pytał

---------- Dopisano o 12:37 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ----------

mnie się też seksić nie chce jakoś... ale to chyba dlatego ze nie wiem czy mogę no i dlatego sie tej wizytu i gina doczekać nie moge też narzucony nie nalega bo wie ze jak bedzie można to mu o tym na bank powiem
serio??? miło, że ktoś mnie pamięta a Ty z mojego woj. chyba jesteś i chyba ck, nie??

Stary 2012-02-07, 12:42   #1519
Asiuulka89
Zakorzenienie

Zielona 3mam kciuki oby bylo dobrze

Coco witamy pewnie ze orzygarniemy kazdego z mila checia witamy

Baobabku ja sie pytalam gdzie zniknelas no ale ja Cie rozumiem tez dom na glowie dziecko i tak malo czasu na wizazowanie niestety.. no ale trudno sie mowi obowiazki

ja dzisiaj ide do lekarza niestety nie wiem na ktora o 15 zadzwonie do recepcji i sie zpaytam bo porpostru zapomnialam godziny
Asiuulka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 12:45   #1520
zielona1911
Zakorzenienie

Dzieki wszystkim za otuche
Plamienie zaczelo sie przez wspolzycie,pare dni pozniej krwawienie i szpital.. Gdyby nie moj napalony TZ to nie musialabym teraz pewnie tak cierpiec
Stary 2012-02-07, 12:47   #1521
lukrecja_25
Wtajemniczenie

Cytat:
serio??? Miło, że ktoś mnie pamięta a ty z mojego woj. Chyba jesteś i chyba ck, nie??
yes
Stary 2012-02-07, 12:50   #1522
Baobabek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Enigmama Pokaż wiadomość
W moim mieście z tego co wiem, nie ma czegoś takiego jak cesarka na życzenie. I dziwię się, że gdziekolwiek jest. Rozumiem strach, ale moim zdaniem boimy się to czego nie znamy, i chyba lepiej zainwestować w szkołę rodzenia, zajęcia oddechowe, gimnastyke, by poprostu lepiej się przygotowac i poznać tajniki tego co nas czeka.
Ja myslę ze naturalny poród daje nam możliwosc swiadomego uczestnizcenia w narodzinach dziecka, mozemy mu pomóc, kontrolujemy jakos sytuacje, kolejna sprawa to dzieki przebiegajacemu w swoim w miare rytmie porodowi pobudzana jest laktacja, przy cc są wielkie kłopoty z laktacą przez serie leków i pominięte etapy porodu, dziecko przychodzi na świat wtedy kiedy jest "gotowe", kolejna sprawa to ze przchodzenie przez kanał rodny daje dziecku szybsze dojrzewanie płucek, wypych a z drógoddechowych dziecka wody płodowe, łatwiejszy jest pierwszy oddech i na końcu, od razu dostajemy dziecko na piersi i mamy okazje sie z nim przywitac, i o wiele szybciej dostaje dziecko na salę, po cc - nie dostanie go przez pierwsze przynajmniej 24 godziny, chyba ze na moment, bo nie ma jak wstac, nie ma jak nakarmic dziecka, jest całkowicie zalezna od innych. Oczywiscie nie neguje cc w przypadku wskazan to oczywiste, czasami sie tak kończy nie mozemy przewidziec tego, ale nie zdecydowałabym się z wlasnej woli na cc.
Po porodzie 4-6 godzin po jestes w stanie (zazwyczaj) isc pod prysznic, samodzielnie isc od wc, mozesz jesc, karmic dziecko, a przy cc niestety nie.
to właśnie dla mnie było najważniejsze i bardzo chciałam rodzić sn był moment, kiedy gryzłam położną po rękach błagając, żeby mi cc załatwiła, ale na szczęście ona nade mną zapanowała bez niej chyba bym nie urodziła 5 godzin po mogłam wstać, iść siku i wyjść do tż, chociaż szwy mnie ciągnęły i siedzieć nie mogłam (nacięli mnie). Drugie dziecko - oby też udało sie w ten sam sposób urodzić

Cytat:
Napisane przez Asiuulka89 Pokaż wiadomość
Zielona 3mam kciuki oby bylo dobrze

Coco witamy pewnie ze orzygarniemy kazdego z mila checia witamy

Baobabku ja sie pytalam gdzie zniknelas no ale ja Cie rozumiem tez dom na glowie dziecko i tak malo czasu na wizazowanie niestety.. no ale trudno sie mowi obowiazki

ja dzisiaj ide do lekarza niestety nie wiem na ktora o 15 zadzwonie do recepcji i sie zpaytam bo porpostru zapomnialam godziny
kochana jesteś ja po pracy jak wracam, to jestem tak spragniona synka, że na krok go nie chcę odstępować, a jak włączam lapka to od razu sie bajek dopomina, a na wizaż jak wejdę to ciapka mi paluszkami po ekranie, bo avatary ogląda - więc wizaż zazwyczaj jak mały śpi
Zazdroszczę Ci kolejnej wizyty, ja nadal muszę czekać no i kciuki trzymam

Stary 2012-02-07, 12:52   #1523
Asiuulka89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
t

kochana jesteś ja po pracy jak wracam, to jestem tak spragniona synka, że na krok go nie chcę odstępować, a jak włączam lapka to od razu sie bajek dopomina, a na wizaż jak wejdę to ciapka mi paluszkami po ekranie, bo avatary ogląda - więc wizaż zazwyczaj jak mały śpi
Zazdroszczę Ci kolejnej wizyty, ja nadal muszę czekać no i kciuki trzymam
No ja wlasnie mam tak samo wiec teraz dzremka stala 12-14 wiec mam czas i sie najwiecej udzielam

widzialam ze ktos pytal o cc na zyczenie to ja bede mialam za puerwszym razem (musialam) i teraz wiem ze tez chce tym bardzioej ze i tak juz mam blizne nie chce zobaczyc jak to jest rodzic naturalnie
Asiuulka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 13:02   #1524
Baobabek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Asiuulka89 Pokaż wiadomość
No ja wlasnie mam tak samo wiec teraz dzremka stala 12-14 wiec mam czas i sie najwiecej udzielam

widzialam ze ktos pytal o cc na zyczenie to ja bede mialam za puerwszym razem (musialam) i teraz wiem ze tez chce tym bardzioej ze i tak juz mam blizne nie chce zobaczyc jak to jest rodzic naturalnie
hehe to mój mały śpi godzinkę dłużej bo 12-15

Stary 2012-02-07, 13:06   #1525
Enigmama
Raczkowanie

Witamy Asia
baobabek - no ja to pisałam z wlasnego doswiadczenia urodzilam naturalnie dwie córcie i byłotak za kazdym razem.
Zielona, ja tez mam krwiaka, został on zauwazony na usg na pierwszej wizycie w 5 tygodniu, jest spory, dlatego dostalam luteinę.
Oszczedzam sie duzo leżę, ale za tydzien skonczą sie ferie i bede musiaął z dzieciaczkami latać do przedszkola ,szkoły. Nie krwiawiłam, lekrz powiedzial, że mam się nie martwić bo przy luteinie powinno sie to wchlonąc do kolejnej wizyty, jak zaczełam wypytywac to powiedział ze "nie chce mnie straszyc" no i wtedy zaczełam sie bać.
dużo leżę no i modlę się aby się wchlonął...

Alicja 06.08.2005 rok 3050 g 55 cm
Hanna 27.03.2008 rok 3350 g 59 cm
Dorotka 21.09.2012 rok 3540 g 58 cm
Moje skarby!
Kruszynka
Enigmama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 13:12   #1526
zielona1911
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Enigmama Pokaż wiadomość
Witamy Asia
baobabek - no ja to pisałam z wlasnego doswiadczenia urodzilam naturalnie dwie córcie i byłotak za kazdym razem.
Zielona, ja tez mam krwiaka, został on zauwazony na usg na pierwszej wizycie w 5 tygodniu, jest spory, dlatego dostalam luteinę.
Oszczedzam sie duzo leżę, ale za tydzien skonczą sie ferie i bede musiaął z dzieciaczkami latać do przedszkola ,szkoły. Nie krwiawiłam, lekrz powiedzial, że mam się nie martwić bo przy luteinie powinno sie to wchlonąc do kolejnej wizyty, jak zaczełam wypytywac to powiedział ze "nie chce mnie straszyc" no i wtedy zaczełam sie bać.
dużo leżę no i modlę się aby się wchlonął...
Ja sporo krwawilam,na poczatku jasno czerwoną krwią,potem baardzo ciemna. Jak lezalam to bylo ok,ale jak szlam to wc to wtedy sie lało,dlatego panicznie balam sie chodzic siku,teraz juz jest ok,ale dalej ta ubikacja w szpitalu nieprzyjemnie mi sie kojarzy. Mi "lecialy" takie dziwne rzeczy takie biale nitki a potem to juz byly zabarwione krwia,nie mam zielonego pojecia co to moglo byc.
Stary 2012-02-07, 13:21   #1527
Baobabek
Zakorzenienie

Cytat:
Ja sporo krwawilam,na poczatku jasno czerwoną krwią,potem baardzo ciemna. Jak lezalam to bylo ok,ale jak szlam to wc to wtedy sie lało,dlatego panicznie balam sie chodzic siku,teraz juz jest ok,ale dalej ta ubikacja w szpitalu nieprzyjemnie mi sie kojarzy. Mi "lecialy" takie dziwne rzeczy takie biale nitki a potem to juz byly zabarwione krwia,nie mam zielonego pojecia co to moglo byc.
kurcze, niech Ci zrobią to usg, przecież powinni od tego zacząć

Stary 2012-02-07, 13:36   #1528
tamlin111
Zakorzenienie

Ale żeście nachlapały Częściami nadrabiam.

Cytat:
Napisane przez emillia006 Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny. Moge do Was dolaczyc? Duzo dziewczyn z tego watku znam z watku staraczek
Zrobilam wczoraj dwa testy ciazowe, dzisiaj powtorzylam- wszystkie pozytywne
Jagodka dwa dni temu przyszla sie wypisac z watku staraczek to ja przyszlam do niej :p
Kochana mozesz mnie dopisac do listy? Kalkulator ciazowy wyliczyl mi termin porodu na 17go pazdziernika. Jutro ide do lekarza
Wiedzialam, ze do Was dolacze ( patrz strona 1 )
Witamy Gratulacje. Nie ma to jak kobieca intuicja

Cytat:
Napisane przez Agnes!84!! Pokaż wiadomość
Cześć!
Ja robię badania genetyczne, to dla mnie podstawa.
Marzy mi się córka. Mam nawet takie przeczucie że to będzie dziewczynka. Ciekawe czy się sprawdzi.
Nie mogę się doczekać jak wszystkie poznamy płeć dziecka. A może ktoś chce mieć niespodziankę i poczeka do rozwiązania?
Ja badania też zrobię. W sumie lepiej wiedzieć co i jak, jakby była potrzeba leczenia. Ale oczywiście uważam to za formalność bo Malutek będzie zdrowy jak rybka.
Ja bym chciała wiedzieć jakiej płci jest dzidzia. Sama jakoś przeczuć nie mam na razie. Z Paula miałam - syna na bank. I co? Przeczucia mnie zawodły.

Cytat:
Napisane przez lukrecja_25 Pokaż wiadomość
buuuuu nie jade dzisiaj do lekarza kuwa na jutro mnie przeniosła babka na 17:45 bo pani doktor ma pilny wyjazd dzis i nie bedzie mnie mogła przyjąć juz sie cieszyłam
Oj chyba by mnie szlag trafił. Współczuje kolejnego oczekiwania.

Cytat:
Napisane przez axxxa Pokaż wiadomość
wczoraj na wieczor mnie tak zlapalo z ta cc. bo mysle od strony sexualnej. jak to sie tam pozniej porozrywa i jeszcze to naciecie krocza. przeraz mnie to na chwile obecna. i potem taka rozklapiocha...
Jak rozklapiocha ??? Wszystko jest noramlnie. Przy porodzie dobrze prowadzonym nic nie ma prawa dię rozerwać, tak samo z nacięciem krocza - tylko w określonych wypadkach powinno być nacinane. Niestety prawda jest taka że lekarze nacinają hurtowo, nie umiem tego zrozumieć, przy porodzie nie bardzo to pomaga, ale oni mają swoje zdanie.
Stary 2012-02-07, 13:42   #1529
lukrecja_25
Wtajemniczenie

no z tym nacinaniem właśnie też słyszałam ze nie zawsze jest potrzeba ale tna każdego i tłumaczą ze lepiej byc naciąć niż miało by samo pęknąć ....
Stary 2012-02-07, 13:43   #1530
alfabia
Raczkowanie

Cytat:
Wierzyć się nie chce , że z USG czekają. W sumie proste, szybkie badanie
alfabia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości