Żonki 2009 cz. XXXII - Strona 50 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-07, 08:04   #1471
201803111825
Konto usunięte

Dot.: Żonki 2009 cz. XXXII

Treść usunięta
201803111825 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 08:07   #1472
anika222
Zakorzenienie

GG do anika222

Bzyczuś to sie chyba nasze panny umówiły

bo ja dziś od 21 30 do 5 .20 pojadla i jak wychodziłam za dwie ósma to jeszcze spała z doopką do góry

rozpieszcza mnie moja pannica

btw. spała dzis na brzuchu taka wyciagnięta rece do góry i sobie uswiadomiłam jak ona urosła, zajmuje juz ponad pół łozeczka a przeciez taka kruszyna była ledwie ja można było zauwazyć w łózeczku

"tylko spokój nas uratuje..piiiiip...
anika222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 08:49   #1473
Gucia0987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zaaaabcia Pokaż wiadomość
Czesc

Placki ziemniaczane z gulaszem gotowe ... ktoras ma smaka?
2 porcje dla mnie!

Cytat:
Napisane przez Katunia:) Pokaż wiadomość
ejjj a musisz Ty Ktosiulku tak deleko mieszkac
nooo a wycieraczka mala i kłujaca

no nic ide sobie zrobic sobie relaksujaca kapiel w pianie, wysmaruje sie pachnacym balsamem, wloze ulubiona meza przeswitujaca czarna koszulke i jak wroci bede go torturowac swym widokiem-TYLKO widokiem
o Ty wredna żono! Super to sobie wymyśliłaś

Bzyczka, Aniczko super, że znowu się wyspałyście! Oby tak dalej!

Rossi u mnie też śnieg. A gdzie Ty wczoraj byłaś, że pół miasta przejechałaś autobusami?

"Księżna: (...)ale oświadczam Ci, od dzisiaj w ogóle już nie boję się pająków!
Marion: Niemniej jednak tego zabiłaś
Księżna: Cóż, ktoś musiał zapłacić za te, które całe życie mnie straszyły"

Gucia0987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 09:04   #1474
agus87
Zakorzenienie

hej
żyjemy
ja dużo pracuję i dużo się uczę
mózg mi paruje
ostatni egzamin mi został
na wejściu 60% osób nie zdaje
20 osób jest dopytywania podczas wpisow, a reszta ma poprawki/warunki
RACHUNKOWOŚC ZARZĄDCZA! kosmos
aaaaaaaaaaaaaaaaa jutro o 17
Stary 2012-02-07, 09:09   #1475
anika222
Zakorzenienie

GG do anika222

siaaaaa
maż mnie dzis zabiera na zakupy
po buty na sobote i "COŚ" do sukienki

i sie umowiłam do fryzjera do ktorego mąz chodzi, tak na probe
jak mi babka cene za czesanie podała to nie mogłam słowa z siebie wydusic.... musze szukac gdzie indziej
poszłabym tam gdzie zawsze chodze ale to poł dnia z zycia wyjęte w jedną strone 40 minut autem

---------- Dopisano o 10:09 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ----------

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
hej
żyjemy
mózg mi paruje

dasz radę
kto jak nie ty

Stary 2012-02-07, 09:31   #1476
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ktosia86 Pokaż wiadomość
Raz był w skarbówce z fakturami bo coś tam nie pasowało, ale nie było z tym wielkich problemów, wykreślił z druku, podpisał i po sprawie. Zresztą w momencie oddawania sprawdzają poprawność wypełnienia, ale nie przeliczają i nie weryfikują PKWiU, więc kilkakrotne jeżdżenie o którym piszesz to już wina urzędnika.

Ja nie wiem jak to dokładnie się robi, ale wiem, że tata miał stronę, na której wpisywał kod PKWiU i sprawdzał, czy ten towar podlega odliczeniu i jesli tak, wpisywał do druku, musisz mieć wszystkie faktury, numery faktur też wpisujesz w druk i kopie faktur chyba zawozisz do skarbówki razem z drukiem.
masakra jakby wpadła Ci w ręce ta strona to podrzuć nie chce mi się za bardzo za to zabierać, bo masę innych papierów, no ale wydać w biurze 300zł tez mi się nie uśmiecha ;/

Cytat:
Napisane przez bzyczka1 Pokaż wiadomość

eko Reni urodziła córeczkę w niedzielę, urodziła naturalnie, w wodzie
ooo

Cytat:
Napisane przez SAMBAdiJANEIRO Pokaż wiadomość
tak.... mozna odliczac 1 raz w ciagu roku przez 5 lat... ja juz swoje odliczenie zlozylam koncem grudnia zeby jeszcze zalapac sie na zeszly rok i dostac kase na wiosne... moja mama mi to odliczenie zrobila - miala do tego sciagniety jakis program z netu i szukala w necie w jakims pliku po tym pkwia... kazda pozycje na fakturze trzeba po tym sprawdzic i niektore sie odliczaja a inne nie... w sumie to jest dosyc proste, jak tak patrzylam jak to robi ale nie wiem czy bym sie sama do tego zabierala wyszlo mi ok. 4 tysiecy za zeszly rok.
a dlaczego chciałaś się załapać na zeszły rok? jak złożę teraz to dostanę gdzieś w maju... chyba
a co to za program? znasz nazwę?

---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:17 ----------

A my tańczyliśmy do tego: http://www.youtube.com/watch?v=qdkguiAp-js

i jestem mega mega zadowolona, że nam się to udało i że nie poddaliśmy się po pierwszych próbach tym bardziej, ze było ciężko, a nawet bardzo ciężko ale udało się! i jestem z tego dumna!
Ana*** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 09:45   #1477
201803111825
Konto usunięte

Treść usunięta
201803111825 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-02-07, 10:06   #1478
ktosia86
Zakorzenienie

Witajcie!

U mnie na szczęście śnieg nie pada, ale mroźno na dworze, więc i tak nigdzie nie pójdziemy. Wzięłam się za sprzątanie, tak mi się nie chce. Mąż wróci późno, więc chyba na obiad wyczaruję sobie ryż z jabłkami zapiekany, dawno nie było.
Nerwa mam od rana, Marcela super przespała noc, jak zwykle, obudziła ja krzątanina męża po 6, ale zazwyczaj dostaje butlę i dosypiamy do 8-9. A dziś dziecko się zbuntowało, a ja tak chciałam dospać! Piszczała, pierdziała buzią i nadawała mammabbbammmmagggaaaggaga ga w różnych tonacjach, nosz myślałam, że wyjdę z siebie, w końcu się wkurzyłam, wyszłam z sypialni a ją zostawiłam w łóżeczku i co? Cisza, dzieciok usnął Idę skoczyć z dachu

Cytat:
Napisane przez bzyczka1 Pokaż wiadomość
Dzień dybry!
witam się z rana w dość dobrym humorze...jednak muszę się poskarżyć na Lilkę (poskarżyć bo chwalenie na dobre mi nie wychodzi ) jak zasnęła wczoraj przed 20 tak obudziła się dopiero o 6, wypiła mleczko i dospałyśmy do 7,30. W szoku byłam jak zadzwonił budzik tż i się zorientowałam że to już 5 a ja do niej zawsze koło 3 wstaję.

Ktosiu znalazłam kabelek. Okazało się że musiałabym porozmawiać z tż. Zawinął kabel z łóżka, gdzie ja go położyłam razem z jego telefonem i tą wtyczką do kontaktu do kartonu z kabelkami różnymi a co do umiejętności grania na chrupkach, Ty się ciesz dziewczyno! ty wiesz co się dzieje w koło Lilki jak już wygra swoje melodie??? mam morze kaszku kukurydzianej na podłodze i meblach
No własnie ja się bardzo cieszę, że ona tego nie umie, bo mój dywan by tego nei przeżył. Dobrze, że kabelek się znalazł

Cytat:
Napisane przez Ana*** Pokaż wiadomość
masakra jakby wpadła Ci w ręce ta strona to podrzuć nie chce mi się za bardzo za to zabierać, bo masę innych papierów, no ale wydać w biurze 300zł tez mi się nie uśmiecha ;/

ooo

a dlaczego chciałaś się załapać na zeszły rok? jak złożę teraz to dostanę gdzieś w maju... chyba
a co to za program? znasz nazwę?

---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:17 ----------

A my tańczyliśmy do tego: http://www.youtube.com/watch?v=qdkguiAp-js

i jestem mega mega zadowolona, że nam się to udało i że nie poddaliśmy się po pierwszych próbach tym bardziej, ze było ciężko, a nawet bardzo ciężko ale udało się! i jestem z tego dumna!
Ana te wyszukiwarki pkwiu są na każdym kroku jak wpiszesz w google. A do rozliczenia to może Ci się przyda:
http://www.transport.gov.pl/1/files/...%20wykazem.pdf
http://www.pit.pl/wykaz-zwrot-vat/index.php
Stary 2012-02-07, 10:15   #1479
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:

Ana te wyszukiwarki pkwiu są na każdym kroku jak wpiszesz w google. A do rozliczenia to może Ci się przyda:
http://www.transport.gov.pl/1/files/...%20wykazem.pdf
http://www.pit.pl/wykaz-zwrot-vat/index.php
ktosia no to się nie zgadałyśmy... myślałam, że mówisz o wyszukiwarce , że wpisujesz nr pkwiu i Ci wyskakuje czy należy czy nie... bo zestawienia tabelaryczne to ja widziałam... i ni chu chu mi się nie chce tego przeglądać za każdym razem z numerem...

ooo właśnie zczaiłam, że można wyszukac w tabeli poprzez panel... edycja, znajdź... to jest jakieś wyjście...
nie mniej jednak nie mam pojecia jak się wypełnia te pity ;/ trzeba by o tym czytac i czytać i czytać... ehhhś a szczerze mówiąc, to mi się nie chce liczę na jakiś gotowy program co powpisuje i mi powylicza
Stary 2012-02-07, 10:23   #1480
Gucia0987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
hej
żyjemy
mózg mi paruje
powodzenia! Trzymam kciuki!

Cytat:
Napisane przez anika222 Pokaż wiadomość
siaaaaa
maż mnie dzis zabiera na zakupy
po buty na sobote i "COŚ" do sukienki

i sie umowiłam do fryzjera do ktorego mąz chodzi, tak na probe
jak mi babka cene za czesanie podała to nie mogłam słowa z siebie wydusic.... musze szukac gdzie indziej
poszłabym tam gdzie zawsze chodze ale to poł dnia z zycia wyjęte w jedną strone 40 minut autem

---------- Dopisano o 10:09 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ----------

dasz radę
kto jak nie ty
Mam nadzieje, że znajdziesz jakiegoś fryzjera. A tak z ciekawości, ta ile Ci krzyknęła?

No i powodzenia dzisiaj na zakupach! Kup sobie wygodne buty do tańcowania i może przy okazji rozejrzyj się za jakimś szalem do sukienki

Cytat:
Napisane przez 201803111825 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
w to nie wątpię

Ktosiu Marcela po prostu grzecznie Cię wyprosiła ze swojego pokoju. Nie wiem jak mogłaś od razu jej nie zrozumieć

Ja się właśnie na czwartek z danielitem umówiłam. Ruszamy na zakupy Musimy przede wszystkim kupić dla naszej siostry z wyboru prezent (e-papieros slim) a później ponoć zaszalejemy Cokolwiek to znaczy

Stary 2012-02-07, 10:28   #1481
ktosia86
Zakorzenienie

Cytat:
ktosia no to się nie zgadałyśmy... myślałam, że mówisz o wyszukiwarce , że wpisujesz nr pkwiu i Ci wyskakuje czy należy czy nie... bo zestawienia tabelaryczne to ja widziałam... i ni chu chu mi się nie chce tego przeglądać za każdym razem z numerem...

ooo właśnie zczaiłam, że można wyszukac w tabeli poprzez panel... edycja, znajdź... to jest jakieś wyjście...
nie mniej jednak nie mam pojecia jak się wypełnia te pity ;/ trzeba by o tym czytac i czytać i czytać... ehhhś a szczerze mówiąc, to mi się nie chce liczę na jakiś gotowy program co powpisuje i mi powylicza
Ana ja właśnie o wyszukiwarce mówię. Wpisz w google wyszukiwarka pkwiu i ci wyskoczy masa odpowiedzi.
Druk do rozliczenia, ten ze strony ministerstwa z tego co wiem jest interaktywny, więc wpisujesz dane a on wylicza

---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ----------

Cytat:
Napisane przez Gucia0987 Pokaż wiadomość
(...)
Ktosiu Marcela po prostu grzecznie Cię wyprosiła ze swojego pokoju. Nie wiem jak mogłaś od razu jej nie zrozumieć

Ja się właśnie na czwartek z danielitem umówiłam. Ruszamy na zakupy Musimy przede wszystkim kupić dla naszej siostry z wyboru prezent (e-papieros slim) a później ponoć zaszalejemy Cokolwiek to znaczy
Póki co to nasza sypialnia, a ona tam tylko kątem się zatrzymała Bo pokój to ona dostanie po moim bracie Ale a propo wypraszania z pokoju to zaraz mi się przypomniał Patryk Martuchy, jak ją wyprowadził i zamknął za nią drzwi
Miłego szaleństwa w czwartek

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-02-07, 10:34   #1482
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:
Ana ja właśnie o wyszukiwarce mówię. Wpisz w google wyszukiwarka pkwiu i ci wyskoczy masa odpowiedzi.
Druk do rozliczenia, ten ze strony ministerstwa z tego co wiem jest interaktywny, więc wpisujesz dane a on wylicza
Ten link co wkleiłaś to tabela była i ja sama też znalazłam tabele, ale nie przykładałam się jeszcze do szukania, tylko otworzyłam pierwsze lepsze, więc może coś znajdę.

Na druk zerknęłam też tylko... nie wyglądał przyjaźnie... no ale może nie taki diabeł straszny
Stary 2012-02-07, 11:05   #1483
anika222
Zakorzenienie

GG do anika222

Cytat:
powodzenia! Trzymam kciuki!

Mam nadzieje, że znajdziesz jakiegoś fryzjera. A tak z ciekawości, ta ile Ci krzyknęła?

No i powodzenia dzisiaj na zakupach! Kup sobie wygodne buty do tańcowania i może przy okazji rozejrzyj się za jakimś szalem do sukienki

w to nie wątpię

nooo kupie kupie buciorki mam nadzieje choc z moja noga to nie wiadomo, na szczescie teraz sezon studniówkowo karnawałowy to moze cos znajde
co do szala to raczej chyba bede na jakis zakiecik czarny polowac

co do fryzjera to za uczesanie moich włosów do ramio powiedziała 80zł
zeby to jeszcze kok btył albo co...
80 zł to ja za slubnego koka chyba płaciłam z nie za podwiniecie włosów na szczotce

co to papierocha to wez mi ty wytłumacz jak to działa ile kosztuje i wogole wogole bo sie z ojcem moim dogadałam ze on cos takiego bedzie probowął palic jak mu kupimy
no to mu kupimy to moze nei bedzie kopcił tych smierdziuchów

Stary 2012-02-07, 11:14   #1484
ktosia86
Zakorzenienie

Cytat:
Ten link co wkleiłaś to tabela była i ja sama też znalazłam tabele, ale nie przykładałam się jeszcze do szukania, tylko otworzyłam pierwsze lepsze, więc może coś znajdę.

Na druk zerknęłam też tylko... nie wyglądał przyjaźnie... no ale może nie taki diabeł straszny
ja wiem, że wkleiłam Ci link do tabeli, ale napisałam wcześniej, że wyszukiwarek pkwiu jest na pęczki w googlach i żebyś poszukała, bo nie mam linka do żadnej konkretnej. A tamte dwa linki wkleiłam Ci pomocniczo
Stary 2012-02-07, 11:22   #1485
Gucia0987
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ----------

Póki co to nasza sypialnia, a ona tam tylko kątem się zatrzymała Bo pokój to ona dostanie po moim bracie Ale a propo wypraszania z pokoju to zaraz mi się przypomniał Patryk Martuchy, jak ją wyprowadził i zamknął za nią drzwi
Miłego szaleństwa w czwartek
No Patryk mnie zabił tą akcją! Spryciula!

Cytat:
nooo kupie kupie buciorki mam nadzieje choc z moja noga to nie wiadomo, na szczescie teraz sezon studniówkowo karnawałowy to moze cos znajde
co do szala to raczej chyba bede na jakis zakiecik czarny polowac

co do fryzjera to za uczesanie moich włosów do ramio powiedziała 80zł
zeby to jeszcze kok btył albo co...
80 zł to ja za slubnego koka chyba płaciłam z nie za podwiniecie włosów na szczotce

co to papierocha to wez mi ty wytłumacz jak to działa ile kosztuje i wogole wogole bo sie z ojcem moim dogadałam ze on cos takiego bedzie probowął palic jak mu kupimy
no to mu kupimy to moze nei bedzie kopcił tych smierdziuchów
No to udanego polowania!

Faktycznie nie mało chcą, ja placę około 60 za ułożenie włosów.

Co do e-papierosa. To tak. Mój małżonek ma. Najpierw używał bardzo dużo, ale mu się zepsuł. teraz okazjonalnie, ale generalnie mocno ograniczył palenie. I teraz tak, mój mąż kupował w którejś galerii (było stoisko), ale to nie był strzał w dziesiątkę. Już teraz wiem, że warto nieco więcej zainwestować. Poczytaj sobie na necie, jest tego mnóstwo. Tak na prawdę chodzi o dobrą baterie i zwróć uwagę żeby był na kartridżer, a nie na gąbke, którą nasączasz. I to jest podstawa. Do tego kupujesz nikotynę. I teraz masz do wyboru mnóstwo smaków a także siły tej nikotyny. Jeśli Twój tato pali dużo to zaczynasz od silniejszej i pomału schodzisz z mocy. Jest to bez zapachowe i na prawdę można ograniczyć palenie. Jest to nadal nikotyna (która uzależnia), ale nie ma substancji smolistych.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-02-07, 11:25   #1486
anika222
Zakorzenienie

GG do anika222

Cytat:
No Patryk mnie zabił tą akcją! Spryciula!

No to udanego polowania!

Faktycznie nie mało chcą, ja placę około 60 za ułożenie włosów.

Co do e-papierosa. To tak. Mój małżonek ma. Najpierw używał bardzo dużo, ale mu się zepsuł. teraz okazjonalnie, ale generalnie mocno ograniczył palenie. I teraz tak, mój mąż kupował w którejś galerii (było stoisko), ale to nie był strzał w dziesiątkę. Już teraz wiem, że warto nieco więcej zainwestować. Poczytaj sobie na necie, jest tego mnóstwo. Tak na prawdę chodzi o dobrą baterie i zwróć uwagę żeby był na kartridżer, a nie na gąbke, którą nasączasz. I to jest podstawa. Do tego kupujesz nikotynę. I teraz masz do wyboru mnóstwo smaków a także siły tej nikotyny. Jeśli Twój tato pali dużo to zaczynasz od silniejszej i pomału schodzisz z mocy. Jest to bez zapachowe i na prawdę można ograniczyć palenie. Jest to nadal nikotyna (która uzależnia), ale nie ma substancji smolistych.
no dobra przypuścmy ze on pali paczke dziennie
to jak to przeliczac na te kartriże
1 kartridż to 1 papieros??

Stary 2012-02-07, 11:33   #1487
Gucia0987
Zakorzenienie

Cytat:
no dobra przypuścmy ze on pali paczke dziennie
to jak to przeliczac na te kartriże
1 kartridż to 1 papieros??
Nie nie chyba, coś nie zrozumiale napisałam.
kartidż to taki pojemniczek gdzie wlewasz płyn z nikotyną, uzupełnia się samemu za każdym razem jak już się kończy. A moc tej nikotyny ustala się w porównaniu do tego ile pali.

Możesz sobie tutaj nieco więcej poczytać:

http://www.ep24.pl/
http://ecigars.pl/
http://www.smooke.pl/

I nie jest tak, że pełny kartidż starcza jakby na 1 papierosa - nie da się tego przeliczyć. Wiesz, jednego papierosa palisz określony czas. Tutaj tego nie masz. I mój mąż np pociągnął 5 razy odkladał, za jakiś czas znowu i odkładał itd.

I jakbym miała Ci doradzić, to weź od razu 2 baterie, bo jak jedna wysiądzie to zawsze masz przy sobie drugą naładowaną.

Edytowane przez Gucia0987
Czas edycji: 2012-02-07 o 11:37
Stary 2012-02-07, 11:47   #1488
anika222
Zakorzenienie

GG do anika222

Cytat:
Nie nie chyba, coś nie zrozumiale napisałam.
kartidż to taki pojemniczek gdzie wlewasz płyn z nikotyną, uzupełnia się samemu za każdym razem jak już się kończy. A moc tej nikotyny ustala się w porównaniu do tego ile pali.

Możesz sobie tutaj nieco więcej poczytać:

http://www.ep24.pl/
http://ecigars.pl/
http://www.smooke.pl/

I nie jest tak, że pełny kartidż starcza jakby na 1 papierosa - nie da się tego przeliczyć. Wiesz, jednego papierosa palisz określony czas. Tutaj tego nie masz. I mój mąż np pociągnął 5 razy odkladał, za jakiś czas znowu i odkładał itd.

I jakbym miała Ci doradzić, to weź od razu 2 baterie, bo jak jedna wysiądzie to zawsze masz przy sobie drugą naładowaną.
juz własnie czytam sobie fora ale tu jest taka ilosc informacji ze nei ogarniam tej kuwety

nie wiem juz jakiej firmy jest dobry i gdzie go kupic
cos mi sie zdaje ze u mnie GCH i w M1 w zabrzu widziała takie stoisko

Stary 2012-02-07, 11:51   #1489
Gucia0987
Zakorzenienie

Cytat:
juz własnie czytam sobie fora ale tu jest taka ilosc informacji ze nei ogarniam tej kuwety

nie wiem juz jakiej firmy jest dobry i gdzie go kupic
cos mi sie zdaje ze u mnie GCH i w M1 w zabrzu widziała takie stoisko
Sprawdzę jakiego ma mąż i tego nie kupuj
Ja wczoraj trafiłam na super forum tylko teraz nie potrafię go odnaleźć fakt, że mowa była o slimach ale polecali konkretne firmy. Jak znajdę to Ci podrzucę linka.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-02-07, 11:55   #1490
anika222
Zakorzenienie

GG do anika222

Cytat:
Sprawdzę jakiego ma mąż i tego nie kupuj
Ja wczoraj trafiłam na super forum tylko teraz nie potrafię go odnaleźć fakt, że mowa była o slimach ale polecali konkretne firmy. Jak znajdę to Ci podrzucę linka.

no to czekam

Stary 2012-02-07, 12:01   #1491
Gucia0987
Zakorzenienie

Aniczko znalazłam http://www.papierosyforum.pl/viewtop...?f=28&p=167867 przeglądnij sobie to forum. Tu piszą o slimach, ale jak ktoś robi slimy to i normalne muszą być dobrej jakości, ale na pewno tam znajdziesz temat, który Ciebie dokładnie interesuje

Stary 2012-02-07, 12:06   #1492
Katunia:)
Zakorzenienie

GG do Katunia:)

Ktosia - oj to mala spryciula-juz mame wyrzuca z pokoju-a co bedzie jak bedzie miec 16lat-zamknie sie na klucz z chlopakiem aty sie mama martw

Mam dla was zadanie
stiwerdzilam ze po gotowaniu 3 dni na urodziny tz, na moje mi sie nie chce stac tyle przy garach! Najpierw myslalam ze tylko kawa i ciasto,ale teraz juz nie wiem czy nie zrobic jakiejs malej kolacji. Najpierw myslalam tylko o zakaskach-ale z tym ten troche roboty. Potem ze tylko jakies danie na cieplo...i juz nie wiem Co fajniejsze urodziny bede robic 3 dni! 1-szy-kilku znajomych, 2-gi-brat z dziewczyna, szwagierka z rodzina i kolezanka z rodzina, 3-ci-rodzice i babcie. Kurcze na raz i tak bym ich nie pomiescila.
I teraz problem-co do tego jedzenia zrobic na kolacje? czy faktycznie sobie ja odpuscic-ale jakos tak glupio... Bede robic 4 ciasta wiec slodkosci bedzie.
A wymyslilam na razie takie opcje-zapiekanki-roznego rodzaju-z szynka,ananasem, pieczarkami, warzywami....fajne bo zrobie wczesniej i tylko do piekarnika i gotowe. Tylko czy same zapiekanki wystarcza??
Druga opcja-nugetsy z trzema sosami, jakies dwie salatki i frytki.
Jejuuu podpowiedzcie co mam zrobic
myslcie kochane myslcie, kombinujcie

Edytowane przez Katunia:)
Czas edycji: 2012-02-07 o 12:15
Katunia:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 12:21   #1493
anika222
Zakorzenienie

GG do anika222

Cytat:
Ktosia - oj to mala spryciula-juz mame wyrzuca z pokoju-a co bedzie jak bedzie miec 16lat-zamknie sie na klucz z chlopakiem aty sie mama martw

Mam dla was zadanie
stiwerdzilam ze po gotowaniu 3 dni na urodziny tz, na moje mi sie nie chce stac tyle przy garach! Najpierw myslalam ze tylko kawa i ciasto,ale teraz juz nie wiem czy nie zrobic jakiejs malej kolacji. Najpierw myslalam tylko o zakaskach-ale z tym ten troche roboty. Potem ze tylko jakies danie na cieplo...i juz nie wiem Co fajniejsze urodziny bede robic 3 dni! 1-szy-kilku znajomych, 2-gi-brat z dziewczyna, szwagierka z rodzina i kolezanka z rodzina, 3-ci-rodzice i babcie. Kurcze na raz i tak bym ich nie pomiescila.
I teraz problem-co do tego jedzenia zrobic na kolacje? czy faktycznie sobie ja odpuscic-ale jakos tak glupio... Bede robic 4 ciasta wiec slodkosci bedzie.
A wymyslilam na razie takie opcje-zapiekanki-roznego rodzaju-z szynka,ananasem, pieczarkami, warzywami....fajne bo zrobie wczesniej i tylko do piekarnika i gotowe. Tylko czy same zapiekanki wystarcza??
Druga opcja-nugetsy z trzema sosami, jakies dwie salatki i frytki.
Jejuuu podpowiedzcie co mam zrobic
myslcie kochane myslcie, kombinujcie
a może pizze na ciepło
albo saszłyki jakby moj mąz powiedział ja tak na sylwka robiłam zapeklowałam miechow przyprawach i piwie na noc potem ponadziewałam obsmazyłam na patelce (znaczy sie maz smazył) i potem do piekarnika przed podaniem na stół)

albo schabik ze śliwką i do tego fryty i jaka surówka

do tego jakieś sałatki troche wedlinki , moze koreczki, sledzik

jezuuuuuuuuuuuu kobito juz mnie ssie

Edytowane przez anika222
Czas edycji: 2012-02-07 o 12:23
Stary 2012-02-07, 12:24   #1494
Katunia:)
Zakorzenienie

GG do Katunia:)

Cytat:
a może pizze na ciepło
albo saszłyki jakby moj mąz powiedział ja tak na sylwka robiłam zapeklowałam miechow przyprawach i piwie na noc potem ponadziewałam obsmazyłam na patelce (znaczy sie maz smazył) i potem do piekarnika przed podaniem na stół)

albo schabik ze śliwką i do tego fryty i jaka surówka

do tego jakieś sałatki troche wedlinki , moze koreczki, sledzik

jezuuuuuuuuuuuu kobito juz mnie ssie
pizza-tez o tym myslalam,ale ja jakos nie mam reki do ciasta drozdzowego na pizze-raz mi wychodzi raz nie wiec wole nie ryzykowac
szaszlyki-hmmm a co nich bylo? jakie mieso? jakie dodatki?
Katunia:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 12:35   #1495
anika222
Zakorzenienie

GG do anika222

Cytat:
pizza-tez o tym myslalam,ale ja jakos nie mam reki do ciasta drozdzowego na pizze-raz mi wychodzi raz nie wiec wole nie ryzykowac
szaszlyki-hmmm a co nich bylo? jakie mieso? jakie dodatki?
słonce ja daję tak:
piers z kurczaka (kroje w kostkę dośc dużą) i boczek w plastrach - to marynuję w przyprawie jak na grilla + piwko dzien wczeniej (na noc najlepiej)
do tego cebule na 4 cześci i w poł zeby ci wysżły takie kwadraty gdzies 32,5x2,5 cm
pieczarki ja daje same łebki jak wieksze to na poł jak mniejsze to nadziewam całe i mozesz dac trójkolorową paprykę bedzie kolorowo

ponadziewac w kolejnosci jak kto lubi
obsmazyc na oleju na patelni na rumiano i potem daje usmazone do naczynia zaroodpornego i potem na trochech do odgrzania do piekarnika

ciasto pizzowe robi najlepsze moja tesciowa
mam gdzies w domu spisany przepis na nie

Edytowane przez anika222
Czas edycji: 2012-02-07 o 12:37
Stary 2012-02-07, 12:36   #1496
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cześć

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 12:41   #1497
anika222
Zakorzenienie

GG do anika222

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
Cześć
hej
a tobie to sie ferie skonczyły czy was zamkneli z zimna?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-02-07, 12:53   #1498
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Ferie juz się dawno skończyły Ale w szkole mam cieplutko więc nas nie zamykają. A dlaczego pytasz??

Stary 2012-02-07, 13:05   #1499
anika222
Zakorzenienie

GG do anika222

wiecie coooo
zakupy zakupami ale ja to nei nie musze pojechac tą wielką krową bo mniejsze mi mąz zakosił:/

---------- Dopisano o 14:05 ---------- Poprzedni post napisano o 14:03 ----------

a bo co nie włacze wiadomosci to mowią ze tu tam siam zamkneli szkołe z powodu zimna
to sie pytam z ciekawosci

Stary 2012-02-07, 13:06   #1500
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
[/COLOR]a bo co nie włacze wiadomosci to mowią ze tu tam siam zamkneli szkołe z powodu zimna
to sie pytam z ciekawosci
aaa U nas jest bardzo cieplutko. Na korytarzach nie jakoś gorąco, ale w salach , szczególnie po stronie słonecznej (mojej) mega gorąco, Chodzimy na krótki rękaw a czasami trzeba jeszcze okna lekko otwierać.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości