|
|
#2071 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Moda, która Cię "rozwala" - część 4
Cytat:
|
|
|
|
|
#2072 |
|
( ͡° ͜ʖ ͡°)
|
|
|
|
|
#2073 | |
|
Żona Gargamel
|
Cytat:
![]() Wasza dyskusja na temat pończoch na wierzchu (koszmar i kompletny brak klasy wg mnie...) Przypomniała mi stylizację na zeberce, która mnie wtedy zniesmaczyła Była kiedyś jeszcze jedna, z grubymi, jasnymi pończochami z kokardkami, a'la "sesja bieliźniana w Cosmopolitan" ale nie mogę jej wygrzebać...Btw, szlak mnie trafia jak co tydzień na zeberce widzę kolejną stylizację Tamary, koszmarki
|
|
|
|
|
#2074 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Btw w ogóle nie przekonuje mnie ta blogerka... Styl totalnie nie mój, w dodatku cała ometkowana... Nazwa bloga też nie zachęca, mało charakterystyczna, nie lubię czegoś takiego.
|
|
|
#2075 |
|
Żona Gargamel
|
Co to za chamska odpowiedź?
Wątek służy do dyskusji nad takimi rzeczami więc jak nie masz ochoty to wiadomo... I kompletnie nie rozumiem oburzenia nad postem veloute, o 25latkach. Przecież to prawda, dziewczyna w tym wieku przecież nie powinna już biegać w tshirtach z kreskówek czy z pończochami na wierzchu, naprawdę nie wypada... (to drugie nie wypada w żadnym wieku akurat ) A tu wielkie oburzenie jakby wam pokazała nosić spódnice do ziemi albo burki, ludzieeee opanujcie się...
|
|
|
|
#2076 | |
|
Szef ds. Wymianek
|
Cytat:
mnie jest cieplej w takim stroju niz w spodniach^^.
|
|
|
#2077 | |
|
( ͡° ͜ʖ ͡°)
|
Cytat:
A ja cały czas uważam, że niezależnie czy ma się lat 15, 25 czy 50, bieliznę, szczególnie taką kojarzącą się mocno erotycznie jakby nie patrzeć, nosi się POD ubraniami albo do sypialni. To nie jest kwestia wieku, elegancji, powagi czy czegoś innego, ale dobrego smaku. |
|
|
|
|
#2078 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pytam, bo ja, zbliżająca się niebezpiecznie do trzydziechy mam od zarąbania tiszirtów z atomówkami, z tweetim, z deksterem i jeszcze inne równie dojrzałe i dorosłe, a co gorsza, mój małżonek ładnie po trzydziestce też ma całą szufladę takich tiszirtów! I oboje nosimy je do dzinsów i czasami nawet, uwaga, do conversów, które pewnie też przystoją tylko do jakiegoś wieku, a później to po prostu naprawdę nie wypada
|
|
#2079 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() zwłaszcza, jeśli temperatury są poniżej -20 ![]() Nuova - zgadzam się ;-) ale czego to kobiety nie zrobią, by wyglądać szeksi
sun goes down Edytowane przez WhiteCherry Czas edycji: 2012-02-07 o 12:26 |
||
|
|
|
#2080 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Jakoś mnie nie ruszyły komentarze w stylu, że jestem moherowym beretem i zajeżdżam naftaliną Teraz już po prostu wiem skąd się biorą niektóre blogowe koszmarki ![]() Ciekawe że taka Kate Middleton okrzyknięta modowym zjawiskiem roku nie nosi pończoch na wierzchu Albo taka Kim Kardashian o której jest nawet tu cały wątek. W serialach kreujących trendy też jakoś tego nie widziałam. Albo Hale Berry i setki innych kobiet ubierających się z gustem. Ale pewnie się nie znają ![]() Aha nie życzę sobie komentarzy wypraszających kogokolwiek z tego wątku. To forum dla wszystkich a takie zachowanie jest po prostu poniżej jakiegokolwiek poziomu. Polecam udanie się do wikipedii i zgłębienie hasła netykieta. |
|
|
|
|
#2081 | |
|
Szef ds. Wymianek
|
Cytat:
. i tym samym bedzie mi cieplej, bo pod spodnie wiecej niz jedna pare rajstop nie zaloze, drugich majtek tez nie, natomiast pod spodnice jak najbardziej
|
|
|
#2082 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
I to nie to że wiek jest samym ogranicznikiem noszenia zabawnych shirtów. Po prostu w pewnym wieku już sytuacja wymaga tego aby mimo wszystko czasowo rezygnować z luźnego stylu.
|
|
|
|
|
#2083 |
|
Zakorzenienie
|
Popieram. Ciepłe rajtki (600den) do tego wysokie kozaki, spódniczka/sukienka do kolan lub nad kolano i jest bardzo ciepło. Dziś wskoczyłam w dzinsy i było mi... zimniej niż wczoraj w spódniczce. A dziś generalnie na dworze cieplej niż wczoraj...
|
|
|
|
#2084 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do sporu o pończochy - przecież to bielizna. wszyscy się burzą, że noszenie legginsów z odkrytą pupą jest paradowaniem w bieliźnie i możemy się zgodzić. chodzenie z pończochami na wierzchu jest jeszcze większym modowym faux pas niż te legginsy, bo to bielizna, która jeszcze bardziej powinna być ukryta. A jak niedługo będzie moda na staniki zamiast bluzki i co wtedy?
|
|
#2085 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo przecież już dzieci z podstawówki sa ubierane przez mamusie (o ile mamusie stosują się do wspomnianego wyżej, bo teraz to i na maturę potrafią wypuścić córki z gołymi tyłkami, a synów w brudnych bluzach...) "na galowo" na początek czy koniec roku, tak ja do pracy zasuwam w sztywnych garsonkach, od kiedy muszę, a musiałam długo przez 25rokiem życia...
|
|
#2086 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko jesionkę trzeba sobie szykować, przecież to juz bliżej niż dalej ![]() Ja jestem sporo po 30-stce i planuje zakup tego t shirtu: http://shop.mango.com/PL/p/mango/clo...id=63208055_02 i raczej w nosie mam to, co inni sobie myślą
|
|
#2087 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, mój Mąż to ma prawie całe Universum Marvela w szafie. Ja w tym roku kończę 25, on 26 lat... czyli jesteśmy niepoważni? Dodam, że jeszcze dziecko w drodze, to nic tylko zacząć ubierać się jak własna babcia . Ogólnie mam pecha do takich fajnych t-shirtów ostatnio, bo tutaj chyba są mocniejsze proszki, które mi spierają nadruki, nawet przy niskiej temp. . Zatem rozwalam podrójnie, bo mam t-shirt np. z krową i kurczakiem, do tego nadruk jest lekko sprany... a no i noszę conversy żółte niczym kanarek . Chociaż... teraz jestem grubaskiem i nie mieszczę się w większość t-shirtów , ale w żakieciki też hehe.Bez przesady z tymi granicami wiekowymi. Co innego ubiór do pracy, czy na wyjście, a co innego luźny ubiór po domu, czy na zakupy spożywczo-ogólne .edit. Jak się odkujemy kasowo, to z Mężem zakupimy serię koszulek z the Big Bang Theory , BAZINGA!
Edytowane przez MonikaFaustyna Czas edycji: 2012-02-07 o 12:41 |
|
|
|
|
#2088 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2089 |
|
Zakorzenienie
|
Jeszcze inna sprawa, że nie każdy ma robotę, do której się popyla w garniaku/garsonce
|
#2090 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz też pracuję jako inżynier ale w innej firmie, przemysł trochę lżejszy niż poprzednio więc i dużo kobiet i zarazem czyste środowisko pracy więc mogę sobie śmiało biegać w sukienkach/spódnicach i kreskówkowe tshirty poszły w zapomnienie. Ale generalnie... Wszystko zależy od sytuacji. Jeśli komuś atomówka na tshircie ma poprawić humor to czemu nie? |
|
|
|
|
#2091 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szkoda.Cytat:
Spodni dobrych na długość mam sztuk jeden ![]() Cytat:
http://allegro.pl/calzedonia-grube-p...080191261.html
|
|
#2092 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I nie tylko oni...Mój kumpel fotograf, totalnie szalony człowiek jakby zaczął ubierać się "poważnie" i "adekwatnie do wieku" (bliżej mu do 40 niż do 30), to by przestał być sobą, a do tego podejrzewam, że wszyscy by się naokoło zaczęli zastanawiać co mu się stało i przestałby być tym wiarygodny sobą...
Nowa motywacja. Tym razem cel jest zdecydowanie długoterminowy. Edytowane przez hihi Czas edycji: 2012-02-07 o 12:45 |
|
|
|
|
#2093 |
|
Raczkowanie
|
No przecież nie mówię że zakaz kompletny
![]() Sama mam dwie takie- jedna z Minnie druga z haftowanym Kubusiem Puchatkiem. :P Przecież na weekendowy spacer nad jeziorem czy np. na reportaż o pracy WOPRowców gdzie się pomyka motorówkami nie pojadę w żakiecie - ale do biura czy na wywiady nie da rady no... Trampki też mam, a co Chyba nawet dwie pary
|
|
|
|
#2094 |
|
Zakorzenienie
|
Gdzie ta Kamila zakupy robi, że takie ceny ?? U mnie w lumpach drogo jak cholera, wszystko pometkowane, na wieszaczkach kolorami wisi - francja elegancja
![]() http://newlifewithfashion.blogspot.com/2012/02/19.html
|
#2095 | |
|
( ͡° ͜ʖ ͡°)
|
Cytat:
U mnie w liceum przynajmniej nigdy nie widziałam takiego zjawiska.
|
|
|
|
|
#2096 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2097 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2098 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2099 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bardziej mi chodziło o to, że programista programiście nierówny, jeden tylko siedzi i napierdziela znaczki, a drugi musi się jeszcze kontaktować z klientem, tak samo jest w pracy fotografa Po prostu ubiór nie zależy od zawodu, tylko bardziej od charakteru pracy
|
|
#2100 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wszystko zależy od warunków, bo może być tak, że i 50latek swobodnie do pracy zasuwa w koszulce z ac/dc i wytartych dzinsach, bo po prostu może i mu wypada, bo nie robi nic takiego, żeby mu nie wypadało
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:04.

)

Była kiedyś jeszcze jedna, z grubymi, jasnymi pończochami z kokardkami, a'la "sesja bieliźniana w Cosmopolitan" ale nie mogę jej wygrzebać...
)

I to nie to że wiek jest samym ogranicznikiem noszenia zabawnych shirtów. Po prostu w pewnym wieku już sytuacja wymaga tego aby mimo wszystko czasowo rezygnować z luźnego stylu.
. Zatem rozwalam podrójnie, bo mam t-shirt np. z krową i kurczakiem, do tego nadruk jest lekko sprany... a no i noszę conversy żółte niczym kanarek 
.