Moda, która Cię "rozwala" - część 4 - Strona 70 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-07, 10:57   #2071
dziki_kot
Raczkowanie

Dot.: Moda, która Cię "rozwala" - część 4

Cytat:
Napisane przez Nuova Pokaż wiadomość
http://miikax3.blogspot.com/
Ktoś mi może wyjaśnić, czemu ta dziewczyna szpeci się okularami? Poza tym bawi mnie, że na blogu ma kilkanaście stylizacji z z tymi czarno-białymi korekcyjnymi (?) i pod każdą MUSI być napisane glasses - prada (oczywiście po angielsku, jakżeby inaczej...)
To się jej zapytaj, a nie nas...
dziki_kot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 10:58   #2072
Nuova
( ͡° ͜ʖ ͡°)

Cytat:
Napisane przez dorka1980 Pokaż wiadomość
naciągnij mocniej moherowy beret na oczy i nie czytaj tego wątku
Ej, no, przecież to oczywiste, że najbardziej elegancko i w dobrym smaku wygląda 15-stolatka w pończochach na wierzchu...
Nuova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 11:05   #2073
smerfetk_a
Żona Gargamel

Cytat:
Napisane przez invisible_01 Pokaż wiadomość
A ja noszę przez cały rok sukienki, obecnie hasam w grubych rajstopach i mi ciepło
Podziwiam za wytrwałość, ja ostatnimi czasy bardzo sukienki polubiłam, całe lato śmigam, na zimę zawsze sobie obiecuje, że będę zakładać do grubych rajstop itd ale jak przyjdzie co do czego i widzę śnieg/deszcz to mi się od razu odechciewa i zakładam bezpieczne ubrania

Wasza dyskusja na temat pończoch na wierzchu (koszmar i kompletny brak klasy wg mnie...) Przypomniała mi stylizację na zeberce, która mnie wtedy zniesmaczyła Była kiedyś jeszcze jedna, z grubymi, jasnymi pończochami z kokardkami, a'la "sesja bieliźniana w Cosmopolitan" ale nie mogę jej wygrzebać...
Btw, szlak mnie trafia jak co tydzień na zeberce widzę kolejną stylizację Tamary, koszmarki
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 180_3.jpg (172,6 KB, 370 załadowań)

smerfetk_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 11:26   #2074
RiverOfDirt
Rozeznanie

Cytat:
http://miikax3.blogspot.com/
Ktoś mi może wyjaśnić, czemu ta dziewczyna szpeci się okularami? Poza tym bawi mnie, że na blogu ma kilkanaście stylizacji z z tymi czarno-białymi korekcyjnymi (?) i pod każdą MUSI być napisane glasses - prada (oczywiście po angielsku, jakżeby inaczej...)
Te glasses to chyba jakiś masthew. Na pudelku chyba Górniakową w nich widziałam, mignęły mi też u szarliz-mystery. A masthewy po prostu trzeba mieć, nieważne czy pasują, czy nie.
Btw w ogóle nie przekonuje mnie ta blogerka... Styl totalnie nie mój, w dodatku cała ometkowana... Nazwa bloga też nie zachęca, mało charakterystyczna, nie lubię czegoś takiego.

No rest is worth anything except the rest that is earned.

(Aparatka od 28.02.2013 )
RiverOfDirt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 11:38   #2075
smerfetk_a
Żona Gargamel

Cytat:
Napisane przez dziki_kot Pokaż wiadomość
To się jej zapytaj, a nie nas...
Co to za chamska odpowiedź? Wątek służy do dyskusji nad takimi rzeczami więc jak nie masz ochoty to wiadomo...

I kompletnie nie rozumiem oburzenia nad postem veloute, o 25latkach. Przecież to prawda, dziewczyna w tym wieku przecież nie powinna już biegać w tshirtach z kreskówek czy z pończochami na wierzchu, naprawdę nie wypada... (to drugie nie wypada w żadnym wieku akurat ) A tu wielkie oburzenie jakby wam pokazała nosić spódnice do ziemi albo burki, ludzieeee opanujcie się...

smerfetk_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 11:46   #2076
siarka40
Szef ds. Wymianek

Cytat:
Napisane przez smerfetk_a Pokaż wiadomość
Podziwiam za wytrwałość, ja ostatnimi czasy bardzo sukienki polubiłam, całe lato śmigam, na zimę zawsze sobie obiecuje, że będę zakładać do grubych rajstop itd ale jak przyjdzie co do czego i widzę śnieg/deszcz to mi się od razu odechciewa i zakładam bezpieczne ubrania
a ze tak zapytam - co jest niebezpiecznego w grubych rajtach do sukienki? mnie jest cieplej w takim stroju niz w spodniach^^.
Stary 2012-02-07, 11:51   #2077
Nuova
( ͡° ͜ʖ ͡°)

Cytat:
I kompletnie nie rozumiem oburzenia nad postem veloute, o 25latkach. Przecież to prawda, dziewczyna w tym wieku przecież nie powinna już biegać w tshirtach z kreskówek czy z pończochami na wierzchu, naprawdę nie wypada... (to drugie nie wypada w żadnym wieku akurat ) A tu wielkie oburzenie jakby wam pokazała nosić spódnice do ziemi albo burki, ludzieeee opanujcie się...
Nie no, mnie bardziej rozbawiło to, że 25-latkom nie wypada nosić pończoch na wierzchu, bo to nieeleganckie itp, czyli wynika z tego, że dziewczyny poniżej 25 roku życia mogą sobie swobodnie śmigać z samonośkami i mini, bo eleganckie i stylowe być nie muszą

A ja cały czas uważam, że niezależnie czy ma się lat 15, 25 czy 50, bieliznę, szczególnie taką kojarzącą się mocno erotycznie jakby nie patrzeć, nosi się POD ubraniami albo do sypialni. To nie jest kwestia wieku, elegancji, powagi czy czegoś innego, ale dobrego smaku.
Stary 2012-02-07, 12:22   #2078
hihi
Zakorzenienie

Cytat:
I kompletnie nie rozumiem oburzenia nad postem veloute, o 25latkach. Przecież to prawda, dziewczyna w tym wieku przecież nie powinna już biegać w tshirtach z kreskówek (...), naprawdę nie wypada... (...) A tu wielkie oburzenie jakby wam pokazała nosić spódnice do ziemi albo burki, ludzieeee opanujcie się...
Naaapraaawdęęęę? 25lat to graniczny wiek, do którego wypada nosić tiszirty z kreskówkami? A później to co...? Tylko gładkie? Czy tylko nadobne garsonki, do tego koki i stonowane kolory...?

Pytam, bo ja, zbliżająca się niebezpiecznie do trzydziechy mam od zarąbania tiszirtów z atomówkami, z tweetim, z deksterem i jeszcze inne równie dojrzałe i dorosłe, a co gorsza, mój małżonek ładnie po trzydziestce też ma całą szufladę takich tiszirtów! I oboje nosimy je do dzinsów i czasami nawet, uwaga, do conversów, które pewnie też przystoją tylko do jakiegoś wieku, a później to po prostu naprawdę nie wypada
Stary 2012-02-07, 12:25   #2079
WhiteCherry
Zakorzenienie

Cytat:

Wasza dyskusja na temat pończoch na wierzchu (koszmar i kompletny brak klasy wg mnie...) Przypomniała mi stylizację na zeberce, która mnie wtedy zniesmaczyła Była kiedyś jeszcze jedna, z grubymi, jasnymi pończochami z kokardkami, a'la "sesja bieliźniana w Cosmopolitan" ale nie mogę jej wygrzebać...
Btw, szlak mnie trafia jak co tydzień na zeberce widzę kolejną stylizację Tamary, koszmarki
strasznie wygląda
Cytat:
Napisane przez siarka40 Pokaż wiadomość
a ze tak zapytam - co jest niebezpiecznego w grubych rajtach do sukienki? mnie jest cieplej w takim stroju niz w spodniach^^.
a w rajtach + spodniach będzie jeszcze cieplej, niż w samych rajtach
zwłaszcza, jeśli temperatury są poniżej -20

Nuova - zgadzam się ;-) ale czego to kobiety nie zrobią, by wyglądać szeksi

Edytowane przez WhiteCherry
Czas edycji: 2012-02-07 o 12:26
WhiteCherry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 12:25   #2080
veloute
Raczkowanie

Cytat:
Nie no, mnie bardziej rozbawiło to, że 25-latkom nie wypada nosić pończoch na wierzchu, bo to nieeleganckie itp, czyli wynika z tego, że dziewczyny poniżej 25 roku życia mogą sobie swobodnie śmigać z samonośkami i mini, bo eleganckie i stylowe być nie muszą

A ja cały czas uważam, że niezależnie czy ma się lat 15, 25 czy 50, bieliznę, szczególnie taką kojarzącą się mocno erotycznie jakby nie patrzeć, nosi się POD ubraniami albo do sypialni. To nie jest kwestia wieku, elegancji, powagi czy czegoś innego, ale dobrego smaku.
Nuova i o to mi mniej więcej chodziło - według mnie też nikomu nie wypada, ale na modzie da nastolatek (zwłaszcza emo, gothikach i innych cudach) się nie znam, więc wiesz

Jakoś mnie nie ruszyły komentarze w stylu, że jestem moherowym beretem i zajeżdżam naftaliną Teraz już po prostu wiem skąd się biorą niektóre blogowe koszmarki

Ciekawe że taka Kate Middleton okrzyknięta modowym zjawiskiem roku nie nosi pończoch na wierzchu Albo taka Kim Kardashian o której jest nawet tu cały wątek. W serialach kreujących trendy też jakoś tego nie widziałam. Albo Hale Berry i setki innych kobiet ubierających się z gustem. Ale pewnie się nie znają

Aha nie życzę sobie komentarzy wypraszających kogokolwiek z tego wątku. To forum dla wszystkich a takie zachowanie jest po prostu poniżej jakiegokolwiek poziomu. Polecam udanie się do wikipedii i zgłębienie hasła netykieta.
veloute jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 12:30   #2081
siarka40
Szef ds. Wymianek

Cytat:
Napisane przez WhiteCherry Pokaż wiadomość
a w rajtach + spodniach będzie jeszcze cieplej, niż w samych rajtach
zwłaszcza, jeśli temperatury są poniżej -20
White, ale ja nie nosze samych rajstop, toc mam spodnice/sukienke do kolana. i tym samym bedzie mi cieplej, bo pod spodnie wiecej niz jedna pare rajstop nie zaloze, drugich majtek tez nie, natomiast pod spodnice jak najbardziej.
Stary 2012-02-07, 12:30   #2082
veloute
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez hihi Pokaż wiadomość
Naaapraaawdęęęę? 25lat to graniczny wiek, do którego wypada nosić tiszirty z kreskówkami? A później to co...? Tylko gładkie? Czy tylko nadobne garsonki, do tego koki i stonowane kolory...?

Pytam, bo ja, zbliżająca się niebezpiecznie do trzydziechy mam od zarąbania tiszirtów z atomówkami, z tweetim, z deksterem i jeszcze inne równie dojrzałe i dorosłe, a co gorsza, mój małżonek ładnie po trzydziestce też ma całą szufladę takich tiszirtów! I oboje nosimy je do dzinsów i czasami nawet, uwaga, do conversów, które pewnie też przystoją tylko do jakiegoś wieku, a później to po prostu naprawdę nie wypada
Wszystko zależy od sytuacji i okazji - i tak jak nastolatce czy studentce wypada iść do szkoły czy na uczelnię w koszulce z Myszką Miki i generalnie latać w niej gdzie jej się podoba, to kobieta na stanowisku raczej już nie powinna, a na luźne ciuchy może pozwolić sobie tylko po pracy raczej I to nie to że wiek jest samym ogranicznikiem noszenia zabawnych shirtów. Po prostu w pewnym wieku już sytuacja wymaga tego aby mimo wszystko czasowo rezygnować z luźnego stylu.
Stary 2012-02-07, 12:32   #2083
Miss Saeki
Zakorzenienie

Cytat:
Popieram. Ciepłe rajtki (600den) do tego wysokie kozaki, spódniczka/sukienka do kolan lub nad kolano i jest bardzo ciepło. Dziś wskoczyłam w dzinsy i było mi... zimniej niż wczoraj w spódniczce. A dziś generalnie na dworze cieplej niż wczoraj...
Stary 2012-02-07, 12:34   #2084
asioollka
Zakorzenienie

Cytat:

mój tata zbliża się do 50 i nosi trampki czy adidasy Nike, oczywiście nie do pracy, tylko w dni wolne, i moim zdaniem wygląda to super. dziwna jest w Polsce mentalność, przed Tobą jeszcze kilka ładnych dekad pomykania w trampkach, a "w pewnym wieku nie wypada" albo "co ludzie powiedzą" nie ma się co przejmować, bo człowiek by z domu nie wyszedł ; )
co do sporu o pończochy - przecież to bielizna. wszyscy się burzą, że noszenie legginsów z odkrytą pupą jest paradowaniem w bieliźnie i możemy się zgodzić. chodzenie z pończochami na wierzchu jest jeszcze większym modowym faux pas niż te legginsy, bo to bielizna, która jeszcze bardziej powinna być ukryta. A jak niedługo będzie moda na staniki zamiast bluzki i co wtedy?

Be an advocate of joy, find your little heart's desire and follow it.
[/LEFT]

asioollka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 12:35   #2085
hihi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez veloute Pokaż wiadomość
Wszystko zależy od sytuacji i okazji - i tak jak nastolatce czy studentce wypada iść do szkoły czy na uczelnię w koszulce z Myszką Miki i generalnie latać w niej gdzie jej się podoba, to kobieta na stanowisku raczej już nie powinna, a na luźne ciuchy może pozwolić sobie tylko po pracy raczej I to nie to że wiek jest samym ogranicznikiem noszenia zabawnych shirtów. Po prostu w pewnym wieku już sytuacja wymaga tego aby mimo wszystko czasowo rezygnować z luźnego stylu.
No mogłabym się zgodzić, z tym, że ja uważam, że to nie od wieku jest zależne, tylko od kultury, obycia, stosowania jakichś podstawowych zasad panujących w społeczeństwie itd....

Bo przecież już dzieci z podstawówki sa ubierane przez mamusie (o ile mamusie stosują się do wspomnianego wyżej, bo teraz to i na maturę potrafią wypuścić córki z gołymi tyłkami, a synów w brudnych bluzach...) "na galowo" na początek czy koniec roku, tak ja do pracy zasuwam w sztywnych garsonkach, od kiedy muszę, a musiałam długo przez 25rokiem życia...
Stary 2012-02-07, 12:37   #2086
Iwonalodz
Zakorzenienie

Cytat:

A co Ty myslisz Hihi. Po 30-stce ani pończoch ani t shirtów z kreskówkami tylko jesionkę trzeba sobie szykować, przecież to juz bliżej niż dalej

Ja jestem sporo po 30-stce i planuje zakup tego t shirtu:
http://shop.mango.com/PL/p/mango/clo...id=63208055_02 i raczej w nosie mam to, co inni sobie myślą

NA PEWNO piszemy NA PEWNO oddzielnie!
NAPRAWDĘ piszemy NAPRAWDĘ łącznie!
Iwonalodz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 12:37   #2087
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Cytat:

Kurczę, ja też lubię takie t-shirty , mój Mąż to ma prawie całe Universum Marvela w szafie. Ja w tym roku kończę 25, on 26 lat... czyli jesteśmy niepoważni? Dodam, że jeszcze dziecko w drodze, to nic tylko zacząć ubierać się jak własna babcia . Ogólnie mam pecha do takich fajnych t-shirtów ostatnio, bo tutaj chyba są mocniejsze proszki, które mi spierają nadruki, nawet przy niskiej temp. . Zatem rozwalam podrójnie, bo mam t-shirt np. z krową i kurczakiem, do tego nadruk jest lekko sprany... a no i noszę conversy żółte niczym kanarek . Chociaż... teraz jestem grubaskiem i nie mieszczę się w większość t-shirtów , ale w żakieciki też hehe.

Bez przesady z tymi granicami wiekowymi. Co innego ubiór do pracy, czy na wyjście, a co innego luźny ubiór po domu, czy na zakupy spożywczo-ogólne .

edit.
Jak się odkujemy kasowo, to z Mężem zakupimy serię koszulek z the Big Bang Theory , BAZINGA!

Edytowane przez MonikaFaustyna
Czas edycji: 2012-02-07 o 12:41
MonikaFaustyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 12:40   #2088
hihi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Iwonalodz Pokaż wiadomość
Ja jestem sporo po 30-stce i planuje zakup tego t shirtu:
http://shop.mango.com/PL/p/mango/clo...id=63208055_02 i raczej w nosie mam to, co inni sobie myślą
Zabiję! Klikęłam sobie różową Minnie i idę patrzeć co mi jeszcze trzeba od nich
Stary 2012-02-07, 12:41   #2089
Fela Von Helvete
Zakorzenienie

Jeszcze inna sprawa, że nie każdy ma robotę, do której się popyla w garniaku/garsonce
Stary 2012-02-07, 12:41   #2090
Miss Saeki
Zakorzenienie

Cytat:
Dużo zależy też czym jest to "stanowisko". Jak biurowe, z klientem to i owszem t-shirt z tweetym niewskazany ale jak się jest np. inżynierem to... często im bardziej się ubierzesz jak fleja tym lepiej. Pracowałam kiedyś w jednej firmie gdzie na produkcji przeważali panowie w wieku koło 50 lat. Ile się z koleżanką propozycji małżeństw itp. nasłuchałyśmy to nasze. Z czasem zaczęłyście się ubierać całkowicie aseksualnie ot co wpadło w ręcę, miało być wygodnie i z opcją, że można się pobrudzić, napocić itp. I nikogo nie dziwiło bieganie w tshirtach z kreskówkami czy też dziwnymi napisami.

Teraz też pracuję jako inżynier ale w innej firmie, przemysł trochę lżejszy niż poprzednio więc i dużo kobiet i zarazem czyste środowisko pracy więc mogę sobie śmiało biegać w sukienkach/spódnicach i kreskówkowe tshirty poszły w zapomnienie.

Ale generalnie... Wszystko zależy od sytuacji. Jeśli komuś atomówka na tshircie ma poprawić humor to czemu nie?
Stary 2012-02-07, 12:42   #2091
miss kitsch
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez WhiteCherry Pokaż wiadomość
btw. moi ulubieni panowie-szafiarze w akcji
http://dziendobry.tvn.pl/video/make-...est,34754.html
Ej, w ogóle nieśmieszne Szkoda.

Cytat:
Napisane przez MonikaFaustyna Pokaż wiadomość
Jeśli chodzi o wkur**** na rozmiarówki. Mnie dobija tendencja od jakiegoś czasu, że jak ktoś nosi rozmiar spodni 38, to na bank ma 2m wzrostu. Ja mam 164 i ciężko mi znaleźć spodnie o dobrej dlugości. W zasadzie tyczy się to głównie jeansów. Przed ciążą udało mi się kupić jedne rurki w h&m, które na długość były spoko, tak to zawsze byłam skazana na podwijanie jeansów, ewentualnie kupowanie szerokich spodni z wiązaniem u dołu nogawki (które akurat uwielbiam). Teraz jak kupiłam jeansy ciążowe w rozmiarze 38, to wszystko spoko, tylko są strasznie długie i znowu muszę podwijać . Już się do tego przyzwyczaiłam, ale bez przesady
Spoko, nie jesteś sama! Spodni dobrych na długość mam sztuk jeden

Cytat:
zgadzam sie, ze zima rajstopy sa niezastapione^^. ale gdyby nie kwestia zimna, to pomykalabym w ponczochach caly czas.
dla mnie ponczochy to wybawienie latem. nie chodze wtedy, co do zasady, z golymi konczynami (mam na mysli glownie prace), dzieki ponczochom nie przegrzewam sie w gornych partiach^^.
martwi mnie jedynie, ze nie moge dostac nigdzie cielistych ponczoch z lycry o grubosci 40 DEN, te 20 - tki, ktore kupuje, momentalnie sie rozwalaja.
Co prawda nie cieliste ale
http://allegro.pl/calzedonia-grube-p...080191261.html
Stary 2012-02-07, 12:44   #2092
hihi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Fela Von Helvete Pokaż wiadomość
Jeszcze inna sprawa, że nie każdy ma robotę, do której się popyla w garniaku/garsonce
Programiści, inżynierowie, muzycy, artyści, przedstawiciele niektórych firm ze specyficznej branży ubrani z garsonkę/garnitur czasami wyglądaliby zabawnie I nie tylko oni...

Mój kumpel fotograf, totalnie szalony człowiek jakby zaczął ubierać się "poważnie" i "adekwatnie do wieku" (bliżej mu do 40 niż do 30), to by przestał być sobą, a do tego podejrzewam, że wszyscy by się naokoło zaczęli zastanawiać co mu się stało i przestałby być tym wiarygodny sobą...

Edytowane przez hihi
Czas edycji: 2012-02-07 o 12:45
hihi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 12:44   #2093
veloute
Raczkowanie

No przecież nie mówię że zakaz kompletny
Sama mam dwie takie- jedna z Minnie druga z haftowanym Kubusiem Puchatkiem. :P Przecież na weekendowy spacer nad jeziorem czy np. na reportaż o pracy WOPRowców gdzie się pomyka motorówkami nie pojadę w żakiecie - ale do biura czy na wywiady nie da rady no...

Trampki też mam, a co Chyba nawet dwie pary
Stary 2012-02-07, 12:50   #2094
miss kitsch
Zakorzenienie

Gdzie ta Kamila zakupy robi, że takie ceny ?? U mnie w lumpach drogo jak cholera, wszystko pometkowane, na wieszaczkach kolorami wisi - francja elegancja

http://newlifewithfashion.blogspot.com/2012/02/19.html
Stary 2012-02-07, 12:50   #2095
Nuova
( ͡° ͜ʖ ͡°)

Cytat:
Nuova i o to mi mniej więcej chodziło - według mnie też nikomu nie wypada, ale na modzie da nastolatek (zwłaszcza emo, gothikach i innych cudach) się nie znam, więc wiesz
A to zwracam honor Ja jeszcze do marca jestem nastolatką, także mniej-więcej się orientuję i normalne (tzn. nie przynależące do żadnej subkultury i nie czujące potrzeby bycia szekszi) młode dziewczyny nie noszą pończoch na wierzchu U mnie w liceum przynajmniej nigdy nie widziałam takiego zjawiska.
Stary 2012-02-07, 12:52   #2096
Fela Von Helvete
Zakorzenienie

Cytat:
Programiści, inżynierowie, muzycy, artyści, przedstawiciele niektórych firm ze specyficznej branży ubrani z garsonkę/garnitur czasami wyglądaliby zabawnie I nie tylko oni...

Mój kumpel fotograf, totalnie szalony człowiek jakby zaczął ubierać się "poważnie" i "adekwatnie do wieku" (bliżej mu do 40 niż do 30), to by przestał być sobą, a do tego podejrzewam, że wszyscy by się naokoło zaczęli zastanawiać co mu się stało i przestałby być tym wiarygodny sobą...
Znaczy to też niekoniecznie, ja na przykład nie chodzę we flanelowych koszulach Ale pomiędzy wymogiem, a wyglądaniem zabawnie są jeszcze odcienie szarości, typu znane mi programistki chodzące na co dzień w sukienkach
Stary 2012-02-07, 12:54   #2097
veloute
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez miss kitsch Pokaż wiadomość
Gdzie ta Kamila zakupy robi, że takie ceny ?? U mnie w lumpach drogo jak cholera, wszystko pometkowane, na wieszaczkach kolorami wisi - francja elegancja

http://newlifewithfashion.blogspot.com/2012/02/19.html
Czy mi się wydaje czy ona w tym poście nie wygląda tragicznie?
Stary 2012-02-07, 12:57   #2098
hihi
Zakorzenienie

Cytat:
Znaczy to też niekoniecznie, ja na przykład nie chodzę we flanelowych koszulach Ale pomiędzy wymogiem, a wyglądaniem zabawnie są jeszcze odcienie szarości, typu znane mi programistki chodzące na co dzień w sukienkach
A sukienki to ok, dziewczyny w sukienkach ok, powiedziałabym norma, tylko pomyślałam o dziale IT w mojej firmie i jak pomyślałam o tych wszystkich chłopakach w garniturach to mi się ryj uśmiechnął I jest jeszcze coś między ubieraniem się ze flanelowe koszule, a zasuwaniem w tych przysłowiowych garsonkach
Stary 2012-02-07, 13:01   #2099
Fela Von Helvete
Zakorzenienie

Cytat:
A sukienki to ok, dziewczyny w sukienkach ok, powiedziałabym norma, tylko pomyślałam o dziale IT w mojej firmie i jak pomyślałam o tych wszystkich chłopakach w garniturach to mi się ryj uśmiechnął I jest jeszcze coś między ubieraniem się ze flanelowe koszule, a zasuwaniem w tych przysłowiowych garsonkach
No przecież wiem, na przykład jestem ja Bardziej mi chodziło o to, że programista programiście nierówny, jeden tylko siedzi i napierdziela znaczki, a drugi musi się jeszcze kontaktować z klientem, tak samo jest w pracy fotografa Po prostu ubiór nie zależy od zawodu, tylko bardziej od charakteru pracy
Stary 2012-02-07, 13:04   #2100
hihi
Zakorzenienie

Cytat:
No przecież wiem, na przykład jestem ja Bardziej mi chodziło o to, że programista programiście nierówny, jeden tylko siedzi i napierdziela znaczki, a drugi musi się jeszcze kontaktować z klientem, tak samo jest w pracy fotografa Po prostu ubiór nie zależy od zawodu, tylko bardziej od charakteru pracy
No jasne, dlatego ja już wysoko tam wcześniej gdzieś napisałam, że to nie wiem, tylko ogólnie pojęte zasady społeczne tutaj raczej decydują Wszystko zależy od warunków, bo może być tak, że i 50latek swobodnie do pracy zasuwa w koszulce z ac/dc i wytartych dzinsach, bo po prostu może i mu wypada, bo nie robi nic takiego, żeby mu nie wypadało

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości