|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytyuł do kolejnej części naszego wątku
|
|||
| Uśmiechamy się radośnie, bo zaraz witamy wiosnę. |
|
5 | 11,36% |
Ząbek tu, ząbek tam , ale jeszcze czadu mamie dam
|
|
10 | 22,73% |
Dietka rozszerzona, mama zadowolona a ja poznaje nowe smaki, bo już nawet jem buraki
|
|
7 | 15,91% |
| Poznajemy smaki nowe i jesteśmy przez to zdrowe ! |
|
2 | 4,55% |
| RosnąRączki,RosnąNóżkiTo też czas zębowej wróżki, baba,baba wciąż słyszymy i na wiosnę sie cieszymy. |
|
12 | 27,27% |
| Pół roczku już mamy i siadać, pełzać zaczynamy! Mamusie VII-VIII. |
|
8 | 18,18% |
| Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3931 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII.
Cytat:
U mnie to samo idzie. Wczoraj czułam tylko jedną jedynkę, dzisiaj czuję już dwie ![]() Jak ja karmię łyżeczką to czuję taką ostrość. Kurcze duże te nasze dziewczynki,nie Ellika podpinam się pod pytanie Patik, jak zareagowała? Teraz będzie jeszcze szczęśliwsza, bo będzie wszystko cudnie slyszała cieszę się razem z Tobą !Sweet Ja nie wiem na co Ty jeszcze czekasz U mnie chrupek zawsze po deserku dostaje.Nie chce zapeszać, ale udało mi się dzisiaj udało. Boże jaka jestem dumna z mojej córki. Zjadła super dobrą pomidorową mamusi bez cukru ! Chyba wiem gdzie tkwi problem... Zawsze dodawałam pietruszkę czy koperek jakiś czas jak warzywa się gotowały, a jak robiłam kalafiorową i dzisiaj pomidorową to dodałam na sam koniec i minutę gotowałam i ten smak jest bardziej wyrazisty.Mam nadzieję, że o to chodzi... |
|
|
|
|
#3932 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII.
My już po lekarzu....Jestem załamana
![]() Mamy pepti, lekarka od razu stwierdziła, że to atopowe zmiany skórne, reakcja na mleko..... Do tego skierowanie do neurologa, w związku z tym prostowaniem nóżek, napiętych stópek, mała jeszcze nie sprężynuje na nóżkach, eh jestem beznadziejna, że tak późno to dostrzegłam |
|
|
|
#3933 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
potem się nimi bawiCytat:
![]() zdolne mamy dziewczyny ![]() lece czytać ![]() ![]() Cytat:
![]() superaaaaa czyli wychodzi na to że tylko moja panna bezzebna z lipcowych dzieci? wrrr ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:34 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ---------- moja też blondi - nawet powiem że taka super hiper jasna blondi
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2012-02-07 o 12:37 |
||||
|
|
|
#3934 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3935 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3936 |
|
Zadomowienie
|
Heja!
Sto lat dla naszych kochanych maluszków: Nikosia, Patryka Lenki! Zosiak też chrupkowa Wpiernicza i no kurz, trzeba jej ograniczać... I pilnować, bo całe kawały odgryza.Widziałam Szymka z gryzakiem do jedzenia Nuby - u nas też się sprawdza, już właściwie nie tarkuję jabłuszka tylko w gryzaku sama zjada ![]() Alibany, moje "babcie" też stękają, że nie dadzą rady, ale wcale się im nie dziwię... Miały ciężej, tak mi się wydaje, chociaż mój tata mówi że to my teraz mamy gorzej (przy wciskaniu Zosi w fotelik samochodowy Teliczku, na pewno nie chowałaś Jasia źle! Ciężko jest takiego malucha samemu sobie zostawić, leżącego i wgapiającego się w sufit, to mam ma pokazać cały świat, szczególnie kiedy dziecko samo jeszcze nie potrafi wyciągnąć rączki, podejść do interesującego je przedmiotu. Na pewno u Jasia wszystko się zmieni, kiedy będzie bardziej mobilny, samodzielnie będzie wyszukiwał sobie zabawy, a Ty będziesz "dodatkiem", pomocną dłonią. Mnie martwi tylko to, że Zosia od nas się nie "odczepi" - moja koleżanka miała niedawno traumę z wprowadzaniem niani - za nic mała się nie chciała do niej przekonać, tylko wyła pod dzrwiami do sypialni "maaa, maaaa". Koleżanka strasznie to przeżyła, chyba z miesiąc się przyzwyczajały. Więc ja zawczasu zaczęłam Zosię oswajać z innymi ludźmi, zostawiam u mamy na jakiś czas, czy u teściowej, żeby choćby na zakupy wyskoczyć. Crazy, może spróbuj tego Nuby: http://allegro.pl/nuby-gryzak-do-pod...081204461.html Pamiętam jak Nerolka i Babonik polecały i się skusiłam. Nie nadrobię... wrrrr... |
|
|
|
#3937 |
|
Rozeznanie
|
Beti moja też bezzębna
|
|
|
|
#3938 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A nie sprężynuje, czyli jak ją łapię pod paszki to jak dotyka nóżkami podłoża to albo napina nózki i stopy jak baletnica, albo je podgina pod tyłek, nie odbija sie od ziemii. Dziwi lekarke, tylko fakt, że góra (rączki) jest ok, a to napięcie u nóżek tylko wystepuje, bo przy wzmozonym napięciu mięśniowym jeszcze piąstki moga być zaciśnietę często, a tego u nas nie ma..... Ciekawe czy to pepti będzie chciała pić, podobno niedobre jest. Teraz żałuje, że odstawiłam od UU
|
|
|
|
|
#3939 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
|
|
|
#3940 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() wiem jak to radość ja też mam podjarkę jak Żbik zje z apetytem![]() Cytat:
![]() a teraz klub!
|
|
#3941 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie martw się, na pewno będzie lepiej po pepti.. zaneta88 zdolniacha ta Twoja córa za zjedzoną zupkę ! patik za ząbki!Patryk, Nikoś, Lenka ! ![]() ellika No nic, ja się muszę zbierać do pracy... Mam nadzieję, że dzisiaj nic nie rozbije ![]() Miłego dnia kobitki!
|
|
#3942 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Napisz jak gotowałaś pomidorówkę ![]() Cytat:
Nie dostrzegłaś tego za późno bo przecież dopiero teraz Małej zaczęły się te zmiany skórne, właśnie fajnie szybko zareagowałaś i poszłaś do lekarza. Można po dwóch tygodniach wznowić laktację? Tak tylko pytam dla siebie, ciekawam. Wiecie co? Radek skubniec jeden ma już drugą drzemką. Spał od 8 prawie dwie godziny i teraz od 12stej śpi znowu. Wstaje franca wcześnie strasznie a potem dosypia. A ja? A ja? Kiedy się pytam.... Zrobiłam już sos do mintaja. Pychaaaa. Tylko użyłam śmietany 18% bo byłam do tego zmuszona. Nie mam 12%. czekam na Tż aż z pracy wróci i jemy ![]() Mam nadzieję, że tego sosu nie wyjem
|
||
|
|
|
#3943 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
to samo zauważyłam !!!!!
![]() ![]() Cytat:
ogólnie mam shizy bo boję się nawet jak on się zakrztusi piciem czy chluśnie mlekiem cały czas pamiętam córkę Ewy Błaszczyk... Cytat:
Będzie jeszcze nie raz szok jak kolejne fakty wyjdą na jaw. Cytat:
![]() dla Patryka, Nikosia i Lenki !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Cytat:
dobrze ,że nurofen zadziałał i Agatka zasnęła spokojnie !! Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Mój łobuz też nie sprężynuje, prostuje nóżki ale rączki ok . Więc nie jesteś sama z takim problemem Kiedy masz wizytę u neurologa?? Mój pił pepti pół roku i bardzo mu smakowało hej mamusie my dziś odwiedziliśmy moją pracę, Szymek oczywiście słał uśmiechy i był duszą towarzystwa ![]() Justynka co do wypowiedzi , którą wstawiłaś to generalnie działa to na mnie jak płachta na byka ![]() skąd ten człowiek który jej i jej rodziny nie zna ma takie info i wydaje opinie. Przecież to ona mogła nie lubić teściowej i nie chcieć byc z nią na Ty. Nie wiemy jakie były tam układy i wkurza mnie strasznie robienie z niej ofiary !!! Tak jak piszesz nie wiadomo jakie konflikty nie usprawiedliwiają jej czynu. Pytanie skoro miała tak źle i to ona taka jest biedna pokrzywdzona to czemu ma taki kiepski kontakt ze swoimi rodzicami ?? Zakładam,że tak jest bo jakoś nie wierzę,że gdyby było inaczej to matka by jej nie wspierała,nie apelowała jak teściowa o pomoc itd. Tu ewidentnie było i jest bardzo źle ale ja mam nieodparte wrażenie ,że to wszystko zasługa Katarzyny W. Edytowane przez dziubek79 Czas edycji: 2012-02-07 o 13:15 |
|||||||
|
|
|
#3944 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#3945 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny które mają NUBY GRYZAK do podawania pokarmu kupowałyście te siateczki na zmianę?
Wiecie o co mi chodzi? |
|
|
|
#3946 | |||
|
Wtajemniczenie
|
![]() Fajna, duza! A Tymek slodziak jak zwykle. Cytat:
Wikusia slicznie ciociom dziekuje! Cytat:
A ostatnio pisalas, ze Sara nawet zebow nie ma, to juz ma, w dodatku dwa!Cytat:
A neurolog pewnie skieruje Was na rehabilitacje i szybko braki nadrobicie! I najlepsze zyczenia dla Patryka, Nikosia i Lenki! |
|||
|
|
|
#3947 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) albo z niekapka (trochę gorzej ale daje radę).Może mam złą butelkę? I czasem przy cycu też tak łapczywie łapie, zaczyna ssać i nie krztusi się tylko tak, jakby się zapowietrzał, chwile nie może złapać powietrza a jak złapie to taki straszny ryk. Nie wiem czemu tak ma. |
|
|
|
|
#3948 |
|
Raczkowanie
|
Mamy pierwszego maleńkiego ząbka!!!!
|
#3949 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3950 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
może zbyt pochopnie odstawiłaś od cyca ![]() ---------- Dopisano o 13:32 ---------- Poprzedni post napisano o 13:32 ---------- ![]() : jupi:
|
||
|
|
|
#3951 |
|
Zakorzenienie
|
moja też z pustostanami w szczęce...
czytam i czytam i nic nie przyswajam. chyba sie cofam w rozwoju... kinga spi, rosól ugotowany, miesko z rosołu (indyk) jutro posłuzy za miesko do przemiału do zupek (kupilam 3 rozne mrozonki, bedzie szał). jutro tez szczepienie. a mi dzis nic sie nie chce... |
|
|
|
#3952 |
|
Wtajemniczenie
|
Gratulacje
![]() 83Monia, dopiero zauwazylam SLONECZKA w Twoim podpisie. Super sprawa. Moze udalo by sie cos takiego zrobic na naszym watku?? Tylko ja nie wiem jak?
Edytowane przez Stronczek27 Czas edycji: 2012-02-07 o 13:38 |
|
|
|
#3953 |
|
Raczkowanie
|
No i Dominik gratuluje oczywiście Sarce pierwszego ząbka!!!
|
#3954 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:43 ---------- Poprzedni post napisano o 13:40 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3955 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Odpowiednia rehabilitacja i mała będzie skakać jak ta lala Cytat:
Ja jakiś czas temu zauważyłam u mojej damy, że jak coś robi to nabiera powietrza i je długo jak na takie dziecko trzyma.Nie raz muszę ją poklepać, aby się opamiętała. Pomidorówkę zrobiłam z koncentratu z ryżem. Ugotowałam warzywa - mrożonki abym miała wywar, osobno ryż. Chciałam zrobić pomidorówkę na samej wodzie bez warzyw, czyli na samym wywarze, ale miałam za mało ryżu i nie zagęściło mi się tak fajnie jak chciałam, więc dorzuciłam te ugotowane warzywa, ryż i potem jeszcze keliku ryżowego, bo nadal miałam za rzadkie. Pod koniec gotujących się warzywa dodałam natkę pietruszki i majeranku, gotowałam jeszcze minutkę. Wszystko zblenderowałam i podałam Emilie ---------- Dopisano o 13:47 ---------- Poprzedni post napisano o 13:44 ---------- PATRYK
|
||
|
|
|
#3956 | |
|
Rozeznanie
|
Dzięki dziewczyny za miłe słowa....Mam nadzieję, że będzie ok po tym pepti....w ogóle teraz mam zagwostkę, rozmawiałam z moją dobrą koleżanką, która ma synka miesiąc starszego od Ali i jej synek dostał uczulenia na żółtko. podobne zmiany skórne jak ma Ala, po odstawieniu żółtka przechodzi.....może z góry założyłyśmy z lekarka, że skoro wprowadziłam MM i po tym się to zaogniło to od razu padło na mleko. A przecież żółtko też mała dostaje, co któryś dzień i może to po nim też się to zaognia
Dziubek może być, że ten typ tak ma. Ale lepiej się upewnić, mam nadzieję, że konsultacje wykażą, że wszystko jest w normie. Wizyty jeszcze nie mam umówionej. Jutro jadę do poradni i tam lekarz oceni jak pilna jest to sprawa i zarejestrują. Jak termin będzie odległy to prywatnie się umówię. Cytat:
Już jej nie daję tego gryzaka, bo mam wstręt przez to. Zresztą ona lubiła bardziej mietosić w buźce tą rączkę, bo taka duża, a owoc był gnieciony przez rączkę![]() Gratulację ząbków!!!! ![]() Czekam, aż się mała obudzi i jadę do apteki. dziewczyny co polecacie z tych emolientów do kąpieli i smarowania? Edytowane przez alibany Czas edycji: 2012-02-07 o 14:00 |
|
|
|
|
#3957 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#3958 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Aż się oblizałam z podniecenia ![]() Piękna dziewczynka.. widać, że radosna i prawidłowo rozwijająca się No i stało się... klątwa powraca!!!!!! Strzeliła mi żarówka w łazience.. nastała ciemność |
||
|
|
|
#3959 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
może takie nerwusy moj się krztusi po czasie jak za łapczywie łyknie, wina powietrza to u nas nie jest bo butelki browna to eliminująCytat:
|
|||
|
|
|
#3960 |
|
Zakorzenienie
|
alibany tak sobie myślę,daj pepti a nie odstawiaj żółtka? jak odstawisz żółtko i zwykłe mm i przejdzie to nie bedziesz wiedziała czy to przez mm czy przez żołtko, nie? a jak nie odstawisz żółtka i dasz pepti i przejdzie no to wyjdzie że mm powoduje suche placki, a tak znowu będziesz kombinowała od początku? nie wiem czy dobrze myślę ?
Swoją drogą zapominam o żółtku |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:55.

cieszę się razem z Tobą !
U mnie chrupek zawsze po deserku dostaje.

lece czytać 

Że jak wychodzili z domu to dziecko na pewno żyło, no i potem się rozstali, tak jak do tej pory było mówione, ale potem ta matka jeszcze wróciła do domu, bo pieluszek na zapas zapomniała. I że wtedy to musiało sie stać.
Już jej nie daję tego gryzaka, bo mam wstręt przez to. Zresztą ona lubiła bardziej mietosić w buźce tą rączkę, bo taka duża, a owoc był gnieciony przez rączkę