Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII. - Strona 131 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytyuł do kolejnej części naszego wątku
Uśmiechamy się radośnie, bo zaraz witamy wiosnę. 5 11,36%
Ząbek tu, ząbek tam , ale jeszcze czadu mamie dam 10 22,73%
Dietka rozszerzona, mama zadowolona a ja poznaje nowe smaki, bo już nawet jem buraki 7 15,91%
Poznajemy smaki nowe i jesteśmy przez to zdrowe ! 2 4,55%
RosnąRączki,RosnąNóżkiTo też czas zębowej wróżki, baba,baba wciąż słyszymy i na wiosnę sie cieszymy. 12 27,27%
Pół roczku już mamy i siadać, pełzać zaczynamy! Mamusie VII-VIII. 8 18,18%
Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-07, 09:49   #3901
adrji
Raczkowanie

Dot.: Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII.

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
Sweet chrupki kukurydziane są bezglutenowe. Mączka kukurydziana nie zawiera glutenu. Chyba, że się mylę, to poprawcie mnie
Cytat:

Lenka, Nokiś, Patryk za skonczone miesiące

Bezglutenowe

i za miesięcznice

Jaś zostaje spać, ja jade w międzyczasie na zakupy ostatnie wyprzedazowe
bo posprzątaniu w szafie ciuszków 6-12 braki
do później
adrji jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 09:50   #3902
alibany
Rozeznanie

Dot.: Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII.

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość
ja daje chrupki ale wszystko pod szczególną kontrolą - też się boję żeby się nie zakrztusiła ale nie umiem odmówić Juli chrupek bo je uwielbia - aż się trzęsie na widok chrupek - ale jak je chrupki to nie spuszczam nawet na moment z oka.
A ile chrupków w ciągu dnia Jula zjada? Ile można dzieciaczkom tych chrupków serwować, mówię o tych małych. Ja mojej daje do południa dwa i po południu też dwa....

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość

Telik ale to chyba dobrze że tak się Jaśkiem zajmujesz i mu organizujesz zabawy z Tobą. Mało które dziecko samo potrafi się bawić non stop i nie potrzebuję uwagi mamy. Babcia jasia może inczej wyobrażała sobie opieke nad nim? i teraz jej ciężko? może jak będa spacery to będzie łatwiej?
Kciuk za przetykanie

Wiecie że Sarce nie dawałąm nic jeszcze do pociumkania? ani chleba, jabłka, biszkopta.. no nic.
Chyba kupię ten gryzak.

aa cześć.
Co do babć i naszych pociech, u mnie zarówno jedna jak i druga babcia szybko sie przekonały, że opieka nad małą, to nie lada gratka. Tak się wyrywały na początku do zostawania z Alą(tylko ja nie byłam jeszcze gotowa, no i uwiązana do UU) to w ostatnim tygodniu jak jedna i druga opiekowały sie nia po kilka godzin stwierdziły, że już sa stare, nie ta kondycja, zakwasy na rękach na drugi dzień, bardziej zmęczone niz nocna zmianą w pracy ale wiecie jak to tłumaczą?? Bo my mamy teraz łatwiej, więcej czasu możemy poświęcić dziecku i tak dziecko jest przyzwyczajone. One to kiedyś musiały mleko gotowac a nie tylko wstrząsnąć, cały arsenał pieluch tetrowych, ogarnięcie domostwa itd. że dziecko musiało zająć się sobą i koniec. Coś w tym jest, czasy się zmieniły....
alibany jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 09:51   #3903
Kajool
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
uff dotrwałam do wieczora
Jasiu dziś dał czadu
zasypia przy suszarce

Patik po co ja mam piekarnik psuś jak sama upiekłam super zakalec

dziś sobie zdałam sobie sprawę że może dziecko zle chowam
bo faktycznie on niewiele czasu potrafi sam spędzać
może to jest też troche tak że to taki typ żywego dziecka
no sama nie wiem

Marinko jak tam Rogi?
Teliku wiesz, ze i ja mialam takie mysli po zostawieniu malego z Niania. Jak ona mi mowila ale nie wypominala, ze malcha trzeba nosic, ze nie zostane sam. A ja mu po prostu oferowalam cala siebie, bo taki maluszek mnie potrzebowal. Nie potrafilam inaczej. I wiesz w sumie ciesze sie, ze troche pobedzie maly z Niania, bo troche nauczy sie samodzielnosci. Nie to, ze ja jestem jakis zandarm ale po prostu widze w tym wszystkim obopolne korzysci. Bo zacznie odkrywac cos poza mama, swiat jest przeciez taki ciekawy.
Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
To po kolei :
-

A moje dziecko ewidentnie spodziewa się kolejnych zębów. Ma takie objawy, jak te, które wystąpiły jakieś dwa tygodnie przed dolnymi: hektolitry śliny, marudzenie i takie szerokie, miękkie dziąsła. Coś czuję, że na półrocznicę może sobie sprawić prezent w postaci kolejnego szpikulca
Brumku u nas to samo, noc niespokojna, slina i marudzenie. Jestem dzisiaj w pracy zgon
Cytat:
Kocham zakalca !

A kciuki ściskam z całych sił

Ja przypalonego nie znoszę, ale za to uwielbiam ciasto surowe, taką masę prosto z gara Mama zawsze mnie za to goniła, że będzie brzuch bolał, bo tam jest proszek do pieczenia surowy, ale dla mnie nie ma nic pyszniejszego
Oj ja tez uwielbiam ale mama straszyla mnie salmonella.

Cytat:
Napisane przez CrazyMachine Pokaż wiadomość
Piszecie dziś o gryzieniu. Ja też się boję zakrztuszenia. Mam wrażenie, że dziecko powinno już siedzieć, żeby gryźć. Teraz mam problem z jabłkiem, bo Mała uwielbiała ssać jabłko w kawałku, ale teraz od razu rzuca się na nie swoim milimetrowym zębem i wczoraj dwa razy ogryzła mi kawałek, a że leżała sobie na pleckach, to musiałam wyjąć jej paluchem. No i musiałam pójść na kompromis - skrobałam jej tym jabłkiem po małym ząbku jak po tarce - ale miała radochę i sama sobie memlała papkę w buzi.
Podejmujemy też inne próby. Daję jej czasem possać obwarzanka - tu z ogryzieniem sobie jeszcze nie radzi, albo piętkę. Niestety z brzegu piętki udaje się jej oderwać skórkę w większym kawałku i ma później odruch krztusząco - wymiotny. Ale tak sobie myślę, jakoś obie musimy sobie z tym poradzić.
A wiecie, ze maly mi sie krztusil?? Dalam mu te ryzowe wafelki z hippa a one sie krusza i jakos tak okruszek mu nie tak wpadl. No na szczescie wyplul to. Ale strasznie sie boje zakrztuszen.

Cytat:
Napisane przez mamad1 Pokaż wiadomość
Witamy z rana!
Potem będę nadrabiać, ale muszę sie pochwalić, że
Patryk kończy dziś pól roku!!!

Najlepsze życzenia od nas dla rówieśnika Nikosia i dla Leny za 7 miesięcy!
Gratuluje!!!!!

Ja jestem zombie, mlody teraz spi a ja w pracy. Noc nie byla za ciekawa a ja musze miec dzisiaj sprawny umysl. Jeszcze wzielam na czczo witaminy i mi niedobrze.
I maly obslinil mi komorke i teraz nie slysze
AA i jest nadzieja, ze bedzie czworakowal, wczoraj dziwne wygibasy robil

CO do mamy Madzi, tam musialo sie zdarzyc duzo zla. Ja jej nieusprawiedliwiam ale czlowiek, zyjacy w dolku psychicznym, gdzie kazdy mu patrzy na rece, baaa moze nawet ktos sie nad nia znecal psychicznie (wiecie, komentarze zle robisz itp) na ogol doprowadzaja do tragedii. Mam nadzieje, ze to byl nieszczesliwy wypadek.
Stary 2012-02-07, 09:54   #3904
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
moje też ostatnio musi miec non stop towarzystwo bo piszczy i krzyczy jak straci mnie w oczu - i też lubi się tak bawić - jak jej powiem: "Zrób: nie ma Julci " to bierze pieluszkę kładzie na głowę sobie i się nie rusza - ja wołam: gdzie jest Jula gdzie jest Jula? - a ona się odkrywa -"Jest Julcia" mówię a ona się tak cieszy że aż piszczy zdolna jest
Zdolniacha
Radek dopiero albo już zakumał akuku

Cytat:
Napisane przez adrji Pokaż wiadomość
no i też jest fanem chleba,
rzuca się na niego wgryza jakby tydzien nie widział o to są i dowody
Łaa jaki fajny!
Taką bułę wielką wpakował do buźki

---------- Dopisano o 09:54 ---------- Poprzedni post napisano o 09:53 ----------

Radek miał właśnie drzemką i cały ten czas przesiedziałam na komputerze a Mały się obudził..
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 10:09   #3905
brunetka2000
Zakorzenienie

Ech brak słów
http://www.fakt.pl/To-nie-matka-Madz...,144971,1.html

http://media.wp.pl/kat,1022943,wid,1...l?ticaid=1de0b

Edytowane przez brunetka2000
Czas edycji: 2012-02-07 o 10:11
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 10:16   #3906
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość
Dzien Dobry!

Zanim reszta wstanie (na nogach tylko ja i Wiki - dzisiejsza jubilatka)
sto lat dla Wiki

Cytat:
Napisane przez Naataaszkaa Pokaż wiadomość
O mamo! Padam na twarz, noc ojjj niedobra.. Hania tak naprawdę zasnęła dopiero po 4.. wcześniej wierciła się, kwiliła..
oj to była ciężka nocka - moja panna pobudkę zrobiła sobie o 5,30 ale jej wybaczam bo wczoraj wyjątkowo poszła spać o 18,30

Cytat:
Witamy z rana!

najlepsze życzenia dla Patryka : roza:

Cytat:
Sweet chrupki kukurydziane są bezglutenowe. Mączka kukurydziana nie zawiera glutenu. Chyba, że się mylę, to poprawcie mnie
zgadza się nie trzeba Cię poprawiać

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość
A widzisz
Jak napisałam tego posta pizzą to czekałam która pierwsza wymięknie
ja pizze robiłam na weekendzie w sobotę - wprawdzie nie z Brumkowego przepisu - ale pyszna wyszłą nie chwaląc się - Brumek - też przetestuje przy najbliższej okazji - jak mąkę kupię bo mi się skończyła

Dwa serca po raz drugi :heart:
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 10:31   #3907
Kajool
Zadomowienie

dlaczego tej Kasce W teraz zamazuja twarz w mediach??
Stary 2012-02-07, 10:33   #3908
zanetaa88
Zakorzenienie

Kajool pewnie prokuratura tak nakazała.

Beatka moja też lubi jak się mówi "Gdzie jest Emilie" a ona zakryta czymkolwiek, ostatnio nauczyła się dawać mi piątkę i mówię zrób "papa" to macha śmiesznie rączką

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 10:37   #3909
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Czesc.

Agata dostała wczoraj Nurfen i spokojnie przespała całą noc do 7. Potem zjadłą i dosypiałyśmy do 10.

Agni ja na przykład dziwie się, że matki nie zauważają, że ich córka jest w ciąży. No rozumiem, ze czasem po prostu nie widać brzucha, ale przeciez na pewno jest zmiana w zachowaniu, w spososbie ubierania itd.

Kajol w Polce nie można pokazywać twarzy ani podawać nazwiska osoby podejżanej, nawet jeżeli ona jest publiczna.

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 10:53   #3910
patik87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kajool Pokaż wiadomość
dlaczego tej Kasce W teraz zamazuja twarz w mediach??
bo ma postawione zarzuty. Takie jest prawo.

Scio ale pospałaś
Stary 2012-02-07, 10:56   #3911
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:
A te wargi to dla mnie szok. Tzn. to że się na nowo sklejają Jaki to ma mechanizm? Zaraz sobie gdzieś poczytam.

i doczytałaś się czegoś ciekawego?
Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
Kurczę właśnie czytałam o tym, że często się znowu sklejają . Już się boję piątku
ja cały czas mam nadzieję, że potraktują Zuzię krememtak jak Julkę.
Cytat:
Napisane przez MoniaZ82 Pokaż wiadomość
znowu sie posklejaly?? O rany ...a to normalne jest ???

tak, nawet do 8 r.ż. mogą się sklejac.
Cytat:
A to ta huśtawka:
DUŻA- na taką wygląda. Ale tam się jakos przypina Tymka?
Cytat:
[CENTER]Patryk kończy dziś pól roku!!!
[LEFT]

Dzień Doberek

"...w małych rączkach mieści się cała miłość …''

Juleńka
Mateuszek
Oliweczka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 10:56   #3912
Shira_83
Zadomowienie

joł
matko i córko nadrobiłam Was nie wiem jakim cudem....

u nas jest ok dziś położyłam małego na drzemkę metodą "niani Kajolki' było troszkę płaczu,a le po 15 minutach zasnął btw to jest jakby nie patrząc metoda Trecy Hogg w noc mały tez sam zasypia ale w dzień na rekach i koniec tego dobrego

Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
Dziewczyny a ja mam pytanko. Chce zaczac ekspozycje na gluten i mam kaszke z nestle mleczno - wielozbożowa. Nie wiem czy ona sie nadaje. Mozecie cos poradzic? Tylko to tu dostalam
ja mam z tej samej serii tylko biszkoptową i od tego zaczęłam wprowadzać gluten nie wspominając o kromce chleba!

Cytat:
Witamy z rana!

Patryczku, Nikosiu, Lenko wszystkiego najlepszego!!!!!!

Żanetko pytałaś o kaszkę kukurydzianą ja jej nie kupiłam tylko jaglankę!

wczoraj Żbik dostał zupkę kalafiorową i zjadł
nic lecę zrobić małemu kaszkę dziś właśnie biszkoptowa
jeszcze muszę nadrobić klub

Marinko jak u was?

a co z ospą Dominiczka?

no i najważniejsze jak nasza księżniczka Zuzinka??

buziole dla Was (z języczkiem)
Stary 2012-02-07, 11:07   #3913
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
ja pizze robiłam na weekendzie w sobotę - wprawdzie nie z Brumkowego przepisu - ale pyszna wyszłą nie chwaląc się - Brumek - też przetestuje przy najbliższej okazji - jak mąkę kupię bo mi się skończyła
Do pizzy Brumkowej nie trzeba mąki

Radek poszedł wczoraj spać po 20stej.
Pobudki o 1,40
3,50
i o 5,40 wstał już całkiem. Dopiero o 8 zrobił sobie drzemkę.
Czego on tak wcześnie wstaje?
Stary 2012-02-07, 11:13   #3914
karolinee1983
Zadomowienie

Dzień dobry moje dziecko wróciło już po urodzinach do "normy" i spało jak zwykle

Cytat:
Napisane przez CrazyMachine Pokaż wiadomość

A to księżniczka pewnie że z mamą w wielkim łóżku lepiej. Śpicie we trójkę?

Póki się jeszcze mieści w gondoli to śpi tam, ale już myślę jak to będzie jak z niej wyrośnie a w łóżku u nas nad ranem oczywiście zawsze ląduje

Cytat:
Mój też kocha mamę-aktorkę. A w zasadzie mamę-klauna Im głupsze rzeczy wyprawiam, im idiotyczniejszym głosem mówię/śpiewam, tym większa radocha w oczach synka (i tym większe przerażenie w oczach męża )

A moje dziecko ewidentnie spodziewa się kolejnych zębów. Ma takie objawy, jak te, które wystąpiły jakieś dwa tygodnie przed dolnymi: hektolitry śliny, marudzenie i takie szerokie, miękkie dziąsła. Coś czuję, że na półrocznicę może sobie sprawić prezent w postaci kolejnego szpikulca
Co do podkreślonego...

A z ząbkami Tymek idzie jak burza... Ja mam nadzieję, że u nas chwilowa przerwa będzie

Cytat:
Telik kciuki za zabieg. Dominik tez z tych dzieciaczkow, ktore potrzebuja sporo uwagi. Taki charakter. Ostatnio mnie tesciowa wkurzyla, bo stwierdzila, ze Domek nie jest dobrym dzieckiem. Zlym tez nie, tylko takim co to na miejscu nie usiedzi. Powiedzialam jej tylko, ze dla mnie jest idealny. Ale zdecydowanie inne slowa pchaly mi sie na usta.
Wodaqa dla Was tez kciuki.
Dziubek jak waga? kurka irytuje mnie ten zastoj.
Co za głupia baba!!!!!

Cytat:
Napisane przez piwnooka77 Pokaż wiadomość
Dobry wieczór.

Wszystkiego najlepszego dla Majeczeki i Majeczki i Karolka

z nowości - to pokazał się pierwszy ząbek (dolna prawa jedyneczka)
Dzięki za życzenia i brawa za ząbek

Cytat:
Napisane przez Naataaszkaa Pokaż wiadomość
O właśnie! To jest myśl od razu mam przed oczami to zdjęcie z brumkowego bloga i ślina mi cieknie!
Ja też ostatnio przeglądałam brumkowego bloga i tyle tam pyszności chętnie bym spróbowała, ale ja taka kulinarna łamaga

Cytat:
A to ta huśtawka:
Oball, widzę, musi być! Co do huśtawki... Fajna, ale ja bym się bała, że mi mała jakoś wyleci z niej

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
Brumek kłamczuchu masz telewizor WŁĄCZONY .

MAJA 06.08.2011 r.

karolinee1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 11:14   #3915
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Cytat:
Nie odniose się bezpośrednio ale w temacie...

Huśtawka a wiecie, że huśtawka jest jednym z najbardziej rozwojowych "sprzętów"
moja siostra rehabilitantka tak mowi, że bujanie jest super dla pracy mózgu,
nawet takie samolociki na rękach w tył w przód w lewo prawo, ze to dobre
też bym chciala huśtawke ale chyba nie mamy tyle miejsca w pokoju "na rozbujanie"

Gryzienie też mam do niego pełno obaw, ale synkowi o dziwo dobrze idzie
banan chrupki
piekniesuperowo mi to idzie, a jaki zaangazowany

Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
Spałam jeszcze. U mnie godzine wczesniej, takze jeszcze 7 nie bylo

Sto latek dla Wiki

Dla Nikosia i Lenki rowniez duze

Witam
ha ha ha zapomnialam zupelnie, moja mala dama postanowila dzis wczesnie wstac i chodze jak down po tym domu, jedno pranie juz uprasowala, drugie zaraz sciagne z suszarki - glowa mi peka. TZ znowu nie skonczy wczesnie, a mielismy isc pytac o kredytmusze wiedziec jakie papiery mamy miec do kredytu, mam niecaly miesiac na spokojne latanie za wszystkim.
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 11:19   #3916
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27

Cytat:
Napisane przez Shira_83 Pokaż wiadomość
ja mam z tej samej serii tylko biszkoptową i od tego zaczęłam wprowadzać gluten nie wspominając o kromce chleba!
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 11:19   #3917
ellika
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez wodaqua Pokaż wiadomość
Jutro najazd teściów, w środę szczepienie (wzw) więc skromnie proszę o kciuki.

Cytat:
aha jutro jedziemy znowu na płukanie oka
proszę o kciuki

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość

Agacie idą zęby. Dałam jej Nurofen na noc i śpi spokojnie. Bo wczoraj pół nocy przekwiliła i dziś zaczynało się to samo (wcześniej były kwęki, wczoraj i dziś płacz). Co ma bidula cierpieć
Jaki nurofen dajesz? jakieś kropeki?
Cytat:
Witamy z rana!

Cytat:
banan chrupki
ale super minka!

Witam,
kolejna noc do Na pewno przez ząbki. Dzisiaj może dam jej przeciwbólowe na noc...
Aparaciki jak na razie super...tfu tfu odpukać
A tu pannica moja
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC00039_2.jpg (34,1 KB, 53 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00040.jpg (27,4 KB, 53 załadowań)
ellika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 11:27   #3918
patik87
Zakorzenienie

Elika dobrze że są bezbarwne, wcale ich nie widać. Aparaty kojarzyły mi się zawsze z kolorem kremowym- tylko takie widziałam u ludzi
Karolina je toleruje, nie przeszkadzają jej?
Stary 2012-02-07, 11:27   #3919
mamad1
Zadomowienie

Cytat:
Dominik śpi. Podobno ładnie sobie z dziadkiem radzili. Nawet Dzieć zaczął mówić "dadadada" i "tatatta" . Śmiałam się, że teść pewnie z nim cały dzień ćwiczył

U nas babcia też mówi "powiedz baba", ale on nie. Woli "ejejejej"

Cytat:
ja też ostatnio mam tyły w robotach domowych bo Jula bardziej absorbująca, nie zajmie się dłużej niczym tylko chce na ręce albo jakiejś nowej rozrywki, szybko się nudzi jedną zabawa... ech... ale moja na szczęście jeszcze niemobilna
U nas tez ciężko. Najlepiej na rękach. Ewentualnie na podłodze, ale nie za długo

Cytat:
dziś sobie zdałam sobie sprawę że może dziecko zle chowam
bo faktycznie on niewiele czasu potrafi sam spędzać
może to jest też troche tak że to taki typ żywego dziecka
no sama nie wiem
Myślę, że masz po prostu żywe, wymagające uwagi dziecko

Marina dużo zdrowia dla Igora!

Cytat:
Aania Ty wiesz ile ja mam dla Radka kaszek?
9sztuk.
W tym jedna z glutenem i jeden kleik ryżowy
Nie wiedziałam jakie dokładnie mam kupić i nabrałam tego tyle...
Kiedyś to Radkowi podam ale kiedy to nie wiem.
sama zjesz

Cytat:
Wiecie, że ja jeszcze nigdy nie spuściłam Radka z oka na dłużej jak 20min?
To nie to, że panikara i nie chce z nikim zostawić, ale tak naprawdę to nie mam przy kim.
Nigdy nie wyszłaś na dłużej niż 20 minut bez Radka?

Widziałyście http://www.☠☠☠☠☠☠☠/video/590989/Jak-s...rzyl-Ci-w-oczy
mamad1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 11:29   #3920
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ellika Pokaż wiadomość
A tu pannica moja
to dobre, że się sprawdzają, a pannica śliczna

"...w małych rączkach mieści się cała miłość …''

Juleńka
Mateuszek
Oliweczka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 11:36   #3921
mamad1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez piwnooka77 Pokaż wiadomość
z nowości - to pokazał się pierwszy ząbek (dolna prawa jedyneczka)

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
200 ml 34 zł ale pewnie przepłaciłam bo poszłam do najbliższejapteki bo potrzebowałam na już.
Ja kupowałam na allegro i duzo taniej niż w aptece, ale tam trzeba czekać

Cytat:
A to ta huśtawka:

A Tymek sam się przewraca na brzuszek?
Mogę pomarzyć, bo u nas nie ma gdzie nawet stolika na kawę postawić
Stary 2012-02-07, 11:46   #3922
Naataaszkaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
Naataaszkaa ja też nie wierzę, ze to był wypadek Może i był. ale jest za dużo rozbieżności i ta próba samobójstwa ech brak słów Jeszcze ten artykuł o jej ojcu i wilkołakach
Te artykuły o tych wilkołakach, sektach, ofiarach z dzieci.. niby wszystko takie nierealne.. a jednak w tej sprawie można się spodziewać wszystkiego

Cytat:

Sto lat dla dzisiejszych solenizantów

Cytat:
Nataszka ja jak przechodziłam z nutry na bebilon ha to:
1 dzień- 1 miarka nowego mleka
2 dzień- 2miarki nowego mleka
3 dzień- 3 miarki...
itd aż wyjdzie całkowicie nowe mleko. Nie wiem cy dobrze wytłumaczyłam..
Bardzo dobrze dziękuję mam nadzieję, że w końcu uda nam się przejść na zwykłe mleko

U nas widzę kolejny jakże cudownie marudny dzień
Naataaszkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 11:47   #3923
patik87
Zakorzenienie

Sarce przebiły się obie dolne jedynki!!
Są tak z milimetr nad dziąsłami. W szoku jestem.
Stary 2012-02-07, 11:53   #3924
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
A tu pannica moja
Jakie śliczne niebieskie oczka
A aparatu rzeczywiście prawie nie widać. Jeszcze jak Karolince włoski urosną to całkiem go zasłonią.

Cytat:
sama zjesz

Nigdy nie wyszłaś na dłużej niż 20 minut bez Radka?
Tego się boję, że kaszki sama zeżrę

Nie, nigdy nie zostawiłam Radka dłużej jak 20 min- pół godziny.
Nie mam głównie z kim, Tż w pracy, sama się Radkiem zajmuję.

---------- Dopisano o 11:53 ---------- Poprzedni post napisano o 11:52 ----------

Cytat:

Stary 2012-02-07, 11:54   #3925
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27

Cytat:
A tu pannica moja
Slicznotka

Cytat:
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 11:57   #3926
ellika
Rozeznanie

Cytat:
Elika dobrze że są bezbarwne, wcale ich nie widać. Aparaty kojarzyły mi się zawsze z kolorem kremowym- tylko takie widziałam u ludzi
Karolina je toleruje, nie przeszkadzają jej?
no właśnie jakby ich nie zauważała wyglądają naprawdę zgrabnie
ellika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 12:00   #3927
mamad1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agni82 Pokaż wiadomość
1.u mnie tez jest śluz, ale jak mówię o tym komus to nikt się nie przejmuje, więc i ja postanowiłam wziąść na wstrzymanie.poki nie ma innych objawów i wesoły energiczny to ja nie będę nic u niego na siłe szukać.

2.nie każdej nie kazdej. u mnie to marzenie T. ale niech mu tam. choć ja będę się czuła conajmniej komicznie. przecież mam znim dziecko i żyjemy razem od 3 lat. już widże komentarze rodziny, ale ... czego to się nie robi dla ukochanego faceta numer 2. numer jeden to teraz Emil
1. Przy UU śluz w kupie jest normalną sprawą.
2. Dlatego napisałąm "prawie"
Stary 2012-02-07, 12:02   #3928
Kajool
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Shira_83 Pokaż wiadomość
joł
matko i córko nadrobiłam Was nie wiem jakim cudem....

u nas jest ok dziś położyłam małego na drzemkę metodą "niani Kajolki' było troszkę płaczu,a le po 15 minutach zasnął btw to jest jakby nie patrząc metoda Trecy Hogg w noc mały tez sam zasypia ale w dzień na rekach i koniec tego dobrego

Patryczku, Nikosiu, Lenko wszystkiego najlepszego!!!!!!

Żanetko pytałaś o kaszkę kukurydzianą ja jej nie kupiłam tylko jaglankę!

wczoraj Żbik dostał zupkę kalafiorową i zjadł
nic lecę zrobić małemu kaszkę dziś właśnie biszkoptowa
jeszcze muszę nadrobić klub

Marinko jak u was?

a co z ospą Dominiczka?

no i najważniejsze jak nasza księżniczka Zuzinka??

buziole dla Was (z języczkiem)
ale sie ciesze, ze Zbik zasnal. Mam nadzieje, ze dalej bedzie tylko lepiej i 15 minut skroci sie do 1 minuty

Cytat:
widzisz a jeszcze niedawno narzekalas, ze Sara nawet zeba nie ma.
Stary 2012-02-07, 12:05   #3929
karolinee1983
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez madziaranew Pokaż wiadomość
Sle zyczonka dla dwoch Majeczek

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość

Kawa wypita, zbieram się na uczelnię. Dziś tylko egzamin to mam nadzieję że szybko będzie : )
Kciuki zaciskam

Cytat:
Witamy z rana!

Dla Patryka! I dla Nikosia oraz dla Lenki

Cytat:

Boskie zdjęcie

Cytat:

A tu pannica moja
Śliczniuchna jest i te aparaciki nic a nic nie odbierają jej tego uroku

Cytat:
Brawo! klask i: w końcu są!

MAJA 06.08.2011 r.

karolinee1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 12:22   #3930
SweetAngel1984
Zadomowienie

Cytat:
no...masz racje..... alem zem zablysła

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość

Sweet
a nie pamiętam,wiem że nie czekałam na te książkowe,gazetowe miesiące kiedy można rozszerzać dietę.Biszkopt był pierwszy,potem jabłko, chlebek, marchewka i chrupek. Chrupek kukurydziany w składzie tylko kasza kukurydziana.Robię wszystko intuicyjnie.
nbo ja sie nosze z zamiarem dania mu chrupka

Cytat:
banan chrupki
sliczny

Cytat:
Witamy z rana!

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Kajool pewnie prokuratura tak nakazała.

Beatka moja też lubi jak się mówi "Gdzie jest Emilie" a ona zakryta czymkolwiek, ostatnio nauczyła się dawać mi piątkę i mówię zrób "papa" to macha śmiesznie rączką
jaka madra dziewczynka

a my po drugim sniadanku (jabłuszko)
na obiadek ugotowalam jarzynowa z indyczkem
ide dalej ogarniac balagan
SweetAngel1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości