|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#991 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Luty już mamy więc na pierwsze dziecko czekamy! Mamcie III-IV 2012
Cytat:
Nie chcę brać odpowiedzialności na siebie i zostawać w domu...kazał jechać to pojadę, może miał jakieś przeczucia i wolał się zabezpieczyć wysyłając mnie na wyciszenie zbadają, zaglądną do historii, ja im opiszę co i jak i zobaczymy może wrócę do domu spokojniejsza! Nie mam apetytu ale to może ze stresu ... Trzymajcie kciuki proszę...i powiem Wam, że z moją intuicją jest różnie raz myślę, że dam radę przeczekać i że jest ok...a potem, że zdecydowanie ich za dużo i że powinnam coś z tym zrobić i podjechać... wolę nie ryzykować ... a one mnie wykańczają aż mi się chce płakać!!!
|
|
#992 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aguśka, to gratuluję Wam! to ogrom czasu, brawo! ![]() ![]() Mała trzymammy mocno, mocno kciuki! nie mart się
Edytowane przez lena_mi Czas edycji: 2012-02-07 o 14:43 |
|
|
|
|
#993 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
trzymam mocno
|
|
|
|
|
#994 |
|
Zakorzenienie
|
*Ide pod prysznic... może troszkę się macica uspokoi i ja też...
|
#995 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a teraz to ledwo od ziemi odstaję dokładnie, ale co zrobić taki już nasz los, że się martwić zawsze będziemy Cytat:
Cytat:
tylko bez banana, bo akurat brak w domu, a do sklepu mi się lecieć nie chciało dzięki dziewczyny trochę mnie uspokoiłyście Cytat:
ale piękny staż, gratulacje My w walentynki będziemy świętować 2 rocznicę zaręczyn, ale nie wiem czy coś będziemy specjalnego w tym kierunku robić. Z Tżem muszę pogadać, co on myśli Moje dziecię ma już dzisiaj 4 raz czkawkę ![]()
|
|
#996 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
![]() Uciekam do pracy ![]() Pa pa.A jutro i pojutrze wolne Milego popoludnia.
|
|
#998 |
|
Rozeznanie
|
Mała! będzie dobrze, pomyśl, że już niedługo będziesz mieć swoje maleństwo, musisz się jeszcze ten miesiąc pomęczyć
|
|
|
|
#999 |
|
Zakorzenienie
|
Czy dzisiaj jest jakiś międzynarodowy dzień lenistwa??
|
|
|
|
#1000 |
|
Rozeznanie
|
ja mam wrażenie, że on trwa już jakieś pół roku
|
|
|
|
#1001 |
|
Rozeznanie
|
Mała wszystko będzie dobrze
![]() ---------- Dopisano o 15:14 ---------- Poprzedni post napisano o 15:13 ---------- Oj chyba tak
|
|
|
|
#1002 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1003 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Moja ma codziennie czkawke, ale na wizycie sie nie trafia ![]() Cytat:
A lepiej sprawdzic i ew.przeciwdzialac, niz np za 3 dni jechac juz na porodowke... Cytat:
![]() Cytat:
(byc moze sie myle)To pytam jej sie czy zmienila diete albo lekarz zalecil jej przyjmowanie czegos aby wzbogacic ta diete, to ona ze nie, ale jak sama cos zmieniala to nic nie dawalo, on plakal a pozniej ona razem z nim. Wydaje mi sie, ze powodem placzu dziecka nie bylo mleko, tylko jej stres lub jeszcze cos innego. Ale to taka osobka, ktora wie wszystko najlepiej, wiec nie wchodzilam z nia w temat. Hej babeczki Ja jak zwykle mam lenia... ![]() Dzis na obiad pieczarkowa z wczoraj i placki ziemniaczane, ktoras ostatnio o nich pisala, wiec mnie dzis natchnelo...
|
||||||
|
|
|
#1004 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1005 |
|
Rozeznanie
|
Witam dziewczyny !!!
Cały czas Was podczytuję,ale kompletnie nie mam weny do pisania. Mała ![]() Aguska83 gratuluje stażu ![]() Ja dzisiaj przyłączam się do dnia lenia. Tak jak codziennie od 7 do przynajmniej 14 coś w domu robiłam tak dzisiaj cały dzień przed kompem na tyłku ...
Wymianka książkowa https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=692837 Mój blog: http://maadzikowo.blogspot.com/ Tymon jest już z nami !! WYmianka kosmetyki: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post40767725 |
|
|
|
#1006 |
|
Zakorzenienie
|
Wrzuciłam swoje dzisiejsze zdjęcie na maila
![]() równo 35 tydzień, czyli jutro tydzień 36 zaczynamy i tym samym dzielą mnie 3 tygodnie do bezpiecznego terminu porodu ![]() ivonka, widać, że będzie dziewczynka a pepuszek faktycznie wyskoczył
|
#1007 |
|
Zakorzenienie
|
poszłam spać na 3h a wy 4 strony napisałyście
![]() Karolca ale masz fajna piłeczkę
Edytowane przez Cytrynka_Wawa Czas edycji: 2012-02-07 o 15:38 |
|
|
|
#1008 |
|
Zadomowienie
|
heh dziewczyny tak czytam wasze ranne wypowiedzi i mam parę swoich zdań na ten temat
Pempek Być może w Twoim gdybaniu jest prawda. Ja w I-ej ciąży trochę się należałam na ginekologii i na trakcie porodowym bo tam już są kobiety po 36tc i wiesz były tam dwie kobiety po terminie. Przynajmniej tak myślały. Jedna miała rodzić na koniec czerwca a co do czego urodziła w połowie lipca dziecku nic nie było i poród był jak najbardziej o czasie. Jak była w czerwcu to nawet kroplówki z oksy.. nic nie dały. Drugi przypadek był też taki, że niby było po terminie. Założyli jej balonik bo rozwarcia nie było. Po tym baloniku rozwarcie pojawiło się na 3 cm. Dali jej kroplówkę z oksytocyna niby te bóle były ale przeraźliwie się męczyła i bardzo wolno to rozwarcie postępowało. Na szczęście pod wieczór urodziła, ale jak to położne do nas przyszły i mówiły, że koleżanka urodziła to dziecko to dodały, że to wcale nie był jeszcze dla tego dziecka czas bo było jeszcze w meszku jak to określiły i wcale nie spieszyło mu się wychodzić. Ja urodziłam parę dni później a ta dziewczyna dalej z tym dzieckiem była bo miało sporą żółtaczkę. Moje było już urodzone w 42 tyg i żółtaczki brak. Fakt faktem niektóre mogą być wcześniej przygotowane na ten świat a niektóre wolą sobie posiedzieć jak mój do 42 tyg :P I co do wagi ja się urodziłam w 41 tyg i ważyłam 2900 Więc to nie ma nic do rzeczy raczej. Syna rodziłam 3,5 kg ale wcale bym się nie martwiła jak by moja córcia miała niewiele ponad 3kg. Mi się wydaję, że bym miała lżejszy poród i może bym teraz uniknęła nacięcia. Co do karmienia. Ja jestem za teorią, że jeść co zawsze a jak dziecko rozboli brzuszek to wtedy myśleć o dietach. Ja jadłam nawet smażone i dziecko było zdrowe
9.11.2014 Oleńka Edytowane przez Roksape Czas edycji: 2012-02-07 o 16:51 |
|
|
|
#1009 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1010 |
|
Zakorzenienie
|
Novaken, Ivonka7, Karolca - super brzuszki!
![]() Mravka - jaki śliczny pokoik |
|
|
|
#1011 |
|
Zakorzenienie
|
chyba tak
uczyć mi się pasuje, a nie chce mi się. ale idę, poczytam coś może... miłego popołudnia
|
#1012 |
|
Zadomowienie
|
Mała powodzenia
Aguska 12 lat to piękna rocznica, gratulacje Karolca wow! ) super![]() Spacer pół godzinny był, obiadek był to teraz lenimy sie dalej )
|
#1013 |
|
Zakorzenienie
|
Dzieki za gratulacje, no my niestety w domku w gronie mamy, babci i Filipka spedzimy nasza rocznice ale co zrobic
![]() Za rok sobie odbijemy
|
#1014 |
|
Zakorzenienie
|
E to ja jakoś dziś nie mam lenia. Może wizyta u położnej dodała mi poweru?
. Swoją drogą słońce za oknem też nastraja pozytywnie .---------- Dopisano o 16:09 ---------- Poprzedni post napisano o 16:08 ---------- Aguśka GRATULACJE! - ważne, że jesteście razem . A świętować jeszcze będziecie mieć okazję niejedną rocznicę .
|
|
|
|
#1015 |
|
Zakorzenienie
|
Aguska 12 lat to nie w kij dmuchal
gratuluje
Edytowane przez Cytrynka_Wawa Czas edycji: 2012-02-07 o 16:48 |
|
|
|
#1016 |
|
Zadomowienie
|
Byłam na mailu
![]() Karolca bardzo ładny i pokaźny już brzuszek ![]() Mravka pokoik jest cudny ![]() ivonka Brzuszek bardzo ładny. Też mam odstający pępek. Ale przy synku aż taki to on nie był, a teraz mi się nie podoba bo jakiś taki brzydki się zrobił. Może przez te rozstępy co miałam w Iej ciąży... Aguśkaa Gratuluję stażu, 12 lat to naprawdę pokaźna cyferka ![]() Mała Te twardnienia faktycznie Cię męczą. Może lepiej przemęczyć się te 3 doby w szpitalu niż żeby, nie daj Boże, urodzić przed czasem. Anagat ja na początku chyba do 4 czy 5 miesiąca to przytyłam 2kg. A później i tak jak wczoraj na wizycie zauważyłam to tyję 4kg na miesiąc. Tym sposobem już mam 15 na plusie. A Ty w ogóle jesteś szczupła kobitka i masz taki fajny nie duży brzuszek
|
|
#1017 |
|
Zakorzenienie
|
Ja sie pochwalilam przedwczesnie ze moje dzieci do przedszkola juz chodza
Zadzwonili dzis do mnie z przedszkola ze Gabi uderzyla sie w kant jakis i ma guza ogromnego z wybroczyna i zabym z nia najlepiej do lekarza pojechala , na szczescie lekarka przyjela nas szybko tylko ze okazalo sie ze mala miala glowe rozcieta i do tego leciala jej krew z nosa , kawal drogi ja nioslam bo wialo a ona plakala. Po powrocie do domu obie padlysmy , Gabi spi do tej pory tylko sprawdzam czy jest wszystko ok . a spi mi juz 3,5 godziny , mama naszczescie Maxa odebrala i zabrala do siebie to mala moze spokojnie odpoczywac . No i zostawiam jutro dzieci w domu , bo Gabi mam obserwowac a nie ma mi sensu w taka pogade tylko po Maxa jechac i ja ze soba ciagnac Boli mnie troche brzuch , mama nadzieje ze nei narobie sobie tym noszeniem malej balaganu |
|
|
|
#1018 |
|
Zakorzenienie
|
No ja jeszcze w domku przeciągam jak mogę ten wyjazd do szpitala...
Mamcia przyszła, zrobiła mi małe zakupy, powiesiła pranie ... martwi się o córcię! No ok dziewczyny...wykąpana, włosy umyte, paznokcie pomalowane (bezbarwnym) ...depilacja zrobiona...i jestem gotowa na randkę z lekarzem ... powoli idę spakować torbę w razie jakby chcieli mnie zostawić na oddziale! Dam znać ... a twardnień miałam ładnie dziś ok 20-30...straciłam rachubę... Buziaki trzymajcie się!
|
#1019 | |
|
Zakorzenienie
|
Jejku moja babcia ma niedosluch, tv wlacza tak glosno ze nie moge
Cytat:
Obserwuj ja pod katem sennosci, wiadomo, ze z emocji bedzie teraz spala, ale powinna sie wybudzac bez problemu, no i czy nie jestes jakas mocno niespokojna, czy nie wymiotuje i czy zrenice ma rowne.
|
|
#1020 |
|
Zadomowienie
|
Ja tez mialam juz dzisiaj kilka twardnien, tak na moje oko z 10 na pewno, ale maly dzis mocno aktywny i moze to tak po tym spacerze, bo dosc szybkim tempem szłam.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:31.

to co pojedziesz? 

. Więc nawet sprzęt może czasem zawodzić
a teraz to ledwo od ziemi odstaję