|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1021 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Luty już mamy więc na pierwsze dziecko czekamy! Mamcie III-IV 2012
Cytat:
Mam nadzieje, ze Cie nie beda trzymac na oddziale, chcialabym zeby okazalo sie ze wszystko z szyjka jest dobrze...
|
|
#1022 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
żeby wszystko było w porządku.Ja dalej siedzę i właśnie doszłam do wniosku,że zrobię sobie zakupy książkowe i poczytam sobie bo później nie będzie za szybko na to i czasu i chęci ... Mała kciuki,żebyś jednak nie musiała zostawać w szpitalu
Wymianka książkowa https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=692837 Mój blog: http://maadzikowo.blogspot.com/ Tymon jest już z nami !! WYmianka kosmetyki: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post40767725 |
|
|
|
|
#1023 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczynki...czytam was czytam, ale nie mam jakoś weny. U mnie nic nowego. aktualnie zamykam działalność gospodarczą, więc trochę łażę między urzędami, gdzie oczywiście z moimi pytaniami odsyłają mnie z pokoju do pokoju.
Mała bidulka jesteś z tymi skurczami...ale nawet jak Cię w szpitalu zostawią to chociaz od obserwacją będziesz...zawsze to bezpieczniej. Moja koleżanka w 34 tc 2 dni temu zaczęła krwawić jak na okres i okazalo się że szyjka sie zaczęła rozwierać....troche strachu złapałam bo jeszcze cały remont przede mną, czyli kilka dobrych tygodni, bo niestety Tż całe dnie w pracy...ale mam nadzieję, że zdążę. Ivonka masz super brzucha...duży jest ale ładnie wyglądasz ![]() Karolca Ty jak zwykle promienna....i nie moge się napatrzeć na kolor ściany....rewelacja.... Mravka mebelki rewelacja i dobór kolorów również Kathi biedna córa...tak jak Aguska pisze, trzeba ją teraz obserwować... |
|
|
|
#1024 |
|
Zakorzenienie
|
Mala trzymaj sie cieplo
|
|
|
|
#1025 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny myślałam że ominie mnie to ale niestety nie pojawiły mi się wczoraj hemoroidy :/, boli mnie troche, boje się kupki zrobić żeby nie wyszły bardziej.. :/
|
|
|
|
#1026 |
|
Zakorzenienie
|
Mała
trzymaj się tam Aguśka 12 lat to dużo ... gratuluję takiego stażu ... my mieliśmy 23.01 dopiero 2 lata bycia razem a 16.01 pół roku po slubie ![]() Ale mały mnie kopie .... ale to przyjemne uczucie ![]() No i za ponad tydzień mamy tłusty czwartek i znów +kg na wadze ![]() Gdzieś mam przepis na pączki z ziemniaków od cioci muszę go wyszperać ![]() TŻ kupił mi ten sweter i powiedział że to już prezent na Walentynki i więcej nic nie dostanę mówi już tak od tygodnia a przez tydzień zdążył mi kupić radio do kuchni , krajalnice i ten sweter i za każdym razem słyszę " to na walentynki już więcej nie dostaniesz"...A ja się głowię co mu na urodziny kupić bo ma 27.02 ....
|
|
|
|
#1027 |
|
Zakorzenienie
|
Mala miejmy nadzieje ze wrocisz do domku spokojna
|
|
|
|
#1028 |
|
Zadomowienie
|
No w końcu się obfociłam.. Zdjęcia na mailu
Wreszcie zrobiłam sobie też hennę na rzęsach i brwiach.. ufff..Wolę do kosmetyczki, ale nie znam tu żadnej , więc się boję, bo nie raz mnie już obrzępolono, że patrzeć na siebie nie mogłam.. |
|
|
|
#1029 |
|
Zakorzenienie
|
Dzieki dziewczynki za gratulacje, tez uwazam, ze tyle lat to sporo czasu
![]() Meza poznalam majac niecale 17 lat wiec bylam mlodziutenka. Mąż jest o 4 lata starszy więc miał wtedy 21 lat. Pamietam jak rozmawialismy jak bylismy tacy mlodziutcy ze chcielibysmy kiedys miec w przyszlosci bobaska, a tu czas tak szybko zlecial i juz drugiego oczekujemy ![]() Czasem wracamy do tych beztroskich lat, kiedy codziennie wychodzilismy na spacery a mąż zrywal mi róże z ogródków I na scianie utworzylam serce z róż takie duże duże na 1/3 sciany ![]() Czasem chcialabym wrocic do tych czasow ![]() Flowerbombka jesli jestes pozamykana dobrze (chodzi mi o szyjke) to sie nie martw Zycze by lekko udalo sie pozalatwiac sprawy zwiazane z dzialanoscia.claudia najlepiej jak lekarzowi powiesz o dolegliwosciach. Moze zaleci jakas masc.
|
#1030 |
|
Zakorzenienie
|
ivonka, karolca, anagat- kazdy brzuszek inny ale wszystkie bardzo ladne
![]() Blagam nie piszcie juz o tym serniku, co zapomne na dzien, dwa, to znow ktoras piecze... Chyba sie bede musiala wybrac do polskiego sklepu, moze maja ser, ktory sie bedzie nadawal. Uwielbiam ser, makowiec, seromak itp. |
|
|
|
#1031 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tez mam bialego lapka tej firmy i wypieki wygladaja bardzo apetyczniea na pierwszym zdjeciu mam super mine
|
|
|
|
|
#1032 |
|
Rozeznanie
|
Wysyłam Wam na maila kilka zdjęć mojego wielkiego brzuszka
|
|
|
|
#1033 |
|
Zakorzenienie
|
ładnie wyglądasz, śliczny brzusio
![]() Wiecie... jednak na dziewczynkę u kobiet w ciąży jest coś charakterystycznego - NOS
|
#1034 | |
|
Rozeznanie
|
Pochłonęliśmy z mężem te naleśniczki z nutellą i banankami
Malutka skacze więc jej też dawka glukozy się spodobała ![]() Cytat:
no, no- brzuszek się pokazał. A co do pogrubionego to chyba powinnam się obrazić z miejsca Całą ciąże słyszę że nie wyglądam na dziewczynkę (czyli źle) a tutaj takie pomówienia
|
|
|
|
|
#1035 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja akurat nosek mam z natury szeroki - to się nazywa genetyka Ale rzeczywiście trochę się zmienił w ciąży
|
|
|
|
|
#1036 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
haha.. ja na ogół mam totalnie znudzoną minę na zdjęciach.. nie cierpię sama sobie robić, ale mój mąż pod tym względem jest jakiś głęboko upośledzony.. Zrobione przez neigo fotki są po prostu do niczego.. Rybka.. ja ostatnio twaróg polski kupiłam w lidlu????? Nie wiem skąd on się tam wziął Ale następnym razem wezmę ten z wiaderka.. a nie z kostki. P.S. co do sony vaio.. NIGDY WIĘCEJ... działa OK, ale jest beznadziejnie delikatny.. obudowa, wtyczki.. Ma dwa lata a ja mam ochotę go przez okno wyrzucić od jakiś 6 miesięcy.. Edytowane przez anagat Czas edycji: 2012-02-07 o 18:07 |
|
|
|
|
#1037 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
musze zajrzec na tego maila
|
|
#1038 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja wolę tradycyjny więcej roboty ale smak lepszy ![]() Twój brzuszek już widać Super ![]() ---------- Dopisano o 18:11 ---------- Poprzedni post napisano o 18:07 ---------- Aguśka, śmiej się, śmiej. Porównaj moje zdjęcia z okolicy 17 tygodnia a obecne i zobacz jak zmienil sie właśnie noc (pomijając opuchniętą twarz ).I lekarz prowadzący ciąże mojej mamy zawsze zwracał uwagę, że dziewczynkami miała "charakterystyczny" nos. Jest jakby bardziej nabrzmiały, opuchnięty. Jak przy katarze
|
|
#1039 |
|
Rozeznanie
|
Asika bardzo fajny brzusio
Anagat kiedy wrzucisz jakieś fotki w ciąży? Masz niesamowicie dyskretną ciąże Ale to bardzo fajnie.Właśnie kupiłam sobie żel poporodowy Musteli -z myślą o flaczku jaki zostanie po brzuszku właśnie. Przyznam że dosyć się tego obawiam, miałam przykłady kilku moich znajomych zaraz po porodach i niestety mniejsze lub większe "woreczki" im zostawały. Najbardziej boje się zwiotczałej skóry-takiej bibułkowej . A jak było z naszymi doświadczonymi mamusiami? Jakieś sprawdzone sposoby? Wiem że wszystkie pasy ciążowe odpadają -bo tylko rozleniwiają mięśnie-i lekarz już chwile temu zakazał mi takich wynalazków. |
|
|
|
#1040 | |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny super z Was mamusie
![]() Te brzuszki juz takie pokazne. ![]() karolcia ale uroslas w brzuszku no no ![]() ![]() A co do noskow, to slyszalam, ze u facetow sie mowi: Jaki nos taki wiecie co ![]() ---------- Dopisano o 18:15 ---------- Poprzedni post napisano o 18:13 ---------- Cytat:
|
|
#1041 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A co do pasów, ja też nie zamierzam używać.. Wy macie dzień LENIA, ja mam dzień wkurzania się na psa i męża..grrr.. zaraz obu pobiję.. |
|
|
|
|
#1042 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Asika ladnie wygladasz i slodkie paputki ![]() anagat ja wlasnie za wiaderkiem chcialam sie tam rozejrzec, a jakby byl taki gotowy sernik w wiaderku, gdzie sie dodaje tylko jajka to bylabym w siodmym niebie
|
|
|
|
|
#1043 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie akurat uroda również na plus
|
|
#1044 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Filipek jadl mleczko moje i szybciutko zeszedl mi brzuszek, na mailu dalam zdjecie jakis czas temu (trzymam malego na reku) mial wtedy miesiac zycia a widac jaka juz plaska bylam, a brzus mialam duzy w tamtej ciazy. Wiadomo, ze zostala mi skora rozciagnieta no i brzus jest inny niz byl przed porodem, ale pozniej cwiczenia i ruch i brzus maleje ![]() Ja szybko wrocilam do pracy (Filip mial pol roku) a w pracy mam 12 godz. ruchu na nogach wiec mysle ze ruch jest najbardziej skuteczny. Zadnych diet ani glodzenia.
FILIPEK SZYMONEK Edytowane przez Aguśkaa83 Czas edycji: 2012-02-07 o 18:22 |
|
|
|
|
#1045 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Chodzilo mi o ten zabobon, ktorym ludzie sie kieruja chcac okreslic plec dziecka ![]() Ale skoro nasze corcie nie zabieraja nam urody, to znaczy ze beda brzydkie?? :p Nie moze byc....
Edytowane przez rybka13 Czas edycji: 2012-02-07 o 18:22 |
|
|
|
|
#1046 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To dzięki nim mamy mniej syfków, ładniejsze włosy i w ogóle jesteśmy piękne, śliczne i cudowne (nie umniejszając rzecz jasna mamusiom synków). Taka jest moja teoria. ![]() Mam chcice na czekoladę. Chyba pójdę do sklepu kupić jakąś pysznotkę
|
|
#1047 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wlasnie Was nadrabiam bo caly dzien mnie nie bylo, wczoraj tez bylam zabiegana i jak nadrobilam to juz nie mialam weny i sily! Widze ze piszecie o karmieniu i diecie matki karmiacej, ja tez mialam zamiar dokarmiac sie wszystkim ,no prawie bo oprocz miecha Ale wczoraj na szkole rodzenia zwatpilam bo polozna mowila o matkach , ktore maja alergie i to chodzi nie tylko o alergie pokarmowe! A ze ja alergiczka jestem (w co nie watpie nawet przez sekunde) to mam teraz problem! tylko sie zastanaiwam, jesli mialabym odrzucic produkty mleczne, orzechy, miod , ryby (bo tez uczulaja) i jestem wegetarianka, to co mi zostanie ![]() I jak dam rade? Dla mnie nabial to podstawa! No i dzisiaj tez bylam na wizycie u mojego alergologa wspanialego bo pozostawaly mi takie ranki-okragle strupki po tych moich uczuleniach i one nie chcca sie za choinke goic a ostatnio zroily sie czerwone i gorace i z jednego pociekla ropka, wiec ewidentenie jakas bakteria No i zgadza sie, dostalam masci nowe w tym jedna z antybiotykiem Kurde, kiedy mi sie to wszystko skonczy! No i podpytalam go przy okazji o ta diete przy karmieniu piersia i on powiedzial ze absolutnie nie trzeba nic eliminowac dopoki problem sie nie pojawi, wiec ja juz nic nie wiem! Totalny metlik! Wszystkim dziewczynom gratuluje udanych wizyt! Mala, mam nadzieje ze jednak Cie nie zatrzymaja, ale jesli mus to mus! Co do wielkosci dziecka to sie nie przejmujcie! To jest tak jak w dalszym zyciu sprawa bardzo indywidualna! Ja urodzilam sie 2300, cale dzicinstwo mialam niedowage,w co nikt mi teraz raczej nie wierzy
|
|
#1048 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A my wczoraj z mezem poszeleli i dzis jakos gorzej z moim spojeniem... ![]() ---------- Dopisano o 19:46 ---------- Poprzedni post napisano o 19:38 ---------- Cytat:
Bo Ciebie ciagle cos sie czepia bidulko Ale nie martw sie tak bardzo, w najgorszym wypadku skonczy sie to wraz z porodem.... Wiem, ze to malo pocieszajace, ale 2 msc szybko zleca |
||
|
|
|
#1049 |
|
Zakorzenienie
|
Desia oj widzisz jestes
no to się smaruj tą maścią ,żeby do pojawienia się dziecka przeszło ![]() Rybka ależ musieliście poszaleć , fiu fiu Mała mam nadzieję,że wszystko będzie ok ![]() Fotki pikne na e mailu. Mam dziś też dzień lenia , ale takiego mega, bo ja zwyczajowo to leń zwykly codzienny jestem .Ale nocka słaba była więc jestem jakby wytłumaczona ![]() Mam ochotę na frytki |
|
|
|
#1050 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Moja koleżanka chłopca urodziła a wszyscy mówili, że niemożliwe, że to pomyłka bo ona na dziewczynkę wyglądała. Siostra moja też na dziewczynkę wyglądała a ma pięknego synka Także raz zdarza się tak, raz tak
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:31.

... powoli idę spakować torbę w razie jakby chcieli mnie zostawić na oddziale! 

żeby wszystko było w porządku.
i znów +kg na wadze
bo ma 27.02 ....

Chyba sie bede musiala wybrac do polskiego sklepu, moze maja ser, ktory sie bedzie nadawal. Uwielbiam ser, makowiec, seromak itp.
i wypieki wygladaja bardzo apetycznie

.

, wg mnie przecenia się wpływ mleka matki na zachowanie dziecka,a zupełnie pomija się sto innych czynników ( np. przegrzanie, wychłodzenie, dzwięk drażniący dziecko, zapach itd.)....ale to oczywiście moje zdanie tylko i wyłącznie
Ale nie martw sie tak bardzo, w najgorszym wypadku skonczy sie to wraz z porodem....