Mamusie wrześniowo-październikowe 2012 - Strona 53 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-07, 19:22   #1561
m_moni
Zadomowienie

Dot.: Mamusie wrześniowo-październikowe 2012

Oooo ale się tu poważnie zrobiło.

Cytat:
Napisane przez Iwoncia81 Pokaż wiadomość

A ja coś kompletnie niewyspana, budziłam sie co chwila. Najdłużej to 2h spałam chyba przez ten stresowaty dzień wczoraj.
Ale musze Wam powiedzieć, że te lekko różowe plamienia zniknęły już wczoraj a dzisiaj już czyściutko Luteinka idzie w ruch i ma być już pięknie cały czas
Iwoncia Cieszę się, że wszystko dobrze

Co do orbitreka, to lekarz pozwolił mi ćwiczyć, jeżeli tylko ćwiczyłyście wcześniej i jest wszystko ok.
m_moni jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 19:23   #1562
Asiuulka89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość

w kwestii płci, wolałabym dziewczynkę... zobaczymy, co pokaże usg...
w którym tc juz powinno być widać na usg?
powinno juz byc widac kolo 18-20tc wiec jeszcze troszke

axxxxa nie mam pojecia czy bedzie ok ale ja bym chyba odgrzewala bez problemu :P

colds mysle ze nie zapozno tak jak napisane ww ze niektore sie dowiaduja pozno i nic sie nie dzieje

bylam u lekarza imam zdjecie dzidzia ma znoki raczki i machala do mnie ma az 3 cm termin przesunal sie na 3 wrzesien i ogolnie wsiop ok dzisiaj jestem baaaardzo szczesliwa
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Bez☠tytułu.jpg (31,7 KB, 75 załadowań)

Edytowane przez Asiuulka89
Czas edycji: 2012-02-07 o 19:27
Asiuulka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 19:40   #1563
emillia006
Zadomowienie

Dziekuje dziewczyny za cieple przyjecie do Waszego grona i dopisanie mnie do listy mam
Odpisuje dopiero teraz, bo mialam dzisiaj ciezki dzien i nie mialam dostepu przez neta ( wyjazd sluzbowy ). Jedynie moglam Was podczytac troszke przez kom.
Jestem taka szczesliwa, ze bede mamusia Wydaje mi sie, ze to piekny sen. W nocy praktycznie z mezem nie spalismy z tych wrazen
Co do objawow to mam powiekszone piersi, czasami mnie sutki swedza.
W poniedzialek jak moj TZt smazyl warzywa na patalnie to smierdzialy mi miesem surowym a dzisiaj w sklepie odziezowy brudnym psem (oprocz mnie nikt tego nie czul )
W brzuszku mnie nieraz troche ciagnie ale nie boli. Czasami czuje jakies babelki
Generalnie jestesmy przeszczesliwi i wiecie co czuje, ze wszystko bedzie dobrze z moim malenstwem- mam taka wewnetrzna sile.
Jak czytam Wasze posty to nie wierze, ze moge byc tu z Wami

Edytowane przez emillia006
Czas edycji: 2012-02-07 o 19:43
emillia006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 19:46   #1564
alfabia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Asiuulka89 Pokaż wiadomość

axxxxa nie mam pojecia czy bedzie ok ale ja bym chyba odgrzewala bez problemu :P

colds mysle ze nie zapozno tak jak napisane ww ze niektore sie dowiaduja pozno i nic sie nie dzieje

bylam u lekarza imam zdjecie dzidzia ma znoki raczki i machala do mnie ma az 3 cm termin przesunal sie na 3 wrzesien i ogolnie wsiop ok dzisiaj jestem baaaardzo szczesliwa

No śliczny, śliczny, śliczny
alfabia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 19:47   #1565
Elmiria
Raczkowanie

Fajnie studiować, ale zazdroszczę wam tego, że w pracy możecie tu zaglądać, u mnie nie ma szans Dziś jestem szególnie wrażliwa na zapachy,w autobusie wprost zzieleniałam!

Ja przed ciążą regularnie chodziłam na siłownię - uwielbiam!!!! Ale teraz nie mogę, więc czekam aż się trochę cieplej zrobi i chce się zapisać na gimnastykę dla ciężarnych, a poza tym duuuużo spacerów! Uwielbiam ruch, ale nienawidzę zimna, także obecnie jestem zablokowana. A basenu jakoś się boję, niewiadomo, co tam w tej wodzie, a my tam w samych strojach kąpielowych!

Waga mi poszła o 1kg, więc do końca 1go trymestru mam jeszcze 1gk

Mnie zabobony denerwują, bo moja babcia, jak tylko się dowiedziała, że jestem w ciąży, to mi całą listę wyczytała, czego nie można... wyszło, że mogę tylko siedzieć i najlepiej mieć zamknięte oczy, żeby przypadkiem na kogoś brzydkiego nie popatrzeć

Dobre z tą rozklapiochą mozna przecież ćwiczyć potem mięsnie kegla, to bardzo pomaga ponoć, skuteczne.

Baobabek, co ty mówisz, kto zapomniał?

Zielona, trzymam mocno kciuki za ciebie i maleństwo! Mam nadzieje, że wszystko dobrze się skończy

Sojka, ja też mam upławy, nie cały czas, ale czasem jak usiądę na łóżku i wezmę nogi pod siebie, to leci rzeka , biało-mleczny.

Colds, nie stresuj się kochana, w 5tc lekarz ci nic konstruktywnego nie powie, bo na usg niewiele widać, a resztę dowiesz się tutaj

gda, też mam takie sny - uwielbiam
Elmiria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 19:52   #1566
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

Cytat:

JEJKUUUU super, bardzo sie cieszę, że wszystko ok zdjęcie cudne - jak fajnie, że możemy to przeżywać po raz drugi tzn...ja jeszcze usg nie miałam zazdroszczę Ci ale tak pozytywnie oczywiście

Cytat:
Napisane przez Elmiria Pokaż wiadomość
Fajnie studiować, ale zazdroszczę wam tego, że w pracy możecie tu zaglądać, u mnie nie ma szans Dziś jestem szególnie wrażliwa na zapachy,w autobusie wprost zzieleniałam!

Ja przed ciążą regularnie chodziłam na siłownię - uwielbiam!!!! Ale teraz nie mogę, więc czekam aż się trochę cieplej zrobi i chce się zapisać na gimnastykę dla ciężarnych, a poza tym duuuużo spacerów! Uwielbiam ruch, ale nienawidzę zimna, także obecnie jestem zablokowana. A basenu jakoś się boję, niewiadomo, co tam w tej wodzie, a my tam w samych strojach kąpielowych!

Waga mi poszła o 1kg, więc do końca 1go trymestru mam jeszcze 1gk

Mnie zabobony denerwują, bo moja babcia, jak tylko się dowiedziała, że jestem w ciąży, to mi całą listę wyczytała, czego nie można... wyszło, że mogę tylko siedzieć i najlepiej mieć zamknięte oczy, żeby przypadkiem na kogoś brzydkiego nie popatrzeć

Dobre z tą rozklapiochą mozna przecież ćwiczyć potem mięsnie kegla, to bardzo pomaga ponoć, skuteczne.

Baobabek, co ty mówisz, kto zapomniał?

Zielona, trzymam mocno kciuki za ciebie i maleństwo! Mam nadzieje, że wszystko dobrze się skończy

Sojka, ja też mam upławy, nie cały czas, ale czasem jak usiądę na łóżku i wezmę nogi pod siebie, to leci rzeka , biało-mleczny.

Colds, nie stresuj się kochana, w 5tc lekarz ci nic konstruktywnego nie powie, bo na usg niewiele widać, a resztę dowiesz się tutaj

gda, też mam takie sny - uwielbiam

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 19:52   #1567
colds
Zakorzenienie

[QUOTE=zielona1911;3213978 1]
Cytat:
Napisane przez zielona1911 Pokaż wiadomość
pewnie ze nic sie nie stanie i tak pierwsze usg oprocz zobacznie pecherzyka ginekolog bedzie chcial zobaczyc puls ktory rzadko pokazuje sie w 5 tygodniu tylko miedzy 6 a 8 tyg.
Zawsze mozesz isc przeciez do innego ginekologa zeby Cie zbadał.
Cytat:
Napisane przez Sojka1990 Pokaż wiadomość
Kochana, spokojnie, nic się nie stanie.
Pomyśl sobie że zdarzają się przypadki że kobiety dowiadują się o ciąży w 20tygodniu i do tego czasu nie były u lekarza, więc głowa do góry
Cytat:
Dziękuje . Ten cały mętlik to przez to, że te tygodnie tak strasznie się dłużą.. . W takim razie ta wizyta będzie w 12t5d. Mam nadzieję, że drugie zdjęcie wpadnie w łapki

Cytat:
piekny
http://allegro.pl/darex-lancer-wozek...094905030.html
niebieskie kola + capuccino
Też już powoli za wózkami się rozglądam

Cytat:
Napisane przez Elmiria Pokaż wiadomość
Nie, nie. To będzie wizyta 25lutego i wtedy będę w 12t5d. . W 5tyg to nawet nie przypuszczałam, że w ciąży jestem . Swoją pierwszą wizytę miałam w 6t2d, a drugą - ale tylko dlatego, że badania wszystkie - w 7t3d. a teraz miała być w 11t5d, a przełożyła się o tydzień..
Stary 2012-02-07, 19:57   #1568
Asiuulka89
Zakorzenienie

Ja teraz bede miec szybciej niz zawsze za 2 ipoil tygodnia bo moj gin potem na urlop wiec ma przerwe dlatego szybciej

ale juz w tym tygodniu 11 co ja jestem to juz tyle widac

Baobabku fajnie jest miec kogos znajomego na watku bedziemy miec podobne problemy bo nasze dzieci bede mialay miesieczna roznicec
Stary 2012-02-07, 20:16   #1569
Sojka1990
Zadomowienie

Cytat:
Ja teraz bede miec szybciej niz zawsze za 2 ipoil tygodnia bo moj gin potem na urlop wiec ma przerwe dlatego szybciej

:
Kochana ja pamiętam USG w 12tyg z moimi bliniaczkami- było widać wszystko tak strasznie wyraźnie
no i małe się akurat kopały nawzajem podczas badania popisać się dziewczyny chciały :P
Niesamowite uczucie a już 6 tyg później te ich wzajemne kopniaki czułam pod skórą
A jako że to druga ciąża to spodziewam się wyczuwania ruchów dużo wcześniej

My dzisiaj 10tc+5dni, za tydzień USG więc też już USG będzie super wyraźne
Stary 2012-02-07, 20:17   #1570
coventry
Raczkowanie

cześć kochane
ledwo żyję, mam tak ogromne mdłości że nie mogę normalnie funkcjonować, staram się WAS czytać regularnie no gorzej z pisaniem, ale licze że niedługo to się zmieni
coventry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 20:17   #1571
tamlin111
Zakorzenienie

Asiulka jaka piękna fotka A dzieciaczek cudny
Zobaczcie niby 2-3 tyg różnicy a jak dziecko się zmienia. Niesamowite...
Mdli mnie. Bleeeeeeeeeeee
Stary 2012-02-07, 20:19   #1572
Almariel
Zakorzenienie

Cytat:
co do sexu w ciazy to ja jestem dobrym przykladem zeby sie wstzymac przez pierwszy trymestr bo ja wlasnie po sexie zaczelam plamic a pare dni po tem to juz krwotok i szpital..
My od czasu ujrzenia 2 kresek mamy abstynencję praktycznie. Nie ukrywam, że trochę boję się o dzidzię, zresztą mąż też, więc na razie się wstrzymujemy... chociaż do wizyty.

Cytat:
Ale śliczny widok.
Almariel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 20:45   #1573
marikaa20
Przyczajenie

Question Dot.: Mamusie wrześniowo-październikowe 2012

Hej, hej, udało mi się przebrnąć wszystkie posty wreszcie, bo nie chcę być w tyle Mam do was pytanko, co sądzicie o teście podwójnym ? Mój gin kazał mi się do następnej wizyty zastanowić czy robimy, bo wtedy będzie akurat odpowiedni czas. Czekam na tą wizytę z utęsknieniem, bo wtedy okaże się dopiero, czy w pęcherzyku cosik się rozwija, ale to dopiero 27.02 Mało się udzielam, bo ostatnia ciąża się skończyła niemal jak się zaczęła (3 tydzień), więc wolę ostrożnie z tą mega radością tym razem. Co nie zmienia faktu, że jestem ciekawa Waszych opinii na tema testu podwójnego oczywiście
marikaa20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 21:33   #1574
gda
Zakorzenienie

Cytat:
Jaka piękna! Gratulacjeeee!

A ja mam kolejnego stracha (tylko nie mówcie, że jestem głupia...)

Otóż wyczytałam, że soja zawiera składnik podobny do estrogenu, który w przypadku płodu męskiego powoduje zaburzenia rozwoju narządów płciowych i żeby jej za dużo nie jeść... A ja już kilka razy byłam na sushi, gdzie jak wiadomo jest dużo sosu sojowego! Jadłam też z trzy razy zupę miso (z pasty sojowej), a dziś zrobiłam zupę chińską z warzywami i też dużą ilością sosu sojowego! Myślicie, że powinnam się bać???
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 22:00   #1575
Enigmama
Raczkowanie

Asiuulka89 gratukuje slicznej dzidzi! nie moge sie doczekać takiego zdjęcia z usg! !!!

Alicja 06.08.2005 rok 3050 g 55 cm
Hanna 27.03.2008 rok 3350 g 59 cm
Dorotka 21.09.2012 rok 3540 g 58 cm
Moje skarby!
Kruszynka
Enigmama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-08, 05:35   #1576
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

Cytat:

Baobabku fajnie jest miec kogos znajomego na watku bedziemy miec podobne problemy bo nasze dzieci bede mialay miesieczna roznicec
pewnie, że fajnie ciekawe jak nasze 2 latki zareagują na rodzeństwo a ten wasz wątek mamusiowy jeszcze istnieje??? jak byłam w ciąży z kubusiem to podczytywać was bardzo lubiałam

Cytat:
Napisane przez coventry Pokaż wiadomość
cześć kochane
ledwo żyję, mam tak ogromne mdłości że nie mogę normalnie funkcjonować, staram się WAS czytać regularnie no gorzej z pisaniem, ale licze że niedługo to się zmieni
współczuję....ja nie miałam mdłości ani wcześniej ani teraz, nawet nie kojarzę jakie to uczucie

Dzisiaj mam 7 godzin w szkole, znowu wymarznę, bo mamy strasznie zimno, ale dyr zabrania "okazywać" uczucia przy uczniach.....efektem tego przez dyżury na zimnych i wietrznych korytarzach w poniedziałek i wczoraj mam mega katar....zawsze mam krwotoki z nosa przy katarze i garściami łykam rytinoscorbin, a teraz nie mogę więc już się boję co w szkole będzie

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-08, 07:49   #1577
Konczita
Zakorzenienie

Dzień dobry
Dobrze że już rano w nocy takie głupoty mi sie śniły masakra ...

Cytat:

śliczna focia !!!
Widzę że juz oglądania wózków ruszyły - ja jeszcze nie przeglądam zacznę po połowie

Baobabek ubierz się cieplutko, cholerne oszczędności
13.08.2012 godz 15:01
2532g i 50 cm naszej miłości
[*] .. dzieli nas już tylko czas ...
Konczita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-08, 07:54   #1578
emillia006
Zadomowienie

Dziewczyny w ktorym tygodniu ciazy widac juz cos na USG? a w ktory tyg slychac juz bijace serduszko?
Napiszcie mi jeszcze prosze jak lekarz liczy dlugosc ciazy? Od ostatniej @ czy owulki? Z gory dzieki za info
Stary 2012-02-08, 08:08   #1579
anusiaaniaanusia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez emillia006 Pokaż wiadomość
Dziewczyny w ktorym tygodniu ciazy widac juz cos na USG? a w ktory tyg slychac juz bijace serduszko?
Napiszcie mi jeszcze prosze jak lekarz liczy dlugosc ciazy? Od ostatniej @ czy owulki? Z gory dzieki za info
W 4-5 tc widać już pęcherzyk. W 6-8 tc widać zarodek i serduszko. Ja zobaczyłam w 6. Lekarz liczy ciąże od dnia ostatniej @.
Stary 2012-02-08, 08:14   #1580
emillia006
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anusiaaniaanusia Pokaż wiadomość
W 4-5 tc widać już pęcherzyk. W 6-8 tc widać zarodek i serduszko. Ja zobaczyłam w 6. Lekarz liczy ciąże od dnia ostatniej @.
W takim razie u mnie bedzie 4 tyg
Dziekuje za odpowiedz
Stary 2012-02-08, 08:14   #1581
lukrecja_25
Wtajemniczenie

helouł!

Cytat:
hanula ja już widze jak TY wytrzymasz hehehe pewnie pierwsze pytanie to będzie - bliźniaki? syn ?
no wiesz nie wierzysz we mnie ?? hihihi bliźniaki to ja wykluczam wiec o to pytac nie będę
lukrecja_25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-08, 08:15   #1582
anusiaaniaanusia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
Jaka piękna! Gratulacjeeee!

A ja mam kolejnego stracha (tylko nie mówcie, że jestem głupia...)

Otóż wyczytałam, że soja zawiera składnik podobny do estrogenu, który w przypadku płodu męskiego powoduje zaburzenia rozwoju narządów płciowych i żeby jej za dużo nie jeść... A ja już kilka razy byłam na sushi, gdzie jak wiadomo jest dużo sosu sojowego! Jadłam też z trzy razy zupę miso (z pasty sojowej), a dziś zrobiłam zupę chińską z warzywami i też dużą ilością sosu sojowego! Myślicie, że powinnam się bać???
Wątpie. Chińczyki jedzą i rodzą zdrowe dzieci, także nie martw się. Cała ich kuchnia oparta jest na sosach sojowych itp. Z tym, że ich jedzenie jest naprawdę zdrowe i daleko takiemu sosowi sojowemu kupionemu w markecie do robionego przez nich. Jest tyle zakazów żywieniowych, że można zgłupieć. Ale ja bym raczej nie jadła surowych ryb.
Stary 2012-02-08, 08:25   #1583
lukrecja_25
Wtajemniczenie

Cytat:
Kurcze, dziewczyny wy też tak macie z tymi upławami? tzn z ilością, u mnie masakra, rano wstane zrobie pare kroków i czuje jak się ze mnie leje, jakbym okres miała i najbardziej obfity jego dzień;/ wydzielina biała i dość gęsta w ciągu dnia strasznie dużo tego.
Ja nie mam upławów ale koleżanki mi opowiadałay ze miałay strasznie mokro całą ciązę i ze to normalne

---------- Dopisano o 08:25 ---------- Poprzedni post napisano o 08:17 ----------

Cytat:

aaaa jaki bobas śliczny piękny widać ze dzidziuś już
Stary 2012-02-08, 08:30   #1584
gda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anusiaaniaanusia Pokaż wiadomość
Wątpie. Chińczyki jedzą i rodzą zdrowe dzieci, także nie martw się. Cała ich kuchnia oparta jest na sosach sojowych itp. Z tym, że ich jedzenie jest naprawdę zdrowe i daleko takiemu sosowi sojowemu kupionemu w markecie do robionego przez nich. Jest tyle zakazów żywieniowych, że można zgłupieć. Ale ja bym raczej nie jadła surowych ryb.
Ja kupuję prawdziwy sos sojowy na szczęście. A sushi tylko z pieczoną rybką. No nic, mogę liczyć tylko na to, że będę miała córeczkę, to wtedy przestanę się stresować...
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-08, 08:32   #1585
katarzinka
Wtajemniczenie

dzień dobry

dziś u mnie piękne słonko choć mrozisko nadal trzyma

ale jakoś tak od razu lepiej
Zanim czas pokona nas"
katarzinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-08, 08:36   #1586
Asiuulka89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
pewnie, że fajnie ciekawe jak nasze 2 latki zareagują na rodzeństwo a ten wasz wątek mamusiowy jeszcze istnieje??? jak byłam w ciąży z kubusiem to podczytywać was bardzo lubiałam
Istnieje ale tylko klub dziewczyny sie zamknely w klubie i tak plotkuja ja tez jestem ciekawa jak to bedzie mam nadzieje ze nie bedzie zazdrosna bo moja corka to taki mamon mama i mama

Lukrecja czyz Ty wczoraj nie bylas iu lekarza ??
Stary 2012-02-08, 08:41   #1587
zielona1911
Zakorzenienie

Dzien Dobry
W nocy mialam pobrana bete.
Wynik 60 000
a w piatek bylo 30 000
zaraz pojde na usg w koncu
zielona1911 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-08, 08:55   #1588
Agnus21
Zadomowienie

GG do Agnus21

Cytat:
Napisane przez colds Pokaż wiadomość
Dziewczyny.
Chciałam na wizytę umówić się na 11lutego (wtedy mijaja 3tyg. od odstatniej wizyty), ale okazało się, że lekarz wyjeżdża i może dopiero 22lutego bądź 25lutego.
No więc umówiłam się na 25.. Ale czy to nie jest za późno? Bo to w sumie 5tygodni.
Strasznie się zestresowałam .. Choć to też tak jest, że żadnych plamień ani bóli nie mam.. Więc chyba nic się nie stanie jak ten tydzień później pójdę?
Za późno raczej nie... ja kolejne spotkanie od pierwszej wizyty też mam 5 tygodni później. Będzie to już prawie 12 tydzień więc w sam raz myślę.
Zwłaszcza jeżeli nic ma niczego niepokojącego to lepiej cierpliwie poczekać
Stary 2012-02-08, 08:55   #1589
lukrecja_25
Wtajemniczenie

Cytat:
Lukrecja czyz Ty wczoraj nie bylas iu lekarza ??
nooo miałam być ale mnie przenieśli na dzisiaj na 17:45
Cytat:
Dzien Dobry
Wynik 60 000
a w piatek bylo 30 000
no! Czyli jest dobrze chyba prawda???? skoro rośnie sobie?
Stary 2012-02-08, 08:55   #1590
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
Dzien Dobry
Wynik 60 000
a w piatek bylo 30 000
pieknie rośnie i oby tak dalej

Lućka o której masz lekarza ?
13.08.2012 godz 15:01
2532g i 50 cm naszej miłości
[*] .. dzieli nas już tylko czas ...
Konczita jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości