|
|
#1561 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie wrześniowo-październikowe 2012
Oooo ale się tu poważnie zrobiło.
Cytat:
![]() Co do orbitreka, to lekarz pozwolił mi ćwiczyć, jeżeli tylko ćwiczyłyście wcześniej i jest wszystko ok.
|
|
#1562 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiec jeszcze troszkeaxxxxa nie mam pojecia czy bedzie ok ale ja bym chyba odgrzewala bez problemu :P colds mysle ze nie zapozno ![]() bylam u lekarza imam zdjecie dzidzia ma znoki raczki i machala do mnie termin przesunal sie na 3 wrzesien i ogolnie wsiop ok dzisiaj jestem baaaardzo szczesliwa Edytowane przez Asiuulka89 Czas edycji: 2012-02-07 o 19:27 |
|
|
|
|
#1563 |
|
Zadomowienie
|
Dziekuje dziewczyny za cieple przyjecie do Waszego grona i dopisanie mnie do listy mam
![]() Odpisuje dopiero teraz, bo mialam dzisiaj ciezki dzien i nie mialam dostepu przez neta ( wyjazd sluzbowy ). Jedynie moglam Was podczytac troszke przez kom. Jestem taka szczesliwa, ze bede mamusia ![]() Co do objawow to mam powiekszone piersi, czasami mnie sutki swedza. W poniedzialek jak moj TZt smazyl warzywa na patalnie to smierdzialy mi miesem surowym a dzisiaj w sklepie odziezowy brudnym psem (oprocz mnie nikt tego nie czul ) W brzuszku mnie nieraz troche ciagnie ale nie boli. Czasami czuje jakies babelki ![]() Generalnie jestesmy przeszczesliwi Jak czytam Wasze posty to nie wierze, ze moge byc tu z Wami Edytowane przez emillia006 Czas edycji: 2012-02-07 o 19:43 |
|
|
|
#1564 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
No śliczny, śliczny, śliczny ![]() |
|
|
|
|
#1565 |
|
Raczkowanie
|
Fajnie studiować, ale zazdroszczę wam tego, że w pracy możecie tu zaglądać, u mnie nie ma szans
Ja przed ciążą regularnie chodziłam na siłownię - uwielbiam!!!! Ale teraz nie mogę, więc czekam aż się trochę cieplej zrobi i chce się zapisać na gimnastykę dla ciężarnych, a poza tym duuuużo spacerów! Uwielbiam ruch, ale nienawidzę zimna, także obecnie jestem zablokowana. A basenu jakoś się boję, niewiadomo, co tam w tej wodzie, a my tam w samych strojach kąpielowych! Waga mi poszła o 1kg, więc do końca 1go trymestru mam jeszcze 1gk ![]() Mnie zabobony denerwują, bo moja babcia, jak tylko się dowiedziała, że jestem w ciąży, to mi całą listę wyczytała, czego nie można... wyszło, że mogę tylko siedzieć i najlepiej mieć zamknięte oczy, żeby przypadkiem na kogoś brzydkiego nie popatrzeć ![]() Dobre z tą rozklapiochą Baobabek, co ty mówisz, kto zapomniał? ![]() Zielona, trzymam mocno kciuki za ciebie i maleństwo! Mam nadzieje, że wszystko dobrze się skończy Sojka, ja też mam upławy, nie cały czas, ale czasem jak usiądę na łóżku i wezmę nogi pod siebie, to leci rzeka , biało-mleczny.Colds, nie stresuj się kochana, w 5tc lekarz ci nic konstruktywnego nie powie, bo na usg niewiele widać, a resztę dowiesz się tutaj ![]() gda, też mam takie sny - uwielbiam
|
|
|
|
#1566 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zazdroszczę Ci ale tak pozytywnie oczywiścieCytat:
|
|
#1567 | |||||
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=zielona1911;3213978 1]
Cytat:
Cytat:
Cytat:
. W takim razie ta wizyta będzie w 12t5d. Mam nadzieję, że drugie zdjęcie wpadnie w łapki Cytat:
![]() Cytat:
To będzie wizyta 25lutego i wtedy będę w 12t5d. . W 5tyg to nawet nie przypuszczałam, że w ciąży jestem . Swoją pierwszą wizytę miałam w 6t2d, a drugą - ale tylko dlatego, że badania wszystkie - w 7t3d. a teraz miała być w 11t5d, a przełożyła się o tydzień..
|
|||||
|
|
|
#1568 |
|
Zakorzenienie
|
Ja teraz bede miec szybciej niz zawsze za 2 ipoil tygodnia bo moj gin potem na urlop wiec ma przerwe dlatego szybciej
![]() ale juz w tym tygodniu 11 co ja jestem to juz tyle widac Baobabku fajnie jest miec kogos znajomego na watku bedziemy miec podobne problemy bo nasze dzieci bede mialay miesieczna roznicec |
|
|
|
#1569 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() no i małe się akurat kopały nawzajem podczas badania popisać się dziewczyny chciały :P Niesamowite uczucie a już 6 tyg później te ich wzajemne kopniaki czułam pod skórą ![]() A jako że to druga ciąża to spodziewam się wyczuwania ruchów dużo wcześniej ![]() My dzisiaj 10tc+5dni, za tydzień USG więc też już USG będzie super wyraźne
|
|
#1570 |
|
Raczkowanie
|
cześć kochane
ledwo żyję, mam tak ogromne mdłości że nie mogę normalnie funkcjonować, staram się WAS czytać regularnie no gorzej z pisaniem, ale licze że niedługo to się zmieni |
|
|
|
#1571 |
|
Zakorzenienie
|
Asiulka jaka piękna fotka
Zobaczcie niby 2-3 tyg różnicy a jak dziecko się zmienia. Niesamowite... Mdli mnie. Bleeeeeeeeeeee |
|
|
|
#1572 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie ukrywam, że trochę boję się o dzidzię, zresztą mąż też, więc na razie się wstrzymujemy... chociaż do wizyty. ![]() Ale śliczny widok.
|
|
|
|
|
#1573 |
|
Przyczajenie
|
Hej, hej, udało mi się przebrnąć wszystkie posty wreszcie, bo nie chcę być w tyle
Mam do was pytanko, co sądzicie o teście podwójnym ? Mój gin kazał mi się do następnej wizyty zastanowić czy robimy, bo wtedy będzie akurat odpowiedni czas. Czekam na tą wizytę z utęsknieniem, bo wtedy okaże się dopiero, czy w pęcherzyku cosik się rozwija, ale to dopiero 27.02 Mało się udzielam, bo ostatnia ciąża się skończyła niemal jak się zaczęła (3 tydzień), więc wolę ostrożnie z tą mega radością tym razem. Co nie zmienia faktu, że jestem ciekawa Waszych opinii na tema testu podwójnego oczywiście
|
|
|
|
#1574 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratulacjeeee!A ja mam kolejnego stracha (tylko nie mówcie, że jestem głupia... Otóż wyczytałam, że soja zawiera składnik podobny do estrogenu, który w przypadku płodu męskiego powoduje zaburzenia rozwoju narządów płciowych i żeby jej za dużo nie jeść... A ja już kilka razy byłam na sushi, gdzie jak wiadomo jest dużo sosu sojowego! Jadłam też z trzy razy zupę miso (z pasty sojowej), a dziś zrobiłam zupę chińską z warzywami i też dużą ilością sosu sojowego! Myślicie, że powinnam się bać???
|
|
|
|
|
#1575 |
|
Raczkowanie
|
Asiuulka89 gratukuje slicznej dzidzi! nie moge sie doczekać takiego zdjęcia z usg! !!!
„Ludzie są jak góry: wielcy wydają się z bliska mniejsi, a mali – więksi (…)” - Aleksander Świętochowski Alicja 06.08.2005 rok 3050 g 55 cm Hanna 27.03.2008 rok 3350 g 59 cm Dorotka 21.09.2012 rok 3540 g 58 cm Moje skarby! Kruszynka |
|
|
|
#1576 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ten wasz wątek mamusiowy jeszcze istnieje??? jak byłam w ciąży z kubusiem to podczytywać was bardzo lubiałamCytat:
Dzisiaj mam 7 godzin w szkole, znowu wymarznę, bo mamy strasznie zimno, ale dyr zabrania "okazywać" uczucia przy uczniach.....efektem tego przez dyżury na zimnych i wietrznych korytarzach w poniedziałek i wczoraj mam mega katar....zawsze mam krwotoki z nosa przy katarze i garściami łykam rytinoscorbin, a teraz nie mogę więc już się boję co w szkole będzie
|
|
#1577 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Dobrze że już rano w nocy takie głupoty mi sie śniły masakra ... Cytat:
śliczna focia !!!Widzę że juz oglądania wózków ruszyły - ja jeszcze nie przeglądam zacznę po połowie Baobabek ubierz się cieplutko, cholerne oszczędności
|
|
#1578 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny w ktorym tygodniu ciazy widac juz cos na USG? a w ktory tyg slychac juz bijace serduszko?
Napiszcie mi jeszcze prosze jak lekarz liczy dlugosc ciazy? Od ostatniej @ czy owulki? Z gory dzieki za info
|
|
|
|
#1579 |
|
Rozeznanie
|
W 4-5 tc widać już pęcherzyk. W 6-8 tc widać zarodek i serduszko. Ja zobaczyłam w 6. Lekarz liczy ciąże od dnia ostatniej @.
|
#1580 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1581 | |
|
Wtajemniczenie
|
helouł!
Cytat:
nie wierzysz we mnie ?? hihihi bliźniaki to ja wykluczam wiec o to pytac nie będę |
|
|
|
|
#1582 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#1583 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 08:25 ---------- Poprzedni post napisano o 08:17 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1584 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No nic, mogę liczyć tylko na to, że będę miała córeczkę, to wtedy przestanę się stresować... |
|
|
|
|
#1585 |
|
Wtajemniczenie
|
dzień dobry
dziś u mnie piękne słonko choć mrozisko nadal trzyma ale jakoś tak od razu lepiej
|
|
#1586 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziewczyny sie zamknely w klubie i tak plotkuja mam nadzieje ze nie bedzie zazdrosna bo moja corka to taki mamon mama i mama Lukrecja czyz Ty wczoraj nie bylas iu lekarza ??
|
|
|
|
|
#1587 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien Dobry
![]() W nocy mialam pobrana bete. Wynik 60 000 ![]() a w piatek bylo 30 000 ![]() zaraz pojde na usg w koncu
|
|
|
|
#1588 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zwłaszcza jeżeli nic ma niczego niepokojącego to lepiej cierpliwie poczekać
|
|
|
|
|
#1589 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1590 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lućka o której masz lekarza ?
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:25.

chyba przez ten stresowaty dzień wczoraj.
Luteinka idzie w ruch i ma być już pięknie cały czas 

dzisiaj jestem baaaardzo szczesliwa 

zazdroszczę Ci

Mało się udzielam, bo ostatnia ciąża się skończyła niemal jak się zaczęła (3 tydzień), więc wolę ostrożnie z tą mega radością tym razem. Co nie zmienia faktu, że jestem ciekawa Waszych opinii na tema testu podwójnego oczywiście