|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#55651 | ||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XII część zakręconej opowieści
Ekstraaaaa
ta wiadomość niezmiernie mnie cieszy![]() Cytat:
![]() Jutro może będę mieć ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#55652 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Bardzo dziękuje Miskaa bardzo naturalny ci kolorek wyszedł, podoba mi się ![]() Oj miejmy nadzieję, dziękuje ślicznie A moja mama mnie wczoraj zdziwiła, wyczytała gdzieś o olejku arganowym i orzechu włoskim, że dobrze działają na włosy i teraz zamierza kupić Chyba ją też wciągnęło
|
||
|
|
|
#55653 |
|
Kazar Lady
|
![]() eeee jak wyschna i jak je umyję normalnie to mam nadzieję ze ta naturalność sie skończy, maja być mega kruczoczarne z niebieskimi błyskami w słońcu |
|
|
|
#55654 |
|
Zakorzenienie
|
Tak w ogóle to się nie mogę doczekać jutrzejszego mycia
![]() Jutro w ruch pójdzie baza, masło shea dopiero w weekend ![]() Jutro chyba u mnie będzie Jantar
|
#55655 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#55656 |
|
Strażnik Wizażu
|
Teraz to wstyd wrzucać swoje bidy, ale dobra
dowód, że dobrze się kamuflują w wersji kręconej, którą wolę patrzcie, ścięłabym do końca szyi z 10-15cm od dołu...mam niby 3 warstwy w sumie, ale wygląda na to, że jednak jest ich więcej ![]() W niedzielę hennowałam, więc powinnam dziś myć, ale chyba przeczekam do jutra (wyglądają w porządku)...odrosty mam jaśniejsze od reszty, muszę poprawić ciemnym brązem ![]() EDIT: Muszę się też poskarżyć na fotografa - TŻta. Zdjęcia jakieś od dołu robione, nie mam takich 'męskich' plecków Edytowane przez DMkAnia Czas edycji: 2012-02-07 o 18:58 |
|
|
|
#55657 |
|
Zakorzenienie
|
użyłam pierwszy raz żelu na włosy. Chyba muszę się nauczyć go obsługiwać
![]() Jak to robicie, że loki macie takie grube? Mi się robią z cieniutkich pasemek
|
#55658 | |
|
Kazar Lady
|
Cytat:
nawet fotografów mamy podobnych Twoje bidy są gęściejsze niż moje, ale raźniej ze we dwie mamy proste kolor fantastycznymoja niespodziewanka na głowie Edytowane przez Miskaa78 Czas edycji: 2012-02-07 o 19:05 |
|
|
|
|
#55659 | |
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
tylko potrzebuję aparat z samowyzwalaczem (rodzice mają No dobrze, będziemy się trzymać razem ![]() Musimy wspólnymi siłami jakiś wystrzałowy zestaw stworzyć o ile faktycznie te same produkty nam pasują ![]() Suple czekają na odbiór z doz - jutro podjadę. |
|
|
|
|
#55660 |
|
Raczkowanie
|
DMkAnia oj nie tnij
Te twoje ogonki wcale nie są złe, bo na zdrowe wyglądają, a jak w skręcie ładnie |
|
|
|
#55661 | ||||||||
|
Mod-Śnieżynka
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Nie widziałam odżywki Pottersa w Rossmanie. Ekonomiczniej wychodzi balsam Pottersa. Cytat:
Cytat:
). Ja widzę 3 warstwy. A co do cięcia? Kiedy miałaś krótkie, skręt był mocniejszy, dlugie - piękne fale. Eloe też o tym pisała. A jakie Ty wolisz i w jakich lepiej się czujesz? Jedne i drugie są piękne, bo zdrowe i błyszczące.Cytat:
. Nawet kiedy chwilowo zrobią mi się minimalnie cieńsze, po kilku godzinach wracają do grubych. Jednak na początku pielęgnacji miałam drobniejsze loki, im dłużej pielęgnuję (półtora roku), tym robiły się grubsze i takie zostały. |
||||||||
|
|
|
#55662 |
|
Rozeznanie
|
DMka nie tnij
śliczne są. A jak się kręcą to są cudowne![]() Miskaa o co chodzi z niespodziewanką? bo nie wiem
Edytowane przez pati_bc Czas edycji: 2012-02-07 o 19:23 |
|
|
|
#55663 | |
|
Kazar Lady
|
Cytat:
![]() przejrze dokładniej Twoje produkty, bo te, które zgapiałam od Ciebie mi służą ![]() mam pełno antenek na całej głowie
|
|
|
|
|
#55664 |
|
Zadomowienie
|
Basiu, dziękuję za pomysł, żeby zszyć kilka mniejszych ściereczek. Moja ma wymiar 40x40, więc na razie zobaczę, czy będę umiała z niej korzystać.
Pottersa kupiłam w Realu i wzięłam balsam, nie odżywkę. Pojutrze będę próbowała żelu Isana. Wyczytałam w starusieńkich postach, że można go też nakładać wieczorem po myciu i nie odgniatać, bo odgniotą się same. DMkAnia, obejrzałam Twoją galerię i masz boskie, cudowne i niesamowite włosy. Ten połysk, blask, ten skręt, ten kolor |
|
|
|
#55665 |
|
Raczkowanie
|
Kochane przyjmiecie zakręconą (3a) do swojego grona w nowym wątku? Wkupne zdjęcia. CG jako tako stosuję od prawie pół roku. Szału nie ma
|
|
|
|
#55666 |
|
Rozeznanie
|
Aaaaa
tosz to nic złego, bejbiaki ochocze są
Edytowane przez pati_bc Czas edycji: 2012-02-07 o 19:37 |
|
|
|
#55667 | |||
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
![]() Cytat:
w długich kręconych się nie widziałam, więc chcę takie mieć choć przez chwilę. Tylko ta gęstość (a raczej jej brak) mi przeszkadza...idę pobuszować w starych zdjęciach, zobaczę jakie były kiedyś. Może coś wrzucę ![]() Cytat:
Masa baby hair! Zgapiaj ile wlezie
|
|||
|
|
|
#55668 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Witamy i zapraszamy opisz swoją pielęgnację
|
|
|
|
|
#55669 | |
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:39 ---------- Poprzedni post napisano o 20:37 ---------- Wbijaj dokładnie, opisz swoją pielęgnację. Będzie łatwiej pomóc |
|
|
|
|
#55670 | |
|
Kazar Lady
|
Cytat:
![]() od ostatniego hennowania nie miałam możliwości dojrzec tych baby hairów moze sie czupryna zagęści
|
|
|
|
|
#55671 |
|
Raczkowanie
|
Nowy wątek i już 4 strony, szybko
![]() Kascysko wszystkiego naj !!! ![]() Basia piękne loczki, mocny skręt mam pytanie, wiesz może czy w Cz jest jeszcze drogeria Natura?iga_s cudne fale z moimi akumulatorkami tez się coś dzieje, naładowane dają radę przez godzinę ;]Nie moge się 'dogadać' z moimi włosami ostatnio, są takie nijakie. Ostatnio kokosowanie znów nie wypaliło, w ogóle są takie oklapnięte, nic im nie odpowiada Mam nadzieję, że to wina tego mrozu, mógłby odpuścić już ;]Aaa, odżywki Alterry są w większym opakowaniu , +25%
|
#55672 |
|
Kazar Lady
|
|
|
|
|
#55673 | ||||||
|
MatkaPrzełożonaCurlitanek
|
Nie chce nawet próbować. Gdybym miała to robić sama, to pewnie wsadziłąbym sobie w oko
Cytat:
Cytat:
![]() U mnie liczy się spokój skóry, więc standardowo to, co łagodzi być musi. Do tego cała reszta. Cytat:
![]() a ja lubię Szczególnei żółtą z filtrem Cytat:
Używam tylko na wyjścia. Jedyna kolorowa pomadka Cytat:
Cytat:
|
|
#55674 |
|
Raczkowanie
|
kamki śliczne
DMkAnia bije od nich blaskiem i zdrowiem
|
#55675 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nawet były nawilżone po dotarciu do szkoły, a spodziewałam się puchu. Powinno być lepiej, chyba będzie co raz cieplej ![]() Po olej do Auchana jadę chyba w piątek. Kascysko - były jeszcze jakieś ciekawe oleje oprócz tego? Kupię jeszcze emulsje Glorie, może spróbuje jakiegoś innego pottersa - może podpasuje. Czepek też by się nowy przydał ![]() Ktoś pisał o małym czepku z biovaxa - też miałam takie wrażenie, włosy mi się nie mieściły
|
|
|
|
|
#55676 | |
|
Kazar Lady
|
Cytat:
zamiast moich przezroczystych mialam dłuższe czarne ilościowo tyle samo, co swoich
|
|
|
|
|
#55677 | |||||||||||
|
MatkaPrzełożonaCurlitanek
|
Cytat:
Może być tak, że dopiero się przyzwyczaja, więc jest nieco zdezorientowana. I może być tak, ze niedokłądnie płuczesz włosy przy skórze. Ale... moze być też tak, ze podobnie do Chatul szampon z siarczanem jest Ci niezbędny. Kontynuuj, przyglądaj się. Daj skórze około półtora miesiaca, dwa na przyzwyczajenie. Cytat:
Po zapachu, czyli niewiele - olej marula zawierający sporo antyoksydacyjnej witaminy C. I cała kupa zapachów, konserwant, barwnik. Cytat:
Cytat:
Takie cuda - miracle też tam są ![]() Cytat:
W jakim celu chciaąłbyś ją przechowywać? świeża najlepsza.Cytat:
Cytat:
No coś Ty... dla własnej wygody? Dla własnej wygody zamkniemy wizaż Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Idę zmyć orzech Pottersem z arniką (nigdy więcej ![]() Nałożę i wracam do Was
Tote este mizeriă in faţă de eternitate Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach! MÓJ IDEAŁ Edytowane przez Eloe77 Czas edycji: 2012-02-07 o 20:03 |
|||||||||||
|
|
|
#55678 | ||
|
Zakorzenienie
|
Witam dziewczyny... córka marnotrawna zagląda do Was
teskniłam za Wami strasznie ![]() Nic dziwnego, że nie nadążam za wątkiem... dzisiaj założony a tu na dzień dobry 4 str, czytając modliłam się, żeby w trakcie nie przybyły następne... Moje włoski są... hmmm pielęgnowane, ale zazwyczaj proste (wiem wiem... jestem okropna). Dzisiaj zafundowałam sobie kręcone. Olejowałam się całe ranek Alterrą antycelulitową i wyszło fajnie. Włoski trochę urosły i wybieram się do fryzjera końcówki ścinać.. i może grzywkę trochę bo są za brodę już ![]() Cytat:
![]() A włoski fajnie wyszły na takie ekstremalne warunki to nawet bardzo fajnie ![]() Cytat:
)na drugi dzień mam ich tak mało... nie wiem jak w lokach... ale pewnie jutro będzie podobnie. Dawno ich nie ratowałam kręconych na drugi dzień ![]() i w takich momentach czuję coś w stylu "co ja tu robię z moimi nędznymi kręciołami" ![]() Także dziewczyny - z nowymi się zapoznaję. Stałe bywalczynie witam ze skruchą i przepraszam, ze nie mam czasu być na bieżąco. Postaram się teraz dopóki mam wolne ![]() A tutaj wloski moje dzisiaj, ale zdjęcia po zmroku niestety tylko. Jak mi DmkA kazała zrobić było już ciemno ![]() Luźniejszy skręt bo już są chyba najdłuższe w karierze Ale są serpentynki gdzie niegdzie Uczepiłam się, ze chcę długie więc teraz będę pewnie coraz blizej fal... przy głowie niemal rozkręcone (może się odzwyczaiły? Daaawno nie widziały dyfuzora a tu taki szok dzisiaj )
It is NOT an addiction - It's a hobby!!! ... And when your heart begins to bleed You're dead, and dead, and dead -- indeed. Edytowane przez MgielkaM Czas edycji: 2012-02-07 o 20:12 |
||
|
|
|
#55679 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Dziękuję Zdjęcia robię, pewnie za niedługo wrzucę kilka dla porównania
|
|
|
|
|
#55680 |
|
Zadomowienie
|
O, a jakiego typu to czepek? Pewnie nie foliowy? Bo w sklepach najczesciej widuje takie a obecnie mam taki ale jest juz bardzo rozciagniety i poluje na nowy. Myslicie ze taki jak ten pierwszy tez sie nada do olejowania i do masek?
DMka rzucilam okiem na Twoje zdjecia w galerii, nie tnij Chyba ze oczywiscie w krotkich lepiej sie czujesz
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 4 (0 użytkowników i 4 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:04.

ta wiadomość niezmiernie mnie cieszy
Zakupoholizm jak nie wiem

. Nie pokazywałam, bo w ostatnich dniach była maskakra. Pomogły rady dziewczyn (podcięcie, płukanka octowa i keratyna, porządne oczyszczenie sles-em).

z 10-15cm od dołu...mam niby 3 warstwy w sumie, ale wygląda na to, że jednak jest ich więcej 

o ile faktycznie te same produkty nam pasują
Te twoje ogonki wcale nie są złe, bo na zdrowe wyglądają, a jak w skręcie ładnie 

Witamy i zapraszamy

teskniłam za Wami strasznie