Drżą rodzice, dziadkowie, sąsiadka, bo za chwilę BUNT DWULATKA! III-IV 2010 - Strona 49 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-07, 16:10   #1441
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa
Dot.: Drżą rodzice, dziadkowie, sąsiadka, bo za chwilę BUNT DWULATKA! III-IV 2010

nie nie ale otworzyli u nas pseudo centrum handlowe o takiej nazwie...

my poki co z rowerka zrezygnowalismy, na lato sie pomysli...

Aga ale ja nie mam za bardzo zdjec "calosci"przewaznie samej paszczy:P z wiadomego powodu
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 16:16   #1442
agnieszka09
Wtajemniczenie

Dot.: Drżą rodzice, dziadkowie, sąsiadka, bo za chwilę BUNT DWULATKA! III-IV 2010

PL MADZIA oj cos czuje,ze teraz bedziesz wszystkie zawody wygrywala w tej mini spodniczce kazdy bedzie chcial biec za Toba a ja tutaj w sportowym widzialam spodnie,leginsy z taka miniowka

DARUSIA ale ja bazuje na tych zdjeciach co jest Ciebie wiecej niz tylko twarz dla mnie wygladasz bardzo dobrze

---------- Dopisano o 17:16 ---------- Poprzedni post napisano o 17:15 ----------

DRCRON gdzie foteczki

http://s6.suwaczek.com/201003261565.png

ADRIANEK 11.10.2011

NASZ SLUB 11.08.2012
agnieszka09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 16:23   #1443
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Czytałyście to http://wiadomosci.onet.pl/swiat/arab...wiadomosc.html
Jak bym takiego dupka złapała. Chwila nieuwagi matki. Choc ja też już za bardzo Eryka nie pilnuje bo on taki samodzielny.

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 16:46   #1444
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez minka26 Pokaż wiadomość
w takim czasie to ja sama się nie wyrabiam

serio wasze dzieci się tak ubierają same?? muszę zacząć nauczać Amelkę, ona umie się rozebrać, a jak już jest goła to nie zamierza się ubierać i zwiewa po całej chacie
To ja nie wiem co ty robisz z rana ?

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
moja tez na golasa lubi ciekac,ale jakos z 2 tyg jej fascynacja jest wlasnie ubieranie sie,wiec niech cuduje

---------- Dopisano o 23:35 ---------- Poprzedni post napisano o 23:31 ----------

ja dzieciaki w 10 minut ubieram,nie mam wyjscia bo albo zagrzeje sie jedno albo drugie;p

przy 2 jest ZDECYDOWANIE WIEKSZA ORGANIZACJA:p
dokładnie

Plmadzia ja tam czekam na Twoje foty w tej kiecce .

Ja już w domku dupę grzeję , a dzieciaki mi chałupę roznoszą
Tz jutro chyba wyjedzie do wrocka .

Ja mam hulajnogę trzy kołową dla SZymka i Ola też się nią bawi . własnie sama nie wiem co jej kupię na urodziny albo hulajnogę , albo rowerek . z hulajnogą to trzeba tylko patrzeć żeby koła miała ok i nie robiła huku w domu . Ja kupiłam jakąś za 60 zł i jest super , a ma już prawie dwa lata
Stary 2012-02-07, 19:13   #1445
Darusiaaaa
Zakorzenienie

my hulajnoge na dzien dziecka kupimy,kuchnie na urodziny
A.Camus
Stary 2012-02-07, 20:10   #1446
drcron
Zakorzenienie

Agnieszka zaraz wstawię, tylko najpierw zaś musze posprzątac nasprzątałam się przyjechała znajoma z córcią i zaś balagan, a teraz mała sąsiadka u nas jest więc poczekam az pójdzie do domu Jule położę i zabiorę się za sprzątanie, bo teraz wstyd pokazać taki syf

drcron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 20:14   #1447
minka26
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agnieszka09 Pokaż wiadomość
MACHAJ my mamy canona eos1000...ale tak sobie jestem zadowolona.
ja też mam Canona 1000D i nie mam takich kolorów na jakich ustawieniach robisz?? ja w ogóle olałam ten aparat jakoś nie umiem się wkręcić w pstrykanie fotek, do tego jeszcze mi aparat spadł z szafy i obiektyw na maksymalnym zbliżeniu nie może ustawić ostrości dzwoniła do serwisu, ale koleś powiedział, że lepiej kupić nowy - będzie może ciut drożej, ale to już nowy

Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość
To ja nie wiem co ty robisz z rana ?
no więc: wstaję idę do łazienki myć włosy, potem je suszyć, umalować się, potem jem śniadanie i piję kawę, a potem szykuję i prasuję sobie ciuchy, ubieram się i na to schodzi mi ok. godziny jak Amelka śpi, jak nie śpi - zajmuje mi to od godziny do półtorej, a jak mała wychodzi gdzies ze mną i jeszcze musi zjeć i muszę ją ubrać nie nie ma opcji żebym wyrobiła się szybciej niż w 1,5 godziny
oczywiście jak zaśpię albo coś to mogę włosów nie myć, spiąć je i jakoś tam będę wyglądała, makijaż mogę zrobić ekspresowy i śniadanie jeść prasując. Pewnie jak bym pracowała to tak wyglądałoby moje szykowanie

ja mam problem z podawaniem Amelce antybiotyku, dostała taką zawiesinę okropną w smaku, wczoraj i dziś rano jakoś poszło, kończyło się najwyżej na odruchach wymiotnych. Lekarz poradził, żeby jej to z sokiem rozcieńczyć trochę, w ulotce zresztą tez tak piszą, ale po podaniu pierwszej dawki zarzygała całą kuchnię i tz'ta podam podałam jej jeszcze trochę i znów na śpiku wcisnęłam jej jeszcze ratami ok. 4ml (powinna 5ml), więcej się bałam, że znów wyrzyga wszystko jutro z rana tz'ta wyślę do przychodni niech przepiszą coś innego, bo bez sensu ją tak męczyć. Boję się tylko, że dostanie zastrzyki, a nie będę miała jak z nią do przychodni jeździć, bo auto u mechanika wszystko nam się rypie ostatnio
Stary 2012-02-07, 20:21   #1448
aneczkkaa
Zakorzenienie

evitka i jak tam wasza sprawa z tym ogrzewaniem ?? w czwartek bede sie widziała z sąsiadem bo teraz gdzieś pojechał to podpytam
20-12-14 10 tc
aneczkkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 20:26   #1449
evitka21
Zakorzenienie

drcron, to zdróweczka życzę i odpoczywaj, a nie roboty sobie domowej szukaj. wiesz jak jest-jedne dzień się człowiek lepiej poczuje, porobi coś, a potem kolejne trzy dni zdycha....

sara, bardzo dziękuję za opinię o wózeczku

ana, a który wy rowerek macie? ten z ramą w kształcie V, czy to popik taki ma?

machaj, piczko ty nie przepraszaj, tylko pisz jak najczęściej i jak najdłuższe posty
my też o dvd myślimy w kontekście wakacyjnego wyjazdu (jak do skutku dojdzie)

izz, ale ty chyba chciałaś drewniany? ja jednak metalowy
z tym mierzeniem nogi to wiem, czytałam na tej stronce co kiedyś sara wklejała.Choć mojej jeszcze nie mierzyłam

Cytat:
Napisane przez agnieszka09 Pokaż wiadomość
PL MADZIA prosze Cie Ty to jestes ,,biegajacy sex,,polowa plci przecinej biega tylko po to aby za Toba pobiegac chociaz chwilke na legalu
czytaj: "pogapić się na superjędrny tyłeczek madzi"

ta hulajnoga, to też niegłupie. Fajne są te trzykołowe, tak faktycznie stabilnie wyglądają i fajne silikonowe kółeczka mają....

dziewczyny jak myślicie z tym hamulcem w rowerku? warto z tym brać czy nie?

evitka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 20:28   #1450
minka26
Wtajemniczenie

Evitka z hamulcem to chyba tak bardziej przyszłościowo, potem jak nauczy się szybciej jeździć to może się przydać. Ja tez musze się zabrać za wybieranie i czytanie o tych rowerkach ale mi nie idzie

widziałyście to??? http://wiadomosci.onet.pl/wideo/nowo...y,43994,w.html

aż się poryczałam kurna dziecko 1200g a ktoś do piwnicy podrzucił nawet małej pępowiny nie zawiązali
Stary 2012-02-07, 20:35   #1451
aneczkkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez evitka21 Pokaż wiadomość
nie zawsze aż takie ale niedawno było za jeden miesiąc chyba 486zł, a za drugi jakoś 380zł (raz na 2 miechy dostajemy od razu 2 rachunki,niby prognozowe, i czasem się zdarzało, że wtedy następny był np."tylko" 200zł, ale to rzadko. Ostatnio co najmniej 380zł jest, co i tak jest dla mnie kosmosem w takim kurniku)
evitka no ale to tak nie płacisz tak dużo nam dzis przyszedł rachunek 278 zł za jeden miesiąc (mieszkanko 30 m2) jednak gaz to gaz, za wygode trzeba pacić

---------- Dopisano o 20:35 ---------- Poprzedni post napisano o 20:31 ----------

Dużo zdrówka wszystkim chorym

Maciej dzis pokasłuje mam nadzieje że nic poważnego z tego nie wyniknie bo na weekend jedziemy do tz brata (odnowiliśmy znajomość) , szkoda byłoby wszystko odwoływać.
20-12-14 10 tc
Stary 2012-02-07, 20:39   #1452
evitka21
Zakorzenienie

aneczka, czekamy na wizytę kominiarzy-zarządca ich nam umówi.

Ale jak będziesz miała szanse to zapytaj co by poradził. Szczególnie na ten wiatr kuchenny-taka utrata ciepła i wiatr nie są normalne nawet jak kuchenka zasysa sobie ten tam tlen. Zresztą nigdy w życiu nie widziałam żeby u kogokolwiek AŻ TAK zasysało .Dziś nawet u koleżanki byłam i u niej nawet kratki nie ma (znaczy spadła czy coś ) tylko ta wielka dziura i ani ciut wiaterku czy dmuchania nie było. Hipotez czemu tak jest mamy co najmniej kilka, ale teraz będziemy się radzić tego kominiarza co z tym zrobić

---------- Dopisano o 20:39 ---------- Poprzedni post napisano o 20:37 ----------

480zł czy nawet 380zł za JEDEN miesiąc (i to nie te mroźne teraz) za ogrzanie 40m to niedużo?
nawet się boję pomyśleć co przyjdzie teraz....

Stary 2012-02-07, 20:44   #1453
aneczkkaa
Zakorzenienie

Cytat:
aneczka, czekamy na wizytę kominiarzy-zarządca ich nam umówi.

Ale jak będziesz miała szanse to zapytaj co by poradził. Szczególnie na ten wiatr kuchenny-taka utrata ciepła i wiatr nie są normalne nawet jak kuchenka zasysa sobie ten tam tlen. Zresztą nigdy w życiu nie widziałam żeby u kogokolwiek AŻ TAK zasysało .Dziś nawet u koleżanki byłam i u niej nawet kratki nie ma (znaczy spadła czy coś ) tylko ta wielka dziura i ani ciut wiaterku czy dmuchania nie było. Hipotez czemu tak jest mamy co najmniej kilka, ale teraz będziemy się radzić tego kominiarza co z tym zrobić

---------- Dopisano o 20:39 ---------- Poprzedni post napisano o 20:37 ----------

480zł czy nawet 380zł za JEDEN miesiąc (i to nie te mroźne teraz) za ogrzanie 40m to niedużo?
a za jeden kurde mi sie powaliło że za dwa,wybacz

a sprawdzasz te rachunki ze stanem faktycznym ? bo nam tak porobili te prognozy ze makabra , wkurzylam sie wysłałam tz do gazowni zmienił taryfę i mamy teraz rachunki co miesiąc a stan podaje sama
20-12-14 10 tc
Stary 2012-02-07, 20:45   #1454
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:
z tym mierzeniem nogi to wiem, czytałam na tej stronce co kiedyś sara wklejała.Choć mojej jeszcze nie mierzyłam
Tak ale jak będzie fajny metalowy to zmienię zdanie
Stary 2012-02-07, 21:12   #1455
evitka21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aneczkkaa Pokaż wiadomość
a za jeden kurde mi sie powaliło że za dwa,wybacz

a sprawdzasz te rachunki ze stanem faktycznym ? bo nam tak porobili te prognozy ze makabra , wkurzylam sie wysłałam tz do gazowni zmienił taryfę i mamy teraz rachunki co miesiąc a stan podaje sama
no bo ja tak napisałam dziwnie, ze raz na 2 miesiące przychodzą, ale chodziło mi, że przychodzą na raz 2 rachunki.

Wiesz co nie sprawdzałam, ja się nie znam, ale muszę tż powiedzieć. Choć ostatnio z rachunkiem były takie różne warianty, m.in. właśnie taki spis z natury, ale coś tam tż bąkał, że to to samo, niemniej masz rację-warto sprawdzić.
A licznik może "kłamać"? czy nie bardzo?

Cytat:
Napisane przez izazula Pokaż wiadomość
Tak ale jak będzie fajny metalowy to zmienię zdanie
właśnie szukam potem (lub jutro podlinkuję), skoro tyle was o rowerkach myśli to liczę że wspólnie sobie poomawiamy co nieco w tym temacie i pomożecie mi podjąć decyzję.

---------- Dopisano o 21:12 ---------- Poprzedni post napisano o 20:59 ----------

machaj, a mój tż taki tablecik mały zamiast dvd znalazł, fajne bo nie ma płyty (no, wejścia) i można łatwiej jakoś na zagłówku by zamontować czy coś
http://allegro.pl/tablet-goclever-ta...082809822.html

Stary 2012-02-07, 21:27   #1456
drcron
Zakorzenienie

no to wklejam fotki
na razie 2 ściany już prawie gotowe, ale pomału pomału dobrnę do całości muszę tylko lżejszą wiertarkę znaleźć bo naszą ciężko mi utrzymać :P

a wymyśliłam sypialnię
kolor ścian 2 czarny, a dwie turkus albo biały łóżko to z ikei metalowe białe i biała szafa na całą ścianę a sufit przy białych ścianach różowy taki mocny co myślicie o tym ?

Stary 2012-02-07, 21:33   #1457
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
ja mam problem z podawaniem Amelce antybiotyku, dostała taką zawiesinę okropną w smaku, wczoraj i dziś rano jakoś poszło, kończyło się najwyżej na odruchach wymiotnych. Lekarz poradził, żeby jej to z sokiem rozcieńczyć trochę, w ulotce zresztą tez tak piszą, ale po podaniu pierwszej dawki zarzygała całą kuchnię i tz'ta podam podałam jej jeszcze trochę i znów na śpiku wcisnęłam jej jeszcze ratami ok. 4ml (powinna 5ml), więcej się bałam, że znów wyrzyga wszystko jutro z rana tz'ta wyślę do przychodni niech przepiszą coś innego, bo bez sensu ją tak męczyć. Boję się tylko, że dostanie zastrzyki, a nie będę miała jak z nią do przychodni jeździć, bo auto u mechanika wszystko nam się rypie ostatnio
ja jak małemu podawałam leki to na w miare pusty żołądek żeby nie mógł pawia puścić, jak było że podczas posiłku, to po 2 łyżkach kaszki lub zupy lekarstwo, to nie miał czym pawić. I tym sposobem co kiedyś P0P mówiła kierowałam na policzeki od razu picie lub jedzenie. Jak nie bedzie przyjmowała syropów to chyba tylko zastrzyki
Cytat:
jak duża różnica w cenie to ja bym brała bez hamulca. Dziecku i tak najłatwiej hamować nogamidlatego w tych rowerkach 12`` kołach są najczęściej hamulce w pedałach. Eryk hamulec w hulajnodze zaczał używać jak miał około 5 lata tak to piętamii moim zdaniem jezeli chcesz mieć trzylatka na rowerku zwykłym to nie ma sensu ten hamulec. To pisząc patrze na doświadczenie z Erykiem. Bo jakbym miała brać jak mi się zdaje to ten hamulec jest przydatny, ale życie pokazuje co innego. Ja mieszkam na górce, a widzę że dzieciaki jak mają te rowerki ro tylko z nóg korzystają
Cytat:
te rachunki to strasznie duze za ten metrażTak nie pomyślałam, ale jutro spytam się ojca co on radzi, on pracował w spółdzielni mieszkaniowej jako kierownik budowlany

Mój maluszek jakiś taki dzisiaj wrzeszczący, albo przychodzi i się tuli, albo ma focha i wszystkim w zasięgu rzuca, razem ze sobąMam nadzieję że tylko dzisiaj

---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:30 ----------

Cytat:
Napisane przez drcron Pokaż wiadomość
a wymyśliłam sypialnię
kolor ścian 2 czarny, a dwie turkus albo biały łóżko to z ikei metalowe białe i biała szafa na całą ścianę a sufit przy białych ścianach różowy taki mocny co myślicie o tym ?
Mi się bardzo podobają te łóżka metalowe ale takie miedziane kolorem. Sciany w sypialni miał w fiolecie takim ciepłym, ale to jeszcze po poprzednich mieszkańcach. Myśle że zamiast tych zimnych kolorów co podałaś wolałabym w sypialni coś ciepłego i przytulnego, żeby lepiej wypocząć

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 21:33   #1458
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
ja też mam Canona 1000D i nie mam takich kolorów na jakich ustawieniach robisz?? ja w ogóle olałam ten aparat jakoś nie umiem się wkręcić w pstrykanie fotek, do tego jeszcze mi aparat spadł z szafy i obiektyw na maksymalnym zbliżeniu nie może ustawić ostrości dzwoniła do serwisu, ale koleś powiedział, że lepiej kupić nowy - będzie może ciut drożej, ale to już nowy

no więc: wstaję idę do łazienki myć włosy, potem je suszyć, umalować się, potem jem śniadanie i piję kawę, a potem szykuję i prasuję sobie ciuchy, ubieram się i na to schodzi mi ok. godziny jak Amelka śpi, jak nie śpi - zajmuje mi to od godziny do półtorej, a jak mała wychodzi gdzies ze mną i jeszcze musi zjeć i muszę ją ubrać nie nie ma opcji żebym wyrobiła się szybciej niż w 1,5 godziny
oczywiście jak zaśpię albo coś to mogę włosów nie myć, spiąć je i jakoś tam będę wyglądała, makijaż mogę zrobić ekspresowy i śniadanie jeść prasując. Pewnie jak bym pracowała to tak wyglądałoby moje szykowanie

Ja nie myję włosów , więc rano wstaję , myję się ubieram ( ciuchy mam już naszykowane ) potem dzieciaki budzę do kuchni ja jem ze dwie kanapki , piję kawę . dzieciaki jedzą same płatki , ale mało bo zaraz mają w przedszkolu śniadanie . Ubieram je i wychodzę . więc dlatego mi to godzinkę zajmuje . No i ja się nie maluję .

Cytat:
drcron, to zdróweczka życzę i odpoczywaj, a nie roboty sobie domowej szukaj. wiesz jak jest-jedne dzień się człowiek lepiej poczuje, porobi coś, a potem kolejne trzy dni zdycha....

sara, bardzo dziękuję za opinię o wózeczku

ana, a który wy rowerek macie? ten z ramą w kształcie V, czy to popik taki ma?

machaj, piczko ty nie przepraszaj, tylko pisz jak najczęściej i jak najdłuższe posty
my też o dvd myślimy w kontekście wakacyjnego wyjazdu (jak do skutku dojdzie)

czytaj: "pogapić się na superjędrny tyłeczek madzi"

ta hulajnoga, to też niegłupie. Fajne są te trzykołowe, tak faktycznie stabilnie wyglądają i fajne silikonowe kółeczka mają....

Jak dziecko starsze ma na tym jeździć to zobacz sobie na you tube jak dzieciaki na tym zasuwają . z górek nawet zjeżdżają . dlatego ja bym chciała z hamulcem

Cytat:
Evitka z hamulcem to chyba tak bardziej przyszłościowo, potem jak nauczy się szybciej jeździć to może się przydać. Ja tez musze się zabrać za wybieranie i czytanie o tych rowerkach ale mi nie idzie

widziałyście to??? http://wiadomosci.onet.pl/wideo/nowo...y,43994,w.html

aż się poryczałam kurna dziecko 1200g a ktoś do piwnicy podrzucił nawet małej pępowiny nie zawiązali
nie skomentuje nawet , dobrze że malutka żyje
Stary 2012-02-07, 21:40   #1459
Darusiaaaa
Zakorzenienie

a ja sie zryczalam auto nam kotka przetracilo,polamana szczeka,krew z uszu,nosa,lapki polamane,koszmar,ojciec go zbieral z ulicy blady i siny, wet przyjechal ,uspil ,mama mowi ze ojciec to az sie polewac musial woda w lazience bo szedl jak pijany i by zemdlal...jego ukochany kot to byl...masakra

Minka dobrze ze napisalas co tam jest,nawet nie wchodze w linka

Aga ja tam uwielbiam te twoje zdjecia,na facebooku czesto ogladam)

---------- Dopisano o 21:40 ---------- Poprzedni post napisano o 21:39 ----------

nam za 2 miesiace pradu 314 zl przyszlo myslelismy ze to sporo,tu jeszcze boiler jest ,mieszkanie 48m...
A.Camus
Stary 2012-02-07, 21:46   #1460
drcron
Zakorzenienie

zdjęcia się nie dodały

a co z Pop? nie odzywa się
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCF0210.jpg (77,6 KB, 42 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCF0211.jpg (81,5 KB, 41 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCF0212.jpg (87,9 KB, 48 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCF0220.jpg (73,2 KB, 44 załadowań)

Stary 2012-02-07, 21:51   #1461
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
Libra tak ku przypomnieniu, albo też dla innych co biegają w tesco widziałam fajne ciuchy do biegania, i naprawdę fajna jakość i cena, bo za leginsy 49 zł to fajna cena, a bluzki za 29 zł, już z tym wszytym stanikiem że nawet bez sportowego stanika nic nie lata
no niestety daleko mam do tesco
Cytat:
Czytałyście to http://wiadomosci.onet.pl/swiat/arab...wiadomosc.html
Jak bym takiego dupka złapała. Chwila nieuwagi matki. Choc ja też już za bardzo Eryka nie pilnuje bo on taki samodzielny.
co za skur..... uciełabym mu normalnie

Kiepski dzień dzisiaj mielismy.Mikołaj cos sobie w oko zrobił i nie wiem czy sobie czymś uraził czy cos tam ma w tym oku.
Na podwórku bylismy i zatarł rękawicą pełna paprochów i koniec jak zaczął płakać ,poszlismy do domu ,ale nie dał sobie zobaczyć ,oko czerwone natarte az w końcu zasnął z tego wszystkiego.
Jak sie obudził po południu to to samo rykolił cały czas ze mną chciał ,niby otworzył i normalnie patrzył ale czerwone ma.
W sumie tak do wieczora plakał co chwila.A wieczorem już jak się poszłam myć to sie tak rozryczał że aż szlochał za mną.Wykapałam go na syrenie ,kolacji nie zjadł i usnał przytulony do mnie.
Nie wiem co jutro z tym okiem bedzie rano ,wybieram się do okulisty.
Jak myslicie czy taki okulista dla dorosłych chyba tez moze zajrzeć czy on tam cos ma?jesli sie okaże że tak to pojedziemy do kliniki okulistycznej.
Bo do okulisty dziecięcego kawał drogi mamy,wiec myslałam że pojadę do tego co ja chodzę.
Jeszcze chyba jakiś katar złapał ,albo to tak z tego płaczu może.

A tu widzę tez sie pochorowały ,zdrowia życzę.

Co do szykowania rano jak mam gdzieś wyjść z dzieckiem to ja minimum tez z 1,5 godz. potrzebuję.
Muszę umyć się,zrobić włosy,makijaż ,zjesć śniadanie ,nakarmic małego ,on dopiero na nocniku posiedzie z pół godz. więc sie schodzi.

Mój się sam nie ubiera i długo się jeszcze na to nie zanosi.

My rowerek kupimy dopiero na lato , nad prezentem się nie zastanawiałam jeszcze ,a u nas to już w sobotę nie wiem czy coś dostanie akurat na urodziny czy później.
Imprezy żadnej nie będzie , tort upiekę oczywiście ,ale w zasadzie dla nas, jeśli ktos przyjedzie to dobrze nie to tez dobrze.No takie mam podejście

---------- Dopisano o 21:51 ---------- Poprzedni post napisano o 21:48 ----------

Cytat:
a ja sie zryczalam auto nam kotka przetracilo,polamana szczeka,krew z uszu,nosa,lapki polamane,koszmar,ojciec go zbieral z ulicy blady i siny, wet przyjechal ,uspil ,mama mowi ze ojciec to az sie polewac musial woda w lazience bo szedl jak pijany i by zemdlal...jego ukochany kot to byl...masakra
Tak mi przykro

O tym dziecku tez nawet nie czytam ,za duzo tego ostatnio
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 21:56   #1462
minka26
Wtajemniczenie

Cytat:
ja jak małemu podawałam leki to na w miare pusty żołądek żeby nie mógł pawia puścić, jak było że podczas posiłku, to po 2 łyżkach kaszki lub zupy lekarstwo, to nie miał czym pawić. I tym sposobem co kiedyś P0P mówiła kierowałam na policzeki od razu picie lub jedzenie. Jak nie bedzie przyjmowała syropów to chyba tylko zastrzyki

jutro będę koniecznie na polik celowała. Własnie jak jej dajemy ten antybiotyk to ma picie, jedzenie, jakieś żelki nawet, dużo poustawiane, żeby mogła przegryźć, ale tylko przepija ostatecznie. Jutro rano musze skupić się na tym, żeby w polik jej celować ale to wszystko na chama, bo jak ona widzi ten syrop to od razy ryk i ucieka, a inne na kaszel (ma 3) sa takie średnio smaczne i łyka ładnie, nawet jak kaszle to sama woła, żeby jej dać. Czyli ten musi być okropny strasznie

Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość
Ja nie myję włosów , więc rano wstaję , myję się ubieram ( ciuchy mam już naszykowane ) potem dzieciaki budzę do kuchni ja jem ze dwie kanapki , piję kawę . dzieciaki jedzą same płatki , ale mało bo zaraz mają w przedszkolu śniadanie . Ubieram je i wychodzę . więc dlatego mi to godzinkę zajmuje . No i ja się nie maluję .
no własnie ja się trochę grzebię musze przyznać, ale pewnie dlatego, że rzadko mi się gdzieś rano spieszy

Cytat:

---------- Dopisano o 21:40 ---------- Poprzedni post napisano o 21:39 ----------

nam za 2 miesiace pradu 314 zl przyszlo myslelismy ze to sporo,tu jeszcze boiler jest ,mieszkanie 48m...
biedny kotek

daria to dużo macie, my mamy 47m2 i płacimy 120-150zł na dwa miesiące, ale my nie mamy bojlera.
Stary 2012-02-07, 22:13   #1463
evitka21
Zakorzenienie

Cytat:
jak duża różnica w cenie to ja bym brała bez hamulca. Dziecku i tak najłatwiej hamować nogamidlatego w tych rowerkach 12`` kołach są najczęściej hamulce w pedałach. Eryk hamulec w hulajnodze zaczał używać jak miał około 5 lata tak to piętamii moim zdaniem jezeli chcesz mieć trzylatka na rowerku zwykłym to nie ma sensu ten hamulec. To pisząc patrze na doświadczenie z Erykiem. Bo jakbym miała brać jak mi się zdaje to ten hamulec jest przydatny, ale życie pokazuje co innego. Ja mieszkam na górce, a widzę że dzieciaki jak mają te rowerki ro tylko z nóg korzystają

te rachunki to strasznie duze za ten metrażTak nie pomyślałam, ale jutro spytam się ojca co on radzi, on pracował w spółdzielni mieszkaniowej jako kierownik budowlany
no właśnie, bo pierwsza moja myśl, była na pewno "bez hamulca", ale potem się zaczęłam zastanawiać....
chyba zostanę przy pierwszej myśli, i tak na wiosnę dostanie też taki "normalny" rowerek z kółkami bocznymi (koleżanka z uk przywiezie), pewnie jeszcze będzie za duży, ale na potem jak znalazł. A teraz póki co się pobuja na bezpedalskim
Różnica jest też w wadze, a to dla mnie ważne, bo rowerek będę pewnie do parku targać musiała pod pachą czy na plecach

jeśli będziesz miała okazję zapytać taty, to bardzo będę wdzięczna

Cytat:
.
o jak mi przykro , bardzo, bardzo wspóczuję

drcron, mi się takie zestawienie do sypialni by nie podobało-za dużo mocnych kolorów. Prędzej np turkus i biel, czy beż. Koleżanka ma jedną ścianę z tapetą, takie ni to kwiaty, ni to co, i do tego ściany w fuksji-fajnie wygląda.
No właśnie, a może jakąś tapetę na tą ścianę za głowami, i do tego reszta ścian gładkich w tej samej tonacji

U juli fajna ta firanka i jak ładnie kącik ze stolikiem zorganizowany. Ale sam pokój "za biały", ja bym tam kolor walnęła

libra, biedny miko , jak masz swojego bliżej, to pewnie że jedź, najwyżej jak sobie nie poradzi, to powie co dalej, ale ja myślę, że taki "normalny" wystarczy, w końcu miko już nie noworodek

Stary 2012-02-07, 22:21   #1464
lindsley
Zakorzenienie

Cytat:
Mi się bardzo podobają te łóżka metalowe ale takie miedziane kolorem. Sciany w sypialni miał w fiolecie takim ciepłym, ale to jeszcze po poprzednich mieszkańcach. Myśle że zamiast tych zimnych kolorów co podałaś wolałabym w sypialni coś ciepłego i przytulnego, żeby lepiej wypocząć
My dziś malowaliśmy pokój do którego chcemy z się ze spaniem przenieść... Miał być fiolet, wyszedł brudny róż Nigdy więcej kombinowania z pigmentami, ale to tak jest jak się chce oszczędzić

---------- Dopisano o 22:21 ---------- Poprzedni post napisano o 22:16 ----------

Libra szkoda Mika, musi go boleć. Ja to bym chyba od razu na IP jechała - szpital dziecięcy mam najbliżej ze wszystkich placówek. Ale zwykły okulista będzie ok. Trzymam kciuki żeby oczko nie bolało.

Darusia szkoda kotka

Michaś
lindsley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 22:27   #1465
libra777
Zakorzenienie

Dałam mu kidabion na noc na razie śpi spokojnie ,chyba nie ma nic gorszego niż jak dziecko cos boli

Ja mam sypialnie na jasny kolor ,ściany mam piaskowe a meble ciemne.
Wydaje mi się że ciemne ściany by mnie jakos dołowały.

Lind nie wiem czy tak się oszczędzi kupujac białą emulsję i pigmenty? taką gotową jak kupisz to jest o wiele wydajniejsza i malujesz tylko raz a taką z pigmentem zazwyczaj trzeba 2 razy.

Edytowane przez libra777
Czas edycji: 2012-02-07 o 22:29
Stary 2012-02-07, 22:33   #1466
Darusiaaaa
Zakorzenienie

minka my tez przewaznie mielismy 150-200 ale jak ja mialam ta pralke zepsuta to ona jedno pranie i 6 godzin potrafila prac,a ostatnie to juz orzegiela od 10 do19 ;/ i to dlatego,wiec wlasnie sie szykowalismy na spory rachunek,no i tv wlaczony non stop tez swoje jednak robi,u meli swiatlo w pokoiku przygaszone ale tez jest w nocy zapalone..

---------- Dopisano o 22:33 ---------- Poprzedni post napisano o 22:29 ----------

mnie tez pokoj julki sie ogolnie podoba,ale biela po oczach jednak bije...

sypielnia powinna byc taka milusia,nie bijaca w galy tylko taka na maksa przytulna. To co napisalas w moim wyobrazeniu bije po oczach
A.Camus
Stary 2012-02-07, 22:41   #1467
minka26
Wtajemniczenie

Cytat:
minka my tez przewaznie mielismy 150-200 ale jak ja mialam ta pralke zepsuta to ona jedno pranie i 6 godzin potrafila prac,a ostatnie to juz orzegiela od 10 do19 ;/ i to dlatego,wiec wlasnie sie szykowalismy na spory rachunek,no i tv wlaczony non stop tez swoje jednak robi,u meli swiatlo w pokoiku przygaszone ale tez jest w nocy zapalone..

---------- Dopisano o 22:33 ---------- Poprzedni post napisano o 22:29 ----------

mnie tez pokoj julki sie ogolnie podoba,ale biela po oczach jednak bije...

sypielnia powinna byc taka milusia,nie bijaca w galy tylko taka na maksa przytulna. To co napisalas w moim wyobrazeniu bije po oczach
kumam z pralką, dobrze, że już nową macie
no ale z bojlerem chyba i tak drożej wychodzi, tzta siostra ma 37m2, mieszkają z tz'tem sami, oboje pracują, więc dużo ich w domu nie ma, a mieli na poczatku jakoś 250zł, teraz wiem, że powymieniali żarówki na oszczędniejsze, pilnują ładowarek w kontaktach i innych pierdół i maja coś ok 200zł.

Libra spokojnie dorosły okulista będzie wiedział co jest grane, ja byłam z małą jakoś rok temu u babki, niby dzieciowa była, ale od dorosłego różniła się tylko tym, że miała zabawki nie używała żadnego sprzętu dla dzieci, nawet nei wiem czy takowy miała

Ja małej robię żyrandol z balona i sznurka właśnie mi kleju brakło już czuję, że on sie będzie nadawał, ale do piwnicy
Stary 2012-02-07, 22:51   #1468
libra777
Zakorzenienie

To w sumie nie chodzi o wadę tyko o zobaczenie czy cos jest w oku wiec myslę ze nie będzie problemu.

Wiecie ze zeżarłam od lata 25 kilo miodu juz dzisiaj kupiłam sobie trzy słoiki. Co jak co ale miodek to musi byc w domu
Stary 2012-02-07, 22:56   #1469
ania p
Zakorzenienie

Cytat:

Biedny kotek

Cytat:
Napisane przez drcron Pokaż wiadomość
zdjęcia się nie dodały

a co z Pop? nie odzywa się
Przestawiłabym łóżko z róg , bo mi się nie podoba jak jest na środku pokoju , ale to oczywiście mój gust i moje zdanie , no i te białe ściany , stolik by chociaż mógł byś kolorowy .

Cytat:
jutro będę koniecznie na polik celowała. Własnie jak jej dajemy ten antybiotyk to ma picie, jedzenie, jakieś żelki nawet, dużo poustawiane, żeby mogła przegryźć, ale tylko przepija ostatecznie. Jutro rano musze skupić się na tym, żeby w polik jej celować ale to wszystko na chama, bo jak ona widzi ten syrop to od razy ryk i ucieka, a inne na kaszel (ma 3) sa takie średnio smaczne i łyka ładnie, nawet jak kaszle to sama woła, żeby jej dać. Czyli ten musi być okropny strasznie

no własnie ja się trochę grzebię musze przyznać, ale pewnie dlatego, że rzadko mi się gdzieś rano spieszy

a.
Ja codziennie mam taki powstań o 7 więc albo szybko się wyrabiam , albo się grzebię i mniej śpię . także wybór jest tutaj prosty

Ja mam sypialnię z ikea
http://www.google.pl/search?q=hopen+...w=1280&bih=705
takie szfy mamy - narożną z lustrem , z lewej jedną 90 tkę . z prawej dwie 90tki i jedną 60tkę ale już z szybami mlecznymi . Wyro też ikea ale już z jakiejś innej kolekcji . Sazfki nocne , na komodę nie mam miejsca , ściany mam do tego pistacjowe ale tapeta a nie malowane . w jakieś kwiatki . Foto nie cyknę bo tam TZ kima
Stary 2012-02-07, 22:56   #1470
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

minka ja nie mogę wchodzić na takie wiadomości.Madzia już mnie nieźle wystraszyła swoim a nie czytałam do końca. Wystarczył

Cytat:
Wiesz co nie sprawdzałam, ja się nie znam, ale muszę tż powiedzieć. Choć ostatnio z rachunkiem były takie różne warianty, m.in. właśnie taki spis z natury, ale coś tam tż bąkał, że to to samo, niemniej masz rację-warto sprawdzić.
A licznik może "kłamać"? czy nie bardzo?

właśnie szukam potem (lub jutro podlinkuję), skoro tyle was o rowerkach myśli to liczę że wspólnie sobie poomawiamy co nieco w tym temacie i pomożecie mi podjąć decyzję.
Licznik może kłamać i to całkiem nieźle. U nas robili takie odczyty że któregoś kolejnego odczytu się okazało że mamy bardzo duzy niedobór, źle odczytali i zapisali duzo więcej niż było faktycznie. Mamy sporą nadpłatę i teraz gotujemy "za darmo" (juz zapłaciliśmy).
Jest też różnica w samodzielnym podawaniu stanu licznika i rozliczaniu np. comiesięcznym niż wg ichnych naliczeń i prognoz. Sama tak podawałam mieszkając sama.

Co do rowerków to pokazuj będziemy oglądać i doradzać. Mi też zalezy na wadze więc chyba będę musiała zrezygnować z drewnianego a i różnica w cenie też jest. Z tym hamulcem to ciężka sprawa. Ja się wczesniej nad nim nie zastanawiałam ale teraz też mam dylemat. Moja Zosia jest dość energiczna i boję się że jak hamulec będzie przy kierownicy to ona naciśnie bezwiednie i się rozwali. Jakoś mi się wydaje że takim maluchom łatwiej jest zapanować nogami niż mieć jakiś dodatkowy element do opanowania. Sama nie wiem chyba znowu pójdę do sklepu i zapytam

Cytat:

Przykre

Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość
Kiepski dzień dzisiaj mielismy.Mikołaj cos sobie w oko zrobił i nie wiem czy sobie czymś uraził czy cos tam ma w tym oku.
Na podwórku bylismy i zatarł rękawicą pełna paprochów i koniec jak zaczął płakać ,poszlismy do domu ,ale nie dał sobie zobaczyć ,oko czerwone natarte az w końcu zasnął z tego wszystkiego.
Jak sie obudził po południu to to samo rykolił cały czas ze mną chciał ,niby otworzył i normalnie patrzył ale czerwone ma.
W sumie tak do wieczora plakał co chwila.A wieczorem już jak się poszłam myć to sie tak rozryczał że aż szlochał za mną.Wykapałam go na syrenie ,kolacji nie zjadł i usnał przytulony do mnie.
Nie wiem co jutro z tym okiem bedzie rano ,wybieram się do okulisty.
Jak myslicie czy taki okulista dla dorosłych chyba tez moze zajrzeć czy on tam cos ma?jesli sie okaże że tak to pojedziemy do kliniki okulistycznej.
Bo do okulisty dziecięcego kawał drogi mamy,wiec myslałam że pojadę do tego co ja chodzę.
Jeszcze chyba jakiś katar złapał ,albo to tak z tego płaczu może.
Mam nadzieję że Mikołajkowi nic nie będzie z oczkiem. Może lepiej odrazu jechać do kliniki okulistycznej. Nie chcę Cię straszyć ale mój kolega z klasy stracił wzrok bo na początku (tuż po urazie) nikt niczego nie zauważył w oku. Siatkówka mu się odkleiła na amen i nie było ratunku dla oka.
Grali w kosza na wf-ie i jeden drugiemu wsadził palec w oko. Pojechali z nim na pogotowie, tam niby dokładnie zaglądali i nic nie stwierdzili. Nie bolało, nie krwało, nic złeo się nie działo. Wieczorem zaczęło kłuć, rodzice zawieźli go do specjalistycznego szpitala kilkadziesiąt km dalej i się okazało ze za późno.

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości