Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 1857 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-07, 20:11   #55681
Miskaa78
Kazar Lady

Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XII część zakręconej opowieści

Cytat:
Napisane przez MgielkaM Pokaż wiadomość
A tutaj wloski moje dzisiaj, ale zdjęcia po zmroku niestety tylko jak mi DmkA kazała zrobić
Luźniejszy skręt bo już są chyba najdłuższe w karierze Ale są serpentynki
klask i:
cudeńka

Sarkazm to obrona osób inteligentnych przed otaczającą głupotą..

Miskaa78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 20:13   #55682
Rabarba
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Eloe77 Pokaż wiadomość
Tylko olej kokosowy. Myślałam, ze znajdę skłądy tych odżywek na Helfach, ale nie ma
tylko tego na noc znalazłam:
http://www.helfy.pl/maska-pielegnacja-wlosow-na-noc
i jak?
bo to drugie to tylko tak po łebkach wypisali, co się znajduje:
http://www.helfy.pl/vatika-krem-do-wlosow

Basia i Yarrowia - hehehe, nie jestem Barbara, mój nick powstał od rabarbaru tylko oczywiście był już zajęty, więc ciachnęłam R i zostało Rabarba

Dziewczyny
wszystkie, piękne zdjęcia i piękne włoski
Stary 2012-02-07, 20:14   #55683
kamki
Raczkowanie

ornament - Dziękuję bardzo. Z Twoich ust komlement. Jak zobaczyłam ostatnio Twoje włosy w codzienniku: szczęka na ziemi i tchu zabrakło. Skręcone u samej nasady. Moje marzenie
Miskaa78 - Twoje też są cudowne. Zadbane takie, zdrowe !

Moje pielęgnacja to śmiech jakiś na sali. Przez prawie pół roku myłam włosy codziennie, z nielicznymi wyjątkami gdzie zostawałam w domu: mur:
Myję włosy odżywką: Aloesowy Potters zazwyczaj, Issana niestety się u mnie nie sprawdza. Przeciąża, a szkoda. Od czasu do czasu BD, choć ostatnio częściej, by te 2-3 dni jakoś przetrwać. Moje włosy lubią się przetłuszczać. Raz na kilka tygodni coś z sls.
Wcześniej (przed myciem) jakiś olej, nafta, cięższa maska czy domowe mazidła: zółtko, cytryna itd. Po umyciu odżywka d/s i od czasu do czasu lniany żel lub odżywka b/s. Jakoś miałam wrażenie, że nadmiar kosmetyków powoduje u mnie efekt tłustych włosów, ale jak się okazuje nie ich różnorodność, acz ilość liczona w ml doprowadza do takiego stanu, gdzie lustro staje się wrogiem. Gdy miałam sporo dodatkowego czasu przygotowywałam im ziołową płukankę.
Co do suszenia i czesania. Jak już czeszę to na mokro z jakąś odżywką na włosach, suszę w koszulce, odgniatam głową w dół.
Dopiero chyba od 2 tygodni myję woski co 2-3 dzień. Od tego czasu też podpinam włoski spinkami, by dłużej wyglądały na świeże i regularnie używam odżywki b/s (zazwyczaj Joanna len i rumianek). Myślę o wprowadzeniu płukanek (ocet jabłkowy), bo do tej pory zawsze kończyłam swoje mycie włosków tylko zimną wodą. I o jakimś delikatniejszym traktowaniu.
kamki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 20:27   #55684
claudiiin
Zadomowienie

Cytat:
Może być tak, że skóra produkuje więcej sebum ze względu na niskie temperatury i czapki.
Może być tak, że dopiero się przyzwyczaja, więc jest nieco zdezorientowana.
I może być tak, ze niedokłądnie płuczesz włosy przy skórze.
Ale... moze być też tak, ze podobnie do Chatul szampon z siarczanem jest Ci niezbędny.
Kontynuuj, przyglądaj się. Daj skórze około półtora miesiaca, dwa na przyzwyczajenie.

Idę zmyć orzech Pottersem z arniką (nigdy więcej ), a potem Alterra morelka z keratyną i.. balsamem Nivea. tak, tak. Zobaczymy, co to będzie
Nałożę i wracam do Was
Hmm, nigdzie nie wychodzilam wiec to nie czapka i nie mroz... Splukalam raczej tez dokladnie, a co do przyzwyczajenia - stosuje pielegnacje juz 3 miesiace i dopiero ostatnio zaczelo sie cos takiego dziac. Sama tez myslalam ze to czapka, ale jak juz pisalam nie bylam na dworze wczoraj. Moze to ten szampon Timotei. Mogloby tez byc to Bingo shea ale skoro wczoraj nie nalozylam na skalp to chyba niemozliwe zeby od niego robil sie przetluszcz. Przy olejowaniu tez omijam skalp zeby mi wlosy nie wypadaly. No nic, poczekamy zobaczymy Mam nadzieje ze to kryzys ktory sam przejdzie a nie jakis blad w pielegnacji ktorego nie potrafie wylapac.

Jak sie spisuje u Ciebie Nivea FC? Ogolnie na tym forum nie widac zachwytow nad nim, ale cos mi swita ze jest zgodny z CG i mysle czy go przypadkiem nie wyprobowac Ktoras z Was uzywa/uzywala?

CG i olejowanie od listopada 2011 + walka z wypadaniem, zapuszczanie grzywy, powrót do naturalek...
claudiiin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 20:27   #55685
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:
Napisane przez claudiiin Pokaż wiadomość
O, a jakiego typu to czepek? Pewnie nie foliowy? Bo w sklepach najczesciej widuje takie a obecnie mam taki ale jest juz bardzo rozciagniety i poluje na nowy. Myslicie ze taki jak ten pierwszy tez sie nada do olejowania i do masek?

DMka rzucilam okiem na Twoje zdjecia w galerii, nie tnij Chyba ze oczywiscie w krotkich lepiej sie czujesz
takie foliowe sa na dozie, widziałam któregos dnia za ok 1,2 pln
Cytat:
Napisane przez kamki Pokaż wiadomość
Miskaa78 - Twoje też są cudowne. Zadbane takie, zdrowe !
dziekuję, ja jestem dopiero miesiąc w tym wątku

Stary 2012-02-07, 20:30   #55686
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
A tutaj wloski moje dzisiaj, ale zdjęcia po zmroku niestety tylko. Jak mi DmkA kazała zrobić było już ciemno
I dobrze zrobiłam! są cudowne! mimo prostowania tak się skręciły? Prawdziwe serpentynki, boskie są

"Świat przeszkadza mi w życiu."
DMkAnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 20:40   #55687
Eloe77
MatkaPrzełożonaCurlitanek

Cytat:
Napisane przez ewcia1807 Pokaż wiadomość
Eloe, a co to masz za szampon na kokoglukozydzie?
Wczoraj zamówiłam w przypływie rozmów z Wami o dniu darmowej wysyłki o ten Już kombinnuję jak tylko mogę

Cytat:
Napisane przez iga_s Pokaż wiadomość
Pierwsze 4 zdjęcia z dziś, a ostatnie z 8 grudnia 2011 dałam tak dla porównania.
zmiana, zmiana! Fale nie sa poszarpane, ale miękkie, lejące. Coraz więcej oddzielnych kosmyków, mięsiste przejścia - pięknie!

Cytat:
Napisane przez Miskaa78 Pokaż wiadomość
ale mam mysie ogonki
jak nie Twoje Ciekawam, jak kolor się rozwinie

Cytat:
Napisane przez yarrowia Pokaż wiadomość
Tak. Tylko na przykład kiedy układam je na koszulce (do plunkingu) wszystkie 'składają' się w tą samą stronę - w efekcie połowa jest fajna, połowa pognieciona
To moze oznaczać, ze plunking nie jest dla Ciebie. Warto by było zróżnicować stylizowanie stron. Nawet nakręcać na palec zgodnie z kierunkiem skrętu.

Cytat:
Napisane przez ewcia1807 Pokaż wiadomość
Dziś przyszła do mnie baza odżywkowa z ecospa
Ciekawe jak ona się spisze
Czekam na relację!

Zmyłam orzech włoski. Nie za bardzo się lubimy, był więc tylko na godzinkę. Teraz Alterra morelka+keratyna+balsam Nivea. Zobaczymy, co da ta mieszanka.
Będzie płukanka octowa. Miesiąc jak nie lepiej nie robiłam

Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach!

MÓJ IDEAŁ

Eloe77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 20:46   #55688
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:
!

jak nie Twoje Ciekawam, jak kolor się rozwinie

Zmyłam orzech włoski. Nie za bardzo się lubimy, był więc tylko na godzinkę. Teraz Alterra morelka+keratyna+balsam Nivea. Zobaczymy, co da ta mieszanka.
Będzie płukanka octowa. Miesiąc jak nie lepiej nie robiłam
moje moje, że takie cienkie?

czemu z orzechem sie nie lubicie? Był u mnie nastepny na liście
i jojoba

Stary 2012-02-07, 20:52   #55689
iga_s
Raczkowanie

Cytat:

proszę i nie chcecie na początku wstawiać zdjęć... A to własnie dzięki nim można dowiedziec się o postęach
Ja sama dziś pomyślałam, że postępów nie ma, a po 2 miesiącach powinny jakieś małe być, a dopiero jak porównałam zdjęcia to zobaczyłam, że poprawa naprawdę jest!
Cytat:

zmiana, zmiana! Fale nie sa poszarpane, ale miękkie, lejące. Coraz więcej oddzielnych kosmyków, mięsiste przejścia - pięknie!
Dziękuje Eloe , strasznie mi się miło zrobiło, moja mama nawet zauważyła różnicę!

MgielkaM następna "pięknoloka"!

Edytowane przez iga_s
Czas edycji: 2012-02-07 o 20:55
iga_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 20:52   #55690
Eloe77

Cytat:
Napisane przez DMkAnia Pokaż wiadomość
Teraz to wstyd wrzucać swoje bidy
Jakie bidy? Są zdrowe, błyszczą cudownie i widać, że pojedynczy włos ma grubośc
Oczywiście, że cięcie o szyi je wyrówna i doda objętości, grubości. Tylko czy będzie widać ich skręt?
Cytat:
Napisane przez Elewyn Pokaż wiadomość
Jak to robicie, że loki macie takie grube? Mi się robią z cieniutkich pasemek
Mniej żelu, więcej emolientowych odżywek powinno rozwiązać problem.
To przyjdzie z czasem
Cytat:
moja niespodziewanka na głowie
Kosmiczne babyhair! Na początku myślałam, że niespodziewanie przy głowie jasne wyszły

Cytat:
Kochane przyjmiecie zakręconą (3a) do swojego grona w nowym wątku?
Witaj Moim zdaniem szał jest i to spory. Jakoś na tym pierwszym zdjęciu nie widać, że masz takie loki. Coś tam się dzieje, ale raczej to powyciągane i suche kosmyki niźli piękne włosy, które sś na kolejnych zdjęciach.

Cytat:
Może i faktycznie 3, tylko jakieś odstawacze są na foto...Krótsze na pewno były wygodniejsze w długich kręconych się nie widziałam, więc chcę takie mieć choć przez chwilę. Tylko ta gęstość (a raczej jej brak) mi przeszkadza...idę pobuszować w starych zdjęciach, zobaczę jakie były kiedyś. Może coś wrzucę
Jak ja Cię doskonale rozumiem...
Miałam długie kręcone, ale fatalne. Są w albumach.
Ta gęstość... ech...

Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach!

MÓJ IDEAŁ

Stary 2012-02-07, 20:56   #55691
claudiiin
Zadomowienie

Cytat:
takie foliowe sa na dozie, widziałam któregos dnia za ok 1,2 pln
ajjjj to szkoda ze wczesniej nie wiedzialam, dopiero co zamowilam 2 jantary i teraz juz nic nie planuje...

Cytat:
i jojoba
u mnie ten sam zestaw czeka na zamowienie zsk/mazidlowe plus pestki sliwki lub awokado bo w jednonienasyconych pokladam najwieksze nadzieje. swoja droga juz z 3 tygodnie o tym gadam i na gadaniu sie konczy gdyby nie te zalegajace pol litra lnianego i vatiki to juz dawno zamowienie bym zrobila ale pewnie takie nawet nieotwarte oleje tez nie moga dlugo stac co?

a wlasnie, ktore oleje trzymacie po otwarciu w lodowce a ktore w temp pokojowej?

EDIT

ostatnio widzialam plakat jakiegos nowego filmu z kate hudson...
http://upek.pl/attachments/filmy-zag...011-ee53ab.jpg
jak mi sie marza takie wlosy!!! takie zlote loczunie... do moich planow wlosowych dojdzie chyba zapuszczanie grzywki

CG i olejowanie od listopada 2011 + walka z wypadaniem, zapuszczanie grzywy, powrót do naturalek...

Edytowane przez claudiiin
Czas edycji: 2012-02-07 o 20:58
Stary 2012-02-07, 20:58   #55692
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez martysek Pokaż wiadomość
a wlasnie, ktore oleje trzymacie po otwarciu w lodowce a ktore w temp pokojowej?
Na pewno lniany w lodówce. Konopny i kokosowy też w lodówce trzymałam.
Stary 2012-02-07, 21:01   #55693
*Basia*
Mod-Śnieżynka

Cytat:
Kochane przyjmiecie zakręconą (3a) do swojego grona w nowym wątku? Wkupne zdjęcia. CG jako tako stosuję od prawie pół roku. Szału nie ma, ale będzie. Postęp jest. Mam nadzieję, że z wami bardziej się do moich loczków przyłożę. 1 przed CG jakiś tydzień, 2 jakoś na święta, 3 niedoschnięte 2 tygodnie temu.
Super, wielka różnica
Cytat:
Może i faktycznie 3, tylko jakieś odstawacze są na foto...Krótsze na pewno były wygodniejsze w długich kręconych się nie widziałam, więc chcę takie mieć choć przez chwilę. Tylko ta gęstość (a raczej jej brak) mi przeszkadza...idę pobuszować w starych zdjęciach, zobaczę jakie były kiedyś. Może coś wrzucę
W długich super masz zdjęcie w przymierzalni. Poczekaj, nie ścinaj jeszcze, tylko pilnuj końcówek i cieniuj

Cytat:
Napisane przez ornament Pokaż wiadomość
Basia piękne loczki, mocny skręt mam pytanie, wiesz może czy w Cz jest jeszcze drogeria Natura?
Niestety nie ma. Kiedyś się wybrałam specjalnie, okazało się, że zlikwidowali. Sprawdzałam na stronce Natury, też nie ma.
Dziękuję
Cytat:
Aaa, odżywki Alterry są w większym opakowaniu , +25%
Już od dawna, tylko nie w każdym rossmanie

Cytat:
Witam dziewczyny... córka marnotrawna zagląda do Was teskniłam za Wami strasznie
A tutaj wloski moje dzisiaj, ale zdjęcia po zmroku niestety tylko.)
Hej, myślałam o Tobie wczoraj
Włoski dokładnie takie, jak zapamiętałam, śliczne serpentynki

Cytat:
Napisane przez Rabarba Pokaż wiadomość
Basia i Yarrowia - hehehe, nie jestem Barbara, mój nick powstał od rabarbaru tylko oczywiście był już zajęty, więc ciachnęłam R i zostało Rabarba
Dobre

Cytat:
Zmyłam orzech włoski. Nie za bardzo się lubimy, był więc tylko na godzinkę.
Też za nim nie przepadam.

*Basia* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 21:03   #55694
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
i jojoba
U mnie też orzech na liście zakupowej

Cytat:
Jakie bidy? Są zdrowe, błyszczą cudownie i widać, że pojedynczy włos ma grubośc
Oczywiście, że cięcie o szyi je wyrówna i doda objętości, grubości. Tylko czy będzie widać ich skręt?

Jak ja Cię doskonale rozumiem...
Miałam długie kręcone, ale fatalne. Są w albumach.
Ta gęstość... ech...
Włosy są zdecydowanie grubsze, zasługa henny
Rok temu były rulony na krótkich włosach :/ w sumie nie zależy mi jakoś bardzo na większym skręcie... chooociaż...zdrowe już są, nie rozdwajają się, nie wypadają jakoś mocno to mogę wymagać więcej

No niestety...może niebawem wymyślą coś super-duper-hiper zagęszczającego i w godzinę będziemy cieszyć się gęstymi włoskami już na zawsze

Dziewczynki, nie zetnę jeszcze zaczekam aż podrosną i zobaczymy
Hmm...chcę podrasować całą butelczynę Jantara ekstraktem...ile go wlać? czy lepiej dorabiać małe porcje na bieżąco?

Edytowane przez DMkAnia
Czas edycji: 2012-02-07 o 21:04
Stary 2012-02-07, 21:10   #55695
Miskaa78
Kazar Lady

Claudiiin nieotwierane butelki mają ważność jak na etykiecie, otwarte juz trzeba odpowiednio traktować. Niedawno wrzucalam o lnianym link, pewnie juz nie do odnalezienia ale termin po otwarciu był krótki ( do spożycia wewnętrznego) i przechowywanie w lodówce i ciemnej butelce
reszta olei stoi u mnie w kuchni na półce

czepek niechcący znalazłam na dozie, bym kupiła, gdyby nie to, ze akurat jantara nie było i zamówienie anulowałam.

DMka no to testujemy orzech, tylko gdzie ten ołszą

Stary 2012-02-07, 21:14   #55696
vanadis
Wtajemniczenie

Cytat:

Oż masakra... Miracle, chyba ceny Rozumiałabym, gdyby tam arganowwego napakowali, a tak... silikon silikonem pogania, na koniec niewiele słonecznikowego (u Eloe przyklap gwarantowany
Po zapachu, czyli niewiele - olej marula zawierający sporo antyoksydacyjnej witaminy C. I cała kupa zapachów, konserwant, barwnik.

Niech nas olśni, by nie płacić takich pieniędzy za produkt zabezpieczający.
Wstaw, choć nie wiem, czy już nie analizowałam. Coś mnie się kołacze po głowie... sprawdź, proszę.
Takie cuda - miracle też tam są
Dziękuję Ci za opinię Wstawiłam na KWC (czeka na akceptacje) i jak przepisywałam bzdury z opakowania to aż mi ręka drżała Uśmiejesz się jak przeczytasz opis producenta, gwarantuję Do analizy też wrzuciłam. A z Miracle to kiedyś prosiłam o analizę Artego Easy Care Miracle który wygląda znacznie ładniej niż mój nabytek. No cóż będę oszczędzała, kto wie może z samej cenowej wiedzy moje włosy zaczną lśnić

vanadis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 21:21   #55697
Eloe77

Cytat:
oj samodzielnie to sie nie da, ja zakładałam u kosmetyczki na lato permanentne rzeski i tak pomyslałam, ze moze u Ciebie można zamiast moich przezroczystych mialam dłuższe czarne ilościowo tyle samo, co swoich
Naprawdę mam obawy choć pomysł przedni.
Cytat:
Witam dziewczyny... córka marnotrawna zagląda do Was t
wróciłaś!
Bosskie Przyciąć, pielęgnować i znów będzie cacy! Nie widzę specjalnych problemów na Twoich lokach ale też nie przycinałabym tylko końcówek. Pomyśl nad cieniowaniem warstwami (nie samym cieniowaniem, bo pozbawi Cię połowy włosów).

Cytat:
Napisane przez FelekBezSzelek Pokaż wiadomość
Zdjęcia robię, pewnie za niedługo wrzucę kilka dla porównania
Świetnie!

Cytat:
i jak?
W obu parafina, więc jak dla mnei odpada, ale co kto lubi. Regenerująca na noc moim zdaniem niezbyt ciekawa w ogóle. Krem do włosów - jeśli to cały skąłd, a pamiętam, ze coś takiego juz było pokazywane nam przez Benka - jest za to sympatyczny. Ale też z parafiną
Jeśli lubisz, bierz raczej krem.

Cytat:
Myślę o wprowadzeniu płukanek (ocet jabłkowy), bo do tej pory zawsze kończyłam swoje mycie włosków tylko zimną wodą. I o jakimś delikatniejszym traktowaniu.
To koniecznie.
Przydadza się też proteiny, bo nie masz wcale.

Cytat:
stosuje pielegnacje juz 3 miesiace i dopiero ostatnio zaczelo sie cos takiego dziac
A nie zmieniełaś ostatnio szamponu, myjadła?
Cytat:
Moze to ten szampon Timotei
Możliwe.
Cytat:
skoro wczoraj nie nalozylam na skalp to chyba niemozliwe zeby od niego robil sie przetluszcz
Teoretycznie nie, jednak pamiętaj, ze skóra cały czas pracuje. Na dodatek zostawiasz na włosie, więc nieco może się przemieszczać.
Mam nadzieję, ze w najgorszym wypadku to reakcja na pogodę - jest sucho i skóa się broni.
Cytat:
Jak sie spisuje u Ciebie Nivea FC? Ogolnie na tym forum nie widac zachwytow nad nim, ale cos mi swita ze jest zgodny z CG i mysle czy go przypadkiem nie wyprobowac Ktoras z Was uzywa/uzywala?
Fatalnie się spisuje, dlatego postanowiłam zużyć do odżywki d/s.
Krąży u nas powiedzenie, ze służy tylko pierwsza buteleczka.
U mnie tez tak było - potem szybkie obciążenie (gliceryna!), a zimą spory puch (gliceryna!). Ponieważ Tigi LP&P świetnie się spisywało kupiłam kolejne opakowanie Nivei FC (ledwo wykończyłam pierwsze ). Jednak już po pierwszej aplikacji pożałowałam. I tak od czasu do czasu maziam po włosach...
Cytat:
moje moje, że takie cienkie?
Nie, ze proste nie lubię, gdy znam już skręconą wersję
Cytat:
i jojoba
Jojoba lubię Orzech działa u mnie podobnie do kokosa - mocno wnika, łatwo go zmyć, moze wywoływać puch. Dlatego nakładać mogę na krótko. To mnie denerwuje, a ponieważ kokos lepiej zabezpiecza na basenie, nadal przy nim jestem. Orzech zużyję i odpuszczę.

Cytat:
Dziękuje Eloe , strasznie mi się miło zrobiło, moja mama nawet zauważyła różnicę!

nie ma jak komplementy od bliskich

Cytat:
Tylko lniany trzymam w lodówce i te zamówione z pólproduktów: wiesiołek, jojobę, pachnotkę. Podobnie ekstrakt z rozmarynu i kiedyć macerat z marchwi. Kokos wkładałam latem, by nie zmieniał mi ciągle postaci
Resztę w temperaturze pokojowej, a na tę chwilę został mi orzech, Vatika i krokosz.
Cytat:
jak mi sie marza takie wlosy!!! takie zlote loczunie... do moich planow wlosowych dojdzie chyba zapuszczanie grzywki
Sympatyczne

MÓJ IDEAŁ

Stary 2012-02-07, 21:28   #55698
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:
Nie, ze proste nie lubię, gdy znam już skręconą wersję
Jojoba lubię Orzech działa u mnie podobnie do kokosa - mocno wnika, łatwo go zmyć, moze wywoływać puch. Dlatego nakładać mogę na krótko. To mnie denerwuje, a ponieważ kokos lepiej zabezpiecza na basenie, nadal przy nim jestem. Orzech zużyję i odpuszczę.
na zdjęciu są ociekające wodą po spłukaniu henny
chociaż i tak wyglądam jak sucha prosta miotła byle do czwartku

dzięki za opinię o orzechu, wezmę najmniejszą możliwą ilość i sprawdzę u siebie, bo ja sie z kokosem nie lubie mam po nim sianko

Stary 2012-02-07, 21:29   #55699
Eloe77

Cytat:
Włosy są zdecydowanie grubsze, zasługa henny
I u mnie
Cytat:
Rok temu były rulony na krótkich włosach :/
I u mnie
Cytat:
No niestety...może niebawem wymyślą coś super-duper-hiper zagęszczającego i w godzinę będziemy cieszyć się gęstymi włoskami już na zawsze
Poprosze
Cytat:

Cytat:
Hmm...chcę podrasować całą butelczynę Jantara ekstraktem...ile go wlać? czy lepiej dorabiać małe porcje na bieżąco?
Ja wlewam ok. 20 czy 25 kropli na jakieś 2/3 butelki plus żel laoesowy i inne cuda Sobie soti w łazience i czeka na zastosowanie. Dziś nie, bo umyłam.

Cytat:
Napisane przez vanadis Pokaż wiadomość
Dziękuję Ci za opinię Wstawiłam na KWC (czeka na akceptacje) i jak przepisywałam bzdury z opakowania to aż mi ręka drżała Uśmiejesz się jak przeczytasz opis producenta, gwarantuję
Powiadasz? No to nie moge się doczekać
Cytat:
Do analizy też wrzuciłam
Świetnie! Będzie zabawa
Cytat:
A z Miracle to kiedyś prosiłam o analizę Artego Easy Care Miracle który wygląda znacznie ładniej niż mój nabytek. No cóż będę oszczędzała, kto wie może z samej cenowej wiedzy moje włosy zaczną lśnić
zawsze to wpływ produktu
Kiedy widze w nazwie "Miracle" to zapala mnie się czerwone światełko w głowie. I nie mogę się doczekać, aż zobacze ten "cud"

Uciekam się zmywać i podsuszać
Przyjemnej nocki

MÓJ IDEAŁ

Stary 2012-02-07, 21:29   #55700
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
Miałam dopisać i zapomniałam. Ja bym chciała między innymi orzeszka z efavit.pl...bo mają nierafinowane i w sumie niedrogie

Cytat:
Naprawdę mam obawy choć pomysł przedni.
...niestety kilka razy trafiłam na informację, że bardzo osłabia to naturalne rzęsy :/ a sama się czaiłam, bo mam króciaki i prostaki = kikutki

Edytowane przez DMkAnia
Czas edycji: 2012-02-07 o 21:32
Stary 2012-02-07, 21:34   #55701
Rabarba
Raczkowanie

Cytat:
W obu parafina, więc jak dla mnei odpada, ale co kto lubi. Regenerująca na noc moim zdaniem niezbyt ciekawa w ogóle. Krem do włosów - jeśli to cały skąłd, a pamiętam, ze coś takiego juz było pokazywane nam przez Benka - jest za to sympatyczny. Ale też z parafiną
Lubię, biorę, dziękuję
Stary 2012-02-07, 21:35   #55702
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:
...niestety kilka razy trafiłam na informację, że bardzo osłabia to naturalne rzęsy :/ a sama się czaiłam, bo mam króciaki i prostaki = kikutki
miałam cale lato i część jesieni, po zdjęciu lekki szok ale szybko sie przestawiasz z powrotem, na off jutro Ci opowiem bo ide spac

---------- Dopisano o 22:35 ---------- Poprzedni post napisano o 22:34 ----------

Cytat:
Miałam dopisać i zapomniałam. Ja bym chciała między innymi orzeszka z efavit.pl...bo mają nierafinowane i w sumie niedrogie
kokosa mam z efavitu, hmm dzięki popatrzę

Stary 2012-02-07, 21:35   #55703
iga_s
Raczkowanie

Cytat:

EDIT

U mnie grzywka już zapuszczana i pomyśleć, że w październiku miałam obciętą na prosto trochę przed brwi później sama wycieniowałam żeby się na bok układała, a teraz sięga już trochę za nos. Niestety jak w szkole jestem to mi się szybciej przetłuszcza, bo ja muszę odgarniać cały czas.
iga_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 21:36   #55704
SugarbabyLove
Zakorzenienie

Eloe kochana rozczesuje po myciu jak są mokre i tyle
nie nie bylo za kwasnie probowałam
a pozatym ścieła mi dziś szwagierka(fryzjerka) troche włosów.. i zrobiła grzywkę..
Była w ogóle w szoku kondycji moich loków. powiedziala że bardzo fajne mam włosy że mam miekkie i gładkie

PS: ona ma tez loki ale od niej to masaakra... ma taką SZOPE ze szok a do tego na blond farbowaną (wiekszość moich silikonowych kosmetyków jej dałam)
no ale to jej wybór ja jej powiedzialam co i jak uzywam..

Edytowane przez SugarbabyLove
Czas edycji: 2012-02-07 o 21:37
SugarbabyLove jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 21:38   #55705
claudiiin
Zadomowienie

Cytat:
Claudiiin nieotwierane butelki mają ważność jak na etykiecie, otwarte juz trzeba odpowiednio traktować. Niedawno wrzucalam o lnianym link, pewnie juz nie do odnalezienia ale termin po otwarciu był krótki ( do spożycia wewnętrznego) i przechowywanie w lodówce i ciemnej butelce
reszta olei stoi u mnie w kuchni na półce
Tak tak, wiem ze maja waznosc jak na etykiecie Chodzi mi o to ze pewnie nie jest tez ona zbyt dluga wiec nie ma co kupowac na zapas zeby lezalo zamkniete. Choc korci mnie to maksymalnie
Swoja droga na zadnym z olejow ktore posiadam nie ma zadnej informacji na temat czasu przechowywania po otwarciu. Na moim lnianym ponadto nie ma zadnej wzmianki na temat lodowki (jest wyraznie napisane: przechowywac w temp. pokojowej) wiec od 1,5 miesiaca stoi u mnie w szafce... Mam firmy Oleofarm, taki: http://delikatesen.pl/106-176-large/...ofarm-025l.jpg. Nic nie smierdzi ale mam straszny katar wiec moge nie byc wiarygodna

Powiedzcie mi kochane, widzicie jakas roznice w stanie wlosow na tych zdjeciach? Pierwsze zrobione 1,5 miesiaca od poczatku CG, drugie - po 2,5 miesiaca.
Wybralam akurat te dwa bo sa podobne (jesli chodzi o miejsce, pozycje, kat padania swiatla) i wlosy na nich podobnie sie ulozyly Mam tez takie na ktorych wygladaja duzo lepiej ale wtedy od razu byscie powiedzialy ze jest postep, a ja jestem ciekawa czy po tych cos widac
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 171220111966.jpg (138,2 KB, 56 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20120122874.jpg (147,6 KB, 62 załadowań)

Edytowane przez claudiiin
Czas edycji: 2012-02-07 o 21:39
Stary 2012-02-07, 21:38   #55706
mayletka
Rozeznanie

GG do mayletka

Aaaaa, nowy wątek!
Haha, właśnie wbiłam na komputer, patrzę - nie ma nowych wiadomości w moim ulubionym wątku. Pierwsza myśl - koniec świata, przecież nie może być tak, że nagle wszystkich wcięło. Gdzie, jak gdzie, ale nie tutaj. No, teraz was znalazłam! I moją pierwszą wiadomością będzie zameldowanie, że drugiego dnia po siarczanie (bez stylizacji znów, bo chciałam zobaczyć, czy oczyszczanie pomogło) miałam na głowie takie 'coś' poniżej. Jestem zadowolona z tyłu włosów, przód kiepsko, jak zwykle. Myślicie, że coś z nas jeszcze będzie, kiedy się podrasujemy?

Claudiiin
- według mnie na drugim próbują się mocniej kręcić .
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg włoski xd.jpg (20,3 KB, 42 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg mniej fajnie ale ok xd.jpg (33,4 KB, 42 załadowań)

Przeszła kurs przygotowawczy do bycia piękną suką i
wyszła z niego z wyróżnieniem, dyplomem z różową bransoletką jako prezentem dla prymuski.

instagram||blog

Edytowane przez mayletka
Czas edycji: 2012-02-07 o 21:41
mayletka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 21:39   #55707
pussynka
Raczkowanie

Dziewczyny, litości to Wy nie macie
Cały dzień prawie z gośćmi lub poza domem, jutro jadę do berlina o 4:30 (olaboga!!), więc myślę sobie - wskoczę jeszcze szybciutko na wizaz sie pochwalić a tu tyle nowego!! I spania nie będzie
No więc chciałam tylko powiedzieć, że dziś mam bardzo ładne włoski (jakościowo, nie fryzurowo, bo wyglądam jak... pokręcona - lewa strona bardziej opadająca przy buzi, prawa jakiś sterczący lok - WTF ale wychodziłam w wilgotnych więc zobaczyłam dopiero w toalecie w restauracji). Normalnie mięciutki i... błyszczące W szoku jestem!
Spieszyłam się, więc suszyłam lekko ciepłym nawiewem na zmianę z zimnym co jakiś czas - czyżby to był dobry pomysł? Hm... Ciekawe co będzie jutro - ale tym się jutro pomartwię

Cytat:
Napisane przez kascysko Pokaż wiadomość
Elo w nowej części
Z okazji swoich urodzin życzę sobie pięknych loków
naj naj najlepszego i naj naj najbardziej zakręconego

Cytat:
Napisane przez pati_bc Pokaż wiadomość
O pomadka rumiankowa muszę wypróbować. Chociaż z pomadkami muszę ostrożnie. Prawie na wszystkie mam uczulenie. O błyszczykach mogę pomarzyć
Ja mam Carmex. Macie rację z tym "pieczeniem" - na poczatku wariowałam ale zauważyłam, że regularnym stosowaniu (codziennie) mija po kilku dniach. Ja już o tym zapomniałam, przypominam sobie tylko jak komuś pożyczę. Używam tylko tego i nie zamienię na nic innego, jest super! i mam zwykły, żadnego zapachowego czy cuś. Polecam mimo wszystko spróbowac, bo usta sa super!

Cytat:
o, zrobiłam zdjęcie nie śmiać się z mojego szlafroka
Tu nie ma nic do śmiacia Ale ten sposób na plunking się chyba nie nadaje, co? Bo gdzie te włosy schować?

Cytat:
No to daję Tylko trochę słaba jakość, ponieważ telefonem, coś mi się stało z akumulatorami do aparatu i muszę chyba kupić baterię jutro
Pierwsze 4 zdjęcia z dziś, a ostatnie z 8 grudnia 2011 dałam tak dla porównania. 3 i 4 są z flaszem, bo bez w tym miejscu nic by nie był widać.
Wow!!!!

Cytat:

czepek niechcący znalazłam na dozie, bym kupiła, gdyby nie to, ze akurat jantara nie było i zamówienie anulowałam.

Muszę pogrzebać, bo moje sa dość małe. To znaczy jk mam spięte małą spinką, to jest problem, żeby je pomieścić - przylizane bez spinki wchodza na styk. Jesli nie macie długich włosów to polecam Pepco - za 3 sztuki płaciłam chyba 3 złote.

Jutro mnie pewnie nie będzie cały dzień, więc błagam - litości!!
pussynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 21:42   #55708
AjriszMarta
Zakorzenienie

Łomatko! A ja tylko na zakupy wybyłam ;P (i mam Bingo shea ;] mogę spać spokojnie odpowiedzi z tego sklepu co wczoraj miał wysyłkę free jak nie było tak nie ma, chyba mi anulowali zamówienie. Chlip)
Cytat:
Napisane przez martysek Pokaż wiadomość
Dugie pytanie: Ajrisz odradziła(ś) mi na razie żółtko, więc dać samą naftę na włosy?
Jeśli odradzałam Ci jajko (nie pamiętam sprawy) to pewnie chodziło mi o to żeby składniki były penetrujące tylko maska na koniec zabezpieczająca. W myśl tego odradzałabym naftę samą albo w dużej ilości, ale mały dodatek do maseczki z humektantami (aloes miód cytryna) i lekkim olejem (migdał słonecznik kokos) jak najbardziej
Cytat:
Teraz to wstyd wrzucać swoje bidy, ale dobra
No i dobrze że już nie chcesz ciąć Jakby Cię nożyczki świeżbiły to pozwalam na max 5 cm :P
Cytat:
Jak to robicie, że loki macie takie grube? Mi się robią z cieniutkich pasemek
Pierwszy post -> wytłuszczony blog Volyovey -> przydatne filmiki -> metoda supersoaker
Cytat:
Kochane przyjmiecie zakręconą (3a) do swojego grona w nowym wątku? Wkupne zdjęcia. CG jako tako stosuję od prawie pół roku. Szału nie ma, ale będzie. Postęp jest. Mam nadzieję, że z wami bardziej się do moich loczków przyłożę. 1 przed CG jakiś tydzień, 2 jakoś na święta, 3 niedoschnięte 2 tygodnie temu.
Sprzedane Piękny skręt
Cytat:
Mimo? Dziwne, bo przecież robiąc okluzyjny film, zatrzymuje też ciepło i jest podgrzewana przez Twoje własne ciało.
Chodziło mi że Ajrisz, wielka wyznawczyni naturalnych olejów, dla której masło shea to prawie religia - ma pomadkę z parafiną i jest zadowolona ;P Dobry mix, bo parafina w świetnym towarzystwie
Cytat:
Witam dziewczyny... córka marnotrawna zagląda do Was
Witaj
Włoski Ci wybaczają, przepięknie
Cytat:
Mam balsam i używałam go jesienią. Przyjemny. Teraz za lekki. Nie widzę wpływu na skręt ale zabezpiecza przed puchem. Nie uczula mnie za co ma plusik

Schnę sobię

AjriszMarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 21:42   #55709
vanadis
Wtajemniczenie

Cytat:
dzięki za opinię o orzechu, wezmę najmniejszą możliwą ilość i sprawdzę u siebie, bo ja sie z kokosem nie lubie mam po nim sianko
To tak jak ja miałam w planach zakup orzecha ale już mi się odwidziało za sprawą opinii

Cytat:
Ja wlewam ok. 20 czy 25 kropli na jakieś 2/3 butelki plus żel laoesowy i inne cuda Sobie soti w łazience i czeka na zastosowanie. Dziś nie, bo umyłam.
Ha i znowu mówię dzięki, też właśnie chciałam się o to pytać

vanadis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 21:43   #55710
eiri
Wtajemniczenie

GG do eiri

Cytat:
i jak?
Pierwszego nie miałam, ale nie uważam, żeby skład był totalnie zły. Trochę się wczytywałam w niego dzisiaj. Konserwant jest paskudny.

Co do drugiego - na opakowaniu też jest skład "po łebkach" - pisałam o tym w recenzji w KWC a wcześniej, w październiku, tutaj, kiedy dotarł do mnie z Allegro z dwiema innymi odmianami (przeciwłupieżową i do włosów wypadających). Prywatnie podejrzewam, że prócz składników aktywnych niewiele różni się od pierwszego.
Cytat:
Tak coś czułam, że to od rabarbaru, ale nie chciałam się wychylać
Cytat:
Ja robię porcje po 40-50ml, w tym 8% ekstraktu.
Cytat:
Pamiętasz, dyskutowałyśmy troszkę o tym kremie do włosów - podawałam skład jesienią, długo po tym, jak Benek pochwaliła się swoim - była mowa, że nie da się zmieszać pantenolu i reszty bez udziału emulgatora, a tego w składzie brak.
Uważam, że producenci tych kosmetyków mają dosyć zakłamujące podejście do INCI. Najpierw przejechałam się na szamponie Himalaya Baby, który miał niby same naturalne składniki a okazał się mieszaniną detergentów w tym slesa, potem zdobyłam kremy Vatiki i znów widzę wyraźne braki w składzie. Szkoda gadać.
Ale przyznać muszę, że działa naprawdę świetnie

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 3 (0 użytkowników i 3 gości)

Zasady wysyłania wiadomości