|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#55681 | |
|
Kazar Lady
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XII część zakręconej opowieści
Cytat:
![]() ![]() klask i:cudeńka |
|
|
|
|
#55682 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
http://www.helfy.pl/maska-pielegnacja-wlosow-na-noc i jak? ![]() bo to drugie to tylko tak po łebkach wypisali, co się znajduje: http://www.helfy.pl/vatika-krem-do-wlosow Basia i Yarrowia - hehehe, nie jestem Barbara, mój nick powstał od rabarbaru tylko oczywiście był już zajęty, więc ciachnęłam R i zostało Rabarba ![]() Dziewczyny wszystkie, piękne zdjęcia i piękne włoski
|
|
#55683 |
|
Raczkowanie
|
ornament - Dziękuję bardzo. Z Twoich ust komlement. Jak zobaczyłam ostatnio Twoje włosy w codzienniku: szczęka na ziemi i tchu zabrakło. Skręcone u samej nasady. Moje marzenie
![]() Miskaa78 - Twoje też są cudowne. Zadbane takie, zdrowe ! Moje pielęgnacja to śmiech jakiś na sali. Przez prawie pół roku myłam włosy codziennie, z nielicznymi wyjątkami gdzie zostawałam w domu Myję włosy odżywką: Aloesowy Potters zazwyczaj, Issana niestety się u mnie nie sprawdza. Przeciąża, a szkoda. Od czasu do czasu BD, choć ostatnio częściej, by te 2-3 dni jakoś przetrwać. Moje włosy lubią się przetłuszczać. Raz na kilka tygodni coś z sls. Wcześniej (przed myciem) jakiś olej, nafta, cięższa maska czy domowe mazidła: zółtko, cytryna itd. Po umyciu odżywka d/s i od czasu do czasu lniany żel lub odżywka b/s. Jakoś miałam wrażenie, że nadmiar kosmetyków powoduje u mnie efekt tłustych włosów, ale jak się okazuje nie ich różnorodność, acz ilość liczona w ml doprowadza do takiego stanu, gdzie lustro staje się wrogiem. Gdy miałam sporo dodatkowego czasu przygotowywałam im ziołową płukankę. Co do suszenia i czesania. Jak już czeszę to na mokro z jakąś odżywką na włosach, suszę w koszulce, odgniatam głową w dół. Dopiero chyba od 2 tygodni myję woski co 2-3 dzień. Od tego czasu też podpinam włoski spinkami, by dłużej wyglądały na świeże i regularnie używam odżywki b/s (zazwyczaj Joanna len i rumianek). Myślę o wprowadzeniu płukanek (ocet jabłkowy), bo do tej pory zawsze kończyłam swoje mycie włosków tylko zimną wodą. I o jakimś delikatniejszym traktowaniu. |
|
|
|
#55684 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jak sie spisuje u Ciebie Nivea FC? Ogolnie na tym forum nie widac zachwytow nad nim, ale cos mi swita ze jest zgodny z CG i mysle czy go przypadkiem nie wyprobowac Ktoras z Was uzywa/uzywala?
|
|
|
#55685 | |
|
Kazar Lady
|
Cytat:
dziekuję, ja jestem dopiero miesiąc w tym wątku
|
|
|
|
|
#55686 | |
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
mimo prostowania tak się skręciły? Prawdziwe serpentynki, boskie są |
|
|
|
|
#55687 | |||
|
MatkaPrzełożonaCurlitanek
|
Wczoraj zamówiłam w przypływie rozmów z Wami o dniu darmowej wysyłki
Już kombinnuję jak tylko mogę ![]() Cytat:
jak nie Twoje Ciekawam, jak kolor się rozwinieCytat:
Cytat:
Zmyłam orzech włoski. Nie za bardzo się lubimy, był więc tylko na godzinkę. Teraz Alterra morelka+keratyna+balsam Nivea. Zobaczymy, co da ta mieszanka. Będzie płukanka octowa. Miesiąc jak nie lepiej nie robiłam
|
|
#55688 | |
|
Kazar Lady
|
Cytat:
czemu z orzechem sie nie lubicie? Był u mnie nastepny na liście ![]() i jojoba |
|
|
|
|
#55689 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
MgielkaM następna "pięknoloka"! Edytowane przez iga_s Czas edycji: 2012-02-07 o 20:55 |
||
|
|
|
#55690 | ||
|
|
Jakie bidy?
Są zdrowe, błyszczą cudownie i widać, że pojedynczy włos ma grubośc Oczywiście, że cięcie o szyi je wyrówna i doda objętości, grubości. Tylko czy będzie widać ich skręt? Cytat:
To przyjdzie z czasem ![]() Kosmiczne babyhair! ![]() Witaj Cytat:
![]() Miałam długie kręcone, ale fatalne. Są w albumach. Ta gęstość... ech...
|
|
#55691 | |
|
Zadomowienie
|
ajjjj to szkoda ze wczesniej nie wiedzialam, dopiero co zamowilam 2 jantary i teraz juz nic nie planuje...
Cytat:
plus pestki sliwki lub awokado bo w jednonienasyconych pokladam najwieksze nadzieje. swoja droga juz z 3 tygodnie o tym gadam i na gadaniu sie konczy a wlasnie, ktore oleje trzymacie po otwarciu w lodowce a ktore w temp pokojowej? EDIT ostatnio widzialam plakat jakiegos nowego filmu z kate hudson... http://upek.pl/attachments/filmy-zag...011-ee53ab.jpg jak mi sie marza takie wlosy!!! takie zlote loczunie... do moich planow wlosowych dojdzie chyba zapuszczanie grzywki
![]() Edytowane przez claudiiin Czas edycji: 2012-02-07 o 20:58 |
|
|
|
|
#55692 |
|
ma zielone pojęcie
|
Na pewno lniany w lodówce. Konopny i kokosowy też w lodówce trzymałam.
|
#55693 | ||||||
|
Mod-Śnieżynka
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Dziękuję ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Włoski dokładnie takie, jak zapamiętałam, śliczne serpentynki Cytat:
![]() Też za nim nie przepadam. |
||||||
|
|
|
#55694 | ||
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
![]() Cytat:
Rok temu były rulony na krótkich włosach :/ w sumie nie zależy mi jakoś bardzo na większym skręcie... chooociaż...zdrowe już są, nie rozdwajają się, nie wypadają jakoś mocno to mogę wymagać więcej ![]() No niestety...może niebawem wymyślą coś super-duper-hiper zagęszczającego i w godzinę będziemy cieszyć się gęstymi włoskami już na zawsze ![]() Dziewczynki, nie zetnę jeszcze zaczekam aż podrosną i zobaczymy Hmm...chcę podrasować całą butelczynę Jantara ekstraktem...ile go wlać? czy lepiej dorabiać małe porcje na bieżąco?
Edytowane przez DMkAnia Czas edycji: 2012-02-07 o 21:04 |
||
|
|
|
#55695 |
|
Kazar Lady
|
Claudiiin nieotwierane butelki mają ważność jak na etykiecie, otwarte juz trzeba odpowiednio traktować. Niedawno wrzucalam o lnianym link, pewnie juz nie do odnalezienia
ale termin po otwarciu był krótki ( do spożycia wewnętrznego) i przechowywanie w lodówce i ciemnej butelce reszta olei stoi u mnie w kuchni na półce czepek niechcący znalazłam na dozie, bym kupiła, gdyby nie to, ze akurat jantara nie było i zamówienie anulowałam. DMka no to testujemy orzech, tylko gdzie ten ołszą
|
|
|
|
#55696 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wstawiłam na KWC (czeka na akceptacje) i jak przepisywałam bzdury z opakowania to aż mi ręka drżała Uśmiejesz się jak przeczytasz opis producenta, gwarantuję Do analizy też wrzuciłam. A z Miracle to kiedyś prosiłam o analizę Artego Easy Care Miracle który wygląda znacznie ładniej niż mój nabytek. No cóż będę oszczędzała, kto wie może z samej cenowej wiedzy moje włosy zaczną lśnić
|
|
#55697 | |||||||||||
|
|
Cytat:
choć pomysł przedni.Bosskie ale też nie przycinałabym tylko końcówek. Pomyśl nad cieniowaniem warstwami (nie samym cieniowaniem, bo pozbawi Cię połowy włosów).Świetnie! Cytat:
![]() Jeśli lubisz, bierz raczej krem. Cytat:
Przydadza się też proteiny, bo nie masz wcale. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Mam nadzieję, ze w najgorszym wypadku to reakcja na pogodę - jest sucho i skóa się broni. Cytat:
Krąży u nas powiedzenie, ze służy tylko pierwsza buteleczka. U mnie tez tak było - potem szybkie obciążenie (gliceryna!), a zimą spory puch (gliceryna!). Ponieważ Tigi LP&P świetnie się spisywało kupiłam kolejne opakowanie Nivei FC (ledwo wykończyłam pierwsze ). Jednak już po pierwszej aplikacji pożałowałam. I tak od czasu do czasu maziam po włosach...Nie, ze proste nie lubię, gdy znam już skręconą wersję Cytat:
Cytat:
nie ma jak komplementy od bliskich Cytat:
Resztę w temperaturze pokojowej, a na tę chwilę został mi orzech, Vatika i krokosz. Cytat:
|
|
#55698 | |
|
Kazar Lady
|
Cytat:
![]() chociaż i tak wyglądam jak sucha prosta miotła byle do czwartku![]() dzięki za opinię o orzechu, wezmę najmniejszą możliwą ilość i sprawdzę u siebie, bo ja sie z kokosem nie lubie |
|
|
|
|
#55699 | |||||||
|
|
I u mnie
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Sobie soti w łazience i czeka na zastosowanie. Dziś nie, bo umyłam.Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Kiedy widze w nazwie "Miracle" to zapala mnie się czerwone światełko w głowie. I nie mogę się doczekać, aż zobacze ten "cud" Uciekam się zmywać i podsuszać ![]() Przyjemnej nocki
|
|
#55700 |
|
Strażnik Wizażu
|
Miałam dopisać i zapomniałam. Ja bym chciała między innymi orzeszka z efavit.pl...bo mają nierafinowane i w sumie niedrogie
![]() ...niestety kilka razy trafiłam na informację, że bardzo osłabia to naturalne rzęsy :/ a sama się czaiłam, bo mam króciaki i prostaki = kikutki
Edytowane przez DMkAnia Czas edycji: 2012-02-07 o 21:32 |
|
|
|
#55701 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#55702 | ||
|
Kazar Lady
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:35 ---------- Poprzedni post napisano o 22:34 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#55703 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#55704 |
|
Zakorzenienie
|
Eloe kochana rozczesuje po myciu jak są mokre i tyle
![]() nie nie bylo za kwasnie probowałam ![]() a pozatym ścieła mi dziś szwagierka(fryzjerka) troche włosów.. i zrobiła grzywkę.. ![]() Była w ogóle w szoku kondycji moich loków. powiedziala że bardzo fajne mam włosy że mam miekkie i gładkie ![]() PS: ona ma tez loki ale od niej to masaakra... ma taką SZOPE ze szok a do tego na blond farbowaną (wiekszość moich silikonowych kosmetyków jej dałam)no ale to jej wybór ja jej powiedzialam co i jak uzywam..
Nie ma mnie dla nikogo.. Edytowane przez SugarbabyLove Czas edycji: 2012-02-07 o 21:37 |
|
|
|
#55705 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Swoja droga na zadnym z olejow ktore posiadam nie ma zadnej informacji na temat czasu przechowywania po otwarciu. Na moim lnianym ponadto nie ma zadnej wzmianki na temat lodowki (jest wyraznie napisane: przechowywac w temp. pokojowej) wiec od 1,5 miesiaca stoi u mnie w szafce... Mam firmy Oleofarm, taki: http://delikatesen.pl/106-176-large/...ofarm-025l.jpg. Nic nie smierdzi ale mam straszny katar wiec moge nie byc wiarygodna Powiedzcie mi kochane, widzicie jakas roznice w stanie wlosow na tych zdjeciach? Pierwsze zrobione 1,5 miesiaca od poczatku CG, drugie - po 2,5 miesiaca. Wybralam akurat te dwa bo sa podobne (jesli chodzi o miejsce, pozycje, kat padania swiatla) i wlosy na nich podobnie sie ulozyly Mam tez takie na ktorych wygladaja duzo lepiej ale wtedy od razu byscie powiedzialy ze jest postep, a ja jestem ciekawa czy po tych cos widac
![]() Edytowane przez claudiiin Czas edycji: 2012-02-07 o 21:39 |
|
|
|
|
#55706 |
|
Rozeznanie
|
Aaaaa, nowy wątek!
![]() Haha, właśnie wbiłam na komputer, patrzę - nie ma nowych wiadomości w moim ulubionym wątku. Pierwsza myśl - koniec świata, przecież nie może być tak, że nagle wszystkich wcięło. Gdzie, jak gdzie, ale nie tutaj. No, teraz was znalazłam! I moją pierwszą wiadomością będzie zameldowanie, że drugiego dnia po siarczanie (bez stylizacji znów, bo chciałam zobaczyć, czy oczyszczanie pomogło) miałam na głowie takie 'coś' poniżej. Jestem zadowolona z tyłu włosów, przód kiepsko, jak zwykle. Myślicie, że coś z nas jeszcze będzie, kiedy się podrasujemy? ![]() Claudiiin - według mnie na drugim próbują się mocniej kręcić .
Przeszła kurs przygotowawczy do bycia piękną suką i wyszła z niego z wyróżnieniem, dyplomem z różową bransoletką jako prezentem dla prymuski. instagram||blog Edytowane przez mayletka Czas edycji: 2012-02-07 o 21:41 |
|
|
|
#55707 | ||||
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, litości to Wy nie macie
![]() Cały dzień prawie z gośćmi lub poza domem, jutro jadę do berlina o 4:30 (olaboga!! I spania nie będzieNo więc chciałam tylko powiedzieć, że dziś mam bardzo ładne włoski (jakościowo, nie fryzurowo, bo wyglądam jak... pokręcona ale wychodziłam w wilgotnych więc zobaczyłam dopiero w toalecie w restauracji). Normalnie mięciutki i... błyszcząceSpieszyłam się, więc suszyłam lekko ciepłym nawiewem na zmianę z zimnym co jakiś czas - czyżby to był dobry pomysł? Hm... Ciekawe co będzie jutro - ale tym się jutro pomartwię Cytat:
Cytat:
Tu nie ma nic do śmiacia Cytat:
Cytat:
Jutro mnie pewnie nie będzie cały dzień, więc błagam - litości!!
|
||||
|
|
|
#55708 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Łomatko! A ja tylko na zakupy wybyłam ;P (i mam Bingo shea ;] mogę spać spokojnie
odpowiedzi z tego sklepu co wczoraj miał wysyłkę free jak nie było tak nie ma, chyba mi anulowali zamówienie. Chlip)Cytat:
![]() No i dobrze że już nie chcesz ciąć Jakby Cię nożyczki świeżbiły to pozwalam na max 5 cm :PCytat:
![]() Cytat:
Piękny skręt Cytat:
![]() Witaj ![]() Włoski Ci wybaczają, przepięknie Cytat:
Schnę sobię
|
|||||
|
|
|
#55709 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
miałam w planach zakup orzecha ale już mi się odwidziało za sprawą opinii Cytat:
|
|
#55710 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Co do drugiego - na opakowaniu też jest skład "po łebkach" - pisałam o tym w recenzji w KWC a wcześniej, w październiku, tutaj, kiedy dotarł do mnie z Allegro z dwiema innymi odmianami (przeciwłupieżową i do włosów wypadających). Prywatnie podejrzewam, że prócz składników aktywnych niewiele różni się od pierwszego. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Uważam, że producenci tych kosmetyków mają dosyć zakłamujące podejście do INCI. Najpierw przejechałam się na szamponie Himalaya Baby, który miał niby same naturalne składniki a okazał się mieszaniną detergentów w tym slesa, potem zdobyłam kremy Vatiki i znów widzę wyraźne braki w składzie. Szkoda gadać. Ale przyznać muszę, że działa naprawdę świetnie
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 3 (0 użytkowników i 3 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:53.

Ale są serpentynki 

klask i:

Chyba ze oczywiscie w krotkich lepiej sie czujesz
mimo prostowania tak się skręciły? Prawdziwe serpentynki, boskie są
Ciekawam, jak kolor się rozwinie

Są zdrowe, błyszczą cudownie i widać, że pojedynczy włos ma grubośc 

czy lepiej dorabiać małe porcje na bieżąco?

choć pomysł przedni.
byle do czwartku