|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytyuł do kolejnej części naszego wątku
|
|||
| Uśmiechamy się radośnie, bo zaraz witamy wiosnę. |
|
5 | 11,36% |
Ząbek tu, ząbek tam , ale jeszcze czadu mamie dam
|
|
10 | 22,73% |
Dietka rozszerzona, mama zadowolona a ja poznaje nowe smaki, bo już nawet jem buraki
|
|
7 | 15,91% |
| Poznajemy smaki nowe i jesteśmy przez to zdrowe ! |
|
2 | 4,55% |
| RosnąRączki,RosnąNóżkiTo też czas zębowej wróżki, baba,baba wciąż słyszymy i na wiosnę sie cieszymy. |
|
12 | 27,27% |
| Pół roczku już mamy i siadać, pełzać zaczynamy! Mamusie VII-VIII. |
|
8 | 18,18% |
| Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4111 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII.
Cytat:
Z drugiej strony normalne jest, że człowiek ma bardzo silną potrzebę "posiadania" własnego, przez siebie urodzonego dziecka. To trudne decyzje. Bardzo trudne.Cytat:
Oby to był drugi i ostatni raz!!! Płukałaś na pewno dobrze, nie masz się za co obwiniać. Co najwyżej oni niedokładnie wypłukali za pierwszym razem, bo przecież z oczka ciekło w zasadzie od razu po zabiegu. Aż ciarki przechodzą... Myślisz, że Jaś pamiętał tę salę i sąd ta rozpacz od początku? ---------- Dopisano o 01:08 ---------- Poprzedni post napisano o 01:06 ---------- Nowa rzeczywistość ![]() Na poprawę nastroju coś Wam pokażę. Ja się uśmiałam ![]() http://a2.sphotos.ak.fbcdn.net/hphot...76258964_n.jpg http://a3.sphotos.ak.fbcdn.net/hphot..._4461821_n.jpg
|
|
#4112 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII.
pyk - zapalam światło z rana - my nie śpimy od 5.40 bo królewna tak wcześnie dziś postanowiła zacząć dzień - lecę nadrabiać szalone kobiety
|
|
#4113 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Brumku Dominik też ma takie suche placki na twarzy, na nóżkach, czasami na pleckach się pojawiają. Smaruję je emolium, ale może kupię tą cutibazę ![]() Telik oby kanaliki już się nie zatykały Lila buziaki za skończone 7 miesięcy ![]() Pytanie z serii głupich: czy żółtko mogę dodawać do mięsnego obiadku? Miłego dnia dziewuszki No i dzień dobry
|
|
#4114 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Witam
od 6.20 nie śpimy marzę o tym, żeby kiedyś spać przynajmniej do 8 (spanie do 10 - moje marzenia tak daleko nie sięgają )Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
ulalala! ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 07:26 ---------- Poprzedni post napisano o 07:15 ---------- Super robota! ![]() Cytat:
![]() bo z chęcią zrobiłabym sobie suwaczek z Mają w podpisie a nie umiem pomóżcie!Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
|
||||||||
|
|
|
#4115 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
no i znowu nikt nie ma 6tki w totka wiem, ale pracuję nad tym ![]() Cytat:
Cytat:
ale brawa się należą za samodzielność ![]() Cytat:
Cytat:
Dobrze że już po wszystkim, oby na dobre wycałuj go od ciotki ![]() Cytat:
Cytat:
Niby nie trzeba i można podawać raz mięso raz żółtko, ale jak podasz to też się nic nie stanie ![]() Moje dziecko dziś zaspało bo spał aż do 6.45
|
|
|
#4116 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja Agata cały wieczór zawzięcie ćwiczyła mama, mama. I już jest taka duża dziewczynka, wie ze jak siedzi i zaczyna sie przechylaćna bok to trzeba sie rączką podeprzeć. Ide zaraz do przychodni po mleko, nie chce mi sie. Jacie ja Agatce codziennie daje mięsko i do niego dorzucam żółtko. Ale chyba zacznejej robic wegetarianskie dania z żółtkiem Edytowane przez Scio Czas edycji: 2012-02-08 o 07:54 |
|
|
|
|
#4117 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziekuje, ze i nas ujelas |
|
|
|
|
#4118 |
|
Zadomowienie
|
Cześć!
Pobudka godz. 7 Zauważyłam, że nie ważne o której zaśnie, pobudka od kilku dni zawsze o 7, a od 6 wierci się jak owsik My dziś się szczepimy. I rozpoczynamy przygodę z żółtkiem Mamy obiecane u rodziców pilnowanie Zosi i wypad do kina, tylko repertuar na razie nieciekawy... Brumek, może już pisałaś (ale ja mam taaaakie zaległości, że pewnie za miesiąć doczytam) - smarowałaś buzię Tymkowi na wyjścia? Kiedyś pisałaś że niczym go nie smarujesz i pomyślałam, że to może brak kremu zimowego (tak przy okazji polecam mustelę cold cream Jeśli tak to może do pediatry pójść, chociaż oni często sterydy zaraz dają ![]() Bella! Kupa do nocniczka??? Marzenie! Zdolna Lilianka! ![]() WOW! ![]() Natka, biedny Domek, ale grunt że już lepiej. O te góry może pediatrę zapytać... Madziaranew, u nas ściągnięcie rajstop też daje dodatkowe chwile samodzielnej zabawy ![]() Telik, trzymak za wyzdrowienie Jasiowych oczek, żeby nie musiał znowu tego przechodzić, co opisałaś Tyle na razie... |
|
|
|
#4119 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Powinni popracować na funkcją wielocytowania, bo jak zwykle nie pozaznaczało ponad połowy postów! Kasza wczoraj na kolację: śmiech. Wyobraźcie sobie, że po dwóch godzinach obudziła się jeść! A potem o standardowej godzinie duchów znowu ( za 3 h)- Dziubek, Jaciee wynik diety-- oby tak dalejTelik biedny Johny, szkoda mi go. Zapamiętał pewnie miejsce - tak jak Sara labolatorium do pobierania krwi..od razu po wejściu był ryk. Może już nie będzie konieczny zabieg. Ania wybacz że pytam, przypomniało mi się, ze w lutym Adaśko miał mieć ten zabieg ? ![]() Monia extra te suwaczki, dobra robota. ![]() Ej a żółtko to od kiedy się powinno dawać? ja nie daję? a chyba powinnam..? Nie mam pomysłu na obiad, a i w loówce pustki, więc trzeba mózgowicę uruchomić. ![]() Cześć laseczki.
|
|
#4120 |
|
Rozeznanie
|
Witam o poranku.
Czekam na mamę, zajmie się Alą, a ja jadę do Torunia pozałatwiać parę spraw. Coraz bardziej się przekonuje, że to nie jest alergia na mleko...za dużo czynników się nałożyło w ostatnim mcu, a jeszcze jak czytam, że wiele dzieciaczków ma problemy ze skórka, teraz kiedy są te mrozy, to śmiem twierdzić, że i u nas tu tkwi problem. Lekarka za bardzo zasugerowała się chyba faktem przejścia na MM i tylko to wzięła pod uwagę.... :confu sed:Czas pokaże, na razie będziemy na tym pepti i zobaczymy o dalej..... Ok uciekam bo mama przyjechała... Miłego dnia!!! |
|
|
|
#4121 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
za determinacje![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#4122 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak, miło że pamiętasz ![]() 28go, więc niecałe 3 tygodnie zostały.....
|
|
|
#4123 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
zeby maly nei musial juz tam wracac---------- Dopisano o 09:03 ---------- Poprzedni post napisano o 09:01 ---------- Dzien dobry!!! Szalone dziewczyny, jeden wieczor nie ma mnie i tyle stron ![]() Pojechalismy do TZ kuzynki wczoraj wieczorem, pilysmy TZ wykapal Marys, a ja ja uspilam. zaraz ide konczyc prasowac, umyc glowe. Kto pije dzis ze mna kawke
Edytowane przez eveewe Czas edycji: 2012-02-08 o 09:05 |
|||
|
|
|
#4124 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najczęściej Radek po kąpieli śpi około pięciu godzin, czasem tylko trzy. I później do rana co dwie godziny, czasem co 3-4. Ja się już w to nie zagłębiam. Biorę go do siebie do łóżka i tylko przekładam go z jednej strony na drugą i idę spać. Przybiera mi około 400 gr miesięcznie. Lekarka mówiła, że jest w porządku, teraz jeszcze dostaje obiadki, deserki więc tym bardziej się nie martwię. W dzień miał ostatnio drzemki po 20-40 min, wczoraj np dwie po prawie dwie godziny. Ja nie jestem przeciwniczką MM ale jak mam pokarm w UU to nie będę MM podawać. Cytat:
![]() Cytat:
Chyba wyrasta bo u nas jest podobnie. Podjem coś delikatnie z nabiałem i jest ok Jogurtu i czystego mleka jeszcze nie próbowałam .. Cześć! Ja też nie wiem jak suwaczek zrobić. W ogóle nie umiem tego podpisu wstawić, cokolwiek. Radek śpi, ma pierwszą drzemkę. |
|||
|
|
|
#4125 |
|
Zakorzenienie
|
Hej ho hej ho
Nadrobiłam po łebkach, bo strasznie dużo naskrobałyście podczas mojej nieobecności. ![]() ![]() klask i:Telik biedny Jaś i Ty też Mam nadzieję, że już więcej nie będziecie musieli tego przechodzić Elika za aparaciki, malutka jest taka śliczna, że na aparcik w ogóle nie zwraca się uwagi! Nie przeszkadza on jej? za nowe zęboleDomek te szczerbaty Ale mąż miał zęby dopiero jak miał 10 m-cy, więc pewnie coś koło tego się pojawią![]() Brumek fajna ta huśtawka, sama bym się pohuśtała Wodaqua za szczepienie.Czyli więcej u nas suchych policzków, może faktycznie mrozy Ja spróbuję tego hippa na odparzeniaTelik Domek też sam się nie pobawi na macie długo, też potrzebuje dużo uwagi, ale to normalne Wieczorem też sam nie zaśnie, nieraz zrobi taki cyrk, że hoho Ale co tam i tak te dzieciaki są przecież najukochńsze.Także, Jaś jak najbadziej normlany i Ty też! Dominik jeszcze śpi. Musiałam mu założyć w nocy niedrapaki, bo drapał się jak wściekły. Czy Wasze maluchy też się wiercą przez sen? Kręcą głowką na prawo i lewo? Dzisiaj przyjeżdża do nas moja koleżanka, fajnie bo wychodzić nigdzie nie mogę to chociaż ktoś nas odwiedzi. Trochę jest mi przykro, bo znajomi z którymi mieliśmy jechać w góry zachowali się niewporządku... ![]() Monia świetny pomysł z tymi suwaczkami ![]() dla WSZYSTKICH dzisiaj potrzebujących.Jacieee jak sie czujesz? Choróbsko odpuściło?
Edytowane przez Natka_ Czas edycji: 2012-02-08 o 09:25 |
|
|
|
#4126 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Radek wierci się przez sen, główką, ramionami. Nawet teraz byłam na niego zerknąć i kręcił główką ![]() Czym znajomi podpadli ? ![]() ---------- Dopisano o 09:30 ---------- Poprzedni post napisano o 09:28 ---------- Wiecie, jak się jest na bieżąco to wcale nie odczuwam jakby tych postów dużo było u nas. Muszę chwilami czekać aż któraś coś napisze ![]() Radek śpi a ja zamiast coś robić to ślęczę przed komputerem ![]() ---------- Dopisano o 09:31 ---------- Poprzedni post napisano o 09:30 ---------- To ładnie robię! Wyczytałam, że szpinak od 9m-ca a ja Radkowi zaczęłam dawać jak 6m-cy nie miał
|
|
|
|
|
#4127 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.mplayerhq.hu/design7/news.html tu znajdziesz cos. tylko czy to napewno filmy są? |
|
|
|
|
#4128 |
|
Zakorzenienie
|
to będziemy trzymać kciuki.
Natka co zrobili znajomi ![]() Dzisiaj w nocy znowu dokuczał mi ból brzucha. I wszystkie psy z wioski dały koncert szczekania, a raczej wściekłego ujadania. Chyba jakaś suka ma cieczkę
|
#4129 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ale kinga bardziej wymagająca i już śmietana w zupie czy sosie=wysypka, szklanka mleka=wysypka, kawalek sernika=wysypka... przy arturze to ewidentne przebiałkowanie, z kinga gorzejCytat:
Cytat:
o 10:45 szczepienie.... |
||||
|
|
|
#4130 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Sara na macie się bawi, a ja na 5 minut do niej bawimy się, a za chwilę siadam znowu przed kompa. I tak cały dzień Ja Sarce też dawałam wcześniej szpinak. To dlaczego jest dostępny od 4 mca? gdzie wyczytałas ze od8 ? Eee tam, nie ma co się przejmować. Nic im przeciez nie jest. To jeden z ulubionych smaków MŁODEJ.
|
|
#4131 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U nas w bloku sąsiedzi suke mają. Francowate kundle na podwórku szczekają, nawet w nocy, u nas pod oknami. ![]() ![]() ![]() Radek wstał, a jak jak siedziałam ... ![]() ---------- Dopisano o 09:56 ---------- Poprzedni post napisano o 09:54 ---------- Cytat:
http://wegedzieciak.pl/viewtopic.php?t=214 ja karmię UU. Niektóre rzeczy powinnam później dawać. Chyba. Mam dokładnie tak samo. Kompa w ogóle nie gaszę, podlatuję tylko i zerkam czy któraś napisała coś nowego |
||
|
|
|
#4132 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4133 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4134 |
|
Zakorzenienie
|
tak naprawde te zalecenia co kiedy dawac to (poza alergizujacymi owocami i orzechami, no i oczywiscie grzybami lesnymi)mozna sobie o kant
|
|
|
|
#4135 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No właśnie, gdzie nie wejdę to co innego piszą. A ja taka ciemna ---------- Dopisano o 10:10 ---------- Poprzedni post napisano o 10:09 ---------- Oł jeah! Mam suwaczek! Dzięki Monia |
|
|
|
|
#4136 |
|
Zadomowienie
|
łoooo matko widze że nie próżnowałyści wieczorem....idę nadrabiać ah i mam pytanie CZY MOGE DODAC ŁYŻKĘ KASZKI MANNY Z MLEKIEM MODYFIKOWANYM DO ZUPKI????? |
|
|
|
#4137 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Później opiszę w klubie ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4138 | |||
|
Zakorzenienie
|
Marinko jak dzisiaj u Was? poprawa jest po lekach?
Cytat:
Karolineee za pierwszą marchewkę - z każdą łyżeczką będzie lepiej - niedługo sama zacznie buzie otwierać na widok łyżeczki Cytat:
zdolna Agatka ![]() a więc na nutrze jedziecie nadal? szkoda że już jej nie refundują tyle dzieci ma teraz problem bo pełnopłatne puszki drogawe...Cytat:
|
|
|
#4139 |
|
Zakorzenienie
|
sweet - pewnie ze mozesz, jak nie zasmakuje to zwymiotuje (jak moja szpinakiem
)lili - ja mam rozpiske co kiedy poawac taka usredniaona i w sumie jest po to bym przypadkiem ogolnie nie zapomniala czegos wprowadzic np. zółtka
|
|
|
|
#4140 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:25.

. Też uratuję a co!
Z drugiej strony normalne jest, że człowiek ma bardzo silną potrzebę "posiadania" własnego, przez siebie urodzonego dziecka. To trudne decyzje. Bardzo trudne.

marzę o tym, żeby kiedyś spać przynajmniej do 8
ulalala! 

:confu sed:
klask i:

tyle dzieci ma teraz problem bo pełnopłatne puszki drogawe...