|
|
#3241 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: wymarzony pierścień mocy część XXII
Niu, ale cudna
W teori 4 marca- ale ja coraz mocniej odczuwam symptomy zbliżajacego się porodu- ciśnie na miednicę, plecy bolą, w nocy ledwo wstaję do kibelka bo tak mnie napier...kości biodrowe, non stop mam bóle jak przed okresem i jak sie przemęczę (a aktualnie wystarczy że ugotuję pomidorową) to brzuch kłuje jak podczas silnej kolki Generalnie wszystko już przyszykowałam, torby do szpitala spakowane, bo jakoś czuje że nie dotrwam do tego 4 marca
|
#3242 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
a jak sie dowiemy ze to juz jestesmy ciociami jezu ja przezywam te porody wizazowe jak swoje |
||
|
|
|
#3243 |
|
Zadomowienie
|
Cześć
![]() No Haniu to już bliżej niż dalej I życzę Ci żeby Twoje przypuszczenia się sprawdziły bo jak kobieta przenosi to ostatnie dni siedzi jak na tykającej bombie zegarowej ;pNie wyspałam się dzisiaj, jakieś koszmary mi się śniły, najchętniej bym się położyła ale już słyszę młodą w łóżeczku więc marne szanse na wypoczynek
[vichy]263566[/vichy] Niechaj Bóg ma w swej opiece człowieka, który Cię naprawdę pokocha. Złamiesz mu serce, śliczna moja, okrutna, psotna kotko, która tak jest nieuważna i pewna siebie, że nie stara się nawet osłaniać swoich pazurków. http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008080201001030.png |
|
|
|
#3244 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć!
Zabieram się do roboty ![]() Musimy z TŻ zaplanować urlop wakacyjny. Dla mnie to na razie czysta abstrakcja. Haniu, trzymam kciuki, żeby jednak było szybciej. Ja przenosiłam tydzień
|
|
|
|
#3245 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
Haniu, a lekarz co mówi o doczekaniu do porodu? Niech ta zima się już skończy - dostaliśmy wczoraj rachunek za gaz...myślałam, że się przewrócę... |
|
|
|
#3246 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć!
U mnie intensywne myślenie o meblach kuchennych. Wrzucam moją najnowszą inspirację ze szczególnym uwzględnieniem pomysłu uchwytowego. Moja kuchnia jest dokładnie w takim kształcie, trochę tylko krótsza. Zastanawiam się tylko, jaki kolor pasowałby zamiast białej góry? |
|
|
|
#3247 |
|
Zakorzenienie
|
cześć
|
|
|
|
#3248 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Emilko całkiem przyjemna kuchnia. Nas też na wiosnę czeka szykowanie kuchni. A w praktyce meble, ściany, podłogi w salonie, kuchni i przedpokoju bo mamy wszystko otwarte. Kompletnie nie mam wizji co do kolorów, wiem tylko że meble będą raczej ciemne W ogóle to w salonie mamy jedną ścianę brązową, reszta miała iść w beż a ja się teraz zastanawiam czy nie zrobić innych kolorów, póki nie jest za późno. Brąz mi się opatrzył, może by na tej jednej ścianie gdzie regal dać tapetę fajną
Edytowane przez sanetka Czas edycji: 2012-02-08 o 09:47 |
|
|
|
|
#3249 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ile kosztuje tona węgla? |
|
|
|
|
#3250 |
|
Zakorzenienie
|
U nas róznie... 500-700zł. Nie pamiętam ile kupiliśmy jesienią- jedną czy dwie. Ale teraz ta jedna powinna starczyć do końca zimy, a może i na przyszłą zostanie
|
#3251 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
heh..jak mnie nie będzie dwa dni to znaczy że jestem w szpitalu ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Trzymaj trzymaj Cytat:
jak ja w ciągu dosłownie jednego dnia zaczęłam odczuwać wszystkie oznaki zbliżajacego się porodu.I brzuch mi też opadł- wczoraj ![]() No ale zima w tym roku miesiąc trwa póki co więc chyba i tak nie ma co narzekać ![]() Ja mam dość spółdzielni mieszkaniowej. Dosłownie co 3 miechy dostajemy podwyżkę czynszu. Wprowadzajac się płaciliśmy 250 zł - aktualnie 440 zł (wczoraj znowu dotarło pisemko )
|
|
#3252 | |||
|
Zakorzenienie
|
hej
![]() Cytat:
Cytat:
Jeśli miałabym zmienić kolor góry, to na coś ostrego (np. czerwony), ale wtedy uchwyty musiałyby być ukryte i płytki jednolite. Cytat:
|
|||
|
|
|
#3253 |
|
Zakorzenienie
|
Emi bardzo ciekawe te uchwyty. Podoba mi się łączenie białych nowoczesnych frontów z tak,ą klasyką. Jak dla mnie w sumie jedyne rozwiazanie bo 100% nowoczesności i sterylności nie znoszę
.Nie mam w ogóle pomysłu jaka góra do tego. Musi być w innym kolorze?? heh..wiesz mi to i tak bardzo w kość nie daje. Ja jestem po prostu bardzo niecierpliwa W sumie do 36 tygodnia czułam się jakbym w ciąży nie była. Teraz mam zwykłe objawy zbliżajacego się porodu...można mieć dużo gorzej niż ja. Moja bratowa np która miała 2 razy taki brzuch jak ja ostatnie 2 miesiaca praktycznie w ogóle nie spała bo się nie dało. Ja śpię wysmienicie. Kwestia taka że ja bym chciała żeby było cały czas normalnie, a już nie jest - nie mam siły stać w kuchni godzinami, odkurzać i chodziś na godzinny spacer Wkurza mnie to
|
#3254 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jakoś dacie radę ![]() Cytat:
![]() Dobrze, że masz wszystko przygotowane, możesz iść i rodzić ![]() Uwierz mi Haniu, że gdybyś mieszkała w domu i ogrzewała gazem, to już po miesiącu miałabyś dość zimy!!!! |
||
|
|
|
#3255 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() http://www.youtube.com/watch?v=_tn58-20OHg Całość jest praktycznie do zrobienia, tylko ta ściana z regałem jest prawie na gotowe. Tam gdzie mignie kawałek ciemnej ławy i stołu ma być wyspa kuchenna. Takie kuchnie czasem klienci w firmie TZa robią. Mi się średnio podobają
Edytowane przez sanetka Czas edycji: 2012-02-08 o 18:17 |
|
|
|
|
#3256 |
|
Zadomowienie
|
Emi kuchnia z inspiracji mi się podoba, świetne połączenie nowoczesności z lekko rustykalnym stylem ale szczerze powiedziawszy nie bardzo tam widzę inny kolor górnych szafek. Najczęściej robią kuchnie biało-czarne ale do tych uchwytów kompletnie to nie pasuje, pewnie od biedy mógłby być kolor kawy capuccino na górnych szafkach tylko czy jest sens wprowadzać dodatkowy element. Zależy co z tej inspiracji chcesz zapożyczyć: czy tylko uchwyty? Czy również ten wzór dość bogaty pomiędzy szafkami i żyrandol. Jeśli chcesz uzyskać podobny efekt jak na fotce to wydaje mi się, że meble najlepiej w jednym kolorze.
Haniu co do cen czynszu to mnie to też doprowadza do szewskiej pasji. My za niecałe 50 m2 płacimy 450zł Sanetko zgadzam się z xzorą, przy otwartych przestrzeniach zostałabym raczej przy dość stonowanych kolorach. Tu np jest moja inspiracja jeśli chodzi o wygląd mojego przyszłego, wymarzonego domu http://www.decoratorium.pl/moj-dom/
[vichy]263566[/vichy] Niechaj Bóg ma w swej opiece człowieka, który Cię naprawdę pokocha. Złamiesz mu serce, śliczna moja, okrutna, psotna kotko, która tak jest nieuważna i pewna siebie, że nie stara się nawet osłaniać swoich pazurków. http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008080201001030.png |
|
|
|
#3257 |
|
Zakorzenienie
|
Niu dla mnie trochę za mdło i za mało nowoczesnie
|
#3258 |
|
Zakorzenienie
|
sanetko, nie mogłam się skupić na wnętrzu, bo obserwowałam Bartka
fajną ma huśtawkę!ścianki chyba bym nie robiła, wyspę w stylu mebli kuchennych, najlepiej chyba prostokątną? |
|
|
|
#3259 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Apropo, mój aktualny stan psychofizyczny odzwierciedla wczorajsze zdarzenie - jesteśmy w pizzy hut. Siedmioro najbliższych znajomych, jest wesoło bardzo, wszycy wsuwają pizzę i mają świetne humory, a ja siedzę i głupkowato się uśmiecham mówiąc niewiele- gdy w tem na całą parę mówię "Kotek jeszcze lewatywę musimy kupić" A co do wydatków okołodomowych itd....własnie ostatnio to liczyliśmy bo bratowa upierała się że opłaty za gaz i wodę są na pewno wyższe niż nasz czynsz- myliła się. Dlatego postanowiliśmy już na 100% że kupujemy działkę. Mam dosć utrzymywania bab pijących kawe od 7 do 15. ---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ---------- Cytat:
Mi się podba bardzo coś pomiędzy - czyli styl rustykalny w bardziej nowoczenym wydaniu. Tzn takie kafle jak są w łazience i kuchni ale w połaczeniu z prostymi szafkami i wanną.
|
|
#3260 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W wyspą to TZ kombinuje żeby była jak na 1 zdjęciu, takie podwyższenie że nic nie widać od salonu (bo tu będzie płyta z garami) a jednocześnie żeby można było od salonu dać krzesła barowe. A ścianka jak na drugim, wtedy będzie efekt częściowo zamkniętej kuchni, szczególnie jak się wejdzie do domu od strony przedpokoju Ja sobie nie mogę pewnych rzeczy wyobrazić, jak to wszystko by wyglądało, chciałabym żeby mi ktoś na gotowe zaprojektował Haniu to faktycznie bardzo dużo płacicie. Dlatego ja zawsze wolałam mieć własny dom ![]() Ja lewatywy nie miałam, nawet przez cc. Przy skurczach i tka ciągle ganiałam do kibelka
Edytowane przez sanetka Czas edycji: 2012-02-08 o 18:17 |
|
|
|
|
#3261 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale to które pokazałaś jest piękne ![]() Cytat:
Co do opłat, to my zdecydowanie płacimy więcej niż czynsz etc. Nie raz to liczyliśmy...niestety... Szczególnie oczywiście w zimie. |
||
|
|
|
#3262 | |
|
Zakorzenienie
|
Sanetko ale Bartuś się zapętlił
No prze słodziakCytat:
![]() U nas niestety robią w standardzie wszystkim A liczyłaś czynsz miszkania 100 m?? Bo u nas to się kształtuje na poziomie 700-800 zł. Płacisz cały rok po 800 zł za gaz i wodę?
|
|
#3263 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ten filmik już dawno nagrywany, teraz chodzi o wiele pewniej, nie trzyma tak rąk w górze Chyba będę się musiała na męża zdać tylko on tez ma tysiąc pomysłów na minute. Karmienie też tak wygląda bo w krzesełku nie usiedzi. Na podłogę, gryz kanapki...kóleczko...kana pka...kółeczko...
Edytowane przez sanetka Czas edycji: 2012-02-08 o 11:17 |
|
|
|
|
#3264 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja mieszkam w mieszkaniu własnościowym, niby opłaty niższe, ale za to chaos i samorządność ![]() już mam dwie rozprawy sądowe - pierwsza, bo właściciele lokali handlowych uchwalili większością powierzchni, że będą płacić mniejsze opłaty na fundusz remontowy niż właściciele mieszkań (zbieranie głosów odbyło się poza wiedzą właścicieli mieszkań, generalnie niezgodnie z prawem i stąd pozew) druga - bo jeden sąsiad chciał założyć domofon i wymienić wszystkie drzwi w klatkach, a reszta uznała, że wystarczy wymienić jedynie drzwi wejściowe + domofon. Drzwi zrobione, domofon jest, a ten nas pozwał. |
|
|
|
|
#3265 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wspominając o tym, że jak Tobie odpadnie rynna, to robi to spółdzielnia, jak schód się ukruszy, albo nie daj boże piorun walnie i rozpierdzieli instalację elektryczną...to wszystko robi spółdzielnia...a w domu płacisz za wszystko sama. I niestety takie rzeczy nie należą do rzadkości - każdy kto mieszka w domu to mówi - dom to studnia bez dna, bez względu na to czy to stary czy nowy dom... Mimo oczywiście wielu plusów niewątpliwych.
|
|
|
|
|
#3266 |
|
Zakorzenienie
|
zmieniając temat...
Nie znacie czegoś skutecznego na przeziębienie? Nie mam czasu na leżenie, a jest coraz gorzej, katar mnie wykańcza. Nie mam gorączki, więc nie pójdę do lekarza, ale nie wiem, jak sobie pomóc |
|
|
|
#3267 | ||
|
Zakorzenienie
|
u nas tona kosztuje 730+dowoz....i w zeszlym tygodniu musielismy dokupic 2 tony...czyli spalilismy juz 5 ton
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3268 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To 440 to tylko zaliczka za wodę i ogrzewanie, 20 zł za wywiezienie śmieci, 10 zł remontowego i tyle .Większość moich znajomych ma domy- liczyliśmy to ostatnio wszytsko dokładnie i wyszło że lepiej mieć dom- bo taniej ![]() Nie wiem może to też kwestia "jakości " domu że tak powiem. Moi znajomi mają nowe domy - szczelne i ciepłe, do tego ogrzewania kominkowe więc tego gazu niewiele im idzie jak zima nie daje w kość.
|
|
#3269 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak czy siak, jak się ma opcję, to w domu żyje się taniej |
|
|
|
|
#3270 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zgadza się, te remonty przy domu mogą dać w kość bo jednorazowo trzeba wywalić tysiące. Tylko pytanie co ile taki dach trzeba naprawiać- 10 lat?? Chyba nawet nie tak często
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:32.

jezu ja przezywam te porody wizazowe jak swoje