Walka o zdrowe i piękne włosy część IX - Strona 6 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-08, 10:09   #151
msstuff
BAN stały

Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy część IX

Cytat:
Napisane przez syla929 Pokaż wiadomość
dzięki, ale nie znałam wątku kręconego, szukałam w tym

Jak teraz patrze to nie wiem, czy to mój problem. Jak myślisz? : Mam włosy lekko falowane (jak pilnuję ich, gdy się suszą wychodzą proste),ostatnio zaczęły ciągnąć w dół (ale nie ma przetłuszczenia czy efektu stricte przeciążęnia), zrobiły się CIEŃSZE (dużo chudszy kucyk), mają mniej objętości, ale ciągle wyglądają zdrowo.

Edytowane przez msstuff
Czas edycji: 2012-02-08 o 10:12
msstuff jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-08, 10:34   #152
Gwiazda Wieczorna
Zakorzenienie

a co powiecie o maskach Gliss kura? miałam czarną i shea cashmire i obie bardzo mi spasowały aaa i jeszcze tą różówą. One są też dobre składowo? odżywiają? http://www.glisskur.schwarzkopf.pl/g...legnujaca.html
Gwiazda Wieczorna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-08, 10:43   #153
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez izus_86 Pokaż wiadomość
No to nałożysz rano, o 16 zmyjesz No chyba, że planujesz gdzieś wyjść, to lepiej się ubezpieczyć, bo czasami różnie bywa i woda może być dopiero wieczorem
Raz miałam taką sytuację, po południ nałożyłam olej i pierwszy raz stwierdziłam, że nie będę zmywać wieczorem tylko rano i co, rano wstaje, a tu wody nie ma, a musiałam wyjść No to ja kaptur na głowę i tak chodziłam po sklepach
Wlasnie boje sie, ze jednak nie wlacza o 15, a np o 20
A nie chce chodzic z zielona glowa przez pol dnia (planuje mix z awokado i cynamonem, to moj pierwszy raz, wiec nie wiem jak zareaguje na to ).

Hehhe u Ciebie to byl chyba znak, ze jednak bardziej Ci sluzy zmywanie wieczorem Swoja droga - dobrze, ze to bylo w porze jesiennej/zimowej, w lecie zrobilby sie niemaly problem

Cytat:
Napisane przez Dotka z OZ Pokaż wiadomość
Ja dziś odkryłam szampon Garnier Frucits czysty blask, który nie zawiera SLS ani SLeS tylko Ammonium Laryl Sulfate, który jak się doczytałam jest bardzo łagodnym środkiem powierzchniowo czynny i pozyskiwany jest w sposób naturalny z oleju kokosowego lub palmowego. Tak powiedziało dr Google, ale z innych źródeł wynika, że to jednak to samo co SLeS tylko trochę łagodniejsze. Może ktoś orientuje się jak to jest?
Ja kiedys wyczytalam, ze w Europie stosuje sie SLS/SLES, a w Stanach Zjednoczonych odpowiednikiem tych cudeniek jest ALS.
Ale czy tak jest naprawde...

Cytat:
Olej lniany reguluje wydzielanie sebum, także nawilżenia skalpu bym się nie spodziewała, ale to tylko moje zdanie (czasami go nakładam, ale chcę go wykończyć, bo na długość mi nie służy i moze wpłynie jakoś na przetłuszczanie) Olejków Alterry nigdy nie kładłam na skalp, ale może by się nadały Mam zamiar dopiero to przetestować
Ja na skalp daję kokosa (oprócz tego Amlę i Vatikę, ale mają ziółka), maskę Biovax do ciemnych, Glorię, czasami dodaję żel aloesowy i zamówiłam panthenol, aby również go stosować do tuningowania masek
Póki co nic mi się nie dzieję ze skórą głowy, a wcierki na bazie alkoholu stosuję od kilku miesięcy
U mnie tez lniany na dlugosci srednio sie sprawuje.
Na skalp jeszcze nie nakladalam, ale skoro mowisz, ze reguluje wydzielanie sebum to z checia sprobuje

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-08, 11:03   #154
weegirl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Indios Bravos Pokaż wiadomość
SLS nie wszystkim szkodzi- tylko wrażliwcom i uczuleniowcom. Ja musze mieć SLS w szamponie, bo bez tego moje włosy są matowe, oklapłe i bez życia.
Zależy jak reaguje Twój skalp.
Indios, co to za krecia robota Chodziło o SLS a nie o SLES Naprawdę stosujesz z nim szampony? Ja tutaj próbuję nawracać ludzi i im pokazywać, że Henna Treatment Wax nie jest wcale takim cudem i lepiej z nią uważać, a Ty mi takie rzeczy wypisujesz.
weegirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-08, 11:19   #155
izus_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez weegirl Pokaż wiadomość
Teraz to chyba wszystkie fajne Zresztą, zawsze można spojrzeć na składy w sklepie Jak gdzieś na początku są proteiny albo oleje, to jest dobrze. Wiadomo, że zaraz po wodzie to jednak jakiś silikon zawsze będzie a dopiero później inne substancje, ale jak dla mnie, to może działać Nie ma może jakiegoś niesamowitego efektu, no ale źle nie jest. Wcześniejsze psikacze to prawie same kondycjonery, a teraz substancje odżywcze są bliżej początku składu Mnie kiedyś spodobała się odżywka Marion, ale nie mogę i tak jej nigdzie dostać.
Mariona widziałam w Piotrze i Pawle

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
U mnie tez lniany na dlugosci srednio sie sprawuje.
Na skalp jeszcze nie nakladalam, ale skoro mowisz, ze reguluje wydzielanie sebum to z checia sprobuje
No ja właśnie testuję go w ten sposób, bo jakoś zużyć go muszę
1.04.12 - Seboradin
12.04.12 - Eclipta

11.01.12 - kwasy i naturalna pielęgnacja twarzy

Moje włosy
izus_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-08, 11:30   #156
Ariada
Wtajemniczenie

Doszło do mnie zamówienie z ZSK dzisiaj będę robiła psikaczke i wieczorem zrobię płukankę cysteinową(trzeba wykorzystać fakt, że zajęcia dopiero od poniedziałku są).

Niestety zmienili prezenty dodawane do paczek i zamiast All in one, który był wcześniej dostałam mocznik. Można go jakoś wykorzystać w produktach do włosów?
Ariada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-08, 11:42   #157
_groooszek_
Zakorzenienie

Witam w nowej części życzę Wam samych przyrostów

Gdzieś tu chyba zakpił los. Ona brzydka, brzydki on...
A taka ładna miłość...

_groooszek_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-08, 11:44   #158
Nolley
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ariada Pokaż wiadomość
Doszło do mnie zamówienie z ZSK dzisiaj będę robiła psikaczke i wieczorem zrobię płukankę cysteinową(trzeba wykorzystać fakt, że zajęcia dopiero od poniedziałku są).

Niestety zmienili prezenty dodawane do paczek i zamiast All in one, który był wcześniej dostałam mocznik. Można go jakoś wykorzystać w produktach do włosów?
nie wiem czy na włosy, ale koniecznie dodaj go do kremu do twarzy (albo rąk) - nic lepiej nie nawilża, niż kremy z mocznikiem.

MOJA PIELĘGNACJA

WYMIANKA
Nolley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-08, 11:47   #159
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:

No ja właśnie testuję go w ten sposób, bo jakoś zużyć go muszę
Kojarze cos, ze picie oleju lnianego nie wchodzi u Ciebie w gre?
A szkoda...

Dziewczyny, moge Was prosic o taka ogolna ocene? Czy maska o takim skladzie bedzie dobra?
Jest to maska Loreal z arganina (ta, ktora reklamuje Jennifer Lopez ), w Polsce jest chyba jeszcze niedostepna.

Aqua/Water, Cetearyl Alcohol, Glycerin, Dipalmitoylethyl Hydroxyethylmonium Methosulfate, Cetyl Esters, Hydroxypropyltrimonium Hydrolyzed Wheat Protein, Arginine, Trideceth-6, Limonene, Benzoic Acid, Linalool, Linoleate, Glyceryl Oleate, Glyceryl Linolenate, Parfum/Fragrance

Wiem, czym sa skladniki zaznaczone na niebiesko, a co z pozostalymi?
Bardzo prosze o pomoc

Edytowane przez nafiyqa
Czas edycji: 2012-02-08 o 12:09
nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-08, 11:58   #160
eiri
Wtajemniczenie

GG do eiri

Cytat:

Pewnie, ja używam, najczęściej do wcierek Trzeba tylko pilnować stężenia, poczytaj na ZSK o tym
Stary 2012-02-08, 12:29   #161
syla929
Rozeznanie

Stwierdziłam, że najlepiej sprawdza się u mnie olej połączony z maską, nałożony na wilgotne włosy na noc Wtedy są bardzo mięciutkie. Chcę już wiosnę i obciąć kłaczki
A aktualnie poszukuję ładnej fryzury na wesele z TŻ. Zawcze robiłam lokówką loki, ale nie będę ich tak męczyła, więc stawiam na warkocz + ewentualnie reszta wyprostowana. Macie może jakieś ładne zdjęcia pozapisywane ?

1,02 - 56cm
12.03 - 58,5cm
12.04 - 60cm
12.06 - 62cm
Cel: hmmm, 65 a może 70cm?
syla929 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-08, 12:39   #162
weegirl
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuję Ale ja nie mam PiP w pobliżu. Zresztą, tam jest tak drogo, że nigdy tam nie zaglądam

Cytat:
Dziewczyny, moge Was prosic o taka ogolna ocene? Czy maska o takim skladzie bedzie dobra?
Jest to maska Loreal z arganina (ta, ktora reklamuje Jennifer Lopez ), w Polsce jest chyba jeszcze niedostepna.

Aqua/Water, Cetearyl Alcohol, Glycerin, Dipalmitoylethyl Hydroxyethylmonium Methosulfate, Cetyl Esters, Hydroxypropyltrimonium Hydrolyzed Wheat Protein, Arginine, Trideceth-6, Limonene, Benzoic Acid, Linalool, Linoleate, Glyceryl Oleate, Glyceryl Linolenate, Parfum/Fragrance

Wiem, czym sa skladniki zaznaczone na niebiesko, a co z pozostalymi?
Bardzo prosze o pomoc
To co jest na końcu nie jest istotne a składnik, który zaznaczyłam na zielono to ta sama substancja, która jest np. w Kallosie Latte i tworzy na włosach film ułatwiający rozczesywanie. Cetyl esters to wg wizażowego słownika emolient. Wydaje mi się, że ta maska może obciążać...
weegirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-08, 12:42   #163
Ariada
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Nolley Pokaż wiadomość
nie wiem czy na włosy, ale koniecznie dodaj go do kremu do twarzy (albo rąk) - nic lepiej nie nawilża, niż kremy z mocznikiem.
Cytat:
Napisane przez eiri Pokaż wiadomość
Pewnie, ja używam, najczęściej do wcierek Trzeba tylko pilnować stężenia, poczytaj na ZSK o tym
Ale dodać go do takich gotowych już kremów i wcierek? Ze stężeniem już ogarnęłam, że się zmieniają właściwości wraz z nim.

Cytat:
Napisane przez syla929 Pokaż wiadomość
Stwierdziłam, że najlepiej sprawdza się u mnie olej połączony z maską, nałożony na wilgotne włosy na noc Wtedy są bardzo mięciutkie. Chcę już wiosnę i obciąć kłaczki
A aktualnie poszukuję ładnej fryzury na wesele z TŻ. Zawcze robiłam lokówką loki, ale nie będę ich tak męczyła, więc stawiam na warkocz + ewentualnie reszta wyprostowana. Macie może jakieś ładne zdjęcia pozapisywane ?
Też szukam pomysłu na fryzurę weselną, bo idę w czerwcu na dwa wesela... Skoro zaczęłam dbać o włosy to nie będę ich traktowała lokówką ani tym bardziej nie pójdę do fryzjerki, która na bank spali mi włosy gorącym nawiewem i w sumie zastanawiam się trochę nad magicznymi papilotami (magic leverage - wpiszcie sobie na YT), ale nie jestem przekonana
Stary 2012-02-08, 12:43   #164
Magdalene29
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Dotka z OZ Pokaż wiadomość
Prowadź dziennik. Co, kiedy i na ile nakładasz, jak nakładasz i jak zmywasz. Potem dopisuj efekt i najlepiej cykaj sobie fotki aparatem. To będziesz widzieć po czym masz ładniejsze włosy. Z perspektywy czasu łatwiej jest ocenić.
Będzie trzeba, choć bardzo się tego wystrzegałam, bo po umyciu włosów wieczorem trudno ocenić dobrze ich stan rankiem, gdy tak wiele czynników ma udział :/ Fotek nie dam rady, bo właściwie nie umiem zrobić zdjęcia swoim włosom.

Cytat:
Napisane przez the rock Pokaż wiadomość
Ja dziś byłam w rossmannie ale stwierdziłam, że wszystko co wartościowe z niego mam oprócz nowej alterry ale jej nie było

Moje włosy nie lubię fructisa.
Ja w Rossmannie widzę głównie wartościowe produkty, szczególnie seria Alterry nawet jak mam to nagle okazuje się, że mało...
Z kolei Fructisa nie lubi mój skalp - łupież gwarantowany.

Edytowane przez Magdalene29
Czas edycji: 2012-02-08 o 12:44
Magdalene29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-08, 12:44   #165
Frappgold
Rozeznanie

Dziewczyny kupiłam sobie tą glicerynę 86 %, ile kropli do maski domowej roboty? (wiecie, żółtko, rycyna itp)? 5? tak, żeby nie przedobrzyć
Frappgold jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-08, 13:12   #166
eiri
Wtajemniczenie

GG do eiri

Cytat:
Ale dodać go do takich gotowych już kremów i wcierek? Ze stężeniem już ogarnęłam, że się zmieniają właściwości wraz z nim.
Ja go dodawałam do gotowych wcierek i do swoich własnych, do masek rozpuszczałam go w hydrolacie. Nie jest moim ulubionym składnikiem, wolałabym, żeby był w płynie
Stary 2012-02-08, 14:38   #167
Ariada
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez eiri Pokaż wiadomość
Ja go dodawałam do gotowych wcierek i do swoich własnych, do masek rozpuszczałam go w hydrolacie. Nie jest moim ulubionym składnikiem, wolałabym, żeby był w płynie
Ok to też tak będę robiła

Jestem po pierwszej płukance cysteinowej. Zapach niezbyt ładny, ale póki co nie na tyle intensywny, żeby mi bardzo przeszkadzał- jednak czuć, że się za mną unosi i dobrze, że nie muszę nigdzie wychodzić póki co w pierwszym momencie zastanawiałam się czy nie dałam za mało cysteiny, bo sama płukanka miała znikomy zapach i dopiero się ujawnił na włosach. TŻ nie narzeka w każdym razie, ciekawe co powie jak zbierze mi się na przytulanki(wtedy moje włosy zawsze są wszędzie, wiecie jak to jest)

---------- Dopisano o 14:38 ---------- Poprzedni post napisano o 14:10 ----------

TŻ jednak narzeka na zapach do tego stopnia, że założył bluzę z kapturem i obwiązał się jak Kenny z South Parku
Stary 2012-02-08, 14:40   #168
izus_86
Zakorzenienie

Cytat:
Kojarze cos, ze picie oleju lnianego nie wchodzi u Ciebie w gre?
A szkoda...
Miałam taki plan, aby go pić, ale gdy zbliżyłam łyżkę do buzi zrezygnowałam Ja nawet nie lubię zbyt dużej ilości masła na chlebie, a co dopiero wypić łyżkę oleju
1.04.12 - Seboradin
12.04.12 - Eclipta

11.01.12 - kwasy i naturalna pielęgnacja twarzy

Moje włosy
izus_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-08, 14:43   #169
Indios Bravos
Zakorzenienie

GG do Indios Bravos

Cytat:
Napisane przez weegirl Pokaż wiadomość
Indios, co to za krecia robota Chodziło o SLS a nie o SLES Naprawdę stosujesz z nim szampony? Ja tutaj próbuję nawracać ludzi i im pokazywać, że Henna Treatment Wax nie jest wcale takim cudem i lepiej z nią uważać, a Ty mi takie rzeczy wypisujesz.
Tak W końcu znalazła się rzecz nt której będziemy się sprzeczać ;]

Ja sama używam szmaponów z SLS a żaden Wax nie sprawdził się u mnie tak jak ten zagraniczny

Dlatego bez sensu siać herezję Jak ja przeszłam na mycie szamponami bez SLS to moje włosy były w opłakanym stanie. Raz umyłam je jakimś ziołowym właśnie z SLS i odżyły
Po prostu zależy od skalpu i preferencji. Nieprawdą jest, że SLS to samo zło i zdania swego będę bronić

everything I do I do it for you..."

27.05.2009r.- najszczęśliwsza kobieta na Ziemi

www.radicalis.fbl.pl - strona mojego najzdolniejszego
Wybrałam kuszącą Lady Berry!

Indios Bravos jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-08, 14:44   #170
justusia16
Wtajemniczenie

Cytat:

Jestem po pierwszej płukance cysteinowej. Zapach niezbyt ładny, ale póki co nie na tyle intensywny, żeby mi bardzo przeszkadzał- jednak czuć, że się za mną unosi i dobrze, że nie muszę nigdzie wychodzić póki co w pierwszym momencie zastanawiałam się czy nie dałam za mało cysteiny, bo sama płukanka miała znikomy zapach i dopiero się ujawnił na włosach. TŻ nie narzeka w każdym razie, ciekawe co powie jak zbierze mi się na przytulanki(wtedy moje włosy zawsze są wszędzie, wiecie jak to jest)

---------- Dopisano o 14:38 ---------- Poprzedni post napisano o 14:10 ----------

TŻ jednak narzeka na zapach do tego stopnia, że założył bluzę z kapturem i obwiązał się jak Kenny z South Parku

hahahhaa..ja sama ze sobą z tą płukanką nie moge wytrzymać
justusia16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-08, 14:45   #171
karmazynka99
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gwiazda Wieczorna Pokaż wiadomość
a co powiecie o maskach Gliss kura? miałam czarną i shea cashmire i obie bardzo mi spasowały aaa i jeszcze tą różówą. One są też dobre składowo? odżywiają? http://www.glisskur.schwarzkopf.pl/g...legnujaca.html
miałam kiedys jakiegos glisskura ale to za czasów przedwizazowych wiec był tlko silikonow
Cytat:

ale dla włosków musi pocierpiec, chyba chce żebyś zachwycała bujną czupryną

Doceniamy dopiero kiedy stracimy.

Zapuszczanie włosów z wizażem : 65cm completed

Moja pielęgnacja włosów
karmazynka99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-08, 14:47   #172
Ariada
Wtajemniczenie

A wiecie jak to jest z Sodium Coco Sulfate? Trochę próbowałam znaleźć o tym informacje czy jest tak samo mocny jak SLS lub SLeS, ale niestety zdania są podzielone i zgłupiałam trochę.

---------- Dopisano o 14:47 ---------- Poprzedni post napisano o 14:46 ----------

Cytat:
Napisane przez justusia16 Pokaż wiadomość
hahahhaa..ja sama ze sobą z tą płukanką nie moge wytrzymać
Cytat:
Napisane przez karmazynka99 Pokaż wiadomość
ale dla włosków musi pocierpiec, chyba chce żebyś zachwycała bujną czupryną
Na mnie ten zapach nie robi dużego wrażenia, zdecydowanie gorzej znoszę zapach amoniaku niż ten siarkowy z cysteiny ale ja to mam chyba trochę upośledzony węch- palili papierosy przy mnie od małego prawie przez całe życie i kto wie czy rzeczywiście nie mam przez to słabszego węchu
Stary 2012-02-08, 14:51   #173
maneo444
Zakorzenienie

GG do maneo444

wczoraj mylam wlosy nalozylam odzywke do splukiwania, bez splukiwania nie nakladam. zostawilam wlosy zeby same wyschly a tam taki susz na koncach ze szok olej kokosowy je uratowal

maneo444 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-08, 14:59   #174
eiri
Wtajemniczenie

GG do eiri

Cytat:
Napisane przez Indios Bravos Pokaż wiadomość
Tak W końcu znalazła się rzecz nt której będziemy się sprzeczać ;]

Ja sama używam szmaponów z SLS a żaden Wax nie sprawdził się u mnie tak jak ten zagraniczny

Dlatego bez sensu siać herezję Jak ja przeszłam na mycie szamponami bez SLS to moje włosy były w opłakanym stanie. Raz umyłam je jakimś ziołowym właśnie z SLS i odżyły
Po prostu zależy od skalpu i preferencji. Nieprawdą jest, że SLS to samo zło i zdania swego będę bronić
Dziwna rzecz, ja unikam sles w szamponach a Waxa zagranicznego zużyłam 3 wiaderka (ostatnie zeszło pół roku temu), nakładałam hojnie na skalp i nigdy nie miałam problemów.
Kurczę, dochodzę do wniosku, że jednak skład to nie wszystko.
Stary 2012-02-08, 15:01   #175
sylvi300
Zakorzenienie

Cytat:

o ja. to mój mnie z domu wyrzuci, ledwo co znosi ajurwedyjskie

Zapraszam na bloga!!!!

http://tocosalata.blogspot.com/
sylvi300 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-08, 15:40   #176
doomcia
Rozeznanie

GG do doomcia

Cytat:
Napisane przez the rock Pokaż wiadomość
A ja zdziwiona że od dawna nikt nic nie napisał
A tu kolejna część

O ja bondynka
hahah nie tylko ty! ja to samo...

Cytat:
Napisane przez Magdalene29 Pokaż wiadomość

Z kolei Fructisa nie lubi mój skalp - łupież gwarantowany.
nie wiem co on ma w składzie ,ale większość ludzi dzostaje po nim łupieżu lub tak jak mojej koleżance zaczęły garściami wypadać włosy...
Stary 2012-02-08, 15:46   #177
Magdalene29
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez doomcia Pokaż wiadomość
nie wiem co on ma w składzie ,ale większość ludzi dzostaje po nim łupieżu lub tak jak mojej koleżance zaczęły garściami wypadać włosy...
Też słyszałam podobne opinie, ale na Wizażu niektóre dziewczyny bardzo sobie chwalą Chyba jest w nim coś ekstremalnego
Ja w każdym razie unikam wszystkich produktów Fructis jak ognia i myślałam, że zabiję fryzjerkę, u której byłam ostatnio (chyba z pół roku temu), po tym, jak umyła mi nim włosy

Magdalene29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-08, 15:54   #178
the rock
Zakorzenienie

GG do the rock

Cytat:
Napisane przez doomcia Pokaż wiadomość
hahah nie tylko ty! ja to samo...

Ja pomieszałam wczoraj olej z pantenolem. Bardzo tępa mieszanka, na włosach szorstka i sprawiająca wrażenie suchej. Siedze z tym dalej na głowie, bo nigdzie dziś nie wychodze na szczęście

regeneruję włosy - start 11.11.11
Ewka i nie tylko 22.10.12
- 25 kg
the rock jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-08, 15:54   #179
msstuff
BAN stały

Cytat:
Napisane przez msstuff Pokaż wiadomość

Jak teraz patrze to nie wiem, czy to mój problem. Jak myślisz? : Mam włosy lekko falowane (jak pilnuję ich, gdy się suszą wychodzą proste),ostatnio zaczęły ciągnąć w dół (ale nie ma przetłuszczenia czy efektu stricte przeciążęnia), zrobiły się CIEŃSZE (dużo chudszy kucyk), mają mniej objętości, ale ciągle wyglądają zdrowo.
up, pomożecie? jak myślicie co zaczęło dolegać moim włosom?
dodam, że bardziej się zbijają w pasma, ale nie wyglądają tak, jak kiedyś jak były przeciązone (może mają teraz inne objawy )

Ja również używałam balsamu Joanny b/s i chętnie znalazłabym jakiś inny balsam, polecicie coś?
msstuff jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-08, 15:55   #180
doomcia
Rozeznanie

GG do doomcia

Dziewczyny mam pytanie (bo na wątku Lista zanalizowanych kosmetyków do włosów akurat tego szamponu i odzywki nie znalazłam) czy ktoś używał szamponów i odżywek hbm?
Chciałabym je wypróbować ,ale najpierw przed zakupem zapytam kogoś kto się na tym zna czy ich skład jest ok?
Chodzimi dokładnie o hbm regeneracja i nawilżenie (prawy na zdjęciu)

http://i2.pinger.pl/pgr273/f49458ad0...a/DSC06669.JPG

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości