|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1141 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Luty już mamy więc na pierwsze dziecko czekamy! Mamcie III-IV 2012
Cytat:
jakby mi (tfu tfu) przyszło dziś rodzić to by chyba z gołą pupinką musiało leżeć..
|
|
#1142 |
|
Zakorzenienie
|
MoniaHan...mój kuzyn grał w WofW
. Przez to nie wychodził w ogóle z pokoju po pracy. Masakra. Żadnego życia prywatnego. Dobrze, że Twój TŻ z tym skończył. Oby wytrzymał w postanowieniu!
|
|
|
|
#1143 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla tz
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
|
#1144 | |||
|
Rozeznanie
|
Witajcie
![]() Cytat:
![]() my na inżynierskiej odnieśliśmy wrażenie że panom bardzo zależało na sprzedaży konkretnych modeli tak jakby mieli za to dodatkowe profity ![]() Cytat:
tyle że ja nie byłam tak szybko planowana![]() Cytat:
![]() Mała trzymamy kciuki za malucha i Cziqua za wizytę Emigra u nas większość wózków to jednak ma te torby w komplecie, dodatkowo można kupić samą matę do przewijania zamiast torby- i nie zajmuje tyle miejsca ![]() Piszecie że chciałybyście już żeby maluch był przy was a ja mam chyba na odwrót bo wogóle nie czuję się przygotowana ani na jego pojawienie się ani na sam poród. i chyba przez to wcale mi sie nie śpieszy
|
|||
|
|
|
#1145 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry.
Dziewczyny ale fajne brzuszki macie i wszystkie piękne jesteście Ania20m ładny wózek, podobają mi się kolory Ja dzisiaj znów nie wyspana, w nocy praktycznie mało co spałam, przez co nie wstałam, żeby pojechać na uczelnię miałam coś jeszcze pisać i zapomniałam ![]()
|
#1146 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
powiedzial ze nie dalo sie grac np. po godzine dziennie, tam sie prowadzi ''drugie zycie'' i ze ta gra to tak naprawde cos niesamowitego (technologicznie), ale ludzie ''przegrywaja'' tam swoje zycie.
|
|
|
|
|
#1147 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Widać, że już się z niego zrobił odpowiedzialny ojciec
|
|
|
|
|
#1148 |
|
Zakorzenienie
|
Negila, wiem ze sa w kompletach bardzo czesto w PL
ale ja kupowalam uzywany wozek, a poza tym do Maxi Cosi Mura 4 nie ma toreb w zestawach
|
|
|
#1149 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Gratulacje! Fajny bolid! ![]() Cytat:
|
|
#1150 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1151 |
|
Zakorzenienie
|
Mam problem ze zdjęciem obrączki... Jakieś pomysły?
Mydło, olej, tłuszcz nie zdały egzaminu, obrączka nie chce przejść przez zgięcie. A zdjąć muszę, bo dłonie zaczęły mi mocniej puchnąć
|
#1152 |
|
Zadomowienie
|
Dziendobry!
Kumkura, ooo to faktycznie bedziesz pewnie pierwsza mamuska na watku! Ja tez mam Vaio - wprawdzie uzywalam go tlyko z 1.5 roku po pare godzin dziennie i nie mam wiekszych zastrzezen ale- tak jak pisze Anagat - podlaczenie kabla maja badziewnie zrobione (od poczztku bardzo chybotliwe) a dodatkowo bateria slaba, wiec jak juz padnie to latwo sobie wylaczyc kompa jak tlyko kabel sie wysunie - wkurza na maxa Monia - to sie nazywa meska decyzja ![]() Ja nie gram w nic ale moje zycie toczy sie przy kompie od rana do wieczora - najpierw w pracy potem kilka godzin wieczorem. Ostatnio zdalam sobie sprawe ze przy Ani tak juz sie nei bedzie dalo, wiec sama staram sie ograniczac z wieczornym siedzeniem - i staram sie 'odkurzac' stare sposoby spedzania czasu - ksiazka, film, szycie, gotowanie. Mam nadzieje ze pogoda w lecie bedzie ladna u nas w Irl - taka zeby sprzyjala spacerom, wycieczkom, wypadom na plaze i do parku. |
|
|
|
#1153 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
?
|
|
#1154 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1155 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ja swojej juz dawno nie nosze - od dawna nie miesci mi sie na placu ...
||
|
|
|
#1156 |
|
Zadomowienie
|
Monia.. gratulacje!
Balbinka.. to się nazywa Remifentalnyl PCA (patient controlled analgesia).. Może mają inne PCA.. I jeszcze raz napiszę... podłączają ci to dożylnie.. taką jakby kroplówkę.A do ręki dostajesz przycisk.. jak czujesz zbliżający sie skurcz- naciskasz przycisk. Tak to mniej więcej wygląda.. Apropo skóry na brzuchu.. to ja się baaardzo skarżyłam na jej jakość jeszcze przed ciążą. Mam tragicznie suchą skórę i miałam na niej wręcz przeczosy.. które można było wziąć za rozstępy.. Nasza ZIA poleciła mi specyfik -biooil.. No i jest po prostu REWELACJA jak dla mnie.. Stosuję dwa razy dziennie.. żadnych rozstępów nie widzę, brzuch wreszcie gładki, swędzący znacznie mniej niż przed ciążą. Skóra dobrze nawilżona.. Trochę drogi ten biooil.. ale tyle ile ja już specyfików stosowałam ..balsamów/ olejków/ maści i ile na nie wydałam kasy bez żadnego efektu, to te 20 euro za buteleczkę, to jest nic. Zobaczymy jak brzusio będzie wyglądał po porodzie.. Ja wszędzie indziej mam rozstępy od lat- uda/ pośladki/ łydki.. tak bardzo bym chciała brzuch zachować bezrostępowy.. |
|
|
|
#1157 | |
|
Zakorzenienie
|
dziwne
a masaz ? Ja tez mam spuchnite dlonie i chwilami az piesci zacisnac nie moge, ale nic z tym nie robie, bo tak widocznie juz mam... no ale Ty jakos musisz te obraczke zdjac... ---------- Dopisano o 12:00 ---------- Poprzedni post napisano o 11:58 ---------- Cytat:
|
|
|
|
#1158 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
my może dzisiaj w końcu zamówimy wózek na allegro bo już najwyższa pora!! I przy okazji fotelik/leżaczek - 2 ostatnie rzeczy z całej wyprawki!!Cytat:
![]() Cytat:
Wrzuce zaraz na e-maila moje zdjecie z wczoraj (37 tc) i zdjecie łóżeczka mojego synka
|
|
|
#1159 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny!
Mam wiesci od Małej: Wczoraj wieczorem napisala mi eska, ale nie mialam jak wejsc na kompa. Nie bede dokladnie cytowac. Zatrzymali ja w szpitalu, podlaczyli ktg, wyszly skurcze ponad 90 (gdzie skala skurczy jest od 0-100) wiec duze te skurcze. Fenoterolu we wlewie nie podlaczyli jej, bo lekarz stwierdzil, ze az tak z natura walczyl nie bedzie. Dostaje znow papaweryne rozkurczowo i dexaven (pewnie na rozwoj plucek). Mała pisala ze skurcze ma czeste nawet co 10 minut i byla wystraszona, czy to nie juz... Dzis do mnie jeszcze n ie pisala, wiec nie wiem jak nocka... Ona sie nameczy tez w tej ciazy bidulka i nalezy w szpitalu... Trzymamy mocno za nia kciuki zeby jednak maluszek jeszcze chcial posiedziec w brzuszku!!! ![]() Cytat:
![]() I do tego dlugonoga modelka Ci rosnie hihi nie martw sie znajdzie sie jakis dzwig ![]() Cytat:
![]() I daj znac jak urodzisz! Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Leczylam sie od 3 roku zycia do 18 lat (szczepienia odczulajace, sanatorium co roku jak bylam mala, duzo lekow i zostalam wyleczona ale bardzo dlugo to trwalo). Jednak ja nie jestem uczulona na nic z pokarmow tylko na kurz, roztocza, pylki traw, drzew, siersc psa siersc konia itp. Jedyne co po alergii mi pozostalo to katar sienny (co roku w lato mam zatkany nos i cieknie mi z nosa pomagam sobie kroplami). Ale w zwiazku z alergia nie stosowalam zadnej eliminacyjnej diety i maly wydaje mi sie ze nie jest na nic uczulony. Byc moze nie odziedziczyl po mnie alergii. Bo ja jak bylam mala to ciagle chorowalam na zapalenia oskrzeli a Filip raz mial tylko chore oskrzela. A tak to gardlowe sprawy po moim mezu.Cytat:
kciuki za usg!
FILIPEK SZYMONEK Edytowane przez Aguśkaa83 Czas edycji: 2012-02-08 o 12:05 |
|||||||
|
|
|
#1160 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale udało się zastosowałam WSZYSTKO na raz plus siła :/paluch mnie teraz boli, ale przestanie
|
|
#1161 |
|
Zakorzenienie
|
a to złośliwość
![]() hmm to ja bym na chwilę nic nie robiła, dała odpocząć dłoniom, a po jakiś 15 minutach spróbowała jeszcze raz. może w końcu się uda ?
|
#1162 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja bym zelazo tez popijala sokiem pomaranczowym albo popchnela pomaranczkiem Cziqua-mam nadzieje ze dzidz ujawni co ma miedzy nozkami ![]() Moj brzuch juz na mailu!
|
|
#1163 |
|
Zakorzenienie
|
biedna Mała
![]() Mam nadzieję, że maluszka zatrzymają w brzuszku najdłużej jak się da!
|
#1164 |
|
Zakorzenienie
|
Karolca
Mała trzymaj siękochana! bardzo mocno trzymam kciuki, żeby Maleństwo jak najdłużej posiedziało w brzuszku! Biedna
|
#1165 |
|
Zakorzenienie
|
Mała trzymaj się tam i niech maluszek jeszcze trochę poczeka ![]() a mi zostało jeszcze 9tygodni i 6 dni czyli jeszcze dość sporo
|
|
|
|
#1166 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
U mnie głównym problemem była ta suchość tragiczna.. Np. mimo posmarowania brzucha rano balsamem, pokilku godzinach miałam ochotę zdrapać sobie skórę z brzucha.. Teraz absolutnie nic takiego się nie dzieje. A na baby dream też spojrzę Może też mi podpasuje? Ja chyba nie mam torby do wózka.. nie wiem, bo wózek jeszcze w Polsce grrr..Jakby co to dokupię normalną.. nie mam cisnienia na przewijak nawet w domu, będę na ręczniku na stole w sypialni przewijała, albo na łóżku. Przez 3 miesiące dam radę W Polsce kupię przewijak na łóżeczko.. jak już je będę miała.
|
|
|
|
|
#1167 |
|
Zakorzenienie
|
Monia gratki dla TŻ
![]() Karolca ja juz od paru dni nie zakladam pierscionkow bo mi rece puchna i nogi przy okazji
|
|
|
|
#1168 |
|
Rozeznanie
|
z dwóch różnych i to nie jest 9 msc tylko prawie 14
jakiś chochlik się wkradł w kalkulator
|
|
|
|
#1169 |
|
Zakorzenienie
|
Desia88 dlatego też położna kazała mi popijać sokiem
![]() Karolca za zdjęcie obrączki. Ja jak miałam kiedyś spuchnięte palce to trzymałam chwilę dłoń palcami do góry . Chciałam Ci to poradzić, ale szybciej poradziłaś sobie sama
|
|
|
|
#1170 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak Ci to sluzy to stosuj dalej, nie ma sensu zmieniac. Co do przewijaka to mowimy raczej o takiej ceratce skladanej, zeby nie przewijac dziecka na przyklad na zimnych przewijakach w centrach handlowych (jak to u nas jest) to podkladasz ta ceratke (no taka mate) i jedziesz tak do uzywania w domu mam zwykly miekkie przewijak 70x50a jak kupimy lozeczko to tez kupie usztywniany zeby na lozeczko nakladac i bedzie spokoj
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:03.

a ja caly czas nie spakowana
jakby mi (tfu tfu) przyszło dziś rodzić to by chyba z gołą pupinką musiało leżeć..

, i Tz siada na kompa i wlacza swoja gre war of warcraft i cos klika i klika, pytam co robisz a on zaraz skoncze. po pol godzinie skonczyl i usiadl na kanape, po chwili mowi ...skonczylem z gra, pozegnalem sie ze wszystkimi tam (powiedzieli ze mam jaja ze odchodze
, bedzie im mnie brakowalo (glos lamiacy sie
dla tz 

?

czy miech czy skarbonka między nóżkami
i jablko
może w końcu się uda ?
Mała trzymaj się tam