Luty już mamy więc na pierwsze dziecko czekamy! Mamcie III-IV 2012 - Strona 39 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-08, 11:10   #1141
balbinka20
Rozeznanie

GG do balbinka20
Dot.: Luty już mamy więc na pierwsze dziecko czekamy! Mamcie III-IV 2012

Cytat:
Napisane przez Cytrynka_Wawa Pokaż wiadomość
został mi miesiąc i 6 dni do porodu a ja caly czas nie spakowana
a mi miesiąc i 11dni... Masakra. i też nie jestem spakowana. Tzn nie mam rzeczy dla dziecka jakby mi (tfu tfu) przyszło dziś rodzić to by chyba z gołą pupinką musiało leżeć..

Julian:22.03.2012
Leon:26.02.2015
Iiiii nadchodzi nowe ❤️
balbinka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-08, 11:15   #1142
tikki85
Zakorzenienie

MoniaHan...mój kuzyn grał w WofW . Przez to nie wychodził w ogóle z pokoju po pracy. Masakra. Żadnego życia prywatnego. Dobrze, że Twój TŻ z tym skończył. Oby wytrzymał w postanowieniu!
Stary 2012-02-08, 11:28   #1143
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MoniaHan Pokaż wiadomość
moj Tz wczoraj mnie bardzo pozytywnie zaskoczyl. jak wrocil z pracy poszlismy na krotki spacer z psem (bo moje spacery w ciazy trwaja 10min, i Tz siada na kompa i wlacza swoja gre war of warcraft i cos klika i klika, pytam co robisz a on zaraz skoncze. po pol godzinie skonczyl i usiadl na kanape, po chwili mowi ...skonczylem z gra, pozegnalem sie ze wszystkimi tam (powiedzieli ze mam jaja ze odchodze, bedzie im mnie brakowalo (glos lamiacy sie, kurcze zzylem sie, ale dziecko w drodze, w lustrze patrze - nie chce tak wygladac, zaraz ide na silownie zamiast siedziec 5h/dziennie przy kompie. i znajomi z gry pisalido niego...powodzenia w rzeczywistosci!!!powiedzi al ze sie uzaleznil (nie dalo sie nie zauwazyc) i szkoda zycia aby spedzac je w innym swiecie.
wieczorem ogladalismy filmy...a Tz do mnie; o rany jaki wieczor dlugi
dla tz
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-08, 11:29   #1144
negila
Rozeznanie

Witajcie

Cytat:
Napisane przez gkatarzynka Pokaż wiadomość
A my kupiliśmy tutka na inżynierskiej za 1429zł w wersji 3 w 1. Jest wszystko i kolorki rzeczywiście są świetne i duży wybór. A w sklepie cena niższa niż u producenta, u którego wózek z gondolą i spacerówką kosztuje 1300 a fotelik trzeba samemu dokupić za 300.... ciekawe, nie??
właśnie my też się nad tym zastanawialiśmy. my kupiliśmy wózek za 1420 3w1 +gratis: parasolka+ folie i moskitiery i jeszcze wysyłka gratis. Ten sam sklep na allegro wystawia wózki 2w1 200 zł droższe i bez gratisów.. Dlatego tym bardziej nasz zakup uważam za podejrzany
my na inżynierskiej odnieśliśmy wrażenie że panom bardzo zależało na sprzedaży konkretnych modeli tak jakby mieli za to dodatkowe profity

Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość
brat wrzesień '88 ja sierpień' 89.
Ale podobno nie jestem wpadką planowali tak szybko dziecko (przynajmniej tak mówią )
pomiędzy mną a siostrą jest 9 msc i 3 tyg i 5 dni róznicy równe 300 dni tyle że ja nie byłam tak szybko planowana

Cytat:
Napisane przez anagat Pokaż wiadomość
Mam sentyment do asusa.. i ostatnio kupiłam asusowego netbooka.. mimo że mały dużo bardziej mi się widzi.
a ja z kolei asusa juz nigdy więcej nie kupię. mój nie ma nawet dwóch lat a już dwa razy był serwisowany,poza tym jedna bateria wytrzymała kilka miesięcy teraz druga tez juz się sypie.. serwis to wogóle tragedia!! raczej tak jak piszesz nic szczególnego nie robię z tym komputerem a działa i wygląda jakbym od niego nie wstawała

Mała trzymamy kciuki za malucha i Cziqua za wizytę

Emigra
u nas większość wózków to jednak ma te torby w komplecie, dodatkowo można kupić samą matę do przewijania zamiast torby- i nie zajmuje tyle miejsca

Piszecie że chciałybyście już żeby maluch był przy was a ja mam chyba na odwrót bo wogóle nie czuję się przygotowana ani na jego pojawienie się ani na sam poród. i chyba przez to wcale mi sie nie śpieszy

negila jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-08, 11:32   #1145
Karo89
Zakorzenienie

Dzień dobry.

Dziewczyny ale fajne brzuszki macie i wszystkie piękne jesteście

Ania20m ładny wózek, podobają mi się kolory

Ja dzisiaj znów nie wyspana, w nocy praktycznie mało co spałam, przez co nie wstałam, żeby pojechać na uczelnię

miałam coś jeszcze pisać i zapomniałam

Karo89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-08, 11:32   #1146
MoniaHan
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez tikki85 Pokaż wiadomość
MoniaHan...mój kuzyn grał w WofW . Przez to nie wychodził w ogóle z pokoju po pracy. Masakra. Żadnego życia prywatnego. Dobrze, że Twój TŻ z tym skończył. Oby wytrzymał w postanowieniu!
oj tak to jest masakra, Tz potrafil grac po kilkanascie godzin w ciagu dnia np. w weekend, wie cstwierdzil ze podjal meska decyzje...zobaczymy na jak dlugo powiedzial ze nie dalo sie grac np. po godzine dziennie, tam sie prowadzi ''drugie zycie'' i ze ta gra to tak naprawde cos niesamowitego (technologicznie), ale ludzie ''przegrywaja'' tam swoje zycie.

http://www.suwaczek.pl/cache/99ac688358.png
MoniaHan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-08, 11:32   #1147
alamig
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MoniaHan Pokaż wiadomość
moj Tz wczoraj mnie bardzo pozytywnie zaskoczyl. jak wrocil z pracy poszlismy na krotki spacer z psem (bo moje spacery w ciazy trwaja 10min, i Tz siada na kompa i wlacza swoja gre war of warcraft i cos klika i klika, pytam co robisz a on zaraz skoncze. po pol godzinie skonczyl i usiadl na kanape, po chwili mowi ...skonczylem z gra, pozegnalem sie ze wszystkimi tam (powiedzieli ze mam jaja ze odchodze, bedzie im mnie brakowalo (glos lamiacy sie, kurcze zzylem sie, ale dziecko w drodze, w lustrze patrze - nie chce tak wygladac, zaraz ide na silownie zamiast siedziec 5h/dziennie przy kompie. i znajomi z gry pisalido niego...powodzenia w rzeczywistosci!!!powiedzi al ze sie uzaleznil (nie dalo sie nie zauwazyc) i szkoda zycia aby spedzac je w innym swiecie.
wieczorem ogladalismy filmy...a Tz do mnie; o rany jaki wieczor dlugi
Ogromne brawa dla TŻ Widać, że już się z niego zrobił odpowiedzialny ojciec
Stary 2012-02-08, 11:36   #1148
emigra
Zakorzenienie

Negila, wiem ze sa w kompletach bardzo czesto w PL ale ja kupowalam uzywany wozek, a poza tym do Maxi Cosi Mura 4 nie ma toreb w zestawach
3270g, 47 cm
Stary 2012-02-08, 11:40   #1149
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
A wczoraj jeszcze chcialam Was spytac, a zapomnialam Kupujecie torbe do wozka? Tutaj sa modne takie niby specjalne torby do przewijania - ale rzadko sa z opcja dopinania do ramy wozka. A ja wlasnie bym wolala taka do zawieszenia nizeli zeby ja wsadzac do koszyka na dol czy na ramieniu nosic (szkoda mi miejsca)
Ja miałam w zestawie z wózkiem, ale torbę podręczną wieszaną na rączkę - bez przewijaka. Jest dość pojemna i w kolorystyce wózka

Cytat:
Napisane przez ivonka7 Pokaż wiadomość
Napisze wam coś ku przestrodze. Aguska pisała że montowała półkę dla dziecka, my też wczoraj wierciliśmy i wieszaliśmy taką małą półkę w łazience. Niestety w nocy wysunął się jeden wkręt i SPADŁA. Oczywiście nas obudziła, nic się jej nie stało-ale chyba przewiercimy dzisiaj jakieś tytanowe wkręty. A nad łóżeczkiem dziecka też mamy półeczkę-też jeszcze nie zamontowana....nie wiem jak ale chyba zastosuje tysiąc różnych zabezpieczeń. Ehh...
Ja też już kiedyś o tym pisałam i dlatego u mnie w mieszkaniu nad łóżkami nie wisi nic.

Cytat:
Napisane przez ania20m Pokaż wiadomość
Melduje sie w nowym wątku, jak zwykle spóźniona ale jestem

Kupiliśmy wózek
Gratulacje!
Fajny bolid!

Cytat:
mi zostało podobnie i również nie mam spakowanej torby.... bo nie mam co pakować

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-08, 11:48   #1150
Nikii89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez negila Pokaż wiadomość

pomiędzy mną a siostrą jest 9 msc i 3 tyg i 5 dni róznicy równe 300 dni tyle że ja nie byłam tak szybko planowana

A jesteście z tego samego rocznika?? czyli nie jestem sama
Stary 2012-02-08, 11:50   #1151
karolca
Zakorzenienie

Mam problem ze zdjęciem obrączki... Jakieś pomysły?
Mydło, olej, tłuszcz nie zdały egzaminu, obrączka nie chce przejść przez zgięcie. A zdjąć muszę, bo dłonie zaczęły mi mocniej puchnąć

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2012-02-08, 11:52   #1152
Zia_
Zadomowienie

Dziendobry!

Kumkura, ooo to faktycznie bedziesz pewnie pierwsza mamuska na watku!

Ja tez mam Vaio - wprawdzie uzywalam go tlyko z 1.5 roku po pare godzin dziennie i nie mam wiekszych zastrzezen ale- tak jak pisze Anagat - podlaczenie kabla maja badziewnie zrobione (od poczztku bardzo chybotliwe) a dodatkowo bateria slaba, wiec jak juz padnie to latwo sobie wylaczyc kompa jak tlyko kabel sie wysunie - wkurza na maxa

Monia - to sie nazywa meska decyzja
Ja nie gram w nic ale moje zycie toczy sie przy kompie od rana do wieczora - najpierw w pracy potem kilka godzin wieczorem. Ostatnio zdalam sobie sprawe ze przy Ani tak juz sie nei bedzie dalo, wiec sama staram sie ograniczac z wieczornym siedzeniem - i staram sie 'odkurzac' stare sposoby spedzania czasu - ksiazka, film, szycie, gotowanie. Mam nadzieje ze pogoda w lecie bedzie ladna u nas w Irl - taka zeby sprzyjala spacerom, wycieczkom, wypadom na plaze i do parku.
Zia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-08, 11:53   #1153
Karo89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
Mydło, olej, tłuszcz nie zdały egzaminu, obrączka nie chce przejść przez zgięcie. A zdjąć muszę, bo dłonie zaczęły mi mocniej puchnąć
spróbuj włożyć pod zimną wodę, a potem spróbuj jeszcze raz kremem albo masłem ?

Stary 2012-02-08, 11:54   #1154
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Karo89 Pokaż wiadomość
w zimnej wodzie puchną mi jeszcze bardziej

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2012-02-08, 11:55   #1155
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
Napisane przez Karo89 Pokaż wiadomość
wlasnie tez pomyslalam o schlodzeniu dloni najpierw i kolejnych probach ...

ja swojej juz dawno nie nosze - od dawna nie miesci mi sie na placu ...
3270g, 47 cm
Stary 2012-02-08, 11:56   #1156
anagat
Zadomowienie

Monia.. gratulacje!

Balbinka.. to się nazywa Remifentalnyl PCA (patient controlled analgesia)..
Może mają inne PCA.. I jeszcze raz napiszę... podłączają ci to dożylnie.. taką jakby kroplówkę.A do ręki dostajesz przycisk.. jak czujesz zbliżający sie skurcz- naciskasz przycisk. Tak to mniej więcej wygląda..

Apropo skóry na brzuchu.. to ja się baaardzo skarżyłam na jej jakość jeszcze przed ciążą. Mam tragicznie suchą skórę i miałam na niej wręcz przeczosy.. które można było wziąć za rozstępy..

Nasza ZIA poleciła mi specyfik -biooil.. No i jest po prostu REWELACJA jak dla mnie.. Stosuję dwa razy dziennie.. żadnych rozstępów nie widzę, brzuch wreszcie gładki, swędzący znacznie mniej niż przed ciążą. Skóra dobrze nawilżona..
Trochę drogi ten biooil.. ale tyle ile ja już specyfików stosowałam ..balsamów/ olejków/ maści i ile na nie wydałam kasy bez żadnego efektu, to te 20 euro za buteleczkę, to jest nic.

Zobaczymy jak brzusio będzie wyglądał po porodzie.. Ja wszędzie indziej mam rozstępy od lat- uda/ pośladki/ łydki.. tak bardzo bym chciała brzuch zachować bezrostępowy..
anagat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-08, 12:00   #1157
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
dziwne a masaz ?

Ja tez mam spuchnite dlonie i chwilami az piesci zacisnac nie moge, ale nic z tym nie robie, bo tak widocznie juz mam... no ale Ty jakos musisz te obraczke zdjac...

---------- Dopisano o 12:00 ---------- Poprzedni post napisano o 11:58 ----------

Cytat:
Monia.. gratulacje!

Balbinka.. to się nazywa Remifentalnyl PCA (patient controlled analgesia)..
Może mają inne PCA.. I jeszcze raz napiszę... podłączają ci to dożylnie.. taką jakby kroplówkę.A do ręki dostajesz przycisk.. jak czujesz zbliżający sie skurcz- naciskasz przycisk. Tak to mniej więcej wygląda..

Apropo skóry na brzuchu.. to ja się baaardzo skarżyłam na jej jakość jeszcze przed ciążą. Mam tragicznie suchą skórę i miałam na niej wręcz przeczosy.. które można było wziąć za rozstępy..

Nasza ZIA poleciła mi specyfik -biooil.. No i jest po prostu REWELACJA jak dla mnie.. Stosuję dwa razy dziennie.. żadnych rozstępów nie widzę, brzuch wreszcie gładki, swędzący znacznie mniej niż przed ciążą. Skóra dobrze nawilżona..
Trochę drogi ten biooil.. ale tyle ile ja już specyfików stosowałam ..balsamów/ olejków/ maści i ile na nie wydałam kasy bez żadnego efektu, to te 20 euro za buteleczkę, to jest nic.

Zobaczymy jak brzusio będzie wyglądał po porodzie.. Ja wszędzie indziej mam rozstępy od lat- uda/ pośladki/ łydki.. tak bardzo bym chciała brzuch zachować bezrostępowy..
no widzisz a mi bioil nic nie dal ... smarowalam po kilka razy dziennie i skora moze i owszem lepiej nawilzona ale rozstepow mam mase, a odkad uzywam lotionu z babydream to nie mam zadnych nowych.... no i ja placilam 12 euro za butelke 60 ml ktora mi starczala na ok poltorej tygodnia przy moim smarowaniu
3270g, 47 cm
Stary 2012-02-08, 12:01   #1158
ona10101
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ania20m Pokaż wiadomość
Melduje sie w nowym wątku, jak zwykle spóźniona ale jestem

Kupiliśmy wózek
Śliczny kolorek my może dzisiaj w końcu zamówimy wózek na allegro bo już najwyższa pora!! I przy okazji fotelik/leżaczek - 2 ostatnie rzeczy z całej wyprawki!!

Cytat:
Mnie 3.5 tygodnia i zaraz właśnie idę pakować torbę do szpitala

Cytat:
Ojoj, ja nie chodze w domu w obrączce ale palce przez całą ciąże mi nie spuchły na szczescie.

Wrzuce zaraz na e-maila moje zdjecie z wczoraj (37 tc) i zdjecie łóżeczka mojego synka
Adaś ur. 25.02.2012r.
ona10101 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-08, 12:02   #1159
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Hej dziewczyny!

Mam wiesci od Małej:

Wczoraj wieczorem napisala mi eska, ale nie mialam jak wejsc na kompa.
Nie bede dokladnie cytowac.
Zatrzymali ja w szpitalu, podlaczyli ktg, wyszly skurcze ponad 90 (gdzie skala skurczy jest od 0-100) wiec duze te skurcze. Fenoterolu we wlewie nie podlaczyli jej, bo lekarz stwierdzil, ze az tak z natura walczyl nie bedzie. Dostaje znow papaweryne rozkurczowo i dexaven (pewnie na rozwoj plucek). Mała pisala ze skurcze ma czeste nawet co 10 minut i byla wystraszona, czy to nie juz...
Dzis do mnie jeszcze n ie pisala, wiec nie wiem jak nocka...

Ona sie nameczy tez w tej ciazy bidulka i nalezy w szpitalu...

Trzymamy mocno za nia kciuki zeby jednak maluszek jeszcze chcial posiedziec w brzuszku!!!

Cytat:
Napisane przez gucia6 Pokaż wiadomość

No i bylam tez dzis na kontroli... z mala wszystko ok, szacunkowa waga na dzien dzisiejszy 3500g ... pani gin stwierdzila, ze cora ma dlugie nogi... wg usg nozki ma na 39+5
jedyne co, to musze zaczac brac zelazo i to konska dawke, bo jest tragicznie ... ale poza tym, to wszystko w najlepszym porzadku
No to duza dziewczynka mieszka w Twoim brzuszku
I do tego dlugonoga modelka Ci rosnie hihi
Cytat:
Napisane przez koniakonia Pokaż wiadomość
Aguśka nie dasz rady mnie ruszyć jestem jak wielki ciężki kamlot
nie martw sie znajdzie sie jakis dzwig
Cytat:
Napisane przez kumkura Pokaż wiadomość
Witam dziewczynki
Jeszcze nie urodziłam Termin wg om za tydzień Trzy inne wcześniejsze terminy z usg się nie sprawdziły Zakończyłam sesję, a teraz czekam na ..poród Można powiedzieć, że jestem przygotowana. Jeszcze tylko jutro spakuję torbę szpitalną i voila Podobno wyglądam zgrabnie i kwitnąco (hahahaha), ale mimo wszystko czuję się jak słonica i chyba nabieram wody i robię się napęczniała- a to kolejny symptom...Adasia urodziłam 10 dni po wyznaczonym terminie wg om, więc sama nie wiem, co myśleć..Pod koniec stycznia miałam już krótką szyjkę i rozwarcie na palec, a teraz nie wiem- lekarka na urlopie do 10-go, a ja mam się stawić na oddziale dzień po terminie czyli 15-go lutego. Tyle wiem. Aaa i udało mi się pozbyć tej obrzydliwej bakterii- dzisiaj odebrałam wyniki wymazu i wsio ok
Pozdrawiam Was wszystkie i przepraszam,, że nie odwołuję się do Waszych postów, ale skrobiecie PRZEOGROMNE ILOŚCI i nie jestem w stanie nadrobić
To zyczymy szybkiego porodu i szczesliwego rozwiazania!
I daj znac jak urodzisz!
Cytat:
Napisane przez Jolkaaa Pokaż wiadomość
TŻ wrócił z pracy więc zmykam idę mu zrobić coś do jedzenia i sobie również - zjem jakieś 2 małe kanapeczki bo mnie ssie a potem obejrzymy coś i lulu bo jutro rano trzeba wstać no i wizyta

Więc proszę o kciuki

Buziaki, dobranoc
kciuki za wizyte!
Cytat:
Napisane przez evvcia_ Pokaż wiadomość
dzień dobry

jeden dzień i tyle napisane
Ja już na Mazurach i będę podczytywać jak się cieplej zrobi, bo narazie ręka mi zamarza i co chwila chowam pod kołdrę. TŻ już do pracy wysłany
Zdałam egzamin na 4 i mam nowy plan do d... co drugi wtorek od 8.00 do 11.15 i każda środa od 8.00 do 18.15
Z dobrych wieści jeszcze tyle, że znaleźliśmy mieszkanie malutkie, bo 30metrów, ale przytulne, czyste i umeblowane tak jak nam potrzeba. (dla Warszawianek lokalizacja: Tarchomin, ul. Światowida). 18stego jak wrócę do stolicy podpisujemy umowę już nie będę mieszkać pod mostem

Miłego dnia ja pewnie przez te dwa tygodnie będę rzadziej, ale mam nadzieję, że w miarę na bieżąco!
gratuluje zdanego egzaminu!
Cytat:
A wczoraj jeszcze chcialam Was spytac, a zapomnialam Kupujecie torbe do wozka?
Ja mam juz z kompletu przy wozku taka torbe do zawieszenia ale jak Ty nie masz w komplecie to moge Ci doradzic zebys dokupila, bo jest naprawde przydatna.
Cytat:
Napisane przez desia888 Pokaż wiadomość
Dziewczynki, nie ma zadnej mamuski alergiczki? Pytam w zwaizkuz tym karmieniem piersia przez alergiczki, ze niby powinna byc dieta eliminacyjna od poczatku?
Ja jestem mamusia alergiczka Leczylam sie od 3 roku zycia do 18 lat (szczepienia odczulajace, sanatorium co roku jak bylam mala, duzo lekow i zostalam wyleczona ale bardzo dlugo to trwalo). Jednak ja nie jestem uczulona na nic z pokarmow tylko na kurz, roztocza, pylki traw, drzew, siersc psa siersc konia itp. Jedyne co po alergii mi pozostalo to katar sienny (co roku w lato mam zatkany nos i cieknie mi z nosa pomagam sobie kroplami). Ale w zwiazku z alergia nie stosowalam zadnej eliminacyjnej diety i maly wydaje mi sie ze nie jest na nic uczulony. Byc moze nie odziedziczyl po mnie alergii. Bo ja jak bylam mala to ciagle chorowalam na zapalenia oskrzeli a Filip raz mial tylko chore oskrzela. A tak to gardlowe sprawy po moim mezu.
Cytat:
Napisane przez ivonka7 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny! My po dosyć ciężkiej nocce, twardnienia standardowo a poza tym całą noc bolało mnie podbrzusze. Strasznie okresowo No ale rano wzięłam ciepłą kąpiel i jest ok. Dzisiaj chcę przeprowadzić gruntowne sprzątanie, zobaczymy na ile brzuch mi na to pozwoli.

Napisze wam coś ku przestrodze. Aguska pisała że montowała półkę dla dziecka, my też wczoraj wierciliśmy i wieszaliśmy taką małą półkę w łazience. Niestety w nocy wysunął się jeden wkręt i SPADŁA. Oczywiście nas obudziła, nic się jej nie stało-ale chyba przewiercimy dzisiaj jakieś tytanowe wkręty. A nad łóżeczkiem dziecka też mamy półeczkę-też jeszcze nie zamontowana....nie wiem jak ale chyba zastosuje tysiąc różnych zabezpieczeń. Ehh...
Po pierwsze: nie montowalismy polki nad lozeczkiem (wogole taka opcja nie wchodzila w gre), tylko obok lozeczka, a po drugie mąż powiedzial, ze mozna na niej usiasc, zamocowal mocne kolki ze nic jej nie ruszy wiec sie nie obawiam. Moj maz ma reke do takich rzeczy i jak mocowal regal na zabawki w pokoju Filipa, to tak ze Filip moze sie na nim "wieszac" a nie spadnie na niego. Oczywiscie nigdy nie mozna byc pewnym an 100% jednak wydaje mi sie, ze moj maz jak cos robi to tak zeby uniknac upadku polki nawet gdyby Filip tam sie "zawiesil" na niej.
Cytat:
Napisane przez cziqua Pokaż wiadomość

a ja dzisiaj o 13:00 USG oby dziecię się ujawniło czy miech czy skarbonka między nóżkami także uciekam się szykowac a na drugie śniadanko właśnie wszamałam drożdżówkę z cynamonem i jablko
kciuki za usg!
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Edytowane przez Aguśkaa83
Czas edycji: 2012-02-08 o 12:05
Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-08, 12:03   #1160
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
dziwne a masaz ?

Ja tez mam spuchnite dlonie i chwilami az piesci zacisnac nie moge, ale nic z tym nie robie, bo tak widocznie juz mam... no ale Ty jakos musisz te obraczke zdjac...
Jakbym nie miałam tych kości w palcach takich szerokich to dałabym radę zdjąć...

ale udało się
zastosowałam WSZYSTKO na raz plus siła :/paluch mnie teraz boli, ale przestanie

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2012-02-08, 12:04   #1161
Karo89
Zakorzenienie

Cytat:
a to złośliwość
hmm to ja bym na chwilę nic nie robiła, dała odpocząć dłoniom, a po jakiś 15 minutach spróbowała jeszcze raz. może w końcu się uda ?

Stary 2012-02-08, 12:07   #1162
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez tikki85 Pokaż wiadomość
To można to zaliczyć do pierwszej mojej zachcianki w czasie ciąży

No to skoro mamy już ten pierwszy krok (przyznanie się do marudzenia), to proszę ładnie się uśmiechnąć do siebie do lustra i już więcej nie gadać głupot! Wyglądasz super! A jak jeszcze mąż to potwierdza to musi w tym coś być .

---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ----------

Hehe Mi kazała z sokiem pomarańczowym, bo żelazo+witamina C, daje lepszy efekt
Przeciez to ze wit C zwieksza wchlanianie zelaza nie jest zadna tajemnica!
Ja bym zelazo tez popijala sokiem pomaranczowym albo popchnela pomaranczkiem

Cziqua-mam nadzieje ze dzidz ujawni co ma miedzy nozkami

Moj brzuch juz na mailu!

Viki 28.04.2012
desia888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-08, 12:08   #1163
karolca
Zakorzenienie

biedna Mała
Mam nadzieję, że maluszka zatrzymają w brzuszku najdłużej jak się da!

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2012-02-08, 12:08   #1164
Karo89
Zakorzenienie

Karolca

Mała trzymaj siękochana! bardzo mocno trzymam kciuki, żeby Maleństwo jak najdłużej posiedziało w brzuszku! Biedna

Stary 2012-02-08, 12:08   #1165
Nikii89
Zakorzenienie

Mała trzymaj się tam i niech maluszek jeszcze trochę poczeka

a mi zostało jeszcze 9tygodni i 6 dni czyli jeszcze dość sporo
Stary 2012-02-08, 12:10   #1166
anagat
Zadomowienie

Cytat:

no widzisz a mi bioil nic nie dal ... smarowalam po kilka razy dziennie i skora moze i owszem lepiej nawilzona ale rozstepow mam mase, a odkad uzywam lotionu z babydream to nie mam zadnych nowych.... no i ja placilam 12 euro za butelke 60 ml ktora mi starczala na ok poltorej tygodnia przy moim smarowaniu
Kurcze.. no ja nim jestem zachwycona.. po latach walki ze skórą..
U mnie głównym problemem była ta suchość tragiczna.. Np. mimo posmarowania brzucha rano balsamem, pokilku godzinach miałam ochotę zdrapać sobie skórę z brzucha..
Teraz absolutnie nic takiego się nie dzieje.

A na baby dream też spojrzę Może też mi podpasuje?

Ja chyba nie mam torby do wózka.. nie wiem, bo wózek jeszcze w Polsce grrr..Jakby co to dokupię normalną.. nie mam cisnienia na przewijak nawet w domu, będę na ręczniku na stole w sypialni przewijała, albo na łóżku. Przez 3 miesiące dam radę W Polsce kupię przewijak na łóżeczko.. jak już je będę miała.
anagat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-08, 12:11   #1167
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Monia gratki dla TŻ
Karolca ja juz od paru dni nie zakladam pierscionkow bo mi rece puchna i nogi przy okazji
Stary 2012-02-08, 12:11   #1168
negila
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość
A jesteście z tego samego rocznika?? czyli nie jestem sama
z dwóch różnych i to nie jest 9 msc tylko prawie 14 jakiś chochlik się wkradł w kalkulator

negila jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-08, 12:17   #1169
tikki85
Zakorzenienie

Desia88 dlatego też położna kazała mi popijać sokiem

Karolca za zdjęcie obrączki. Ja jak miałam kiedyś spuchnięte palce to trzymałam chwilę dłoń palcami do góry . Chciałam Ci to poradzić, ale szybciej poradziłaś sobie sama
Stary 2012-02-08, 12:20   #1170
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Kurcze.. no ja nim jestem zachwycona.. po latach walki ze skórą..
U mnie głównym problemem była ta suchość tragiczna.. Np. mimo posmarowania brzucha rano balsamem, pokilku godzinach miałam ochotę zdrapać sobie skórę z brzucha..
Teraz absolutnie nic takiego się nie dzieje.

A na baby dream też spojrzę Może też mi podpasuje?

Ja chyba nie mam torby do wózka.. nie wiem, bo wózek jeszcze w Polsce grrr..Jakby co to dokupię normalną.. nie mam cisnienia na przewijak nawet w domu, będę na ręczniku na stole w sypialni przewijała, albo na łóżku. Przez 3 miesiące dam radę W Polsce kupię przewijak na łóżeczko.. jak już je będę miała.
Kazda skora lubi co innego jak Ci to sluzy to stosuj dalej, nie ma sensu zmieniac.

Co do przewijaka to mowimy raczej o takiej ceratce skladanej, zeby nie przewijac dziecka na przyklad na zimnych przewijakach w centrach handlowych (jak to u nas jest) to podkladasz ta ceratke (no taka mate) i jedziesz tak do uzywania w domu mam zwykly miekkie przewijak 70x50
a jak kupimy lozeczko to tez kupie usztywniany zeby na lozeczko nakladac i bedzie spokoj
3270g, 47 cm
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości