Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 cz III - Strona 94 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-08, 11:57   #2791
Kasik_12
Zadomowienie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 cz III

Cytat:
Napisane przez muminek82 Pokaż wiadomość
u mnie dzisiaj pierogi ruskie dla mnie, a z mięsem dla męża
Uwielbiam z mięsem, za to mój mąż tylko na słodko
Kasik_12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-08, 11:58   #2792
Paula SHIN
Zakorzenienie

Dopiero wstalismy Musze Was nadrobic.

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
dzis mam zamiar zrobic ciasto....ale nie wiem jakie....
marchewkowe!
Mi sie snilo, ze mama TZ zaczela sprzedawac ciasta i miala caly stos. Wzielam sobie 3 mniam.

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
heh zjadłabym ciasta, ale moje jedyne plany na dzisiaj to praca, praca, praca i gotowanie jarzynowej

I dzięki jeszcze raz, że mogłam się wygadać wczoraj, dzisiaj już mi o wiele lepiej. I małżuś wczoraj jakiś taki jak do rany przyłóż był. Chyba dlatego, że w pracy miał ocenę przez menagera i bardzo dobrze go ocenili hehe (on za mało w siebie wierzy...)
Ale i tak jak sobie gadaliśmy, to mu powiedziałam, że czuję się, że ja bardziej dbam o niego niż on o mnie. No zobaczymy co to da i na jak długo.
Mam nadzieje, ze jak najszybciej bedzie lepiej

Cytat:
Napisane przez wanilllka82 Pokaż wiadomość
nie śpię, nie śpię ale nie wstanę tak będę leżeć miałam ciężką noc, dużo kaszlałam, a wczoraj tak mi się brzuch napiął że z jednej strony zrobiła mi się wielka gula wielkość melona, to chyba skurcz był, jestem pewna że to przez kaszel

zmykam Was nadrabiać bo wczoraj nie miałam czasu na neta
Mnie tez cos lapie. Katar, bol gardla, do tego kicham non stop. Musze sie wyleczyc zeby synka nie zarazic. Chyba wysle TZ po sol fizjologiczna i zaczne inhalacje dzisiaj...
Mialam podobnie z brzuchem. Od tego kichania mi sie napina Dziecko sie pewnie czuje jak w wesolym miasteczku

Cytat:
Napisane przez kejtigda Pokaż wiadomość
Ja wczoraj zrobiłam wojne TŻ bo dziś mamy 6 miesięcy a on sie umówił do pracy (jest serwisantem komputerowym), bo myślał że 8 wypadnie jutro i zrobiłam mu dziką awanturę włącznie z tekstami że w dacie CC jaką mu podam też się o jedeń dzień pomylęA moja mama tak patrzy i mówi, biedna jesteś przez te hormony Oczywiście za 3 minuty mi przeszło i uznałam że nic wielkiego się nie stało zwłaszcza że nie mieliśmy nawet planów ale w ciąży jestem humorzasta i TŻ cierpliwie się trzymał i mi tłumaczył jak mi to może wynagrodzić w piątek aż w końcu uznałam pare opcji za ciekawe Biedny taki jest, chyba mu zrobie jakieś extra śniadanie do łóżka jak będzie wstawał

Kupiłam pierwsze rzeczy dla dziecka:

Żyrafa Sophie
Karuzela rainforest
Ale on sie z Toba ma. Biedny Sniadanko mu sie nalezy, jak najbardziej. Ja tez bym chciala
Jak ta zyrafa Sophie? Faktycznie taka super jak mowia?
Tez chce kupic karuzele rainforest

Cytat:
Napisane przez nel_a Pokaż wiadomość
bo dostał zje*kę za to że nie powiedział że jadł jak robiłam jajecznicą to strzelił focha na drugie śniadanie - co za d. przypomnę - moje duże dziecko ma 34 lata spoko, git malina, więcej śniadania mu nie zrobię.
Ja tez bym zrobila bunt. Tj. zero sniadan, obiadow i kolacji przez jakis czas.

Bardzo, bardzo, bardzo szczesliwa
Nasze Drugie Dziecko

Paula SHIN jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-08, 11:59   #2793
sas
Wtajemniczenie

czesc mamusie
wstałam niedawno , kawka wypita i zmykam zaraz robic obiadek a dzisiaj mam smaka na gołąbki hehe ciekawe czy mi wyjda mnie tz wkurza co dzien rano jak wstaje do pracy..przeciez on nie umiem zachowywac sie po cichu tylko jeszcze gada do mnie-drazniac sie ehh mam ochote wtedy
branzoletkaprzykro mi, ze tz sie tak zachowuje wiesz moj jak ja nie mialam pracy tez mial nieraz humory... i dawal mi odczuc, ze on zarabia a ja nie po jakims czasie zrozumial, ze bardzo mnie tym rani itp.... dlatego teraz ciesze się,ze dopiero jak znalazlam prace udalo nam sie z maluszkiem bo nawet samopoczucie mam inne itp. Twojemu tzowi tez minie zobaczysz...to sa tylko chlopy. 3maj sie i nie denerwuj sie nie wolno ci
Cytat:
dzis mam zamiar zrobic ciasto....ale nie wiem jakie....
a ja ide robic golabki

Cytat:
heh zjadłabym ciasta, ale moje jedyne plany na dzisiaj to praca, praca, praca i gotowanie jarzynowej

I dzięki jeszcze raz, że mogłam się wygadać wczoraj, dzisiaj już mi o wiele lepiej. I małżuś wczoraj jakiś taki jak do rany przyłóż był. Chyba dlatego, że w pracy miał ocenę przez menagera i bardzo dobrze go ocenili hehe (on za mało w siebie wierzy...)
Ale i tak jak sobie gadaliśmy, to mu powiedziałam, że czuję się, że ja bardziej dbam o niego niż on o mnie. No zobaczymy co to da i na jak długo.
ciesze się,że tz sie poprwil oby juz tak zostalo
Cytat:
nie śpię, nie śpię ale nie wstanę tak będę leżeć miałam ciężką noc, dużo kaszlałam, a wczoraj tak mi się brzuch napiął że z jednej strony zrobiła mi się wielka gula wielkość melona, to chyba skurcz był, jestem pewna że to przez kaszel

zmykam Was nadrabiać bo wczoraj nie miałam czasu na neta
wracaj kohana szybko do zdrowka!! ja tez wciaz ma katar itp ehh
Cytat:
Napisane przez kejtigda Pokaż wiadomość
Ja wczoraj zrobiłam wojne TŻ bo dziś mamy 6 miesięcy a on sie umówił do pracy (jest serwisantem komputerowym), bo myślał że 8 wypadnie jutro i zrobiłam mu dziką awanturę włącznie z tekstami że w dacie CC jaką mu podam też się o jedeń dzień pomylęA moja mama tak patrzy i mówi, biedna jesteś przez te hormony Oczywiście za 3 minuty mi przeszło i uznałam że nic wielkiego się nie stało zwłaszcza że nie mieliśmy nawet planów ale w ciąży jestem humorzasta i TŻ cierpliwie się trzymał i mi tłumaczył jak mi to może wynagrodzić w piątek aż w końcu uznałam pare opcji za ciekawe Biedny taki jest, chyba mu zrobie jakieś extra śniadanie do łóżka jak będzie wstawał

Kupiłam pierwsze rzeczy dla dziecka:

Żyrafa Sophie
Karuzela rainforest
ehh te nasze humory i gratuluje udanych zakupow
Cytat:
Napisane przez ivoncia16 Pokaż wiadomość
hej dziewczyny ja juz siedze jak na szpilkach i niecierpliwie czekam na USG a mam dopiero na 16 ;15

a najlepsze mi sie przypomnialo, zapomnialam wam mowic
moja babka chce byc juz nawet od lekarzy madrzejsza
wrocilam w poniedzialek z wizyty to pytala czy bylam na wizycie czy na USG
ja mowie ze na wizycie ,a USG mam w srode
a ta do mnie z tekstem ,,po co Ty chodzisz na to USG?"
a ja mowie ze jak mam nie chodzic jak mam zlecone
a ona ,,ze te lekarze teraz takie mlode ,glupie ze tak czesto USG robia bo inaczej sprawdzic nie potrafia"
matko!!!!!!! myslalam ze wyjde z siebie
wtraca sie w nie swoje sprawy

---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ----------

wczoraj jak lezalam , juz prawie zasypialam
a tu mnie dzidzius zaczol szturchac hehe
3mam kciuki za badanie a babcia to babcia trzeba brac na to poprawke
sas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-08, 11:59   #2794
asia665
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez muminek82 Pokaż wiadomość
u mnie dzisiaj pierogi ruskie dla mnie, a z mięsem dla męża

Ruskie

"...i jesteś już mym świadomym tak wolnym w niewoli."

Jestem mamą

asia665 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-08, 12:00   #2795
nel_a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Paula SHIN Pokaż wiadomość
Ja tez bym zrobila bunt. Tj. zero sniadan, obiadow i kolacji przez jakis czas.
dokładnie tak!
nie ma litości

nel_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-08, 12:01   #2796
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
oja

moj tez dstał zrype z samego rana bo znowu mi sie sniło ze sie rozgląda za jakimis innymi
a poszło o to ze mam czekac na jakas czesc do auta i sie pytam czemu nie zamwoil pzez kup teraz tylko tak oprzez telefon sie ugadał z gosciem ze wysle bez klikniecia. A on ze a bo tak szybciej. A ja mwoie z ejak w c.h.u.j.a poleci facet i wysle bubla to wtedy co? i ja mam to sprawdzic przy odbiorze a ja sie nie znam
Wspolczuje!
A, mialam Ci pisac Udzielily mi sie te Twoje sny
Snilo mi sie, ze mnie TZ zdradzil

Nasze Drugie Dziecko

Stary 2012-02-08, 12:02   #2797
Balbinka1983
Rozeznanie

Cytat:
ehhhhh........ coraz wiecej z Was czuje ruchy malenstwa ja sie bardzo z tego ciesze , ale i tez zazdraszcaam.... ja nic nie czuje kiedys costam poczułam ale watpie ze to to bo jakos dotej pory nic.......

dzis sie nie nadaje do niczego. Głowa mnie boli...... doła jakiegos mam i w ogóle chce juz wizyty u gina

---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ----------

ivoncita udanej wizyty 3mam

---------- Dopisano o 11:46 ---------- Poprzedni post napisano o 11:45 ----------

wracaj do zdrowka kochana i koniecznie wez wolne!!!!!

nie lubie szarlotki moge Ci upiec co innego
Prince - ja dziś jestem w 16t5d i też nic nie czuję na razie nie martwiaj się - jeszcze poczujemy, a ja jakiś czas będziemy nawet miały dość kopniaków i poobijanych żeber
Stary 2012-02-08, 12:03   #2798
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
Ciastek ja jestem o tydzien wyzej od Ciebie i na codzien tez nie czuje, to wczoraj to byl jednorazowy przypadek ktorego w sumie 100% pewna byc nie moge. Takze ne martw sie na zapas bo nie masz czym kochanie. Kiedy masz usg ?

wiec co proponujesz? Ale to ze Ty nie lubisz nie oznacza ze mi nie mozesz umiec ;P to masz mi upiec a nei sobie
ja mam dopiero usg polowkowe ale 28lutego wizyte u gin i pierwsze ktg .

a ciasto hmmmmmm cos musze wymyslec dobrego to Cie zaprosze

---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 12:02 ----------

Cytat:
Napisane przez Balbinka1983 Pokaż wiadomość
Prince - ja dziś jestem w 16t5d i też nic nie czuję na razie nie martwiaj się - jeszcze poczujemy, a ja jakiś czas będziemy nawet miały dość kopniaków i poobijanych żeber
to idziemy równo hihihihi tez jestemw takim dniu ciązy(tzn skarb mamy mi wykicza o 1 pozneij ale w podpisie widac ze jest tak jak u Ciebie )

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-08, 12:03   #2799
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sas Pokaż wiadomość
branzoletkaprzykro mi, ze tz sie tak zachowuje wiesz moj jak ja nie mialam pracy tez mial nieraz humory... i dawal mi odczuc, ze on zarabia a ja nie po jakims czasie zrozumial, ze bardzo mnie tym rani itp.... dlatego teraz ciesze się,ze dopiero jak znalazlam prace udalo nam sie z maluszkiem bo nawet samopoczucie mam inne itp. Twojemu tzowi tez minie zobaczysz...to sa tylko chlopy. 3maj sie i nie denerwuj sie nie wolno ci
chłopom w tym względzie nie dogodzisz, jak ja zarabiałam więcej od mojego, to chodził zdołowany, bo jak to tak że kobieta zarabia więcej niż on, jak przez jakiś czas nie pracowałam, to uważał, że moim zasranym obowiązkiem jest robić WSZYSTKO w domu, skakać wokół niego i podawać obiadki pod nos, bo on miał problem, że zupę sobie musi nalać, a ja przecież siedzę w domu i NIC nie robię, a skoro on kasę przynosi to mu się należy. Jak zaczęłam pracować, to za mało zarabiałam cały czas i mi ględził, że powinnam poszukać lepiej płatnej pracy. Aż w końcu udało mi się wypracować dobrą pozycję i zarobki w firmie, dzięki czemu mamy teraz komfort przy ciąży, i w końcu się uspokoił z marudzeniem na temat mojej pracy.

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-08, 12:05   #2800
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Hej
U mnie i tż już ok-okazało się, że nie dzwonił cały dzień bo miał urwanie głowy i nie było jak
A na pogodzenie się była pizza Akurat szwagierka była a w we wtorki w naszej ulubionej pizzerii jest promocja buy one get one free

Mam pytanie do dziewczyn które nie pracują albo są na zwolnieniu: też Wam się tak dni tygodnia mylą? Ja wczoraj cały dzień byłam przekonana że jest środa Ja to już tylko niedzielę od innych dni odróżniam
Pycha
Tak. Niestety. To przez to siedzenie w domu

Cytat:
Napisane przez nel_a Pokaż wiadomość
dokładnie tak!
nie ma litości
Od razu sie zmieni i zacznie grzecznie jesc

Nasze Drugie Dziecko

Stary 2012-02-08, 12:06   #2801
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
ja mam dopiero usg polowkowe ale 28lutego wizyte u gin i pierwsze ktg .
ja tez mam dopiero usg polowkowe 1 marca.

Cytat:
a ciasto hmmmmmm cos musze wymyslec dobrego to Cie zaprosze[COLOR="Silver"]
no to sie bierz :P

Amelcia
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-08, 12:08   #2802
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
chłopom w tym względzie nie dogodzisz, jak ja zarabiałam więcej od mojego, to chodził zdołowany, bo jak to tak że kobieta zarabia więcej niż on, jak przez jakiś czas nie pracowałam, to uważał, że moim zasranym obowiązkiem jest robić WSZYSTKO w domu, skakać wokół niego i podawać obiadki pod nos, bo on miał problem, że zupę sobie musi nalać, a ja przecież siedzę w domu i NIC nie robię, a skoro on kasę przynosi to mu się należy. Jak zaczęłam pracować, to za mało zarabiałam cały czas i mi ględził, że powinnam poszukać lepiej płatnej pracy. Aż w końcu udało mi się wypracować dobrą pozycję i zarobki w firmie, dzięki czemu mamy teraz komfort przy ciąży, i w końcu się uspokoił z marudzeniem na temat mojej pracy.
Ale Ty sie z nim masz wspolczuje.

Nasze Drugie Dziecko

Stary 2012-02-08, 12:12   #2803
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Ale Ty sie z nim masz wspolczuje.
na szczęście te najgorsze akcje były już dawno temu i poszły w niepamięć. Ale to niestety jest taki typ trochę marudy i wiecznie szuka dziury w całym. No ale jakby taki nie był, to nie byłby tak dobrym testerem oprogramowania

Stary 2012-02-08, 12:14   #2804
Balbinka1983
Rozeznanie

Ej Dziewczyny,
Zupełnie przypadkowo oglądając dziś wózki w sklepie internetowym trafiłam na x landera X-move czekałam na premierę już dłuższy czas z ciekawością. Zdziwiłam się bo na stronie producena jeszcze nie ma tego wózka a na http://www.bobowozki.com.pl/product_...d=3347&<osCsid> już jest
Co myślicie???
Ma opcję jazdy przodem i tyłem do rodzica, światełka led (poco to komu?) i ogólnie wizualnie mi się podoba - zwłaszcza kolor Europa.

Ale cena... zarzucili trochę wysoką, nie sądzicie? kosztuje tyle co Maxi Cosi Mura 4... a jednak Mura to sprawdzony model i polecany a to nowość, niesprawdzona.
Stary 2012-02-08, 12:16   #2805
Kasik_12
Zadomowienie

Cytat:
Ej Dziewczyny,
Zupełnie przypadkowo oglądając dziś wózki w sklepie internetowym trafiłam na x landera X-move czekałam na premierę już dłuższy czas z ciekawością. Zdziwiłam się bo na stronie producena jeszcze nie ma tego wózka a na http://www.bobowozki.com.pl/product_...d=3347&<osCsid> już jest
Co myślicie???
Ma opcję jazdy przodem i tyłem do rodzica, światełka led (poco to komu?) i ogólnie wizualnie mi się podoba - zwłaszcza kolor Europa.

Ale cena... zarzucili trochę wysoką, nie sądzicie? kosztuje tyle co Maxi Cosi Mura 4... a jednak Mura to sprawdzony model i polecany a to nowość, niesprawdzona.
Rzeczywiście nieźle się cenią
Stary 2012-02-08, 12:17   #2806
chce_byc_mama
Zakorzenienie

ja dzisiaj nie gotuje. Nie mam sily, tz tez smarka wiec nie bede go zmuszac do gotowanie. Wlasnie idzie do sklepu po jakas pizze mrozona i mam w dupie.

Amelcia
Stary 2012-02-08, 12:18   #2807
asia665
Wtajemniczenie

Dziewczyny chyba zadzwonie do ZUS-u w związku z tym zasiłkiem. Bo mają max. 30 dni od daty złożenia zwolnienia, a ja czekam już 35 dni. A przeczytałam,że jeśli ZUS nie wypłacił w terminie zasiłku to musi zapłacić odsetki z tego tytułu.

Jestem mamą

Stary 2012-02-08, 12:20   #2808
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asia665 Pokaż wiadomość
Dziewczyny chyba zadzwonie do ZUS-u w związku z tym zasiłkiem. Bo mają max. 30 dni od daty złożenia zwolnienia, a ja czekam już 35 dni. A przeczytałam,że jeśli ZUS nie wypłacił w terminie zasiłku to musi zapłacić odsetki z tego tytułu.
no to dzwon najlepiej od razu..

Amelcia
Stary 2012-02-08, 12:24   #2809
asia665
Wtajemniczenie

Cytat:
Ej Dziewczyny,
Co myślicie???

Właśnie też czekałam na premiere tego wózka Cena faktycznie powalająca. I już wolałabym Maxi Cosi.

Cytat:
na szczęście te najgorsze akcje były już dawno temu i poszły w niepamięć. Ale to niestety jest taki typ trochę marudy i wiecznie szuka dziury w całym. No ale jakby taki nie był, to nie byłby tak dobrym testerem oprogramowania
Aguś, chyba to takie jego "zboczenie" zawodowe przenosi się na zycie rodzinne

Cytat:
ja dzisiaj nie gotuje. Nie mam sily, tz tez smarka wiec nie bede go zmuszac do gotowanie. Wlasnie idzie do sklepu po jakas pizze mrozona i mam w dupie.
A ja do sklepu mam 1.5 km i nie chce mi się iść

Jestem mamą

Stary 2012-02-08, 12:24   #2810
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
ja tez mam dopiero usg polowkowe 1 marca.
no to sie bierz :P
nie chce mi sie
tak mysle ze chyba upieke babeczki
Cytat:
dzwoń ! i wspomnij o mnie bo ja tez czekam

zartuje

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-08, 12:27   #2811
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:

Aguś, chyba to takie jego "zboczenie" zawodowe przenosi się na zycie rodzinne
już jakiś czas temu oboje doszliśmy do tego samego wniosku szczerze, to teraz nawet koledzy z pracy zaczęli mu mówić, że on się za bardzo wszystkim przejmuje i musi odpuścić. Ale ja widzę, że ciężko mu to idzie heh

Stary 2012-02-08, 12:28   #2812
wanilllka82
Wtajemniczenie

Cytat:
hej dziewczyny!
pisze do Was zdechla nieprzytomna z bolacym gardlem i konkretnie zasmarkana
nie nadaje sie do funkcjonowania
a musze isc dzisiaj do pracy bo mam wazne spotkanie nie iem jak ja to przezyje, ale jutro juz mi tz zapowiedzial ze robie sobie wolne i chyba zostane do konca tygodnia juz w domu.

jej biedaku ja przez takie podejście nabawiłam się ropnej anginy, nie warto ryzykować, jakie będzie miało znaczenie to że dziś poszłaś do pracy za pół roku? żadne!! nikt Twojego poświecenia nie będzie pamiętał, zdecydowanie powinnaś zostać w łóżku i na wizażu i to dłużej niż do końca tygodnia, widać masz słaba odporność która trzeba odbudować, chcesz zażywać antybiotyk tak jak ja?! mam nadzieje że się zabałaś
wanilllka82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-08, 12:32   #2813
kejtigda
Wtajemniczenie

Zrobiłam mu pyszną kawkę, świeże bułeczki takie fantazyjne, sałata, jajka, ogóreczki, pomidorki, kilka rodzajów wędlin itp podałam do łóżka i kupiłam wspólny karnet do aquaparku, za to że się biedactwo tak dzielnie trzyma Choć chyba nawet nie był zły, mam wrażenie że on ma ze mnie beke

Co do żyrafy jest duza i ładna, czy działa to nie wiem, zobaczę w lipcu, ale innego mu nie kupie, bo tylko ten mi sie podoba więc niech nie wybrzydza

Mi się za to śni że ja zdradzam TŻ
Stary 2012-02-08, 12:32   #2814
nynka87
Zakorzenienie

GG do nynka87 Send a message via Skype™ to nynka87

Cytat:
Napisane przez Malwina_a Pokaż wiadomość
Dziewczyny ja się zastanawiam co ze mną nie tak, wy jecie smażone, bigosy, kapusty i wam nic nie jest a ja ledwie cokolwiek zjem to mam takie wzdęcia że masakra Już nie wiem co mam jeść.
nie martw się, nie jesteś sama, ja mam to samo a na dodatek jeszcze okropne gazy
Cytat:
My sie nie staralismy jeszcze o drugie dziecko Mialam zrobic przerwe od tabletek i zmienic je na inne.
Zabezpieczalismy sie. Po prostu ktorys "plemnik terminator" sie przemiescil Z TZ sie smiejemy, ze to byl wyszkolony specjalny agent
ale skoro się udało to jest
Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
ja też mam długie cykle i owu około 18dc. (raz sprawdziłam)
znam prawdopodobną date poczęcia - doliczam do niej 38 tygodni i wtedy date porodu mam na 29 lipca.
Z usg - 22 lipca.
Dokładnej daty OM nie pamiętam
ja jak wyliczyłam z daty owualcji to mi wychodzi 7 wrzesień czy na podstawie wielkości maleństwa gin może określić czy termin porodu się zmieni?
Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
W ogóle TŻ pierwszy raz widział dzidziusia, jak patrzyłam na niego, to był taki zadowolony, ciągle się uśmiechał A jak wyszliśmy z gabinetu to był bardzo dumny i buzia mu się nie zamykała Plan się powiódł - poczuł, że będzie tatą

W ogóle mam te dobre cukierki toffi z czekolada z biedrony
ja jak teraz pójdę na usg to mam nadzieję że TŻ też zobaczy pierwszy raz dzidziusia
a co do cukierków to wczoraj zjadłam ich całą paczkę, pyszne są

tak czytałam jak pisałyście o swoich TŻach, ja też nie pracuję, ale u nas jest tak że TŻ ma spore gospodarstwo w którym staram się mu pomagać więc nie ma szczególnych kłótni o pieniądze tylko jeżeli chcę kupić kosmetyki bo jestem niezły chomik i mam już spore zapasy to wtedy on się denerwuje większym problem u nas jest teściowa ja znoszę ją coraz gorzej czy któraś z Was mieszka z teściami?
Stary 2012-02-08, 12:33   #2815
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
jej biedaku ja przez takie podejście nabawiłam się ropnej anginy, nie warto ryzykować, jakie będzie miało znaczenie to że dziś poszłaś do pracy za pół roku? żadne!! nikt Twojego poświecenia nie będzie pamiętał, zdecydowanie powinnaś zostać w łóżku i na wizażu i to dłużej niż do końca tygodnia, widać masz słaba odporność która trzeba odbudować, chcesz zażywać antybiotyk tak jak ja?! mam nadzieje że się zabałaś
zabalam sie strasznie
no niby za pol roku nie bedzie to mialo zadnego znaczenia.
ja nie wiem co sie dzieje ze mna ostatnio, ja nigdy nie chorowalam, a w tym roku juz nie wiem ktory raz jestem przeziebiona. Bo prostu kaszana

Amelcia
Stary 2012-02-08, 12:34   #2816
sas
Wtajemniczenie

Cytat:
heh..moj nie ma nic do moich zarobkow chociaz sa duzo mniejsze niz jego, ale jak na nasze miasto sa ok z reszta ja pracuje w budzetowce, ale wiem, ze jakbym zarabiala wiecej od niego to bylby problem bo czulby sie niedowartosciwany itp..eh te chlopy
Cytat:
dzwon dzwon ani sie ni zastanwiaj
sas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-08, 12:35   #2817
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
nie chce mi sie
tak mysle ze chyba upieke babeczki
na babeczki tez sie skusze :P

---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ----------

Cytat:
A ja do sklepu mam 1.5 km i nie chce mi się iść
ja mam do sklepu 5 minut :P a i tk czasami mi sie nie chce :P

Amelcia
Stary 2012-02-08, 12:35   #2818
wanilllka82
Wtajemniczenie

Cytat:
ehhhhh........ coraz wiecej z Was czuje ruchy malenstwa ja sie bardzo z tego ciesze , ale i tez zazdraszcaam.... ja nic nie czuje kiedys costam poczułam ale watpie ze to to bo jakos dotej pory nic.......

dzis sie nie nadaje do niczego. Głowa mnie boli...... doła jakiegos mam i w ogóle chce juz wizyty u gina

bliżej niż dalej, ja najlepiej czuje ruchy wieczorem jakieś pół godziny po jedzeniu, choć ostatnio pojedyncze kopniaczki w ciągu dnia tez się zdarzają, a jak przyłożę rękę to się mały uspokaja, podobno dzieci są też bardziej aktywne jak sie zje coś słodkiego, na pewono to kwesta kilku dni pewnie masz jakiegoś spokojniaczka w brzuszku i potem będziemy Ci zazdrościć że masz takiego spokojnego dzidziusia
wanilllka82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-08, 12:42   #2819
Kasik_12
Zadomowienie

Cytat:
bliżej niż dalej, ja najlepiej czuje ruchy wieczorem jakieś pół godziny po jedzeniu, choć ostatnio pojedyncze kopniaczki w ciągu dnia tez się zdarzają, a jak przyłożę rękę to się mały uspokaja, podobno dzieci są też bardziej aktywne jak sie zje coś słodkiego, na pewono to kwesta kilku dni pewnie masz jakiegoś spokojniaczka w brzuszku i potem będziemy Ci zazdrościć że masz takiego spokojnego dzidziusia
Wanillka ja też najczęściej czuję ruchy małej wieczorem , chociaż pojedyncze w dzień też się zdarzają A w którym jesteś tygodniu, chyba podobnie do mnie 20 ?
Stary 2012-02-08, 12:44   #2820
nel_a
Zakorzenienie

na tvn24 psycholog mówi o ojcu Madzi.

nel_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości