Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 cz III - Strona 83 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-07, 11:36   #2461
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 cz III

heejj ! Wlasnie pozegnalam sie z czterema albo piecioma panami ktorzy beda nam robic remont wybralam podloge do kuchni i lazienki sciany nowe meble do kuchni i nowy kominek do tego wymienia nam nowy piecyk tzn teraz mam boiler ale dadza nam piecyk i nowe grzejniki ohhhhh jestem w niebie jestem mega przeszczesliwa remont zacznie sie lada dzien i przeciagu miesiaca bedzie zrobiony :p

Amelcia
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 11:39   #2462
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
heejj ! Wlasnie pozegnalam sie z czterema albo piecioma panami ktorzy beda nam robic remont wybralam podloge do kuchni i lazienki sciany nowe meble do kuchni i nowy kominek do tego wymienia nam nowy piecyk tzn teraz mam boiler ale dadza nam piecyk i nowe grzejniki ohhhhh jestem w niebie jestem mega przeszczesliwa remont zacznie sie lada dzien i przeciagu miesiaca bedzie zrobiony :p
zazdraszczam my zaczynamy remont na wiosne.

tz znowu wrocil z pracy nawet tam niedojechal, auto jego dalej szwankuje

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 11:40   #2463
Alexandraaa88
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość
To trzymam Kupa kasy, heh...

Cytat:
Napisane przez anna99302 Pokaż wiadomość
Nikt mi wczoraj nie odpisał ;-( a mam problem,. mam genetyczne dopiero za tydzień a z OM wychodzi mi inny termin niż z USG. boje się, że będzie za późno na te wszystkie pomiary. DO kiedy można robić USG genetyczne?
Ja w ogóle nie miałam genetycznego... A teraz to już po ptokach bo w czwartek zaczynam 18 tydzień...

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
Co do snów, też kiedyś nie wierzyłam za bardzo, ale kiedyś bardzo często śniło mi się, że uciekam i zbiegam po schodach, co wg senników oznacza uniknięcie niebezpieczeństwa. Jakoś kilka dni po ostatnim takim śnie byliśmy na ślubie u rodziny męża. Mieliśmy wracać samochodem z rodzicami pana młodego i teściami, ale że poczuliśmy się zmęczeni wróciliśmy wcześniej z kim innym. Teście wracali tak jak było planowane i mieli wypadek... trafili do szpitala, teściu z lekkimi zadrapaniami głowy, teściowa z mocno poobijanymi nogami. W najgorszym stanie była matka pana młodego (na szczęście przeżyła). Od tamtego czasu myślę, że coś może w tym być, chociaż nie wszystko mi się sprawdza.
Mi sie kiedys trzy dni pod rząd śnił ten sam sen, wychodziłam z klatki, z asfaltu wyłaniał się facet (strasznie wyglądał), mówił, że mnie zabije a potem mnie gonił. Sen zawsze zaczynał się i kończył w ten sam sposób. I okazało się, że był proroczy bo jakieś dwa tygodnie później zostałam napadnięta, całe szczęście jakimś cudem udało mi się uciec... Było to dla mnie traumatyczne przeżycie.

Cytat:
Napisane przez Paula SHIN Pokaż wiadomość
W ogole najpierw napisali, ze polknela garsc tabletek. Pozniej zmienili na plyn...
Trzeba czekac do konca sprawy, bo teraz caly czas cos zmieniaja.
Zaraz znowu zaczna wersje z satanizmem
Teraz na TVN24 mówili, że jakiś środek czyszczący ale lekarz mówił, że nic jej się nie stało.

Mój tż miał wczoraj wypadek samochodowy... Dobrze, że jest świetnym kierowcą bo cudem uniknął zderzenia czołowego.... Boże... jeśli tak by się stało to już by go tu dziś nie było... Jestem strasznie roztrzęsiona...
Stary 2012-02-07, 11:43   #2464
nel_a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 201704110948 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
nikt z bliskiej rodziny.... może kochanek

Jeśli faktycznie ojciec nie miał z tym nic wspolnego to mu współczuję.

---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:42 ----------

Cytat:
Napisane przez Alexandraaa88 Pokaż wiadomość

Ja w ogóle nie miałam genetycznego... A teraz to już po ptokach bo w czwartek zaczynam 18 tydzień...

Mi sie kiedys trzy dni pod rząd śnił ten sam sen, wychodziłam z klatki, z asfaltu wyłaniał się facet (strasznie wyglądał), mówił, że mnie zabije a potem mnie gonił. Sen zawsze zaczynał się i kończył w ten sam sposób. I okazało się, że był proroczy bo jakieś dwa tygodnie później zostałam napadnięta, całe szczęście jakimś cudem udało mi się uciec... Było to dla mnie traumatyczne przeżycie.

Teraz na TVN24 mówili, że jakiś środek czyszczący ale lekarz mówił, że nic jej się nie stało.

Mój tż miał wczoraj wypadek samochodowy... Dobrze, że jest świetnym kierowcą bo cudem uniknął zderzenia czołowego.... Boże... jeśli tak by się stało to już by go tu dziś nie było... Jestem strasznie roztrzęsiona...
mój też miał wczoraj szczęście, było bardzo ślisko na drodze i nagle zapaliło się czerwone, zatrzymał się na środku skrzyżowania
kiedyś miał wypadek - strasznie to przeżyłam.

nel_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 11:45   #2465
kejtigda
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ivoncia16 Pokaż wiadomość

a i dzisiaj jakos mi smutno niewiadomo czemu
wogole zauwazylam ze odkad w ciazy jestem to bardzo szybko mozna mnie zdolowac lub zrobic mi przykrosc
Mam to samo, mam wrażenie że w ciąży tracę swój charakter i jestem emocjonalnie cofnięta o 15 lat
Stary 2012-02-07, 11:45   #2466
Sala
Rozeznanie

Cytat:
Treść usunięta
O, to zupełnie odwrotnie niż ja... Też nas czeka remont generalny -- mamy do zagospodarowania całe nieużywane piętro, musimy zmienić funkcję chyba wszystkich pomieszczeń poza kuchnią i łazienkami, i na razie kojarzy mi się to tylko z masą roboty, a żadną przyjemnością...

Może jak przyjdzie wiosna to dostanę jakiegoś instynktu wicia gniazda, bo na razie czarno to widzę
Sala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 11:47   #2467
ivoncia16
Wtajemniczenie

kathrinaaaaa

no widzisz tylko tu mozna popisac o wszystkim i nikt sie nie burzy
solidarnosc ,,ciezarowek" hehe
a co do obiadku to ja do konca tyg zostane wyreczona od gotowania
(mama ma wolne)
i robi dzisiaj jakies kotleciki ziemniaczano -serowe
a no i jedna na tych brazowowlosych( predzej sie nie udzielala)
stwierdzila ze jestem,,glupiutka" bo chce miec blond a teraz zastanawiam sie jakiego szamponu koloryzujacego mam uzyc, czekoladowego brazu czy ciemnej czekolady
czy to swiadczy o glupocie ze puki nie moge miec dekoloryzacji ani nic bo jestem w ciazy to nie chce chodzic z odrostami tylko chce je zamalowac szamponem ktory sie zmyje?
Który Los rzucił nam... "

Nasza Księżniczka !
ivoncia16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 11:49   #2468
depoison
Zadomowienie

Cytat:
Treść usunięta
wiecie co, już pomijając cały aspekt tej sprawy, ale rzygać się czasem niestety chce. Przyjaciółka, no faktycznie. Strzeż, Boże, od takich przyjaciół, znów się maksyma kardynała Richelieu kłania

/a na obiad chyba strzelę coś hinduskiego/indonezyjskiego, bo dawno nie było/

Le roi est mort, vive le... reine!

depoison jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 11:51   #2469
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
ojej, wazne ze sie nic niestało!!!

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 11:52   #2470
Linka25
Zakorzenienie

Dziewczyny znacie jakieś ćwiczenia, strony w necie nt. ćwiczeń które można wykonywać w ciąży??
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 11:52   #2471
Malwina_a
Rozeznanie

Dziewczyny ja się zastanawiam co ze mną nie tak, wy jecie smażone, bigosy, kapusty i wam nic nie jest a ja ledwie cokolwiek zjem to mam takie wzdęcia że masakra Już nie wiem co mam jeść.

ostatnio to moje jelita to dobiłam chyba mlekiem, jako dziecko miałam skazę białkową, a potem niby już nic mi nie było. Ale nigdy nie piłam mleka bo mi nie smakowało. Więc ja mądra stwierdzilam, że teraz powinnam pić bo przecież ma dużo wapnia i białka, dostałam takie zatwardzenie i wzdęcia że wytrzymać nie mogłam. Mleko już odstawiłam ale wzdęcia dalej są, dzisiaj miałam taki atak w nocy że no-spa mnie uratowała.

Na dodatek w niedzielę i częsciowo wczoraj kuło mnie po lewej stronie brzucha i w prawej pachwinie. Strasznie się boję o dzidzię
Jutro mam wizytę u gina, ech strasznie się boję
Malwina_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 11:53   #2472
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
Najwazniejsze, ze jest dobrze.
Ja tez mialam wypadek, juz w ciazy, wpadlam w poslizg, troche rozwalilam auto. Chociaz przyznaje, ze jechalam za szybko (w dodatku na zakrecie), gdyby nie barierki itd. pewnie lezalabym w rowie, kto wie czy w ogole bym jeszcze tutaj pisala...

Bardzo, bardzo, bardzo szczesliwa
Nasze Drugie Dziecko

Paula SHIN jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 11:53   #2473
hanjah
Zakorzenienie

Umyłam naczynia i trochę mi lepiej Jakiś taki paskudny humor mam, a jak się obudziłam to się na to nie zapowiadało

Na obiad ugotuję jakąś zupę, to będę mieć z głowy na dwa dni; tylko tż coś będę musiała wymyślić do pracy...
Jak położę córę spać to upiekę bułeczki na maślance z przepisu Nigelli Lawson
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 11:55   #2474
nel_a
Zakorzenienie

oo to chyba to dziś widziałam http://www.fakt.pl/Rutkowski-ujawni-...,145018,1.html

Stary 2012-02-07, 11:57   #2475
chce_byc_mama
Zakorzenienie

ja mam spaghetti :P
ale nie mam na nie ochoty :/
tz poszedl do fryzjer bo przeciez zarosniety juz jak malpka byl he he
a ja mysle co tu zjesc glodna jak byk

Amelcia
Stary 2012-02-07, 11:58   #2476
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nel_a Pokaż wiadomość
Ciekawe co bedzie dalej. Ta sprawa jest coraz bardziej dziwna... Z dnia na dzien gorzej.

Nasze Drugie Dziecko

Stary 2012-02-07, 12:00   #2477
Malwina_a
Rozeznanie

ja mam ogórkową
Malwina_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 12:00   #2478
Sala
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez depoison Pokaż wiadomość
wiecie co, już pomijając cały aspekt tej sprawy, ale rzygać się czasem niestety chce. Przyjaciółka, no faktycznie. Strzeż, Boże, od takich przyjaciół, znów się maksyma kardynała Richelieu kłania
O właśnie, dokładnie to! Nie mam na szczęście telewizji, nie czytam tabloidów, nie śledzę tej całej sprawy, ale niedobrze mi się robi od tego, jak ta cała tragedia jest eksploatowana na wszystkie strony przez hieny dziennikarskie i mnóstwo szukających pięciu minut sławy osób. Każdy teraz najmądrzejszy, każdy wiedział od początku, a wszyscy zaangażowani i śledzący tę sprawę dają się potwornie manipulować mediom. Rzygać się chce.

Cytat:

Współczuję emocji i takich wrażeń, straszne jest, jak często niewiele od nas zależy Można być najlepszym kierowcą, jeździć ostrożnie, nie popełnić żadnego błędu, a i tak nie mamy wpływu na to, co robią inni Przytul mocno męża i nie myśl o tym, co mogłoby być. Ważne to, co jest.
Sala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 12:01   #2479
nel_a
Zakorzenienie

Cytat:
Ciekawe co bedzie dalej. Ta sprawa jest coraz bardziej dziwna... Z dnia na dzien gorzej.
dziwi mnie że dziecko ubrane w czapkę od upadku umiera.
Wczoraj psycholog się wypowiadała w tvn24 że mogła doznać urazu kręgosłupa bo matka mówiła że główka latała jej na wszystkie strony.

Stary 2012-02-07, 12:02   #2480
ivoncia16
Wtajemniczenie

kathrinaaaaa

no dziwni ludzie sa
jedna tez taka ,,z ulicy" weszla i na mnie najezdzala ze jak to mozna w ciazy farbowac wlosy (a ja tylko szamponem robie)
ze szkoda jej mojego dziecka itd
a to robilas juz kiedys ciemna czekolada Palette?
ja nie a na opakowaniu i probniku fajny kolor

Nasza Księżniczka !
Stary 2012-02-07, 12:02   #2481
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość

Na obiad ugotuję jakąś zupę, to będę mieć z głowy na dwa dni; tylko tż coś będę musiała wymyślić do pracy...
Jak położę córę spać to upiekę bułeczki na maślance z przepisu Nigelli
Lawson
błagam o przepis
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 12:04   #2482
ivoncia16
Wtajemniczenie

nel_a

ta sprawa jest coraz bardziej zawila
ciekawe kiedy to wszystko sie rozwiaze

mam nadzieje ze jutro sie dowiem czy moja dzidzia jest chlopcem czy dziewczynka
taka jestem ciekawa

Nasza Księżniczka !
Stary 2012-02-07, 12:06   #2483
branzoletka
Branzoletka

Hej mamusie Wczoraj wpadła do nas siostra tż i tak znikłam nagle, bo nie miałam siły o 23j. siadać do kompa. Ale wiecie co powiedziałam nieśmiało, że mam taaaką ochotę na karmi, że aż zła jestem i moje kochanie mi po to karmi poleciało ale byłam w szoku i do końca wieczorku banana miałam jakbym w totka wygrała

Cytat:
Napisane przez anna99302 Pokaż wiadomość
Dziewczyny do którego tygodnia można zrobić genetyczne?
Do 12 tc i 6dni Jeśli coś pokręciłam, to proszę mnie skorygować

Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
http://allegro.pl/zabka-czapka-szyde...087688370.html
Czapki są śliczniutkie - tylko jakoś mojego małża nie wzruszają
mojego też nie Kurcze szkoda, ze zapomniałam już jak się szydełkuje a kiedyś, to nawet kapcie umiałam zrobić

Cytat:
Napisane przez kejtigda Pokaż wiadomość
Ja myślę że jak ktoś nie będzie dbał o wygląd w ciąży to potem będzie miał 2x trudniej. No ale to moje zdanie i moja 1 ciąża, zobaczymy jak to praktyka zweryfikuje Ja się głodzić nie zamierzam ale będę obserwować uważnie co jem
Podpisuje się pod tym

Cytat:
Napisane przez pumas Pokaż wiadomość
Wiesz Kasik, ja jakbym miała beznadziejną pracę, to bym przynajmniej przyznała się do tego, że szybko uciekłam na L4, bo już nie miałam chęci patrzeć na te gęby zakazane.
Ja w pierwszej a właściwie po # jak nam gumka pękła w moje płodne- od razu się zwolniłam z tego właśnie powodu i żałuje, że poprostu nie wzięłam wtedy L4 Fakt wtedy jak się szło do PUP, to ciąża była tak samo chroniona jak bym pracowała czyli macierzyńskie+2lata wychowawczego... pecha miałam, że do porodu zmieniły się przepisy i należał mi się już tylko macierzyński- porażkę finansową mieliśmy wtedy
Teraz też niby wszystko cacy, piękny kontrakt-pewny-bezpośrednio u Holendra a tu dup-wypadek jednego kierowcy i wszystko szlag trafił
i znowu finansowo leżymy...

Cytat:
Napisane przez muminek82 Pokaż wiadomość
(...)
u mnie wszystko ok wizyta udana,lekarz powiedział żeby torbielą się nie martwić to czesto się zdarza i samo się wchłoniena następnej wizycie mam mieć wymaz.
No widzisz Ja też mam zaufanie do swojej, zresztą ona nie z tych co straszą na zapas a wręcz przeciwnie

Cytat:
Napisane przez nicki86 Pokaż wiadomość
(...) dopiero potem, a dzidziusiowi sama bede robiła nom ja amatorka ale czasem cos mi sie uda np. tu http://www.digart.pl/praca/5908502/s...l#.TzBJ95f-obB albo tu http://www.digart.pl/praca/5780219/b...l#.TzBLs5f-obA fotografowałam mojego siostrzeńca chyba najgorzej nie wyszło...
Eee no zdolna jesteś

Cytat:
Napisane przez depoison Pokaż wiadomość
Najlepiej się czuję jednak z kilkukilogramową niedowagą (wg BMI), której utrzymanie przez lata wychodziło jakoś tak samo. A teraz każdy dodatkowy kg to coś tak niecodziennego, nietypowego, że choć wiem, że w ciąży trzeba przytyć, to jakoś mi teraz dziwnie z moim własnym ciałem
Wiesz co, masz dużą szansę, ze nie przytyjesz dużo jeśli przed ciążą miałaś naturalną niedowagę Ja też tak miałam i w pierwszej jakieś 11kg.przytyłam, choć mi akurat, to było za mało i wolałam mieć większy brzuszek

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
Ja też jestem krótko ze swoim
No i już jestem Posprzeczaliśmy się z TŻ i siedziałam u mamy Ale już jest ok...
Z nerwów bolał mnie brzuch i wymiotowałam
Ojej No kurcze docieranie się jest nieprzyjemne i trudne a zwłaszcza podczas ciąży gdy dodatkowo człowiek taki wrażliwy jest i wybuchowy. Musisz się dzielnie trzymać i pamiętaj, że dużo teraz może ci się wydawać przerąbane ale to najprawdopodobniej przez twój stan

Pierwsza noc na nowym łóżku Szkoda tylko, że za duże-ogólnie-można się na nim gonić(160 szer.) No ale jak się spało na samym materacu, to tego tak się nie czuło Po porodzie trzeba będzie sprzedać i kupić mniejsze a szkoda, bo materac zdrowotny drogi był a pójdzie napewno za grosze

15.10.2014- Leń ćwiczy

27.12.2014.

przepraszam ale pisze z klawiatòry bez polskich znakòw

13.08.12 mój mały cud
branzoletka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 12:07   #2484
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nel_a Pokaż wiadomość
dziwi mnie że dziecko ubrane w czapkę od upadku umiera.
Wczoraj psycholog się wypowiadała w tvn24 że mogła doznać urazu kręgosłupa bo matka mówiła że główka latała jej na wszystkie strony.
W tv tez jakis lekarz mowil, ze dziecko nie umiera od upadku z takiej wysokosci.

Nasze Drugie Dziecko

Stary 2012-02-07, 12:12   #2485
nel_a
Zakorzenienie

Cytat:
W tv tez jakis lekarz mowil, ze dziecko nie umiera od upadku z takiej wysokosci.
dokładnie
i że to się zdarza i jakoś inne dzieci nie umarły.
dziwne......

Stary 2012-02-07, 12:14   #2486
muminek82
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
super!ja też zazdraszczam
Cytat:

całe szczęście że nic się nie stało!współczuje nerwów!
Cytat:
Napisane przez ivoncia16 Pokaż wiadomość
kathrinaaaaa

no dziwni ludzie sa
jedna tez taka ,,z ulicy" weszla i na mnie najezdzala ze jak to mozna w ciazy farbowac wlosy (a ja tylko szamponem robie)
ze szkoda jej mojego dziecka itd
a to robilas juz kiedys ciemna czekolada Palette?
ja nie a na opakowaniu i probniku fajny kolor
2lata temu farbowałam z palette de luxe czekoladowy brąz bardzo ładny wyszedł ale z szamponami to nie wiem jak jest bo to była farba.A głupimi komentarzami się nie przejmuj
muminek82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 12:19   #2487
chce_byc_mama
Zakorzenienie

ohhh jaka jestem szczesliwa

a propo znowu jestem przeziebiona :

no i dzisiaj ide do mojej superowej poloznej

Amelcia
Stary 2012-02-07, 12:21   #2488
ivoncia16
Wtajemniczenie

muminek82

dziekuje kochana

kathrinaaaaa

farby Palette niszcza wlosy jak sie dlugo ich uzywa
ale szampony jakos lubie , wlasnie po nich tez wloski blyszcza
a z tego co mi wiadomo to z szamponow Garniera chyba ciemnej czekolady nie ma
tylko czekolada

kathrinaaaaa

---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:20 ----------

chce_byc_mama

a mnie jakis katar wziol,i ciagle kicham
mam nadzieje ze zadne chorubsko sie do mnie nie przyplata

Nasza Księżniczka !
Stary 2012-02-07, 12:27   #2489
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
błagam o przepis
Będę robić z tego przepisu: http://www.lifestylefood.com.au/reci...termilk-scones

Zobaczymy czy mi za pierwszym razem wyjdzie Użyję mniej mąki, bo mam tylko 250ml maślanki.
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 12:28   #2490
ivoncia16
Wtajemniczenie

kathrinaaaaa

pojde do Rossmanna i cos wymysle

dziewczyny jak samopoczucie?
ja juz mialam spokoj a teraz jak sie budze to znow mi rano niedobrze

Nasza Księżniczka !
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości