|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2671 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Jednym już figurki wracają, inne jeszcze z brzuszkami biegają. Mamusie I-II 201
strasznie długo się nie odzywałam ale mam już przy sobie swojego Miśka i na nic!! nie mam czasu
![]() Ostatecznie Misiek przyszedł na świat 29 stycznia o 11.15 przez cesarskie cięcie, ważył 3260 i miał 57 cm wzrostu urodził się prawie 2 tygodnie po terminie. Jestem w głębokim szoku ile jest roboty przy takiej malocie, póki co jestem wykończona, walczymy z kupkami oczywiście, a do tego Misiek nie bardzo lubi spać Przeszliśmy zastoje piersi i nawały pokarmu- masakra ale póki co karmimy się naturalnie (choć jakoś nie mogę się przekonać ) Pozdrawiam wszystkie rozpakowane i powodzenia tym CZEKAJĄCYM!! Będzie dobrze!! |
|
|
|
#2672 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jednym już figurki wracają, inne jeszcze z brzuszkami biegają. Mamusie I-II 201
Cytat:
Dzis ide zmierzyc cisnienie do poloznej ciekawe ile wyjdzie ![]() staraupa gratulacje !!! Edytowane przez Katerina_00 Czas edycji: 2012-02-08 o 10:25 |
|
|
|
|
#2673 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#2674 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#2675 |
|
Zadomowienie
|
Dzien doberek
![]() Gratki dla Dolores i starejupy ![]()
|
#2676 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ja też miałam wczoraj dla siebie nawet parę h No i pobyłam sobie z dorosłymi wyszłam na dwór, do ludzi i nawet wygrałam kosmetyk bo byłyśmy na Kinie na obcasach Cytat:
![]() powodzenia na wizycie Cytat:
dopiero dziś coś zrobił ale nie takie jak zawsze, bardziej ścisła bo dotąd walił rzadkie mam nadzieję że nie będziemy musieli aplikować mu tych czopali, póki co tylko espumisan, masaże i na brzuszku ale w planie mam jeszcze dzis w razie herbatkę i ew jutro te czopki ![]() dobry dobry ![]() Cytat:
![]()
|
|
|
#2677 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dziewczyny ale jestem dzisiaj w strachu,jadę na 15 do lekarza bo jak juz pisałam tam gdzie jest zszycie po nacinaniu pojawiła sie opuchlizna olbrzymia i dzisiaj wycieka z niej paskudna ropa z krwią ,boję się ,że będą chcieli mi to nacinac i czyscic a tego bym chyba nie przerzyła.Pewnie mam zapalenie jakies i ta temperatura od tego i obawiam sie ,ze moze zanik mleka też od tego zapalenia.....Nie mam na nic siły,siedziec nawet na kole nie mogę,nawet nie daje rady nakarmic mojego Bartusia ,dzięki Bogu jest moja Mamuśka - której nie wiem jak sie odwdzięczę |
|
|
|
|
#2678 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A DO MNIE WŁAŚNIE JEDZIE TEŚCIOWA
|
|
|
#2679 |
|
Zakorzenienie
|
Hejka
Ale dawno nie zaglądałam Gratuluję wszystkim nowym mamusiom Ja dalej nie zorganizowana do końca, chociaż powoli sobie radzę. Dzisiaj nawet parę rzeczy poprasowałam (ale osiągnięcie, nie ? A to że przed kompem siedzę, to już nie lada wyczyn jak dla mnie ![]() Malutka słodka, ale dalej jakiś tam problem z brzuszkiem mamy, chociaż chyba się trochę poprawiło ... Muszę powoli zacząć coś jeść, bo ile można chleb z dżemem wpierniczać? Martwię się pępuszkiem, bo jeszcze nam nie odpadł, a to już prawie trzy tygodnie Położna wczoraj ogladała, mówiła, że niby ok, ale dzisiaj cos się tam sączy z niego i się martwię ... Czy waszym dzieciaczkom pępuszki odpadły "na sucho" czy coś tam pod spodem się podsączało??? Postaram się nadrobić chociaż klub i parę ostatnich stron, żeby się dowiedzieć co u Was, ale nie wiem na ile malutka pozwoli ![]() Buziaki dla Was
|
|
#2680 |
|
Zakorzenienie
|
hej mamuski i brzuchatki
![]() ja dzis juz od 7 na nogach, ale wkoncu domek troche posprzatany, pranie wyprasowane, tz robi jabłecznik a malutka sobie spi ![]() Dzis bedziemy pierwszy raz werandować ![]() Co robi wasza położna na wizycie? bo moja wpadła i wypadla, doslownie 5 min była obejrzala małą, i moja rane. Stwierdzila ze wszystko jest super i poszła. No i na bioderka umowilismy Lenke, juz ostatnie miejsce było teraz nie wyobrazam sobie tego czekania w kolejce A kiedy trzeba isc pierwszy raz do pediatry?? |
|
|
|
#2681 | |
|
Zakorzenienie
|
Jakieś przesądy z tą pełnią
![]() Cytat:
![]() Dziewczyny, skontaktowałam się z moim lekarzem prowadzącym i jednak jadę do szpitala, tylko tym razem kazał mi do siebie czyli do Rydygiera. Ciekawe czy mnie przyjmą. Mój prowadzący uważa że niepotrzebnie mnie tyle trzymali i że powinni już dawno myśleć o rozwiązaniu, dlatego mam jechać do tego szpitala i tam podobno o tym pomyślą. Zobaczymy. To która wybiera się dziś lub jutro do Rydygiera i może się spotkamy (jakby co zostawiłam nr w klubie)?? Idę się szykować. |
|
|
|
|
#2682 |
|
Zakorzenienie
|
ciakwe jak tam aniaxxxx miala miec masaz w sobote i cos zniknela
|
|
|
|
#2683 |
|
Zakorzenienie
|
dolores, staraupa gratulacje dla Was
Miss, dzięki... Hania, a do jakiej przychodni należysz? bo ja będę miała pewnie położną z centrum (wały jagiellońskie). ciekawa jestem jak będą wyglądać wizyty.... |
|
|
|
#2684 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A do pediatry trzeba iść jak dzidzia ma 2 tygodnie - wizyta patronażowa - my jutro mamy ![]() dolores, staraupa gratulacje ![]() Na krocze polecam nasiadówkę w korze dębu. Wczoraj siedziałam 20 minut i mam wrażenie dziś, że mi tam lżej ![]() Pozdrowienia dla mamusiek ! ;*
|
|
#2685 |
|
Raczkowanie
|
Cześć mamusie
![]() Gratulacje dla nowych mamuś ![]() za dwupakiMój Mikuś właśnie śpi budził sie już dwa razy ale mam nadzieje ze teraz usnoł na dobre tzn na ok 3h Mały ma wysypke na buźce wczoraj teściowa obcieła ma pazurki bo już miał dosyć długie. Położna pozwoliła wyrandować dopiero jak sie ociepli tzn -5 może być góra tak że czekamy. 14 lutego idziemy na bioderka a 1 marca mamy szczepienie i wacham sie nad 5w1 lub 6w1 a wy na jakie się zdecydowałyście??
|
|
|
|
#2686 |
|
Konto usunięte
|
Witajcie dziewczyny, to ja jedna z tych, które udzielają się najrzadziej
Ale czytam Was codziennie. U mnie termin za dwa tygodnie i 2 dni i zaczynam się stresować samym porodem i czy dam sobie ze wszystkim radę;/ Gratuluję wszystkim mamusiom i trzymam kciuki za wszystkie, które nadal czekają na swoje dzidziusie. Mam pytanie do dziewczyn, które urodziły. Po ile kaftaników, śpiochów itp. brałyście do szpitala??
|
|
|
|
#2687 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej, Mamuski!
Przede wszystkim Dolores, Starupa - gratulacje !!! Zuzia, wspolczuje tesciowej. Na szczescie 3 dni to jeszcze nie tak dlugo - szybko zleci i bedziesz miala z glowy. Dalej ni widu, ni sluchy od Nikotynki? Nawojka, Co do Potwory, to jakies mam takie przeczucia, ze to jednak pipka sie skrywa miedzy nogami. I tak mi troche glupio bylo, ze caly czas mowilam "on to, on tamto", ze teraz staram sie wyrownac ![]() Czubasku, oooo, widze, ze Twoja tesciowa identycznie zareagowala na Twoja chorobe jak moja kiedys. Tez byla to moja wina, a nie jej synalka(szwagra), ktory lazil po domu i roznosil zarazki. Dobrze, nie dawaj sie... ![]() Agawoo, Zuzia, trzymam kciuki za pepuszki Haniula, za Twoje werandowanie tez ![]() Stopka, Igulec jaka sliczna wrozka Dph, no to powiedzmy, ze klepiemy dla Ciebie te walentynki ![]() Mijus, U mnie na razie nic w sumie nie wiadomo. Bylismy na wizycie, Nietoperson ma prawie 4 kg Oczywiscie dodajmy do tego blad w pomiarze plus te dni, w ktorych jeszcze nie urodze i jak nic mamy cos okolo 4,5 kg ![]() Wyslalam badania mojemu ginowi z Mazur, to uswiadomil mi, ze powinni mi zmierzyc szerokosc miednicy, a ze tego nie zrobili, to on nie moze sie wypowiedziec. Mowi, ze bezwzgeldnym wskazaniem do cc jest 5 kg, ale koniecznie powinni mnie zmierzyc ![]() Poza tym to mam tak zje.any humor, ze glowa mala. Od kilku dni prawie w ogole nie spie. W nocy Dzieciak dostaje napadu i mnie prawie rozrywa od srodka. Wszystko mnie boli, jak sie rusza, do tego stopnia, ze dzisiejszej nocy sie poryczalam. Wyprowadzil mnie z rownowagi do tego stopnia, ze az mialam mysli, ze zaluje tej ciazy i chcialabym cofnac czas i jeszcze poczekac. Tak mi glupio o tym pisac, ale nikomu przeciez nie powiem, bo cala rodzina jest zajarana niemozliwie, a ja mialabym z takim czyms wyskoczyc Sorry, ze tak jecze :/
|
#2688 |
|
Zakorzenienie
|
Pearl, współczuję dolegliwości
![]() Nie wiem jak Cię pocieszyć, ja uwielbiałam jak mała się rozpychała, nawet jak bolało ale może nie bolało, aż tak jak Ciebie ![]() Jedyne co, to pomyśl, że już niedługo i Nietopik będzie z Tobą i będzie się rozpychał obok Ciebie a nie w środku
|
|
#2689 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() skoro on taki duzy moze byc to sie nie dziw ze przy kazdym ruchu go czujesz a pomysl jak jemu jest ciasno, nagadaj mu ze jak mu za ciasno to zawsze moze wyjsc
|
|
|
|
|
#2690 | |
|
Wtajemniczenie
|
hej mamusie
![]() chwila odpoczynku bo malutki śpi w między czasie poprasowałam i odciągałam sobie nawał pokarmu a teraz relaksujemy się przed komputerem ![]() aaaa i już po wizycie położnej wszystko w porządku z małym tylko go coś wysypało - moje podejrzenia skierowane są na razie ku kosmetykach Nivea a konkretnie oliwce i chyba zdecyduję się mu zmienić kosmetyki na Oilatum Soft któraś stosowała może coś polecić ??Cytat:
![]() ja staram się po troszku wprowadzać różne produkty. Jadam np potrawkę z kurczaka z kaszą, gotowanego schabowego z ziemniaczkami, udko z kurczaka, makaron z serem, zupę z marchewką, suche ciasteczka, chlebek z szynką z almette i wiele wiele innych mojemu małemu też pępuszek jeszcze nie odleciał ale już wisi na jednej niteczce więc myślę lada chwila dzień powinno być po wszystkim ![]()
|
|
#2691 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z tego co wiem i zauważyłam to nie wpuszczają na sale. Cytat:
GRATULUJE Cytat:
![]() I jak agacia ... ![]() Cytat:
![]() tez czasem płacze bo już czuje jakby brzuch miałby mi peknąć, chyba bardziej sie nie da rozciągnąć a mała wystawia te syry ze az jęczę. Już nie mówię o wstawaniu i przekręcaniu się z boku na bok Mam czasem ochotę ją już sama sobie wyjąć z brzucha ![]() ale już niedługo maluchy bedą z nami
|
||||
|
|
|
#2692 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() klas ki:Cytat:
no, ale usłyszałam, że lepiej przez te nakładki, ale karmić, niż nadać mm![]() Cytat:
do tego papierkowe kwestie i zeszły 2 godzinkiA pediatra była u nas jak mały miał 2 tygodnie ![]() _________________________ ______________ cześć ![]() U nas nocka masakryczna Na dodatek jedno oczko mu zaczęło wczoraj ropieć i jak do jutra nie przejdzie, to idziemy do lekarza Zmykam, bo mały od rana nie śpi i ciągle marudzi
|
|
#2693 | |
|
Raczkowanie
|
Hej!
coś spokojnie na forum ostatnio, ale kilka dzieciaczków się pojawiło, więc gratulacje dla nich i ich mamuś ![]() Cytat:
To sobie ponarzekałyśmy
|
|
|
|
|
#2694 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
to jakie wy macie te czopki wielkie?? bo ja kupuje te małe dla dzieci i one są wąskie bez problkemu wciskam w dupkę przytrzymuje palcem lub palcami chewytam posladeczki i lekko sciska,m by mały za szybko go nie wypchnął i zachwile kupala już idzie ja się specjalnie lekarza pytałam czy mogę podawać bo położna mi mówiła że za często nie można i ja się już bałam mu dawać to mnie lekarz uspokoił ze to jest jak najbardziej bezpieczne dla dziecka oczywiście w granicach rozsądku nie czasami żeby dawać codziennie po kilka razy ale jak np 2 dni już kupki nie może zrobić to spokojnie dac tego czopka można całego lub pół a jak jakaś dziewczyna nie chce podawać czopków to znam inną metodę którą też stosowałam ale pozostałam przy czo[pkach bo to wygodniej a więc tak bierzecie na palec troche wazeliny i wpychacie to w dupkę maluszka chwile czekacie a następnie bierzecie sobie chusteczke taką tą wilgotną i nakładacie na palec i tak tym palcem zaczynamy masować odbyt dziecka lekko naciskając kupa gwarantowana ale trwa to o wiele dłużej zanim się to ruszy wszystko aha te co karmią mm czasami wystarczy zmiana wody bo ja na początku gotowałam w czajniku odlewałam do dzbanka i taką podawałam a potem zaczełam kupować butelkową pozatym dawajcie dużo wody do picia jak nie chce samej wody to dodac herbatki rumiankowej lepiej rumiankową bo ona jest właśnie by rozluźnić kupki a z kopru włoskiego jest bardziej na wzdęcia i jej za często też nie można podawac bo szkodzi na jelitka no i jak to nie pomaga to kropelki bo u nas to wszystko niby pomagało ale i tak problemy sie zdarzały ruszyło sie wszystko dopiero jak przed każdym jedzeniem zaczełam małemu podawać sab simplex to mały robił codziennie sam kupki czasami nawet 2 w ciągu dnia bez żadnych dodatkowych pomocy niestety nam się już skonczyły i musiałam zamówić kolejne wiec pewnie dopiero za 2-3 dni dojdą
|
|
#2695 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam.
U mnie jeszcze spokój. Dziś zrobię sobie gorącą kąpiel , może coś się ruszy. Od kilku dni nie mogłam sie normalnie wykąpać w gorącej wodzie, bo leciała tylko taka ciepła, a nie gorąca, a ponoć kąpiel w gorącej wodzie może coś poruszyć. Trzymajcie kciuki, bo ja nie chce jutro sama dobrowolnie do szpitala jechać
|
|
|
|
#2696 |
|
Zakorzenienie
|
Zoska ja tam idę dziś dobrowolnie, choć wcale nie chcę, no ale ja już się przyzwyczaiłam że ostatnio jestem co tydzień w szpitalu, tylko tym razem idę do innego. Mam nadzieję że chociaż mili są w tym szpitalu i pomocni, a nie takie mruki jak w ICZMP.
|
|
|
|
#2697 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja rodziłam w Madurowiczu, opieka naprawdę rewelacyjna, no może jakieś niewielkie zastrzeżenia do oddziału z noworodkami ale też ujdzie. Co do tego czekania to masz rację, ja myślałam, że tam jajo zniosę, zwiedziłam wszystkie kąty, poznałam wszystkie ciężarne - taka ze mnie weteranka. Inne wpadały na oddział a za moment już dzidzie tuliły ja już po nocach wyłam.Miałam opisać co nieco ale moja malizna domaga się mamusi pieszczotek
|
|
#2698 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez czubasek20 Czas edycji: 2012-02-08 o 13:16 |
|
|
|
|
#2699 |
|
Wtajemniczenie
|
Dark Lady to Ty juz dzis masz się wstawic na wywołanie? Czy co?
Ja własnie idę się wykąpać w grącej wodzie , jak to nie pomoże to ja już nie wiem, wtedy chyba wyjścia nie będzie. Ja mam stracha, nienawidze szpitali. Jak idę na odwiedziny do kogoś to już mdleje, duszności mam, drgawki, nie wiem od czego to, ale w szpitalu nie umiem usiedziec dłuzej niż 15 min. Nawet nie wiem jak jest u mnie w szpitalu do ktorego mam jechać, bo nigdy tam nie byłam. Edytowane przez zoskasamoska Czas edycji: 2012-02-08 o 13:17 |
|
|
|
#2700 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Glupio moze to zabrzmi, ale dobrze wiedziec, ze nie jestem sama... Moze faktycznie dopada mnie juz zmeczenie materialu. Znioslabym wiecej, gdybym tylko mogla troche wiecej pospac. A tutaj perspektywy sa takie, ze zamiast troche wiecej, bede spala jeszcze mniej. Przeraza mnie ta wizja, bo jestem mega zmeczona.Najgorszy jest strach, ze mam nadpobudliwe dziecko. Dziewczyny, ja mowie absolutnie szczerze - boje sie, ze moje dziecko jest nienaturalnie ruchliwe. Ono prawie nigdy nie spi, czuje je prawie caly czas. Jak zasypia, nie trwa to nigdy dluzej niz 20 minut. To chyba nie jest normalne ![]() Cytat:
I tez mam wrazenie, jakbym miala non stop okres, chociaz to chyba ze zmeczenia. Moze cos sie zbliza... Sama juz nie wiem, co wole. Miec go naparzajacego mnie w brzuchu, czy non stop ryczacego poza brzuchem. Jestem okropna Cytat:
Dżony Edytowane przez pearpearl Czas edycji: 2012-02-08 o 13:26 |
|||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:43.

) 

za to moja znajoma dziś w nocy urodziła i dla pocieszenia powiem wam że odeszły jej wody i po 2 godzinach miała synka przy sobie a to jej pierwszy poród 
Gabrysia - 09.02.2012
wyszłam na dwór, do ludzi 
no i probowalam, ale powiem ze was podziwiam bo ja ani tz nie moglismy mu zaaplikowac. Jak do takiej malej dupki wlozyc takiego czopulca szerokiego, balam sie wciskalismy, on wypychal i nie wcisnelismy, ale w nocy przyszla kupa wiec jestem spokojniejsza juz.
dopiero dziś coś zrobił ale nie takie jak zawsze, bardziej ścisła bo dotąd walił rzadkie
w sferze marzeń 58

a malutka sobie spi 
za dwupaki
Oczywiscie dodajmy do tego blad w pomiarze plus te dni, w ktorych jeszcze nie urodze i jak nic mamy cos okolo 4,5 kg

klas ki:
Zapraszam do mnie...