|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2851 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 cz III
Asiu mówili o toxoplazmozie,pokazywali wygodne pozycje do porodu,a teraz mówią że smoczki są polecane,ułatwiają dziecku oddychanie.
|
|
|
|
#2852 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja miałam okazje mieszkać z moją i nigdy wiecej nie chciałabym ponownie tego doswiadczyc mamy rózny sposób patrzenia na zycie i nie sadzę ze teraz doszłybyśmy do jakiegos super porozumienia gdybysmy mialy na nowo razem mieszkac....moze wygrzej się w łóżku, ciepła herbatka z cytryną i przespij się
|
|
#2853 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Ale mi się w głowie dziś kręci
|
|
|
|
#2854 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() to są nowe odcinki czy powtórki sprzed kilku lat?
|
|
#2855 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2856 |
|
Wtajemniczenie
|
nie wiem chyba nowe?w każdym razie ciekawe
|
|
|
|
#2857 | ||
|
Zakorzenienie
|
nie robie nic
nie chce mi sie ![]() Cytat:
Cytat:
![]() mnie jzu głowa przestała bolec ![]() noc o Ty! a z kim bede sie objadac?? ![]() zjadłam 2 podwojne kanapki z białym serem i pomidorem
|
|
#2858 | ||
|
Zakorzenienie
|
u nas 17 i więcej się nie nagrzeje jeżeli nie właczymy piecyka na prąd
a rano to taki luksus normalnie 13 stopni kiedy się wstaje, masakra jakaś teść jest ok a teściowa... przed ślubem wydawała mi się na prawdę dobrą kobietą a teraz wszystko się zmieniło, nie może przeżyć tego że już nie może się porządzić już przed ślubem TŻ dawał jej do zrozumienia że jest dorosły i sam może za siebie decydować ale ona nie może tego przeżyć że nie może decydować pouczać i we wszystko się wpierdzielać bo pna wszystko wie najlepiej Cytat:
![]() Cytat:
do mnie bezpośrednio nie mówi nic ale do męża... masakra normalnie on się wkurza i potem między nami też już nie jest tak jak powinno moja raczej nie rozumie że ja i dziecko jesteśmy teraz najważniejsi, nasz pokój jest od północno-zachodniej strony domu, jest najzimniejszy a do tego jest grzyb na ścianie a jak TŻ wspomniał że będzięmy pokój remontować i ocieplać dom bo tu się nie da wytrzymać to ona na to że u niej w pokoju też jest zimno
|
|
#2859 | |
|
Wtajemniczenie
|
Ja sobie biorę okno na mikrowentylację
Cytat:
Mi na zawroty pomaga pomarańcza . Chyba jej zapach i smak powodują orzeźwienie![]() Aguś
|
|
#2860 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bardziej słyszałam, że ssanie kciuka jest gorsze od smoczka. Moja siostra ssała kciuka i rodzice ją chcieli koniecznie na smoka przestawić, ale się nie dało, no i rzeczywiście potem miała wady zgryzuAd. 2
|
|
#2861 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Mój ostatnio był o wizaż zazdrosny
Cytat:
Cytat:
Lekarz sprzętu nie wybierał, on przyjeżdża do mojego miasta na dyżur i robi na tym, na czym mu dają Genetycznego nie miałam, bo pierwsze usg potwierdzające ciąże miałam w 13 tygodniu i już się nie załapałamCytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dziękuję Cytat:
![]() Ja mam jeszcze pół paczki Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#2862 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a niedawno jeszcze doszła kwestia pieniędzy, że niby mojemu TŻowi pieniądze uderzyły do głowy fakt, zarabia teraz więcej ale najpierw zainwestował w to niemałe pieniądze, prawie wszystko co dostaliśmy na wesele o czym ona nawet nie wiedziała ja nie rozumiem, zamiast się cieszyć że w miarę się żyje, jest za co remontować dom w którym przecież oni też mieszkają to jeszcze jej przeszkadza że ile to on teraz nie ma pieniędzy... a dodam, że rachunki płaci TŻ, zakupy również robimy my, ona jak coś chce to kupi nie to nie, nikt jej nie karze a jeszcze jej wszystko przeszkadza i nie docenia że ma dobrze moja kuzynka która która też mieszka z teściami i koleżanka były w szoku jak im powiedziałam, u jednej rachunkami i zakupami dzielą się na pół, u drugiej jedni opłacają rachunki drudzy kupują zakupy a u nas wszystko my i jeszcze się nie podoba
|
|
#2863 |
|
Zakorzenienie
|
Ja znowu słyszałam, że zbyt długie ssanie smoczka powoduje wady zgryzu, np. ssanie po 3 roku życia dziecka i mówiła mi to ortodontka
|
|
|
|
#2864 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
"Smoczek powoduje wady zgryzu. Rzeczywiście, smoczek może powodować wady zgryzu - najczęściej tyłozgryz i zgryz otwarty, rzadziej przodozgryz. Żeby do tego nie doszło, lepiej kupować smoczki o kształcie anatomicznym przypominającym kobiecą brodawkę wraz z otoczką i dbać o to, by dziecko miało smoczek w buzi jak najrzadziej i jak najkrócej. Pamiętajmy jednak, że krzywe zęby to jeszcze nie koniec świata. Wady zgryzu można dziś dosyć łatwo skorygować za pomocą aparatu ortodontycznego. A więc jeśli maluch jest bardzo przywiązany do smoczka, nie warto na siłę zmuszać go do "odwyku" z obawy przed wadą zgryzu. Uraz psychiczny po dramatycznym rozstaniu ze smoczkiem może mieć poważniejsze i bardziej długotrwale skutki niż przejściowe kłopoty ze zgryzem. Jeśli niepokoimy się o zęby, możemy wybrać się do ortodonty i spytać o tzw. płytkę przedsionkową, która koryguje niewielkie wady spowodowane ssaniem smoczka." Kiedyś czytałam też chyba w Pani domu,czy Przyjaciółce o tym jaki smoczek jest straszny. Ale to było kilka lat temu-więc się pewnie wszystko zmieniło
|
|
#2865 |
|
Zakorzenienie
|
Oj zmieniają się te opinie co chwilę, zwariować można...
|
#2866 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Oby
|
|
#2867 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czy doplerem? b doplerem wiem z ełatwo a stetosopem cięzko
|
|
#2868 |
|
Zakorzenienie
|
W ogóle pochwalę Wam się, że kupiłam wczoraj teczkę formatu A5 na dokumenty związane z ciążą i jest to genialne rozwiązanie. Wszystko mam w jednym miejscu
|
|
|
|
#2869 |
|
Zakorzenienie
|
ja nie mówię że mój TŻ jest nie zaradny, ona po prostu nie może przeżyć że coś się robi bez jej udziału... łazienkę robiliśmy wszystko wybieraliśmy i decydowaliśmy sami to ona tam nawet nie wchodzi teraz
jak jej nie ma, pojedzie gdzieś na dzień lub dwa to TŻ pomaga mi w kuchni i sprzątaniu czego z nią nie robił nigdy i ona była bardzo zdziwiona jak jej powiedziałam o tym
|
#2870 | |
|
Zakorzenienie
|
czekam dalej na kuriera z tą czescią do auta
![]() ---------- Dopisano o 14:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:17 ---------- Cytat:
|
|
#2871 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo nie słuchałam serduszka, tylko widziałam na usg. Sprzęt jest za stary
|
|
|
|
|
#2872 |
|
Zakorzenienie
|
niestety... myślicie że da się ją zmienić? tak żeby zrozumiała że jesteśmy dorośli, chcemy sami decydować i nie musieć się jej ze wszystkiego spowiadać? wydaje mi się że można pomagać dzieciom nie wtrącając się w ich sprawy tylko czy ona to zrozumie?
|
#2873 |
|
Zakorzenienie
|
znowu słuchałam stetoskopem i słyszałam puknięcia takie tłuczenie sie (oprocz jelit bo jelita tez
)
|
#2874 |
|
Zakorzenienie
|
A ja wczoraj miałam wrażenie jakby dzidzia podpłynęła do brzucha i się na nim oparła, bo tak jakoś ciężko mi się tam zrobiło
I to nie pierwszy raz tak czuję w podbrzuszu, ale żadnych kopniaków nie czuję jeszcze
|
|
|
|
#2875 |
|
Zakorzenienie
|
moj TZ na szczescie duzo mi pomaga w domu, potrafi sam z siebie sprzątnąc mieszkanie i to tak dokładnie, umyc okna itp... tylko, ze to nie jest zasługa jego mamy, tylko jego podejscia do zycia i związku...
jak będę miała synka to na bank będę od niego wymagała pomocy... bardzo mi się podoba taki sposób wychowania, jako dziecko duzo pomagałam rodzicom ( w miare moich mozliwości), siostra tak samo i teraz wiem, ze praktycznie wszystko potrafie i daje sobie rade...a z niektorymi facetami masakra, cale zycie wszystko podawane do stolu i nie tylko....
|
#2876 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2877 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
szczerze? nie liczyłabym na cud zwiazny z jej zmianą... niektórym po prostu jest ciezko oswoic sie z myslą, że ich dziecko jest juz dorosle i ma prawo samo lub z partnerem/partnerką decydowac oo swoim zyciu... ---------- Dopisano o 15:29 ---------- Poprzedni post napisano o 15:28 ---------- poza tym temat tesciowa to temat rzeka, ktory nigdy sie nie konczy
|
|
#2878 |
|
Zakorzenienie
|
wiecie co ja z lewej strony czuje cięzszy brzuch. Tak jak Wam pisąłam ze z lewej strony mam jakby zakwasy jak wstaje siadam czy sie zginam to wlasnie czuje tylko z lewej. I wlasnie z lewej czuje te puknięcia i dzis i wczoraj . moze w tym miejscu jest dzidzia? czy ona niemoz ebyc po jednej stronie? bo ja tylko po lewej czuje te jakby ciągniecie i ciezkosc......
|
#2879 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2880 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() opuszczam Was, mam sprzatanie i leczo do zrobienia
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:22.

większym problem u nas jest teściowa
ja znoszę ją coraz gorzej
ja miałam okazje mieszkać z moją i nigdy wiecej nie chciałabym ponownie tego doswiadczyc

, podobno dzieci są też bardziej aktywne jak sie zje coś słodkiego, na pewono to kwesta kilku dni
pewnie masz jakiegoś spokojniaczka w brzuszku i potem będziemy Ci zazdrościć że masz takiego spokojnego dzidziusia

bardziej słyszałam, że ssanie kciuka jest gorsze od smoczka. Moja siostra ssała kciuka i rodzice ją chcieli koniecznie na smoka przestawić, ale się nie dało, no i rzeczywiście potem miała wady zgryzu