|
|
#2701 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 cz III
Cytat:
* osoczowe białko ciążowe PAPP-A, ale któraś z dziewczyn (może nicki) miała coś innego. Ja płaciłam za USG i miałam wybór, czy chcę za dodatkową kasę robić badania krwi. Oczywiście wolałam mieć komplet badań i trochę wiecej spokoju, więc zapłaciłam, a później dostałam wyniki wraz z interpretacją, bo biorą pod uwagę wiek, różne dane z USG, wiek ciąży i wagę, więc bez ich programu komputerowego raczej tego nie zinterpretujesz. A jeśli chcesz, żeby interpretował lekarz, to najlepiej zapytaj, jakie badania są mu do tego potrzebne. Powodzenia! |
|
|
|
|
#2702 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2703 |
|
Wtajemniczenie
|
U mnie zamiast romantycznego wieczoru mdłości
|
#2704 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie brzuch pobolewa
|
|
|
|
#2705 |
|
Zakorzenienie
|
ja tez widzialam na usg
a dzisiaj mialam ktg i bylo tak glosno slychac jak bije |
|
|
|
#2706 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W ogóle kazał mi chodzić co 2 tygodnie do siebie, co troszkę jest męczące, ale też wiem, że się gin dobrze opiekuje. Z drugiej strony chyba ciąże zagrożone pojawiają się u gina tak często
|
|
|
|
|
#2707 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzięki dziewczyny za wszystkie odpowiedzi dotyczące zaświadczenia o ciąży. ![]() Ten lekarz generalnie nie robi problemów, a tu powiedział, że nie dostanę, bo tam jest m.in. informacja o tym, która to ciąża i jakieś inne szczegółowe dane. No i że za zaświadczenie bym płaciła. Może miał na myśli jakieś inne, a może ma rację, bo w różnych miejscach czytałam, że pracodawcy (a w moim wypadku BHP-owiec z umową o współpracy) wymagają tego, bo się przyzwyczaili, że kiedyś to było potrzebne np. do wypłaty 100% wynagrodzenia. Dam znać, jak dowiem się czegoś w inspekcji pracy. Dzisiaj znów nie mam siły i właściwie to już dwie godziny temu wyłączyłam komputer, a teraz włączyłam tylko na chwilę. Życzę dobrej nocy i pomyślnych wieści po wizytach.
|
|
|
|
|
#2708 |
|
Branzoletka
|
A ja się pokłóciłam z tż, bo wścieka się, że tyle przesiaduje na necie
Mówi, że jak se do pracy nie pójdę, to za dwa tyg. skończy mi się internet No to by na tyle było z pochwalenia mojego faceta On twierdzi, ze jestem uzależniona co nie jest prawdą a ja tylko zabijam czas którego mam w nadmiarze. Jak mi zabierze internet, to będzie wojna i nasz związek nie przetrwa, bo ja sobie nie pozwole na dyktowanie mi warunków tylko dlatego, że nie mam pracy i jestem na łasce i niełasce pana i władcy No i mam po spaniu
|
|
#2709 |
|
Zakorzenienie
|
Albo nam chłopy wariują, albo my takie przewrażliwione
![]() Mój też mi mówi, że jestem uzależniona, no ale co ja mam innego do roboty?
|
|
|
|
#2710 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2711 |
|
Zakorzenienie
|
Ja bym sobie posłuchała stetoskopem, ale mam łożysko na brzuchu i czuję jak w nim mocno krew płynie
I chyba prędzej bym swoje serce usłyszała niż bobaska
|
|
|
|
#2712 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Norniczkawspółczuje stresu w pracy... ajka89Ja też nie miałam takiej sukni o jakiej marzyłam... zawsze mi się podobały długie i zwiewne, z cieniutkimi rękawami rozszerzanymi, takie nimfie... elfie... nie wiem jak wytłumczyć.Ale życie zweryfikowało moje upodobania i miałam zwykłą z gorsetem, bo w innym kroju wyglądałam jak beeeeeza... dobranoc Wam
|
||
|
|
|
#2713 |
|
Wtajemniczenie
|
Moj TZ grał zawodowo w jakąś gre i jak ma wolne lubi pograć więc nie komentuje tego ile ja siedzę
ale chyba troche uzależniona jestem
|
#2714 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ciąża to nie jest czas na podejmowanie nowej pracy, więc raczej trzeba problem kasy rozwiązać inaczej. |
|
|
|
|
#2715 |
|
Zakorzenienie
|
Kolana mi przemarzły i bardzo bolą
|
|
|
|
#2716 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2717 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
nie daj się ![]() Cytat:
idę spać po siedzę z nosem w monitorze dobranoc |
|||
|
|
|
#2718 |
|
Zakorzenienie
|
Dobranoc
|
#2719 | |||
|
Zakorzenienie
|
a co sie dzieje??????
Cytat:
Cytat:
ja na swojej nasteponej wizycie tez bede suchala juz serduszka na ktg ![]() Cytat:
![]() głowa mi pęka pije kawe mam nadzieje ze przejdzie no i od rana kuje mnie z lewej strony co chwile. Takie tępe kłucie..wstawac spiochy!
|
|
#2720 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a o tym spinaniu powiedz lekarzowi, bo skurcze mają prawo się pojawiać, ale nie powinny być bolesneCytat:
![]() Cytat:
I on myśli, że to tak prosto w ciąży pracę znaleźć? Teraz w ogóle ciężko o robotę, mój szwagier od listopada szuka, a on by chciał, żebyś Ty w 2 tyg znalazła, jak ciężarnych nie chcą zatrudniać ![]() no wstałam, wstałam
|
|
#2721 |
|
Zakorzenienie
|
dzis mam zamiar zrobic ciasto....ale nie wiem jakie....
|
#2722 |
|
Zakorzenienie
|
heh zjadłabym ciasta, ale moje jedyne plany na dzisiaj to praca, praca, praca i gotowanie jarzynowej
![]() I dzięki jeszcze raz, że mogłam się wygadać wczoraj, dzisiaj już mi o wiele lepiej. I małżuś wczoraj jakiś taki jak do rany przyłóż był. Chyba dlatego, że w pracy miał ocenę przez menagera i bardzo dobrze go ocenili hehe (on za mało w siebie wierzy...) Ale i tak jak sobie gadaliśmy, to mu powiedziałam, że czuję się, że ja bardziej dbam o niego niż on o mnie. No zobaczymy co to da i na jak długo.
|
#2723 |
|
Wtajemniczenie
|
nie śpię, nie śpię ale nie wstanę
miałam ciężką noc, dużo kaszlałam, a wczoraj tak mi się brzuch napiął że z jednej strony zrobiła mi się wielka gula wielkość melona, to chyba skurcz był, jestem pewna że to przez kaszelzmykam Was nadrabiać bo wczoraj nie miałam czasu na neta
|
|
|
|
#2724 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do tego sprzętu, to zastanawiam sie jaki sens jest robić na takim badanie? Skoro i tak mało widać? Ja bym na tym sprzęcie już usg nie robiła. Genetyczne miałaś chyba na innym? Cytat:
Jest szansa. Ja szczerze powiem że płeć to ostatnia z ważnych rzeczy dla mnie. Ciekawość jest, ale jest mi to totalnie obojętne. Dziewczyna? Super. Chłopczyk? Też super. Ja od dziś jeszcze miesiąc muszę czekać na połówkowe Pójdę w 21 tc.Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
pamiętaj - kropla drąży skałę ![]() ---------- Dopisano o 08:54 ---------- Poprzedni post napisano o 08:48 ---------- Ja sie wczoraj naczytałam o Waszych plackach ziemniaczanych i oczywiście na kolację je musiałam zrobić ![]() A dziś na obiad zupa porowa i kurczak pieczony z dodatkami. Ja pewnie poprzestanę na zupie.. |
||||||
|
|
|
#2725 |
|
Zakorzenienie
|
hej
Wy tu sobie gadu gadu, a ja bylam na badaniach krwi i zaraz jade do pracy miłego dnia! |
|
|
|
#2726 |
|
Zakorzenienie
|
a ja wlasnie zjadłam sniadanko
![]() 2 kromeczki z szynka pomidorkiem i jajeczkiem ![]() i ide sprzatac
|
#2727 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja wczoraj zrobiłam wojne TŻ bo dziś mamy 6 miesięcy a on sie umówił do pracy (jest serwisantem komputerowym), bo myślał że 8 wypadnie jutro i zrobiłam mu dziką awanturę włącznie z tekstami że w dacie CC jaką mu podam też się o jedeń dzień pomylę
Oczywiście za 3 minuty mi przeszło i uznałam że nic wielkiego się nie stało zwłaszcza że nie mieliśmy nawet planów ale w ciąży jestem humorzasta i TŻ cierpliwie się trzymał i mi tłumaczył jak mi to może wynagrodzić w piątek aż w końcu uznałam pare opcji za ciekaweKupiłam pierwsze rzeczy dla dziecka: Żyrafa Sophie Karuzela rainforest
485 i 545 mentorki made by dr Skwiercz 2009 Edytowane przez kejtigda Czas edycji: 2012-02-08 o 09:45 |
|
|
|
#2728 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie no, bez przesady z takim generalizowaniem -- co znaczy "rozwiązać inaczej"? Niejedna osoba jest w ciężkiej sytuacji materialnej i ciąża nie ciąża, pracować musi, bo co ma zrobić? Ukraść? Inna rzecz, że pracę nieraz znaleźć trudno, ale jakieś pieniądze można zawsze dorobić, nawet jakby miało to być kilkaset złotych na miesiąc i na czarno. Zakładam, że na dziecko para decyduje się wspólnie (pomijam wpadki) i trochę nie wyobrażam sobie tego, że jak jest sytuacja podbramkowa, to można zwalić całą odpowiedzialność na faceta, bo "ja jestem w ciąży". |
|
|
|
|
#2729 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wstał trochę wcześniej ode mnie i poszedł rąbać drzewo. Wstałam i zaczęłam robić śniadanie - akurat jak on wrócił. Zrobiłam jajecznicę. Zjadłam swoja porcję a jego czekała bo znów gdzieś polazł. Wraca i oznajmia że on już jadł (nie mógł powiedzieć jak widział że robię???!!!
Emilowe całusy Edytowane przez nel_a Czas edycji: 2012-02-08 o 09:26 |
|
|
|
|
#2730 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
protest przez odmowę przyjmowania pokarmów? ![]() obrażony chyba jest
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:46.

Mówi, że jak se do pracy nie pójdę, to za dwa tyg. skończy mi się internet
No to by na tyle było z pochwalenia mojego faceta

I chyba prędzej bym swoje serce usłyszała niż bobaska 
Ciąża to nie jest czas na podejmowanie nowej pracy, więc raczej trzeba problem kasy rozwiązać inaczej.
dobranoc