Dzieci pięknie nam się rozwijają i mamuśkom nudzić się nie dają. Mamy IX-X 2011 - Strona 129 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-08, 13:23   #3841
Sharifa
Rozeznanie

Dot.: Dzieci pięknie nam się rozwijają i mamuśkom nudzić się nie dają. Mamy IX-X 2011

Cytat:
Napisane przez monis1206 Pokaż wiadomość
Hej zdecydowałam się ujawnić Śledze Wasz wątek od samego początku ale jakoś nie mogłam sie wbić Mam nadzieje że mnie przyjmiecie Córke Laurę urodziłam 24.10.2011 pozdrawiam wszystkie mamuśki
Witaj Twoja corcia ma taki sam dzien urodzin jak ja
Stary 2012-02-08, 13:35   #3842
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato
Dot.: Dzieci pięknie nam się rozwijają i mamuśkom nudzić się nie dają. Mamy IX-X 2011

Cytat:
Napisane przez caroline_1988 Pokaż wiadomość
Cześć
Nie nadrobię was nigdy w życiu. Wpadłam tylko się przywitać, bo już TŻ mnie z kompa wygania. A jak komp wolny to ja nie mam jak z wami popisać bo Kamil strasznie marudzi. Stawiam na ząbki...
No nic to uciekam może potem jakoś jeszcze zajrzę do was
Aaaa Caro,w racaj Mam konto niesprawne i nie mam CI jak odpisać

---------- Dopisano o 13:35 ---------- Poprzedni post napisano o 13:30 ----------

A wiecie co, ale mam wyrzuty sumienia. Kurcze, ciągną się za mną od tygodnia. Ostatnio jak byliśmy na szczepieniu to był taki maluteńki dzidziuś. No słodziuteńki. Miniatureczka. Filip to taki nie był nawet jako świeżo urodzony ( mimo, że też uważam go za słosziaczka- rzecz jasna). I babka coś nas zagaduje. To spytałam ile ma mały , że już szczepienie. A ona , że 4 miesiące. Kurde i ja oczywiście palnęłam, że jest taki maaalutki - co miało być komplementem- wiem wiem, durna jestem. A ona mi odpowiedziała, że jest taki malutki bo ma wadę serca i jeść w ogóle nie chce. I ja zamiast się zamknąć to zaczęłam gadac jakieś głupoty, żeby to odplątać- w efekcie zaplątałam się bardziej.No mówię wam. Tak mi wstyd . Niech mnie ktoś zbiczuje, lżej mi może będzie

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-08, 13:40   #3843
danika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rabarbar83 Pokaż wiadomość
dziecko pospało na ramieniu, mama odpisała możemy podjąć setną próbę odłożenia do wyrka co zakończy się jak zwykle
zmykam bo jakaś nie teges jestem dzisiajaaaaaa od 13 lutego w lidlu tydzień maluszka jak ktoś może niech korzysta
rozumiem, ze ty nie masz jak ja sie wybieram na pewno po bodziaki bo mam kilka i są fajne jakbys coś chciała to mogę ci zakupić

Cytat:
Hej zdecydowałam się ujawnić Śledze Wasz wątek od samego początku ale jakoś nie mogłam sie wbić Mam nadzieje że mnie przyjmiecie Córke Laurę urodziłam 24.10.2011 pozdrawiam wszystkie mamuśki
witaj

śliczne imię ma twoja córa. Napisz coś więcej, ile waży, jaka duża

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
A wiecie co, ale mam wyrzuty sumienia. Kurcze, ciągną się za mną od tygodnia. Ostatnio jak byliśmy na szczepieniu to był taki maluteńki dzidziuś. No słodziuteńki. Miniatureczka. Filip to taki nie był nawet jako świeżo urodzony ( mimo, że też uważam go za słosziaczka- rzecz jasna). I babka coś nas zagaduje. To spytałam ile ma mały , że już szczepienie. A ona , że 4 miesiące. Kurde i ja oczywiście palnęłam, że jest taki maaalutki - co miało być komplementem- wiem wiem, durna jestem. A ona mi odpowiedziała, że jest taki malutki bo ma wadę serca i jeść w ogóle nie chce. I ja zamiast się zamknąć to zaczęłam gadac jakieś głupoty, żeby to odplątać- w efekcie zaplątałam się bardziej.No mówię wam. Tak mi wstyd . Niech mnie ktoś zbiczuje, lżej mi może będzie
kochana jak ma ci to pomóc to prosze bardzo ale mysle, ze skoro babka otwarcie z tobą gadała to pewnie nie miała problemu ztym
danika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-08, 13:41   #3844
tusia872
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Martusiaaa21 Pokaż wiadomość
ja nie smarowałam oliwką wogóle, smaruje kremem pielęgnacyjnym z nivea ciało po kąpieli
ja też nie uzywałam nigdy oliwki jakos jej nie lubie wszystko tłuste pozniej
Bartuś przeszedł dziś samego siebie, jak nie spał to płakał, a po południu to już dał taki koncert że szok, biedny, widać że ewidentnie coś mu nie pasuje, ślini się strasznie, obstawiam że może zaczynają się ząbki, bo jak mu pomasuje dziąsła to jest lepiej ale tylko na chwile. Niestety w każdej pozycji był ryk tak mi go szkoda
biedny
Cytat:
Napisane przez 19natka88 Pokaż wiadomość
Znalazłam jakąś durną gazetkę, do której ludzie piszą listy. Był list od niejakiej pani Marioli ze Szczecina gdzie pisała mniej więcej, że lekarz nie dawał jej większych szans na ciążę, po jakimś czasie zaczęła się dziwnie czuć i w wigilię zrobiła test i wyszły dwie kreski i "dziewięć miesięcy później, 11 grudnia urodziła śliczną córkę"
fajna ciaża troszke przenoszona
Cytat:
Napisane przez minio1984 Pokaż wiadomość
Katarek już na szczęście przeszedł, ale chyba skok zaczyna się rozkęcać bo nocki kiepskie, w ciągu dnia też ze spaniem średnio, popłakuje czasami przez sen, i tylko u mnie się uspokaja, nie mogę nigdzie dłużej wyjść niż 15 min, bo jest taki ryk, że nikt i nic go nie uspokaja, dopiero jak go ja na ręce wezmę.
dobrfze ze katarek przeszedł
u nas bylo ta samo nie mogłam nigdzie wyjsc bo mała jak mnie nie bylo to tylko płakała a teraz wróciło wszystko do normy wiec trzymam kciuki zeby u was szybko przeszło

Widzę, że na tapecie spanie. To u nas w nocy jest parę pobudek i tylko cyc go uśpi. A budzimy się o 7.30 co dzień. A nie mogę się wspomóc smoczkiem bo nie chce doić, więc śpi ze mną w wyrku, a tz niestety musiał się przenieść na drugą kanapę, ale muszę z powrotem zacząć odkładać Adaśka do łóżeczka, bo tak nie może być na dłużej, tylko nie wiem kiedy to nastąpi
skad ja to znam

A na temat rączek to chyba się nie będę wypowiadać, Adaś to chciałby cały czas na rękach, to jego ulubione zajęcie. a waży już pewnie koło 9 kg, więc tak jak Ancia ja wieczorem już padam i niestety nie uśnie teraz inaczej niż bujany na rękach. I tak jak Agi Amelka jak leży to płacze aż czasami mu łzy takie lecą,a w sumie to krzyczy wystarczy go wziąć na ręce i już zadowolony i nic nie boli, ahh czekam na to siadanie jak na zbawienie, bo kręgosłup to już mi dawno wysiadł
Co do słoiczków to ja leciutko podgrzewam, no i oczywiście z lodówki też
Kurczę, sąsiad zaczął wiercić coś u siebie i taki hałas się zrobił, ze już sie Adanio zaczyna budzić, więc pewnie niewiele nadrobię, no ale dobra, lece nadrabiać.
Kurde, pewnie się rozpisałam jak głupia i wam od rana zawalam jakimiś przydługimi postami

---------- Dopisano o 08:46 ---------- Poprzedni post napisano o 08:36 ----------

Już ponadrabiałam. Adanio się z płaczem obudził, wiec tylko teraz rączki go uspokoją i nici z pisania, może na drugiej drzemce się uda
te dzieci to nas sobie wychowaly z tym noszeniem na rekach nigdy nic nie boli
Cytat:
Napisane przez archinta Pokaż wiadomość
A używacie szamponów do włosów?? Bo mały w końcu dorobił się kilku włosów i się zastanawiam czy dorzucić czy zostać na emolium tylko
ja mam 2w1 z nivea i jestem zadowolona u nas włoski od urodzenia
Cytat:
Napisane przez Malgosia1983 Pokaż wiadomość
Moje przekochane dziecko, chyba bardzo kocha swoją mamusię bo obudził się o 5 zobaczył, że śpię i zaczął krzyczeć żebym wstała i się z nim pobawiła
no widzisz jaki kochany oja mnie budziła co godzine w nocy zeby sie poprzytulac
Cytat:
Napisane przez martunia_199 Pokaż wiadomość
Cześć już wstaliśmy
Nocka była znośna mimo tej dziwnej drzemki o 18.30 trwającej 2,5h. Niuniek obudził się o 3.30 zjadła i poszła spać, potem coś ją obudziło o 5.30 ale wzięliśmy ją do siebie i wtulona w mamusię przedrzemała jeszcze do 7 - zjadła i ok 8.30 usnęła i wstaliśmy o 10 także niestraszne nam wieczorne drzemki jak na razie hihi

tobie to dobrze kto mi zepsuł dziecko przyznac sie?? ona tak ładnie spała noooo weźcie i mi ja naprawcie bo juz nie mam siły...
My kąpiemy w płynie 2w1 - u nas włosy od początku były - wczoraj zrobiłam Zuzi kitka ale ma jeszcze za mało włosków żeby jakakolwiek gumka była dobra ale nie powiem wyglądała czadowo
ale czad u nas nie da rady jeszcze
Co do kąpania to kąpiemy razem z mężem ale cała zabawa po kąpieli należy do mnie - jak była malutka to zakrapiał jej nosek i fridą wysysał bo ja się bałam ale teraz już robię wszystko sama - fridy używam sporadycznie
my tez razem kapalismy a teraz to juz sama mamy ta wanienke z tym czyms co mozna dziecko dac tak półsiedzaco wiec maz juz nie potrzebny
Cytat:
Napisane przez Sharifa Pokaż wiadomość
Dzien dobry

Pozwolicie, ze ja dzisiaj bez cytowania wbije?

Zazdraszczam nocek i dosypiania. U nas co prawda lepiej niz ostatnie 3 noce, bo juz nie bylo tej dodatkowej pobudki o 1, tylko standardowo 21, 23 i 3, ale po 3 sie rozbudzila, zrobila 2 kupy, gubila ciagle smoka, pomarudzila i zasnela, a mama sie meczyla, bo nie mogla zasnac. A potem obudzil nas budzik o 6:55 (stwierdzilam, ze jak sie obudze sama wczesniej to ok, ale jak nie to prace zaczynam o 7 ) i Niusia tez juz sie rozbudzila. Teraz odsypia. Ja tez bym chciala, ale pozostaje mi kawa.

Chcialam popisac cos jeszcze, ale mnie wena opuscila albo sen zmorzyl rowniez szare komorki i jestem prawie jak warzywko
wspólczuje nocki
Cytat:
Napisane przez gerda Pokaż wiadomość
u nas nocka taka sama od 3 dni czyli do
widze ze nie jestem sama
współczuje nocki mam nadzieje ze wreszcie bog da nam sie wyspac
Cytat:
Napisane przez madzialena-lublin Pokaż wiadomość
W ogóle to dzień dobry
U nas nocka marudna. Mam nadzieję, że dzisiaj juz lepiej będzie. Wizyta u ortopedy na 5 Wszystko ładnie rośnie, nawet tej dodatkowej pieluchy już nie trzeba zakładać Kolejna wizyta za 3 mce. Niunia grzeczna, uśmiechała się do mamy, trochę zaczęła popłakiwać jak ją ubieraliśmy w poczekalni i wtedy strasznie rozpłakało sie dziecko obok. Ona za chwilkę przestała, a to dziecko dalej płacz. Jakieś strasznie empatyczne chyba
Teraz znowu dosypia przy oknie, bo oczywiście usnęła w samochodzie
brawa za wizyte
a nocka pewnie taka po szczepieniu dzis napewno wszystko wróci do normy

"Każdą sekundę mojego życia nazywam Twoim imieniem, bez Ciebie moja dziecino świat dla mnie nie istnieje."
tusia872 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-08, 13:49   #3845
monis1206
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez danika Pokaż wiadomość
witaj

śliczne imię ma twoja córa. Napisz coś więcej, ile waży, jaka duża
Ma 62 cm 3 tygodnie temu ważyła 5150 urodziła się 3360 i 53 cm

Laura

Edytowane przez monis1206
Czas edycji: 2012-02-08 o 13:52
monis1206 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-08, 14:25   #3846
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:

piekna jest ta kołysanka, ale dla mnie nie do zaśpiewania, słuchu bozia poskąpiła
oj tam, dla Twojej niuni masz najpiekniejszy głos i nie ważne czy fałszujesz czy śpiewasz jak słowik
Cytat:

Ja nie prasuję

tez sobie to tak Ja w ogóle naszego nie smarowałam.
Kąpiemy go w emulsji Emolium , a ona fajnie nawilża/natłuszcza skórę. Jedynie jak był noworodkiem to czasem parafiną. Teraz jak widzę coś suchego/czerwonego itp to smaruję to miejsce kremikiem z mojej ulubionej firmy

A używacie szamponów do włosów?? Bo mały w końcu dorobił się kilku włosów i się zastanawiam czy dorzucić czy zostać na emolium tylko
my mamy szampon i płyn do kąpieli 2w1 i jak daje do wody to już nie daje dodatkowo na włoski

właśnie musze kupić coś w stylu emolium bo natalce się skóra przesusza. A nawet mój brat się w tym kąpie, bo ma jakieś uczulenie z pracy i to mu najbardziej pomaga

Cytat:
Co do kąpania to kąpiemy razem z mężem ale cała zabawa po kąpieli należy do mnie
zdjęcie kitka prosimy!

u nas tak samo
Cytat:
Napisane przez rabarbar83 Pokaż wiadomość
dziecko pospało na ramieniu, mama odpisała możemy podjąć setną próbę odłożenia do wyrka co zakończy się jak zwykle
zmykam bo jakaś nie teges jestem dzisiaj

---------- Dopisano o 11:59 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ----------

aaaaaa od 13 lutego w lidlu tydzień maluszka jak ktoś może niech korzysta
ooo, trzeba zajrzeć w gazetke

Cytat:
Napisane przez caroline_1988 Pokaż wiadomość
Cześć
Nie nadrobię was nigdy w życiu. Wpadłam tylko się przywitać, bo już TŻ mnie z kompa wygania. A jak komp wolny to ja nie mam jak z wami popisać bo Kamil strasznie marudzi. Stawiam na ząbki...
No nic to uciekam może potem jakoś jeszcze zajrzę do was
hej kochana
Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
ojejciu no skąd mogłaś wiedzieć
Cytat:
Ma 62 cm 3 tygodnie temu ważyła 5150 urodziła się 3360 i 53 cm
witamy

natka, wiesz może gdzie w Wodzisławiu jest szkoła muzyczna? nie chodzi mi o ulice bo to mi nic nie da, tylko o obszar mniej-więcej, ja wiem gdzie jest centrum i gdzie jest szpital
acelinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-08, 14:27   #3847
19natka88
Zakorzenienie

Hej Piszę z laptopa na parapecie bo tylko tu mam zasięg
Pleśniawki niestety się rozprzestrzeniają, ale chyba Szymkowi nie dokuczają bo nie widzę zmian w zachowaniu

Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość
fajne to ej, nati tez woła

cwaniaczki małe

jak sie całkiem rozkłada na leżąco to no problem jak ja mówie mamie że powoli będzie trzeba spacerówke rozkładac to ta znowu panika, że zimno! nie wiem co ona ma ztym zimnem, boi się go jak ognia

No możliwe, ze trochę zimniej niż w gondoli,ale bez przesady Trzęsą się babcie nad tymi wnukami

mariolka wymiata, matematyka pierwsza klasa
Mariolka krejzolka

Cytat:
Ja myję mydłem z nivea, a w kolejce czeka płyn i szampon 2w1

Cytat:
olga woła he he he
takim zaczepnym tonem

każdy sposób dobry żeby zwrócić uwagę

dobre

Cytat:
Napisane przez gerda Pokaż wiadomość
Mariolka jest cudna

Cytat:
Napisane przez madzialena-lublin Pokaż wiadomość
Może to jakaś słonica była
Kto wie za wizytę u ortopedy

Cytat:
Natka a Ty pisałaś o jakimś syropku przeciwbólowym tak?? możesz mi napisać jego nazwę i czy na recepte i od którego miesiąca on jest?/ Lekarz Ci to zapisał czy sama zakupiłaś??
Może by mu cos pomógł
Bo wczoraj cały wieczór biedak przepłakał

Ja pisałam Mam Nurofen w płynie dla dzieci powyżej 3 mc życia Bez recepty. Kupiłam sama i jak mu najbardziej doskwierały ząbki to podawałam, ale nie dłużej niż 3 dni z rzędu i tylko jedną miarkę na noc Bidulek

A Mariolka rewelka

Cytat:
Aaaa wiem co miałam się zapytać. Odnośnie glutenu. Czy co dzień dajecie na razie taką samą ilość do zupki czy deserku? Czy z każdym dniem tyle samo? I przez jaki czas się daje takie małe ilości? Bo ja jestem jakaś ciemna w tym temacie
Do ukończenia 6mc powinno się dawać tylko te 2-3 gramy na 100 ml innego posiłku a po 6 mc już bez ograniczeń

Cytat:
Napisane przez tusia872 Pokaż wiadomość
fajna ciaża troszke przenoszona
troszkę

Dominik

Martynka
19natka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-08, 14:29   #3848
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:
Mariolka krejzolka
tak, mariolki to krejzolki, moja mama też mariolka
Stary 2012-02-08, 14:33   #3849
danika
Zakorzenienie

Cytat:
oj tam, dla Twojej niuni masz najpiekniejszy głos i nie ważne czy fałszujesz czy śpiewasz jak słowik
no to też śpiewam ale jakoś lepiej mi idą szybkie pieśni np twojego "niedźwiadka" spiewamy bardzo często
danika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-08, 14:33   #3850
martunia_199
Zakorzenienie

Cytat:
Witaj, a gdzie zdjęcie Laury

Cytat:

my mamy szampon i płyn do kąpieli 2w1 i jak daje do wody to już nie daje dodatkowo na włoski

właśnie musze kupić coś w stylu emolium bo natalce się skóra przesusza. A nawet mój brat się w tym kąpie, bo ma jakieś uczulenie z pracy i to mu najbardziej pomaga

zdjęcie kitka prosimy!

u nas tak samo

ooo, trzeba zajrzeć w gazetke

hej kochana

ojejciu no skąd mogłaś wiedzieć

witamy

natka, wiesz może gdzie w Wodzisławiu jest szkoła muzyczna? nie chodzi mi o ulice bo to mi nic nie da, tylko o obszar mniej-więcej, ja wiem gdzie jest centrum i gdzie jest szpital
Ale to taki mini kitek
później wrzucę fotkę

Ząbki
Synuś
+2
martunia_199 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-08, 14:37   #3851
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:
no to też śpiewam ale jakoś lepiej mi idą szybkie pieśni np twojego "niedźwiadka" spiewamy bardzo często

ja jestem ciekawe co mi w pracy każą śpiewać
Cytat:

Ale to taki mini kitek
później wrzucę fotkę
im mniejszy tym słodszy
Stary 2012-02-08, 14:39   #3852
martunia_199
Zakorzenienie

No to macie ciotki kitkę tylko żeby ją dostrzec potrzebna lupa
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg kitka.jpg (64,2 KB, 49 załadowań)

Ząbki
Synuś
+2
Stary 2012-02-08, 14:44   #3853
monis1206
Raczkowanie

Cytat:
Witaj, a gdzie zdjęcie Laury
Aaaaaaaa już się robi
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P1120115.jpg (84,5 KB, 61 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1110387.jpg (119,8 KB, 48 załadowań)

Laura
Stary 2012-02-08, 14:50   #3854
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

dzięki Natka jak bedę w aptece to na pewno kupie, a pomógł coś wogóle??
Cytat:
ekstra i nie taka mała

ja też chce córusie

---------- Dopisano o 14:50 ---------- Poprzedni post napisano o 14:48 ----------

Cytat:
Aaaaaaaa już się robi
Witam kolejną Mamuśkę
Laurka jest przesłodka i jak ma dużo włoskówjej już kiteczki można robić

Emilka ur. 05.05.14
Martusiaaa21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-08, 15:31   #3855
monis1206
Raczkowanie

Cytat:

Witam kolejną Mamuśkę
Dziekuje kiteczki by już szło robić ale jeszcze nie próbowaliśmy....
martunia_199 śliczna kiteczka

Laura
Stary 2012-02-08, 15:34   #3856
AneczkaJ
Rozeznanie

Cytat:
Aaaaaaaa już się robi
ale fajna czuprynka

---------- Dopisano o 15:34 ---------- Poprzedni post napisano o 15:32 ----------

Cytat:
mojej też by się taka opaska przydała, bo wiecznie ma uszka odgięte w zła stronę
AneczkaJ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-08, 15:50   #3857
agnieszka 0605
Zakorzenienie

monis1206 witamy z Amelką
Córa śliczna i jaką ma czuprynę, wow!

Cytat:
O to mój odwrotnie, uwielbia się przytulać i buziaczki uwielbia.

Aaaa wiem co miałam się zapytać. Odnośnie glutenu. Czy co dzień dajecie na razie taką samą ilość do zupki czy deserku? Czy z każdym dniem tyle samo? I przez jaki czas się daje takie małe ilości? Bo ja jestem jakaś ciemna w tym temacie
u nas tak samo - żaden całus ją nie wzrusza, nawet nie mrugnie okiem

Gluten 2-3 g na 100 ml między 5-6 mies, ekspozycja powinna trwać 2 mies, potem ile się chce

Cytat:
Piszę z laptopa na parapecie bo tylko tu mam zasięg
na parapecie - cóż to uzależnienie robi z człowiekiem

martunia_199 eno eno kita pierwsza klasa

Twoje zdanie jest twoje, wiec zapewne rożni się od mojego.
agnieszka 0605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-08, 16:01   #3858
mooonik
Zakorzenienie

Cytat:
Aaaaaaaa już się robi
aaaaaaaaale ma heeeeeeeeeeeery
dawaj ją tu, razem z moją na koncert pogo pójdą tańczyć

Martunia - Zuzinka ma świetną kiteczkę
ja mojej też robiłam, spinałam klamerką ze storczyka

nie znoszę osób, które MUSZĄ mieć zawsze rację

Julitka

mooonik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-08, 16:07   #3859
monis1206
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mooonik Pokaż wiadomość
heh nie pytaj jak sobie to wyobraziłam

Laura
Stary 2012-02-08, 16:15   #3860
martunia_199
Zakorzenienie

Cytat:
Aaaaaaaa już się robi
Nie no ale ma czaderskie włoski

Cytat:
Napisane przez AneczkaJ Pokaż wiadomość
ale fajna czuprynka

---------- Dopisano o 15:34 ---------- Poprzedni post napisano o 15:32 ----------

mojej też by się taka opaska przydała, bo wiecznie ma uszka odgięte w zła stronę
Zuza też wywija te uszki ciągle więc mama jej prostuje opaską

Cytat:
Napisane przez agnieszka 0605 Pokaż wiadomość
monis1206 witamy z Amelką
Córa śliczna i jaką ma czuprynę, wow!

u nas tak samo - żaden całus ją nie wzrusza, nawet nie mrugnie okiem

Gluten 2-3 g na 100 ml między 5-6 mies, ekspozycja powinna trwać 2 mies, potem ile się chce

martunia_199 eno eno kita pierwsza klasa
Dzięki

Cytat:
Napisane przez mooonik Pokaż wiadomość

Martunia - Zuzinka ma świetną kiteczkę
ja mojej też robiłam, spinałam klamerką ze storczyka
Hehe na to bym nie wpadła - ja kupiłam w carrefour jakieś takie gumeczki cieniutkie ale i tak są za duże heh na te "gęste" włoski Zuzi

---------- Dopisano o 16:15 ---------- Poprzedni post napisano o 16:13 ----------

Cytat:

ekstra i nie taka mała

ja też chce córusie

---------- Dopisano o 14:50 ---------- Poprzedni post napisano o 14:48 ----------

Witam kolejną Mamuśkę
No długa owszem ta kitka ale strasznie cienka hihi

za córeczkę

Ząbki
Synuś
+2
Stary 2012-02-08, 16:28   #3861
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
Wiem jak chcesz to Ci mogę wytłumaczyć

Cytat:
tak, mariolki to krejzolki, moja mama też mariolka
No popatrz

Cytat:
Ooo

Cytat:
Aaaaaaaa już się robi
Następna słodzinka

Cytat:
Moim zdaniem pomógł

Cytat:
Napisane przez agnieszka 0605 Pokaż wiadomość
Trza se radzić

Dominik

Martynka
Stary 2012-02-08, 16:38   #3862
archinta
Zakorzenienie

Ja tak na szybciocha z pytaniem tym razem:

Co ile czyściłyście nosek przy katarze? Frida(itp.) tylko czy w międzyczasie jeszcze wycierałyscie czymś?

Chyba zaczynamy chorować dziś w nosku bulgocze nie fajnie
archinta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-08, 16:47   #3863
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:

Co ile czyściłyście nosek przy katarze? Frida(itp.) tylko czy w międzyczasie jeszcze wycierałyscie czymś?

Srednio co niecala godzine, mucofuid+frida(ale ten mucofuid stosowalismy 2 razy w ciagu dnia) bo po tych kropelkach ladnie schodzil katar
Stary 2012-02-08, 16:48   #3864
caroline_1988
Zakorzenienie

GG do caroline_1988

Cytat:

Myślę, że nie ma jakiś ograniczeń w tym zakresie. W miare potrzeby powinno się odciągać. U nas przy katarku wszystko siedziało wysoko i nawet Frida nie dawała rady zbytnio. Za to bardzo często psikalismy woda morską. Ja polecam Disnemar. Innymi nie umiałam się obsługiwać. No i trzymam kciuki zeby katarek minął szybciutko
Tyś moje dziecko, a ja ...Twoja mama!
caroline_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-08, 16:49   #3865
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Cytat:

Ojjj
My zakrapiamy solą morską, odciągamy, wycieramy na mokro i jak przeschnie maść majerankową.

A co do przytulasów i całusków to mój czasami lubi i się chichra a innym razem wkurza i awanturuje. Mój charakterniczek kochany.

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-08, 16:52   #3866
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Archi my smarowaliśmy maścią majerankową + Frida + sól morska.

Twoje zdanie jest twoje, wiec zapewne rożni się od mojego.
agnieszka 0605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-08, 16:58   #3867
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:

W miarę potrzeby odciągałam, ale przede wszystkim przed jedzeniem i na noc. Zakraplałam wodą morską i odciągałam, a potem maść majerankowa i w kryzysowych sytuacjach kropiłam Nasivinem dla dzieci
Zdrówka życzę

Dominik

Martynka
Stary 2012-02-08, 16:59   #3868
caroline_1988
Zakorzenienie

GG do caroline_1988

Aga wiem, ze już nieraz pisałaś ale czy mogłabys jesczez raz podac linka do sprzedawcy u Którego kupowałaś Holle? I co wybrałas na początek? Bo ja już sama nie wiem. Nie moge się doczekac rozszerzania diety a jednocześnie się boje jak cholerka :P Czytam ciągle o tym a nie wiem od czego zacząć :P
Tyś moje dziecko, a ja ...Twoja mama!
caroline_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-08, 17:24   #3869
archinta
Zakorzenienie

Dzieki maminki za odp.
ja bym odciągała co chwile dlatego pytam bo jeszcze małemu mózg wyssam

I jak wrócimy jutro do miasta to musimy kupić ten Mucofluid co by lepiej złaziło.
Masc majerankowa juz poszła w ruch ech- boje się nocki Pierdziochy i katar to już lekka przesada!
archinta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-08, 17:36   #3870
martunia_199
Zakorzenienie

Cytat:
Dzieki maminki za odp.
ja bym odciągała co chwile dlatego pytam bo jeszcze małemu mózg wyssam

I jak wrócimy jutro do miasta to musimy kupić ten Mucofluid co by lepiej złaziło.
Masc majerankowa juz poszła w ruch ech- boje się nocki Pierdziochy i katar to już lekka przesada!
Tak jak już dziewczyny pisały dużo zakrapiać i maścią majerankową nosek
traktować. Z tym że nasza doktorka nie kazała fridą za dużo ściągać bo podrażnia śluzówkę i robi się więcej kataru. Kazała kłaść dużo na brzuszku albo nosić w pozycji do dołu żeby katar samoistnie spływał z noska i u nas to poskutkowało - nie trzeba było używać fridy

Ząbki
Synuś
+2
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości