|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3811 | |||||
|
kosmitka
|
Dot.: Dzieci pięknie nam się rozwijają i mamuśkom nudzić się nie dają. Mamy IX-X 2011
Cytat:
A nutramigen też dostaliśmy na ulewanie, ale nie stosowałam i samo przeszło. Oby u Was pomógł .Cytat:
. Postępów żadnych. Chyba że w krzyczeniu.Cytat:
Twój chłop sam kapie i ubiera?? A tak właśnie - smarujecie jeszcze dzieci oliwką? Cytat:
.A ze spacerówką podobnie myślę, na szczęście nasza gondolka ma 82 cm to jakoś się jeszcze ten mój chłop mieści. Cytat:
Na takie typy nic nie działa .
|
|
|
#3812 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieci pięknie nam się rozwijają i mamuśkom nudzić się nie dają. Mamy IX-X 2011
Cytat:
Ale jeszcze będzie - już niedługo, ja w to wierzę
|
|
|
|
|
#3813 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
za "nie" śpiącą córeczkę ![]() Moje dziecko usnęło na krótką drzemkę o 18.30 i obudziła się 5 minut temu ![]() co my będziemy robić w nocy A i moja księżniczka zauważyła dzisiaj że posiada stopy ---------- Dopisano o 21:13 ---------- Poprzedni post napisano o 21:04 ---------- Cytat:
|
||||
|
|
|
#3814 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
helloł
![]() Cytat:
kochana Zuzinka![]() Cytat:
![]() Cytat:
dla FilipkaCytat:
![]() ja nie smarowałam oliwką wogóle, smaruje kremem pielęgnacyjnym z nivea ciało po kąpieli Cytat:
![]() Bartuś przeszedł dziś samego siebie, jak nie spał to płakał, a po południu to już dał taki koncert że szok, biedny, widać że ewidentnie coś mu nie pasuje, ślini się strasznie, obstawiam że może zaczynają się ząbki, bo jak mu pomasuje dziąsła to jest lepiej ale tylko na chwile. Niestety w każdej pozycji był ryk tak mi go szkoda
|
|
|
#3815 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
a próbowałaś może coś przeciwbólowego? U nas podziałało - wiadomo, nie jest to rozwiązanie na dłuższą metę, ale czasami trzeba ulżyć dzieciaczkowi.Znalazłam jakąś durną gazetkę, do której ludzie piszą listy. Był list od niejakiej pani Marioli ze Szczecina gdzie pisała mniej więcej, że lekarz nie dawał jej większych szans na ciążę, po jakimś czasie zaczęła się dziwnie czuć i w wigilię zrobiła test i wyszły dwie kreski i "dziewięć miesięcy później, 11 grudnia urodziła śliczną córkę" Edytowane przez 19natka88 Czas edycji: 2012-02-07 o 22:42 |
||
|
|
|
#3816 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() a pani Mariola wymiata
|
||
|
|
|
#3817 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Idę nyny |
|
|
|
|
#3818 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
za dzisiaj ![]() Cytat:
![]() Cytat:
może wrócą ![]() Cytat:
chociaż nie wiem ile dokładnie nati ma tygodniu bo przeszłam na przelicznik miesiącami a nie tygodniami ![]() Cytat:
Cytat:
![]() jak sie całkiem rozkłada na leżąco to no problem jak ja mówie mamie że powoli będzie trzeba spacerówke rozkładac to ta znowu panika, że zimno! nie wiem co ona ma ztym zimnem, boi się go jak ognia Cytat:
![]() wygodny Franio jest, no co uwierzcie że zaczyna się tęsknić za tyi czasami gdy dziecko sobie leżało i można było z niego oko spuścić na chwile ![]() ja oliwką w ogóle mało co smarowałam, ale smaruje mleczkiem nadal ![]() Cytat:
![]() mariolka wymiata, matematyka pierwsza klasa |
|||||||||
|
|
|
#3819 |
|
Zadomowienie
|
Witam się z rana
Moje dziecko śpi to mamusia hyc na wizaż ![]() Napiszę szybko co u Nas, a potem troszkę poodpisuję, bo zawsze najpierw czytałam i chciałam popdpisywać a wtedy Adanio się budził i nici z pisania ![]() Katarek już na szczęście przeszedł, ale chyba skok zaczyna się rozkęcać bo nocki kiepskie, w ciągu dnia też ze spaniem średnio, popłakuje czasami przez sen, i tylko u mnie się uspokaja, nie mogę nigdzie dłużej wyjść niż 15 min, bo jest taki ryk, że nikt i nic go nie uspokaja, dopiero jak go ja na ręce wezmę. Widzę, że na tapecie spanie. To u nas w nocy jest parę pobudek i tylko cyc go uśpi. A budzimy się o 7.30 co dzień. A nie mogę się wspomóc smoczkiem bo nie chce doić , więc śpi ze mną w wyrku, a tz niestety musiał się przenieść na drugą kanapę, ale muszę z powrotem zacząć odkładać Adaśka do łóżeczka, bo tak nie może być na dłużej, tylko nie wiem kiedy to nastąpi![]() W ciągu dnia ostatnio znowu mu się poprzestawiało i usypia o 9 rano na góra 30 min, potem przyśnie tak o 12.00 ale tylko przy cycku, skończy jeść to się budzi, potem ok 14.00 przysypia też tak na 30-40 min i potem by chciał po 18, czyli zaraz przed kąpaniem ale nie daje mu za bardzo bo potem nie chce iść spać do 22.00. Ale dziś mu się poprzestawiało bo nie dałąm mu usnąć wieczorkiem i padł o 20.30, ale obudził się o 6.30 już wyspany i teraz zamiast o 9 to usnął o 8. Więc chyba będę mu pozwalać na króciutką drzemkę bo wolę zstawać o 7.30 ![]() A na temat rączek to chyba się nie będę wypowiadać , Adaś to chciałby cały czas na rękach, to jego ulubione zajęcie. a waży już pewnie koło 9 kg, więc tak jak Ancia ja wieczorem już padam i niestety nie uśnie teraz inaczej niż bujany na rękach . I tak jak Agi Amelka jak leży to płacze aż czasami mu łzy takie lecą,a w sumie to krzyczy wystarczy go wziąć na ręce i już zadowolony i nic nie boli , ahh czekam na to siadanie jak na zbawienie, bo kręgosłup to już mi dawno wysiadł![]() Co do słoiczków to ja leciutko podgrzewam, no i oczywiście z lodówki też Kurczę, sąsiad zaczął wiercić coś u siebie i taki hałas się zrobił, ze już sie Adanio zaczyna budzić, więc pewnie niewiele nadrobię, no ale dobra, lece nadrabiać. Kurde, pewnie się rozpisałam jak głupia i wam od rana zawalam jakimiś przydługimi postami ---------- Dopisano o 08:46 ---------- Poprzedni post napisano o 08:36 ---------- Już ponadrabiałam. Adanio się z płaczem obudził, wiec tylko teraz rączki go uspokoją i nici z pisania, może na drugiej drzemce się uda
|
#3820 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
dzien dobry
poodpisuje po troszkę bo młoda nie pozwoli na pewno doczytać do końca Cytat:
tzn niegrzeczna Zuzia śpioszek ![]() następne niegrzeczne dziecko ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
i tak jestes wielka, podziwiam, ze tyle wytrzymałas
|
||||||
|
|
|
#3821 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
i ja tez!
Cytat:
![]() Ja nie prasuję ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
A z kąpielą to jakiś czas temu Piotrek się zepsuł i się darł, ale po jakiś 2 -3 tyg znów się naprawił Z kolei od jakiś 2 tyg odkrył,ze można zachlapać całą łazienkę i kąpiące go osoby, wiec robi to namiętnie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Kąpiemy go w emulsji Emolium , a ona fajnie nawilża/natłuszcza skórę. Jedynie jak był noworodkiem to czasem parafiną. Teraz jak widzę coś suchego/czerwonego itp to smaruję to miejsce kremikiem z mojej ulubionej firmy ![]() A używacie szamponów do włosów?? Bo mały w końcu dorobił się kilku włosów i się zastanawiam czy dorzucić czy zostać na emolium tylko ![]() Cytat:
|
||||||||
|
|
|
#3822 | |||||
|
Zakorzenienie
|
olga woła he he he
takim zaczepnym tonem Cytat:
jutro wrci wesoła Kamilka ![]() Cytat:
Cytat:
oby sie Bartus szybko naprawiłCytat:
![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#3823 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Dzien dobry...
Moje przekochane dziecko, chyba bardzo kocha swoją mamusię bo obudził się o 5 zobaczył, że śpię i zaczął krzyczeć żebym wstała i się z nim pobawiła Cytat:
a nie wyłazi poza matę mały raczek Cytat:
żeby pomogło... Cytat:
![]() Cytat:
to tez jest spokój...tylko matka siedzi jak na szpilkach żeby strumienie nie dostać ![]() Cytat:
|
|
#3824 | |
|
Zakorzenienie
|
Bry
![]() Cytat:
Amciol od 18 ma fazę marudzenia i jest ok tylko na rączkach. Czasem leży grzecznie na macie to wtedy latam i spr jej temp czy wszystko z nią ok. Czasem jak M. z nią tańczy to uśnie na 15 min. Mój chłop kąpie ze mną i często potem ubiera małą. |
|
|
|
|
#3825 | |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Nocka była znośna mimo tej dziwnej drzemki o 18.30 trwającej 2,5h. Niuniek obudził się o 3.30 zjadła i poszła spać, potem coś ją obudziło o 5.30 ale wzięliśmy ją do siebie i wtulona w mamusię przedrzemała jeszcze do 7 - zjadła i ok 8.30 usnęła i wstaliśmy o 10 także niestraszne nam wieczorne drzemki jak na razie hihiCytat:
ale nie powiem wyglądała czadowoCo do kąpania to kąpiemy razem z mężem ale cała zabawa po kąpieli należy do mnie - jak była malutka to zakrapiał jej nosek i fridą wysysał bo ja się bałam ale teraz już robię wszystko sama - fridy używam sporadycznie
Edytowane przez martunia_199 Czas edycji: 2012-02-08 o 10:42 |
|
|
|
|
#3826 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() my mamy żel 2 w 1 do kąpania |
|
|
|
|
#3827 |
|
Rozeznanie
|
Dzien dobry
![]() Pozwolicie, ze ja dzisiaj bez cytowania wbije? ![]() Zazdraszczam nocek i dosypiania. U nas co prawda lepiej niz ostatnie 3 noce, bo juz nie bylo tej dodatkowej pobudki o 1, tylko standardowo 21, 23 i 3, ale po 3 sie rozbudzila, zrobila 2 kupy, gubila ciagle smoka, pomarudzila i zasnela, a mama sie meczyla, bo nie mogla zasnac. A potem obudzil nas budzik o 6:55 (stwierdzilam, ze jak sie obudze sama wczesniej to ok, ale jak nie to prace zaczynam o 7 ) i Niusia tez juz sie rozbudzila. Teraz odsypia. Ja tez bym chciala, ale pozostaje mi kawa. Chcialam popisac cos jeszcze, ale mnie wena opuscila albo sen zmorzyl rowniez szare komorki i jestem prawie jak warzywko ![]()
|
|
#3828 | ||
|
Zadomowienie
|
witajce
Cytat:
![]() Cytat:
żeby to było już to i żebyście z Ignasiem już spokój mieliu nas nocka taka sama od 3 dni czyli do |
||
|
|
|
#3829 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
współczuje nocki, często Nadia sie budzi...a w nocy karmisz piersią? |
|
|
|
|
#3830 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:26 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#3831 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() W ogóle to dzień dobry ![]() U nas nocka marudna. Mam nadzieję, że dzisiaj juz lepiej będzie. Wizyta u ortopedy na 5 Wszystko ładnie rośnie, nawet tej dodatkowej pieluchy już nie trzeba zakładać Teraz znowu dosypia przy oknie, bo oczywiście usnęła w samochodzie
|
||||
|
|
|
#3832 | |||||
|
Rozeznanie
|
bry
Cytat:
...dobra wola ewentualnie ![]() dziewczyny dzięki za odpowiedzi w ww sprawie, wcięło cytaty to dziękuję zbiorczo Cytat:
ślicznie rośnie Kamciolek ale się uzbierało nonono ![]() u nas do kończ roku trzeba wykorzystać, niestety niektóre jednostki niezastąpione jak mój mąż mają urlop na papierze tylko i nawet coś zaplanowane na miesiąc z góry idzie się ciąć jak wypada w firmie ważne spotkanie czy wyjazd do klienta a ja się dowiaduje o tym dzień wcześniej grrryy i ma wolne ale jest w pracymoje dziecko wiedziało co robi że zaczęło się pchać na świat w planowanym dniu porodu co by tatuś nie musiał dwa razy jeździć do szpitala i przekładać spotkań ![]() Cytat:
kleik robię na mm bo trzeba ją z tym oswoić troszkę, młoda troszkę spokojniejsza jest jak się napcha, uczy się jeść łyżeczką więc zawsze to jakieś jedno karmienie które będzie mógł wykonać ktoś inny nie mamusia... kiedyś ![]() jeśli chodzi o spanie to zmian nie widzę ![]() ja się boję iść na dwór na mróz bo zaraz zastój się robi a po kleiku jakieś pół godziny do godziny później mała wcina dwie piersi, tak więc produkcja się nie zmienia tyle że się karmienie przesuwa karmie w nocy na leżąco, w dzień na rogalu ja Hania śpi tylko na dworze buuuuuuuuuuuuuuCytat:
oj niegrzeczne strasznie Cytat:
moje dziecko ma tak od pierwszego dniateraz kąpię w żelu nivea 2w1 i włoski tym też traktuję, ładnie pachnie mój orzeszek
|
|
|
#3833 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
dzień dobry
u nas piękne słońce i -5 stopni wiec czekamy na kuriera i spadamy na spacerek, bo od tygodnia siedzieliśmy w domuCytat:
Może by mu cos pomógł Bo wczoraj cały wieczór biedak przepłakał ![]() A Mariolka rewelka ![]() Cytat:
![]() Cytat:
A bartuś no biedulek, caly wieczór przepłakał, ale na szczescie nocki są oki, zasnał o 21ej to obudzil sie o 6tej, więc dobre i to że w nocy na razie ładnie śpi Dzięki że pytasz ![]() dziekujemy ![]() Cytat:
a tak serio to współczuję a już jest lepiej z kupkami??Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
|
|
|
#3834 |
|
Rozeznanie
|
dziecko pospało na ramieniu, mama odpisała możemy podjąć setną próbę odłożenia do wyrka co zakończy się jak zwykle
![]() zmykam bo jakaś nie teges jestem dzisiaj ---------- Dopisano o 11:59 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ---------- aaaaaa od 13 lutego w lidlu tydzień maluszka jak ktoś może niech korzysta
|
|
#3835 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() tylko najgorzej mam jak tz ma 2 zmianę, wtedy muszę sama tyle czasu z min "walczyć" i jakoś nie lubię sama kąpać Tz też zawsze kąpie ze mną, ale reszta czynności należy do mnie, ale za to tz wtedy mi szykuje kolacje i jak przychodzimy z Adasiem to już kolacja gotowa ![]() Cytat:
, u nas wystarczyło, że Adaś poczedł spać godz wcześniej niż normalnie i też o tą godz wcześniej wstał i teraz wszystko się poprzesuwało o godz, tzn drzemki w ciągu dnia, to już wolę żeby wszystko wróciło jak było, bo wolę wstawać o 7.30 niż godz wcześniej. A jakby tak usnął jak Zuzia to nie wiem o której by wstał, pewnie w środku nocy wyspany Cytat:
No napewno będziemy tęsknić za takimi przytulankami Adanio znów przysnął i znów o tą nieszczęsną godz wcześniej niż zawsze , a tu zaraz mają chodzić ze spółdzielni i sprawdzać stan kratek wentylacyjnych i pewnie mi zaraz dziecko obudzą![]() Miałam się coś Was zapytać i zapomniałam ![]() A dziś przychodzą do nas pradziadki Adasia, i mój dziadek jest trochę głuchy na jedno ucho i głośniej trzeba do niego mówić i sam też głośniej mówi i Adaś się go trochę boi i jest przy nich marudny a oni tak go uwielbiają Oj coś mój synio za bardzo zaczyna się wiercić, chyba zaraz będzie pobudka
|
|
#3836 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Nie nadrobię was nigdy w życiu. Wpadłam tylko się przywitać, bo już TŻ mnie z kompa wygania. A jak komp wolny to ja nie mam jak z wami popisać bo Kamil strasznie marudzi. Stawiam na ząbki... No nic to uciekam może potem jakoś jeszcze zajrzę do was
|
|
#3837 |
|
Zakorzenienie
|
no i wtedy trzeba będzie pomyśleć o kolejnym dziecku
|
|
|
|
#3838 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Tylko mleczka zaczyna sie robic mniej wiec zastanawiam sie do kiedy pociagniemy na mieszanym karmieniu. Cytat:
za wizyte Cytat:
Hmmmm, w pierwszym miesiacu baaaardzo zwatpilam czy Nadia bedzie miala rodzenstwo mimo ze kiedys chcialam miec dwojke. Ale im starsza tym moje myslenie wraca na tory - koniecznie drugie malenstwo!
|
|
|
#3839 |
|
Raczkowanie
|
Hej zdecydowałam się ujawnić
Śledze Wasz wątek od samego początku ale jakoś nie mogłam sie wbić Córke Laurę urodziłam 24.10.2011 pozdrawiam wszystkie mamuśki
|
|
|
|
#3840 | |
|
Zadomowienie
|
Pomyślimy, pomyślimy
Cytat:
![]() O właśnie się spioszek obudził, nawet przespał wizytę pana kominiarza . Trzeba pieluszkę zmienić i dać zupkęAaaa wiem co miałam się zapytać . Odnośnie glutenu. Czy co dzień dajecie na razie taką samą ilość do zupki czy deserku? Czy z każdym dniem tyle samo? I przez jaki czas się daje takie małe ilości? Bo ja jestem jakaś ciemna w tym temacie
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:38.

.
? On sobie na wygodnie leży rozwalony na pleckach i przemieszcza się na nich
Nawet na brzuch przekręcać się nie chce ;D 

Ale jeszcze będzie - już niedługo, ja w to wierzę
Szymon też lubi, fajnie woła "ej" jak się na niego nikt nie patrzy
a nasze dzieci tylko jeden dzień różnicy mają.
Śpi jak noworodek - odkąd wróciliśmy to może ze 2 godz nie spała. Teraz też już o 19 ją położyłam i usnęła momentalnie. Całe szczęście gorączki nie ma, mam nadzieję, że odeśpi i będzie wszystko dobrze.
za wszystkie ładnie śpiące dzieciaczki
)
a próbowałaś może coś przeciwbólowego? U nas podziałało - wiadomo, nie jest to rozwiązanie na dłuższą metę, ale czasami trzeba ulżyć dzieciaczkowi.

nie wiem co ona ma ztym zimnem, boi się go jak ognia 

u nas też tak jest ale nie zawsze, oj nie zawsze