Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 cz III - Strona 97 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-08, 14:34   #2881
ewka5891
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 cz III

rano siostra wyslala mi podobnego linka http://demotywatory.pl/3685461/INDIE...enastoraczki-()
masakra jakaś, ogolnie to sie wydaje mało prawdopodobne, ale rozne historie sie trafiaja.... ciekawe ile osob dostanie do pomocy nad tymi dziecmi....
ale beda mieli problem aby wybrac tyle imion i jeszcze odroznic, ktora jakie nosi

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-08, 14:35   #2882
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez natee Pokaż wiadomość
aż niewiarygodne gdzie one miałyby sie zmieścic?

opuszczam Was, mam sprzatanie i leczo do zrobienia
Nie mam pojęcia, ale jakieś duże są

Możesz mi dać troszkę

---------- Dopisano o 14:35 ---------- Poprzedni post napisano o 14:34 ----------

Cytat:
Napisane przez ewka5891 Pokaż wiadomość
rano siostra wyslala mi podobnego linka http://demotywatory.pl/3685461/INDIE--kobieta-urodzila-jedenastoraczki-()
masakra jakaś, ogolnie to sie wydaje mało prawdopodobne, ale rozne historie sie trafiaja.... ciekawe ile osob dostanie do pomocy nad tymi dziecmi....
ale beda mieli problem aby wybrac tyle imion i jeszcze odroznic, ktora jakie nosi
Tym bardziej, że wszystkie dziewczynki
Ale chyba dzieciaczki powinny być mniejsze, bo te wyglądają na duże... A 11 w brzuchu, to jaki ogromny bęben

Bloguję
Soleilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-08, 14:37   #2883
natee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
wiecie co ja z lewej strony czuje cięzszy brzuch. Tak jak Wam pisąłam ze z lewej strony mam jakby zakwasy jak wstaje siadam czy sie zginam to wlasnie czuje tylko z lewej. I wlasnie z lewej czuje te puknięcia i dzis i wczoraj . moze w tym miejscu jest dzidzia? czy ona niemoz ebyc po jednej stronie? bo ja tylko po lewej czuje te jakby ciągniecie i ciezkosc......
moja jest bardziej po prawej stronie, widzialam to na usg i gdy słuchałam serduszka detektorem, wiec moze tak byc

---------- Dopisano o 14:37 ---------- Poprzedni post napisano o 14:35 ----------

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
Nie mam pojęcia, ale jakieś duże są

Możesz mi dać troszkę
skończe to sie chętnie podzielę

natee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-08, 14:38   #2884
nel_a
Zakorzenienie

hehe ostro
co nakarmi ostatniego to zaczyna zmieniać pieluchy co zmieni ostatniemu znów zaczyna karmić

nel_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-08, 14:39   #2885
asia665
Wtajemniczenie

Cytat:
W ogóle pochwalę Wam się, że kupiłam wczoraj teczkę formatu A5 na dokumenty związane z ciążą i jest to genialne rozwiązanie. Wszystko mam w jednym miejscu
Mi taką teczkę kazała kupić położna jak byłam na pierwszej wizycie. Fajna rzecz,bo nie muszę szukać karty ciaży, czy wyników,bo są w jednym miejscu.

Cytat:
czekam dalej na kuriera z tą czescią do auta

---------- Dopisano o 14:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:17 ----------

ja tez taka mam
A dzwonił że dzisiaj ma być?

Cytat:
Napisane przez nynka87 Pokaż wiadomość
niestety... myślicie że da się ją zmienić? tak żeby zrozumiała że jesteśmy dorośli, chcemy sami decydować i nie musieć się jej ze wszystkiego spowiadać? wydaje mi się że można pomagać dzieciom nie wtrącając się w ich sprawy tylko czy ona to zrozumie?
Wątpie,że się zmieni. Chyba ,że to jakiś cudowny "model" teściowej

. Ciekawe na ile to prawda,gdzieś w komentarzach wyczytałam,że to po prostu 11 dzieci,które urodziło się 11.11.2011. Z drugiej strony,że nie mówili o tym w mediach?

Cytat:
Napisane przez ewka5891 Pokaż wiadomość
szczerze? nie liczyłabym na cud zwiazny z jej zmianą...
niektórym po prostu jest ciezko oswoic sie z myslą, że ich dziecko jest juz dorosle i ma prawo samo lub z partnerem/partnerką decydowac oo swoim zyciu...

---------- Dopisano o 15:29 ---------- Poprzedni post napisano o 15:28 ----------

poza tym temat tesciowa to temat rzeka, ktory nigdy sie nie konczy
Co do pogrubionego : święte słowa

"...i jesteś już mym świadomym tak wolnym w niewoli."

Jestem mamą

asia665 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-08, 14:39   #2886
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:

skończe to sie chętnie podzielę
oddam za to cukierki
Cytat:
Napisane przez nel_a Pokaż wiadomość
hehe ostro
co nakarmi ostatniego to zaczyna zmieniać pieluchy co zmieni ostatniemu znów zaczyna karmić
Cycków jej nie starczy

Bloguję
Stary 2012-02-08, 14:41   #2887
nel_a
Zakorzenienie

Cytat:
oddam za to cukierki

Cycków jej nie starczy
w takich przypadkach powinny przynajmniej 2 dodatkowe wyrosnąć

nel_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-08, 14:42   #2888
Soleilka
Zakorzenienie

Tak odnośnie dzieci

Na świat przyszło największe chińskie dziecko. Chłopiec ważący 7,04 kg urodził się w prowincji Henan.

http://dzieci.pl/breedingAid,1423508...puticaid=6de27

Mam nadzieję, że matka nie rodziła sn

Bloguję
Stary 2012-02-08, 14:44   #2889
muminek82
Wtajemniczenie

Cytat:
Tak odnośnie dzieci

Na świat przyszło największe chińskie dziecko. Chłopiec ważący 7,04 kg urodził się w prowincji Henan.

http://dzieci.pl/breedingAid,1423508...puticaid=6de27

Mam nadzieję, że matka nie rodziła sn
ale kabanek
muminek82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-08, 14:44   #2890
kejtigda
Wtajemniczenie

Te 11 to ściema, tak naprawdę to 2 x czworaczki i 1 x trojaczki, choc to i tak niezly wynik

Ja wlasnie zrobilam zamowienie na biochemi urody, jakoś mi przez to siedzenie na necie kasa ucieka
Stary 2012-02-08, 14:47   #2891
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
Kochana ja wczoraj z lewej strony miałam większy brzuch i na usg właśnie tam gin zlokalizował dzidzię
Cytat:
moja jest bardziej po prawej stronie, widzialam to na usg i gdy słuchałam serduszka detektorem, wiec moze tak byc
o to mzoe rzeczywiscie to u mnie z lewej jest zobacze zaraz na usg tam powno pisac nie>??

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-08, 14:49   #2892
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez muminek82 Pokaż wiadomość
ale kabanek
Weź i takie urodź
Cytat:
o to mzoe rzeczywiscie to u mnie z lewej jest zobacze zaraz na usg tam powno pisac nie>??
Ja mam na usg napisane: położenie płodu podłużne miednicowe, ustawienie I. O stronie nic nie mam

Bloguję
Stary 2012-02-08, 14:49   #2893
wanilllka82
Wtajemniczenie

Cytat:
wiecie co ja z lewej strony czuje cięzszy brzuch. Tak jak Wam pisąłam ze z lewej strony mam jakby zakwasy jak wstaje siadam czy sie zginam to wlasnie czuje tylko z lewej. I wlasnie z lewej czuje te puknięcia i dzis i wczoraj . moze w tym miejscu jest dzidzia? czy ona niemoz ebyc po jednej stronie? bo ja tylko po lewej czuje te jakby ciągniecie i ciezkosc......
ja wczoraj jak mi sie brzuch spioł to wyraźnie było widać wielkość macicy i było to po prawej stronie, a dziś też mi się tak spioł i był dokładnie na środku, dziwne to, a tak poza tym to duża już ta moja macica, jak mała piłka

Edytowane przez wanilllka82
Czas edycji: 2012-02-08 o 14:52
wanilllka82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-08, 14:52   #2894
Soleilka
Zakorzenienie

Aaaa już doszłam do tego
ustawienie I to lewa strona macicy, ustawienie II to prawa strona

Bloguję
Stary 2012-02-08, 14:52   #2895
prince_polo
Zakorzenienie

nie pisze. Tylkoz ekosmowka na scianie tylnej....

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-02-08, 14:54   #2896
wanilllka82
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kejtigda Pokaż wiadomość
Te 11 to ściema, tak naprawdę to 2 x czworaczki i 1 x trojaczki, choc to i tak niezly wynik
tez mi się wydaje że to niemożliwe, te dzieci byłyby dużo mniejsze, a co masz na myśli 2 x czworaczki i 1 x trojaczki? że 3 różne matki czy jak?
Stary 2012-02-08, 14:54   #2897
Soleilka
Zakorzenienie

Fajnie to opisali tutaj http://www.ciazowy.pl/artykul,ulozen...ecka,48,1.html

Chce_byc_mama
poprosiłabym o dodanie tego linku do pierwszej strony Z pewnością się przyda

Bloguję
Stary 2012-02-08, 14:55   #2898
Norniczka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
hej dziewczyny!
Bylam u poloznej i slyszalam serduszko
przylozyla mi takie uzadzenie do brzucha i sluchalysmy serduszka tak pieknie bylo do tej pory mam ten dzwiek w glowie

Ojej, ja nie słyszałam jeszcze, tylko widziałam bijące serduszko 2 razy na monitorze. Raz gin zrobił dzidziusiowi EKG, ale nic nie było słychać, tylko wydruk pokazał.

Cytat:
Napisane przez muminek82 Pokaż wiadomość
Norniczka szefowi przydałby się łomot
Cytat:
Napisane przez nicki86 Pokaż wiadomość
Norniczkawspółczuje stresu w pracy...
Cytat:
Napisane przez Maciejka__ Pokaż wiadomość
Na tym etapie ciąży takie skurcze macicy mogą się pojawiać, ale chyba lekkie, a na pewno nie bolesne. Szefa nie zazdroszczę.
Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
oj szefa to nic tylko a o tym spinaniu powiedz lekarzowi, bo skurcze mają prawo się pojawiać, ale nie powinny być bolesne
Cytat:
Napisane przez asia665 Pokaż wiadomość
Co za burak
Cytat:
Napisane przez KarolinaPW Pokaż wiadomość
Co za szef, nie zazdroszczę
Co tego twardnienia brzuszka to mogą być skurcze Braxtona-Hicksa, macica ćwiczy do porodu i jest to normalne, tym niemniej nie powinnaś się stresować i wysilać w pracy
Dziękuję za wsparcie, Kochane jesteście Do 14 tygodnia ciąży dopóki nie zobaczyłam mojego maleństwa na USG jakoś ta ciąża nie docierała do mnie tak do końca i przyznam że nie oszczędzałam się za bardzo. Teraz muszę przede wszystkim myśleć o sobie i o dziecku a nie co szef o mnie pomyśli, albo czy będzie zły jak pójdę na parę dni na zwolnienie. A w tym tygodniu dał mi 2 razy nockę . Nie bedę się już nim przejmować, skoro on nie przejmuje się mną.

Cytat:
Napisane przez wanilllka82 Pokaż wiadomość
nie śpię, nie śpię ale nie wstanę tak będę leżeć miałam ciężką noc, dużo kaszlałam, a wczoraj tak mi się brzuch napiął że z jednej strony zrobiła mi się wielka gula wielkość melona, to chyba skurcz był, jestem pewna że to przez kaszel

zmykam Was nadrabiać bo wczoraj nie miałam czasu na neta
Mi się wydaje że ten brzuch mi się właśnie spina przy "wysiłku" fizycznym takim jak silne kichnięcie, kaszel, czy zbyt szybkie wstanie z łóżka, gdy napinam mięśnie brzucha.

Nela mąż Ci niezłego facha strzelił , nie przejmuj się. A co do jajecznicy może nie powiedział bo myślał że więcej dla siebie robisz a nie też dla niego.

Branzoletka przecież Wy chyba postanowiliście zjechać do Polski, to co ten Twój TŻ wyskakuje z tą pracą?? a co niby masz tam teraz robić jak nie siedzieć na wizażu??
Stary 2012-02-08, 15:21   #2899
Soleilka
Zakorzenienie

Ale cisza

Bloguję
Stary 2012-02-08, 15:30   #2900
Norniczka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ivoncia16 Pokaż wiadomość
a czy to prawda ze jak sie przed USG zje lub wypije cos slodkiego to maluszek bedzie brykal?[COLOR="Silver"]
Ivoncia to prawda, ja się też ostatnio zastanawiałąm czy przed USG zjeść coś słodkiego, ale stwierdziłam że lepiej nie bo lekarz może nie zmierzyć dobrze dzidzi jak się będzie za bardzo wierciła. A na tym najbardziej mi zależało, poza tym dzidzia i tak się ruszała
Cytat:
ehhhhh........ coraz wiecej z Was czuje ruchy malenstwa ja sie bardzo z tego ciesze , ale i tez zazdraszcaam.... ja nic nie czuje kiedys costam poczułam ale watpie ze to to bo jakos dotej pory nic.......
Prince ja też jeszcze nic nie czuję a termin mamy podobny. Liczę że do połowkowego tj 20 lutego to się zmieni.

Muszę się zbierać do pracy. Buziak. Do jutra
Stary 2012-02-08, 15:31   #2901
kejtigda
Wtajemniczenie

Tak to 3 różne matki, a że każda miała taką dużą ciąże to to razem sfotografowali, czytałam o tym wczoraj Ja pojechałam do centrum handlowe bo zachciało mi się eyelinera zelowego i akurat ewakuacja bo niby jakaś bombaJa się muszę umówić na to połówkowe, ciekawe jaki to będzie koszt jak jeszcze mam mieć echo serca malucha bo normalnie płace 100 wizyta i 100 usg
Stary 2012-02-08, 15:33   #2902
dottta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Balbinka1983 Pokaż wiadomość
Ej Dziewczyny,
Zupełnie przypadkowo oglądając dziś wózki w sklepie internetowym trafiłam na x landera X-move czekałam na premierę już dłuższy czas z ciekawością. Zdziwiłam się bo na stronie producena jeszcze nie ma tego wózka a na http://www.bobowozki.com.pl/product_info.php?products _id=3347&<osCsid> już jest
Co myślicie???
Ma opcję jazdy przodem i tyłem do rodzica, światełka led (poco to komu?) i ogólnie wizualnie mi się podoba - zwłaszcza kolor Europa.

Ale cena... zarzucili trochę wysoką, nie sądzicie? kosztuje tyle co Maxi Cosi Mura 4... a jednak Mura to sprawdzony model i polecany a to nowość, niesprawdzona.
ja czekam aż się u nas w sklepie pojawi

Cytat:
Napisane przez nynka87 Pokaż wiadomość

tak czytałam jak pisałyście o swoich TŻach, ja też nie pracuję, ale u nas jest tak że TŻ ma spore gospodarstwo w którym staram się mu pomagać więc nie ma szczególnych kłótni o pieniądze tylko jeżeli chcę kupić kosmetyki bo jestem niezły chomik i mam już spore zapasy to wtedy on się denerwuje większym problem u nas jest teściowa ja znoszę ją coraz gorzej czy któraś z Was mieszka z teściami?
mój się tam nie wtrąca w to co kupuję - sam mnie czasem namawia abym sobie coś kupiła
Co do teściowych to nie wgłębiając sie w temat powiem tylko, że ja bym nie mogła z teściami mieszkać

Cytat:
Napisane przez asia665 Pokaż wiadomość

Zadzwoniłam. Na początku babka nie chciała ze mną gadać,bo ona nie wie czy ja to ja. Mówie jej,że mogę podać wszystkie moje dane. To podałam. I powiedziała mi,że od nich przelew jeszcze nie wyszedł. Powiedziałam,że podobno jest 30 dni na wypłate. A ona powiedziała,że teraz mają jakieś rozliczenia i wszystko się opóźnia
a spróbuj się Ty chociaż jeden dzień spóźnić z wpłatą to masz przerąbane

Cytat:
W ogóle pochwalę Wam się, że kupiłam wczoraj teczkę formatu A5 na dokumenty związane z ciążą i jest to genialne rozwiązanie. Wszystko mam w jednym miejscu
ja też taką mam juz od kilku tygodni
dottta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-08, 15:36   #2903
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sala Pokaż wiadomość
Nie no, bez przesady z takim generalizowaniem -- co znaczy "rozwiązać inaczej"? Niejedna osoba jest w ciężkiej sytuacji materialnej i ciąża nie ciąża, pracować musi, bo co ma zrobić? Ukraść? Inna rzecz, że pracę nieraz znaleźć trudno, ale jakieś pieniądze można zawsze dorobić, nawet jakby miało to być kilkaset złotych na miesiąc i na czarno. Zakładam, że na dziecko para decyduje się wspólnie (pomijam wpadki) i trochę nie wyobrażam sobie tego, że jak jest sytuacja podbramkowa, to można zwalić całą odpowiedzialność na faceta, bo "ja jestem w ciąży".
Zrozumiałam, że branzoletka decycję o ciąży podjęła współnie z tż, ale wówczas żadne z nich nie wiedziało, że on nagle straci pracę i będą musieli wrócić do Polski. Sądzę, że trudno jest znaleźć pracę w ciąży, ale jeszcze trudniej jeśli przez jakiś czas mieszkało się w innym kraju.
Używając określenia "rozwiązać inaczej" mam na myśli bardziej oszczędne życie i jakieś dodatkowe zlecenie tż, ale zaznaczam, że nie oczekuję od nikogo pracy na dwa etaty.
Zakładam, że taka reakcja wynika ze stresu, bo chyba żaden facet nie czułby się dobrze tracąc pracę akurat wtedy, kiedy partnerka jest w ciąży nawet, jeśli to nie jego wina.
Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Hej
U mnie i tż już ok-okazało się, że nie dzwonił cały dzień bo miał urwanie głowy i nie było jak
A na pogodzenie się była pizza Akurat szwagierka była a w we wtorki w naszej ulubionej pizzerii jest promocja buy one get one free

Mam pytanie do dziewczyn które nie pracują albo są na zwolnieniu: też Wam się tak dni tygodnia mylą? Ja wczoraj cały dzień byłam przekonana że jest środa Ja to już tylko niedzielę od innych dni odróżniam
Mi na ogół się nie mylą, bo badania i wizyty lekarskie wypadają mi w podobnym czasie, więc po prostu muszę korzystać z kalendarza. Na ścianie mam trójdzielny i dbam o to, żeby był na nim zaznaczony właściwy, albo przynajmniej poprzedni dzień.
Zjadłabym pizzę, ale po pierwsze ileś razy bolał mnie żołądek, a po drugie w ciąży unikam jedzenia na zewnątrz.
Cytat:
Napisane przez ivoncia16 Pokaż wiadomość
hej dziewczyny ja juz siedze jak na szpilkach i niecierpliwie czekam na USG a mam dopiero na 16 ;15
Będzie dobrze.
Maciejka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-08, 15:37   #2904
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kejtigda Pokaż wiadomość
Tak to 3 różne matki, a że każda miała taką dużą ciąże to to razem sfotografowali, czytałam o tym wczoraj Ja pojechałam do centrum handlowe bo zachciało mi się eyelinera zelowego i akurat ewakuacja bo niby jakaś bombaJa się muszę umówić na to połówkowe, ciekawe jaki to będzie koszt jak jeszcze mam mieć echo serca malucha bo normalnie płace 100 wizyta i 100 usg
Polecam te z Essence Jakościowo są takie jak te z Bobbi Brown
Cytat:
Napisane przez dottta Pokaż wiadomość

ja też taką mam juz od kilku tygodni
To tylko ja taka spóźniona, że wczoraj dopiero kupiłam

Bloguję
Stary 2012-02-08, 15:41   #2905
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
Ale cisza
ja jadłam obiad

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-02-08, 15:43   #2906
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
ja jadłam obiad
Ja jeszcze najedzona od śniadania

Bloguję
Stary 2012-02-08, 15:48   #2907
wanilllka82
Wtajemniczenie

Cytat:
Ale cisza
ja tez jadłam obiad
Stary 2012-02-08, 15:50   #2908
Soleilka
Zakorzenienie

Ja już pochłonęłam pół pomelo i cukierka

Mam jeszcze kisiel pomarańczowo-anansowy w zapasach

Bloguję
Stary 2012-02-08, 15:51   #2909
wanilllka82
Wtajemniczenie

III cześć od 8 dni a my już mamy 3000 post, jeszcze w lutym dobrniemy do części IV
Stary 2012-02-08, 15:51   #2910
ewka5891
Zakorzenienie

szukałam inspiracji na dzisiejszy obiad. Chyba zrobię łososia zapiekanego i do tego ziemniaczki tez zapiekane

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości