|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1231 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Luty już mamy więc na pierwsze dziecko czekamy! Mamcie III-IV 2012
Cytat:
zobaczymy teraz
|
|
|
|
|
#1232 |
|
Zadomowienie
|
ja po usg
![]() No i będzie chłopak Lekarz powiedział że jak się urodzi dziewczynka to wejdzie pod stół i zacznie szczekac duże jajka było widac w stosunku do tygodnia ciąży i tak jak ostatnio termin z usg miałam na 15 kwietnia tak teraz z usg jest na 25 kwietnia a z OM na 21. idę robic leczo mojemu mężowi - a swoją drogą jaki ten szczęśliwy że syn będzie wreszcie trzeba się poważnie nad imieniem dla syna zastanowic
godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
|
|
|
#1233 |
|
Zakorzenienie
|
desia i ona10101 duuze piekne brzuszki
![]() nowaken zakola nie az takie straszne a synio przeuroczy, ile mial na tym zdjeciu?
|
|
|
|
#1234 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1235 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1236 |
|
Zadomowienie
|
a dziękował dziekował ![]() ulga że wreszcie wiem co nosze
|
|
|
#1237 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1238 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1239 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I fajnie ze dieta dziala
|
|
#1240 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1241 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1242 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gratulacje
|
|
#1243 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
super że wszystko ok
|
|
|
|
|
#1244 |
|
Zakorzenienie
|
Idę gotować makaron do zupki pomidorowej
|
|
|
|
#1245 |
|
Zakorzenienie
|
też miałam pomidorową z makaronem
smacznego
|
#1246 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
Gratulacje!Bylam na mailu: Desia fajny brzusio Ona ladnie wygladasz i juz wszystko przyszykowane dla dzidziusia,super Nowaken maly slodki,a zakola nie rzuciaja sie w oczy. Zmykam robic obiadek,dzis spaghetti z sosem bolonskim.
|
|
#1247 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
cziqua gratuluje potwierdzenia synka i udanego USG Aguśka przekaż uściski i pozdrowienia dla Małej i koniecznie daj znać jak coś będzie wiadomo! evvcia gratuluję mieszkania i egazminu. Ja na tarchominie mieszkałam z pół roku, to miejsce ma swoje plusy i minusy. Oczywiście największym minusem jest dojazd i to serio potrafi nieźle utrudnić życie. Jak tam mieszkałam to pracowałam w Złotych Tarasach i dojazd zajmował mi dłużej z tarchomina niż z mojego rodzinnego miasta oddalonego od Wawy o 60 km! masakra... a z plusów, ładne tereny, cisza spokój, niedaleko lasy, rzeka, z małym dzieckiem jak znalazł poza tym właśnie nowe bloki, ludzie mili, sklepy blisko, ogólnie jak się nie musisz ruszać do centrum to jest full wypas![]() Moniahan pogratuluj mężowi decyzji. Mój M na szczęście na kompie za dużo nie gra (tylko w pokera, ale też nie jakoś nałogowo), natomiast mój były mąż spędzał przy nim większość życia, więc wiem, ze to nie jest takie fajne... także postawa warta pochwały na pewno ![]() a ja dziś pierwszy raz byłam na KTG - wszystko jak najbardziej w porządku, więc jestem zadowolona dzidzia spokojna była, ale zaliczyła wystarczającą ilość ruchów miałam nawet jednego skurczybyka słabego, ale ja ich jakoś nie czuję, albo może wydaje mi się, że to co innego nie wiem....
|
|
|
|
#1248 | |||||
|
Zakorzenienie
|
taki http://www.kwestiasmaku.com/dania_dl...lenderski.html ale ja zawsze gotowy kupowalam, widze ze w ciazy nie za bardzo bo na jajkach jest ....
Cytat:
juz mi zapowiedzial ze mnie po cichaczu zaplodni Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
ale wiesz co, zauwazylam ze dla facetow temat wozki, gondole i foteliki to kosmos - mojemu mezowi juz kilka razy tlumaczylam co jest co i kiedy mniej wiecej sie uzywa a on dalej nie wie - jak mu mowie zeby np przestawil gondole to ten fotelik bierze Cytat:
Bylam u tej kolezanki, wypilam herbatke i oto jestem po powrocie wyprasowalam kosztule i szlafrok i spakowalam torbe przygotowalam tez rzeczy dla malej na wyjscie - zdecydowalam sie na body z dl.rekawem + pajacyk welurkowy i rajstopki - i tu mam pytanie bo moja mama jak uslyszala ostatnio ze zamierzam noworodkowi rajstopki zakladac to malo mnie nie zlinczowala
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm Edytowane przez emigra Czas edycji: 2012-02-08 o 15:47 |
|||||
|
|
|
#1249 |
|
Zadomowienie
|
moja zupa wyszla pieczarkowo-szpinakowa
całkiem niezła![]() dzis sobie uswiadomilam ze dobrze ze wyczyscilam te fugi , bo juz tearz nie dalabym rady, jak dluzej pochodze czy cos porobie to brzuszek mi sie buntuje i kręgosłup. Cziqa gratulacje w koncu syneczek sie ujawnił i pokazał co tam ma![]() Evcia dobrze ze macie to mieszkano z głowy Emigra we mnie wlasnie tez odzywa sie egoistka ( az wstyd mi za to) i czasami sobie tak mysle, ze urodze, dojde do siebie, doprowadze sie do porzadku, ogarniemy sie z TZ w nowej sytuacji , a tu od nowa wszystko zaczynac, pewnie to chwilowy kryzys i mi sie odmieni, bo TZ marzy o córce ![]() ![]() Ona brzusio pokaźny a pościel mam taka sama co prawda uprałam i prasowałam juz, ale dopiero na przyszla zime bedziemy uzywac
26.03.2012 Mateuszek 21.09.2014 Piotruś Edytowane przez tynka88 Czas edycji: 2012-02-08 o 16:32 |
|
|
|
#1250 | |
|
Rozeznanie
|
Gratulacje!
![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#1251 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
|
#1252 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1253 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja sie boje, ze jej bedzie zimno ... no ale skoro tak sie robi to odloze te rajstopki spowrotem i pozostane przy body+pajacyk w sumie moge nozki nakryc jeszcze kocykiem jakby byl mroz a zakladac skarpeki na pajacyk jeszcze? Bo o ile dobrze pamietam to moja kolezanka zakladala na spiochy skarpetki dziecku ale nie wiem czy od poczatku ...
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
|
#1254 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1255 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja uważam ,że różnica jakości między starym a nowym nie do porównania.. na niekorzyść nowego niestety
|
|
|
|
|
#1256 | ||
|
Zakorzenienie
|
rano byłam u lekarza na wizycie i cóż mogę powiedzieć poza tym, że mój lekarz jest jakiś dziwny ![]() tydzień praktycznie już 32tc a ten ani USG ani nic... (a ostatnie miałam u niego 4d w 22tc) powiedział, że wszystko jest ok. Bóle, a'la skurcze to kopanie dziecka. WAGA! w ciągu trzech tygodni przytyłam, aż 2,6kg przez tą wage rano nie miałam apetytu i zjadłam dopiero o 10 ![]() idę Was poczytać... ---------- Dopisano o 16:15 ---------- Poprzedni post napisano o 16:13 ---------- Cytat:
miałaś ochotę to zjadłaś ![]() ---------- Dopisano o 16:16 ---------- Poprzedni post napisano o 16:15 ---------- Cytat:
ja po małej ilości objadania się słodyczami wyglądałabym jak pączek
|
||
|
|
|
#1257 |
|
Zadomowienie
|
To jeszcze raz próbuję wstawić fotkę mojego koszyczka
Mam nadzieję, że na pierwsze 3 miesiące wystarczy.. |
|
|
|
#1258 | |||
|
Zakorzenienie
|
dziękuję za kciuki
![]() ---------- Dopisano o 16:19 ---------- Poprzedni post napisano o 16:18 ---------- Cytat:
też zastanawiałam się nad takim, ale stwierdziłam że to kolejny wydatek i nie stać nas aby kupić i kosz i łóżeczko---------- Dopisano o 16:20 ---------- Poprzedni post napisano o 16:19 ---------- Cytat:
przecież nie jest możliwe aby 9,5kg było tylko w brzuchu ![]() ---------- Dopisano o 16:22 ---------- Poprzedni post napisano o 16:20 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#1259 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dziękuję ![]() Cytat:
jak by nie było to napewno bym kupiła ![]() Cytat:
życzę udanego porodu
|
|||
|
|
|
#1260 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
emigra no w C&A lub H&M mozna dostac skarpetki specjalne dla niemowlat bez sciagaczy a raczej z bardzo rozciagnietymi sciagaczami ktore w zaden sposob nie uciskaja nozek , al ejesli dzicko bedzie w spiworku wozone to nei potrzebuje dodatkowego ocieplania Co do rajtek to ja zakladalam Gabi bardzo czesto bo miala szyna na bioderkach i rajtki byly najlepszym rozwiazaniem Zreszta to bardzo praktyczne i tym razem tez zamierzam Tu uwaga rajty dla niemowlat nie obciskaja sa naprawde bardzo wygodne i luzne przynajmniej te ktore mialam i teraz kupilam cziqua Gratuluje syneczka ![]() Kciukasy i pozdrowienia dla MAlej Ja mam przewijak polozony na pralce w lazience i tam tez kosz na pampki zuzyte , mimo ze kosz sprawdzony i nie przepuszcza zapachow to raczej nie chcialabym go w sypialni miec . Mysle ze to praktyczne rozwiazanie zarowno w nocy ( lazienka przylega do sypialni ) jak i po kapieli Dzis wypralam pokrowiec z siedzonka samochodowego , niecierpie zapachu nowosci na kupowanych rzeczach
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:24.

zobaczymy teraz

duże jajka było widac 
a synio przeuroczy, ile mial na tym zdjeciu?