|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1201 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Luty już mamy więc na pierwsze dziecko czekamy! Mamcie III-IV 2012
Cytat:
przynajmniej nie ma dużo roboty
|
|
#1202 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1203 |
|
Zadomowienie
|
hehe jajko sadzone dla mnie odpada
Bo w jajku sadzonym nie ma miąska![]() ![]() Nowaken... a jak to wyglądało, jak Ci sie te rozstępy po porodzie pojawiły? Od razu? Czerwone>? Bo ja jakoś nie wierzę, że mnie ominą... cholera! |
|
|
|
#1204 |
|
Zakorzenienie
|
Skoro mowa o temperaturze, u mnie w cieniu jest -5 . Aż powiedziałam sama do siebie, że wiosna idzie
idę z psem na szybkie siusiu lenia mam jak nie wiem, ale trzeba zacząć ogarniać mieszkanko, później wyczesać kundla bo gubi podszerstek (i to tak jak jeszcze nigdy), wyprasować małe co nieco, wstawić kolejne pranie
|
#1205 |
|
Zakorzenienie
|
lena nie boj sie o wlosy. U kazdej kobiety wyglada to inaczej. Ja w poprzedniej ciazy mialam ladne wlosy, wydawalo mi sie, ze jest ich wiecej (moze byly grubsze
) A po porodzie przez pol roku lecialy mi garsciami, ale nie wypadlo mi ich az tak duzo ze lysa zostalamWydaje mi sie, ze one powrocily do stanu sprzed ciazy. Mozna dalej łykac witaminy, zeby wzmocnic organizm.
|
#1206 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1207 |
|
Rozeznanie
|
a ja zrobiłam pranie,
posortowałam ciuszki dla Filipa... i okazało się, że oczywiście rozmiar rozmiarowi nierówny mam kilka bodziaków z c&a na rozmiar 56 ale one jakieś chyba pomylone są bo są takiej samej długości jak te co kupiłam na 62 też z c&a i zamówiłam przez neta... w sumie to może nawet i lepiej na dłużej starczą ![]() przetrzepałam torbę do porodu i wiem, że muszę kupić jeszcze Tantum Rosa i czopki (na szczęście lewatywy nie muszę kupować bo u mnie w szpitalu sami robią - no chyba, że się nie chce) wstawiam teraz ziemniaczki i podgrzewam rozmrożone zapasy - gołąbki od teściowej... bo dziś jem w samotności TŻ dopiero jutro wróci z pracy - bo jego szef go męczy... mam jeszcze plan wyprać pościel i prześcieradła dla małego bo wczoraj przyszła paczka z allegro a i u mnie jest -3, więc w centrum miasta pewnie z -1,5 (bo tu u mnie zawsze jakieś 2 stopnie mniej )
Edytowane przez mag_99 Czas edycji: 2012-02-08 o 13:26 |
|
|
|
#1208 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() http://www.youkids.pl/torba-flexibag-bebe-confort-2011/ Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
a to dopiero rok |
|||||
|
|
|
#1209 |
|
Zadomowienie
|
ale dzisiaj jest pięknie na dworze, w miare ciepło, sloneczko i jakies ptaszki śpiewaja, az poczułam wiosne
![]() ja narazie czuje sie mimo tych 15-16 kg calkiem calkiem no ale jeszcze poltora miesiaca wiec moge spuchnac albo zbrzydziec, ale ogolnie to sie sobie podobam ostatnio ciagle nachodza mnie mysli o drugim dziecku, ze raczej nie , ze nie dam rady , mam nadzieje ze mi to minie i zapragne kolejnego dziecka za 3-4 lata, bo nie chcialabym zeby syn byl jedynakiem. Ja mam strasznie wysuszona skóre na twarzy, najgorzej powieki i policzki i przez to moje naczynka sie odzywaja, codziennie rano budze sie z lewym policzkiem bardzo zaczerwienionym, prawym mniej, miejmy nadzieje ze to minie. co do laptopów to pierwszy jaki mialam to byl toshiba, kupilam uzywany za 600 zl i korzystalam z niego okolo 5-6 lat, wymieniłam na nowy bo padła w nim bateria i zasilacz i nie oplacało mi sie dawac 300-400 zl za naprawde i nowa baterie, teraz mam acer za nie całe 1600 zl od roku jestem zadowolona, cały czas wyglada jak nowy i odpukac jeszcze nic sie wnim nie popsuło
26.03.2012 Mateuszek 21.09.2014 Piotruś Edytowane przez tynka88 Czas edycji: 2012-02-08 o 13:33 |
|
|
|
#1210 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja baterię w laptopie naładowałam, wyjęłam i schowałam. Korzystam tylko z zasilania kablowego, baterię podłączam raz na jakiś czas, zwłaszcza jak jadę z męzem gdzieś w trasę
|
|
#1211 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Wpadlam sie przywitac i wracam na strone 37 Przy okazji sprzedaje wam newsa: duze dziecko |
|
|
|
#1212 | ||
|
Zakorzenienie
|
Właśnie wróciliśmy z zakupów, masakra ile kasy poszło
No ale zapasów jedzeniowych i kosmetycznych mamy już sporo i pieluch jedynek też w Realu spore obniżki na Huggiesy wszystkich rozmiarów!Cytat:
ale dziękuję!Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:53 ---------- Poprzedni post napisano o 13:52 ---------- Nikki grtuluję 31 tygodnia! Ja dziś zaczynam 30-ty!
|
||
|
|
|
#1213 |
|
Zakorzenienie
|
Jolka odebrałam dziś paczkę od sprzedającegoMargotkrakowpl. Awizo już miałam wczoraj, więc przyszło błyskawicznie (mimo, że niby mieli urlop zaplanowany). Ja jestem bardzo zadowolona. Koszule są super (też dostałam jedną w rozmiarze S i jedną M, ale jak przyłożyłam je do siebie to są identycznych wymiarów), a pieluszki tetrowe z nadrukami najlepszej jakości jakie zamawiałam (a brałam jeszcze od dwóch innych sprzedawców). I jeszcze pomadkę ochronną w gratisie dostałam. Musiałaś mieć pecha, że do Ciebie tak długo szło.
I wzięłam jeszcze pielucho ceratki do przewijania. Z jednej strony ceratka, a z drugiej flanelka http://allegro.pl/pieluszko-ceratki-...050944541.html - bardzo fajne |
|
|
|
#1214 | |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=ivonka7;32151920]Hej dziewczyny! My po dosyć ciężkiej nocce, twardnienia standardowo a poza tym całą noc bolało mnie podbrzusze. Strasznie okresowo
No ale rano wzięłam ciepłą kąpiel i jest ok. Dzisiaj chcę przeprowadzić gruntowne sprzątanie, zobaczymy na ile brzuch mi na to pozwoli.Napisze wam coś ku przestrodze. Aguska pisała że montowała półkę dla dziecka, my też wczoraj wierciliśmy i wieszaliśmy taką małą półkę w łazience. Niestety w nocy wysunął się jeden wkręt i SPADŁA. Oczywiście nas obudziła, nic się jej nie stało-ale chyba przewiercimy dzisiaj jakieś tytanowe wkręty. A nad łóżeczkiem dziecka też mamy półeczkę-też jeszcze nie zamontowana....nie wiem jak ale chyba zastosuje tysiąc różnych zabezpieczeń. Ehh... [/QUOTE] może nie montuj nad łóżeczkiem?ja bym się trochę bała, może lepiej gdzieś obok? ---------- Dopisano o 13:57 ---------- Poprzedni post napisano o 13:55 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:58 ---------- Poprzedni post napisano o 13:57 ---------- skądś to znam...
|
|
|
|
|
#1215 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1216 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale to podobno o wchłanianie chodzi..---------- Dopisano o 14:00 ---------- Poprzedni post napisano o 13:59 ---------- Cytat:
![]() ![]() MoniaHan brawo dla TŻta! Aguśka przekaż pozdrowionka od nas dla Małej, niech trzymają się w dwupaku jak najdłużej się da! Współczuję Małęj ogromnie tych skurczy..
Edytowane przez lena_mi Czas edycji: 2012-02-08 o 14:06 |
||
|
|
|
#1217 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1218 | |||||||
|
Gang Iren
|
Cytat:
No i egzaminiu!Cytat:
Cytat:
Cytat:
Super.Fajny kolorek.Cytat:
![]() Cytat:
Dla Tz.Moj tez kiedys tak sie wciagnal w gre.Przez kilka m-cy nic dla niego nie istnialo.Mialam ochote kompa wyrzucic przez okno.Byla powazna rozmowa i w koncu przestal.Teraz troche gra,ale w sposob kontrolowany.Cytat:
Ale mamy zamieszanie z licznikami gazowymi.Okazalo sie,ze zaplacilismy rachunek sasiada,przyslany omylkowo na nasze dane,a swojego nie zaplacilismy.Jutro wyjasni sie prawdopodobnie jak to rozwiazac.
|
|
#1219 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
((( |
|
|
|
|
#1220 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a były już czasy, że brałam 2 tardyferony na raz... no ale i efekty - hemoglobina na poziomie 13,0
|
|
|
|
|
#1221 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a te co są na głowie są matowe i do niczego![]() no ale nic, pogadam z moją dermatolog po ciąży - ostatnio zapisałam się, termin na wrzesień |
|
|
|
|
#1222 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Aguśka -ja nie pisałam że wy montowaliście nad łóżeczkiem -tylko kontynuując wątek półek - pisałam że my mamy zamiar. Widzisz mój mąż też doświadczony w tych sprawach, wszystko w domu robi sam, nauczył się jeszcze za młodu-bo jego rodzina ma firmę budowlano-remontową i tam sobie czasami dorabiał za chłopaczka. Ostrzegałam tylko przed felernymi mocowaniami, bo jak sie okazało jeden kołek był zły-i to on się poluzował. Ja mimo wszystko chcę mieć półkę nad łóżeczkiem - nad moim własnym była całe dzieciństwo-więc nie mam jakichś większych obaw - oprócz jak widać mocowań. Także musimy pomyśleć nad dodatkowymi zabezpieczeniami. Może dodatkowe podpory od dołu. Cytat:
A łóżeczko już pięknie przygotowane...ale pościel to chyba na ozdobę Bo nie zamierzasz chyba używać poduszki i kołderki?
|
||
|
|
|
#1223 |
|
Zakorzenienie
|
Zaraz poszukam zdjęcia i sama zobaczysz jakie miałam zakola
|
|
|
|
#1224 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ooo kurcze... powodzenia! |
|
|
|
|
#1225 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja na dziąsła stosowałam BOBODENT pomagał Cytat:
![]() Dziękuję wszystkim Cytat:
niech się ujawni, bo ja też jestem ciekawa ![]() Cytat:
Co do mieszkania to gdybym ja miała sama siedzieć to nawet w trudnych warunkach jakoś bym dała radę te 4 miesiące, ale z maleństwem to wolę nie ryzykować. I właśnie na Tarchominie są bardzo dobre warunki, nowe budownictwo i nie aż tak drogo krzyczą za wynajem, a jednak teraz to dla nas każdy grosz się będzie liczył. A okolica tam też ok, wszystko pod nosem Cytat:
ja jak tylko poczułam, że mogę mieć problem to zdjęłam pierścionek i już miesiąc go nie noszę. Ciągle myślę, że zgubiłam... Człowiek to się przyzwyczaja.Cytat:
już tak mało zostało? Mam podobne łóżeczko ale jeszcze nierozłożone, może w weekend i widzę, że ta pościel robi karierę u nas na wątku ja mam rożek w takim wzorze i kolorze, i chyba sobie zamówię też pościel Cytat:
każdy kurz widać... a kompik niestety ściąga i mnie to też drażni Na Mazurach już -15'C. Przyjechałam na tą Syberię i marudzę ![]() Robię zapiekankę makaronową na obiad i sosik z thermo mixa - nareszcie w domu mogę coś w nim porobić i tak jak anagat pisałaś, u mnie jest ten stary model (już chyba ponad 10 lat ma) i nic nie śniedzieje, a noże to może kilkanaście razy były tylko wyjmowane do czyszczenia. Jest niezawodny i nie do zdarcia ![]() ---------- Dopisano o 14:38 ---------- Poprzedni post napisano o 14:37 ---------- I za Małą... Aguśka pisz nam jak coś będziesz wiedziała. Też chciałam jej eska wysłać, ale nie będę jej męczyć. Żeby wszystko było dobrze...
|
|
#1226 |
|
Zakorzenienie
|
Mój mąż jest dobry
Rano dzwoni i pyta "a co z fotelikiem?" Chyba nie zauważył go jak przyjechałam z bolidem
|
#1227 |
|
Zakorzenienie
|
Wyslałam zdjęcie z zakolami na meila
|
|
|
|
#1228 |
|
Zakorzenienie
|
Dziekuje w imieniu Małej za słowa pocieszenia, jak napisze do mnie, na pewno przekażę Wam co u niej.
|
#1229 |
|
Zakorzenienie
|
|
#1230 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Czekamy na wieści od Małej. Na pewno bedzie dobrze-tyle wytrzymała juz to wytrzyma juz do terminu!!Nie są tak tragiczne, wlosy troche przerzedzone ale jakbym zaczesała do tylu to pewnie mialabym podobne Ale mały Słodziak
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:57.

Bo w jajku sadzonym nie ma miąska
lenia mam jak nie wiem, ale trzeba zacząć ogarniać mieszkanko, później wyczesać kundla bo gubi podszerstek (i to tak jak jeszcze nigdy), wyprasować małe co nieco, wstawić kolejne pranie 
mam kilka bodziaków z c&a na rozmiar 56 ale one jakieś chyba pomylone są bo są takiej samej długości jak te co kupiłam na 62 też z c&a i zamówiłam przez neta... w sumie to może nawet i lepiej na dłużej starczą
)

czy lepiej cala czarna? 

No ale rano wzięłam ciepłą kąpiel i jest ok. Dzisiaj chcę przeprowadzić gruntowne sprzątanie, zobaczymy na ile brzuch mi na to pozwoli.
czy miech czy skarbonka między nóżkami
i jablko

niech się ujawni, bo ja też jestem ciekawa