|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytyuł do kolejnej części naszego wątku
|
|||
| Uśmiechamy się radośnie, bo zaraz witamy wiosnę. |
|
5 | 11,36% |
Ząbek tu, ząbek tam , ale jeszcze czadu mamie dam
|
|
10 | 22,73% |
Dietka rozszerzona, mama zadowolona a ja poznaje nowe smaki, bo już nawet jem buraki
|
|
7 | 15,91% |
| Poznajemy smaki nowe i jesteśmy przez to zdrowe ! |
|
2 | 4,55% |
| RosnąRączki,RosnąNóżkiTo też czas zębowej wróżki, baba,baba wciąż słyszymy i na wiosnę sie cieszymy. |
|
12 | 27,27% |
| Pół roczku już mamy i siadać, pełzać zaczynamy! Mamusie VII-VIII. |
|
8 | 18,18% |
| Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4261 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII.
![]()
|
|
|
|
#4262 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII.
Ciesze sie z Toba
|
|
|
|
#4263 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4264 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4265 |
|
Zakorzenienie
|
kawusia_ a co Ty się tak czaisz tylko?
|
|
#4266 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
dla dzielnej Zosi, a wage ma identyczną jak moja![]() To trzeba zorganizować kiedyś jakąś rodzinną wycieczkę do piernikowa, a nie zazdrościć :P przy okazji zapraszam na kawkę ![]() Super!! Ala zasnęłą, ale wypiła tylko 30ml mleczka mam nadzieje, że szybko się przebudzi i dopije resztę....właśnie dziewczyny karmiące MM, wylewacie od razu niewypite mleczko, czy można je chociażby z godzinkę jeszcze przetrzymać??
|
||||
|
|
|
#4267 |
|
Zakorzenienie
|
mysle ze to dobry pomysl
|
|
|
|
#4268 | |||
|
Raczkowanie
|
Witam się i ja
![]() Wszystkiego najlepszego dla Lili ![]() ![]() za udane wizyty i szczepienia![]() Cytat:
![]() Cytat:
ale mi to nie przeszkadza. Tym razem było więcej mam (i tatusiów) i tym samym dzieci i dzisiaj Helenka nie była najmłodsza A i Canpol (w ramach promocji)rozdawał swój katalog, smoczek 0-6, magnez na lodówkę i jakąś kolorowankę.Za tydzień grają "Idy marcowe" - i oczywiście idę. Żałuję, że wcześniej nie zaczęłam chodzić, bo w marcu do pracy i skończy się to babykinowanie. Cytat:
![]() chyba Vit D? ![]() dzisiaj w kinie przyczłapała do mojej małej leżącej na macie inna dziewczynka, rozmiarowo bardzo podobna (przynajmniej na długość) i co ona 13 miesięczna a my jeszcze 6 miesięcy nie skończyłyśmy. Monia słowa uznania za suwaczki
|
|||
|
|
|
#4269 |
|
Zakorzenienie
|
ja trzymam godzine
|
|
|
|
#4270 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4271 |
|
Wtajemniczenie
|
No mercy, normalnie, no mercy dla ciężko pracujących kobiet
![]() Natka dziękuję, ze zdrowiem lepiej, choć jeszcze kicham Kurcze, ja też myślałam że te pieluchomajtki to od 7kg, no ale skoro od 9 to muszę trochę podtuczyć mojego syna ![]() Dziękuję za wszystkie odpowiedzi w sprawie żółtka ![]() Dziś Dominik był z moją mamą i spał jej 2,5 godziny Czemu to Dziecię mnie tak nie śpi? Z tego tytułu ominął popołudniową drzemkę i mamusia miała więcej czasu na pobawienie się z synusiem. Jaki z tego wniosek? Że jacieeeee pada na pyszczek
|
#4272 | |||
|
Zadomowienie
|
Wszystkiego najlepszego dla Lilki z okazji 7-miesięcznicy!
Cytat:
U Nas te majty parę razy przegrały w starciu z kupą, ale zwalam to na fakt, że Hania chyba jeszcze nie ma 9 kg i one z tyłu jednak tak dobrze jeszcze nie przylegają- musi jej trochę tyłek do nich dorosnąć. Co do zabiegu, to strasznie Wam współczuję przeżyć. Oby już więcej nie trzeba było powtarzać tego . ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Edit: Piwnooka już doczytałam, że za tydzień się wybierasz, to ja też chętna. Co do adopcji to dokładnie napisałaś moje odczucia w tym temacie- odkąd pojawiła się Hania bałabym się, że ta miłość do adoptowanego dziecka nie była by tak wielka jak do rodzonego- bo w to, że bym pokochała to nie wątpię. Edytowane przez marzena_S Czas edycji: 2012-02-08 o 19:18 |
|||
|
|
|
#4273 |
|
Rozeznanie
|
To Ala się wstrzeliła, właśnie się obudziła i wypiła resztę mleczka i teraz pewnie już pośpi do rana.
Wstawiłam do jej pokoju pranie, żeby trochę wilgotniej się zrobiło, moja stacja meteorologiczna wskazała 20%wilgotności w pokoju i zaczęła już alarmować ![]() Oglądam dwójkę i pociskam tż w smsach, że odwalił kaszanę , próbuje mi wcisnąć, że to tylko mi się tak zdaje ![]() A chyba nikt mi nie odp. odnośnie smoczków avent? Żadna z Was nie używa ich?? Ciągle się zasysa, beznadziejnie się tak karmi:/ |
|
|
|
#4274 |
|
Raczkowanie
|
Przyszedł doidy, Jaś pierwszy raz byl zainteresowany piciem
pił nawet wode ale kurcze... Dziubek a Szymek sam go trzyma jak pije czy ty mu trzymasz? bo my jak pilismy to bylismy oboje cali mokrzy, dla mnie to leci całkiem jak ze zwykłego kubka ![]() Jaśko by jeszcze nawet wypil ale dopiero sie bałam zakrztuszenia nie wiem czy jestem jakaś ciemna ale nierozumiem tego mechanizmu
|
|
|
|
#4275 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4276 |
|
Wtajemniczenie
|
Jacieee i jak program? działa?
Alibany ja mam avent ale mi sie nic nie zasysa
|
|
|
|
#4277 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
na samym początku mały pił z aventu ale nie kojarze ,żeby się nam smoczek zasysal Cytat:
no mały też zawsze ma i tetrę i śliniaka mokrego bo coś mu zawsze po brodzie leci |
|||
|
|
|
#4278 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Może za intensywnie ciągnie tego smoka, w końcu ssanie UU było bardziej wymagające:/ nie wiem już..... Cytat:
|
||
|
|
|
#4279 |
|
Wtajemniczenie
|
No właśnie nie. Łączy, łączy z serwerem i koopa
Ale mogę coś źle robić.
|
#4280 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Gratuluję i zazdroszczę. Ja po raz pierwszy zgłosiłam się do takiego testowania zachęcona wygranymi dziewczyn z forum, ale niestety |
||
|
|
|
#4281 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
hmmm... no nie wiem, ale ogolnie program działa? |
|
|
|
|
#4282 |
|
Rozeznanie
|
Ja mam 125 i tam jest tylko butla i smoczek i wszystko jest ok, a dużą to mam 330ml i tam już jest taki plastikowy krążek, z opisu w necie wnioskuje, że jest to ta osłona antypróżniowa, która powoduje, że dziecko nie łyka powietrza w trakcie picia(i to by się zgadzało, bo bez niej mała ulewa po jedzeniu) tylko właśnie z tą osłoną smoczek się zasysa w trakcie picia...
|
|
|
|
#4283 |
|
Zakorzenienie
|
mi smoczki aventa przeciekaja jakos bokiem wiec uzywam canpola
|
|
|
|
#4284 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja sie zraziłam do Musteli jak krem do pupy odparzyłmi Agatula. Alibany może masz butelke za mocno zakręconą, u mnie jak M. czasem zakręci butelke na maksa to tez się zassie. |
|
|
|
|
#4285 |
|
Wtajemniczenie
|
Działa, działa
W każdym razie, jeszcze raz dzięki Pisałyście tu o cenie mleka. Dominik teraz pije Bebiko 2 i jego cena nawet po podwyżce jest dla mnie niezwykle atrakcyjna, szczególnie jak przez parę miesięcy płaciłam 30zł za puszkę (najpierw Bebilon Comfort, a potem AR
|
#4286 |
|
Rozeznanie
|
telik szkoda mi Jasia wiem jak sie czulas,ale niemozesz siebie zadreczac napewnbo niejest to twoja wina jestem tego pewna!!poprostu zabieg sie nieudal za pierwszym razem.Czasem tak bywa.
a teraz z innej beczki jakie termoloki mozesz polecic? |
|
|
|
#4287 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak tak to dla mnie gra. Sama podaję Emilie kaszki na mleku modyfikowanym i jest ok. 8-9 - kaszka na śniadanko 11-12 - UU albo obiadek zależy jak Emi leży 14-15 jak wcześniej miała UU to obiadek, a jak miała obiadek to deserek ( kasza manna z owocami) 16-17 jak miała obiadek o 15 to po godzinie dostaje deserek jak nie pójdzie na drzemkę, a jak miała deserek to UU 19-20 UU i spanie. Chcę wprowadzić jeszcze o 18stej kolacyje jakąś ale nie wiem jeszcze jaką... I u mnie też MILIOn pobudek ![]() Cytat:
Cytat:
Ja też wierzę, że dziecko już zapamiętuje pewne rzeczy nawet daleko nie uciekając, zapamiętuje różne osoby.Ja mam czasem wrażenie, że jak nie raz coś przestawię w domu i Emi to zauważy to patrzy na to jakby wiedziała że coś przeniosłam... No i ludzie zazwyczaj zapamiętują te smutniejsze rzeczy niż te które cieszą. Cytat:
Święcona woda itd. |
||||
|
|
|
#4288 | |||||||
|
Raczkowanie
|
Tak szczerze mówiąc to sama się osr***am że ho ho
Cytat:
czyli jednak coś w tym jest.. jakieś traumatyczne przeżycia zostają w nas na zawsze..Cytat:
Cytat:
za wizytę.. kciuki za piątek zaciśnięteKurcze.. czas się chyba w wodę święconą zaopatrzyć.. pomogło u Was? ![]() Cytat:
. piękną wagę ma ZosiaCytat:
![]() A jaka to prostownica? Cytat:
![]() Cytat:
Nie zacytowało mi wszystkiego ![]() Marzena ide w przyszłym tygodniu do tego kina.. już mi nikt planów nie pokrzyżuje mam nadzieję, że się spotkamyHania śpi, ale coś kręci się.. nie wiem czy to ten ząb jej dokucza.. czy to może zmiana mleka jej jakoś się daje we znaki.. W ogóle zauważyłam, że u nas tak na zmianę jest.. jedna noc ok, jedna do kitu.. dzisiaj przypada ta do kitu
|
|||||||
|
|
|
#4289 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4290 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
tak jak marzena_S postanowiłam spróbować szczęścia i wziąć udział w testowaniu, ale potwierdziło się to, że nigdy nie miałam szczęścia w grach, konkursach itp. ![]() Efektem naszych pierwszych zmagań z marchewą był wieczorem papkowaty, pomarańczowy jak marchewa, kupson czy teraz zawsze tak będzie, że to co zje będę znajdować w pampku?
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:46.

dla dzielnej Zosi, a wage ma identyczną jak moja
mam nadzieje, że szybko się przebudzi i dopije resztę....właśnie dziewczyny karmiące MM, wylewacie od razu niewypite mleczko, czy można je chociażby z godzinkę jeszcze przetrzymać??

Czemu to Dziecię mnie tak nie śpi?
Z tego tytułu ominął popołudniową drzemkę i mamusia miała więcej czasu na pobawienie się z synusiem. Jaki z tego wniosek? Że jacieeeee pada na pyszczek 

za piątek.
moja przyjaciółka, która była u mnie świadkową, pochwaliła się że jest w ciąży!
czyli jednak coś w tym jest.. jakieś traumatyczne przeżycia zostają w nas na zawsze..