|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytyuł do kolejnej części naszego wątku
|
|||
| Uśmiechamy się radośnie, bo zaraz witamy wiosnę. |
|
5 | 11,36% |
Ząbek tu, ząbek tam , ale jeszcze czadu mamie dam
|
|
10 | 22,73% |
Dietka rozszerzona, mama zadowolona a ja poznaje nowe smaki, bo już nawet jem buraki
|
|
7 | 15,91% |
| Poznajemy smaki nowe i jesteśmy przez to zdrowe ! |
|
2 | 4,55% |
| RosnąRączki,RosnąNóżkiTo też czas zębowej wróżki, baba,baba wciąż słyszymy i na wiosnę sie cieszymy. |
|
12 | 27,27% |
| Pół roczku już mamy i siadać, pełzać zaczynamy! Mamusie VII-VIII. |
|
8 | 18,18% |
| Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4231 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII.
Najlepsze życzonka dla Lilki
![]() Mamy wizytę do neurologa umówioną na 15tego.........lutego!! Na NFZ, w szoku byłam, że tak szybko sie udało. babka w rejestracji wertowała kartki kalendarza, każda strona cała zapisana nazwiskami, za chwile gdzies wyszła, wróciła i powiedziała, że 15luty. Wiecie co te mrozy faktycznie moga być główną przyczyna stanu skórki naszych pociech. Ale bądź tu teraz mądry i pisz wiersze, kiedy u jednych ten sam stan oznacza alergię, a u innych takie same objawy moga być wynikiem tylko mrozów trzeba chyba swoje przeczekać, zaobserwować.....Telik współczuje Wam przeżyć z tym oczkiem, wierzę, że to musiało być dla Was ciężkie przeżycie, ale na pewno to już ostatni raz!! Brawa dla dzielnego Jasia i mamusi |
|
|
|
#4232 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII.
Cytat:
takie moje skromne zdanie ale może niech się wypowiedzą bardziej doświadczone mamusie Cytat:
|
||
|
|
|
#4233 |
|
Zadomowienie
|
Naataaszkaa - ja bym sie chyba zes**ła jak bozie kocham dziubuniu - dziekuje a ile taka przyjemnosc kosztuje??? moje dziecko dostął onagłego przebudzenia n balkonie i wrocilismy do domu...koniec laby mamusi ![]() teraz ma spotkanie ze smoczkiem rozmawia i smieje sie do niego ![]() ah zapomniałam napisac ze Igor zjadł tązupkęz glutenem tzn. kaszka manna smakowalo mu i tfutfu tfu narazie kopy nie ma nie wymiotowal ani nic a to juz 3 godziny po jest... wiec nadzieja rosnie ze bedzie oki ![]()
Złoty krążek mi wcisną na ręce.... ![]() A ja rosnę i rosnę latem, zimą na wiosnę ![]() Jeszcze tylko..... ![]() Ząbki Igorka Edytowane przez SweetAngel1984 Czas edycji: 2012-02-08 o 15:51 |
|
|
|
#4234 |
|
Zakorzenienie
|
Chętnie Pytanie; Dziewczyny jak dodaję łyżkę kaszki z glutenem do deserku too po wymieszaniu nie otrzymuję jednolitej konsystencji. Czy tak ma być? Mieszam i ona tylko tak trochę nawilgnie ale normalnie takie płatki zostają. |
|
|
|
#4235 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#4236 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale dziś Aniaa pisała,że w superpharmie są w promocji po 44 czy jakoś tak ![]() my na 15:15
|
|
|
|
|
#4237 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4238 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#4239 | |||
|
Zadomowienie
|
ja chciałam pić wyżej napisałam
![]() Cytat:
Cytat:
![]() a ten mi się tak podoba może jeszcze jeden wątek by został?? ![]() Cytat:
|
|
#4240 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4241 |
|
Zakorzenienie
|
elika moja Agata je 3 porcje mleka - rano i wieczorem 180 i raz z kaszką 150. Moim zdaniem jak masz taką kaszkę na wodzie z mm to juz nie musisz dodawać porcji mleka.
Lili spróbuj do deserku dodać troche wody. Ja tak robie. Do owoców dodaje wode i wtedy kaszke |
|
|
|
#4242 |
|
Zakorzenienie
|
Kurcze
Nie wiem, mam taką:http://www.e-piotripawel.pl/zakupywa...owocowa/240587 Podgrzewam deserek, daję łyżkę tek kaszki, mieszam i nie uzyskuję jednolitej konsystencji... Dziewczyny które podają tę kaszkę, macie też tak? ---------- Dopisano o 16:20 ---------- Poprzedni post napisano o 16:19 ---------- I wychodzi Ci jednolita masa? |
|
|
|
#4243 |
|
Zakorzenienie
|
Hej kochane!
Igor dalej chory, jadę dziś do lekarza sprawdzić co dalej. Nie zjadł prawie NIC od wczoraj wieczora ( ok 30 ml mleka wmuszone na siłę ). Cuda próbowałam, słoiczki, deserki, jogurty i wszystko do kosza... Mój b. mało je, zazdroszczę Wam, że Wasze maluchy tyle jedzą, mój 100-120 wypije tego Hippa. Może mu nie smakuje... I to samo z policzkami co u Was - czerwone, jakby taka gęsia skórka czerwona i to obydwa jednakowo. I to ma już z 1,5 tygodnia... Myślałam, ze może com back skazy, ale z tego co widzę, chyba nie...
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Edytowane przez Marina1 Czas edycji: 2012-02-08 o 16:30 |
|
|
|
#4244 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
To chyba się skuszę na nie Cytat:
mamusi kuchnia najlepsza na świecieCytat:
przeraża mnie to..Cytat:
A żarówki normalne.. obstawiam albo moją paranoję albo złe duchy ![]() Co do kup to trochę mnie uspokoiłyście, bo widzę, że nie tylko moja wali kilka dziennie.. uff niepotrzebnie jak zwykle się schizuję ![]() Dzień - masakra dzisiaj.. Hania przed każdą drzemką urządzała 20-minutową pokazówkę ryku.. po czym spała 20 minut.. nie wiem co jej dzisiaj jest.. chce spać a nie może.. Teraz wyżywa się na zabawkach i wyrzuca wszystkie najdalej jak umie niech się już kończy ten iście męczący dzionek..Piwnooka byłaś w kinie? Jak film? Kurde.. nie mogę przeboleć, że nie udało mi się pójść |
||||
|
|
|
#4245 |
|
Zakorzenienie
|
Lili ja co prawda nie daje kaszki manny. Ale robie tak z jaganą, owsianą itd.
Do słoiczka z owocami (daje pół) wlewam wode i wsypuje kaszke zeby zgęstniało. Wychodzi dosyć gładka konsystencja |
|
|
|
#4246 |
|
Wtajemniczenie
|
NADROBIŁAM a nadrabiałam pół dnia
!Kazał kto tyle pisać?! ![]() 1. Najlepszego dla Lilki!!!!!! 2. You ja się boję czegoś innego w adopcji. Boję się, że mogło by się potem okazać dziecko poważnie chore (obciążone genetycznie, matka piła, ćpała itp.) Tego najbardziej. Wiem, że mogłabym pokochać obce dziecko. 3. BARDZO DZIĘKUJĘ ZA KCIUKI!!! Wizyta bardzo udana - stópka ok, bioderka ok, kręgosłup Kuby ok Trzymajcie za piątek.Nataszka moja mama kazała mi obejść wszystkie pokoje, pokropić wodą święconą i się przeżegnać . No i zawiesić w sypialniach chociaż poświęcony obrazek. Zrobiłam to
![]() Kto rano wstaje ten jest niewyspany ![]() - Co robisz? - Szukam szczęścia. - W lodówce??? - Gdzieś kur*a musi być!! Edytowane przez iustyna1 Czas edycji: 2012-02-08 o 16:36 |
|
|
|
#4247 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u nas też lekarka bedzie ok , nie ma innej opcji Cytat:
Cytat:
![]() na opakowaniu jest napisane, że przy pierwszym podawaniu nalezy dosypać kaszkę do przygotowanego przecieru owocowego lub warzywnego, nie ma nic o rozpuszczaniu . ---------- Dopisano o 16:38 ---------- Poprzedni post napisano o 16:37 ---------- [/COLOR] Cytat:
za piątek (a co jest w piątek )
Edytowane przez dziubek79 Czas edycji: 2012-02-08 o 16:41 |
||||
|
|
|
#4248 |
|
Zakorzenienie
|
O, to dobrze!
Coś miałam pisać, aaa, hmm jeśli chodzi o adopcję. Podziwiam ludzi adoptujących. A rodzinne domy dziecka, to już całkiem chylę czoła. Jeśli chodzi o mnie, to nie wiem. Jak byłam mała, to mówiłam, że nigdy nie urodzę dziecka, tylko zaadoptuję
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#4249 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
I nieważne czy rozmieszam w ciepłym czy w zimnym deserku- zawsze widać te grudki/kropeczki. |
|
|
|
|
#4250 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4251 |
|
Raczkowanie
|
rety nie mialam pół dnia internetu, to już pod chorobe podchodzi:/
cięzko nie wiedzialam co ze soba zrobić ![]() mialam upiec ciasto-przepis w internecie, miałam robić na obiad brumkowego mintaja nie pamiętałam przepisu ![]() no i nie mogłam zagladać tutaj ![]() ale zrobiłam tarte ze szpinakiem kurzcakiem i brokułami - i powiem nie skromnie wyszła pyszna! ![]() ![]() i od dzis postanowiłam przemienic drzemki Jasia, z jednej dłuższej na dwie, i jak na dzis udalo się spał 10.30-13 i 15- ... jeszcze śpi ciekawe jak będzie w nocy
|
|
|
|
#4252 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Jesteśmy
Dziękuję pięknie za kciuki, Zosia popłakała, ale już nam wybaczyła tą mordęgę. W poczekalni gadała po swojemu z dzieciakami, do dr też, aż miło na to patrzeć! Waży 8 kg, duża dziewczyna! Była też 8 m-czna dziewczynka, ale Zosia przy niej to olbrzym Acha, i zęby idą... Taaaa już chyba 3 miesiące idą i idą ![]() Cytat:
Cytat:
Ja szpinak w 6 m-cu podałam, nic nie było oprócz zielonej kupy Coraz luźniejsze podejście mam do tego całego wprowadzania pokarmów (dzisiaj Zosia liznęła czekoladę mleczną - nie bijcie )Cytat:
Po 2 - super, że w pracy pamiętali o Tobie w takiej kwestii Po 3 - podepnę się pod pytanie o schemat - od marca wracam do pracy i mój plan (teoretyczny) jest taki: 7 UU 10 kaszka 13 obiadek 15 UU i do końca dnia UU, w międzyczasie jabłuszko/deserek Jestem gotowa wprowadzić MM, bo nie wydaje mi się że dam radę ściągnąć mleka tyle, żeby się napiła ile chce. Mam w związku z tym pytanie do doświadczonych w tym temacie (Monia np ): ściągać w pracy do pustego cyca, czy tyle, żeby ulżyło - ponoć cyce przyzwyczają się po jakimś czasie do zmiany trybu karmienia, ale boję się utraty pokarmu...Sygine, świetnie, że małemu żłobek pasuje ![]() Scio, matko jaka cena mleka! ---------- Dopisano o 17:31 ---------- Poprzedni post napisano o 17:16 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
Będzie dobrze!Cytat:
|
||||||
|
|
|
#4253 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
(ale się podzielisz jak wygrasz? )2 - zapach też pewnie nie był zachęcający 3 - na pewno na zabicie czasu to jest dobry sposób, goła ![]() 4 - będzie dobrze!5 - ja też mam, taka zadowolona jestem z Zosi (Tż podziękowałam że mi takie fajne dziecko zrobił ![]() Cytat:
![]() Sto lat dla Twojej Córci! Dlaczemu? U nas kupa ostatnio raz na 2 dni ![]() ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 17:54 ---------- Poprzedni post napisano o 17:45 ---------- Cytat:
2 - mnie też pasuje, taki trafny |
||||
|
|
|
#4254 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Scio to Emolium co kupiłaś Agacie to krem czy emulsja do ciała? Siedzę na necie i próbuję coś znaleźć dla Radka. Kupię mu Emolium emulsję do ciała z dozownikiem i szampon. Chciałam jeszcze Mustela Cold Cream ale w tej aptece nie ma i |
|
|
|
|
#4255 | |
|
Zadomowienie
|
Marina, zdrowia jeszcze raz, biedny Igi
![]() Cytat:
Ja też nadrobiłam...dzisiejszy dzień...2 - dla stópki, dla bioderek, dla Kuby!3 - ok, - a o co chodzi, bo ja w tyle?Zosia chyba w reakcji poszczepiennej postanowiła pospać i śpi od 15:20, z przerwą na UU... ciekawa jestem nocy... |
|
|
|
|
#4256 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() klask i:Cytat:
super ![]() nie wiem czy dotrwa do 5go losowania, planuję w najbliższym zgarnąć ![]() Cytat:
![]() Cytat:
to super! I trzymam ![]() A ja byłam w pracy, a teraz na pilnej kawie moja przyjaciółka, która była u mnie świadkową, pochwaliła się że jest w ciąży! Cieszę się tak strasznie jakby to moja ciąża była ![]() ---------- Dopisano o 18:06 ---------- Poprzedni post napisano o 18:05 ---------- Cytat:
|
|
|
#4257 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4258 |
|
Zakorzenienie
|
wodaqua - z moich mizernych, ale jednak, doswiadczen w sciaganiu mleka w pracy (3 miesiace) wynika, ze najlepiej do pustego cyca, a nawet do pustych obu. ja sciagalam raz dziennie i to byl chyba bład, bo jednak zanikł mi pokarm dosć szybko (wg mnie szybko). potem karmilam dopiero wieczorem przed snem, w nocy i rano. powinnam chyba tez zaraz po pracy ale maly nie bardzo wtedy chcial jesc. moze teraz spróbuję inaczej - sciagac ok 12 w dzien mleko i dawac UU zaraz po pracy (16:00). za to moja siostra karmila mala tylko sciaganym mlekiem pol roku, sciagala raz z jednego, raz z drugiego tak jak dziecko normalnie je. w pracy to chyba niewykonalne bo jest z tego co wiem mozliwosc dwukrotnych półgodzinnych przerw jak sie pracuje 8h.
|
|
|
|
#4259 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja proponuje by Telik wymyslil jeden i bedzie git. Ostatnio Jej tytuły wygrywaja ooo spryciula ![]() Dzien dobry ![]() Dogonilam Was. U nas noc dzis koszmarna. Trzecia od czasu narodzin Wiki. Pobudki co chwile, wiercenie, mielenie, kwekanie i final o 5.50 Do tego strajk glodowy znow
Edytowane przez Stronczek27 Czas edycji: 2012-02-08 o 18:27 |
||
|
|
|
#4260 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Za piątek! ![]() Cytat:
|
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:45.

trzeba chyba swoje przeczekać, zaobserwować.....

a ile taka przyjemnosc kosztuje??? 

Nie wiem, mam taką:
przeraża mnie to..

!
za piątek.

klask i:
Do tego strajk glodowy znow