Biedronka - produkty godne polecenia cz. XII - Strona 119 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-02-08, 12:58   #3541
kayra
Zadomowienie

Dot.: Biedronka - produkty godne polecenia cz. XII

Cytat:
Napisane przez joanna453 Pokaż wiadomość
Nie wiecie ile kosztują truskawy?
Cytat:
Napisane przez scatty princess Pokaż wiadomość
w sensie ja mówiłam o świeżych truskawkach, nie mrożonych
Wczoraj pudełeczko chyba 260g widzialam wlasnie za 4,79

Potwierdzam wczoraj oglądałam, tylko tak dumam czy nie było ceny 4.49 ale może mi się zdawać, na pewno coś między 4.50 a 5zł.

kayra jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-08, 13:41   #3542
el_vestido_rojo
beach please

Cytat:
Napisane przez Emocja20 Pokaż wiadomość
Ja na swoją Biedronkę to jestem wręcz wku*****a! Cebulki nie ma, nesquika nie ma, cukierków nie ma ( ja staram się ich nie jeść, ale TŻ lubi), sałatek z kurczakiem nie ma. NIC NIE MA!!
Oj,nie jestes sama u mnie w biedronce też panuje zacofanie i nie ma większości rzeczy o których jest mowa tak tylko czytam,jakie Dziewczyny pyszności kupują i se smaka robię
el_vestido_rojo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-08, 13:57   #3543
estella18
Raczkowanie

hej!
Dziś kupione same dobre rzeczy :
- czekolada bubbles
- listwa - przedłużacz - szukałam tak długo aż w końcu znalazłam
- podgrzewacze mix - waniliowe
- cebulka prażona - świetna jest!
Stary 2012-02-08, 14:27   #3544
olaaaa199111
Zakorzenienie

Zachęcona opiniami na forum kupiłam ten jogurt z żelkami. Jest strasznie słodki, a żelki jakieś twardawe... ;/ mi nie posmakował
Stary 2012-02-08, 14:36   #3545
Mraleczka
Raczkowanie

Ja się wczoraj wybrałam do miasta i przy okazji do Biedronki. W jednej ludzi tyle, że aż ciemno o kolejkach do kas jakie wielkie nie wspomnę. Wzięłam parę rzeczy ale jak zobaczyłam, że nie ma dżemu jeżynowego to odpuściłam i stwierdziłam, że pójdę do innej. W drugiej B. pustki i więcej towaru! Wzięłam dżem jeżynowy był (2 słoiki jak taki dobry) i 2 malinowe. Przy okazji spotkałam balsam o którym pisałyście więc wzięłam, 2 ostatnie opakowania zielonej herbaty z żurawiną i porzeczkami (były też z melonem i trawą cytrynową ale nie lubię melonów więc nie brałam). Wzięłam oczywiście butelkę wina i kabanosy tylko nie wiem czy te które tak zachwalałyście (pakowane po kilka szt. takie paluszki). Mam nadzieję, że miałyście racje Z kabanosów najbardziej lubię wieprzowe z Tarczyńskiego i najlepiej wysuszone. Wiecie, że te dżemy robi dla B. Łowicz? Przez przypadek wpadł mi słoik z Łowicza i ten sam adres co na Biedronkowym tylko ciut inny skład. Na tym z Łowicza podają, że 40g owoców na 100g, a dla B. 35/100.
Nie kupiłam cebulki bo nigdzie nie było i zdziwienie ale za to świeże truskawki. Zapytałam czy dobre to dziewczyna powiedziała, że różnie i te które pachną to ok i mi wąchała sama pudełka No i 60zł mniej w portfelu...
Mraleczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-08, 15:00   #3546
tikutik
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez el_vestido_rojo Pokaż wiadomość
Oj,nie jestes sama u mnie w biedronce też panuje zacofanie i nie ma większości rzeczy o których jest mowa tak tylko czytam,jakie Dziewczyny pyszności kupują i se smaka robię
U mnie też nie zawsze wszystko się pojawia. Tutaj czytam o czymś potem idę do biedronki, pytam tamte babki a one robią oczy o co w ogóle mi chodzi I tak do dzisiaj np nie ma cebulki prażonej, w ogóle nie ma kremów do rąk a były bo już widywałam je a teraz jak chciałam w końcu ten zielony kupić to ich nie ma ;( Pytałam również o te zmywacze z pompką oczy wielkie o czym ja mówię ale właściwie to tych starych całe pudełko było więc pewnie też dlatego. Za to żele Bali są, balsamy Green Nature są

Tak sobie wczoraj wieczorkiem pomyślałam, kończy mi się pianka do golenia a chyba nikt tu wcześniej nic nie pisał czy w biedronce są? Pamiętam tylko że pisałyście o golarkach a co z piankami albo żelami?
tikutik jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-08, 15:18   #3547
Emocja20
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez el_vestido_rojo Pokaż wiadomość
No właśnie, a ja tu ślinię klawiaturę i wszystko wokół Mam nadzieję, że i my doczekamy tych wszystkich pyszności
Emocja20 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-08, 15:26   #3548
kredka20
Raczkowanie

Wafle ryżowe o smaku serowym są pyszne, faktycznie smakują jak serowe Cheetosy, dziś kupiłam drugie opakowanie i jeszcze paprykowe, ale tych jeszcze nie jadłam.
kredka20 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-08, 15:27   #3549
lza_slonca
Zakorzenienie

Jak obiecałam tam poszłam do 3 B pozostałych i szok u mnie świece są za 4,99zł Wściekła jadę do tej 4 i co? Okazało się, że jakiś nowy kierownik pomylił ceny...zwrotu nie otrzymam bo nie mam rachunku... i nic nie kupiłam:P no ok...kupiłam 2 opakowania wafli paprykowych:P

Dukam po raz 2

start: 97kg
faza I od 16.11. do 24.11
koniec: 91,9kg

start II faza: 92,7 kg
faza II 25.11
lza_slonca jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-08, 15:35   #3550
bo_inne_nicki_byly_zajete
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Emocja20 Pokaż wiadomość
Ja też kupuję piersi z kurczaka, czasami mielone a i zdarzyło mi się jakieś wołowe. Moim zdaniem jest całkiem ok. Wiadomo, mięso mielone to jak się trafi, ogólnie zawsze było dobre, tylko czasami okropnie tłuste. Z piersi kurczaka jestem zadowolona. Są średniej wielkości i jeszcze nie trafiły mi się zepsute, odpukać

OMG 7zł? Pfff, never ever! Jak na święta pojadę do domu to zrobię zapas świeczek w Ikei. Tam mają mnóstwo zapachów, ciągle dodają jakieś nowe no i cena 5zł

Ja na swoją Biedronkę to jestem wręcz wku*****a! Cebulki nie ma, nesquika nie ma, cukierków nie ma ( ja staram się ich nie jeść, ale TŻ lubi), sałatek z kurczakiem nie ma. NIC NIE MA!!

Dobra, ponarzekałam, to idę sprzątać, bo znów TŻ wróci do domu i powie, że bałagan jak był, tak jest
Nie przejmuj sie, pomysl, ze cebulka lepsza zrobiona samemu v domu, nesquik to masa cukru i innych syfov, cukierki to tluszcze utvardzane, niezdrove dla organizmu, a v salatce z kurczaka na pevno jest masa sorbinianov lub innych glutaminianov

Serio, dzievczyny jak tak czytam czasem, co zachvalacie, to spravdzam potem v biedrze sklad (mam taka nieszczeliva przypadlosc, ze ostatnio vysypuje mnie po vszystkim przetvorzonym) i az czasem sie przerazam: kabanosy z minimalna iloscia miesa albo z mnostvem zbednych syfov; serki, jogurty barvione i aromatyzovane sztucznie, jak te zelkove np., vafle z masa zbednych aromatov. To vszystko potem v nas zostaje i oddzialuje na nasza skore, vlosy, paznokcie i ogolne samopoczucie, czasem lepiej jest v Biedrze kupic jakis polprodukt i samemu zrobic sobie jogurt czy inne pysznosci v domu. Nie atakuje vas, ot tak tylko chcialam zvrocic na ten problem uvage, bo tu raczej nikt o tym nie pisze, zachvalacie smak, a nie patrzycie na konsekvencje dla zdrovia.

Hehe smialyscie sie z noszenia toreb z biedy. Ja sobie kupilam specjalny... vozeczek na kolkach specjalnie na okazje robienia zakupov v biedrze. Pech chcial, ze mam 3 oddalone od siebie o 4km, kazda v inna strone zatem zavsze tvorze sobie liste gigant, biore chlopa, vozeczek i czlapiemy jak dva buraczki do biedronki smiesznie to zavsze vyglada, ale co poradzic, jak v delikatesach kolo mnie vszystko znacznie drozsze
bo_inne_nicki_byly_zajete jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-08, 15:36   #3551
tikutik
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lza_slonca Pokaż wiadomość
Jak obiecałam tam poszłam do 3 B pozostałych i szok u mnie świece są za 4,99zł Wściekła jadę do tej 4 i co? Okazało się, że jakiś nowy kierownik pomylił ceny...zwrotu nie otrzymam bo nie mam rachunku... i nic nie kupiłam:P no ok...kupiłam 2 opakowania wafli paprykowych:P
A nie mówiłam To by było zbyt drastyczne aż tak bardzo podnieść cenę świeczki. Jak widać musimy być czujne!
tikutik jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-08, 15:37   #3552
alamirka
Moderator

Cytat:
Napisane przez lza_slonca Pokaż wiadomość
No ja wiedziałam że to pomyłka, to niemożliwe żeby tyle podnieśli cene za taki bubel, bądź co bądź
Dla wielbicieli wafli serowych i paprykowych.. jeśli ktoś ma szczęście miec Kauflanda blisko to te wafle tam sa w stałej cenie 2.79 a od jutro jeszcze w promocji za 2.49, cały tydzień
Żelu czy pianki do golenia dla kobiet w Biedronce nie widziałam nigdy, ale mogłam nie wypatrzeć.

Co do chemii w produktach.. no zgadzam się i to bardzo. Ale co poradzić, jakby tak patrzec na składy i sie uprzedzac to wyszłoby że nic należy nie jeść.
Ja tez mam manię czytania składów, zostało mi po diecie Żadnych jogurtów co tam wymieniacie nie kupuję, to straszne magazyny cukru fe fe. Nauczyłam się jeść już tylko naturalne i tak mi zostało. Do tego można jakieś dobre musli dac i idzie wyżyć

P.S. Raz się skusiłam na ten jogurt z żelkami co pisałyście, o matulu dwie łyżki dałam rade zjeść, jakie to przeraźliwie słodkie było. Jak kilo cukru dla mnie No ale ja nie nauczona jeść słodyczy, moga nie istnieć

Edytowane przez alamirka
Czas edycji: 2012-02-08 o 15:42
alamirka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-08, 15:50   #3553
bo_inne_nicki_byly_zajete
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez alamirka Pokaż wiadomość
No ja wiedziałam że to pomyłka, to niemożliwe żeby tyle podnieśli cene za taki bubel, bądź co bądź
Dla wielbicieli wafli serowych i paprykowych.. jeśli ktoś ma szczęście miec Kauflanda blisko to te wafle tam sa w stałej cenie 2.79 a od jutro jeszcze w promocji za 2.49, cały tydzień
Żelu czy pianki do golenia dla kobiet w Biedronce nie widziałam nigdy, ale mogłam nie wypatrzeć.

Co do chemii w produktach.. no zgadzam się i to bardzo. Ale co poradzić, jakby tak patrzec na składy i sie uprzedzac to wyszłoby że nic należy nie jeść.
Ja tez mam manię czytania składów, zostało mi po diecie Żadnych jogurtów co tam wymieniacie nie kupuję, to straszne magazyny cukru fe fe. Nauczyłam się jeść już tylko naturalne i tak mi zostało. Do tego można jakieś dobre musli dac i idzie wyżyć

P.S. Raz się skusiłam na ten jogurt z żelkami co pisałyście, o matulu dwie łyżki dałam rade zjeść, jakie to przeraźliwie słodkie było. Jak kilo cukru dla mnie No ale ja nie nauczona jeść słodyczy, moga nie istnieć
A te vafle to good food? bo jak tak, to ja vidzialam tez v gazetce promocyjnej carrefoura, przy zakupie 3opakovan vychodzilo 1,99zl za opakovanie, ale nie viem jakie smaki.

Co do slodyczy, to mam dokladnie tak samo, dla mnie moga nie istniec, choc czasem cos z vygladu mnie skusi. Tak bylo np z kruszynkami z orzechami i czekolada... masakra, otvorzylam opakovanie i tak mnie zemdlil smrod aromatu, ze nie moglam dlugo dojsc do siebie. Sztucznym aromatom movie stanovcze nie

V Biedzie lodovki to moim zdaniem taki kacik malego chemika, tam rzadko mozna trafic na cos v miare ok, ostatnio zauvazylam, ze tez cos podejrzanie vydluzyly sie terminy do spozycia 'pastelli' :hmm: jak teraz bede, to spravdze, czy czyms jej nie dopraviaja.
bo_inne_nicki_byly_zajete jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-08, 15:53   #3554
alamirka
Moderator

Cytat:
Napisane przez bo_inne_nicki_byly_zajete Pokaż wiadomość
A te vafle to good food? bo jak tak, to ja vidzialam tez v gazetce promocyjnej carrefoura, przy zakupie 3opakovan vychodzilo 1,99zl za opakovanie, ale nie viem jakie smaki. (..)
Tak, Good Food. Te same co teraz w Biedronce były.
Stary 2012-02-08, 16:00   #3555
orangemisia
Zadomowienie

Hey
Muszę się pochwalić, że dzisiaj dorwałam w końcu żel pod prysznic Bali. Naprawdę ładnie pachnie. Wzięłam ostatni, w kartonie zostały tylko Japonia(?).
Kupiłam również pastę do zębów z proszkiem perłowym(?) i płyn do higieny intymnej=>będę testować
W koszyku wylądowały także płatki/waciki kosmetyczne. Jak dla mnie w tej cenie są ok.

I muszę to powiedzieć w końcu znalazłam piwo, które mi smakuje!Od zawsze piwo dla mnie było bleee i piłam je bardzo rzadko. Jednak ostatnio spróbowałam malinowego Trixxa i...

orangemisia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-08, 17:10   #3556
Ervisha
Zakorzenienie

Sa w Biedronce sery ser mierzwione? Jeśli tak to w jakiej cenie ?

Książki potrzebują nowego domu

Edytowane przez Ervisha
Czas edycji: 2012-02-08 o 18:04
Ervisha jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-08, 17:27   #3557
Paati89
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to Paati89

Czaje się na termokubek który ma być jutro w ofercie. Zastanawiam się czy nie będzie z niego ciekło tak jak to było u jego poprzedników

Paati89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-08, 17:43   #3558
alamirka
Moderator

Cytat:
Napisane przez Paati89 Pokaż wiadomość
Czaje się na termokubek który ma być jutro w ofercie. Zastanawiam się czy nie będzie z niego ciekło tak jak to było u jego poprzedników
Ja mam takiego poprzednika, z którego nic nie cieknie W zasadzie aż tak nie cieknie że mam ich trzy Jest nadzieja
Stary 2012-02-08, 18:08   #3559
PaulinciaKWC
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Inkarnatka Pokaż wiadomość
A w której B widziałaś balsamy Green Nature? Bo chyba chcę zrobić zapas tzn. kupić jeden na zapas, kartonów całych nie będę wynosić
akurat te pełne kartony, o których pisałam, widziałam w rodzinnym mieście. Ale jesli chodzi o warszawskie biedronki to spore ilosci widzialam na Dzikiej i na Szadkowskiego, natomiast nie ręczę za nie bo to było z tydzień temu.

Cytat:
Napisane przez fashionismypassion Pokaż wiadomość
Wystarczy zwykła płócienna ścierka kuchenna.

Może nie wykładali jeszcze, albo nie będzie. Z tego co się zorientowałam zaopatrzenie może się różnić w poszczególnych sklepach.

O a co to za seria Afryka Azja Brazylia ?

Najpierw przeczytałam - balsamów Green Nature wzięłam 2 kartony i myślę sobie - ło matko szalona, a ja tylko 1 kupiłam, może powinnam kupić więcej ?
Sama się z siebie śmieję teraz k abaret.

Kremów do rąk nie widziałam, a słyszałam, że jest fajny.

O tak - mi sie wydaje, że w strefie koszy wszystko do mnie woła - mnie kup, mnie kup
: mdleje: Padłam! hahaha
Co prawda mówią że jestem szalona ale balsamów na kartony nie kupuję
Masła to te słynne masełka z gazetek urodowych w limitowanych edycjach. Wklejam zdjęcie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P1120366.jpg (57,6 KB, 49 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg PIC_0618.jpg (156,7 KB, 40 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00031.jpg (242,6 KB, 47 załadowań)
PaulinciaKWC jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-08, 18:33   #3560
Lavande
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Ervisha Pokaż wiadomość
Z tego co pamiętam około 6zł, ale mogę się mylić.
Stary 2012-02-08, 18:38   #3561
Paati89
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to Paati89

Cytat:
Napisane przez alamirka Pokaż wiadomość
Ja mam takiego poprzednika, z którego nic nie cieknie W zasadzie aż tak nie cieknie że mam ich trzy Jest nadzieja
Te na Euro mi się podobają, takie disajnerskie są

Paati89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-08, 18:38   #3562
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lavande Pokaż wiadomość
Z tego co pamiętam około 6zł, ale mogę się mylić.
6 zł?? A waga 150 gram ?

Książki potrzebują nowego domu

Ervisha jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-08, 18:50   #3563
PaulinciaKWC
Zakorzenienie

Cytat:
6 zł?? A waga 150 gram ?
bardzo prawdopodobne, sery zdrozały niewiele mniej niz wędliny..
PaulinciaKWC jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-08, 18:56   #3564
@g@t@90
Raczkowanie

Dziękuję wszystkim dziewczynom za rady dotyczące łososia :róża: jak na razie pożerałam dzisiaj z Tż-tem tortillę wielozbożową na gorąco i ostro dziwny zapach miała, ale dobra a czy można tak bezpośrednio na patelnię kłaść folię aluminiową, w której będzie ten łosoś?

Co do rajstop musztardowych mam nadzieję, że takie będą właśnie, jak nie to pewnie nie kupię... Ale jak się weźmie rozmiar większe, to będzie lepsze krycie, także zobaczymy

Miałam dzisiaj robić lody nutellowe, ale jak na złość w Biedronce nie było Nussmilka orzechowo-czekoladowego tylko same mleczne ;p
@g@t@90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-08, 19:11   #3565
lza_slonca
Zakorzenienie

Cytat:
Są edamski i podlaski mierzwione za ok 3,29zł albo 3,49zł ale nie więcej

Dukam po raz 2

start: 97kg
faza I od 16.11. do 24.11
koniec: 91,9kg

start II faza: 92,7 kg
faza II 25.11
lza_slonca jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-08, 19:19   #3566
kate501
Raczkowanie

Cytat:
Kupowałam chyba 2 dni temu 150 g za ok 3,20
kate501 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-08, 19:33   #3567
mehja
Zakorzenienie

Kupiłam dziś płatki śniadaniowe o smaku gorzkiej i białej czekolady- 2,99zł, kupię jeszcze te drugie-karmel-miodowe

Michałki klasyczne Magnetic czuć różnicę między nimi a Wedla

Edytowane przez mehja
Czas edycji: 2012-02-08 o 19:58
mehja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-08, 19:46   #3568
adzia2223
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mehja Pokaż wiadomość
Kupiłam dziś płatki śniadaniowe o smaku gorzkiej i białej czekolady- 2,99zł ale w smaku średnie kupię jeszcze te drugie-karmel-miodowe, może będą lepsze

Michałki klasyczne Magnetic czuć różnicę między nimi a Wedla
Ooo... jakie to płatki? Jeszcze ich nie widziałam. Kiedyś były takie pyszne literkowe właśnie o smaku białej i gorzkiej czekolady

adzia2223 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-08, 19:53   #3569
Esti10
Zakorzenienie

Wreszcie sprobowalam polecane przez was chrupkie pieczywo z sezamem i mialyscie racje jest pyszne
Esti10 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-08, 19:58   #3570
mehja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez adzia2223 Pokaż wiadomość
Ooo... jakie to płatki? Jeszcze ich nie widziałam. Kiedyś były takie pyszne literkowe właśnie o smaku białej i gorzkiej czekolady
no a teraz są w wersji walentynkowej, serduszka i kwiatuszki
mehja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości