|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1351 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Luty już mamy więc na pierwsze dziecko czekamy! Mamcie III-IV 2012
Cytat:
http://allegro.pl/cieply-koc-bobas-k...083701438.html http://allegro.pl/cieply-koc-bobas-k...108460544.html zastanawiam się nad kocykiem do wózka czy może lepiej taki zestaw http://allegro.pl/polarowy-komplet-d...099808812.html albo pościel http://allegro.pl/sliczna-posciel-do...091274328.html http://allegro.pl/sliczna-posciel-do...091274448.html nie mam nic do wózka a coś kupić muszę ![]() ---------- Dopisano o 19:07 ---------- Poprzedni post napisano o 19:06 ---------- Cytat:
nie martwie się, aż tak skoro mam jakieś te zapewnienie że jest ok tylko z ciekawości chciałabym wiedzieć więcej - wiadomo ---------- Dopisano o 19:08 ---------- Poprzedni post napisano o 19:07 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#1352 |
|
Zadomowienie
|
Jolka ja chyba zapoluje na ten żółty welurowy komplet do wózka...śliczności...
Wrzuciłam mojego spaślaczka na maila strsznie mnie ciągnie ten brzuszek od góry...
|
|
|
|
#1353 |
|
Zakorzenienie
|
nie wiem obojętnie szukam jakiś do wózka i pytam czy by się nadawał jak któraś ma od rodzyneczek
---------- Dopisano o 19:10 ---------- Poprzedni post napisano o 19:09 ---------- a mi by pasował akurat kremowy, ale tu dziewczyny odradzały pościel na wiosne/lato więc nie wiem czy jest sens. |
|
|
|
#1354 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam ten kocyk http://allegro.pl/cieply-koc-bobas-k...108460544.html
cieply mily i wzielam brazowy ![]() Flowerbomba sliczny brzuszek
Edytowane przez Cytrynka_Wawa Czas edycji: 2012-02-08 o 19:12 |
|
|
|
#1355 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1356 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1357 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mag.. przypuszczam, że nic by sie nie stało.. miałabyś ich mniej i tyle.. Ale to tylko przypuszczenie. W Polsce wykonuje się za dużo interwencji, podaje za dużo leków.. Ja mam tak samo twardnienia po kilkadziesiąt razy dziennie.. Dość hmm bolesne twardnienia. Mam je od 21 tc, nie biorę nospy, pracuję po kilkanaście godzin na dobę często.. Nie jestem na fenoterolu, nie miałam KTG, a wszystko nadal przebiega łądnie, dzidzia rośnie, kopie.. Cóż inne podejście.. Plus za dużo czasu wolnego.. Polska jest chyba jedynym krajem, w którym kobieta może całą ciażę przesiedzieć na zwolnieniu, mimo że jej nic nie jest. Ja widzę teraz po sobie.. od tygodnia mam za dużo czasu wolnego i głupie myśli.. W pracy może łatwo nie jest, ale uwierzcie mi , że się da. A głowa zajęta i ciąża szybciej mija. U mnie głównym problemem jest niemiła atomosfera i zbyt długie godziny pracy.. tu tkwił cały problem. |
|
|
|
|
#1358 |
|
Zakorzenienie
|
Jolka u rodzyneczek robilam zakupy, ale kocyk kupilam u innego sprzedajacego:
http://allegro.pl/gruby-koc-bobas-no...082403327.html Ten kocyk jest super, moge polecic
|
#1359 |
|
Zakorzenienie
|
mysle ze tak na to jeszcze mozesz zalozyc to cos co masz w gondoli taki pokrowiec jak by bylo za zimno
|
|
|
|
#1360 |
|
Zadomowienie
|
Nowaken.. łożysko miałam sprawdzone na ostatnim USG w 24 tc. Było na tylnej ścianie, czyli prawidłowo.. ono się nie przemieści..
|
|
|
|
#1361 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale pytałam o rodzyneczki bo chciałam za jednym zamachem kilka rzeczy od nich a tak jak mam kupić osobno kocyk to dodatkowe koszta wysyłki
|
|
|
|
|
#1362 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No to musisz sobie ktorys z nich wybrac
|
|
#1363 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1364 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:25 ---------- Poprzedni post napisano o 19:22 ---------- a teraz czy któraś korzystała z tego kalkulatora ? czy sprawdza się ? http://www.atlastravel.nazwa.pl/mariska/ bo nie wiem co zrobić wpisując pod biustem 85 a w biuście 100 wychodzi mi 80D a gdy wpisze pod 86 a w biuście 100 wychodzi 80C a różnica tylko 1cm !! teraz mam 80C gdzie czuję, że jest za małe i nie wiem jaki rozmiar wybrać
|
|
|
|
|
#1365 |
|
Zadomowienie
|
A ja właśnie dostałam wiadomość od koleżanki, która 3 dni temu w 34 tc trafiła do szpitala z krwawieniem z powodu jak sie okazało rozwierającej się szyjki, że dzis nad ranem urodziła. 49 cm, 2,140 kg....maluszek
|
|
|
|
#1366 |
|
Zadomowienie
|
Mag.. wszystko być może..
Ja się nie chcę kłócić. Ani nie czuję się wystarczająco kompetentna, ani nie mam przkonania.. Jak wrócę do Polski i znowu będę w ciąży, to pewnie będę szła z prądem.. czyli zwolnienie od początku, USG na każdej wizycie, ale leków niepotrzebnie sobie nie dam wcisnąć. I znowu może tak, może nie.. Ogólnie mam dziś wszystkiego dość.. Nie wiem jak wytrzymujecie w domu.. Mnie już nosi, w sumie chyba wolałabym już jutro do roboty iść.. Nawet już gotować ani jeść mi się nie chce.. Za tydzień mam iść na zajęcia ze szkoły rodzenia.. grrr nawet nie wiem gdzie one są, wiem że nie w szpitalu.. Muszę jutro podzwonić, plus muszę szefowej powiedzieć, że mnie nie będzie przez kilka godzin w robocie.. to ostatnie baaardzo niewdzięczne zadanie;/ To teraz ja Wam pomarudziłam.. życie jest do D.. auto u mechanika.. I spadam.. wrócę jak mi przejdzie. |
|
|
|
#1367 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
anagat głowa do góry
Edytowane przez Cytrynka_Wawa Czas edycji: 2012-02-08 o 19:31 |
|
|
|
|
#1368 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:32 ---------- Poprzedni post napisano o 19:32 ---------- Cytat:
a wszystko wyszło ok, dziecko zdrowe?
|
||
|
|
|
#1369 |
|
Zakorzenienie
|
wow, to nieźle... Ja miałam wizyty co 5 tygodni, ostatnio co 4 tygodnie. USG na NFZ będe miała teraz czwarte, ale w swoim zakresie robiłam jeszcze na początku ciązy (na potwierdzenie) i USG 3D.
|
|
|
|
#1370 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A gdzie teraz leżałaś? na kopernika? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#1371 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a co do siedzenia w domu - moim zdaniem pierwsze 2 tyg. były najgorsze - nie mogłam sobie znaleźć zajęcia, a potem jakoś ustawia się cykl dnia i jest lepiej |
|
|
|
|
#1372 |
|
Zakorzenienie
|
cottonpuma super ze jestes w domku juz!!! teraz czekamy na Mala
![]() mag_99 ja od 5 miesiąca siedzę w domu, najpierw szlag mnie trafiał a później sie przyzwyczaiłam
Edytowane przez Cytrynka_Wawa Czas edycji: 2012-02-08 o 19:46 |
|
|
|
#1373 |
|
Zadomowienie
|
Oprócz tego , ze cesarka to narazie nic więcej nie wiem.
A z kocyków od rodzyneczek to mi się ten z dinozaurami podoba, ale pewnie niezbyt ciepły jest.... http://allegro.pl/kocyk-bawelniany-g...088644566.html |
|
|
|
#1374 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Poprasowałam zaległe ciuszki dla Ewelinki. Teraz kończę czekoladę
|
|
#1376 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Uwazam ze komplet wyglada rewelacyjnie w wozeczku! Emigra, brzuszek rewelacja, bardzo ksztaltny! Zrobilo sie troszke goraco na forum znowu, ja powiem tak, ze mam spojrzenie jak prowadzi sie ciaze w szwecji a jak w polsce i powiem ze nie dziwie sie anagat podejscia jakie ma, Ona tam w tym systemie jest i on funkcjonuje wiec go broni, my jestesmy tutaj i wierzymy w to co nam lekarze mowia tutaj, jak bylam w szwecji to troche mi sie dziwne ich podejscie wydawalo, ale jakos urodzilam, mysle ze jesli juz naprawde cos sie dzieje to oni szybko reaguja. Akurat z wodami plodowymi meg 99 sie nei wypowiem bo nei mam pojecia czy to bys ei rozeszlo po kosciach czy bylby jakis problem ![]() A przypuszczam ze za 15-20 lat jak nie szybciej u nas bedzie tak samo jak w anglii, irlandii, szwecji!
|
|
#1377 |
|
Rozeznanie
|
też teraz wcinam - kupiłam ostatnio w Biedronie - pyszne z truskawkami i brzoskwiniami
![]() a co do tego brafitera - to ja nie jestem przekonana, według niego powinnam mieć 75B... a ja się od dawna w 75C nie mieszczę tylko jak coś to musi być D, a najlepiej to jednak 70F mi pasują... |
|
|
|
#1378 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a wszystko dobrze z nimi? Moja niunia juz jest ponoc wieksza, tzn ciezsza, ale krotsza :d 2237 gr i 44 cm ponoc ma ![]() ![]() Anagat, nie kazda kobieta dowiadujac sie ze jest w ciazy leci odrazu na zwolnienie ... nie powinno sie tak generalizowac
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
|
#1379 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() no a co do wód - konsekwencje mogą być na prawdę przerażające: Konsekwencje małowodzia najbardziej odczuje dziecko. Już podczas ciąży mała ilość płynu jest dyskomfortem i problemem w rozwoju, co rzutuje na przyszłe funkcjonowanie wielu organów. Do najczęstszych powikłań małowodzia należą: *hipotrofia płodu, czyli zahamowanie wzrostu, czego skutkiem jest niska masa urodzeniowa (wymaga to szczególnego nadzoru neonatologa); *zespół pasm owodniowych; *hipoplazja płuc – niedorozwój niektórych elementów tkanki płucnej; *wewnątrzmaciczne obumarcie płodu, najczęściej na skutek niedotlenienia; *zaburzenia czynności serca, spowodowane uciskiem na pępowinę; *wady układu moczowego, takie jak agenezja nerek czy ich wielotorbielowatość; *deformacje ciała – przede wszystkim tzw. płaska twarzoczaszka, przykurczę kolan i łokci, ustawienie dłoni na kształt szpadlowaty, końsko-szpotawa stopa (zgięcie podeszwowe stopy i przywiedzenie przodostopia) – przy czym aberracje te powstają nie na skutek samego wystąpienia małowodzia, ale długości i intensywności trwania. Edytowane przez mag_99 Czas edycji: 2012-02-08 o 20:06 |
|
|
|
|
#1380 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Swoja droga to skutki sa przerazajace! Ja dzisiaj mam skrecona sofe i przewijak, czyli cos sie dzieje Dzisiaj piore ubranka, jutro dokoncze i narazie wloze do komody a poczekam jeszcze troche z prasowaniem! I chyba pomalu bede zamawiac lozeczko tez to juz prawie wszystko bede miala poza ☠☠☠☠☠☠☠kami
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:31.

strsznie mnie ciągnie ten brzuszek od góry...

a wszystko dobrze z nimi? Moja niunia juz jest ponoc wieksza, tzn ciezsza, ale krotsza :d 2237 gr i 44 cm ponoc ma