Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! Mamusie V-VI 2012 cz. IV - Strona 15 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł V cz. naszego wątku?
Nogi mocno zaciskamy, pierwsze porody jeszcze przed nami. 0 0%
Na nasze maleństwa czekamy, póki co nogi zaciskamy. 0 0%
Jeszcze z brzuszkami pobiegamy, do porodów trochę czasu mamy. 0 0%
Pobiegamy jeszcze z brzuszkami, zanim przywitamy się z maluszkami. 2 3,39%
Wyprawkę powoli kompletujemy, w maju-czerwcu powijemy. 2 3,39%
Najpóźniej za 3 miesiące powitamy nasze brzdące. 4 6,78%
Brzuszki mocno podskakują, maluszki na świat się już szykują. 22 37,29%
Koniec już zimowych chłodów, coraz bliżej do porodów. 15 25,42%
Już zimy końcówka, teraz czeka porodówka. 6 10,17%
Wiosna juz za pasem, niedługo pierwsze spotkanie z bobasem. 8 13,56%
Głosujący: 59. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-08, 19:27   #421
Dasti80
Zakorzenienie

Dot.: Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! Mamusie V-VI 2012 c

Cytat:
Napisane przez Tacca Pokaż wiadomość
developerskie... Do wykończenia...
Liczą sobie sporo za metr...
w Warszawie??

Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie
Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych
Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym
Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy....

Dasti80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-08, 19:27   #422
agatka661
Zakorzenienie

GG do agatka661
Dot.: Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! Mamusie V-VI 2012 c

Cytat:
Napisane przez Efijy Pokaż wiadomość
kism dzięki za kciuki ja po wizycie wszystko ok mały waży już 1400 g powiedział że troszkę ponad normę
Ostatnio rozmawialiśmy o kasie z ZUS i przyszła mi ale za okres od 3 do 8.02. także chyba za te pierwsze 33 dni stycznia ZUS nie płaci, tylko na papierze tak jak wam pisałam napisali że przekazują dokumenty celem wypłaty wynagrodzenia ale za okres od 1 stycznia do 8 lutego a teraz wypłacili za 5 dni
kurde nie masz suwaczka, a ja mam pamiec jak golab- powiedz mi w ktorym jestes tyg i dniu, ze maly juz taki duzyyy )

ook psozukaslam terminu pododu na 1 stronie, masz 30 kwietnia wiec tydz przede mna )
ogolnie to chyba dzidzi bardzo duze jak na ten tytdzien

Edytowane przez agatka661
Czas edycji: 2012-02-08 o 19:32
agatka661 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-08, 19:28   #423
moniczka1302
Wtajemniczenie

hejka!

odwiedzam Was wreszcie, po calych dniach pracy jestem padnieta wiec prace sobie juz odpuszczam z roznych wzgledow, ale najwazniejszym jest ciazaca na mnie odpowiedzialnosc w pracy. Od tego wszystkiego boli mnie codziennie brzuch, dodatkowo jak sie zdenerwuje, to zaczyna twardniec i chodzę jak przykurcz... ale z drugiej strony konakt z ludzmi... ehhh
ale dla dobra dziecka i wlasnego musze odpoczywac

aha - mialam popytac o tammy tub - kolezanki byly z niego zadowolone, jak rowniez i ich dzieci, ktore bardzo lubia sie w tym wiaderku bawic jedna kolezanka stwierdizla , ze jej pociecha byla sztywna w zwyklej wanienie, a w wiaderku czula sie jak rybka w wodzie

ale jak jej powiedzialam, ze to zwykle wiadro i dosc sporo kosztuje to ofuknela mnie, ze to nie jest zwykle wiadro bo ma zaokraglony dol

w sobote jedziemy po wyprawke dla maluszka bo maz dostal wyplate :brzyda l: trzeba kupic lozeczko, wozek, fotelik no i komode...
moniczka1302 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-08, 19:30   #424
Tacca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dasti80 Pokaż wiadomość
w Warszawie??
Nie, w Lublinie.
Stary 2012-02-08, 19:32   #425
GaTTa
Raczkowanie

Hej
Ja po dzisiejszej wizycie u lekarza. Skonsultowałam to toxo powiedział że wszystko ok.
Morfologia w porządku ale z moczem gorzej mam zapalenie... I wszystko co możliwe wyszło w moczu... Dostałam antybiotyk Dostałam także globulki na infekcje.... USG nie było, słyszałam tylko bicie serduszka, więc nie wiem ile mała waży?
Jutro jadę zawieść L4 do pracy, a przy okazji zrobi pedicure, manicure troszkę muszę się odgruzować
GaTTa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-08, 19:34   #426
Dasti80
Zakorzenienie

Cytat:
Nie, w Lublinie.
Lublin taki drogi

Stary 2012-02-08, 19:36   #427
_agata
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _Maya_ Pokaż wiadomość
wcinaj się wcinaj, trzeba trochę wątek rozruszać i zrobić przerywnik między wózkami a bodziakami

właśnie się mocno zastanawiam nad tymi samymi co wzięliśmy do łazienki- odbierając glazure poprosiłam pana z magazynu o pokazanie 60x60 signum 12 i wyglądały super...więc chyba będzie bez kombinacji
http://www.nowa-gala.pl/pl/index/htm...ion:625/SIGNUM na żywo wyglądają ciut jaśniej, u nas w mieszkaniu jest super jasno bo są 2 okna na ścianie kuchenno-jadalnianej plus światło z salonu

to prawda... czerwony uwielbiam i podejrzewam że w łazience właśnie to będzie kolor przewodni, ale chyba na czerwoną kuchnię bym się nie odważyła
Wiem jak wygląda Signum
Jeśli będą na podłodze w kuchni, to bez wahania położyłabym je też na ścianach. Nie będzie takiego misz-maszu, a wszystko spójne i jednolite

Cytat:
Napisane przez aga_bre Pokaż wiadomość
Witaj sąsiadko.

Ja bym się nad tymi meblami w kuchni jeszcze zaastanowiła. Koleżanka ma wenga w kuchni i mówi, że masakra. Wszystkie plamy, palce na nich widać. Ponoć są gorsze od białych. Ja mam ściany w kuchni beżowe a meble olcha. Mi też zależalo na takiej ciepłej. domowej tradycyjnej kuchni.
Bo białe meble na wysoki połysk są cudowne w utrzymaniu w czystości. Nie wyobrażam sobie innych

Ja w poprzednim mieszkaniu miałam brązy i beże, teraz kuchnia też w beżu, i już na te beże patrzeć nie mogę. Gdzie się nie odwrócę to beże
Muszę to przełamać. U mnie będzie szaro - buro I biel z drewnem.

Cytat:
kism dzięki za kciuki ja po wizycie wszystko ok mały waży już 1400 g powiedział że troszkę ponad normę
Wieeeeeeeeeelki Termin porodu się nie zmienił?

Cytat:
developerskie... Do wykończenia...
Liczą sobie sporo za metr...
A dasz jakiegoś linka do inwestycji?

o
_agata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-08, 19:36   #428
moniczka1302
Wtajemniczenie

Cytat:
W ogóle tata postawił mnie przed dylematem... Powiedział, żeby budować dom krok po kroku, nie spieszyć się z tym... Że z małym dzieckiem będzie nam wygodniej w mieście. I rzucił temat kupienia mieszkania. Problem w tym, że ja bym chciała duże mieszkanie, takie jak mnie interesuje to prawie 600 tysięcy... (104m).
600tys za 104m MIESZKANIA?

30km ode mnie mozna kupic dom w zabudowie blizniaczej za 400tys tez ten sam metraz... ogrodzony z panem strozem wlasnie rozwazamy taka opcje ale te dojazdy... pol pensji na orlenie.... a co z bobasem? widzialoby nas wieczorami?
Stary 2012-02-08, 19:39   #429
_agata
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moniczka1302 Pokaż wiadomość
aha - mialam popytac o tammy tub - kolezanki byly z niego zadowolone, jak rowniez i ich dzieci, ktore bardzo lubia sie w tym wiaderku bawic jedna kolezanka stwierdizla , ze jej pociecha byla sztywna w zwyklej wanienie, a w wiaderku czula sie jak rybka w wodzie

ale jak jej powiedzialam, ze to zwykle wiadro i dosc sporo kosztuje to ofuknela mnie, ze to nie jest zwykle wiadro bo ma zaokraglony dol

w sobote jedziemy po wyprawke dla maluszka bo maz dostal wyplate :brzyda l: trzeba kupic lozeczko, wozek, fotelik no i komode...
Dzięki za opinię

Udanych zakupów!

Cytat:
Napisane przez GaTTa Pokaż wiadomość
Hej
Ja po dzisiejszej wizycie u lekarza. Skonsultowałam to toxo powiedział że wszystko ok.
Morfologia w porządku ale z moczem gorzej mam zapalenie... I wszystko co możliwe wyszło w moczu... Dostałam antybiotyk Dostałam także globulki na infekcje.... USG nie było, słyszałam tylko bicie serduszka, więc nie wiem ile mała waży?
Jutro jadę zawieść L4 do pracy, a przy okazji zrobi pedicure, manicure troszkę muszę się odgruzować
Najważniejsze to żebyś się nie martwiła Lekarz wie co robi. Po antybiotyku zapalenie przejdzie i dalej będziesz mogła cieszyć się zdrowiem Trzymam kciuki!

Cytat:
Lublin taki drogi
Ceny iście kieleckie

o
Stary 2012-02-08, 19:47   #430
kapukat
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kism Pokaż wiadomość
Ech, pewnie też bym tam chodziła w takim razie na Twoim miejscu...
Co to za chwilowe wytrącenie się z planu? Kiedyś pisałaś, że z ubrankami stoisz już całkiem, całkiem, a termin zamawiania wózka, łóżeczka, itp. też już sobie przyjęłaś... Będzie dobrze!

!
to nie o ubranka chodzi - tylko tak jak widzę, słyszę - dziewczyny już wózki, łóżeczka materace a ja termin mam kwiecień-2maja - i co? i mam pierdzielnik w pokoju dziecięcym, trzeba go pomalować a nawet nie mam farby, jest tam wielki śmietnik,, nie mówiąc o zamówieniu czegokolwiek - jak dużego sprzętu... teraz jeszcze problemy z wózkiem, bo miałobyć 25 euro za przewóz a teraz Pani mi wyliczyła prawie 100 euro chyba z nieba - więc stres mnie zaczyna podżerać i mam wrażenie że ani nie upiorę - bo nie będę prac do póki nie mam gotowego pokoju i mebli w które mogłabym to wszystko poskładać ani zamawiać... a jak mi jutro przyjdzie wiadomość że taki jest koszt przesyłki, to będę zaczynała poszukiwania wózka od początku....

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32159355]A ja, tak jak dzisiaj, chciałabym spędzić każdy dzień - jest 15, a ja mam ugotowany obiad (zapiekanka, więc tylko do piekarnika na podgrzanie), upieczone ciasto, zrobione zakupy, teraz tylko prysznic i czekam na mamę, żeby jej pokazać wszystko, co mam dla dziecka i o dziecku [/QUOTE]

nie ma to jak pochwalić się komuś tym co się zakupiło, szczególnie mamie... szkoda że z moją nie mogę tak posiedzieć

Cytat:
Napisane przez 8ewus8 Pokaż wiadomość
Ja bym za to zjadła szarlotkę, ale taką mojej babci, bo moja mama to jakąś dziwną robi. Jutro jadę do babci to zapytam jak ją się robi, bo o przepisie to nawet nie marzę, bo babcia to wszystko "na oko".
ooo to dokładnie jak moja - też wszystko było na oko - więc żadnego przepisu nie można było od niej wziąć bo jak się zapytałaś ile to na oko - sama zobaczysz jak dojdziesz do wprawy

Cytat:
W ogóle tata postawił mnie przed dylematem... Powiedział, żeby budować dom krok po kroku, nie spieszyć się z tym... Że z małym dzieckiem będzie nam wygodniej w mieście. I rzucił temat kupienia mieszkania. Problem w tym, że ja bym chciała duże mieszkanie, takie jak mnie interesuje to prawie 600 tysięcy... (104m). Tata sugeruje kupienie mieszkanka około 65m, nowego developerskiego... Takiego jak on kupił. Nie wiem co myśleć. Mąż pewnie mi przytaknie i nic nie wniesie do rozmowy. Mam zagwozdkę. Naszego mieszkanka byśmy oczywiście nie sprzedawali, tylko wynajęli - centrum miasta, blisko na 3 uniwersytety... Sama już nie wiem.

nie wiem może dlatego że ja jestem wiejską dziewczyną obstawiałabym za nie kupowaniem następnego mieszkania, tylko spokojnym budowaniem się, dopóki dziecko nie jest duże nie potrzeba aż tyle miejsca - u mnie moja mama i tata dojeżdzali przez całe nasze życie do pracy po 1.5h jeszcze do tego z czekaniem na pociągi, bo autem wtedy do Warszawy nie opłacało się jeździć - nikt nie ucierpiał. Zatem ja jestem stanowczo za domem a nie za drugim mieszkaniem tym bardziej że chyba kupując mieszanie musicie wziąć kredyt - na dom też pewnie? Warto się nad tym trzy razy zastanowić

Cytat:
Ostatnio rozmawialiśmy o kasie z ZUS i przyszła mi ale za okres od 3 do 8.02. także chyba za te pierwsze 33 dni stycznia ZUS nie płaci, tylko na papierze tak jak wam pisałam napisali że przekazują dokumenty celem wypłaty wynagrodzenia ale za okres od 1 stycznia do 8 lutego a teraz wypłacili za 5 dni
Gratulacje p toż to duże dziecko - kiedy rodzisz?
kapukat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-08, 19:51   #431
SzmaragdowyKotek
Wtajemniczenie

Cytat:
Byłam na zakupach w markecie, to podeszłam na dział dziecięcy
Oglądałam ubranka sobie ubranka... i popatrzyłam jeszcze na butelki TT, fajne one są, takie grubaski, łatwo je będzie umyć, ale z drugiej strony... Jak takie starsze niemowlę chce sobie już potrzymać samo butelkę, to taką grubą będzie mu trudniej, a nie znalazłam (szukałam na allegro) jakichś uchwytów do dokupienia. Także jedna przewaga Aventu to to, że można dokupić takie uchwyty - http://allegro.pl/uchwyty-uchwyt-uszy-avent-3-kolory-2szt-lux-k-ow-i2081807135.html i one do każdej jednej butli czy niekapka potem pasują, jesli nasze dziecko będzie lubiło tak sobie trzymać. Co prawda w niektórych TT też są takie uchwyty, ale nie wiem, czy da się je przekładać do wszystkich niekapków potem... Ale to taki szczegół

Wiesz, butelki TT też mają takie same dokładane uszy, jak miałyśmy w Avencie. Widziałam w hurtowni, gdzie robię zakupy. Potem, już po butelkach, miałam niekapka takiego fajnego, ortodontycznego, który miał zupełnie inny ustnik niż te normalne, niezbyt zalecane niekapki i też funkcjonuje na zupełnie innej zasadzie niż zwykłe niekapki - wymuszał takie fizjologiczne ułożenie warg i specjalny sposób picia, a nie że siedział tylko twardo dziecku pomiędzy zębami jak zwykły niekapek. Nie pamiętam teraz z jakiej był firmy, chyba też własnie TT! - muszę go wyciągnąć, bo mam schowany, on jest tak skonstruowany, że może być jako niekapek i potem zwykły kubek, więc został. W każdym razie te wszystkie rzeczy z TT bardzo mi się podobają, niesamowicie przemyślane a dziecko i tak w sumie trzyma butelkę/kubeczek na początku w obu łapkach, więc ten centymetr więcej na grubości nie sądzę, zeby robił różnicę, zwłaszcza jak i tak będą dokupione "uszy" do trzymania.
SzmaragdowyKotek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-08, 19:51   #432
Dasti80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _agata Pokaż wiadomość
Ceny iście kieleckie
Szczecin też do tanich nie należy, ale w kryzysie można się targować nawet z deweloperami, zresztą sami z cen trochę zjechali, 2 lata temu nowego mieszkania poniżej 5tyś za metr się nie kupiło, my płaciliśmy 4.800 za m i wytargowaliśmy garaż i komórkę gratis

Stary 2012-02-08, 19:52   #433
libretka
Raczkowanie

jestem po wizycie, z małą wszystko ok, waży ok 900 gr, wszystkie wymiary odpowiadają 39 tyg. ciąży. Usłyszałam od gina, że mała ma długie nogi i zadarty nosek.
Bałam się że usłyszę, że mam cukrzycę ciążową, ale lekarz powiedział, że mój wynik glukozy mieści się w normie, mam trochę z cukrem i węglowodanami przystopować i wszystko będzie ok.

Na moje problemy z hemoroidami dostałam czopki - posterisan H i mam sobie je wciskać , mam nadzieje że trochę je podleczę.

Na następnej wizycie (za miesiąc) będę miała pobierane próbki na paciorkowca.

Opowiedziałam swojemu gin. o wszystkich dolegliwościach, powiedział że to wszystko związane z ciążą i dolegliwości są normalne. Pocieszył mnie że najgorzej będzie w 36 tc, bo wtedy macica jest bardzo wysoko, już się boję!!!

No to było by na tyle
libretka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-08, 19:52   #434
moniczka1302
Wtajemniczenie

Cytat:
Dzięki za opinię
wracajac do Tummy Tub - powiedziala, ze to nie jest dla noworodkow, tylko dla nieco wiekszych dzieci, ktore sa juz w stanie utrzymac glowke
czyli i tak poczatkowo zostaje zwykla wanienka

ja na 99% kupuje zwykla wanienke, ale nurtuje mnie kwestia wkladu - czy kupic taki stelaz z frotte czy gabke czy plastik :conf used:
moja znajoma mialam ten stelaz frotte i bardzo mi sie to podobalo bo dzidzius sobie wygodnie lezal
Stary 2012-02-08, 19:56   #435
Dasti80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kapukat Pokaż wiadomość
to nie o ubranka chodzi - tylko tak jak widzę, słyszę - dziewczyny już wózki, łóżeczka materace a ja termin mam kwiecień-2maja - i co? i mam pierdzielnik w pokoju dziecięcym, trzeba go pomalować a nawet nie mam farby, jest tam wielki śmietnik,, nie mówiąc o zamówieniu czegokolwiek - jak dużego sprzętu... teraz jeszcze problemy z wózkiem, bo miałobyć 25 euro za przewóz a teraz Pani mi wyliczyła prawie 100 euro chyba z nieba - więc stres mnie zaczyna podżerać i mam wrażenie że ani nie upiorę - bo nie będę prac do póki nie mam gotowego pokoju i mebli w które mogłabym to wszystko poskładać ani zamawiać... a jak mi jutro przyjdzie wiadomość że taki jest koszt przesyłki, to będę zaczynała poszukiwania wózka od początku....
100e to rzeczywiście dużo, oby się okazało że ta pierwsza cena za przesyłkę będzie aktualna

Stary 2012-02-08, 19:58   #436
moniczka1302
Wtajemniczenie

Cytat:
Szczecin też do tanich nie należy, ale w kryzysie można się targować nawet z deweloperami, zresztą sami z cen trochę zjechali, 2 lata temu nowego mieszkania poniżej 5tyś za metr się nie kupiło, my płaciliśmy 4.800 za m i wytargowaliśmy garaż i komórkę gratis
dla mnie takie ceny to jakis koszmar. No niestety gorka cenowa juz minela, wyz sie konczy i wkraczaja nize demograficzne (warto podejrzec statystyki) , wiec jest duza szansa, ze bedzie duzo taniej.
U nas tez ceny 4-5 lat temu kosmos 7tys a teraz na tym samym osiedlu po 4,5 i dalej jest problem z chetnymi - nawet bannery - "my juz tu mieszkamy" nie daje rady.

wogole denerwujace jest to, z eprzy zakupie mieszkania od dewelopera obowiazkowo musisz dokupic komorke lokatorska lub garaz, dla mnie jest to smiech na sali i w umowie jest klauzula abuzywna!

Edytowane przez moniczka1302
Czas edycji: 2012-02-08 o 20:01
Stary 2012-02-08, 19:58   #437
_agata
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez libretka Pokaż wiadomość
jestem po wizycie, z małą wszystko ok, waży ok 900 gr, wszystkie wymiary odpowiadają 39 tyg. ciąży. Usłyszałam od gina, że mała ma długie nogi i zadarty nosek.
Bałam się że usłyszę, że mam cukrzycę ciążową, ale lekarz powiedział, że mój wynik glukozy mieści się w normie, mam trochę z cukrem i węglowodanami przystopować i wszystko będzie ok.

Na moje problemy z hemoroidami dostałam czopki - posterisan H i mam sobie je wciskać , mam nadzieje że trochę je podleczę.

Opowiedziałam swojemu gin. o wszystkich dolegliwościach, powiedział że to wszystko związane z ciążą i dolegliwości są normalne. Pocieszył mnie że najgorzej będzie w 36 tc, bo wtedy macica jest bardzo wysoko, już się boję!!!

No to było by na tyle
Na pewno 39. tygodniowi?

Cytat:
wracajac do Tummy Tub - powiedziala, ze to nie jest dla noworodkow, tylko dla nieco wiekszych dzieci, ktore sa juz w stanie utrzymac glowke
czyli i tak poczatkowo zostaje zwykla wanienka

ja na 99% kupuje zwykla wanienke, ale nurtuje mnie kwestia wkladu - czy kupic taki stelaz z frotte czy gabke czy plastik :conf used:
moja znajoma mialam ten stelaz frotte i bardzo mi sie to podobalo bo dzidzius sobie wygodnie lezal
Wszystko tylko nie gąbkę. Gąbka jest porowata i wszystko co się tam dostanie, już zostaje. A wyprać tego nie można.
Jeśli musisz, to frotte będzie dobre, pod warunkiem, że będziesz prała regularnie. Bo nieprane to siedlisko wszelkiego rodzaju bakterii.

o
Stary 2012-02-08, 19:59   #438
Dasti80
Zakorzenienie

Cytat:

No to było by na tyle
Super
Ale dzisiaj dużo wizyt było

Stary 2012-02-08, 19:59   #439
moniczka1302
Wtajemniczenie

Cytat:
39? a nie 29?
Stary 2012-02-08, 20:00   #440
Tacca
Zakorzenienie

Cytat:
Lublin taki drogi
No... A zarobki mamy najniższe w Polsce...
Cytat:
600tys za 104m MIESZKANIA?

30km ode mnie mozna kupic dom w zabudowie blizniaczej za 400tys tez ten sam metraz... ogrodzony z panem strozem wlasnie rozwazamy taka opcje ale te dojazdy... pol pensji na orlenie.... a co z bobasem? widzialoby nas wieczorami?
Za 500 tysięcy można kupić i u nas szeregowiec z działeczką... Już głupia jestem od tego. W tym mieszkaniu o tyle dobrze, że w tym samym bloku, co rodzice sobie mieszkanie kupili. Tylko 2 piętra nad nimi. Mam chorą mamę, do której czasem muszę jeździć... I to jest kilka ulic dalej od naszego starego domciu, można by mieć oko na wszystko. Fakt jest, że ten developer używa świetnych materiałów, wszystko jest elegancko dopracowane, doskonałe okna wstawione. Rewelka jeśli o to chodzi mam porównanie z mieszkaniem koleżanki, tam to tragedia, tynki kładli chyba po pijaku...
Cytat:

nie wiem może dlatego że ja jestem wiejską dziewczyną obstawiałabym za nie kupowaniem następnego mieszkania, tylko spokojnym budowaniem się, dopóki dziecko nie jest duże nie potrzeba aż tyle miejsca - u mnie moja mama i tata dojeżdzali przez całe nasze życie do pracy po 1.5h jeszcze do tego z czekaniem na pociągi, bo autem wtedy do Warszawy nie opłacało się jeździć - nikt nie ucierpiał. Zatem ja jestem stanowczo za domem a nie za drugim mieszkaniem tym bardziej że chyba kupując mieszanie musicie wziąć kredyt - na dom też pewnie? Warto się nad tym trzy razy zastanowić
Kredytu góra 100 tysięcy jeśli chodzi o samo mieszkanie, 200 tys. jeśli jednocześnie będziemy budować dom. Kurcze, ale ja nie lubię kredytów... Ale nawet jeśli trzeba byłoby jechać z dzieckiem do szpitala to tu mamy DSK i męża brata pod ręką... A ze wsi? Hm... Ja wolałabym na wsi, w ciszy, spokoju... Czuję, że mi już głowa urosła do rozmiaru baniaka od tych rozmyślań... Jeśli zdecydowalibyśmy się na małe mieszkanie, tj. te 65 m... Spokojnie można byłoby się budować... Tylko... Wolałabym większe mieszkanie.
Chyba skończę rozmyślania na dziś, bo nic nie wymyślę.
Stary 2012-02-08, 20:02   #441
libretka
Raczkowanie

[QUOTE=_agata;32167877]Na pewno 39. tygodniowi?

ło matko za tydzień rodzę
oczywiście chodziło mi o 29 tc
Stary 2012-02-08, 20:03   #442
Dasti80
Zakorzenienie

Cytat:
dla mnie takie ceny to jakis koszmar. No niestety gorka cenowa juz minela, wyz sie konczy i wkraczaja nize demograficzne (warto podejrzec statystyki) , wiec jest duza szansa, ze bedzie duzo taniej.
U nas tez ceny 4-5 lat temu kosmos 7tys a teraz na tym samym osiedlu po 4,5 i dalej jest problem z chetnymi - nawet bannery - "my juz tu mieszkamy" nie daje rady
Dla mnie to też był koszmar, jak się przeprowadziliśmy ze Śląska gdzie było 3tyś za metr to myślałam że nigdy swojego się nie doczekamy a o deweloperskim to nawet nie śmiałam marzyć. Skorzystaliśmy z RNS więc przez 8 lat państwo dopłaca nam do kredytu

Stary 2012-02-08, 20:04   #443
śliweńka
Zakorzenienie

Cytat:
już ci kasa z zusu przyszła?

Cytat:
Na pewno 39. tygodniowi?

Wszystko tylko nie gąbkę. Gąbka jest porowata i wszystko co się tam dostanie, już zostaje. A wyprać tego nie można.
Jeśli musisz, to frotte będzie dobre, pod warunkiem, że będziesz prała regularnie. Bo nieprane to siedlisko wszelkiego rodzaju bakterii.
chyba jej się pomyliło

też się zgadzam gąbka to same bakterie do tego nie zdąży wyschnąć między kąpielami

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
06.02.2019 Kropek http://fajnamama.pl/suwaczki/kw05lel.png
śliweńka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-08, 20:11   #444
Alfahelisa
Zakorzenienie

Cytat:

W ogóle tata postawił mnie przed dylematem... Powiedział, żeby budować dom krok po kroku, nie spieszyć się z tym... Że z małym dzieckiem będzie nam wygodniej w mieście. I rzucił temat kupienia mieszkania. Problem w tym, że ja bym chciała duże mieszkanie, takie jak mnie interesuje to prawie 600 tysięcy... (104m). Tata sugeruje kupienie mieszkanka około 65m, nowego developerskiego... Takiego jak on kupił. Nie wiem co myśleć. Mąż pewnie mi przytaknie i nic nie wniesie do rozmowy. Mam zagwozdkę. Naszego mieszkanka byśmy oczywiście nie sprzedawali, tylko wynajęli - centrum miasta, blisko na 3 uniwersytety... Sama już nie wiem.
no budowa domu zwłaszcza poza miastem lub w mniejszym wiąże się z wieloma wyrzeczeniami, jeszcze zależy jak blisko mielibyście podstawowe "dobra" typu sklep, przychodnia, żłobek czy przedszkole no i pracę. Ja się wychowałam na wtedy nowym osiedlu domków 7km od miasta i nie wspominam dobrze ciągłych dojazdów wszędzie wszystko ma swoje plusy, ale z małym dzieckiem inaczej się pewne odległości postrzega
Ja tam wiem, że w domu mieszkać nie chcę z paru względów poza dojazdami
A za parę lat myślimy właśnie może zmienić nasze 42m na większe a to wynająć, póki co mieszkamy dopiero 2 rok, generalny remont (w tym elektryka, okna, drzwi, ściany, podłogi) przeszliśmy a na Castoramę i słowo remont reaguję alergicznie

---------- Dopisano o 20:11 ---------- Poprzedni post napisano o 20:06 ----------

Cytat:

hehe widzisz, jam też w domu z dojazdami wychowana, a zupełnie inne zdanie mam i w domu mieszkać nie chcę. Wiem z czym to się wiąże i może dlatego nie chcę.
Na szczęście tu się ze swoim tż zgadzamy więc nie ma problemu
Bezpowrotnie elipsa ma"
Aniołek 7t4d [*] 25.05.2011 i nic już nie będzie takie samo
Wiktor 13.07.2012 kochany szczęściarz urodzony 13ego w piątek
Gloria- 07.06.2015 - nasza księżniczka
Alfahelisa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-08, 20:15   #445
Tacca
Zakorzenienie

[QUOTE=libretka;32168027]
Cytat:
Na pewno 39. tygodniowi?

ło matko za tydzień rodzę
oczywiście chodziło mi o 29 tc
Heh... To jeszcze troszkę...
Cytat:
Dla mnie to też był koszmar, jak się przeprowadziliśmy ze Śląska gdzie było 3tyś za metr to myślałam że nigdy swojego się nie doczekamy a o deweloperskim to nawet nie śmiałam marzyć. Skorzystaliśmy z RNS więc przez 8 lat państwo dopłaca nam do kredytu
I słusznie, że dopłaca, mogłoby więcej.
Nasze mieszkanko jest po rodzicach męża. Mąż nie chce go sprzedawać. Tym bardziej, że wynajm jest bardzo opłacalny w naszej dzielnicy...

Cytat:
Napisane przez Alfahelisa Pokaż wiadomość
no budowa domu zwłaszcza poza miastem lub w mniejszym wiąże się z wieloma wyrzeczeniami, jeszcze zależy jak blisko mielibyście podstawowe "dobra" typu sklep, przychodnia, żłobek czy przedszkole no i pracę. Ja się wychowałam na wtedy nowym osiedlu domków 7km od miasta i nie wspominam dobrze ciągłych dojazdów wszędzie wszystko ma swoje plusy, ale z małym dzieckiem inaczej się pewne odległości postrzega
Ja tam wiem, że w domu mieszkać nie chcę z paru względów poza dojazdami
A za parę lat myślimy właśnie może zmienić nasze 42m na większe a to wynająć, póki co mieszkamy dopiero 2 rok, generalny remont (w tym elektryka, okna, drzwi, ściany, podłogi) przeszliśmy a na Castoramę i słowo remont reaguję alergicznie
No właśnie - ta odległość... Nic to. Pomyślę o tym jutro.
Stary 2012-02-08, 20:20   #446
aaaggusia
Rozeznanie

ufff niedawno dotarłam do domu... po całym dniu. z małym wszystko ok, chociaż nie jest już taki mały bo waży 1kg ze mną też wszytsko ok, także te bóle pachwin to chyba od ciężaru hehe
jestem zadowolona bo udało mi się pokupić trochę rzeczy, pooglądać łóżeczka i pościele więc już mniej wiecej wiem co chce
dzisiaj sporo wizyt widze bylo, ale super ze wszystkie pozytywnie

mamusia najszczęśliwsza na świecie
14.05.2012 Mikołaj
aaaggusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-08, 20:22   #447
Tacca
Zakorzenienie

Agusia gratki!
Ja już zmykam, zmęczona jestem straszliwie... Pa!
Stary 2012-02-08, 20:27   #448
libretka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez aaaggusia Pokaż wiadomość
ufff niedawno dotarłam do domu... po całym dniu. z małym wszystko ok, chociaż nie jest już taki mały bo waży 1kg ze mną też wszytsko ok, także te bóle pachwin to chyba od ciężaru hehe
jestem zadowolona bo udało mi się pokupić trochę rzeczy, pooglądać łóżeczka i pościele więc już mniej wiecej wiem co chce
1kg to w którym jesteś tygodniu ???
Stary 2012-02-08, 20:27   #449
Efijy
Rozeznanie

Cytat:
Ale duży Twój maluch rośnie jak na drożdżach
No czas leci i dzidziuś też rośnie lekarz powiedział że to normalnie że w różnym okresach dzidziuś może różnie przybrać na wadze może też okazać się ze później mniej przybierze.

Cytat:
Super, że wszystko dobrze! To z wagą Twój mały chyba przoduje póki co Żeby tylko do porodu nie chcial jakiejś rekordowej wagi osiągnąć
ZUSu nie ogarniam, na szczęście mi pracodawca będzie wypłacać zasiłek...
Termin porodu też mam na początku z tego co pamiętam to śliweńka jest przede mna
kapukat
Gratulacje p toż to duże dziecko - kiedy rodzisz?
termni mam na 30 kwietnia i gin. powiedział już wcześniej że bedziemy się trzymać tej daty

_agata
Wieeeeeeeeeelki Termin porodu się nie zmienił?
Nie kiedyś raz myślał ze na 2.05. ale potem już mówił że tak jak z wyliczeń a nie usg

agatka661
ook psozukaslam terminu pododu na 1 stronie, masz 30 kwietnia wiec tydz przede mna )
ogolnie to chyba dzidzi bardzo duze jak na ten tytdzien

Z tego co pamiętam to mówił ze norma chyba do 1360g ale róznie jest i trzeba zawsze liczyć granice błędu najważniejsze że jest zdrowy. Dziś był cały dzień bardzo aktywny strasznie kopał ogólnie to tylko wieczorem jest aktywny bardziej a i na usg też tupał nóżkami. Mąż się smieje ze może myślał ze to już czas na wyjście główką do dołu już jest gotowy hehe
Efijy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-08, 20:32   #450
Dasti80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aaaggusia Pokaż wiadomość
super

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości