|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł V cz. naszego wątku? | |||
| Nogi mocno zaciskamy, pierwsze porody jeszcze przed nami. |
|
0 | 0% |
| Na nasze maleństwa czekamy, póki co nogi zaciskamy. |
|
0 | 0% |
| Jeszcze z brzuszkami pobiegamy, do porodów trochę czasu mamy. |
|
0 | 0% |
| Pobiegamy jeszcze z brzuszkami, zanim przywitamy się z maluszkami. |
|
2 | 3,39% |
| Wyprawkę powoli kompletujemy, w maju-czerwcu powijemy. |
|
2 | 3,39% |
| Najpóźniej za 3 miesiące powitamy nasze brzdące. |
|
4 | 6,78% |
| Brzuszki mocno podskakują, maluszki na świat się już szykują. |
|
22 | 37,29% |
| Koniec już zimowych chłodów, coraz bliżej do porodów. |
|
15 | 25,42% |
| Już zimy końcówka, teraz czeka porodówka. |
|
6 | 10,17% |
| Wiosna juz za pasem, niedługo pierwsze spotkanie z bobasem. |
|
8 | 13,56% |
| Głosujący: 59. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#421 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! Mamusie V-VI 2012 c
w Warszawie??
Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... |
|
|
|
#422 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! Mamusie V-VI 2012 c
Cytat:
)![]() ook psozukaslam terminu pododu na 1 stronie, masz 30 kwietnia wiec tydz przede mna )ogolnie to chyba dzidzi bardzo duze jak na ten tytdzien
http://www.suwaczki.com/tickers/n59yx1hp79isyitx.png" Leos http://www.suwaczki.com/tickers/ckaiebkmv17sjqus.png Fosolka Edytowane przez agatka661 Czas edycji: 2012-02-08 o 19:32 |
|
|
|
|
#423 |
|
Wtajemniczenie
|
hejka!
odwiedzam Was wreszcie, po calych dniach pracy jestem padnieta wiec prace sobie juz odpuszczam z roznych wzgledow, ale najwazniejszym jest ciazaca na mnie odpowiedzialnosc w pracy. Od tego wszystkiego boli mnie codziennie brzuch, dodatkowo jak sie zdenerwuje, to zaczyna twardniec i chodzę jak przykurcz... ale z drugiej strony konakt z ludzmi... ehhhale dla dobra dziecka i wlasnego musze odpoczywac aha - mialam popytac o tammy tub - kolezanki byly z niego zadowolone, jak rowniez i ich dzieci, ktore bardzo lubia sie w tym wiaderku bawic jedna kolezanka stwierdizla , ze jej pociecha byla sztywna w zwyklej wanienie, a w wiaderku czula sie jak rybka w wodzie ![]() ale jak jej powiedzialam, ze to zwykle wiadro i dosc sporo kosztuje to ofuknela mnie, ze to nie jest zwykle wiadro bo ma zaokraglony dol ![]() w sobote jedziemy po wyprawke dla maluszka bo maz dostal wyplate ![]() :brzyda l: trzeba kupic lozeczko, wozek, fotelik no i komode...
|
|
|
|
#424 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#425 |
|
Raczkowanie
|
Hej
![]() Ja po dzisiejszej wizycie u lekarza. Skonsultowałam to toxo powiedział że wszystko ok. Morfologia w porządku ale z moczem gorzej mam zapalenie... I wszystko co możliwe wyszło w moczu... Dostałam antybiotyk ![]() Dostałam także globulki na infekcje.... USG nie było, słyszałam tylko bicie serduszka, więc nie wiem ile mała waży?Jutro jadę zawieść L4 do pracy, a przy okazji zrobi pedicure, manicure troszkę muszę się odgruzować
|
|
|
|
#426 |
|
Zakorzenienie
|
Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... |
|
|
|
#427 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli będą na podłodze w kuchni, to bez wahania położyłabym je też na ścianach. Nie będzie takiego misz-maszu, a wszystko spójne i jednolite ![]() Cytat:
![]() Ja w poprzednim mieszkaniu miałam brązy i beże, teraz kuchnia też w beżu, i już na te beże patrzeć nie mogę. Gdzie się nie odwrócę to beże Muszę to przełamać. U mnie będzie szaro - buro I biel z drewnem.Cytat:
Termin porodu się nie zmienił?A dasz jakiegoś linka do inwestycji?
|
|
|
#428 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
30km ode mnie mozna kupic dom w zabudowie blizniaczej za 400tys tez ten sam metraz... ogrodzony z panem strozem wlasnie rozwazamy taka opcje ale te dojazdy... pol pensji na orlenie.... a co z bobasem? widzialoby nas wieczorami?
|
|
|
|
|
#429 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Udanych zakupów! Cytat:
Lekarz wie co robi. Po antybiotyku zapalenie przejdzie i dalej będziesz mogła cieszyć się zdrowiem Trzymam kciuki!Ceny iście kieleckie
|
|
|
#430 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32159355]A ja, tak jak dzisiaj, chciałabym spędzić każdy dzień - jest 15, a ja mam ugotowany obiad (zapiekanka, więc tylko do piekarnika na podgrzanie), upieczone ciasto, zrobione zakupy, teraz tylko prysznic i czekam na mamę, żeby jej pokazać wszystko, co mam dla dziecka i o dziecku [/QUOTE]nie ma to jak pochwalić się komuś tym co się zakupiło, szczególnie mamie... szkoda że z moją nie mogę tak posiedzieć Cytat:
bo jak się zapytałaś ile to na oko - sama zobaczysz jak dojdziesz do wprawy![]() Cytat:
nie wiem może dlatego że ja jestem wiejską dziewczyną obstawiałabym za nie kupowaniem następnego mieszkania, tylko spokojnym budowaniem się, dopóki dziecko nie jest duże nie potrzeba aż tyle miejsca - u mnie moja mama i tata dojeżdzali przez całe nasze życie do pracy po 1.5h jeszcze do tego z czekaniem na pociągi, bo autem wtedy do Warszawy nie opłacało się jeździć - nikt nie ucierpiał. Zatem ja jestem stanowczo za domem a nie za drugim mieszkaniem tym bardziej że chyba kupując mieszanie musicie wziąć kredyt - na dom też pewnie? Warto się nad tym trzy razy zastanowić Cytat:
|
||||
|
|
|
#431 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wiesz, butelki TT też mają takie same dokładane uszy, jak miałyśmy w Avencie. Widziałam w hurtowni, gdzie robię zakupy. Potem, już po butelkach, miałam niekapka takiego fajnego, ortodontycznego, który miał zupełnie inny ustnik niż te normalne, niezbyt zalecane niekapki i też funkcjonuje na zupełnie innej zasadzie niż zwykłe niekapki - wymuszał takie fizjologiczne ułożenie warg i specjalny sposób picia, a nie że siedział tylko twardo dziecku pomiędzy zębami jak zwykły niekapek. Nie pamiętam teraz z jakiej był firmy, chyba też własnie TT! - muszę go wyciągnąć, bo mam schowany, on jest tak skonstruowany, że może być jako niekapek i potem zwykły kubek, więc został. W każdym razie te wszystkie rzeczy z TT bardzo mi się podobają, niesamowicie przemyślane |
|
|
|
|
#432 |
|
Zakorzenienie
|
Szczecin też do tanich nie należy, ale w kryzysie można się targować nawet z deweloperami, zresztą sami z cen trochę zjechali, 2 lata temu nowego mieszkania poniżej 5tyś za metr się nie kupiło, my płaciliśmy 4.800 za m i wytargowaliśmy garaż i komórkę gratis
|
|
|
#433 |
|
Raczkowanie
|
jestem po wizycie, z małą wszystko ok, waży ok 900 gr, wszystkie wymiary odpowiadają 39 tyg. ciąży. Usłyszałam od gina, że mała ma długie nogi i zadarty nosek.
Bałam się że usłyszę, że mam cukrzycę ciążową, ale lekarz powiedział, że mój wynik glukozy mieści się w normie, mam trochę z cukrem i węglowodanami przystopować i wszystko będzie ok. Na moje problemy z hemoroidami dostałam czopki - posterisan H i mam sobie je wciskać , mam nadzieje że trochę je podleczę.Na następnej wizycie (za miesiąc) będę miała pobierane próbki na paciorkowca. Opowiedziałam swojemu gin. o wszystkich dolegliwościach, powiedział że to wszystko związane z ciążą i dolegliwości są normalne. Pocieszył mnie że najgorzej będzie w 36 tc, bo wtedy macica jest bardzo wysoko, już się boję!!! No to było by na tyle
|
|
|
|
#434 |
|
Wtajemniczenie
|
wracajac do Tummy Tub - powiedziala, ze to nie jest dla noworodkow, tylko dla nieco wiekszych dzieci, ktore sa juz w stanie utrzymac glowke
czyli i tak poczatkowo zostaje zwykla wanienka ja na 99% kupuje zwykla wanienke, ale nurtuje mnie kwestia wkladu - czy kupic taki stelaz z frotte czy gabke czy plastik ![]() :conf used:moja znajoma mialam ten stelaz frotte i bardzo mi sie to podobalo bo dzidzius sobie wygodnie lezal |
|
|
|
#435 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#436 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dla mnie takie ceny to jakis koszmar. No niestety gorka cenowa juz minela, wyz sie konczy i wkraczaja nize demograficzne (warto podejrzec statystyki) , wiec jest duza szansa, ze bedzie duzo taniej. U nas tez ceny 4-5 lat temu kosmos 7tys a teraz na tym samym osiedlu po 4,5 i dalej jest problem z chetnymi - nawet bannery - "my juz tu mieszkamy" nie daje rady. wogole denerwujace jest to, z eprzy zakupie mieszkania od dewelopera obowiazkowo musisz dokupic komorke lokatorska lub garaz, dla mnie jest to smiech na sali i w umowie jest klauzula abuzywna! Edytowane przez moniczka1302 Czas edycji: 2012-02-08 o 20:01 |
|
|
|
|
#437 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Jeśli musisz, to frotte będzie dobre, pod warunkiem, że będziesz prała regularnie. Bo nieprane to siedlisko wszelkiego rodzaju bakterii.
|
|
|
#438 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale dzisiaj dużo wizyt było
|
|
|
|
#439 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#440 | ||
|
Zakorzenienie
|
No... A zarobki mamy najniższe w Polsce...
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Chyba skończę rozmyślania na dziś, bo nic nie wymyślę. |
||
|
|
|
#441 |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=_agata;32167877]Na pewno 39. tygodniowi?
![]() ło matko za tydzień rodzę oczywiście chodziło mi o 29 tc |
|
|
|
#442 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#443 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
też się zgadzam gąbka to same bakterie do tego nie zdąży wyschnąć między kąpielami
|
|
#444 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja tam wiem, że w domu mieszkać nie chcę z paru względów poza dojazdami ![]() A za parę lat myślimy właśnie może zmienić nasze 42m na większe a to wynająć, póki co mieszkamy dopiero 2 rok, generalny remont (w tym elektryka, okna, drzwi, ściany, podłogi) przeszliśmy a na Castoramę i słowo remont reaguję alergicznie ![]() ---------- Dopisano o 20:11 ---------- Poprzedni post napisano o 20:06 ---------- Cytat:
Na szczęście tu się ze swoim tż zgadzamy więc nie ma problemu
|
|
#445 | |||
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=libretka;32168027]
Cytat:
![]() Cytat:
Nasze mieszkanko jest po rodzicach męża. Mąż nie chce go sprzedawać. Tym bardziej, że wynajm jest bardzo opłacalny w naszej dzielnicy... Cytat:
|
|||
|
|
|
#446 |
|
Rozeznanie
|
ufff niedawno dotarłam do domu... po całym dniu. z małym wszystko ok, chociaż nie jest już taki mały bo waży 1kg
jestem zadowolona bo udało mi się pokupić trochę rzeczy, pooglądać łóżeczka i pościele więc już mniej wiecej wiem co chce ![]() dzisiaj sporo wizyt widze bylo, ale super ze wszystkie pozytywnie
|
#447 |
|
Zakorzenienie
|
Agusia gratki!
Ja już zmykam, zmęczona jestem straszliwie... Pa! |
|
|
|
#448 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#449 | |
|
Rozeznanie
|
No czas leci i dzidziuś też rośnie lekarz powiedział że to normalnie że w różnym okresach dzidziuś może różnie przybrać na wadze może też okazać się ze później mniej przybierze.
Cytat:
kapukat Gratulacje p toż to duże dziecko - kiedy rodzisz? termni mam na 30 kwietnia i gin. powiedział już wcześniej że bedziemy się trzymać tej daty _agata Wieeeeeeeeeelki Termin porodu się nie zmienił? Nie kiedyś raz myślał ze na 2.05. ale potem już mówił że tak jak z wyliczeń a nie usg agatka661 ook psozukaslam terminu pododu na 1 stronie, masz 30 kwietnia wiec tydz przede mna ) ogolnie to chyba dzidzi bardzo duze jak na ten tytdzien Z tego co pamiętam to mówił ze norma chyba do 1360g ale róznie jest i trzeba zawsze liczyć granice błędu najważniejsze że jest zdrowy. Dziś był cały dzień bardzo aktywny strasznie kopał ogólnie to tylko wieczorem jest aktywny bardziej a i na usg też tupał nóżkami. Mąż się smieje ze może myślał ze to już czas na wyjście główką do dołu już jest gotowy hehe
|
|
|
|
|
#450 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:38.

w Warszawie??

z roznych wzgledow, ale najwazniejszym jest ciazaca na mnie odpowiedzialnosc w pracy. Od tego wszystkiego boli mnie codziennie brzuch, dodatkowo jak sie zdenerwuje, to zaczyna twardniec i chodzę jak przykurcz...
ale z drugiej strony konakt z ludzmi... ehhh

rośnie jak na drożdżach