|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1381 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Luty już mamy więc na pierwsze dziecko czekamy! Mamcie III-IV 2012
Cytat:
) i obfite upławy (to też nie umnie) ale, że generalnie to tylko usg może to określić...nie wiem może gin na takim zwykłym badaniu też może stweirdzić, że coś jest nie tak i wtedy skierować na dodatkowe usg |
|
|
|
|
#1382 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1383 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:36 ---------- Poprzedni post napisano o 20:35 ---------- Cytat:
i niestety zauważyłam, że po mleku i płatkach mam zgage ![]() czyli ten kalkulator jest do du... ja już nie wiem ja dobrać ten cholerny stanik
|
||
|
|
|
#1384 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Dziewczyny,
ja po wizycie, potem napiszę co i jak , ale w piątek kładę się do szpitala na 5 dni, nie jest nic złego, ale wolę sie położyć , będę później jak nadrobię i obgadam z tż sprawę , bo musimy wszystko ustalić. |
|
|
|
#1385 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ale maluszek... A jak z oddychaniem? Radzi sobie? Mam nadzieje że będzie ok.Koniakonia daj znać co to z Tobą będzie. Ja też chodzę na NFZ i miałam ponad 5 USG i chyba jutro będzie 6. Więc nie ma reguły-jak jest potrzeba to robią a jak wszystko jest ok to nie ma potrzeby. Czekam z utęsknieniem na jutro ale USG dopiero o 18... a ja mam takie skurcze - mam nadzieje że dotrwam Hamować ich nie będę.
|
|
|
|
|
#1386 |
|
Zakorzenienie
|
Konia czekamy na wiesci
|
|
|
|
#1387 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja mysle ze po prostu trzeba wziasc pod uwage temperature na dworze i ilosc ubranek, ktore dziecko ma na sobie! A te kolderki az tak masakrycznie grube nie sa, tak samo sadze jak kocyk zwiniety kilka razy! Mag, mi np w szwecji polozne z kazdym razem dusily brzuch, tzn one sprawdzaja ulozenie dziecka itd, moze moga wyczuc ile wod jest, sama nie wiem ![]() No ale to wszystko takie gdybanie, ja mam usg na kazdej wizycie i sie z tego ciesze, ale gin np nie sprawdza ani nie mowi mi nic na temat wod plodowych, nie wiem czy ona po prostu widzi ze wszystko ok i wtedy nie mowi czy jak ![]() Konia kochana-odezwij sie co i jak bo i tak mnie zestresowalas!
|
|
#1388 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja jak miałam USG to mi mówili, że il. wód płodowych w normie. Kolejne USG będę mieć 20,21 albo 22 lutego. Już się nie mogę doczekać. Mają do mnie zadzwonić ze szpitala
. Ciekawe czy moja córa jest dalej córą .Jutro moi rodzice wysyłają nam wózek, rożek, troszkę ubranek, śpiworek, pieluchy... . Zjadłam przed chwilą całą czekoladę gorzką z orzechami . Taka mnie naszła ochota, że nie mogłam skończyć nim nie zobaczyłam pustego papierka.Co do mojej hemoglobiny to mam 11,5 gdzie norma jest [12-16], a cukier 5,2 przy normie <7,8. W ogóle to jakieś 7 pozycji mam poza normą, ale niewiele. ---------- Dopisano o 21:10 ---------- Poprzedni post napisano o 21:08 ---------- Cytat:
. Więc dla mnie to raczej normalne .
|
|
|
|
|
#1389 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mleczną z nadzieniem truflowym (taka mi mąż kupił).A jesli chodzi o badania krwi to jutro zobaczę co się tam u mnie dzieje morfologia mnie czeka a to oznacza, że muszę wstać rano
|
|
#1390 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam morfologię III trymestru 29.02 o 8.30. Też nie lubię wstawać tak rano. U mnie norma to 10.00, a Pelusa jak ją budzę wcześniej to patrzy na mnie jakbym jej krzywdę zrobiła
.---------- Dopisano o 21:16 ---------- Poprzedni post napisano o 21:15 ---------- Co ja zrobię jak będę do dziecka wstawać wcześnie rano . Wiem wiem...do dziecka to inaczej . Teraz nie mam motywacji .
|
|
|
|
#1391 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nawet dziecko mnie o wczesniejszej porze nie kopie. A pies wstaje około 11 dopiero, jak zjem śniadanie
|
|
#1392 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
wiem, że tak się nie powinno, ale często się przemieszczam z lapkiem i nie chciało mi się bawić![]() gratulacje Cytat:
To są inne kilogramy, część z nich zniknie sama, a zostanie to zrzucania tylko trochę tłuszczyku![]() A kocyk kupuję ten bobo baby z mikrofibry ten taki puchaty w brązie, widziałam, że ten margotkrakowpl też go ma. Cytat:
ojejku, ale maluszek, mam nadzieję, że wszystko ok |
|||
|
|
|
#1393 | |
|
Rozeznanie
|
no mi też się wydaje, że to tylko mogą być symptomy, ale nie musi to nic oznaczać... przecież każda ciąża jest inna
Cytat:
jakoś coś sobie pougniatają, poprzesuwają dziecko i wiedzą czy ok...a co do usg - lekarka na pewno to widzi, z resztą Ty też byś widziała jakbyś wiedziała na co patrzeć - to są te wszystkie czarne plamy wokół dziecka, np. czarna plama między główką a wystającym brzuszkiem, albo pod kolankami zawsze też jest, w sensie jak są nóżki podkurczone to tam też zawsze trochę miejsca zostaje zanim zacznie się "worek" w którym jest dzidziuś... więc jak ona nic nie mówi to na pewno jest ok Konia? |
|
|
|
|
#1394 | |
|
Zakorzenienie
|
Karolca
. Mój pies wychodzi za potrzebą po 10.00 . Już jest tak przyzwyczajona, że jak zaczynają bić dzwony na 10.00 to zaczyna ziewać na głos, żebym otworzyła oczy .Muszę jakoś nauczyć moje Dziecię wstawania później. Bo tu w lecie jasno jest do 21, 22, więc głupio tak jakby zasypiało o 19.00 czy 20.00 i wtedy M. jakby wracał z pracy to mógłby się tylko na nią popatrzeć, zamiast poczuć co to jest być ojcem ---------- Dopisano o 21:27 ---------- Poprzedni post napisano o 21:25 ---------- Cytat:
. A teraz bateria ładuje mi się tylko do 70% pełnej mocy na oszczędzanie baterii i trzyma długo...oczywiście jak używam internetu na baterii to żre jak stary samochód
Edytowane przez tikki85 Czas edycji: 2012-02-08 o 21:28 |
|
|
|
|
#1395 |
|
Zakorzenienie
|
Tikki, wszystko "wyjdzie w praniu"
Myślę, że do lata to uda się już ułozyć rytm dobowy
|
#1396 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
po czym usypiam znow a maly tak czy siak budzi mnie kopniakami ok 6 poza tym pecherz nie daje o sobie zapomiec rano
|
|
|
|
|
#1397 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poprzedni laptop, własnie Fujitsu miał tak słabą baterię, że korzystaliśmy z niej okazjonalnie, właśnie jak była koniecznośc to w trasie. ---------- Dopisano o 21:32 ---------- Poprzedni post napisano o 21:30 ---------- Cytat:
Nocki mam na ogół spokojne, może dlatego, że w nocy nic nie jem a w dzień tez dużo leżę (na boku zwłaszcza).
|
|
#1398 |
|
Zakorzenienie
|
Bateria z laptopa męża w ogóle nie trzyma, ale tamten laptop jest praktycznie nie używany. Mąż siada do komputera może z raz na tydzień jak mu się przypomni, żeby zajrzeć na FB
.Cytrynka, mnie na szczęście pęcherz też nie budzi . Chyba mam bardzo pojemny pęcherz, bo nie budzę się w ogóle w nocy na siusiu. Dziś zrobiłam sobie drzemkę z psiną od 16-17.30 . Ale fajnie się spało .
|
|
|
|
#1399 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() my mamy podobny, tylko czerwony ![]() Cytat:
i swoja droga, ja przytylam juz 15 kg ![]() ja tam nie widze zadnego wielorybka tylko fajniusi brzuszek
|
|
#1400 |
|
Raczkowanie
|
Mam pytanie do dziewczyn, które kupiły już sobie koszulki do karmienia (chodzi mi o te najtańsze do 20 zł) pewnie jak już je macie w domku to będziecie mi mogły podpowiedzieć, które się wam wydają wygodniejsze do samego karmienia
Te z rozpięciem na guziczki na samym środku czy z dwoma rozpięciami po bokach Bo chcę kliknąć, ale nie wiem które
|
|
|
|
#1401 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ja dzis spalam 14-16 ![]() ---------- Dopisano o 21:43 ---------- Poprzedni post napisano o 21:42 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#1402 |
|
Zadomowienie
|
Ja też jestem na NFZ od początku i moja doktor takie szczegółowe robiła mi po 12 tyg, po 20 i teraz w 34. U niej nie ma KTG ale jak mam wizyty co miesiąc to sprawdza na USG tętno dziecko, wcześniej mówiła o położeniu i płeć jak pytałam- to akurat na szybko. I chyba miałam Jolkaa tak jak Ty w 24 tc a teraz aż 34 tc takie bardzo szczegółowe z pomiarami dziecka, płeć, położenie, przepływy w pępowinie, ilość wód... Więc nie przejmuj się aż tak bardzo bo może teraz będzie robił to USG a sądzę, że nawet będzie musiał.
Jak byś Ty się źle czuła czy coś by było nie tak to napewno by Ci zrobił USG, ale skoro widzi, że Ty się dobrze czujesz i wyniki są w normie to robi jak robi. Mój mały dzisiaj nie chciał spać szalał cały dzień. A od godziny 16 włączyło mu się ze zmęczenia ADHD i umyślał sobie skakanie z krzesełka na ławę. A im bardziej go od tego odciągaliśmy tym bardziej próbował.... Padł o 20 :P Konia co tam się dzieję, że idziesz do szpitala? Emigra Nie martw się tak swoją wagą. Widzę, że brzuś masz naprawdę spory a do tego mówisz, że jesteś opuchnięta więc to napewno sporo kg A jak dzidziuś będzie ładnie ssał cyca to powinnaś szybko wrócić do wagi. Zresztą tego Ci życzę A dzidziuś naprawdę dużo wyciąga z mamy i jak szybko brzuszek się schodzi przy karmieniu Ja mam nadzieję karmić piersią. Pewnie znowu będę mogła wykarmić 3 na raz więc z tym raczej problemu nie będzie. Modlę się tylko, żeby teściowa nie daj Boże nie zamyślała mi znowu przepajać dziecko z butelki. To wtedy bedzie ok. Ja miałam problem bo mój syn nie chciał żadnej mieszanki, ja straciłam pokarm a on to co wypił to zwrócił i była męka. Teraz tego błędu nie chcę...
|
|
#1403 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1404 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem
![]() ponadrabiam zaś Zacznę od tego że Mała waży wg pomiarów 3785 g, ale od razu zaznaczam ,że możliwość pomyłki jest do 500 g, z Niną też była waga za duża podana, więc pewnie i tu jest lekko zawyżona, pewnie części ciała które mierzą mają moje Dziewczyny duże.Główka okrągła raczej czyli będzie mała Konia , bo tż to ma jajo.Ogólnie dziecko jest duże i wszystko z Nią w porządku.Wod płodowych bardzo dużo,ale nie za dużo, stąd duży brzuch itd. A ponieważ mam bakterie znów i z tą krzepliwością jest ta sprawa to pan gin zadzwonił przy nas do ordynatora co ma mnie ciąć i uradzili,że dobrze by mnie było położyć na antybiotyk w kroplówce.Podadzą , posiew zrobią i mogę się umawiać na cięcie, bo dziecko duże jest i jak będę wyleczona będzie dobry moment na to, czyli licząc że wszystko pójdzie po naszej myśli to za dwa tygodnie, ale to dogadam w szpitalu. Trochę mi mina zrzedła , wiadomo czemu , bo ja tam do szpitala mogę iść i na miesiąc, ale Ninka ( i tu mi sie oczy mokre robią ), będę tęsknić przeokrutnie. Chyba minę miałam niewyraźną ,bo gin mówi ,że ma ewentualnie inną propozycję, bo wie ,że mam dziecko w domu ....że mogę zdecydować się na leczenie w domu doustne, ale wiadomo,że co kroplówa to kroplówa ...kazał przemyśleć w domu sprawę, w razie co receptę mam na leki.Podjęlismy z tż decyzję,że się kladę, bo wolę teraz na 5 dni niż potem gdyby jednak dziecko bylo chore leżeć 14 dni albo dłużej, no i wiadomo,że najważniejsze bezpieczeństwo tego Maluszka, a nie chcę sobie pluc w twarz potem,że mogłam się położyć. Jutro daję sobie dzień na ogarnięcie, uszykuję pokój do końca, ciuszki dla Małej na wyjście ( bo to róznie może przecież być) i sobie torbę taką na teraz, a resztę gdybym jednak do porodu została to mi tż dowiezie. Smutno mi tylko z powodu rozstania z Niną,nigdy na tak długo się nie rozdzielałyśmy, nawet na jedną noc nie ( tylko na czas jakiś imprez ale to wracałam ) , więc z tym będzie słabo. Mimo wszystko myślę, że podjęliśmy słuszną decyzję. Załatwiam sobie net do szpitala , jutro też muszę przyatakować bibliotekę i w piątek przed pracą tż jadę. Idę nadrobić, przepraszam za tak długi wywód,wybaczcie
|
|
|
|
#1405 |
|
Zakorzenienie
|
Ja całą noc śpię na jednym boku. Jakoś tak zawsze zasnę kamiennym snem, że się nie ruszam i później jak się obudzę to umieram z bólu biodra
|
|
|
|
#1406 | |
|
Raczkowanie
|
no właśnie i myślisz, że obie będą tak samo funkcjonalne przy karmieniu dzidzi zwłaszcza chodzi mi o nockę
![]() na pewno przymierzałaś ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#1407 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
konia kciukasy trzymam aby wszystko sie ułożyło dobrze ---------- Dopisano o 22:04 ---------- Poprzedni post napisano o 22:03 ---------- da sie maz codziennie testuje
|
|
|
|
|
#1408 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wiadomo ze teraz w pierwszej kolejnosci musimy myslec o naszych bezbronnych malenstwach w brzuszkach, napewno bedziesz straszliwie za Nina tesknic i Ona za Toba, ale dacie rade! Zycze aby wszystko poszlo jak nalezy i zeby Nina zniosla rozstanie spokojnie! Bardzo Ci wspolczuje , ale bedzie dobrze, mocno w to wierze Co do koszul to te z rozpieciem po srodku lepsze moim zdaniem!
|
|
#1409 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1410 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Dobrze, że nauczyłam się zasypiać na boku, bo przed ciążą najlepsza pozycja była na brzuchu. Czasami mam ochotę położyć się na plecach, ale nie chcę dziecku zabierać tlenu.Cytat:
.Konia trzymaj się! |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:33.

.
. Taka mnie naszła ochota, że nie mogłam skończyć nim nie zobaczyłam pustego papierka.

. A teraz bateria ładuje mi się tylko do 70% pełnej mocy na oszczędzanie baterii i trzyma długo...oczywiście jak używam internetu na baterii to żre jak stary samochód