Luty już mamy więc na pierwsze dziecko czekamy! Mamcie III-IV 2012 - Strona 47 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-08, 20:21   #1381
mag_99
Rozeznanie

Dot.: Luty już mamy więc na pierwsze dziecko czekamy! Mamcie III-IV 2012

Cytat:
Napisane przez desia888 Pokaż wiadomość
No ciekawe jak sa w stanie cos takiego wykryc gdzie indziej, ale w sumie nawet u nas zaleceniem jest robic 3 usg w czasie ciazy i wielu lekarzy na NFZ tak wlasnie robi, wiec nawet u nas jesli nie chodzi sie prywatnie mozna tego w czas chyba nie wykryc
Swoja droga to skutki sa przerazajace!

Ja dzisiaj mam skrecona sofe i przewijak, czyli cos sie dzieje
Dzisiaj piore ubranka, jutro dokoncze i narazie wloze do komody a poczekam jeszcze troche z prasowaniem!
I chyba pomalu bede zamawiac lozeczko tez to juz prawie wszystko bede miala poza ☠☠☠☠☠☠☠kami
no tego niestety nie wiem... czytałam gdzieś, że oznaką może być mały brzuch (u mnie by się sprawdziło), mały przyrost wagi (to raczej nie u mnie bo mam normalny), wyraźne czyt. mocne wręcz bolesne ruchy dziecka (to niby też - tylko jak określić, czy jak coś boli to, to już jest to czy nie ) i obfite upławy (to też nie umnie) ale, że generalnie to tylko usg może to określić...
nie wiem może gin na takim zwykłym badaniu też może stweirdzić, że coś jest nie tak i wtedy skierować na dodatkowe usg

a ja rosnę i rosnę
mag_99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-08, 20:33   #1382
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mag_99 Pokaż wiadomość
no tego niestety nie wiem... czytałam gdzieś, że oznaką może być mały brzuch (u mnie by się sprawdziło), mały przyrost wagi (to raczej nie u mnie bo mam normalny), wyraźne czyt. mocne wręcz bolesne ruchy dziecka (to niby też - tylko jak określić, czy jak coś boli to, to już jest to czy nie ) i obfite upławy (to też nie umnie) ale, że generalnie to tylko usg może to określić...
nie wiem może gin na takim zwykłym badaniu też może stweirdzić, że coś jest nie tak i wtedy skierować na dodatkowe usg
Pogrubione - dotyczy mnie - chocby częściowo. Ilość wód jest w normie

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-08, 20:36   #1383
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
Ja mam posciele , cos w tym styla co Ty znalazlas, uwazam ze kwiecien, maj nawet czerwiec jak najbardziej mi sie przydadza! a pozniej podusia wiadomo a najwyzej zamiast klolderki jakis kocyk.
Uwazam ze komplet wyglada rewelacyjnie w wozeczku!
czyli spokojnie przykrywać kołderką i nie będzie mu za gorąco?

---------- Dopisano o 20:36 ---------- Poprzedni post napisano o 20:35 ----------

Cytat:
Napisane przez mag_99 Pokaż wiadomość
też teraz wcinam - kupiłam ostatnio w Biedronie - pyszne z truskawkami i brzoskwiniami

a co do tego brafitera - to ja nie jestem przekonana, według niego powinnam mieć 75B... a ja się od dawna w 75C nie mieszczę tylko jak coś to musi być D, a najlepiej to jednak 70F mi pasują...
ja też jadłam z Biedronki, ale Margusie czy coś takiego czekoladowe :P

i niestety zauważyłam, że po mleku i płatkach mam zgage

czyli ten kalkulator jest do du... ja już nie wiem ja dobrać ten cholerny stanik

MICHAŁEK

WYMIANA
Jolkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-08, 20:44   #1384
koniakonia
Zakorzenienie

Hej Dziewczyny,

ja po wizycie, potem napiszę co i jak , ale w piątek kładę się do szpitala na 5 dni, nie jest nic złego, ale wolę sie położyć , będę później jak nadrobię i obgadam z tż sprawę , bo musimy wszystko ustalić.
koniakonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-08, 20:51   #1385
ivonka7
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Flowerbombka Pokaż wiadomość
Dziś kupiłam opakowanie pieluszek Dada i już oczywiście rozczapierzyłam opakowanie bo musiałam zobaczyć jak wyglądają.

A ja właśnie dostałam wiadomość od koleżanki, która 3 dni temu w 34 tc trafiła do szpitala z krwawieniem z powodu jak sie okazało rozwierającej się szyjki, że dzis nad ranem urodziła. 49 cm, 2,140 kg....maluszek
Udało Ci się kupić Dady 1'ki? Bo ja się zastanawiam nad kupowaniem ich ale jak maluszek troche podrośnie i pupka się mu przyzwyczai

Ale maluszek... A jak z oddychaniem? Radzi sobie? Mam nadzieje że będzie ok.

Koniakonia daj znać co to z Tobą będzie.

Ja też chodzę na NFZ i miałam ponad 5 USG i chyba jutro będzie 6. Więc nie ma reguły-jak jest potrzeba to robią a jak wszystko jest ok to nie ma potrzeby.

Czekam z utęsknieniem na jutro ale USG dopiero o 18... a ja mam takie skurcze - mam nadzieje że dotrwam Hamować ich nie będę.
ivonka7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-08, 20:54   #1386
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Konia czekamy na wiesci
Stary 2012-02-08, 20:56   #1387
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Jolkaaa Pokaż wiadomość
czyli spokojnie przykrywać kołderką i nie będzie mu za gorąco?

---------- Dopisano o 20:36 ---------- Poprzedni post napisano o 20:35 ----------

ja też jadłam z Biedronki, ale Margusie czy coś takiego czekoladowe :P

i niestety zauważyłam, że po mleku i płatkach mam zgage

czyli ten kalkulator jest do du... ja już nie wiem ja dobrać ten cholerny stanik
Tego to Ci tak nie powiem, zalezy od temperatury, nie sadze zebyw kwietniu i maju byly upaly, ale ostatnimi czasy to tez nic z pogoda nei wiadomo
Ja mysle ze po prostu trzeba wziasc pod uwage temperature na dworze i ilosc ubranek, ktore dziecko ma na sobie!
A te kolderki az tak masakrycznie grube nie sa, tak samo sadze jak kocyk zwiniety kilka razy!

Mag, mi np w szwecji polozne z kazdym razem dusily brzuch, tzn one sprawdzaja ulozenie dziecka itd, moze moga wyczuc ile wod jest, sama nie wiem
No ale to wszystko takie gdybanie, ja mam usg na kazdej wizycie i sie z tego ciesze, ale gin np nie sprawdza ani nie mowi mi nic na temat wod plodowych, nie wiem czy ona po prostu widzi ze wszystko ok i wtedy nie mowi czy jak

Konia kochana-odezwij sie co i jak bo i tak mnie zestresowalas!

Viki 28.04.2012
desia888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-08, 21:10   #1388
tikki85
Zakorzenienie

Ja jak miałam USG to mi mówili, że il. wód płodowych w normie. Kolejne USG będę mieć 20,21 albo 22 lutego. Już się nie mogę doczekać. Mają do mnie zadzwonić ze szpitala . Ciekawe czy moja córa jest dalej córą .

Jutro moi rodzice wysyłają nam wózek, rożek, troszkę ubranek, śpiworek, pieluchy... . Nie mogę się doczekać jak zobaczę ten wózek .

Zjadłam przed chwilą całą czekoladę gorzką z orzechami . Taka mnie naszła ochota, że nie mogłam skończyć nim nie zobaczyłam pustego papierka.

Co do mojej hemoglobiny to mam 11,5 gdzie norma jest [12-16], a cukier 5,2 przy normie <7,8. W ogóle to jakieś 7 pozycji mam poza normą, ale niewiele.

---------- Dopisano o 21:10 ---------- Poprzedni post napisano o 21:08 ----------

Cytat:
A ja właśnie dostałam wiadomość od koleżanki, która 3 dni temu w 34 tc trafiła do szpitala z krwawieniem z powodu jak sie okazało rozwierającej się szyjki, że dzis nad ranem urodziła. 49 cm, 2,140 kg....maluszek
Moja bratowa 2 córki urodziła w terminie i każda miała podobną wagę urodzeniową i mierzyły 48cm . Więc dla mnie to raczej normalne .
Stary 2012-02-08, 21:10   #1389
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tikki85 Pokaż wiadomość
Zjadłam przed chwilą całą czekoladę gorzką z orzechami . Taka mnie naszła ochota, że nie mogłam skończyć nim nie zobaczyłam pustego papierka.

Co do mojej hemoglobiny to mam 11,5 gdzie norma jest [12-16], a cukier 5,2 przy normie <7,8. W ogóle to jakieś 7 pozycji mam poza normą, ale niewiele.
Też zjadłam całą czekoladę Mleczną z nadzieniem truflowym (taka mi mąż kupił).

A jesli chodzi o badania krwi to jutro zobaczę co się tam u mnie dzieje morfologia mnie czeka a to oznacza, że muszę wstać rano

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2012-02-08, 21:16   #1390
tikki85
Zakorzenienie

Ja mam morfologię III trymestru 29.02 o 8.30. Też nie lubię wstawać tak rano. U mnie norma to 10.00, a Pelusa jak ją budzę wcześniej to patrzy na mnie jakbym jej krzywdę zrobiła . Ona też na szczęście nie wstaje przed 10.00 .

---------- Dopisano o 21:16 ---------- Poprzedni post napisano o 21:15 ----------

Co ja zrobię jak będę do dziecka wstawać wcześnie rano . Wiem wiem...do dziecka to inaczej . Teraz nie mam motywacji .
Stary 2012-02-08, 21:21   #1391
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam morfologię III trymestru 29.02 o 8.30. Też nie lubię wstawać tak rano. U mnie norma to 10.00, a Pelusa jak ją budzę wcześniej to patrzy na mnie jakbym jej krzywdę zrobiła . Ona też na szczęście nie wstaje przed 10.00 .

---------- Dopisano o 21:16 ---------- Poprzedni post napisano o 21:15 ----------

Co ja zrobię jak będę do dziecka wstawać wcześnie rano . Wiem wiem...do dziecka to inaczej . Teraz nie mam motywacji .
Mnie przed 10 też dla nikogo nie ma
Nawet dziecko mnie o wczesniejszej porze nie kopie. A pies wstaje około 11 dopiero, jak zjem śniadanie

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2012-02-08, 21:22   #1392
monika_krk
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
a czy w domu często korzystałaś z laptopa z podłaczoną baterią i zasilaniem sieciowym?
Ja baterię w laptopie naładowałam, wyjęłam i schowałam. Korzystam tylko z zasilania kablowego, baterię podłączam raz na jakiś czas, zwłaszcza jak jadę z męzem gdzieś w trasę
korzystałam wiem, że tak się nie powinno, ale często się przemieszczam z lapkiem i nie chciało mi się bawić wcześniej miałam Asusa i nic się nie działo, więc to uśpiło moją czujność

Cytat:
Napisane przez cziqua Pokaż wiadomość
ja po usg
No i będzie chłopak
gratulacje

Cytat:

WAGA! w ciągu trzech tygodni przytyłam, aż 2,6kg co daje 9,5kg od początku ciąży - masakra jestem załamana i nie wiem skąd te 2,6kg skoro nie jem dużo cały czas tak samo normalnie.
przez tą wage rano nie miałam apetytu i zjadłam dopiero o 10
Jolkaaa przytyłam praktycznie tyle samo (dziś rano 10kg) i wiadomo, że mogło by być mniej, ale pamiętam też o tym, że mogłoby być więcej... Akurat też całe życie się odchudzałam, a w ciąże zaszłam przy idealnej dla mnie wadze (tzn. takiej jaką chciałam osiągnąć) i zamierzam do niej wrócić! Pamiętaj, że tycie ciążowe to nie takie tycie jak zawsze i ze zrzucaniem też będzie inaczej zwłaszcza przy karmieniu. Mówią, że łatwiej To są inne kilogramy, część z nich zniknie sama, a zostanie to zrzucania tylko trochę tłuszczyku

A kocyk kupuję ten bobo baby z mikrofibry ten taki puchaty w brązie, widziałam, że ten margotkrakowpl też go ma.

Cytat:
no chyba musi, a skąd on wie jak dziecko jest ułożone? czy np nie muszę mieć cc ??
z macanki

Cytat:
ojejku, ale maluszek, mam nadzieję, że wszystko ok
monika_krk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-08, 21:24   #1393
mag_99
Rozeznanie

Cytat:
Pogrubione - dotyczy mnie - chocby częściowo. Ilość wód jest w normie
no mi też się wydaje, że to tylko mogą być symptomy, ale nie musi to nic oznaczać... przecież każda ciąża jest inna
Cytat:
Mag, mi np w szwecji polozne z kazdym razem dusily brzuch, tzn one sprawdzaja ulozenie dziecka itd, moze moga wyczuc ile wod jest, sama nie wiem
No ale to wszystko takie gdybanie, ja mam usg na kazdej wizycie i sie z tego ciesze, ale gin np nie sprawdza ani nie mowi mi nic na temat wod plodowych, nie wiem czy ona po prostu widzi ze wszystko ok i wtedy nie mowi czy jak

Konia kochana-odezwij sie co i jak bo i tak mnie zestresowalas!
nie wiem... może z nich tacy magicy, że to określą jakoś coś sobie pougniatają, poprzesuwają dziecko i wiedzą czy ok...
a co do usg - lekarka na pewno to widzi, z resztą Ty też byś widziała jakbyś wiedziała na co patrzeć - to są te wszystkie czarne plamy wokół dziecka, np. czarna plama między główką a wystającym brzuszkiem, albo pod kolankami zawsze też jest, w sensie jak są nóżki podkurczone to tam też zawsze trochę miejsca zostaje zanim zacznie się "worek" w którym jest dzidziuś... więc jak ona nic nie mówi to na pewno jest ok

Konia?

a ja rosnę i rosnę
mag_99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-08, 21:27   #1394
tikki85
Zakorzenienie

Karolca . Moja Niunia czasami mnie kopie od 6.00 jak mąż do pracy wychodzi, ale ja sobie nic z tego nie robię i jakoś się ucisza i śpimy razem . Mój pies wychodzi za potrzebą po 10.00 . Już jest tak przyzwyczajona, że jak zaczynają bić dzwony na 10.00 to zaczyna ziewać na głos, żebym otworzyła oczy . A śniadania by nigdy nie opuściła. Musi zjeść ze mną przynajmniej kawałek kanapki z masłem .

Muszę jakoś nauczyć moje Dziecię wstawania później. Bo tu w lecie jasno jest do 21, 22, więc głupio tak jakby zasypiało o 19.00 czy 20.00 i wtedy M. jakby wracał z pracy to mógłby się tylko na nią popatrzeć, zamiast poczuć co to jest być ojcem

---------- Dopisano o 21:27 ---------- Poprzedni post napisano o 21:25 ----------

Cytat:
a czy w domu często korzystałaś z laptopa z podłaczoną baterią i zasilaniem sieciowym?
Ja baterię w laptopie naładowałam, wyjęłam i schowałam. Korzystam tylko z zasilania kablowego, baterię podłączam raz na jakiś czas, zwłaszcza jak jadę z męzem gdzieś w trasę
Raz tak zrobiłam przy FujitsuSiemens mojego męża. Podczas wgrywania aktualizacji padł prąd i wszystko poszło się paść . A teraz bateria ładuje mi się tylko do 70% pełnej mocy na oszczędzanie baterii i trzyma długo...oczywiście jak używam internetu na baterii to żre jak stary samochód

Edytowane przez tikki85
Czas edycji: 2012-02-08 o 21:28
tikki85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-08, 21:28   #1395
karolca
Zakorzenienie

Tikki, wszystko "wyjdzie w praniu"
Myślę, że do lata to uda się już ułozyć rytm dobowy

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2012-02-08, 21:30   #1396
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
Mnie przed 10 też dla nikogo nie ma
Nawet dziecko mnie o wczesniejszej porze nie kopie. A pies wstaje około 11 dopiero, jak zjem śniadanie
ja sie budze o 6 z mezem, wstaje on scieli lozko po czym ja wznow wskakuje do wyra z pilotem po czym usypiam znow a maly tak czy siak budzi mnie kopniakami ok 6 poza tym pecherz nie daje o sobie zapomiec rano
Stary 2012-02-08, 21:32   #1397
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Raz tak zrobiłam przy FujitsuSiemens mojego męża. Podczas wgrywania aktualizacji padł prąd i wszystko poszło się paść . A teraz bateria ładuje mi się tylko do 70% pełnej mocy na oszczędzanie baterii i trzyma długo...oczywiście jak używam internetu na baterii to żre jak stary samochód
Teraz mam Lenovo i zasilacz sieciowy jeszcze chwilę trzyma napięcie, więc zdążylabym wyłączyć laptopa.
Poprzedni laptop, własnie Fujitsu miał tak słabą baterię, że korzystaliśmy z niej okazjonalnie, właśnie jak była koniecznośc to w trasie.

---------- Dopisano o 21:32 ---------- Poprzedni post napisano o 21:30 ----------

Cytat:
Napisane przez Cytrynka_Wawa Pokaż wiadomość
ja sie budze o 6 z mezem, wstaje on scieli lozko po czym ja wznow wskakuje do wyra z pilotem po czym usypiam znow a maly tak czy siak budzi mnie kopniakami ok 6 poza tym pecherz nie daje o sobie zapomiec rano
No jak ja wstaję z TŻ około 5-6 to mała też chwilę pokopie, ale szybko przestaje i śpimy dalej Nocki mam na ogół spokojne, może dlatego, że w nocy nic nie jem a w dzień tez dużo leżę (na boku zwłaszcza).

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2012-02-08, 21:36   #1398
tikki85
Zakorzenienie

Bateria z laptopa męża w ogóle nie trzyma, ale tamten laptop jest praktycznie nie używany. Mąż siada do komputera może z raz na tydzień jak mu się przypomni, żeby zajrzeć na FB .

Cytrynka, mnie na szczęście pęcherz też nie budzi . Chyba mam bardzo pojemny pęcherz, bo nie budzę się w ogóle w nocy na siusiu.

Dziś zrobiłam sobie drzemkę z psiną od 16-17.30 . Ale fajnie się spało .
Stary 2012-02-08, 21:38   #1399
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kathi75 Pokaż wiadomość
gucia6 brawa dla dlugonogiej ,a kg to tak odejmij do 400g jesli ma dlugie nogi to i waga jest inna rzeczywista niz ta wyliczona
to odejme tylko 200g, bo moja gin mowi, ze glownie z obwodu brzucha i glowki liczy wage

Cytat:
Napisane przez ania20m Pokaż wiadomość
Melduje sie w nowym wątku, jak zwykle spóźniona ale jestem

Kupiliśmy wózek

my mamy podobny, tylko czerwony

Cytat:
WAGA! w ciągu trzech tygodni przytyłam, aż 2,6kg co daje 9,5kg od początku ciąży - masakra jestem załamana i nie wiem skąd te 2,6kg skoro nie jem dużo cały czas tak samo normalnie.
dziewczyno, ty sie przestan w koncu przejmowac ta waga... teraz najwazniejsze, zebys dobrze odzywiala maluszka, a odchudzac bedziesz sie po ciazy...

i swoja droga, ja przytylam juz 15 kg

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
No to wrzucam wielorybka w 36 tygodniu
ja tam nie widze zadnego wielorybka tylko fajniusi brzuszek
Stary 2012-02-08, 21:41   #1400
monika_krk
Raczkowanie

Mam pytanie do dziewczyn, które kupiły już sobie koszulki do karmienia (chodzi mi o te najtańsze do 20 zł) pewnie jak już je macie w domku to będziecie mi mogły podpowiedzieć, które się wam wydają wygodniejsze do samego karmienia Te z rozpięciem na guziczki na samym środku czy z dwoma rozpięciami po bokach Bo chcę kliknąć, ale nie wiem które
Stary 2012-02-08, 21:43   #1401
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
Teraz mam Lenovo i zasilacz sieciowy jeszcze chwilę trzyma napięcie, więc zdążylabym wyłączyć laptopa.
Poprzedni laptop, własnie Fujitsu miał tak słabą baterię, że korzystaliśmy z niej okazjonalnie, właśnie jak była koniecznośc to w trasie.

---------- Dopisano o 21:32 ---------- Poprzedni post napisano o 21:30 ----------

No jak ja wstaję z TŻ około 5-6 to mała też chwilę pokopie, ale szybko przestaje i śpimy dalej Nocki mam na ogół spokojne, może dlatego, że w nocy nic nie jem a w dzień tez dużo leżę (na boku zwłaszcza).
ja tez duzo leze ale pozniej chodzic nie moge bo tak mnie biodro boli
Cytat:
Bateria z laptopa męża w ogóle nie trzyma, ale tamten laptop jest praktycznie nie używany. Mąż siada do komputera może z raz na tydzień jak mu się przypomni, żeby zajrzeć na FB .

Cytrynka, mnie na szczęście pęcherz też nie budzi . Chyba mam bardzo pojemny pęcherz, bo nie budzę się w ogóle w nocy na siusiu.

Dziś zrobiłam sobie drzemkę z psiną od 16-17.30 . Ale fajnie się spało .
ja sie budze w nocy na siusiu jak sie opije wody przed snem
ja dzis spalam 14-16

---------- Dopisano o 21:43 ---------- Poprzedni post napisano o 21:42 ----------

Cytat:
Napisane przez monika_krk Pokaż wiadomość
Mam pytanie do dziewczyn, które kupiły już sobie koszulki do karmienia (chodzi mi o te najtańsze do 20 zł) pewnie jak już je macie w domku to będziecie mi mogły podpowiedzieć, które się wam wydają wygodniejsze do samego karmienia Te z rozpięciem na guziczki na samym środku czy z dwoma rozpięciami po bokach Bo chcę kliknąć, ale nie wiem które
ja mam rozpinana posrodku na guziczki i uwazam ze jest ok bo spore te rozpiecie jest
Stary 2012-02-08, 21:44   #1402
Roksape
Zadomowienie

Ja też jestem na NFZ od początku i moja doktor takie szczegółowe robiła mi po 12 tyg, po 20 i teraz w 34. U niej nie ma KTG ale jak mam wizyty co miesiąc to sprawdza na USG tętno dziecko, wcześniej mówiła o położeniu i płeć jak pytałam- to akurat na szybko. I chyba miałam Jolkaa tak jak Ty w 24 tc a teraz aż 34 tc takie bardzo szczegółowe z pomiarami dziecka, płeć, położenie, przepływy w pępowinie, ilość wód... Więc nie przejmuj się aż tak bardzo bo może teraz będzie robił to USG a sądzę, że nawet będzie musiał.

Jak byś Ty się źle czuła czy coś by było nie tak to napewno by Ci zrobił USG, ale skoro widzi, że Ty się dobrze czujesz i wyniki są w normie to robi jak robi.

Mój mały dzisiaj nie chciał spać szalał cały dzień. A od godziny 16 włączyło mu się ze zmęczenia ADHD i umyślał sobie skakanie z krzesełka na ławę. A im bardziej go od tego odciągaliśmy tym bardziej próbował.... Padł o 20 :P

Konia co tam się dzieję, że idziesz do szpitala?

Emigra
Nie martw się tak swoją wagą. Widzę, że brzuś masz naprawdę spory a do tego mówisz, że jesteś opuchnięta więc to napewno sporo kg A jak dzidziuś będzie ładnie ssał cyca to powinnaś szybko wrócić do wagi. Zresztą tego Ci życzę
A dzidziuś naprawdę dużo wyciąga z mamy i jak szybko brzuszek się schodzi przy karmieniu

Ja mam nadzieję karmić piersią. Pewnie znowu będę mogła wykarmić 3 na raz więc z tym raczej problemu nie będzie. Modlę się tylko, żeby teściowa nie daj Boże nie zamyślała mi znowu przepajać dziecko z butelki. To wtedy bedzie ok. Ja miałam problem bo mój syn nie chciał żadnej mieszanki, ja straciłam pokarm a on to co wypił to zwrócił i była męka. Teraz tego błędu nie chcę...
Roksape jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-08, 21:46   #1403
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
ja mam i te i te

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2012-02-08, 21:49   #1404
koniakonia
Zakorzenienie

Jestem
ponadrabiam zaś

Zacznę od tego że Mała waży wg pomiarów 3785 g, ale od razu zaznaczam ,że możliwość pomyłki jest do 500 g, z Niną też była waga za duża podana, więc pewnie i tu jest lekko zawyżona, pewnie części ciała które mierzą mają moje Dziewczyny duże.Główka okrągła raczej czyli będzie mała Konia , bo tż to ma jajo.Ogólnie dziecko jest duże i wszystko z Nią w porządku.Wod płodowych bardzo dużo,ale nie za dużo, stąd duży brzuch itd.
A ponieważ mam bakterie znów i z tą krzepliwością jest ta sprawa to pan gin zadzwonił przy nas do ordynatora co ma mnie ciąć i uradzili,że dobrze by mnie było położyć na antybiotyk w kroplówce.Podadzą , posiew zrobią i mogę się umawiać na cięcie, bo dziecko duże jest i jak będę wyleczona będzie dobry moment na to, czyli licząc że wszystko pójdzie po naszej myśli to za dwa tygodnie, ale to dogadam w szpitalu.
Trochę mi mina zrzedła , wiadomo czemu , bo ja tam do szpitala mogę iść i na miesiąc, ale Ninka ( i tu mi sie oczy mokre robią ), będę tęsknić przeokrutnie. Chyba minę miałam niewyraźną ,bo gin mówi ,że ma ewentualnie inną propozycję, bo wie ,że mam dziecko w domu ....że mogę zdecydować się na leczenie w domu doustne, ale wiadomo,że co kroplówa to kroplówa ...kazał przemyśleć w domu sprawę, w razie co receptę mam na leki.
Podjęlismy z tż decyzję,że się kladę, bo wolę teraz na 5 dni niż potem gdyby jednak dziecko bylo chore leżeć 14 dni albo dłużej, no i wiadomo,że najważniejsze bezpieczeństwo tego Maluszka, a nie chcę sobie pluc w twarz potem,że mogłam się położyć.
Jutro daję sobie dzień na ogarnięcie, uszykuję pokój do końca, ciuszki dla Małej na wyjście ( bo to róznie może przecież być) i sobie torbę taką na teraz, a resztę gdybym jednak do porodu została to mi tż dowiezie.
Smutno mi tylko z powodu rozstania z Niną,nigdy na tak długo się nie rozdzielałyśmy, nawet na jedną noc nie ( tylko na czas jakiś imprez ale to wracałam ) , więc z tym będzie słabo.
Mimo wszystko myślę, że podjęliśmy słuszną decyzję.
Załatwiam sobie net do szpitala , jutro też muszę przyatakować bibliotekę i w piątek przed pracą tż jadę.

Idę nadrobić, przepraszam za tak długi wywód,wybaczcie
koniakonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-08, 21:50   #1405
tikki85
Zakorzenienie

Ja całą noc śpię na jednym boku. Jakoś tak zawsze zasnę kamiennym snem, że się nie ruszam i później jak się obudzę to umieram z bólu biodra
Stary 2012-02-08, 22:02   #1406
monika_krk
Raczkowanie

Cytat:
ja mam i te i te
no właśnie i myślisz, że obie będą tak samo funkcjonalne przy karmieniu dzidzi zwłaszcza chodzi mi o nockę
na pewno przymierzałaś

Cytat:
ja mam rozpinana posrodku na guziczki i uwazam ze jest ok bo spore te rozpiecie jest
czyli da się cyca wyjąć
Stary 2012-02-08, 22:04   #1407
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
Ja całą noc śpię na jednym boku. Jakoś tak zawsze zasnę kamiennym snem, że się nie ruszam i później jak się obudzę to umieram z bólu biodra
o matko! ja bym nie wytrzymala na jednym bolu cala noc...
konia kciukasy trzymam aby wszystko sie ułożyło dobrze

---------- Dopisano o 22:04 ---------- Poprzedni post napisano o 22:03 ----------

Cytat:
czyli da się cyca wyjąć
da sie maz codziennie testuje
Stary 2012-02-08, 22:06   #1408
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez koniakonia Pokaż wiadomość
Jestem
ponadrabiam zaś

Zacznę od tego że Mała waży wg pomiarów 3785 g, ale od razu zaznaczam ,że możliwość pomyłki jest do 500 g, z Niną też była waga za duża podana, więc pewnie i tu jest lekko zawyżona, pewnie części ciała które mierzą mają moje Dziewczyny duże.Główka okrągła raczej czyli będzie mała Konia , bo tż to ma jajo.Ogólnie dziecko jest duże i wszystko z Nią w porządku.Wod płodowych bardzo dużo,ale nie za dużo, stąd duży brzuch itd.
A ponieważ mam bakterie znów i z tą krzepliwością jest ta sprawa to pan gin zadzwonił przy nas do ordynatora co ma mnie ciąć i uradzili,że dobrze by mnie było położyć na antybiotyk w kroplówce.Podadzą , posiew zrobią i mogę się umawiać na cięcie, bo dziecko duże jest i jak będę wyleczona będzie dobry moment na to, czyli licząc że wszystko pójdzie po naszej myśli to za dwa tygodnie, ale to dogadam w szpitalu.
Trochę mi mina zrzedła , wiadomo czemu , bo ja tam do szpitala mogę iść i na miesiąc, ale Ninka ( i tu mi sie oczy mokre robią ), będę tęsknić przeokrutnie. Chyba minę miałam niewyraźną ,bo gin mówi ,że ma ewentualnie inną propozycję, bo wie ,że mam dziecko w domu ....że mogę zdecydować się na leczenie w domu doustne, ale wiadomo,że co kroplówa to kroplówa ...kazał przemyśleć w domu sprawę, w razie co receptę mam na leki.
Podjęlismy z tż decyzję,że się kladę, bo wolę teraz na 5 dni niż potem gdyby jednak dziecko bylo chore leżeć 14 dni albo dłużej, no i wiadomo,że najważniejsze bezpieczeństwo tego Maluszka, a nie chcę sobie pluc w twarz potem,że mogłam się położyć.
Jutro daję sobie dzień na ogarnięcie, uszykuję pokój do końca, ciuszki dla Małej na wyjście ( bo to róznie może przecież być) i sobie torbę taką na teraz, a resztę gdybym jednak do porodu została to mi tż dowiezie.
Smutno mi tylko z powodu rozstania z Niną,nigdy na tak długo się nie rozdzielałyśmy, nawet na jedną noc nie ( tylko na czas jakiś imprez ale to wracałam ) , więc z tym będzie słabo.
Mimo wszystko myślę, że podjęliśmy słuszną decyzję.
Załatwiam sobie net do szpitala , jutro też muszę przyatakować bibliotekę i w piątek przed pracą tż jadę.

Idę nadrobić, przepraszam za tak długi wywód,wybaczcie
Decyzja mysle ze jak najbardziej sluszna!
Wiadomo ze teraz w pierwszej kolejnosci musimy myslec o naszych bezbronnych malenstwach w brzuszkach, napewno bedziesz straszliwie za Nina tesknic i Ona za Toba, ale dacie rade!
Zycze aby wszystko poszlo jak nalezy i zeby Nina zniosla rozstanie spokojnie!
Bardzo Ci wspolczuje , ale bedzie dobrze, mocno w to wierze

Co do koszul to te z rozpieciem po srodku lepsze moim zdaniem!

Viki 28.04.2012
desia888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-08, 22:07   #1409
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
no właśnie i myślisz, że obie będą tak samo funkcjonalne przy karmieniu dzidzi zwłaszcza chodzi mi o nockę
na pewno przymierzałaś

czyli da się cyca wyjąć
da się bez problemu i ta i ta jest funkcjonalna

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2012-02-08, 22:12   #1410
tikki85
Zakorzenienie

Cytat:
o matko! ja bym nie wytrzymala na jednym bolu cala noc...
konia kciukasy trzymam aby wszystko sie ułożyło dobrze
Ja nawet tego nie czuję, że śpię na jednym boku . Dobrze, że nauczyłam się zasypiać na boku, bo przed ciążą najlepsza pozycja była na brzuchu. Czasami mam ochotę położyć się na plecach, ale nie chcę dziecku zabierać tlenu.
Cytat:
Napisane przez Cytrynka
da sie maz codziennie testuje
.

Konia trzymaj się!

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości