Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 1861 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-08, 18:53   #55801
ewcia1807
Zakorzenienie

Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XII część zakręconej opowieści

Cytat:
Napisane przez vanadis Pokaż wiadomość
Eloe77 gratuluję mieszkanka, niech Wam służy, niech sie dobrze mieszka
A co do oleju kokosowego to strasznie się nie lubię Mam duży puch po nim. Dlatego nie wiem co z orzechem, czy tez mnie spuszy jak miotłę czy nie
Raczej nie spuszy Skoro kokos puszy, to najwidoczniej masz wysoką porowatość

W ogóle, to spuszył kiedyś kogoś olej wielonienasycony?

28-...-36-37-38-39-40-41-42-43-44-45-46 -47-48-49-50 ... 60

Zapraszam na mojego kosmetycznego bloga: www.kosmetyczny-raj.blogspot.com
ewcia1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-08, 19:05   #55802
Eloe77
MatkaPrzełożonaCurlitanek

Eiri i jak po serwatce?

Cytat:
Napisane przez SugarbabyLove Pokaż wiadomość
moja nowa fryzurka
Prostowałaś? Farbowałaś?

Cytat:
Napisane przez 86Paula Pokaż wiadomość
Nivea FC- kupiłam, dłuższy czas czekała na swoją kolej do testów. za każdym razem kiedy ją nałożę jest kiepsko. ostatnio znowu zaryzykowałam, i nie dość, że wyprost to jeszcze wyglądały na przyklapnięte i tłuste, mimo, że nie były
Mogłaś dać za dużo. Może odstaw i poczekaj z nim do wiosny. Jeśli się nie uda albo zmieszaj z żelem, albo dodaj do odzywki d/s. U mnie spisała się naprawdę fajnie w obu tych mieszankach.
Cytat:
Eloe dziękuje za wyjaśnienie

Cytat:
Napisane przez ewcia1807 Pokaż wiadomość
Skład super, ale i cena...
Niestety Ale jak sie nie ma, co się lubi... Sprawdzę, co tam. I tak nie myję szamponem codziennie
Cytat:
A np. shea nie wnika? Nie rozumiem .
Nie, nie wnika ze względu na budowę kwasu stearynowego.

Cytat:
Napisane przez Misha_ Pokaż wiadomość
Żel lniany kolejny raz mnie przerósł Dziś robiłam koczka do pracy i cała bluzka, spodnie i otoczenie zostało zasypane białym pyłkiem z włosów. Mało tego pył nadal we włosach siedzi. Żel był brązowy może to to? A może za dużo go nakładam? Bo faktycznie wale go na maxa.. Pomóżcie błagam
Stawiam raczej na to, że za dużo. To, co odcisnęłaś, swoją drogą, ale przestał działać i spadł z włosów w formie płatków nieco później.
To normalne w przypadku większości żeli.

Cytat:
Napisane przez yarrowia Pokaż wiadomość
Eem...ugotowałam wczoraj dżem lniany teraz nie wiem, czy na włosy go, czy może jednak zjeść...
Nałozyć. Napisz koniecznie, jak podziałał.

Cytat:
Napisane przez kamki Pokaż wiadomość
Szczerze mówiąc poza Artiste, Odżywka intensywnie regenerująca z protein w odżywkach mam niewiele
Ojć, chyba oslepłam, bo nie zauważyłam jej w Twoim opisie. Przepraszam. Na tę chwilę wystarczy. Ważne, by nakładac ją w towarzystwie emolientów - albo zmieszać z inną odżywką, albo z olejem lub też nałożyć Artiste po myciu, podsuszyć, spłukać i nałożyć nową, już emolientową odżywkę.
Cytat:
Fakt, może czas teraz iść bardziej w proteiny (choć bez przesady) bo dotychczas było ich malutko.
Z proteinami teraz ostrożnie. Trzeba zatrzymywać wodę, zatem raczej oleje, proteiny rzadziej.

Cytat:
A teraz jeszcze malutkie pytanie: próbowała któraś z was dodać spiruliny do maski przed myciem "właściwym"? Dotychczas stosuję ją na twarz, jednak zauważyłam, że jedna maska Bingo jest na bazie spiruliny i kreatyny. Nada się? Czy na zasadzie nie dowiesz się, póki nie spróbujesz?
Stosowałam i przed i do odzywki d/s. Sympatyczny efekt, choć bez specjalnych ochów i achów.
Jednak uważam, ze warto.
do wcierki nie dodawaj, bo potem pod paznokciami po podrapaniu skóry zostaje zielona warstweka

Cytat:
Napisane przez FelekBezSzelek Pokaż wiadomość
Dziękuję
Nie wiem, czy pytanie zginęło, czy ja nie zauważyłam odp, więc zapytam jeszcze raz Czy w auchan były jeszcze jakieś inne oleje?
Dawno nie byłam w Auchan, więc odpowiedzieć Ci nie mogę.

Cytat:
Napisane przez iga_s Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam takie pytanie: kiedyś rozczesywałam włosy po d/s, ale później przeczytałam, że powinno się rozczesywać po b/s, a teraz znowu gdzieś czytałam, że jednak po d/s, jak to z tym jest?
Kiedy bardziej Ci pasuje. Najwazniejsze, by na włosach była odżywka.

Ktoś pytał o humektanty obecnie, a mnie zjadło cytat
Włosy zachowują się normalnie, pusząc się po ich nałożeniu na suche lub jako produkt bez spłukiwania. Humektanty sprawiają, że woda jest oddawana do suchego powietrza.

Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach!

MÓJ IDEAŁ

Eloe77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-08, 19:07   #55803
claudiiin
Zadomowienie

Dzieki wielke za opinie dziewczyny Ciesze sie ze widzicie poprawe, wlasnie pyknal mi 3 miesiac wiec niedlugo wrzuce jakies akutalne zdjecie
Musze powiedziec ze Vatika w polaczeniu z lnianym nie zrobila mi masakry, wlosy sa bardzo mieciutkie Pewnie to przez to polaczenie z lnianym, ale swoja droga ciekawa jestem czy w 3 miesiace pielegnacji zniszczonych wlosow mozna obnizyc ich porowatosc na tyle zeby polubily kokosowy?

Cytat:
Żel lniany kolejny raz mnie przerósł Dziś robiłam koczka do pracy i cała bluzka, spodnie i otoczenie zostało zasypane białym pyłkiem z włosów. Mało tego pył nadal we włosach siedzi. Żel był brązowy może to to? A może za dużo go nakładam? Bo faktycznie wale go na maxa.. Pomóżcie błagam
Moze lniany nie wspolpracuje z Twoja odzywka bez splukiwania? Probowalas z jakas inna? Moze to rozwiazaloby problem

CG i olejowanie od listopada 2011 + walka z wypadaniem, zapuszczanie grzywy, powrót do naturalek...
claudiiin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-08, 19:20   #55804
Evita_
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Eloe77 Pokaż wiadomość
Ktoś pytał o humektanty obecnie, a mnie zjadło cytat
Włosy zachowują się normalnie, pusząc się po ich nałożeniu na suche lub jako produkt bez spłukiwania. Humektanty sprawiają, że woda jest oddawana do suchego powietrza.
To ja pytałam to co zrobić żeby się nie puszyły? Dodałam do tego psikadła trochę oleju, żeby zabezpieczyć je jakoś, ale niewiele pomogło. To chyba już więcej nie będę tak używała.
Evita_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-08, 19:21   #55805
Eloe77
MatkaPrzełożonaCurlitanek

Dziękuję za gratulacje Nareszcie u siebie
Jeszcze tylko podatki, umowy na media, ubezpieczenie, ale co tam...

Cytat:
Napisane przez edyta07 Pokaż wiadomość
Obawiam się jednak, że moge wysuszyć tą odżywką skórę głowy i później będę miała problem z przetłuszczaniem się. Jest taka możliwość?
Co o tym myślicie?
Jeśli n ie jesteś wrażliwcem, to raczej mało prawdopodobne. Jedyne, co może w niej wysuszać, to IPA. Ale to i tak odżywka, a nie szampon - są emolienty, rozwodnione, ale ich obecność jest niewątpliwa.

Cytat:
Napisane przez agatron77 Pokaż wiadomość
Hm, może to i dobry sposób na zużycie NIVEA FC... Mnie od początku nie służył.
Polecam
Ale na te pogodę nie stosowałabym Nivei FC zgodnie z zaleceniami producenta. Jesli jednak chcesz, próbuj.
Cytat:
Napisane przez eiri Pokaż wiadomość
Pełny obraz będzie po całkowitym wyschnięciu i odgnieceniu żelu.
W każdym razie mikstura nie uczyniła na pewno spustoszeń a to już plus

Podpisano wasz króliczek doświadczalny eiri
Króliczku, prosimy o dalsze relacje

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
Jestem tego samego zdania. Mam propolisową maść od Bonifratrów... Składu brak.
Na wszystkim innym, co od nich mam, skład jest.
Ta moja to była maść na suche pięty i łokcie. Konsystencja jak dla mnie parafinowo-wazelinowa. Jednak ani miłej rozmowy, ani zrozumienia nie było.
Cieszę się, że nie kupowałam dla siebie...

Cytat:
Tak myślę, ze może włosy mi się bardzo nie odbijają, bo są za długie?
W ostatnie 3 miechy dorosło mi 5 cm. Nie wiem czy 5 cm. może mieć takie znaczenie i myślę, czy podciąć górną warstwę....
Może mieć znaczenie. Naprawdę chcesz ciąc? Moze popróbuj innego suszenia, podpinania jeszcze? Umyj szamponem z siarczanem, odzywki nie nakładaj blisko skóry, podobnie oleju. Spróbuj wszystkeigo. Obciąć swoje śliczności jeszcze zdążysz.

Cytat:
Napisane przez Miskaa78 Pokaż wiadomość
a tak można?
Można Nakładałam lniany albo Joannę Naturię lnianą.
Bierz słonecznikowy i mamowy z BD i do dzieła
Cytat:
Kolor bardziej sie utrwala z olejem, czy bez niego czy bez znaczenia?
Powinien przynajmniej.

Cytat:
Dziewczyny, a sprawdzałyście kiedyś pH l-cysteiny ?
A nich mnnie Święta Curla broni! Nos by mi uwiądł przy badaniu takiej płukanki

Cytat:
Napisane przez vanadis Pokaż wiadomość
A co do oleju kokosowego to strasznie się nie lubię Mam duży puch po nim. Dlatego nie wiem co z orzechem, czy tez mnie spuszy jak miotłę czy nie
Mnie spuszył. Dlatego teraz trzymałam krótko.
Cytat:
Raczej nie spuszy Skoro kokos puszy, to najwidoczniej masz wysoką porowatość

W ogóle, to spuszył kiedyś kogoś olej wielonienasycony?
Mnie - krokosz i orzech włoski.

Uciekam, drogie moje Zakręcone

Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach!

MÓJ IDEAŁ

Eloe77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-08, 20:14   #55806
kamki
Raczkowanie

Cytat:
Ojć, chyba oslepłam, bo nie zauważyłam jej w Twoim opisie. Przepraszam. Na tę chwilę wystarczy. Ważne, by nakładac ją w towarzystwie emolientów - albo zmieszać z inną odżywką, albo z olejem lub też nałożyć Artiste po myciu, podsuszyć, spłukać i nałożyć nową, już emolientową odżywkę.
Z proteinami teraz ostrożnie. Trzeba zatrzymywać wodę, zatem raczej oleje, proteiny rzadziej.

Stosowałam i przed i do odzywki d/s. Sympatyczny efekt, choć bez specjalnych ochów i achów.
Jednak uważam, ze warto.
do wcierki nie dodawaj, bo potem pod paznokciami po podrapaniu skóry zostaje zielona warstweka
Podziwiam Cie. Masz chyba pamięć idealną.
Faktycznie nie pisałam, jakie mam odżywki. Ale staram się mieć obecnie zimową pielęgnację, więc praktycznie przy każdym umyciu d/s jest kapka Garniera Avocado.
Nim zobaczyłam odpowiedź zrobiłam tak jak dotychczas czyli zmieszałam Artrise z maską Alterra Granat i spiruliną. Czyli jednak dobrze zrobiłam Potem były standardowe czynności, więc stwierdzam, że ja i spirulina lubimy się. Włoski są po niej miekkie. Choć ja i kreatyna w odżywkach to miłość mego życia

No i zdjęcia: Puch lekki jest. Swoją drogą, gdyby tak jutro wyglądały to byłoby "delyszys"
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg wł3.jpg (58,1 KB, 21 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg wł4.jpg (157,5 KB, 32 załadowań)

Edytowane przez kamki
Czas edycji: 2012-02-08 o 20:45
kamki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-08, 20:20   #55807
SugarbabyLove
Zakorzenienie

Eloe- farbowalam i ścinałam koncówki i grzywke
nie prostowałam
Stary 2012-02-08, 20:26   #55808
martysek
Zadomowienie

W przerwie w odkurzaniu przyrzadzilam zel lniany, przelalam do plastikowej miseczki i postawilam na parapecie do ostygniecia. Wyszlam na chwile odkurzyc drugi pokoj, wracam do kuchni, a tam na kaloryferze spływajacy glut, na podlodze tez (oczywiscie zauwazylam dopiero jak czesc wciagnelam odkurzaczem ) no i moja corcia cala wypackana lacznie z wlosami.

Powoli zaczynam zaskakiwac, o co chodzi z odzywkami emolientowymi i humektanami, ale mam pytanie: jesli uzyje odzywki z jedwabiem (np. Isana), to musze pozniej nalozyc jeszcze raz inna odzywke (np. Alterra), wymieszac je razem czy jeszcze co innego?
martysek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-08, 20:31   #55809
eiri
Wtajemniczenie

GG do eiri

Cytat:
Czyli jednak
A pisałaś coś o tej wersji przeciwłupieżowej?
Wersja przeciwłupieżowa (a także ta do włosów wypadających) to ten sam przypadek - skład po łebkach, pantenol z olejami i brak wzmianki o emulgatorze. Plus intensywny sztuczny zapach i kolor nie wiadomo skąd .
Wersja do wypadających nie ma parafiny.
Cytat:
A widzisz, teraz pamiętam dziękuje za przypomnienie
Fajnie, że napisałaś o tym w KWC.
Fakt...
Sama czasem skusze się na coś dziwnego - najcześciej po prostu z parafiną lub wazeliną - jednak też wolę wiedzieć, co w składzie piszczy
Teraz podejrzliwie zaczynam patrzeć i na olejek kokosowy
Dabur lubi paskudny konserwant - BHT. Odstraszają mnie niejasności w temacie jego działania kancerogennego.

Cytat:
Z tym rozpuszczaniem było różnie... Najgorzej w olejach, ale nie poddawałam się. Nakładałam. Amlę uwielbiam na prawą stronę
Na prawą stronę?
Cóż, będziemy kombinować. Najwyżej będę nakładać osobno pod oleje... albo jeszcze inaczej.
Cytat:
czekam na końcową relacje
Cytat:
Króliczku, prosimy o dalsze relacje
Szeregowy króliczek eiri melduje się na rozkaz
Póki co włosy jeszcze dosychają. Nie widzę diametralnej różnicy - może są trochę bardziej sprężyste Bardzo błyszczą Skręt wyszedł całkiem ładnie, dużo mięsistych zawijasków, ale puch też jest.
Moje włosy cierpią ostatnio na syndrom przejedzenia - mam wrażenie, że zmniejszyła im się porowatość, mało składników przyjmują. Dlatego być może nie zjadły za wiele serwatki i prawdziwe efekty pokażą się po dłuższym czasie stosowania. Gdyby sprężystość się poprawiła, byłby to dla mnie dość wyraźny znak działania aminokwasów siarkowych.

Dla porównania powinnam oczywiście spróbować czystej cysteiny, ale jej nie mam

---------- Dopisano o 21:31 ---------- Poprzedni post napisano o 21:28 ----------

Cytat:
Napisane przez martysek Pokaż wiadomość
W przerwie w odkurzaniu przyrzadzilam zel lniany, przelalam do plastikowej miseczki i postawilam na parapecie do ostygniecia. Wyszlam na chwile odkurzyc drugi pokoj, wracam do kuchni, a tam na kaloryferze spływajacy glut, na podlodze tez (oczywiscie zauwazylam dopiero jak czesc wciagnelam odkurzaczem ) no i moja corcia cala wypackana lacznie z wlosami.
Oj tam, dziewczyna chciała się wystylizować
Cytat:
Powoli zaczynam zaskakiwac, o co chodzi z odzywkami emolientowymi i humektanami, ale mam pytanie: jesli uzyje odzywki z jedwabiem (np. Isana), to musze pozniej nalozyc jeszcze raz inna odzywke (np. Alterra), wymieszac je razem czy jeszcze co innego?
Też tak kombinowałam na początku pielęgnacji. Najpierw odżywka humektantowa, potem na nią emolientowa. A włosy były nadal suche
Teraz ten numer już nie przejdzie...
Stary 2012-02-08, 20:48   #55810
*Basia*
Mod-Śnieżynka

Cytat:
Dziewczyny mam takie pytanie: kiedyś rozczesywałam włosy po d/s, ale później przeczytałam, że powinno się rozczesywać po b/s, a teraz znowu gdzieś czytałam, że jednak po d/s, jak to z tym jest?
Jeśli czeszę, to tylko z ds.

[QUOTE=Eloe77;32166661]
Cytat:
A nie ma "white oil"?
Tak zapamiętale szukałam w składzie parafiny, że nie zauważyłam "white oil". No tak, jest.
Cytat:
a podanie w opisie, że zawiera coś, czego w składzie brak? Dla mnie tym bardziej...
Niestety, ktoś na to pozwala. Jak nie wiadomo o co chodzi, pewnie chodzi o pieniądze

Cytat:
Pokłociłam się ostatnio u Bonifratrów w punkcie "aptecznym" z panią w okienku (właściwie to z twarzą i popiersiem pani ) Jak mogłam śmieć ządać podania składu maści?! Przecież to tajemnica!
Zastanawiam się, czy by tego nie zgłosić. Braci w habitach winno obowiązywać to samo prawo...
tajemnica? a co jeśli ktoś jest uczulony na dany składnik? No i czy producent nie ma obowiązku podać składu INCI? (no tak, a Dabur nie końca podaje, albo jeszcze lepiej - inny skład po angielsku, inny z polskim tłumaczeniem - olejek palmersa)

Gratuluję mieszkanka, okrutnie zazdroszczę

Cytat:
Szczęściara O tej godzinie przecieram oczy i śmigam powitania słońca (dziś Księzyca )
Wcześnie, zwykle wstaję o 6 (ale od 5 jak mówiłam TŻ mnie budzi, a ja nie wiem jak Mu delikatnie powiedzieć, żeby się odczepił)

Cytat:
Napisane przez agatka89 Pokaż wiadomość
Szykuje sie do farbowania na weekend i mam zamiar przed farbowaniem dac jakis olej. Myslalam o alterrze pomaranczowej ale nie wiem czy lepiej moze nalozyc zwykla oliwe z oliwek. Czy ten olej napewno nie wplynie na efekt farbowania zwlaszcza ze to farba blond
Dziewczyny blondynki też się tak farbują. Ja bym nałożyła oliwę (próbowałam tylko czystych olejów). Nie wpłynie na kolor, a po farbowaniu różnica w miękkości włosów będzie zauważalna. Spróbuj przestawić się na farbowanie odrostów (chyba, że już tak farbujesz).
Obiecuję, że nigdy nie wrócisz do zwykłego farbowania

Cytat:
Eloe- farbowalam i ścinałam koncówki i grzywke
nie prostowałam
Włoski suche po farbowaniu. Poradzę to co wszystkim farbującym - farbuj na olej.

*Basia* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-08, 20:52   #55811
SugarbabyLove
Zakorzenienie

Włoski suche po farbowaniu. Poradzę to co wszystkim farbującym - farbuj na olej.

czyli jak...??
Stary 2012-02-08, 21:00   #55812
*Basia*
Mod-Śnieżynka

Cytat:

czyli jak...??
Czyli tak:
1. nałóż olej na kilka godzin przed farbowaniem
2. pofarbuj włosy jak zwykle
3. po określonym czasie spłucz farbę i zmyj ją odżywką (przeznaczoną do mycia - np. dostępną w rossmanie isaną babassu)
4. nałóż odżywkę ds, potem bs - czyli postępuj jak zwykle

Stary 2012-02-08, 21:01   #55813
agatron77
Raczkowanie

Cytat:
u mnie dziś masakra, mam takie suche włosy, wyglądają jak poniszczone/popalone wytrzymam do jutra, jednak nie wiem, czy nie zdradzę henny z farbowaniem sposobem Basi.. najgorsze to czekanie na możliwość umycia
U mnie było to samo. Dodatkowo urywałam sobie w połowie część włosów czesząc je po myciu slsem, a przed nałożeniem henny. W moim przypadku zyskany henną kolor - marny. Ja zdradziłam.

Cytat:
Napisane przez Evita_ Pokaż wiadomość
Witam, jestem nowa na tym forum, chciałam się przywitać.
Witaj, dobrze trafiłaś

Cytat:
Kascysko, Basiu, Miskaa78 za namową Marty tez się skusiłam na tego bingacza.
A ja się GUPIA wyłamałam

Cytat:
Mój też zwykle jest brązowobury. Czasami też mam taki pyłek we włosach po odgniataniu. U mnie raczej nie wygląda to na łupież, bo płatki za małe, ale nie jest to nic fajnego.

Cytat:
Ja nakładam d/s, czekam kilka minut, rozczesuję szerokim grzebieniem, chwilunię czekam i spłukuję.

Cytat:
Dziś zostałam pełnoprawną współwłaścicielką swojego mieszkania!
Super! Gratuluję

Cytat:
By tego było mało, nareszcie włosy odpowiedziały dokłanie tak, jak chciałam! Niespodziewanie. Czy to orzech, czy może Alterra z keratyną i Nivea FC, a może Isana czarna Podejrzewam, ze wszystko naraz, bo i puchu było mniej
Jutro znów zaolejuję i będę się cieszyć z Aterry

W zestawie z Alterrą po myciu Pottersem naprawdę mnie powalił
Eloe, napiszesz co i jak zastosowałaś? Szukam, ale już ślepnę i nie mogę znaleźć tego posta.

Cytat:
Teraz Cię rozumiem
Wyznaję tę samą religię naturalnych olejów, ale ze względu na mróz też sięgam po parafinę -> Sudokrem natwarzowo obecnie i zawsze w kremie z filtrem na stok
Zwyczajnie mieszasz parafinę z SUDOCREMEM lub kremem z filtrem i nakładasz na twarz czy robisz to jakoś inaczej? Czy to taka zwykła ciekła parafina dostępna w aptece?

Cytat:
Napisane przez eiri Pokaż wiadomość
Melduję, że jestem już po zmyciu serwatki i olejów Przeżyłam chwilę grozy, bo mazidła zaschły mi na łbie jak beton, zaczęłam się zastanawiać, czym je zmyję
Podpisano wasz króliczek doświadczalny eiri

claudiiin, i ja uważam, że na 2 zdjęciu jest lepiej
kascysko, powodzenia na egzaminie. Trzymam kciuki
Miałam coś jeszcze komuś odpisać, ale za nic w świecie nie pamiętam komu i co
Już wiem - FelekBezSzelek - świętuj dzisiaj ile wlezie

Edytowane przez agatron77
Czas edycji: 2012-02-08 o 21:03
agatron77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-08, 21:05   #55814
martysek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez *Basia* Pokaż wiadomość
Czyli tak:
3. po określonym czasie spłucz farbę i zmyj ją odżywką (przeznaczoną do mycia - np. dostępną w rossmanie isaną babassu)
Muszę sprzedać ten pomysł mamie, bo ma włosy w fatalnej kondycji. ie będzie problemów ze zmyciem oleju i farby odżywką?
Stary 2012-02-08, 21:05   #55815
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
Rude
Dobry wybór - bramka nr 1 zrobiłabym identycznie.
nie wyszło...za późno do domu dotarłam...ale włosy umyte i fajnie skręcone odrosty poprawię w piątek, ale nie użyję SLS. Zahennuję bez mycia i zobaczymy
Dziewczyny, powiedzcie mi...co ona robi, że mimo prostowania włosów (używa prostownicy) bez problemu się jej tak kręcą zresztą od samej góry i ma już takie długie i ładne... KLIK!

"Świat przeszkadza mi w życiu."
DMkAnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-08, 21:10   #55816
*Basia*
Mod-Śnieżynka

Cytat:
Zwyczajnie mieszasz parafinę z SUDOCREMEM lub kremem z filtrem i nakładasz na twarz czy robisz to jakoś inaczej? Czy to taka zwykła ciekła parafina dostępna w aptece?
Zrozumiałam, że sudocrem ma już parafinę w składzie.
Cytat:
Już wiem - FelekBezSzelek - świętuj dzisiaj ile wlezie
I ja też, ja też życzę wszystkiego zakręconego

Stary 2012-02-08, 21:13   #55817
Miskaa78
Kazar Lady

[QUOTE=eiri;32170995], pantenol z olejami i brak wzmianki o emulgatorze.

QUOTE]
o matulu a ja niedawno dokapałam pantenolu do oliwy i zdziwiona byłam, ze sie nie łaczy, nawet ogrzewałam
ile to sie czlowiek tu uczy

Cytat:
Szeregowy króliczek eiri melduje się na rozkaz
Póki co włosy jeszcze dosychają. Nie widzę diametralnej różnicy - może są trochę bardziej sprężyste Bardzo błyszczą Skręt wyszedł całkiem ładnie, dużo mięsistych zawijasków, ale puch też jest.
Moje włosy cierpią ostatnio na syndrom przejedzenia - mam wrażenie, że zmniejszyła im się porowatość, mało składników przyjmują. Dlatego być może nie zjadły za wiele serwatki i prawdziwe efekty pokażą się po dłuższym czasie stosowania. Gdyby sprężystość się poprawiła, byłby to dla mnie dość wyraźny znak działania aminokwasów siarkowych.
super, ze sie udalo
a zdjątka jakieś będą

Sarkazm to obrona osób inteligentnych przed otaczającą głupotą..

Miskaa78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-08, 21:14   #55818
*Basia*
Mod-Śnieżynka

Cytat:
Muszę sprzedać ten pomysł mamie, bo ma włosy w fatalnej kondycji. ie będzie problemów ze zmyciem oleju i farby odżywką?
Nie będzie, zwłaszcza, że farba zawiera siarczan (przynajmniej moja).
Przy normalnym stosowaniu farby już jej się nie zmywa szamponem, więc musi zawierać coś, co ją dokładnie spłucze.
Polecam olej, który łatwo zmyć - ja do tego celu stosuję olej kokosowy. Używałam też winogronowego i oliwy z oliwek.

Stary 2012-02-08, 21:14   #55819
SugarbabyLove
Zakorzenienie

Cytat:
Czyli tak:
aha hmm no nie wiem czy to sie sprawdzi moje wlosy po olejach są baardzo tyłuste nawet jak je 2 razy umyje..
myslalam raczej na przejście z farby na toner /henne
Stary 2012-02-08, 21:23   #55820
*Basia*
Mod-Śnieżynka

Cytat:
aha hmm no nie wiem czy to sie sprawdzi moje wlosy po olejach są baardzo tyłuste nawet jak je 2 razy umyje..
myslalam raczej na przejście z farby na toner /henne
To zależy od tego ile oleju nałożysz i od techniki zmywania oleju. Nie znam osoby, która byłaby niezadowolona z olejowania włosów przed farbowaniem. Ale oczywiście nic na siłę, wiadomo, to Twój wybór.
Próbuj z henną w takim razie. Ale po hennie dziewczyny tym bardziej olejują, bo włoski są bardzo suche.

Stary 2012-02-08, 21:24   #55821
martysek
Zadomowienie

Cytat:
Nie będzie, zwłaszcza, że farba zawiera siarczan (przynajmniej moja).
Przy normalnym stosowaniu farby już jej się nie zmywa szamponem, więc musi zawierać coś, co ją dokładnie spłucze.
Polecam olej, który łatwo zmyć - ja do tego celu stosuję olej kokosowy. Używałam też winogronowego i oliwy z oliwek.
Basiu, dzięki śliczne. Ciekawa jestem efektów i czy mama zauważy różnicę.
Stary 2012-02-08, 21:24   #55822
agatron77
Raczkowanie

Cytat:
Zrozumiałam, że sudocrem ma już parafinę w składzie.
Aaaaaaaaaaaaaa widzisz, może i o to chodziło

Stary 2012-02-08, 21:28   #55823
Juliszka
Rozeznanie

Mi sie zawsze wydawało, że mam wysoką porowatość, ale nie puszy mnie kokos. Chyba mnie puszy słonecznik. To możliwe?
Stary 2012-02-08, 21:28   #55824
*Basia*
Mod-Śnieżynka

Cytat:
Basiu, dzięki śliczne. Ciekawa jestem efektów i czy mama zauważy różnicę.
Jeśli tylko się zdecyduje, to na pewno zauważy różnicę.
Mojej mamie sama olejuję przed farbowaniem (niestety rzadko to robię, bo mieszkam prawie 400 km od niej).

Cytat:
Aaaaaaaaaaaaaa widzisz, może i o to chodziło
tak myślę, bo nie chce mi się szukać skladu sudocremu

Edycja:
jednak sprawdziłam. Jest parafina - KLIK

Edytowane przez *Basia*
Czas edycji: 2012-02-08 o 21:30
Stary 2012-02-08, 21:32   #55825
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Dziś zostałam pełnoprawną współwłaścicielką swojego mieszkania!
Gratulacje
Cytat:
By tego było mało, nareszcie włosy odpowiedziały dokłanie tak, jak chciałam!

Cytat:
Poczekaj, a do czego odnosi się to, co w nawiasie?
Postawiłabym na glicerynę.
Tzn że nie dałam samej gliceryny ale dużo dodatków na glicerynie. Za zmatowienie winię glicerynę. Trudno. Wszystko w imię spokojnego skalpu

Aaa wiecie co, natarłam dziecku wysypkę takim stężonym żelem ksantanowym ze wszystkim co łagodzące miałam w półproduktach i mniej o swędzi
Cytat:
U mnei PiP to Piotr i Paweł. U Ciebie też jest?
Jest niedawno otworzyli nową galeryję i mam PiP i SuperPharm! Drugi koniec miasta ale warto się pofatygować Żeby jeszcze zielarski mieli
Cytat:
Napisane przez DMkAnia Pokaż wiadomość
Dziewczyny, powiedzcie mi...co ona robi, że mimo prostowania włosów (używa prostownicy) bez problemu się jej tak kręcą zresztą od samej góry i ma już takie długie i ładne... KLIK!
I teraz będę do północy szukać filmiku o włosach ;]
że tak powiem, wyobtrax sobie jakie by miala bez prostowania itd

AjriszMarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-08, 21:38   #55826
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:
Czyli tak:
ten post też by sie przydał w pierwszym
Cytat:
Napisane przez DMkAnia Pokaż wiadomość
nie wyszło...za późno do domu dotarłam...ale włosy umyte i fajnie skręcone odrosty poprawię w piątek, ale nie użyję SLS. Zahennuję bez mycia i zobaczymy
ładna dziewczyna, wlosy tez ma śliczne, mówisz ze je tak katuje ?

---------- Dopisano o 22:38 ---------- Poprzedni post napisano o 22:33 ----------

Cytat:
To zależy od tego ile oleju nałożysz i od techniki zmywania oleju. Nie znam osoby, która byłaby niezadowolona z olejowania włosów przed farbowaniem. Ale oczywiście nic na siłę, wiadomo, to Twój wybór.
Próbuj z henną w takim razie. Ale po hennie dziewczyny tym bardziej olejują, bo włoski są bardzo suche.
własnei nałożyłam słonecznik z BD i tak mam zamiar dosiedzieć do jutrzejszego popołudnia
Cytat:
Napisane przez Juliszka Pokaż wiadomość
Mi sie zawsze wydawało, że mam wysoką porowatość, ale nie puszy mnie kokos. Chyba mnie puszy słonecznik. To możliwe?
tyle wiem, ze slonecznik jest niewnikający, powinien zostać na włosie, to chyba nie powinien puszyć, ale sie nie znam

Sarkazm to obrona osób inteligentnych przed otaczającą głupotą..

Miskaa78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-08, 21:45   #55827
Ayrine
Zakorzenienie

dziewczyny, powiedzcie mi, co mogę zamówić sobie włosowego na DOZie bo muszę zamówić szampon za 10 zł i skrzyp za niecałe 2 (pies mi zjadł poprzednią paczkę >_>) i muszę jakoś dobić do tych 20 zł... na Jantara nawet nie liczę

chciałabym coś na porost, bo pozbyłam się tydzień temu 12 cm włosów (!!!), ale nie wiem czy nafta, siemię i skrzypokrzywa nie są przypadkiem wystarczające

w poniedziałek pojawię się ze zdjęciem skróconej czupryny
Ayrine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-08, 21:46   #55828
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
Napisane przez AjriszMarta Pokaż wiadomość
I teraz będę do północy szukać filmiku o włosach ;]
że tak powiem, wyobtrax sobie jakie by miala bez prostowania itd
Eee, nie szukaj
Jakby nie prostowała w ogóle to

Cytat:
ładna dziewczyna, wlosy tez ma śliczne, mówisz ze je tak katuje ?
Fajne ma filmiki, polecam prostuje, wystarczy przejrzeć kilka poprzednich filmików. Od jakiegoś czasu też olejuje, robi maseczki domowej roboty, itp.

"Świat przeszkadza mi w życiu."
DMkAnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-08, 21:48   #55829
agatron77
Raczkowanie

Cytat:
tak myślę, bo nie chce mi się szukać skladu sudocremu

Edycja:
jednak sprawdziłam. Jest parafina - KLIK
Dzięki Basia

Cytat:
Napisane przez AjriszMarta Pokaż wiadomość

Jest niedawno otworzyli nową galeryję i mam PiP i SuperPharm! Drugi koniec miasta ale warto się pofatygować Żeby jeszcze zielarski mieli
Ajrisz, pewnie już to wiesz, ale jeśli nie, to koniecznie załóż sobie KARTĘ LIFESTYLE w SP. Dzięki niej będziesz mogła korzystać z wielu dodatkowych promocji / kuponów przysyłanych mailem.

Stary 2012-02-08, 21:51   #55830
claudiiin
Zadomowienie

kamki, ale fantastyczny skret!

W watku faktycznie codziennie czlowiek uczy sie czegos nowego, ja np. nie wiedzialam ze white oil=mineral oil

Pisalyscie cos o odzywkach ds humektantowych... Zadna nie przychodzi mi do glowy (moze procz artiste biorac pod uwage ze keratyna to humektant), moglybyscie prosze podac pare przykladow?

Mam tez pytanie dot. olejow, ktore moze powinnam zadac w watku olejowym, ale nie chce ryzykowac ze mnie ktos za to ochrzani jak to tam nierzadko bywa :
Czy jest duza roznica miedzy olejami rafinowanymi i nierafinowanymi? Np. widze ze na ZSK jest dostepny rafinowany jojoba, a zloty nierafinowany-nie. I jak niedlugo zrobie w koncu zamowienie to nie wiem czy warto czekac na zloty? Jakich olejow Wy uzywacie, ktore bardziej Wam sluza?

CG i olejowanie od listopada 2011 + walka z wypadaniem, zapuszczanie grzywy, powrót do naturalek...
claudiiin jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości