|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#55801 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XII część zakręconej opowieści
Cytat:
Skoro kokos puszy, to najwidoczniej masz wysoką porowatość ![]() W ogóle, to spuszył kiedyś kogoś olej wielonienasycony?
|
|
#55802 | ||||||||||
|
MatkaPrzełożonaCurlitanek
|
Eiri i jak po serwatce?
Prostowałaś? Farbowałaś? Cytat:
Cytat:
Niestety Ale jak sie nie ma, co się lubi... Sprawdzę, co tam. I tak nie myję szamponem codziennie ![]() Cytat:
Cytat:
To normalne w przypadku większości żeli. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Jednak uważam, ze warto. do wcierki nie dodawaj, bo potem pod paznokciami po podrapaniu skóry zostaje zielona warstweka Cytat:
Cytat:
Ktoś pytał o humektanty obecnie, a mnie zjadło cytat Włosy zachowują się normalnie, pusząc się po ich nałożeniu na suche lub jako produkt bez spłukiwania. Humektanty sprawiają, że woda jest oddawana do suchego powietrza.
|
|
#55803 | |
|
Zadomowienie
|
Dzieki wielke za opinie dziewczyny
Musze powiedziec ze Vatika w polaczeniu z lnianym nie zrobila mi masakry, wlosy sa bardzo mieciutkie Pewnie to przez to polaczenie z lnianym, ale swoja droga ciekawa jestem czy w 3 miesiace pielegnacji zniszczonych wlosow mozna obnizyc ich porowatosc na tyle zeby polubily kokosowy?Cytat:
|
|
|
#55804 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
to co zrobić żeby się nie puszyły? Dodałam do tego psikadła trochę oleju, żeby zabezpieczyć je jakoś, ale niewiele pomogło. To chyba już więcej nie będę tak używała.
|
|
|
|
|
#55805 | ||||||||
|
MatkaPrzełożonaCurlitanek
|
Dziękuję za gratulacje
Nareszcie u siebie Jeszcze tylko podatki, umowy na media, ubezpieczenie, ale co tam... Cytat:
Cytat:
Ale na te pogodę nie stosowałabym Nivei FC zgodnie z zaleceniami producenta. Jesli jednak chcesz, próbuj. Cytat:
![]() Cytat:
Cieszę się, że nie kupowałam dla siebie... Cytat:
Można Bierz słonecznikowy i mamowy z BD i do dzieła Cytat:
A nich mnnie Święta Curla broni! Nos by mi uwiądł przy badaniu takiej płukanki ![]() Cytat:
Cytat:
Uciekam, drogie moje Zakręcone
|
|
#55806 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Faktycznie nie pisałam, jakie mam odżywki. Ale staram się mieć obecnie zimową pielęgnację, więc praktycznie przy każdym umyciu d/s jest kapka Garniera Avocado. Nim zobaczyłam odpowiedź zrobiłam tak jak dotychczas czyli zmieszałam Artrise z maską Alterra Granat i spiruliną. Czyli jednak dobrze zrobiłam Potem były standardowe czynności, więc stwierdzam, że ja i spirulina lubimy się. Włoski są po niej miekkie. Choć ja i kreatyna w odżywkach to miłość mego życia No i zdjęcia: Puch lekki jest. Swoją drogą, gdyby tak jutro wyglądały to byłoby "delyszys" Edytowane przez kamki Czas edycji: 2012-02-08 o 20:45 |
|
|
|
|
#55807 |
|
Zakorzenienie
|
Eloe- farbowalam i ścinałam koncówki i grzywke
![]() nie prostowałam
|
#55808 |
|
Zadomowienie
|
W przerwie w odkurzaniu przyrzadzilam zel lniany, przelalam do plastikowej miseczki i postawilam na parapecie do ostygniecia. Wyszlam na chwile odkurzyc drugi pokoj, wracam do kuchni, a tam na kaloryferze spływajacy glut, na podlodze tez (oczywiscie zauwazylam dopiero jak czesc wciagnelam odkurzaczem
) no i moja corcia cala wypackana lacznie z wlosami. Powoli zaczynam zaskakiwac, o co chodzi z odzywkami emolientowymi i humektanami, ale mam pytanie: jesli uzyje odzywki z jedwabiem (np. Isana), to musze pozniej nalozyc jeszcze raz inna odzywke (np. Alterra), wymieszac je razem czy jeszcze co innego? |
|
|
|
#55809 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Wersja przeciwłupieżowa (a także ta do włosów wypadających) to ten sam przypadek - skład po łebkach, pantenol z olejami i brak wzmianki o emulgatorze. Plus intensywny sztuczny zapach i kolor nie wiadomo skąd
.Wersja do wypadających nie ma parafiny. Cytat:
Cytat:
Cóż, będziemy kombinować. Najwyżej będę nakładać osobno pod oleje... albo jeszcze inaczej. Szeregowy króliczek eiri melduje się na rozkaz ![]() Póki co włosy jeszcze dosychają. Nie widzę diametralnej różnicy - może są trochę bardziej sprężyste Bardzo błyszczą Skręt wyszedł całkiem ładnie, dużo mięsistych zawijasków, ale puch też jest. Moje włosy cierpią ostatnio na syndrom przejedzenia - mam wrażenie, że zmniejszyła im się porowatość, mało składników przyjmują. Dlatego być może nie zjadły za wiele serwatki i prawdziwe efekty pokażą się po dłuższym czasie stosowania. Gdyby sprężystość się poprawiła, byłby to dla mnie dość wyraźny znak działania aminokwasów siarkowych. Dla porównania powinnam oczywiście spróbować czystej cysteiny, ale jej nie mam ---------- Dopisano o 21:31 ---------- Poprzedni post napisano o 21:28 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() Teraz ten numer już nie przejdzie...
|
|
#55810 | ||||||
|
Mod-Śnieżynka
|
Cytat:
[QUOTE=Eloe77;32166661] Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Gratuluję mieszkanka ![]() Cytat:
, zwykle wstaję o 6 (ale od 5 jak mówiłam TŻ mnie budzi, a ja nie wiem jak Mu delikatnie powiedzieć, żeby się odczepił )Cytat:
Obiecuję, że nigdy nie wrócisz do zwykłego farbowania ![]() Włoski suche po farbowaniu. Poradzę to co wszystkim farbującym - farbuj na olej. |
||||||
|
|
|
#55811 |
|
Zakorzenienie
|
Włoski suche po farbowaniu. Poradzę to co wszystkim farbującym - farbuj na olej.
czyli jak...??
|
#55812 | |
|
Mod-Śnieżynka
|
Cytat:
1. nałóż olej na kilka godzin przed farbowaniem 2. pofarbuj włosy jak zwykle 3. po określonym czasie spłucz farbę i zmyj ją odżywką (przeznaczoną do mycia - np. dostępną w rossmanie isaną babassu) 4. nałóż odżywkę ds, potem bs - czyli postępuj jak zwykle |
|
|
|
|
#55813 | |||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Witaj, dobrze trafiłaś Cytat:
Cytat:
Cytat:
Super! Gratuluję ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
claudiiin, i ja uważam, że na 2 zdjęciu jest lepiej ![]() kascysko, powodzenia na egzaminie. Trzymam kciuki Miałam coś jeszcze komuś odpisać, ale za nic w świecie nie pamiętam komu i co ![]() Już wiem - FelekBezSzelek - świętuj dzisiaj ile wlezie
Edytowane przez agatron77 Czas edycji: 2012-02-08 o 21:03 |
|||||||
|
|
|
#55814 |
|
Zadomowienie
|
Muszę sprzedać ten pomysł mamie, bo ma włosy w fatalnej kondycji. ie będzie problemów ze zmyciem oleju i farby odżywką?
|
|
|
|
#55815 |
|
Strażnik Wizażu
|
nie wyszło...za późno do domu dotarłam...ale włosy umyte i fajnie skręcone odrosty poprawię w piątek, ale nie użyję SLS. Zahennuję bez mycia i zobaczymy ![]() Dziewczyny, powiedzcie mi...co ona robi, że mimo prostowania włosów (używa prostownicy) bez problemu się jej tak kręcą zresztą od samej góry i ma już takie długie i ładne... KLIK!
|
|
|
|
#55816 | ||
|
Mod-Śnieżynka
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#55817 | |
|
Kazar Lady
|
[QUOTE=eiri;32170995], pantenol z olejami i brak wzmianki o emulgatorze.
QUOTE] o matulu a ja niedawno dokapałam pantenolu do oliwy i zdziwiona byłam, ze sie nie łaczy, nawet ogrzewałam ![]() ile to sie czlowiek tu uczy Cytat:
a zdjątka jakieś będą
|
|
|
|
|
#55818 | |
|
Mod-Śnieżynka
|
Cytat:
Przy normalnym stosowaniu farby już jej się nie zmywa szamponem, więc musi zawierać coś, co ją dokładnie spłucze. Polecam olej, który łatwo zmyć - ja do tego celu stosuję olej kokosowy. Używałam też winogronowego i oliwy z oliwek. |
|
|
|
|
#55819 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() myslalam raczej na przejście z farby na toner /henne
|
|
#55820 | |
|
Mod-Śnieżynka
|
Cytat:
Próbuj z henną w takim razie. Ale po hennie dziewczyny tym bardziej olejują, bo włoski są bardzo suche. |
|
|
|
|
#55821 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#55822 |
|
Raczkowanie
|
Aaaaaaaaaaaaaa widzisz, może i o to chodziło
|
#55823 |
|
Rozeznanie
|
Mi sie zawsze wydawało, że mam wysoką porowatość, ale nie puszy mnie kokos. Chyba mnie puszy słonecznik. To możliwe?
|
#55824 | |
|
Mod-Śnieżynka
|
Cytat:
Mojej mamie sama olejuję przed farbowaniem (niestety rzadko to robię, bo mieszkam prawie 400 km od niej). tak myślę, bo nie chce mi się szukać skladu sudocremu ![]() Edycja: jednak sprawdziłam. Jest parafina - KLIK
Edytowane przez *Basia* Czas edycji: 2012-02-08 o 21:30 |
|
|
|
|
#55825 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Gratulacje
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Aaa wiecie co, natarłam dziecku wysypkę takim stężonym żelem ksantanowym ze wszystkim co łagodzące miałam w półproduktach i mniej o swędzi ![]() Cytat:
niedawno otworzyli nową galeryję i mam PiP i SuperPharm! Drugi koniec miasta ale warto się pofatygować Żeby jeszcze zielarski mieli ![]() Cytat:
że tak powiem, wyobtrax sobie jakie by miala bez prostowania itd |
||||
|
|
|
#55826 | ||||
|
Kazar Lady
|
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 22:38 ---------- Poprzedni post napisano o 22:33 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#55827 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny, powiedzcie mi, co mogę zamówić sobie włosowego na DOZie
bo muszę zamówić szampon za 10 zł i skrzyp za niecałe 2 (pies mi zjadł poprzednią paczkę >_>) i muszę jakoś dobić do tych 20 zł... na Jantara nawet nie liczę ![]() chciałabym coś na porost, bo pozbyłam się tydzień temu 12 cm włosów (!!!), ale nie wiem czy nafta, siemię i skrzypokrzywa nie są przypadkiem wystarczające ![]() w poniedziałek pojawię się ze zdjęciem skróconej czupryny
|
|
|
|
#55828 | |
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
![]() Jakby nie prostowała w ogóle to ![]() Fajne ma filmiki, polecam prostuje, wystarczy przejrzeć kilka poprzednich filmików. Od jakiegoś czasu też olejuje, robi maseczki domowej roboty, itp.
|
|
|
|
|
#55829 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ajrisz, pewnie już to wiesz, ale jeśli nie, to koniecznie załóż sobie KARTĘ LIFESTYLE w SP. Dzięki niej będziesz mogła korzystać z wielu dodatkowych promocji / kuponów przysyłanych mailem.
|
|
#55830 |
|
Zadomowienie
|
kamki, ale fantastyczny skret!
W watku faktycznie codziennie czlowiek uczy sie czegos nowego, ja np. nie wiedzialam ze white oil=mineral oil ![]() Pisalyscie cos o odzywkach ds humektantowych... Zadna nie przychodzi mi do glowy (moze procz artiste biorac pod uwage ze keratyna to humektant), moglybyscie prosze podac pare przykladow? Mam tez pytanie dot. olejow, ktore moze powinnam zadac w watku olejowym, ale nie chce ryzykowac ze mnie ktos za to ochrzani jak to tam nierzadko bywa Czy jest duza roznica miedzy olejami rafinowanymi i nierafinowanymi? Np. widze ze na ZSK jest dostepny rafinowany jojoba, a zloty nierafinowany-nie. I jak niedlugo zrobie w koncu zamowienie to nie wiem czy warto czekac na zloty? Jakich olejow Wy uzywacie, ktore bardziej Wam sluza?
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:09.

Mam duży puch po nim. Dlatego nie wiem co z orzechem, czy tez mnie spuszy jak miotłę czy nie 
-47-48-49-50 
Nie rozumiem .
Dziś robiłam koczka do pracy i cała bluzka, spodnie i otoczenie zostało zasypane białym pyłkiem z włosów. Mało tego pył nadal we włosach siedzi. Żel był brązowy może to to? A może za dużo go nakładam? Bo faktycznie wale go na maxa.. Pomóżcie błagam
teraz nie wiem, czy na włosy go, czy może jednak zjeść...

.
O tej godzinie przecieram oczy i śmigam powitania słońca (dziś Księzyca 
wytrzymam do jutra, jednak nie wiem, czy nie zdradzę henny z farbowaniem sposobem Basi.. najgorsze to czekanie na możliwość umycia
Podejrzewam, ze wszystko naraz, bo i puchu było mniej
obecnie i zawsze w kremie z filtrem na stok 

Żeby jeszcze zielarski mieli