Dzieci pięknie nam się rozwijają i mamuśkom nudzić się nie dają. Mamy IX-X 2011 - Strona 131 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-08, 22:03   #3901
MoniaZ82
Wtajemniczenie

GG do MoniaZ82 Send a message via Skype™ to MoniaZ82
Dot.: Dzieci pięknie nam się rozwijają i mamuśkom nudzić się nie dają. Mamy IX-X 2011

Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
heja wszystkim

Hej ..... nareszcie....

...ja sie nawet nie bede wibjac.....
Stary 2012-02-08, 22:06   #3902
agus1978
Wtajemniczenie

Dot.: Dzieci pięknie nam się rozwijają i mamuśkom nudzić się nie dają. Mamy IX-X 2011

Nadrobiłam, ale wybaczcie, że nie zacytuję, bom wykończona. moje dziecię walczyło prawie godzinę z zaśnięciem, trochę sie ponosiło, pomruczało kołysankę i zasnęła..i oby do rana.Coś ostatnio jej to zasypianie coraz ciężej idzie, ale na szczęście do 22 z reguły zaśnie. Wczoraj zaliczyłysmy wypad do Ikei a dziś Misia miala usg brzuszka i na szczęście wsio ok..ufff. No i kupiłam dziś młodej spacerówkę - parasolkę, bedzie na wypady bo pakowanie jej wózka to jest masakra
Z tego, co pamiętam - ja plamy z marchewki czy soczków myję szarym mydłem i schodzi, może nie zawsze idealnie, ale w większości zejdzie.
Acelinko dzięki za info o lumpkach w naszym mieście/
Młodą kąpię w płynie do kąpieli BabySmile z wyciągiem z oliwy z oliwek i alantoliną, do kupienia w Schleckerze, a wlosy myję szamponem też z tej serii i skórka jest taka fajna i włoski też.
Archinta - ja glutki wyciągam teraz Katarkiem, i smaruję maścią majerankową i nawilżam nosek Tantum Protect lub wodą morską.
Aaa i witam nową mamusię, a włoski Laura ma przecudowne
http://wiadomosci.onet.pl/regionalne...wiadomosc.html.... masakra
Mykam sie myć i spac...kolorowych

Edytowane przez agus1978
Czas edycji: 2012-02-08 o 22:14
agus1978 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-08, 22:08   #3903
19natka88
Zakorzenienie

Odpiszę jeszcze i zmykam spać bo coś czuję, że będzie ciężka nocka Szymon już 3 raz od 20.00 obudził się z płaczem

Cytat:
Napisane przez anciaahk Pokaż wiadomość
Teraz oswajam miesiąc, a od 6 mca daję mięsko i wtedy gluten już normalnie.
Ale weźcie się mną nie sugerujcie, po prostu popytałam inne mamy, tak właśnie robiły i zamierzam spróbować tak samo.

Aha, to ja robię inaczej: teraz już daję słoiczki z mięskiem (te po 5 mc), a z glutenem (w sensie bez ograniczeń) czekam do 6 mc

I nie wiem jakz tym moim karmieniem piersią będzie, czy uda się coś ponad 6-7 mcy karmić. Franek tak się wydurnia przy cycku, a tak ładnie je łyżeczką, że podejrzewam inne smaki zaczną go bardziej kręcić.
Może jednak nie odpuści tak lekko cycusia?

Cytat:
no własnei całe
Noo ma apetycik Marcelek

Cytat:
Napisane przez MalgosiaM8 Pokaż wiadomość
mojego też wszystkoo co nowe kręci i otwiera tylko dzioba do jedzenia
Zobaczysz Franio cysia nie odpuści tak łatwo

wannna chyba zaraz pójdę mąż mi dał pół mi ze 4-5 łyków piwa i już jestem happy
już się nie nadaje do picia piwa

aaaa dziękuję że pytasz
Spoko , dzieci go teraz wybawiły, a jutro będe sama to zwariuje
Jest ok nie narzekam na mojego dziecia, je , robi kupę , śpi jest ok
Piwko Ponoć jest jakiś nowy reds żurawinowy

Może jednak nie zwariujesz Czyli Stasio grzeczny

Dominik

Martynka
19natka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-08, 22:18   #3904
anciaahk
kosmitka

Cytat:
Napisane przez 19natka88 Pokaż wiadomość
Głodomorra z Franka U nas przez obiadki i deserki cyc w ciągu dnia jest tylko 3 razy, ale za to w nocy nadrabia
No coś TY??? A ile razy dajesz Szymkowi jedzenie i ile tego zjada? W jakich porach co i jak? Pisz mi tu .
Może ja za często daję? Ale jakoś jak marudzi to daję, chociaż faktycznie nie zawsze wypija dużo.
Cytat:
no własnei całe
Marcel ma słuszny apetyt! A dawałaś normalnei surowe, tak??
Jejku ale mnie podkręca ten blender , kto by pomyślał .
Cytat:
mojego też wszystkoo co nowe kręci i otwiera tylko dzioba do jedzenia
Zobaczysz Franio cysia nie odpuści tak łatwo

Jest ok nie narzekam na mojego dziecia, je , robi kupę , śpi jest ok
No własnie nie wiem, wszystko co inne i nowe smakuje pysznie. A cyc to już nie jest taki fajny. I co przy cycu wyczynia to głowa mała.

Stasio grzeczny? Przyznaj się, co mu zrobiłaś?

Piwko też bym wypiła, dzisiaj karmi i lecha free oglądałam. I na oglądaniu się skończyło.
Cytat:
no ja z głupoty blenderem zrobiłam bo tarki mi sie myć nie chciało i wyszło extra
Ancia no ja zamierzam teraz juz powoli sama robic bo nieziemska frajde mi to sprawia a jeszcze sie mały zajada jak nic
Asia z głupoty nie z głupoty, grunt, że dobrze wyszło.
Takie gotowanie to będzie właśnie frajda dla nas, mamusiek wariatek . Już się nie mogę doczekać.
Cytat:
Napisane przez agus1978 Pokaż wiadomość
No i kupiłam dziś młodej spacerówkę - parasolkę, bedzie na wypady bo pakowanie jej wózka to jest masakra
Pochwal się
Cytat:
Może jednak nie odpuści tak lekko cycusia?
No nie wiem, nie wiem.
I dobrej nocki Natuś .

---------- Dopisano o 22:18 ---------- Poprzedni post napisano o 22:14 ----------

I ja się pożegnam. Kolorowych!

Posłuchaj, jak mi prędko bije Twoje serce...
anciaahk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-08, 22:19   #3905
aa2
Zakorzenienie

Ancia surowe surowe, w sumie chyba nie trzeba gotować?
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-08, 22:22   #3906
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Cytat:
No własnie nie wiem, wszystko co inne i nowe smakuje pysznie. A cyc to już nie jest taki fajny. I co przy cycu wyczynia to głowa mała.

Stasio grzeczny? Przyznaj się, co mu zrobiłaś?

Piwko też bym wypiła, dzisiaj karmi i lecha free oglądałam. I na oglądaniu się skończyło.
mój też się wygina przy cycku, jedynie w nocy jeee tak spokojnie , łapkę położy na cysiu

wiesz Aniu pochwale Staśka i będzie za chwilę lipa także utrzymuję wersję że jest nie grzeczny

a co mu zrobiłam hmm chyba przez to że je dwa raz dziennie pól obiadku i pól deserku, chciałby więcej , ale jeszcze się boję

dobranoccc

Staś wziął rodziców z zaskoczenia i już jest z nami!
25.08.2011

Stanisław wywrócił moje życie do góry kołami
MalgosiaM8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-09, 07:44   #3907
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martunia_199 Pokaż wiadomość
No to macie ciotki kitkę tylko żeby ją dostrzec potrzebna lupa
ale słodka! ja też chce taką nataluni zrobić
Cytat:
Napisane przez monis1206 Pokaż wiadomość
Aaaaaaaa już się robi
ale ma czuprynke! jej to dopiero jest z czego kikutki robić, przeurocza jest!
Cytat:
Wiem jak chcesz to Ci mogę wytłumaczyć
o, to super
bo raz w tygodniu chyba będe musiała tam skoczyć do pracy, bo tma tez będą te zajęcia, ale może uda mi sie to "wcisnąć" koleżance
Cytat:
Napisane przez archinta Pokaż wiadomość
Ja tak na szybciocha z pytaniem tym razem:

Co ile czyściłyście nosek przy katarze? Frida(itp.) tylko czy w międzyczasie jeszcze wycierałyscie czymś?

Chyba zaczynamy chorować dziś w nosku bulgocze nie fajnie
zdroweczka

Cytat:

Moja mama z kolei dzisiaj sama mnie oświeciła, że max miesiąc i Franka będę musiała przesadzić do spacerówki. Nasza też porządnie zabudowana, a poza tym w marcu to już pewnie wiosna będzie pełną parą, co nie?
Też dzisiaj myślałam,że będę tęsknić za noszeniem Frania na raczkach, bo jak widzę, co on wyczynia, to boję się tego, jak zacznie chodzić. Cwaniak i łobuz z niego jak nic. Już chwyta wszystko, co nie jest zabawką - komórki, piloty, aparat itp.
Łobuz!!

Ja robię wszystko, by Franek zasypiał sam. Współczuję . Kiedyś nasze dzieci z tego wyrosną!

Wiesz co dzisiaj troszkę nosiłam przodem, ale malo, generalnie on jest potwornie ciekaw wszystkiego, a przez mamę to nie widać wszystkiego dokładnie .
.
no bo rzeczy które zabawkami nie są właśnie są najlepszymi zabawkami

natalka oprócz tego że pełza to juz sie zapiera na wyprostowanych rączkach i próbuje dupcie do góry podnosić
Cytat:
heja wszystkim

Ancia wpadłam ci napisac że zrobiłam dziś sama jabłuszko Marcelitkowi blenderem-pycha , no i zmiksowane jak ze słoiczka
jabłko zakupione w sklepie, umyte, obrane, pokroiłam w ćwiartki wrzuciłam do pojemnika i blenderem je pojechałam wyszło super i mały pożarł całe-ilościowo z jednego jacłka jak wykroiłam środek i obrałam wyszedł mi niecały sloiczek taki jak z hippa
ooo, dla łakomczuszka
Cytat:

I nie wiem jakz tym moim karmieniem piersią będzie, czy uda się coś ponad 6-7 mcy karmić. Franek tak się wydurnia przy cycku, a tak ładnie je łyżeczką, że podejrzewam inne smaki zaczną go bardziej kręcić.
nie no, cycuś to cycuś, uda się na pewno
Cytat:
Napisane przez agus1978 Pokaż wiadomość
http://wiadomosci.onet.pl/regionalne...wiadomosc.html.... masakra
Mykam sie myć i spac...kolorowych
masakra!

i jak tam nocki mamusie? u nas ok, tradycyjnie 2 ponbudki na szybkiego cyśka i dalej w kimonko, no ale pobudka tradycyjnie o 6
acelinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-09, 07:57   #3908
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość
i jak tam nocki mamusie? u nas ok, tradycyjnie 2 ponbudki na szybkiego cyśka i dalej w kimonko, no ale pobudka tradycyjnie o 6
nocka spoko dwie pobudki na cyca , jedna na smoka jest git ale wstał oo 7, a wstawał kilka dni o 8 cóżto za rozpusta była

25.08.2011

Stary 2012-02-09, 08:12   #3909
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:
nocka spoko dwie pobudki na cyca , jedna na smoka jest git ale wstał oo 7, a wstawał kilka dni o 8 cóżto za rozpusta była
hehhe
a jaka rozpusta to była jak natka spała do 10
ale to było daaaaaawno
Stary 2012-02-09, 08:21   #3910
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Cytat:
no własnei całe
No no
A to nie powinno się tak stopniować? Ja myślałam,że to konieczne i mojemu nadal po kilkka lyzeczek tylko

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-09, 08:37   #3911
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Cytat:
hehhe
a jaka rozpusta to była jak natka spała do 10
ale to było daaaaaawno
hahah do 10 jak ty to robiłaś

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
No no
A to nie powinno się tak stopniować? Ja myślałam,że to konieczne i mojemu nadal po kilkka lyzeczek tylko
niby mówi się o stopniowaniu, ale jak aa2 dała i nic się nie stało to znaczy że można dawać więcej i będzie jak widac ok

Sama osobiście daje narazie po pół słoiczka obiadku koło 12-13 i pół słoiczka deserku koło 16. małemu to wystarcza tak mi sie wydaje bo jest najedzony

wczoraj dałam szpinak z ziemniakiem a poem jagody z jabłkiem i dzis kolor jego kopy bezcenny haha

25.08.2011

Stary 2012-02-09, 08:43   #3912
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:
hahah do 10 jak ty to robiłaś

niby mówi się o stopniowaniu, ale jak aa2 dała i nic się nie stało to znaczy że można dawać więcej i będzie jak widac ok

Sama osobiście daje narazie po pół słoiczka obiadku koło 12-13 i pół słoiczka deserku koło 16. małemu to wystarcza tak mi sie wydaje bo jest najedzony

wczoraj dałam szpinak z ziemniakiem a poem jagody z jabłkiem i dzis kolor jego kopy bezcenny haha
to trzeba natki spytać jak ona to robiła ja nic nie robiłam, po prostu też sobie spałam

na samym początku dawałam po troszce, no ale my wprowadzalismy już po 3 miesiącu pokarmy, ale szybko natka się upominała o więcej, wiec dawałam ile chciała i nic jej nie było

tęcza, tęcza cza cza cza
Stary 2012-02-09, 08:50   #3913
cotynato
Zakorzenienie

To ja jakaś głupia jestem bo ciągle podaję po ok 1/3 słoiczka, często mniej. W sumie u nas to nie chodzi o najedzenie, raczej o wprowadzanie smaków, ale mimo wszystko, mógłby sobie poszamać a matka mu tu żałuje

Ale jarzynowa to u nas w ogóle nie przchodzi. Tak samo marchewka ostatnio. Coś wybredny zrobił się królewicz

I o 11.20 szczepienie. Proszę o kciuki bo się lekko boję bo ostatnich przebojach po.

Wymianka.
Stary 2012-02-09, 08:56   #3914
acelinka
Zakorzenienie

cotuś
Stary 2012-02-09, 09:10   #3915
archinta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martunia_199 Pokaż wiadomość

Jak były gluty na wierzchu to wyciągałam paluchem wydaje mi się że możesz tak wyciągać ale zakropić by się przydało czymkolwiek żeby samo ładnie spływało jednak. U nas przy fridzie też był wrzask, teraz nawet przy zakrapianiu się drze ale nie ma zmiłuj - zakrapiam raz dziennie na noc nawet jak nie ma kataru
dz za odp
Cytat:
Napisane przez minio1984 Pokaż wiadomość
Archi dziewczyny już ci napisały, u nas było podobnie, frida, sól morska (dla mnie najlepsza Sterimar), maść majerankowa i przez 3 dni Nasivin dla dzieci. Ja odciągałam przed karmieniem i wieczorem przed spaniem, bo inaczej to się krztusił i jeść nie mógł. A i mi lekarka mi poradziła, żeby na noc układać na boczku i głowę wyżej, nie na plecach
Mi ta sól Sterimar nie podchodzi- włąsnie tez ja mamy i mnie niemożebnie wkur... jak wceluje w nos, nasisne i nie leci. I najwiecej wrzaskow wlasnie przy tej pieprzonej soli nooo
Kupię tę co radziła Caroline bo ma inna końcówkę- może bedzie mi lepiej.

A co do kładzenia wyżej to jasne- od razu tak zrobiłam Małego położyłam wyżej spać nawet pod przwijak położyłam ręcznik by nie leżał płasko
Cytat:
Napisane przez Martusiaaa21 Pokaż wiadomość
ja mam gruszke, najpierw zakraplam wodą morską i wyciagam i później maść majerankowa, jak widzę glutki to wyciągam
A u nas grucha jakoś nie działa

A Jak Bartus?
Cytat:
Coś Ty? Ja się boję pchać tam czegoś . I jak czyszczę to sól morska i frieda. Krzyczy przy tym i mnie kopie w brzuch. Ale rachu ciachu i po strachu.
No, ale Ty masz wprawę w takich "operacjach".
I współczuję katarku, u nas po maści majerankowej szedł szybko sobie precz.
A co dziennie tak czyścisz nosek czy tylko przy katarkach??
Cytat:
Odpiszę jeszcze i zmykam spać bo coś czuję, że będzie ciężka nocka Szymon już 3 raz od 20.00 obudził się z płaczem
i jak nocka mineła?? Chyba sie nasi zgadali- moj obudzil sie jedyne 11x dzis w nocy Nie pytajcie jak wyglądam i jak funkcjonuję
A co najlepsze to wcale nie przez katar (dopiero o 4rano mu czyściłam nosek ponownie po juz charczał) a przez pierdziochy- meczochy no nie wiem od czego one znów są nooooo
Cytat:
zdroweczka
dz
archinta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-09, 09:15   #3916
MalgosiaM8
Zakorzenienie

cotuś

archi jedenaśncie pobudek Kiedyś Ci Piotruś wynagrodzi zobaczysz

25.08.2011

Stary 2012-02-09, 09:23   #3917
Sharifa
Rozeznanie

Cytat:
No nie mów , mojego tak trzymamy za nogi, że strach, już z miesiąc czy dłużej. Mąż się koncentruje na trzymaniu go, a ja myję. W pojedynkę to chyba byloby niewykonalne.
Moje dziecie albo mega leniwe albo mega grzeczne, jest tez jeszcze opcja, ze jeszcze nie dorosla do chlapania Mam dosyc mala wanienke z taka jakby mini poleczka zeby postawic np zel czy cos i jej ulubiona zabawa to opieranie stopek o ta poleczke. No krolewna sie rozklada i laskawie pozwala myc

Cytat:
heja wszystkim

Ancia wpadłam ci napisac że zrobiłam dziś sama jabłuszko Marcelitkowi blenderem-pycha , no i zmiksowane jak ze słoiczka
jabłko zakupione w sklepie, umyte, obrane, pokroiłam w ćwiartki wrzuciłam do pojemnika i blenderem je pojechałam wyszło super i mały pożarł całe-ilościowo z jednego jacłka jak wykroiłam środek i obrałam wyszedł mi niecały sloiczek taki jak z hippa
Hej A tak wlasnie wczoraj myslalam, ze cos dawno Cie nie bylo.
Mowisz, ze blenderem wychodzi papka z jablka... to chyba tez zaczne stosowac. Bo na razie tarlam na tarce, ale teraz dorzucilam tez tartego banana i mi sie slimaczy, co mi sie wybitnie nie podoba
Blendery gora !

Cytat:
Ja owocow nie gotuje, od poczatku surowe jablko wcina.

Cytat:
No no
Ja daje ile wlezie Ale moja nie jest jakos specjalnie zarta, czasem zje cale jabluszko, a czasem zostawi cos dla mamy

Cytat:
To ja jakaś głupia jestem bo ciągle podaję po ok 1/3 słoiczka, często mniej. W sumie u nas to nie chodzi o najedzenie, raczej o wprowadzanie smaków, ale mimo wszystko, mógłby sobie poszamać a matka mu tu żałuje

Ale jarzynowa to u nas w ogóle nie przchodzi. Tak samo marchewka ostatnio. Coś wybredny zrobił się królewicz

I o 11.20 szczepienie. Proszę o kciuki bo się lekko boję bo ostatnich przebojach po.
za szczepienie

Wczoraj wystraszylam sie wlasnego dziecka Spi sobie w lozeczku, ja obok z kompem w naszym lozku, przyszedl maz zabrac mi kompa no to wstaje zerknac czy smok wypluty i trzeba zgarnac, a moje dziecko lezy sobie grzecznie i na mnie patrzy Normalnie az sie wystraszylam, bo bylam pewna, ze ona spi, a tu ani mru mru i tylko na mnie zerka
Stary 2012-02-09, 09:26   #3918
cotynato
Zakorzenienie

archi jak patrze na twojego Piotrulka to on nawet 20 pobudek warty! Dawaj no ze 2 chociaz ci zabiore

Dzieki kochane jestescie

Wymianka.
Stary 2012-02-09, 09:27   #3919
tusia872
Zadomowienie

Cytat:
No powiedzmy, że jest dobrze Od jakiegoś czasu Szymon niesamowicie płacze przy usypianiu
biedaczek
Cytat:
Tusia a jaką masz wkładkę do wanienki? Pokaż jak możesz. Bo mi by się bardzo taka przydała.
my mamy wanienke juz z tym w środku.... nie wiem jak to wytlumaczyc pokaze ci lepiej o taka http://allegro.pl/wanna-wanienka-ana...082811731.html
na poczatku nie byłam z niej zadowolona bo zle sie mala trzymało bo to przeszkadzalo a teraz dla mnie super bo mala juz sie samo moze opierac i jest git
Cytat:
Moja mama z kolei dzisiaj sama mnie oświeciła, że max miesiąc i Franka będę musiała przesadzić do spacerówki. Nasza też porządnie zabudowana, a poza tym w marcu to już pewnie wiosna będzie pełną parą, co nie?
Też dzisiaj myślałam,że będę tęsknić za noszeniem Frania na raczkach, bo jak widzę, co on wyczynia, to boję się tego, jak zacznie chodzić. Cwaniak i łobuz z niego jak nic. Już chwyta wszystko, co nie jest zabawką - komórki, piloty, aparat itp.
Łobuz!!
no Franek to juz duzy chłopak
ja juz chce wiosne teraz przez te mrozy nigdzie nie wychodzimy i mam juz dosyc
Cytat:
Ja się jutro na jakieś zakupy wybieram, może w końcu kupię coś dla siebie a nie tylko dla małego
no to kciuki za zakupy
Cytat:
heja wszystkim

Cytat:
Franek nie odpusci cyca teraz jedzenie łyżeczka to nowość ale wróci to tego co dobre
wczoraj myslałam zeby odstawic cycka ale zrobiła bunt z butelki nie chciała jesc wyrywała sie a jak cycka dałam to zadowolona
Cytat:
No no
ja jeszcze nie wprowadzałam nic ale myslałam zeby pare dni po łyzeczce a pozniej to juz ile bedzie chciała no chyba ze jakis nowy smak to znowu po łyżeczce
Cytat:
kciuki mocne

za nas tez trzymajcie my idziemy na 13:30 i mam nadzieje ze dostaniemy zezwolenie na wprowadzanie nowosci i ze dzis bedzie pierwszy słoiczek

ARCHI padłam ja przy 8 nie wiedziałam jak sie nazywam a co dopiero 11... współczuje u nas dzis tylko 5<jupi>

"Każdą sekundę mojego życia nazywam Twoim imieniem, bez Ciebie moja dziecino świat dla mnie nie istnieje."

Edytowane przez tusia872
Czas edycji: 2012-02-09 o 09:29
tusia872 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-09, 09:29   #3920
minio1984
Zadomowienie

Spróbuję troszkę najpierw poodpisywać a z Adasiem na kolanach to moze troche potrwac
Edit: Adanio zapadł w pierwszą drzemkę

Cytat:
Pewnie, musi być

Jejku współczuję. A spróbuj może tym homeopetycznym Camilia? Nam to pediatra przepisała i podobno jest skuteczne.

My z tz też zaczeliśmy się rozglądać za spacerówką i oczywiście już parę razy się zdążyliśmy pokłócić jaki wózek wybrać, no ale udało się. Musimy jeszcze obejrzeć na żywo i jak będzie git to kupujemy
Łobuz!!
Ancia, oj tam oj tam, daj dziecku się pobawić. Mój komórkę uważa za najlepszą zabawkę

Ja robię wszystko, by Franek zasypiał sam. Współczuję . Kiedyś nasze dzieci z tego wyrosną!
A co robisz. Może i na mojego poskutkuje, bo mi ręce odpadają. No wyrosną, wyrosną tylko pytanie kiedy

Wiesz co dzisiaj troszkę nosiłam przodem, ale malo, generalnie on jest potwornie ciekaw wszystkiego, a przez mamę to nie widać wszystkiego dokładnie .
Mój miał kiedyś taką fazę że nie dało się go nosić przodem do mnie, tylko odwrotnie,bo inaczej to się darł, ale mu przeszło i teraz znowu pozwala się nosić przodem
No nie mów , mojego tak trzymamy za nogi, że strach, już z miesiąc czy dłużej. Mąż się koncentruje na trzymaniu go, a ja myję. W pojedynkę to chyba byloby niewykonalne.
Używałam mydełka do tej pory normalnego, a dzisiaj zakupiłam 2w1 żel do mycia ciala i włosów. Wcześniej miał takie coś z hippa i było ok.

Pogratulować tylko. (i pozazdroscić)

To ile dajesz tego kleiku???

Nie wiem czy ktoś Ci pisał, ale to zależy czy karmisz kp czy mm -jeśli kp, to wg teorii 2-3g/100 ml przez 2 mce.

Ja tak nie będę robić .

Nadrabiam dalej.
Dzięki Ancia, karmię kp i na razie tyle daję do zupki

Cytat:
Dalej tak późno zasypia?

Czasami mu się uda zasnąć samemu,a tak to zazwyczaj jest płacz Może za bardzo zmęczony jest albo co
I jak nocka? Dał Szymuś pospać?

Nie ma za co U nas zmiana pory zasypiania nie zmieniła pory wstawania
No a u nas wszystko się przesunęło o tą godz, jak w zegarku

Uhu rozpusta

Ja się jutro na jakieś zakupy wybieram, może w końcu kupię coś dla siebie a nie tylko dla małego
O zakupy!!! Kiedy ja byłam na zakupach dla siebie, latam tylko czasami do lumpka,oczywiście po ciuszki dla Adasia
A co chcesz kupić?

Cytat:
Coś Ty? Ja się boję pchać tam czegoś . I jak czyszczę to sól morska i frieda. Krzyczy przy tym i mnie kopie w brzuch. Ale rachu ciachu i po strachu.
No, ale Ty masz wprawę w takich "operacjach".
I współczuję katarku, u nas po maści majerankowej szedł szybko sobie precz.
U nas reż się okropnie wydziera przy odciąganiu i rączkami wymachuje i mi wyrywa ta Fridę, ale tak jakl piszesz, rachu ciachu i po sprawie, a u nas jakiś oporny był te katar bo trzymał prawie dwa tyg, ale na szczęście już sobie poszedł

Mój zjada pół i też się nie najada, dalej cyc co 2h . No może troszkę mleka mniej wypija, ale cyc musi być obowiązkowo. No tylko że Franek ma za 2 tygodnie (niecałe) 6 mcy .

Natka też bym poszła na zakupy dla siebie, ale póki co tylko Franek i Franek. Dzisiaj znowu poszalałam na wyprzedaży, ale to już większe bluzy i spodnie kupiłam na wiosnę. Rozmiar 86 . Jakoś mnie to bardziej cieszy.
Ancia pochwal się ciuszkami Ja też ostatnio w lumpku kupiłam parę takich większych ciuszków

Miałam iść się kąpać, a tu kolega z pracy zazdwonił, gadaliśmy prawie godzinę i już mi się nie chce. Tylko szybki prysznic i cześć. A mąż nareszcie odblokował łazienkę z wanną i miałam straszną ochotę na dłuuugą kąpiel z pianką. Przez ciążę tak się odzwyczaiłam o takich kąpieli, a teraz z kolei nie bardzo jest czas. Jak już Franek uśnie, to jestem tak padnięta, że tylko prysznic i lulku.

A z oliwką to wniosek taki, że tylko my używamy. Ale bez niej Franek ma suchą skórę, czyli jak pomaga, to ok. Mleczka nie próbowałam, ale spróbuję następnym razem.
Cytat:
Hej Asia
Nawet nie pomyślałabym, że tak można!! A nie dosładzałaś niczym? Łaadnie pojadł, super! Dzięki za podpowiedź!! Pewnie inne owocki też tak fajnie wyjdą.

Teraz oswajam miesiąc, a od 6 mca daję mięsko i wtedy gluten już normalnie.
Ale weźcie się mną nie sugerujcie, po prostu popytałam inne mamy, tak właśnie robiły i zamierzam spróbować tak samo.
Wczoraj poczytałąm o tym glutenie i doszłam do takiego samego poglądu co Ty, przez miesiąc gluten 2-3 g do zupki i na razie do 6 m same owocki i jarzyny a po 6 m mięsko, rybę i gluten bez ograniczeń. Najwyżej na szczepieniu skonsutuję tgo z pedi

Martuś nie wiem, czy pomoże, ale może warto spróbować, czemu macie się tak męczyć, skoro żele nie pomagają .

---------- Dopisano o 21:50 ---------- Poprzedni post napisano o 21:48 ----------

Wiedziałam, że coś mi ucięęęło.
Małgosia, normalnie Stefek wymiata. Oj kocha tą swoją mamcię moccno .

---------- Dopisano o 21:52 ---------- Poprzedni post napisano o 21:50 ----------

Cieszę się, że ten blender kupiłam. Już zrobiłam rozeznanie gdzie mają fajniejsze mięsko na zupki, a warzywka i owoce będą "sklepowe", może jakoś to Franek przeżyje. W końcu miesiąc ponad się oswoi na tych sloiczkac a potem będziemy działać normalnie.

Ancia nie martw się, napewno Franio z cyciusia szybko nie zrezygnuje

Dziewczyny ja tak czytam, że dajecie dzieciaczkom po pół słoiczka, a ja już daję po południa cały słoiczek np. zupki jarzynowej i na podwieczorek cały słoiczek owocków. I nie wiem, czy to nie za dużo?. Tyle, że się też karmienie przesuwa, to chyba ok Już sama nie wiem

A w ogóle to nocka do . Ładnie usnął, po kąpieli zaraz, nawet bez jedzenia. Obudził się po godz, zjadł i poszedł dalej spać, potem pobudka tradycyjnie o 24.30, a potem od 4 wybudzał się co pół godz i ciumknął cycka i dalej spać, ale tak się wiercił i kręcił że spać nie mogłam i jestem bez życia, no jakoś udało się dociągnąć do 7.00.
Właśnie się obudził po 25 min drzemce i wcina kocyk i skrzeczy
A miałam się pytać: czy Wasze dzieciaczki podnoszą się tak w bujaczju? Bo mój to cały czas, i nawet na leżąco też łepetynę podnosi i nie wiem czy tak ciągle można mu pozwalać? W ogóle to by już chciała cały czas siedzieć
No na razie muszę kończyć, bo już się pieronek niecierpliwi

30.05.2009

30.08.2011 Adaś

minio1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-09, 09:30   #3921
anciaahk
kosmitka

Cytat:
Mój pediatra mowił, że nie, że surowe skrobać łyżeczką. Byłam ciekawa po prostu jakie tak Ci się w blenderze rozmemłało.
Cytat:
mój też się wygina przy cycku, jedynie w nocy jeee tak spokojnie , łapkę położy na cysiu

wiesz Aniu pochwale Staśka i będzie za chwilę lipa także utrzymuję wersję że jest nie grzeczny

a co mu zrobiłam hmm chyba przez to że je dwa raz dziennie pól obiadku i pól deserku, chciałby więcej , ale jeszcze się boję

dobranoccc
Łapka na cycku obowiązkowo i albo głaszcze, albo klepie, bo facet, typowy facet .
To nie chwal Stasia, tylko zdjęcie jakieś nam tu pokaż, bo zapomnę jak wygląda .
Cytat:
natalka oprócz tego że pełza to juz sie zapiera na wyprostowanych rączkach i próbuje dupcie do góry podnosić
Twoja Natka jest niesamowita , mój leniwiec tylko patrzy by go nosić, hrabia jeden .
Cytat:
No no
Wg książek czy wg życia i potrzeb dziecka?

[QUOTE=MalgosiaM8;32177300

wczoraj dałam szpinak z ziemniakiem a poem jagody z jabłkiem i dzis kolor jego kopy bezcenny haha[/QUOTE]
Też tak daję, 2x dziennie, ale deserek ok 10-11, a obiadek ok 14, a potem po 18 kaszka.
Kolory kup są zupełnie bezcenne . Wczoraj Franek też wcinał jagody z jabłkami i mu się kichnęło na babcię, która go karmiła. Nie muszę opowiadać jak we dwójkę wyglądali .
Cytat:
A co dziennie tak czyścisz nosek czy tylko przy katarkach??
Nie, nie codziennie, jak czuję/widzę glutka tylko.
Współczuję nocki, nawet nie chcę myśleć, jak musisz wyglądać i się czuć. Ciekawa jestem, czy u was wprowadzenie pokarmów też "naprostuje" Piotrusia.

U nas spanie do 6. Franek był niegrzeczny.

Posłuchaj, jak mi prędko bije Twoje serce...
anciaahk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-09, 09:37   #3922
monis1206
Raczkowanie

Bry
Acelinko mam do Ciebie pytanie... ty chodzisz z Natalką na basen nie? możesz mi powiedzieć dokładnie gdzie to jest? i czy to są specjalne zajęcia dla takich małych dzieciaczków? no i oczywiście w jakiej cenie

Laura
monis1206 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-09, 09:47   #3923
cotynato
Zakorzenienie

Tak Anciu... wg książki pt " niewidoczna" . Tzn tej której jeszcze nie mam
Wg tego co mówiła moja pediatra. Fakt nie ufam jej, ale to akurat pokrywało się z tym co słyszałam, stąd moje pytanie.
A co do potrzeb.Nie wiem jak wasze, ale mój to ogólnie mało kiedy prostestuje jak mu coś wlatuje do buźki A przepraszam! Pomijając jarzynową i marchwekę - wcześniej wspomnianą Tym sposobem to bym mogła i 10 słoiczków dać mojemu kochanemu i pewnie jeszcze normalnie pierś podawać, więc bez takich proszę

---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:38 ----------

A zdarzały się wam zielono-ciemne kupy po nowych posiłkach?

---------- Dopisano o 09:47 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ----------

Cytat:
Łapka na cycku obowiązkowo i albo głaszcze, albo klepie, bo facet, typowy facet .
To nie chwal Stasia, tylko zdjęcie jakieś nam tu pokaż, bo zapomnę jak wygląda .
O tak. Klepanko to standard, ale wszystko poklepać jest teraz fajnie.
Mój to brutal bo tylko klepie, łapie, tarmosi, znęca się dziąsłami... Jedyny miły gest to właśnie jak zaśnie i sobie delikatnie trzyma łapką. Gdzie tam głaskanie

Wymianka.
Stary 2012-02-09, 09:49   #3924
archinta
Zakorzenienie

Cytat:
archi jedenaśncie pobudek Kiedyś Ci Piotruś wynagrodzi zobaczysz
W zasadzie juz wynagradza- tym, ze jest- miomoze dziś mam go serdecznie dość
Cytat:
archi jak patrze na twojego Piotrulka to on nawet 20 pobudek warty! Dawaj no ze 2 chociaz ci zabiore
No takie pocieszenie to tylko z twoich ust (czyt. palców) mogło wyjść! jesteś niezawodna!
Cytat:
Napisane przez tusia872 Pokaż wiadomość

my mamy wanienke juz z tym w środku.... nie wiem jak to wytlumaczyc pokaze ci lepiej o taka http://allegro.pl/wanna-wanienka-ana...082811731.html
na poczatku nie byłam z niej zadowolona bo zle sie mala trzymało bo to przeszkadzalo a teraz dla mnie super bo mala juz sie samo moze opierac i jest git
A myslisz,ze na długo Ci ta wanienka starczy? Bo ja wlasnie chcialabym kupic wiekszą bo mi sie mały ledwo miesci juz w naszej, a te z podparciem co oglądam to krótkie są co prawda dziecko leży tak pod skosem to na pewno na dłuzej starczy niz taka sama bez podparcia.
A ta wanienka mnie kusi bo maly sie mega plucha i myslalam ze w tej bedzie mogl to robic sam, swobodniej a nie trzymany ręką.

Cytat:
ARCHI padłam ja przy 8 nie wiedziałam jak sie nazywam a co dopiero 11... współczuje u nas dzis tylko 5<jupi>
ja juz obiecuje ze na nasze standardowe 3 do5 pobudek więcej nie będę narzekała , niech tylko one wroca
Cytat:
To on za szybko nie rezygnuje z piersi- nie martw sie mama
Cytat:
Nie, nie codziennie, jak czuję/widzę glutka tylko.
Współczuję nocki, nawet nie chcę myśleć, jak musisz wyglądać i się czuć. Ciekawa jestem, czy u was wprowadzenie pokarmów też "naprostuje" Piotrusia.

U nas spanie do 6. Franek był niegrzeczny.
Tez jestem ciekawa jak to bedzie. W przyszlym tyg mielismy isc na szczep. - mam nadzieje,ze wyzdrowieje do tego czasu bo chcialabym z pediatra pogadac o rozszerzaniu diety i ruszyc na calego. No ale jak bedzie chory to odpada.
archinta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-09, 09:59   #3925
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sharifa Pokaż wiadomość
Wczoraj wystraszylam sie wlasnego dziecka Spi sobie w lozeczku, ja obok z kompem w naszym lozku, przyszedl maz zabrac mi kompa no to wstaje zerknac czy smok wypluty i trzeba zgarnac, a moje dziecko lezy sobie grzecznie i na mnie patrzy Normalnie az sie wystraszylam, bo bylam pewna, ze ona spi, a tu ani mru mru i tylko na mnie zerka
też tak miałam kilka razy, żeby tam zerką patrzy się na mnie twardo szeroko otwartmi oczami a po chwili sie usmiecha albo patrzy w ekran laptopa

Cytat:
Dziewczyny ja tak czytam, że dajecie dzieciaczkom po pół słoiczka, a ja już daję po południa cały słoiczek np. zupki jarzynowej i na podwieczorek cały słoiczek owocków. I nie wiem, czy to nie za dużo?. Tyle, że się też karmienie przesuwa, to chyba ok Już sama nie wiem
Minio każdy z nas robi jak uważa jak dajesz cały słoiczek to tak napewno malutki chce ja daje po pól bo widzę że wystarcza

Cytat:
hahaha tak tak typowy facet i jeszcze zalotnie zerka czy się mamusia patrzy
Kolory kup są zupełnie bezcenne . Wczoraj Franek też wcinał jagody z jabłkami i mu się kichnęło na babcię, która go karmiła. Nie muszę opowiadać jak we dwójkę wyglądali
hahaha no bosko to musiało wyglądać

Cytat:
-A zdarzały się wam zielono-ciemne kupy po nowych posiłkach?
tarmosi, znęca się dziąsłami... Jedyny miły gest to właśnie jak zaśnie i sobie delikatnie trzyma łapką. Gdzie tam głaskanie
dziś była własnie taka kupa po szpinaku i jagodach
właśnie gdzie to głaskanie tożto tarmoszenie jest czasem to za łapkę go trzymam żeby spokojnie zjadł

25.08.2011

Stary 2012-02-09, 10:02   #3926
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:
Bry
Acelinko mam do Ciebie pytanie... ty chodzisz z Natalką na basen nie? możesz mi powiedzieć dokładnie gdzie to jest? i czy to są specjalne zajęcia dla takich małych dzieciaczków? no i oczywiście w jakiej cenie
Zajęcia sa specjalne dla małych dzieciaczków, kosztują 190 zł (10 zajęć i dostaje się na końcu płytke z fotkami robionymi pod wodą), woda jest ozonowana i cieplejsza niż w normalnym basenie. Na zajęcia chodziimy w Rybniku, na Elektrownie sa takie takie zajęcie na basenie w Rybniku-Boguszowicach ale o 100 zł droższe.
Cytat:
---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:38 ----------

A zdarzały się wam zielono-ciemne kupy po nowych posiłkach?
zdarzały
a po brokułku to była taka ładna jasno zielona nawet
Stary 2012-02-09, 10:06   #3927
monis1206
Raczkowanie

Cytat:
Zajęcia sa specjalne dla małych dzieciaczków, kosztują 190 zł (10 zajęć i dostaje się na końcu płytke z fotkami robionymi pod wodą), woda jest ozonowana i cieplejsza niż w normalnym basenie. Na zajęcia chodziimy w Rybniku, na Elektrownie sa takie takie zajęcie na basenie w Rybniku-Boguszowicach ale o 100 zł droższe.
Dzięki właśnie się zastanawiam nad takimi zajęciami bo mała strasznie lubi się kapać i myślę że byłaby zadowolona a u nas w mieście nie ma a mieszkam 20 km od Rybnika więc nie daleko......a jak z zapisami?

Laura
monis1206 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-09, 10:23   #3928
lullaby_ml
Zakorzenienie

Halluuuu
Stary 2012-02-09, 10:26   #3929
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki właśnie się zastanawiam nad takimi zajęciami bo mała strasznie lubi się kapać i myślę że byłaby zadowolona a u nas w mieście nie ma a mieszkam 20 km od Rybnika więc nie daleko......a jak z zapisami?
każdy kurs trwa 10 tygodni, tydzie temu się zaczął więc następny będzie gdzieś w kwietniu i trzeba dzwonić tak z miesiąc wcześniej, teraz był luz ze względu na zime i kilka osób zrezygnowało więc nie ma kompletu, a normalnie to jest full na obu grupach czyli po 15 dzieciaczków

a to gdzie to mieszkasz, pochwal sie

po 12 idziemy z natką do lekarza, niehc ją lepiej osłucha
Stary 2012-02-09, 10:29   #3930
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

dzień dobry
Cytat:

Cytat:
d

A u nas grucha jakoś nie działa

A Jak Bartus?

Dziękujmy Bartuś lepiej, wczoraj nie płakał już prawie, nocki też sa ok, więc nie mogę narzekać, choć więcej chce na rączkach być
i jak nocka mineła?? Chyba sie nasi zgadali- moj obudzil sie jedyne 11x dzis w nocy Nie pytajcie jak wyglądam i jak funkcjonuję
A co najlepsze to wcale nie przez katar (dopiero o 4rano mu czyściłam nosek ponownie po juz charczał) a przez pierdziochy- meczochy no nie wiem od czego one znów są nooooo

dz
ojejku Archi jak ja Ci współczuję chętnie bym wzięła Piotrusia na trochę żebyś się wyspała szkoda, że masz takie problemy z piersiami, bo być dała mm i może by było lepiej
Cytat:

za nas tez trzymajcie my idziemy na 13:30 i mam nadzieje ze dostaniemy zezwolenie na wprowadzanie nowosci i ze dzis bedzie pierwszy słoiczek

Kurde chcieliśmy iść dzisiaj na spacerek a tu tak śnieg sypie że szok buuu

---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ----------

Cytat:
Napisane przez lullaby_ml Pokaż wiadomość
Halluuuu

Cytat:

po 12 idziemy z natką do lekarza, niehc ją lepiej osłucha
oby nie było nic poważnego
a jak mama wczoraj zareagowała?

Emilka ur. 05.05.14
Martusiaaa21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości