|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1441 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Luty już mamy więc na pierwsze dziecko czekamy! Mamcie III-IV 2012
Cytat:
mam nadzieję, że wróciłam na dobre 8 tygodni
|
|
|
|
|
#1442 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ostatnio gadałam z ciocią i opowiadała mi o kobiecie co rodzić miała 3 dziecko przez cc. Nie pozwolili jej rodzić po raz 3 w naszym szpitalu, jako, że to miała być trzecia cesarka wysłali ją do szpitala w Lublinie. Wcześniej leżała w naszym szpitalu i u nas jakoś kobiety potrafią się ukryć z paleniem i w szpitalu paliła. Ogólnie to popalała całą ciąże. Jak ją przenieśli na Lublin dziecko już przed 36 tyg miało tylko 2 kg i było maleńkie. A w tym szpitalu zapalić nie mogła i cały miesiąc prawie jak tam była nie miała jak zapalić a dziecko przybrało na wadzę ponad 1kg. I urodziło się ważąc ponad 3kg. Było zdrowe. Wg, to dobrze, że dziecku nic się nie stało, bo to nie jest jego wina, że mama jest taka a nie inna. Ale zgadzam się, że to jest jak najbardziej chore. A na wsi u mnie kobieta też rodziła dziecko mając już ponad 20 letnie dzieci. Miała 42lata urodzia sporego synka, ale całą ciążę paliła jak głupia. To też chore było i że się nie bała pomimo tego wieku, bo jednak to już nie żarty Emigra Wiem, że to Jolkaa wczoraj się zamartwiała. Ale pamiętam jak Ty się tym smuciłaś i chciałam Ci dodać otuchy w razie kolejnego takiego razu. Ja też wyglądam teraz pulchniutko. Nawet teściowa mnie pocieszyła, że pewnie znowu całą szafę ciuchów oddam bo się nie zmieszczę Muszę się zawziąć po porodzie jak nie spadnie mi ta waga
9.11.2014 Oleńka Edytowane przez Roksape Czas edycji: 2012-02-09 o 09:47 |
|
|
|
|
#1443 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
no to mówi w takim razie Jan po dziadku męża ( swoją drogą jego dziadkowie tragicznie zmarli kilka dni po ślubie jego rodziców ) a Piotr po moim tatusiu bo mężu nie chciał po swoim i zostało postanowione![]() No baaa trzeba się trzymac w dwupaku
godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
|
|
|
|
#1444 |
|
Zakorzenienie
|
tynka do noska bede uzywala Nosefridy, najlepsze co moglam spotkac do odciagania katarku. Gruszka jest do niczego jak dziecko ma tyle kataru ze leca spiki na metr dlugosci
![]() A na przekaski jakies herbatniczki, wafelki, no i kanapki.
|
#1445 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
też nie ogarniam, my tu stajemy na rzęsach, żeby jak najdłużej i wg wzorców dziecko donosić, a taka smarkula olewa sprawę i potem płacze, że blizna zostanie ;/ chyba powinni tabletki antykoncepcyjne za darmo lub śmieszną kwotę sprzedawać, może by się nie szerzyło nieodpowiedzialne rodzicielstwo. A do noska mam aspirator marimer - podobny do fridy, ale nie trzeba kupować filtrów - wkłada się jedynie kłębuszek waty. Cytat:
a tak przy okazji, lekarz na konsultacji przy kwestii ketonów w moczu, zarzucił mi, że piję alkohol w ciąży. i nie wierzył, że nie. no myślałam, że uduszę drania, nawet po psiknięciu sprayem do gardła na bazie alkoholu starałam się procenty "wychuchać" a tu mi się patologię wciska i głupotę. wiem, że niektóre palą, piją i żadna się nie przyzna, no ale do jasnej ciasnej, z moim zestawem chorób i wiekiem, to człowiek raczej się nie wygłupia... |
||
|
|
|
#1446 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
takie slowa zawsze sie przydadza co do tych palacych .... moje dwie kolezanki popalaly w ciazy, jedna byla nawet chyba w 8 czy 9 miesiacu w zspitalu i tam jej sie udawalo popalac A co do wymiarow, to moja w 35 tygodniu wazyla zaledwie 2237 g wiec tez za duza nie jest, a nie pale wcale- bo rzucilam na dwa dni przed zrobieniem testu jakos podswiadomie mi sie palic odechcialo. Ja ktoregos razu jak siedzialam u gina w poczekalni to dwie babki rozmawialy o swoich ciazach - jedna ok 30-35lat i pierwsza corcia niedawno urodzona, a druga taka pod 60 chyba na kontrol przyszla. I ta stara opowiada ze ona urodzila dwoch synow i jednego pod koniec 7 miesiaca a drugiego na poczatku 8 i ona nie wie dlaczego, ale palila fajki cala ciaze normalnie - wiec to MOGLO MOZE cos wplynac na to Zal normalnie, jak ci ludzie wtedy malo wiedzieli .... z tym ze wtedy to moze bylo wybaczalne, bo swiadomosc byla nijaka ale teraz??
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
|
#1447 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nawet nie wiedziałam Zobaczymy, która pierwsza na porodówce wyląduje
|
|
|
|
|
#1448 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() dwupak dwupakiem- owszem, ale kilka dni mnie nie było a tu w domu dantejskie sceny. teściowa posprzątała - nie mogę znaleźć karty z pomiarami cukru.w sypialni chyba było tornado, dobrze, że nie mogę się schylić pod łóżko. Kot ma rozoraną powiekę, kawałek skóry lata luzem - ale że już jest strupek i nic innego się nei dzieje, nie ma po co jechać do weta- będę miała brzydkiego kota :/ |
|
|
|
|
#1449 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1450 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
ja już po wizycie w laboratorium Śniegu napadało i ludzie jeździć nie potrafią Ale spotkało mnie coś "miłego". Może nie przepuszczenie w kolejce, bo w takie cuda zwyczajnie nie wierzę, ale w kolejce do laboratorium jak poszłam się rozpłaszczyć obok pana z dzieckiem usiadła żona a pan do swojej żony, że jak może, to niech ustąpi miejsca bo tu pani w ciązy
|
#1451 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja to sie też boję jak mieszkanie będzie wyglądało po powrocie z porodówki ale znając życie moja mam to ogarnie i tez nie dam rady nic poszukac chociaż wolę porządek mamy niż balagan tż co do kotów rodzice mają dwa i co chwilkę któryś ranny mają takie delikatne zabawy i pieszczoty względem siebie ale sie uwielbiaja i nie mów że brzydkiego po prostu będzie wyglądający inaczej
|
|
|
|
#1452 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dzień dobry Wam dziś miałam pobudkę po 8. Mały tak się rozpychał i kopał że aż miło Wolę to niż mam się martwić że jest za mało aktywny.Ja tylko na chwilkę teraz bo idę zaraz żurek gotować, bo później do lekarza i czasu nie będzie. Dziś USG więc trzymajcie aby lekarz w końcu na 100% powiedział płeć ![]() aaa.... jaki mój TŻ się ostatnio zrobił miły... miałam iść do lekarza pieszo , trochę drogi jest ale cóż jak trzeba to trzeba. Lekarza mam na 13.30 a TŻ kończy o 14. więc auto on ma. A tu dostaję eska że z majstrem rozmawiał i że może wyjść wcześniej , tak więc mam na niego czekac i on mnie zawiezie bo przy USG też chce być uffff... jaka ulga że nie muszę iść w to zimno (-11) |
|
|
|
|
#1453 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a skad wiesz ze szyjka sie skrocila??ja mam wizyte w piatek a dzis ksiadz nas nawiedza
|
|
|
|
|
#1454 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1455 |
|
Rozeznanie
|
Tobie lekarz wyznaczył termin na 13 marzec? A mi na 11
Chociaż ja po każdym usg mam inny termin porodu Ostatnio usłyszałam, że między 1 a 11 urodzę Także jeszcze bliżej
|
|
|
|
#1456 | |
|
Zadomowienie
|
Dziendoberek!
Ja wczoraj tez kontynuowalam prasowanie w trakcie ogaldania porodowki. Ale nie skonczylam bo mialam tego 3 pralki... Cytat:
|
|
|
|
|
#1457 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i tego kazal sie trzymac. Z om wychodzi na 10.3 wiec roznica niewielka, natomiast teraz z roznych pomiarow wychodza rozne terminy ale najczesciej miedzy 10 - 15.3
|
|
|
|
#1458 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tak, brawa ![]() Drobiazg, bo za pomocą żony ustąpił miejsca siedzącego. Jakbym miała stać... to bym tam padła
|
|
#1459 |
|
Zakorzenienie
|
cottonpuma witaj z powrotem! fajnie, że już lepiej ze zdrówkiem!
Gratuluję 30 tygodnia ja też wczoraj zaczęłam 30ty, więc idziemy łeb w łeb
|
|
|
|
#1460 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale ma naprawdę paskudną tą ranę, chyba mu to posmaruję tribiotikiem. szkoda tylko, że pan TŻ nie zadał sobie trudu, żeby to obejrzeć i zawieźć do weta. A co do mieszkania... Noooo. jakoś niekomfortowo się czuję, wiedząc, że ktoraś z mamusiek sprząta i gmera po szafkach. Cytat:
|
||
|
|
|
#1461 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cziqua, imiona piekne, bardzo mi sie podobaja No i piekne zdjecie w avatorku! Takie masz teraz wlosy czy to stare zdjecie? Tynka, ja tez fride bede uzywac, gruszka jest za przeproszeniem do d..y
|
|
#1462 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1463 |
|
Zakorzenienie
|
Nikii
|
#1464 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
tak właśnie myślałam, że świętujemy obydwie.ale celowo napisałam, że wg om, bo na usg przy wpisie do szpitala wszystkie wymiary Lenki poza FL wyskoczyły na 30t. 5 dzień, czyli byłabym teraz w 32/33. ciekawe, czy to mi przesunie datę porodu. może dowiem się jutro z wypisu. |
|
|
|
|
#1465 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1466 |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie co, jestem zupelnie bez powera
![]() Nic kompletnie mi sie nie chce. Tylko bym spala i spala jak niemowlaczek ![]() Jeszcze mi babcia dziala na nerwy, bo gada o pierdoolach takich ze az glowa boli ![]() Ja wiem ze ona nie ma innych spraw na glowie, ale takie cos mnie drazni i nie chce mi sie z nia gadac. Wogole drazliwa sie zrobilam i nie wiem jak ze mna wytrzymuja w domu.
|
#1467 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
no właśnie a znajomi mi mówią że Jan bleee że brzydkie i w ogóle ale w d.upie to mam mnie i mężowi się podoba i nie będę się oglądac na innych a co do fotki w avatarku no niestety stara ale włoski zapuszczam właśnie mniej więcej do takiej długości
|
|
|
|
#1468 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale już powoli siedzę jak na szpilkach
|
|
|
|
|
#1469 |
|
Zakorzenienie
|
na 14.20 aż
|
#1470 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() u nas mówili tylko kawałek czekolady i koniec, zjesc można jakiś lekki posiłek jeszcze w domu, ale w szpitalu już nie pozwalają.. ![]() O rany, dziewczynki, Wy już na porodówki się wybieracie, a mi się jakoś czas ostatnio dłuży, jeszcze tyyyle czasu przede mną.. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:08.

no i dobrze że do nas powróciłaś cała i zdrowa

Muszę się zawziąć po porodzie jak nie spadnie mi ta waga
po dziadku męża ( swoją drogą jego dziadkowie tragicznie zmarli kilka dni po ślubie jego rodziców
jakos podswiadomie mi sie palic odechcialo.
Zal normalnie, jak ci ludzie wtedy malo wiedzieli .... z tym ze wtedy to moze bylo wybaczalne, bo swiadomosc byla nijaka ale teraz??

aby lekarz w końcu na 100% powiedział płeć 

zresztą juz zostawała z Babcią jak byłam w pracy , więc damy radę.Jeszcze tak sobie myślę,ze co ja się tu rozczulam nad sobą jak ta biedna Patrycja w szpitalu tak cierpi i jak Ona musi tęsknić