|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł V cz. naszego wątku? | |||
| Nogi mocno zaciskamy, pierwsze porody jeszcze przed nami. |
|
0 | 0% |
| Na nasze maleństwa czekamy, póki co nogi zaciskamy. |
|
0 | 0% |
| Jeszcze z brzuszkami pobiegamy, do porodów trochę czasu mamy. |
|
0 | 0% |
| Pobiegamy jeszcze z brzuszkami, zanim przywitamy się z maluszkami. |
|
2 | 3,39% |
| Wyprawkę powoli kompletujemy, w maju-czerwcu powijemy. |
|
2 | 3,39% |
| Najpóźniej za 3 miesiące powitamy nasze brzdące. |
|
4 | 6,78% |
| Brzuszki mocno podskakują, maluszki na świat się już szykują. |
|
22 | 37,29% |
| Koniec już zimowych chłodów, coraz bliżej do porodów. |
|
15 | 25,42% |
| Już zimy końcówka, teraz czeka porodówka. |
|
6 | 10,17% |
| Wiosna juz za pasem, niedługo pierwsze spotkanie z bobasem. |
|
8 | 13,56% |
| Głosujący: 59. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#541 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! Mamusie V-VI 2012 c
Cytat:
|
|
|
|
|
#542 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! Mamusie V-VI 2012 c
Cytat:
Te Azimi mają dobrą gramaturę, warto by było tylko pomacać przed zakupem. ![]() Cytat:
Póki co nie mam czasu żeby się głębiej zagłębiać w ten temat, więc nie będę szukała dla oszczędności 30 zł czegoś niefirmowego ![]() Generalnei jest tak, ze splot skośno-krzyżowy rozciąga się po ukosie tylko w jednym kierunku. Dzięki temu chusta dobrze się układa i daje naciągać i dopasowuje do nas i do dziecka.
o Edytowane przez _agata Czas edycji: 2012-02-09 o 13:25 |
||
|
|
|
#543 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry.
Dzisiaj nareszcie przyszła mi szatkownica Ciekawe jak mi wyjdzie. Skorzystam z przepisu _agaty na sos Od kilku dni czuję się gorzej niż dotychczas Boli mnie brzuch i szyjka, gorzej śpię. Siusiam dużo mniej niż wcześniej. Zaparcia mi minęły. Mam nadzieję, że to złe samopoczucie jest stanem przejściowym i nie będzie się pogłębiało. Jeszcze mam tyle rzeczy do załatwienia...Mój P również bardzo lajtowo podchodzi do przygotowań. Mnie najbardziej przerażają kwestie finansowe. Jakoś to będzie ![]() Cytat:
Myślę, że chodzi tutaj o brak wskazań i cóż mieliby napisać w uzasadnieniu. Gdzieś już o tym czytałam, że krótkowzroczność nie jest wskazaniem do cc, a teraz znalazłam taki oto artykuł (pierwszy z brzegu ). Może komuś się przyda. http://www.poradnikzdrowie.pl/ciaza-...rod_36817.html
|
|
|
|
|
#544 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ponoć nic groźnego, ale do obserwacji. Jak się to ma do porodu to nie wiem, mam nadzieję, że moja pani okulistka rozwieje wszelkie wątpliwości.
|
|
#545 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Widzę kłosiki, już będę wiedziała co i jak.Cytat:
No i tak jak piszesz, to są znane, sprawdzone firmy.zobaczymy
|
|||
|
|
|
#546 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak będziesz próbowała naciągać chustę wzdłuż i wszerz, to powinna stawiać opór, będzie taka "tępa". A na ukos w jedną stronę powinna się rozciągać. TO jest właśnie charakterystyczne dla splotu skośnego
|
|
|
#547 |
|
Zakorzenienie
|
Dziś mamy BIG DAY
![]() niedługo się zrywam z pracy |
|
|
|
#548 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry!
Ja dziś porobiłam już w domu co trzeba i zaraz z niego wyrywam Tż ma dziś wolne, bo w weekend idzie do pracy, więc zostanie z Maksiem, a ja jadę m.in. popatrzeć, czy znajdę gdzieś "do pomacania" łóżeczko, które wybraliśmy wstępnie przez neta i do US zawieźć pita, chyba pierwszy raz w życiu tak wcześnie Zresztą dla Maksia też teraz trochę szaleję z ubrankami na wyprzedażach, jak nie ma potrzeby dla Kaja, to przynajmniej na zakupach dla Maksa trochę sobie poużywam Zresztę teraz jak już wiem, że te rzeczy będą leżeć i czekać na Kaja, to prędzej Maksowi zdecyduję się kupić coś trochę droższego a markowego, lepszego... Dla buszujących obecnie za ubrankami polecam 5.10.15, wczoraj widziałam u mnie plakaty "trzecia sztuka gratis", a do tego i tak są jeszcze duże przeceny Cytat:
Niby mogłabym się za drobniejsze rzeczy zabrać, ale też nie mogę się zmobilizować, póki tż nie zrobi, tego o co go prosiłam - zrobienie porządku z piwnicą i wyniesienie tam większych rzeczy i przywiezienie ostatnich kilku pudeł ze strychu od teściowej, których jeszcze nie zdążyliśmy "sprowadzić" do naszego mieszkanka... A ja chcę się do nich dobrać równocześnie z układaniem rzeczy Kaja, bo tam jest sporo rzeczy po Maksie...Cytat:
![]() Ja właśnie dalej się nie budzę na siku i trochę mnie to dziwi, a trochę oczywiście cieszy Za to rano jak się budzę, to muszę biec w tempie natychmiastowym Ale nie narzekam, jeszcze się pewnie nabiegam.Cytat:
Jak miałam takie mocne przeziębienie z biegunką w I trym, to mi moja zaufana internistka zaleciła węgiel.Cytat:
a R chyba się w końcu zreflektuje... ![]() Tzn. ja jestem jak najbardziej właśnie z całokształtu porodu zadowolona i do tego samego szpitalu chcę właśnie jechać Tylko pisałam, że trochę dziwne to jest, że w papierach nie mam info o wywoływaniu porodu, a wg mnie de facto był wywołany.Problem z jechaniem polega na tym, że wtedy mieszkałam w Kr, a nawet obok tego szpitala, a teraz mam tam 90 km... ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Kosmetyki czy ubranka to prędzej, ale wózek czy łóżeczko to chyba jeszcze niewiele z nas ma? ![]() Cytat:
Też fajny pomysł ![]() Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32181779]Przybij piątkę. Ale ja mam wizytę na jutro umówioną, a wiem na pewno, że mi będzie robił coś w zębach. I powiedział, że to jeszcze bezpieczny czas, ale już ostatni dzwonek :/ Boję się, choć nie bólu, ale samej wizyty. Jednak muszę się uspokoić, bo od stresu mam skurcze. Jakoś muszę sobie to wmówić.[/QUOTE] Perse, to czego się boisz? Nie lubię tego uczucia jak się ma znieczulenie, więc biorę dopiero jak bardziej boli... Będzie dobrze!
|
||||||||
|
|
|
#549 | |
|
Konto usunięte
|
_Maya trzymamy kciuki
![]() I w ogóle wczoraj było dużo wizyt, a ja już nie zdążyłam napisać - gratuluję wszystkim udanych ![]() ---------- Dopisano o 14:01 ---------- Poprzedni post napisano o 13:55 ---------- Cytat:
Samej wizyty, już tu kiedyś pisałam Mam dentystofobię spowodowaną brutalnym potraktowaniem przez dentystkę w dzieciństwie. Kobieta zaaplikowała mi jakieś śmieszne znieczulenie i potem ząb jej się wyślizgnął i w efekcie wyrwała go, gdy znieczulenie przestało działać. Wyłam z bólu i kładłam się na podłodze... Naprawdę dla dziecka to traumatyczne przeżycie, dlatego tak nie lubię samych wizyt, bo ból rzecz (zwykle) przemijająca. A ja sobie jeszcze dodatkowo wmawiam, że ludzie nie takie rzeczy cierpią i przechodzą i że dzieci są dzielniejsze ode mnie, więc to jakoś ujdzie, ale sama atmosfera gabinetu jest dla mnie nie do przeżycia A i ja z tego powodu będę chodzić z dzieckiem tylko do jakiegoś dobrego dentysty, nie chcę, żeby miało takie wspomnienia. A na teraz nie chcę nawet o tym myśleć :P Pomyślę jutro, 15 minut przed wizytą, bo się boję stresować Jak tam znowu śnieg pada A ja muszę iść do sklepu, nie chce mi się totalnie
|
|
|
|
|
#550 |
|
Zakorzenienie
|
aha i dołączam się do posiadaczek szalonego kota
![]() moja się rozpędza, odbija 4 nogami od ściany i biegnie w drugą stronę. i we wszystkich pudełkach siedzi i makarony w oknie mi gryzie
|
#551 |
|
Rozeznanie
|
moja ma już 10 lat, z wygląda aniołek, indywidualistka straszna, to ona decyduje kiedy komu siadać na kolanach, pieszczot też nie lubi
|
|
|
|
#552 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kism, faktycznie wcześnie z tym pitem, gratulacje! Fajnie, będizecie mieli wcześniej zwrot, no i unikniecie kolejek ![]() Maya, powodzenia! Aha, dziewczyny z suchymi rękami - mi bardzo pomagają maseczki. Najbardziej się sprawdza czyste masło shea nałożone na ręce, czekam aż trochę się wchłonie podziała, a potem (w zależności od tego, czy dużo mi tego zostało na rękach) myję, albo tylko wycieram ręcznikiem papierowym. Teraz masło mi się skończyło i używam z ziai oliwkowej maski - to szybciej się wchłania i też bardzo fajnie działa. |
|
|
|
|
#553 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#554 |
|
Zakorzenienie
|
moja koteczka jest młodziutka pól roku dopiero ma, od maleństwa 4 tygodniowego wychowana.
|
#555 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#556 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
przed kicia mieliśmy kocura też czarno biały jak Twój z plamka na nosku i białą końcówkę ogona, był bardzo spokojny, nie psocił, kochany dawał sobie wszystko robić , taki leluś Edytowane przez blueelektron Czas edycji: 2012-02-09 o 14:30 |
|
|
|
|
#557 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32185983]Genialna ta fotka, jak siedzi do góry nogami
Koty to są takie kochane stwory, gdyby mój mi nie niszczył mebli, to byłby po prostu ideałem [/QUOTE]jak mój tż przychodzi i mówi "zobacz ten kot znów coś zniszczył" to mu mówię, zobaczysz ile rzeczy ci dziecko zniszczy to taki przedsmak ![]() tylko kota moge zamknąć w pokoju jak za bardzo wariuje, a dziecka już nie
|
#558 |
|
Zakorzenienie
|
Fajnie macie
. My nie mamy żadnych zwierząt póki co. Bałam się o to, że musiałabym robić testy na toksoplazmozę. Poza tym kocham zwierzęta, w domu nie brakowało u nas różnego rodzaju świnek morskich, koszatniczek, szczurków czy szynszyli, no i psów. Chciałam męża namówić na królika rasy holenderskiej klik , ale powiedział, żeby jeszcze poczekać. Szkoda, bo brakuje mi futerkowca w domu. W mieszkaniu we Wrocławiu, mieliśmy szczurka, który zdechł przed naszą przeprowadzką. Widocznie wolał umrzeć, niż opuścić rodzinne miasto .
|
|
|
|
#559 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
W ogóle, to ja jestem generalnie kociara, ale teraz pierwszy raz w życiu mam w domu psa i kocham go nad życie Kurcze, tak mnie boli brzuch, że nie wiem jak mam wyjść z psiakiem na siusiu A przecież jego pewnie też boli, ale pęcherz ![]() ---------- Dopisano o 14:39 ---------- Poprzedni post napisano o 14:37 ---------- Cytat:
|
||||
|
|
|
#560 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Kuwetę zawsze czyściłam w gumowych rękawiczkach, a i tak potem myłam ręce i dezynfekowałam takim płynem z Rossmanna z alkoholem.
|
|
|
|
|
#561 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32186443]Mi przed ciążą gin kazał zrobić badanie na tokso nawet nie pytając, czy mam kota. A tak w sumie tokso ciężko się zarazić. Musiałabyś się babrać w kocich odchodach, nie umyć rąk i potem jakimś cudem przenieść te bakterie z rąk do buzi. To jest dla mnie nierealne
Kuwetę zawsze czyściłam w gumowych rękawiczkach, a i tak potem myłam ręce i dezynfekowałam takim płynem z Rossmanna z alkoholem.[/QUOTE]i jeszcze kot choruje raz w życiu i zaraża przez ok 14dni, po tym czasie nie zarazi. A no i musi sie ten kot zarazić zjadając jakąś myszkę czy skażone surowe mięso, no generalnie najczęsciej być kotem wychodzacym. Jeszcze te pasożyty wydalane z kałem są zdolne do "działania" dopiero po ok 48h, mało kto wytrzyma z kocimi odchodami taki czas :P Kot tak jak mój od maleńkości na karmach i nie wychodzący na dwór, raczej nie miał okazji gdzie się zarazić. A tokso mozna zarazić się spożywając skażone odchodami warzywa i owoce (trzeba je myć :P) i zjadając surowe skażone mięso (np tartar, ale też są kobiety co próbują mielone przy doprawianiu czego też nie można, albo jak się skaleczy przy oprawianiu drobiu) no i jeszcze kopiąc w ziemi (powinno się w rękawiczkach)- ogródek (gdzie dzikie koty sobie kuwetę zrobiły) Wydaje mi się, że wciąż zbyt dużą uwagę skupia się na kotach, a nie uczula kobiet na te bardziej realne możliwości zakażenia.
"Tego dnia Aniołek Upadł duch Wygięła się do wewnątrz Bezpowrotnie elipsa ma" Wiktor Gloria- 07.06.2015 - nasza księżniczka Edytowane przez Alfahelisa Czas edycji: 2012-02-09 o 14:57 |
|
|
|
#562 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() może Ty powinnaś się położyć co? lepiej dmuchać na zimne! a co do mężczyzn widzę że wszyscy jednakowo do tego podchodzą...wiecznie mają czas - tylko za dwa miesiące okaże się że ja rodzę a w domu nie ma nic ![]() Cytat:
trzymamy kciuki [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32186443]Mi przed ciążą gin kazał zrobić badanie na tokso nawet nie pytając, czy mam kota. A tak w sumie tokso ciężko się zarazić. Musiałabyś się babrać w kocich odchodach, nie umyć rąk i potem jakimś cudem przenieść te bakterie z rąk do buzi. To jest dla mnie nierealne Kuwetę zawsze czyściłam w gumowych rękawiczkach, a i tak potem myłam ręce i dezynfekowałam takim płynem z Rossmanna z alkoholem.[/QUOTE]Toxo można łatwiej się zarazić owocami i warzywami niż kotami uwielbiam zwierzątka, ale szkoda by było mi mieć kota albo psa tutaj, bo jakbym się wyprowadzała albo przemieszczała to co z nim? Kism - powodzenia zatem na zakupach i w "obmacywaniu" |
||||
|
|
|
#563 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no mam jeszcze męża i dziecko w drodzewięc generalnie dużo na głowie, ale więcej zwierząt nie planuję a właśnie muszę wodę w akwa podmienić i filtr wyczyścić...
|
|
#564 |
|
Zakorzenienie
|
Cudne te Wasze kociaki.
Ja uwielbiam koty, ale niestety nie mam. Moze jak kiedys bedziemy na swoim to bedzie kot w domu. Poki co mamy królika. On za to szaleje, ze nie jest nudno w domu
|
|
|
|
#565 |
|
Zakorzenienie
|
Mąż nieugięty. Póki co zwierząt w naszym domu nie będzie. Mam nadzieję, że szybko jakiś czworonóg do nas zawita. Póki co wiem, że czekają nas wydatki łącznie z jazdą do Polski, co też do tanich nie należy. Ale zarówno moi jak i Męża rodzice, mają psy, więc na brak głaskania i tulania sierściuszków nie będziemy mogli narzekać
.Póki co ze zwierząt zdarza się jakiś pająk, czy inne coś podobne do szczypawicy bleee. |
|
|
|
#566 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a dodam jeszcze, że surowego mięsa też bym się w życiu nie tknęła. Nie mam pojęcia skąd pozytywny wynik, ale strasznie się przestraszyłam gdy je odebrałam i nie potrafiłam ogarnąć, co który wskaźnik dokładnie oznacza. Cytat:
przygotowania zakończone, a goście zapowiedzieli, że będą ok. 18, a nie 16 więc mam czas na wizaż No wiem, że przesadziłam z tą większością, ale z tych aktywniejszych dziewczyn już kilka ma przynajmniej zamówione wózki i łóżeczka, i jak widzę te wiadomości to budzi się we mnie panikara a co do komody kąpielowej to w sumie myślałam o czymś innym, ale to też chyba nie jest zły pomysł. Tylko, że martwi mnie trochę stabilność takiego mebelka, bo te które widziałam w sklepach średnio stabilne mi się wydawały.
|
|
#567 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dobrze wiedzieć że zawsze jest chwila dla nas ![]() widziałam komode kąpielową - wygląda ciekawie, ale ja tam wole stare sposoby wanienka na stole
|
|
|
|
|
#568 |
|
Wtajemniczenie
|
http://www.fabrykawafelkow.pl fajne pierdoły dla maluchów, tylko ceny niektóre powalają
|
|
|
|
#569 | ||
|
Raczkowanie
|
_Agata, Kism, Clauudik
Dzięki z miłe słowa Dziś jestem już spokojniejsza wczoraj było gorzej ....Cytat:
Cytat:
![]() Ja dziś byłam w pracy, zawiozłam L4 i od razu zrobiłam pedicure, nogi lżejsze o 2 kg Ulga dla nóg ![]() U nas sypie od samego rana drogi fatalne, ciężko się chodzi po chodnikach, w Kato w ogóle nie nieodśnieżane... I zaś zima zaskoczyła służby.... Troszkę was nadrobiłam resztę doczytam później. Muszę coś przekąsić bo maleństwo się już domaga ![]() Zaś mam smaki na frytki
|
||
|
|
|
#570 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:33.

Boli mnie brzuch i szyjka, gorzej śpię. Siusiam dużo mniej niż wcześniej. Zaparcia mi minęły. Mam nadzieję, że to złe samopoczucie jest stanem przejściowym i nie będzie się pogłębiało. Jeszcze mam tyle rzeczy do załatwienia...

Zresztą dla Maksia też teraz trochę szaleję z ubrankami na wyprzedażach, jak nie ma potrzeby dla Kaja, to przynajmniej na zakupach dla Maksa trochę sobie poużywam
Niby mogłabym się za drobniejsze rzeczy zabrać, ale też nie mogę się zmobilizować, póki tż nie zrobi, tego o co go prosiłam - zrobienie porządku z piwnicą i wyniesienie tam większych rzeczy i przywiezienie ostatnich kilku pudeł ze strychu od teściowej, których jeszcze nie zdążyliśmy "sprowadzić" do naszego mieszkanka...
mąż mi zaraz na siłownie idzie, później do pracy, a ja zostaję sama z lekkim bajzlem w mieszkaniu i popołudniowo-wieczorną wizytą gości. Ciekawe czy to ogarnę wszystko 
Ale nie narzekam, jeszcze się pewnie nabiegam.
a R chyba się w końcu zreflektuje... 
Kosmetyki czy ubranka to prędzej, ale wózek czy łóżeczko to chyba jeszcze niewiele z nas ma?

Dziś jestem już spokojniejsza wczoraj było gorzej ....