Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! Mamusie V-VI 2012 cz. IV - Strona 19 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł V cz. naszego wątku?
Nogi mocno zaciskamy, pierwsze porody jeszcze przed nami. 0 0%
Na nasze maleństwa czekamy, póki co nogi zaciskamy. 0 0%
Jeszcze z brzuszkami pobiegamy, do porodów trochę czasu mamy. 0 0%
Pobiegamy jeszcze z brzuszkami, zanim przywitamy się z maluszkami. 2 3,39%
Wyprawkę powoli kompletujemy, w maju-czerwcu powijemy. 2 3,39%
Najpóźniej za 3 miesiące powitamy nasze brzdące. 4 6,78%
Brzuszki mocno podskakują, maluszki na świat się już szykują. 22 37,29%
Koniec już zimowych chłodów, coraz bliżej do porodów. 15 25,42%
Już zimy końcówka, teraz czeka porodówka. 6 10,17%
Wiosna juz za pasem, niedługo pierwsze spotkanie z bobasem. 8 13,56%
Głosujący: 59. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-09, 13:18   #541
blueelektron
Rozeznanie

Dot.: Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! Mamusie V-VI 2012 c

Cytat:
Napisane przez Tacca Pokaż wiadomość

Kot dostał szaleju... Zrobił rundkę po fotelach i kanapie i zerwał firankę... Co jej odbiło....
ja też wczoraj odebrałam łóżeczko, stoi już złożone, jeśli chodzi o naszą kicie, to ona tak reaguje jak jest dużo obcych w domu, zachowuje się jak dzikus wtedy, nawet pyrcha hhhhh
blueelektron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-09, 13:23   #542
_agata
Zakorzenienie

Dot.: Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! Mamusie V-VI 2012 c

Cytat:
Napisane przez pola_m Pokaż wiadomość
hmm, a po czym to stwierdzić? Bo w opisie jest napisane, że to właśnie skośno-krzyżowa. (zła aukcja mi się skopiowała - tutaj ta cena jest myląca. 6zł jest za 20cm)
Ja jakoś nastawiłam się na te dwie firmy, które podałam i "prześwietliłam" je pod każdym kątem. Opinie mają dobre i na którąś z nich się zdecyduję.
Te Azimi mają dobrą gramaturę, warto by było tylko pomacać przed zakupem.

Cytat:
no właśnie, ale na też liście z allegro jest między innymi ta, którą zalinkowałam wcześniej (tylko że ja niechcący zalinkowałam taką sprzedawaną na centymetry i cena była za 20cm) - chodziło mi o tę: http://allegro.pl/chusta-azimi-skosn...081883189.html

nie upieram się przy tej, zastanawiam się tylko jak rozpoznać ten splot skośno-krzyżowy?
Naocznie nie umiem rozpoznać, dlatego sugeruję się marką Póki co nie mam czasu żeby się głębiej zagłębiać w ten temat, więc nie będę szukała dla oszczędności 30 zł czegoś niefirmowego
Generalnei jest tak, ze splot skośno-krzyżowy rozciąga się po ukosie tylko w jednym kierunku. Dzięki temu chusta dobrze się układa i daje naciągać i dopasowuje do nas i do dziecka.

o

Edytowane przez _agata
Czas edycji: 2012-02-09 o 13:25
_agata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-09, 13:24   #543
Gaabbi
Wtajemniczenie

Dzień dobry.

Dzisiaj nareszcie przyszła mi szatkownica i będę robiła placki ziemniaczane, a raczej placek po węgiersku Ciekawe jak mi wyjdzie. Skorzystam z przepisu _agaty na sos

Od kilku dni czuję się gorzej niż dotychczas Boli mnie brzuch i szyjka, gorzej śpię. Siusiam dużo mniej niż wcześniej. Zaparcia mi minęły. Mam nadzieję, że to złe samopoczucie jest stanem przejściowym i nie będzie się pogłębiało. Jeszcze mam tyle rzeczy do załatwienia...

Mój P również bardzo lajtowo podchodzi do przygotowań. Mnie najbardziej przerażają kwestie finansowe. Jakoś to będzie

Cytat:
Napisane przez Alfahelisa Pokaż wiadomość
ja gdzies słyszałam, że to chodzi o to, że szpitalom nie na rękę robić cc bo drożej ich wychodzi... Więc wolą ściągnąć swojego okulistę,żeby sprawdził "czy napewno, koniecznie trzeba tą cc robić, czy może jednak sn się da"
A dlaczego drożej ich wychodzi? Z tego co wiem, to z NFZ dostają więcej za cc niż za sn Myślę, że chodzi tutaj o brak wskazań i cóż mieliby napisać w uzasadnieniu. Gdzieś już o tym czytałam, że krótkowzroczność nie jest wskazaniem do cc, a teraz znalazłam taki oto artykuł (pierwszy z brzegu ). Może komuś się przyda. http://www.poradnikzdrowie.pl/ciaza-...rod_36817.html
Gaabbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-09, 13:34   #544
Alfahelisa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gaabbi Pokaż wiadomość
A dlaczego drożej ich wychodzi? Z tego co wiem, to z NFZ dostają więcej za cc niż za sn Myślę, że chodzi tutaj o brak wskazań i cóż mieliby napisać w uzasadnieniu. Gdzieś już o tym czytałam, że krótkowzroczność nie jest wskazaniem do cc, a teraz znalazłam taki oto artykuł (pierwszy z brzegu ). Może komuś się przyda. http://www.poradnikzdrowie.pl/ciaza-...rod_36817.html
ja wiem tyle, że właśnie mam COŚ na dnie oka, po łacinie mam napisane :P nie wiem co to ponoć nic groźnego, ale do obserwacji. Jak się to ma do porodu to nie wiem, mam nadzieję, że moja pani okulistka rozwieje wszelkie wątpliwości.
Bezpowrotnie elipsa ma"
Aniołek 7t4d [*] 25.05.2011 i nic już nie będzie takie samo
Wiktor 13.07.2012 kochany szczęściarz urodzony 13ego w piątek
Gloria- 07.06.2015 - nasza księżniczka
Alfahelisa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-09, 13:35   #545
pola_m
Wtajemniczenie

Cytat:
Dzień dobry.

Dzisiaj nareszcie przyszła mi szatkownica i będę robiła placki ziemniaczane, a raczej placek po węgiersku Ciekawe jak mi wyjdzie. Skorzystam z przepisu _agaty na sos

Od kilku dni czuję się gorzej niż dotychczas Boli mnie brzuch i szyjka, gorzej śpię. Siusiam dużo mniej niż wcześniej. Zaparcia mi minęły. Mam nadzieję, że to złe samopoczucie jest stanem przejściowym i nie będzie się pogłębiało. Jeszcze mam tyle rzeczy do załatwienia...

Mój P również bardzo lajtowo podchodzi do przygotowań. Mnie najbardziej przerażają kwestie finansowe. Jakoś to będzie
Gaabi, to leż dużo, odpoczywaj

Cytat:
Napisane przez missmalezji
Pola, splot krzyżowy bardzo łatwo rozpoznać Tu masz zdjęcie: http://img30.otofotki.pl/obrazki/nf150_IMG_0272.JPG
Widzisz takie kłosiki? Dzięki temu chusta naciąga się i oplata dziecko tak,że jest ono stabilne. Dodatkowo w aukcji powinny być podane informacje o splocie chusty. Dobra chusta to dobra inwestycja a słaba, to strata pieniążków!
właśnie o to, chodzi, nie chcę kupić jakiegoś badziewia Widzę kłosiki, już będę wiedziała co i jak.

Cytat:
Napisane przez _agata Pokaż wiadomość
Ja jakoś nastawiłam się na te dwie firmy, które podałam i "prześwietliłam" je pod każdym kątem. Opinie mają dobre i na którąś z nich się zdecyduję.
Te Azimi mają dobrą gramaturę, warto by było tylko pomacać przed zakupem.

Naocznie nie umiem rozpoznać, dlatego sugeruję się marką Póki co nie mam czasu żeby się głębiej zagłębiać w ten temat, więc nie będę szukała dla oszczędności 30 zł czegoś niefirmowego
Generalnei jest tak, ze splot skośno-krzyżowy rozciąga się po ukosie tylko w jednym kierunku. Dzięki temu chusta dobrze się układa i daje naciągać i dopasowuje do nas i do dziecka.
Z tą azimi jest tak, że moge ją sobie odebrać osobiście (co mi odpowiada, zawsze nie ma kosztów wysyłki, można sobie pomacać i ewentualnie popytać). Ale widzę też, że te, które polecałaś mają ładniejsze kolory No i tak jak piszesz, to są znane, sprawdzone firmy.
zobaczymy
pola_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-09, 13:41   #546
_agata
Zakorzenienie

Cytat:
Z tą azimi jest tak, że moge ją sobie odebrać osobiście (co mi odpowiada, zawsze nie ma kosztów wysyłki, można sobie pomacać i ewentualnie popytać). Ale widzę też, że te, które polecałaś mają ładniejsze kolory No i tak jak piszesz, to są znane, sprawdzone firmy.
zobaczymy
E, jak możesz odebrać i pomacać to luz.
Jak będziesz próbowała naciągać chustę wzdłuż i wszerz, to powinna stawiać opór, będzie taka "tępa". A na ukos w jedną stronę powinna się rozciągać. TO jest właśnie charakterystyczne dla splotu skośnego

o
_agata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-09, 13:46   #547
_Maya_
Zakorzenienie

Dziś mamy BIG DAY trzymajcie mocno kciuki, żeby Maluszek pokazał co trzeba, dupka się nie odkręcił i ładnie współpracował
niedługo się zrywam z pracy już się nie mogę doczekać
_Maya_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-09, 13:55   #548
kism
Wtajemniczenie

Dzień dobry!
Ja dziś porobiłam już w domu co trzeba i zaraz z niego wyrywam Tż ma dziś wolne, bo w weekend idzie do pracy, więc zostanie z Maksiem, a ja jadę m.in. popatrzeć, czy znajdę gdzieś "do pomacania" łóżeczko, które wybraliśmy wstępnie przez neta i do US zawieźć pita, chyba pierwszy raz w życiu tak wcześnie A pieniążki za Maksia się przydadzą, zawsze to kolejny tysiączek na wyprawkę do przodu Zresztą dla Maksia też teraz trochę szaleję z ubrankami na wyprzedażach, jak nie ma potrzeby dla Kaja, to przynajmniej na zakupach dla Maksa trochę sobie poużywam Zresztę teraz jak już wiem, że te rzeczy będą leżeć i czekać na Kaja, to prędzej Maksowi zdecyduję się kupić coś trochę droższego a markowego, lepszego... Dla buszujących obecnie za ubrankami polecam 5.10.15, wczoraj widziałam u mnie plakaty "trzecia sztuka gratis", a do tego i tak są jeszcze duże przeceny

Cytat:
Napisane przez Tacca Pokaż wiadomość
U mnie też w dziecięcym pokoiku jeszcze jest składzik. Sama się za to nie wezmę, a znając mojego męża maj nas zastanie, jak nie czerwiec.
U mnie też całkowita graciarnia Niby mogłabym się za drobniejsze rzeczy zabrać, ale też nie mogę się zmobilizować, póki tż nie zrobi, tego o co go prosiłam - zrobienie porządku z piwnicą i wyniesienie tam większych rzeczy i przywiezienie ostatnich kilku pudeł ze strychu od teściowej, których jeszcze nie zdążyliśmy "sprowadzić" do naszego mieszkanka... A ja chcę się do nich dobrać równocześnie z układaniem rzeczy Kaja, bo tam jest sporo rzeczy po Maksie...

Cytat:
Napisane przez clauudik Pokaż wiadomość
Ja zaliczałam chyba 3 pobudki na sikania a od rana się smarkam, chociaż też nie czuję się chora mąż mi zaraz na siłownie idzie, później do pracy, a ja zostaję sama z lekkim bajzlem w mieszkaniu i popołudniowo-wieczorną wizytą gości. Ciekawe czy to ogarnę wszystko jeszcze chciałam upiec ciasto... Na szczęście mam schowaną paczkę jogurtowego więc tylko zmiksuję i będzie takie oszukane prawie domowe
Powodzenia z przygotowaniami!
Ja właśnie dalej się nie budzę na siku i trochę mnie to dziwi, a trochę oczywiście cieszy Za to rano jak się budzę, to muszę biec w tempie natychmiastowym Dziwię się, bo już właściwie 7. mies. zaczynam, a z Maksem biegałam ciągle Ale nie narzekam, jeszcze się pewnie nabiegam.

Cytat:
Napisane przez _Maya_ Pokaż wiadomość
a ja dzisiaj miałam mało przyjemna pobudkę :/ jak nigdy nie zdarzały mi się sensacje żołądkowe tak dzisiaj z samego rana musiałam wygonić M....niestety żadnych leków w ciąży, ani stoperan ani węgiel nic
Ale węgiel przecież można... Jak miałam takie mocne przeziębienie z biegunką w I trym, to mi moja zaufana internistka zaleciła węgiel.

Cytat:
Napisane przez kapukat Pokaż wiadomość
dzisiaj się wkurzyłam i mam już to wszystko w du.pie za przeproszeniem. Pójdę kupię pierwszy lepszy wózek z promocji. Mam dość i wyprawki i łóżeczek i wózków - od dzisiaj nie zawracam sobie tym głowy aż do dnia porodu - najwyżej R będzie kupował wszyskto jak będę w szpitalu. Ja już jestem zmęczona szukaniem, sprawdzaniem, bieganiem po sklepach.
no to nie było fajnie - mam nadzieję, że tym razem urodzisz tak jak chcesz i w szpitalu w którym chcesz
Zrób tak, żeby Tobie było wygodnie a R chyba się w końcu zreflektuje...
Tzn. ja jestem jak najbardziej właśnie z całokształtu porodu zadowolona i do tego samego szpitalu chcę właśnie jechać Tylko pisałam, że trochę dziwne to jest, że w papierach nie mam info o wywoływaniu porodu, a wg mnie de facto był wywołany.
Problem z jechaniem polega na tym, że wtedy mieszkałam w Kr, a nawet obok tego szpitala, a teraz mam tam 90 km...

Cytat:
Napisane przez rinco Pokaż wiadomość
Na pocieszenie powiem Ci, że mój chłop też póki co nie jest za bardzo zainteresowany wyprawką, jedynie co mi się udało to wyciągnąć go do dwóch sklepów i ustalić który wózek wybieramy.
To i tak już dużo

Cytat:
ja też jeszcze ze wszystkim w czarnej d...ie jestem i jak widzę, że większość dziewczyn już ma i łóżeczko, i kosmetyki, i całą masę innych wyprawkowych rzeczy to zaczynam panikować.
No co Ty... Jaka większość? Kosmetyki czy ubranka to prędzej, ale wózek czy łóżeczko to chyba jeszcze niewiele z nas ma?

Cytat:
Napisane przez onething Pokaż wiadomość
Aaaaa i wczoraj z nudów nagrywałam małego jak kopie i jak mąż wrócił z pracy to mu pokazałam
Tzn. co nagrywałaś? Widok podskakującego brzucha? Też fajny pomysł

Cytat:
Właśnie poddałaś mi świetny pomysł na zrobienie przewijaka w łazience. Przymierzamy się do zakupu takiej niby komody i spokojnie mogłaby tam stać wanienka do kąpieli, a na co dzień przewijak (wiecie o co chodzi ). Tylko czy znajdziemy coś takiego
claudik, jak najbardziej Najczęściej nazywa się to "komoda kąpielowa", np. na allegro - http://allegro.pl/wanienki-i-akcesor...apielowe-99374 Nie jestem pewna, czy o to Ci chodziło, ale może akurat Ci się spodoba...

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32181779]Przybij piątkę. Ale ja mam wizytę na jutro umówioną, a wiem na pewno, że mi będzie robił coś w zębach. I powiedział, że to jeszcze bezpieczny czas, ale już ostatni dzwonek :/ Boję się, choć nie bólu, ale samej wizyty. Jednak muszę się uspokoić, bo od stresu mam skurcze. Jakoś muszę sobie to wmówić.[/QUOTE]

Perse, to czego się boisz? Ja jak już coś to raczej bólu właśnie... Nie lubię tego uczucia jak się ma znieczulenie, więc biorę dopiero jak bardziej boli... Będzie dobrze!
kism jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-09, 14:01   #549
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

_Maya trzymamy kciuki

I w ogóle wczoraj było dużo wizyt, a ja już nie zdążyłam napisać - gratuluję wszystkim udanych

---------- Dopisano o 14:01 ---------- Poprzedni post napisano o 13:55 ----------

Cytat:
Napisane przez kism Pokaż wiadomość

Perse, to czego się boisz? Ja jak już coś to raczej bólu właśnie... Nie lubię tego uczucia jak się ma znieczulenie, więc biorę dopiero jak bardziej boli... Będzie dobrze!

Samej wizyty, już tu kiedyś pisałam Mam dentystofobię spowodowaną brutalnym potraktowaniem przez dentystkę w dzieciństwie. Kobieta zaaplikowała mi jakieś śmieszne znieczulenie i potem ząb jej się wyślizgnął i w efekcie wyrwała go, gdy znieczulenie przestało działać. Wyłam z bólu i kładłam się na podłodze... Naprawdę dla dziecka to traumatyczne przeżycie, dlatego tak nie lubię samych wizyt, bo ból rzecz (zwykle) przemijająca. A ja sobie jeszcze dodatkowo wmawiam, że ludzie nie takie rzeczy cierpią i przechodzą i że dzieci są dzielniejsze ode mnie, więc to jakoś ujdzie, ale sama atmosfera gabinetu jest dla mnie nie do przeżycia

A i ja z tego powodu będę chodzić z dzieckiem tylko do jakiegoś dobrego dentysty, nie chcę, żeby miało takie wspomnienia.

A na teraz nie chcę nawet o tym myśleć :P Pomyślę jutro, 15 minut przed wizytą, bo się boję stresować

Jak tam znowu śnieg pada A ja muszę iść do sklepu, nie chce mi się totalnie
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-09, 14:02   #550
Alfahelisa
Zakorzenienie

aha i dołączam się do posiadaczek szalonego kota
moja się rozpędza, odbija 4 nogami od ściany i biegnie w drugą stronę.
i we wszystkich pudełkach siedzi i makarony w oknie mi gryzie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg PB040269.jpg (106,1 KB, 46 załadowań)
Bezpowrotnie elipsa ma"
Stary 2012-02-09, 14:10   #551
blueelektron
Rozeznanie

Cytat:
moja ma już 10 lat, z wygląda aniołek, indywidualistka straszna, to ona decyduje kiedy komu siadać na kolanach, pieszczot też nie lubi
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg kita.jpg (39,4 KB, 27 załadowań)
Stary 2012-02-09, 14:11   #552
pola_m
Wtajemniczenie

Cytat:

Kism, faktycznie wcześnie z tym pitem, gratulacje! Fajnie, będizecie mieli wcześniej zwrot, no i unikniecie kolejek

Maya, powodzenia!

Aha, dziewczyny z suchymi rękami - mi bardzo pomagają maseczki. Najbardziej się sprawdza czyste masło shea nałożone na ręce, czekam aż trochę się wchłonie podziała, a potem (w zależności od tego, czy dużo mi tego zostało na rękach) myję, albo tylko wycieram ręcznikiem papierowym. Teraz masło mi się skończyło i używam z ziai oliwkowej maski - to szybciej się wchłania i też bardzo fajnie działa.
pola_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-09, 14:21   #553
Konto usunięte

Dzwoniłam po wynik cytologii i mam jedynkę Uff jeden stresik mniej
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-09, 14:22   #554
Alfahelisa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blueelektron Pokaż wiadomość
moja ma już 10 lat, z wygląda aniołek, indywidualistka straszna, to ona decyduje kiedy komu siadać na kolanach, pieszczot też nie lubi
moja koteczka jest młodziutka pól roku dopiero ma, od maleństwa 4 tygodniowego wychowana.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P9100079.jpg (113,9 KB, 33 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2011-12-21 16.31.11.jpg (26,3 KB, 23 załadowań)
Bezpowrotnie elipsa ma"
Stary 2012-02-09, 14:24   #555
Konto usunięte

Cytat:
moja koteczka jest młodziutka pól roku dopiero ma, od maleństwa 4 tygodniowego wychowana.
Genialna ta fotka, jak siedzi do góry nogami Koty to są takie kochane stwory, gdyby mój mi nie niszczył mebli, to byłby po prostu ideałem
Stary 2012-02-09, 14:27   #556
blueelektron
Rozeznanie

Cytat:
słodka nicpotka, super to 1 zdjęcie
przed kicia mieliśmy kocura też czarno biały jak Twój z plamka na nosku i białą końcówkę ogona, był bardzo spokojny, nie psocił, kochany dawał sobie wszystko robić , taki leluś

Edytowane przez blueelektron
Czas edycji: 2012-02-09 o 14:30
Stary 2012-02-09, 14:32   #557
Alfahelisa
Zakorzenienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32185983]Genialna ta fotka, jak siedzi do góry nogami Koty to są takie kochane stwory, gdyby mój mi nie niszczył mebli, to byłby po prostu ideałem [/QUOTE]
jak mój tż przychodzi i mówi "zobacz ten kot znów coś zniszczył" to mu mówię, zobaczysz ile rzeczy ci dziecko zniszczy to taki przedsmak
tylko kota moge zamknąć w pokoju jak za bardzo wariuje, a dziecka już nie
Bezpowrotnie elipsa ma"
Stary 2012-02-09, 14:36   #558
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Fajnie macie . My nie mamy żadnych zwierząt póki co. Bałam się o to, że musiałabym robić testy na toksoplazmozę. Poza tym kocham zwierzęta, w domu nie brakowało u nas różnego rodzaju świnek morskich, koszatniczek, szczurków czy szynszyli, no i psów. Chciałam męża namówić na królika rasy holenderskiej klik , ale powiedział, żeby jeszcze poczekać. Szkoda, bo brakuje mi futerkowca w domu. W mieszkaniu we Wrocławiu, mieliśmy szczurka, który zdechł przed naszą przeprowadzką. Widocznie wolał umrzeć, niż opuścić rodzinne miasto .
MonikaFaustyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-09, 14:39   #559
Gaabbi
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziś mamy BIG DAY trzymajcie mocno kciuki, żeby Maluszek pokazał co trzeba, dupka się nie odkręcił i ładnie współpracował
Trzymam kciuki

Cytat:
Super zdjęcie

Cytat:
Śliczny kociak i taki sam indywidualista, jak i mój...był

W ogóle, to ja jestem generalnie kociara, ale teraz pierwszy raz w życiu mam w domu psa i kocham go nad życie Jest po prostu najwspanialszym czworonogiem na świecie. Taki mój inny ludź

Kurcze, tak mnie boli brzuch, że nie wiem jak mam wyjść z psiakiem na siusiu A przecież jego pewnie też boli, ale pęcherz

---------- Dopisano o 14:39 ---------- Poprzedni post napisano o 14:37 ----------

Cytat:
Napisane przez MonikaFaustyna Pokaż wiadomość
Fajnie macie . My nie mamy żadnych zwierząt póki co. Bałam się o to, że musiałabym robić testy na toksoplazmozę. Poza tym kocham zwierzęta, w domu nie brakowało u nas różnego rodzaju świnek morskich, koszatniczek, szczurków czy szynszyli, no i psów. Chciałam męża namówić na królika rasy holenderskiej klik , ale powiedział, żeby jeszcze poczekać. Szkoda, bo brakuje mi futerkowca w domu. W mieszkaniu we Wrocławiu, mieliśmy szczurka, który zdechł przed naszą przeprowadzką. Widocznie wolał umrzeć, niż opuścić rodzinne miasto .
Toksoplazmozę można się nabawić również od ptaków, czyli jesteśmy wszyscy narażeni.
Stary 2012-02-09, 14:41   #560
Konto usunięte

Cytat:
Mi przed ciążą gin kazał zrobić badanie na tokso nawet nie pytając, czy mam kota. A tak w sumie tokso ciężko się zarazić. Musiałabyś się babrać w kocich odchodach, nie umyć rąk i potem jakimś cudem przenieść te bakterie z rąk do buzi. To jest dla mnie nierealne Kuwetę zawsze czyściłam w gumowych rękawiczkach, a i tak potem myłam ręce i dezynfekowałam takim płynem z Rossmanna z alkoholem.
Stary 2012-02-09, 14:55   #561
Alfahelisa
Zakorzenienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32186443]Mi przed ciążą gin kazał zrobić badanie na tokso nawet nie pytając, czy mam kota. A tak w sumie tokso ciężko się zarazić. Musiałabyś się babrać w kocich odchodach, nie umyć rąk i potem jakimś cudem przenieść te bakterie z rąk do buzi. To jest dla mnie nierealne Kuwetę zawsze czyściłam w gumowych rękawiczkach, a i tak potem myłam ręce i dezynfekowałam takim płynem z Rossmanna z alkoholem.[/QUOTE]
i jeszcze kot choruje raz w życiu i zaraża przez ok 14dni, po tym czasie nie zarazi. A no i musi sie ten kot zarazić zjadając jakąś myszkę czy skażone surowe mięso, no generalnie najczęsciej być kotem wychodzacym. Jeszcze te pasożyty wydalane z kałem są zdolne do "działania" dopiero po ok 48h, mało kto wytrzyma z kocimi odchodami taki czas :P
Kot tak jak mój od maleńkości na karmach i nie wychodzący na dwór, raczej nie miał okazji gdzie się zarazić.

A tokso mozna zarazić się spożywając skażone odchodami warzywa i owoce (trzeba je myć :P) i zjadając surowe skażone mięso (np tartar, ale też są kobiety co próbują mielone przy doprawianiu czego też nie można, albo jak się skaleczy przy oprawianiu drobiu) no i jeszcze kopiąc w ziemi (powinno się w rękawiczkach)- ogródek (gdzie dzikie koty sobie kuwetę zrobiły)
Wydaje mi się, że wciąż zbyt dużą uwagę skupia się na kotach, a nie uczula kobiet na te bardziej realne możliwości zakażenia.
Bezpowrotnie elipsa ma"

Edytowane przez Alfahelisa
Czas edycji: 2012-02-09 o 14:57
Stary 2012-02-09, 15:00   #562
kapukat
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez libretka Pokaż wiadomość
Moja Malwina dzisiaj bardzo mało się rusza, trochę się martwię, ale poczekam do wieczora, może nadrobi
Mój Adam w ogóle nie chce się ruszać, od czasu do czasu, tak jakby coś mi popływało po brzuchu - ale po ostatnim usg wiem że tam jest tylko jest oporny

Cytat:
Napisane przez nasteczka83 Pokaż wiadomość
Cześć Mamuśki
Ale miałam poranek tak mnie bolało w boku, że myślałam, że zejdę...Pot mi oblał i słabo mi było ja nie wiem jak przeżyję poród skoro tak reaguję Może zemdleje w trakcie. Wygląda na to, że Mała mi się tak ułożyła i stąd ten ból. Minęło 30 min i nic nie bolało, a teraz kopie jak szalona )))
eee poród to przy tych bóla pestka - damy radę

Cytat:
Dzień dobry.

no to wpraszam się na placki...aż mi zapachniało

może Ty powinnaś się położyć co? lepiej dmuchać na zimne!

a co do mężczyzn widzę że wszyscy jednakowo do tego podchodzą...wiecznie mają czas - tylko za dwa miesiące okaże się że ja rodzę a w domu nie ma nic

Cytat:

trzymamy kciuki
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32186443]Mi przed ciążą gin kazał zrobić badanie na tokso nawet nie pytając, czy mam kota. A tak w sumie tokso ciężko się zarazić. Musiałabyś się babrać w kocich odchodach, nie umyć rąk i potem jakimś cudem przenieść te bakterie z rąk do buzi. To jest dla mnie nierealne Kuwetę zawsze czyściłam w gumowych rękawiczkach, a i tak potem myłam ręce i dezynfekowałam takim płynem z Rossmanna z alkoholem.[/QUOTE]

Toxo można łatwiej się zarazić owocami i warzywami niż kotami uwielbiam zwierzątka, ale szkoda by było mi mieć kota albo psa tutaj, bo jakbym się wyprowadzała albo przemieszczała to co z nim?

Kism - powodzenia zatem na zakupach i w "obmacywaniu"
kapukat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-09, 15:07   #563
Alfahelisa
Zakorzenienie

Cytat:
ja mam świnki morskie parkę (w tym kastrata) 3 lata, akwa 80l z welonkami i od niedawna kota no mam jeszcze męża i dziecko w drodze
więc generalnie dużo na głowie, ale więcej zwierząt nie planuję

a właśnie muszę wodę w akwa podmienić i filtr wyczyścić...
Bezpowrotnie elipsa ma"
Stary 2012-02-09, 15:13   #564
justys1358
Zakorzenienie

GG do justys1358

Cudne te Wasze kociaki.

Ja uwielbiam koty, ale niestety nie mam. Moze jak kiedys bedziemy na swoim to bedzie kot w domu. Poki co mamy królika. On za to szaleje, ze nie jest nudno w domu
justys1358 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-09, 15:26   #565
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Mąż nieugięty. Póki co zwierząt w naszym domu nie będzie. Mam nadzieję, że szybko jakiś czworonóg do nas zawita. Póki co wiem, że czekają nas wydatki łącznie z jazdą do Polski, co też do tanich nie należy. Ale zarówno moi jak i Męża rodzice, mają psy, więc na brak głaskania i tulania sierściuszków nie będziemy mogli narzekać .

Póki co ze zwierząt zdarza się jakiś pająk, czy inne coś podobne do szczypawicy bleee.
Stary 2012-02-09, 16:03   #566
clauudik
Rozeznanie

Cytat:
Testy na toxo i tak bym zrobiła na Twoim miejscu. Ja generalnie jestem psiarą, nie cierpię kotów (nie bijcie ), nigdy żadnego nie miałam, w okolicy też niewiele jest, a głaskałam kota chyba raz w życiu i co? I okazało się, że mam przeciwciała, tzn. że chorowałam kiedyś na toksoplazmozę a dodam jeszcze, że surowego mięsa też bym się w życiu nie tknęła. Nie mam pojęcia skąd pozytywny wynik, ale strasznie się przestraszyłam gdy je odebrałam i nie potrafiłam ogarnąć, co który wskaźnik dokładnie oznacza.
Cytat:
Napisane przez kism Pokaż wiadomość
Dzień dobry!
Ja dziś porobiłam już w domu co trzeba i zaraz z niego wyrywam Tż ma dziś wolne, bo w weekend idzie do pracy, więc zostanie z Maksiem, a ja jadę m.in. popatrzeć, czy znajdę gdzieś "do pomacania" łóżeczko, które wybraliśmy wstępnie przez neta i do US zawieźć pita, chyba pierwszy raz w życiu tak wcześnie A pieniążki za Maksia się przydadzą, zawsze to kolejny tysiączek na wyprawkę do przodu Zresztą dla Maksia też teraz trochę szaleję z ubrankami na wyprzedażach, jak nie ma potrzeby dla Kaja, to przynajmniej na zakupach dla Maksa trochę sobie poużywam Zresztę teraz jak już wiem, że te rzeczy będą leżeć i czekać na Kaja, to prędzej Maksowi zdecyduję się kupić coś trochę droższego a markowego, lepszego... Dla buszujących obecnie za ubrankami polecam 5.10.15, wczoraj widziałam u mnie plakaty "trzecia sztuka gratis", a do tego i tak są jeszcze duże przeceny
(...)
Powodzenia z przygotowaniami!
Ja właśnie dalej się nie budzę na siku i trochę mnie to dziwi, a trochę oczywiście cieszy Za to rano jak się budzę, to muszę biec w tempie natychmiastowym Dziwię się, bo już właściwie 7. mies. zaczynam, a z Maksem biegałam ciągle Ale nie narzekam, jeszcze się pewnie nabiegam.
(...)
No co Ty... Jaka większość? Kosmetyki czy ubranka to prędzej, ale wózek czy łóżeczko to chyba jeszcze niewiele z nas ma?

Tzn. co nagrywałaś? Widok podskakującego brzucha? Też fajny pomysł

claudik, jak najbardziej Najczęściej nazywa się to "komoda kąpielowa", np. na allegro - http://allegro.pl/wanienki-i-akcesor...apielowe-99374 Nie jestem pewna, czy o to Ci chodziło, ale może akurat Ci się spodoba...
Po kolei przygotowania zakończone, a goście zapowiedzieli, że będą ok. 18, a nie 16 więc mam czas na wizaż No wiem, że przesadziłam z tą większością, ale z tych aktywniejszych dziewczyn już kilka ma przynajmniej zamówione wózki i łóżeczka, i jak widzę te wiadomości to budzi się we mnie panikara a co do komody kąpielowej to w sumie myślałam o czymś innym, ale to też chyba nie jest zły pomysł. Tylko, że martwi mnie trochę stabilność takiego mebelka, bo te które widziałam w sklepach średnio stabilne mi się wydawały.

Nasz skarb 06/05/2012

...and nothing else matters...

http://www.suwaczki.com/tickers/ex2b9vvjae3cdu8n.png
clauudik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-09, 17:00   #567
kapukat
Zakorzenienie

Cytat:
Po kolei przygotowania zakończone, a goście zapowiedzieli, że będą ok. 18, a nie 16 więc mam czas na wizaż No wiem, że przesadziłam z tą większością, ale z tych aktywniejszych dziewczyn już kilka ma przynajmniej zamówione wózki i łóżeczka, i jak widzę te wiadomości to budzi się we mnie panikara a co do komody kąpielowej to w sumie myślałam o czymś innym, ale to też chyba nie jest zły pomysł. Tylko, że martwi mnie trochę stabilność takiego mebelka, bo te które widziałam w sklepach średnio stabilne mi się wydawały.
a co dobrego jest dla gości?
dobrze wiedzieć że zawsze jest chwila dla nas
widziałam komode kąpielową - wygląda ciekawie, ale ja tam wole stare sposoby wanienka na stole
kapukat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-09, 17:00   #568
Gaabbi
Wtajemniczenie

http://www.fabrykawafelkow.pl fajne pierdoły dla maluchów, tylko ceny niektóre powalają
Stary 2012-02-09, 17:05   #569
GaTTa
Raczkowanie

_Agata, Kism, Clauudik
Dzięki z miłe słowa Dziś jestem już spokojniejsza wczoraj było gorzej ....

Cytat:
Cytat:
Śliczne kociaki

Ja dziś byłam w pracy, zawiozłam L4 i od razu zrobiłam pedicure, nogi lżejsze o 2 kg Ulga dla nóg

U nas sypie od samego rana drogi fatalne, ciężko się chodzi po chodnikach, w Kato w ogóle nie nieodśnieżane... I zaś zima zaskoczyła służby....

Troszkę was nadrobiłam resztę doczytam później. Muszę coś przekąsić bo maleństwo się już domaga
Zaś mam smaki na frytki
GaTTa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-09, 17:06   #570
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Cytat:
http://www.fabrykawafelkow.pl fajne pierdoły dla maluchów, tylko ceny niektóre powalają
Widziałam...taki stron zrobiło się sporo ostatnio. Rzeczy tam są piękne i oryginalne, tylko na czują kieszeń?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości