|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1561 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Drżą rodzice, dziadkowie, sąsiadka, bo za chwilę BUNT DWULATKA! III-IV 2010
drcron to normalnie do niej na meila się pisze i tak zamawia? czy gdzieś na stronie?
co będziesz z tych materiałów szyła? ---------- Dopisano o 12:54 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ---------- drcron-mi się bardzo podoba ten pokój
|
|
#1562 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Drżą rodzice, dziadkowie, sąsiadka, bo za chwilę BUNT DWULATKA! III-IV 2010
Minka ale świetne te obrazki
poproszę o więcej i więcej a najbardziej podoba mi sie ten fioletowy dzisiaj podejdę do pasmanterii to nabędę choć ze dwa ![]() wymyśliłam sobie jeszcze, że mogę napis zrobić na nich Julia i na ścianie powiesić tylko której? jakieś pomysły? bo u nas jak raz coś powieszę, to musi tak wisieć, bo mamy dziwne ściany i tylko małe kołeczki mogę wiercić, bo gwoździ się nie da wbijać Minka jak masz jakieś inne zdjęcia, to ja chętnie oglądnę oczywiście jeśli dziewczyna to nie bedzie przeszkadzało, że zaśmiecamy forum---------- Dopisano o 13:00 ---------- Poprzedni post napisano o 12:56 ---------- Sara tak ja na meila pisałam, napisałam, że znalazłam te materiały na forum i czy może mi wysłać taka ilość i odpisałą, że są dostępne i że może teraz czekam na numer konta albo wysyłkę za pobraniem, bo mnie to obojętne jaka opcjaa będę szyła poduszki i na obrazki chcę wykorzystać część właśnie an sowy chciałam też uszyć narzutę patchworkową< chyba tak to sie pisze> na łóżko dla Juli taką kolorową i tą poduchę na ziemię do siedzenia, bo narazie ma tylko mały fotelik i sofę taką jak Agnieszka kiedyś pokazywała z Anakazar zdjęcia, chyba Ty też masz taką, to my mamy taką z mapetami tylko 2 osobową i chętnie jej bym się pozbyła na rzecz właśnie tej poduchy wielkiej
|
#1563 |
|
Zakorzenienie
|
Teraz przeglądam łóżka piętrowe dla chłopców, bo chcę żeby dostali na początku przyszłego tygodnia. I natknęłam się na coś takiego, łóżko piętrowe przesyłka na maila
http://allegro.pl/lozko-lozka-pietro...tml#tabsAnchor
|
|
#1564 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny do Zosi pokoju który wziąć ten materiał?
Edytowane przez sara 85 Czas edycji: 2012-02-09 o 13:07 |
|
|
|
#1565 |
|
Rozeznanie
|
Sara ja bym brała któryś z tych kwiatkowych, tak jakoś mi tam pasują, a do czeg chcesz ?
dziewczyny w czym pierzecie kurtki z membraną? kurde ja swoją uciapałam właśnie sadzą z tego pieprzonego pieca w pracy i nie wiem jak sie tego pozbyć mam cały rękaw czarny na necie piszą, że to trzeba jakimiś specjalnymi płynami, bo zwykłe proszki zapychają te dziurki ![]() ---------- Dopisano o 13:48 ---------- Poprzedni post napisano o 13:42 ---------- jeśli chodzi o maszynę, to ja mam starego łucznika, który wciąż pląta nitki i nie mam pojęcia dlaczego dostałam od mamy, bo ona już nie szyje a szkoda chętnie bym kupiła coś nowego, ale po pierwsze brak kasy, po drugie nie wiem co, a po trzecie ktoś by mi musiał to kupić, bo ja jestem ostatnio na nic nie zdecydowana jeśli chodzi o coś dla siebie a przepraszam kupiłam sobie ostatnio sweterek różowy ralph lauren bo był na promocji i nowe jeansy ze ściągaczem na dole ,ael to za dużą namową Tżta
|
#1566 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1567 |
|
Zakorzenienie
|
libra, jest blog, ale na razie tam chyba tylko to co na kafe
http://mamanawywrotkach.blog.onet.pl/
|
|
#1568 |
|
Zakorzenienie
|
evitka ja to zaczelam sobie czytac jak juz maluchy spaly,jak doczytalam o bydle z arizony to smiechem oliwke obudzilam,bo juz sie nie moglam bardziej powstrzymac
![]() laska niesamowita jest!! aaa jesli tesciowa mowi ze dziecko powinno jest warzywka,polejcie parowke ketchupem-mistrzostwo;-)
|
|
#1569 |
|
Zakorzenienie
|
Materiały fajne. Szkoda że mi nie che się szyć. Ja maszynę mam od kilku lat. I o dziwo
potrafię ją obsługiwać. Jakieś proste rzeczy też potrafiłabym chyba uszyć. Tylko jakoś tak chęci u mnie nie ma.Madzia - łóżko fajne. Darusia - i jak tam Twoje plany powiększenia rodziny o tego gada? Mi to się taki zwierzak podoba niemniej w domu bym go nie chciała bo nie przepadam za zwierzakami które nie są komunikatywne. Ja to muszę się do zwierzaka przytulić i jak zawołam to ma przyjść. BArdzo mi przykro z powodu waszego kotka. Dziewczyny współczuję Wam bardzo z powodu problemów z podawaniem lekarstw. My też mieliśmy ostatnio problemy z antybiotykiem ale jakoś pomalutku i zawsze przed jedzeniem się udawało. U nas gorszy od antybiotyku był jakiś taki dziwny syropek po którym Oliwka strasznie się dusiła i kaszlała prze 20-30 minut. Podawałam jej go na dwa razy rozcieńczony i jakoś to szło. A ja dzisiaj najchętniej bym swoje dziecko eksmitowała gdzieś w kosmos. Najpierw skoczyła mi na brzuch, potem wsadziła palec w moje oko. Cały czas krzyczy i piszczy a mnie głowa boli a przy tej jej częstotliwości to po prostu łep mi rozsadza od środka. Na koniec usypiałam ja prawie godzinę. Naprawdę moja cierpliwość jest u kresu. Już miałam otworzyć okno i ją wyrzucić na mróz i śnieg ale tylko wzięłam i przytuliłam mówiąc jej że ją Kocham. Tym że kocham to chyba bardziej siebie w tym momencie przekonywałam
|
#1570 |
|
Zakorzenienie
|
pop moja oli tez dzisiaj okropna jest!!!
Co do gada w przyszlym tygodniu idziemy do kierownika sklepu ktory sie nim opiekuje porozmawiac ale zdecydowani jestesmy,tylko chodzi o zwierza zdeby sie nie meczyl itd.
|
|
#1571 |
|
Rozeznanie
|
zobaczcie jaki fajne pokoje
http://forum.muratordom.pl/showthrea...ie-%29/page129
|
#1572 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
te kwiatki, które są u Zosia to też znalazłam zdjęcia tutaj
|
|
|
#1573 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
świetne te materiały co wstawiłaś linka. Maszynę polecam firmy janome , modele się różnią ilością funkcji lu ściegów ozdobnych,ogólnie jest świetna przeszyje tyle ile zdołasz wcisnąć pod stopkę ,skórę też szyje ,zamsz ,alkantarę, mam model Janome 525 s . A w tej starej to pewnie któraś z nitek idzie za luźno dlatego pentelkuje Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#1574 |
|
Raczkowanie
|
drcron- to chyba do mnie było nie do minki
podaj mi maila wyślę ci więcej fajnych rzeczy na maila żeby tu nie śmiecić ja też myślałam o tym żeby kali imię wyszyć na tych tamborkach nawet mam kupiony filc do tego...ale już leży co najmniej pół roku;/ tylko nie mam tamborków ani kanwy... a może obok tych zdj julki powisisz? albo nad ta komoda z 2giej str łóżka.. libra- oglądałam na all te maszyny... na razie pożyczę łucznika od mamy albo teściowej a później coś kupię mojej mamie też łucznik i strasznie pląta nitki! ---------- Dopisano o 17:07 ---------- Poprzedni post napisano o 17:05 ---------- aaa sara- ja bym wzięła na tą dużą poduchę wszystkie materiały co drcron pokazała na zdj.. może poza tym czarnym.. zamiast niego jakiś fiolet bym znalazła... z resztą ta poducha czym bardziej kolorowa tym fajniejsza
|
|
|
|
#1575 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja tez chce te fajne rzeczy!! może w klubie zróbmy wątek
|
|
#1576 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny jak nazywa się taka szafka, gdzie w bibliotece trzyma się alfabetycznie ułozony spis książek, bo mi wyleciało z głowy a mam mały pomysł
![]() zaraz Ci wyślę meila na pwa może faktycznie załozyć taki wątek z pomysłami w klubie możnaby różności wrzucać, tylko tam chyba nie da się wstawiac zdjeć tak jak tutaj ale można linki
|
#1577 |
|
Zakorzenienie
|
Natknełąm sie na tą ksiązke w pdf -ie jest... gdy szukałam pomocy :d do pracy... przeczytałąm tylko urywki.. ale ciekawe rzeczy oczywiscie nam w wiekszości znane
ten ks. opisuje http://pbc.biaman.pl/Content/1695/wychowanie_domowe.pdfmoże kogos zaciekawi.... Drcorn.. regał???
Edytowane przez madziwnia Czas edycji: 2012-02-09 o 18:45 |
|
|
|
#1578 |
|
Zakorzenienie
|
Libra fajna ta maszyna, ale cena troszkę mniej
na razie muszę poczekać aby ją zmienić, bo ważniejsza naprawa auta a dzisiaj do domu wróciłam z duszą na ramieniu. W życiu nie byłam jeszcze tak przerażona jak dzisiaj u nas zima na całego, biało i wciąż pada śnieg. Wracałam to nie było nic widać na odległość nawet nie metra< dalej niż maska nic nie widziałam dodatkowo w samochodzie co chwila palily się wszystkie kontrolki. Jadąc modliłam się, żeby gdzieś po drodze nie stanąć, bo o tej porze mało aut tamtedyk jeździ, a ja z Jula jechałam, Tż we Wrocławiu znajomych, wiec nawet nie miałby jak po mnie przyjechać, a dodatkowo rozładował mi sie telefon tuż po wyjściu ze sklepu ale szczęśliwie dojechałyśmy do domku, a potem szalałyśmy na śniegu
|
#1579 |
|
Raczkowanie
|
minka możemy zrobić w klubie wątek... tylko ktoś będzie mi musiał wytłumaczyć jak się wstawia zdj!
drcron o coś takiego ci chodzi?? http://allegro.pl/organizer-mini-kom...097201199.html madziwnia- książkę zapisałam... ale bardzo nie lubię jak księża wypowiadają się na temat wychowania... bo co może nam powiedzieć ktoś kto nigdy nie miał (chociaż zdarza się że mają) dzieci?? ehh a dietetyka pediatryczna leży sobie obok mnie i zastanawia się czy zechcę do niej zajrzeć... a w sobotę mam egzamin!! hehe dobrze że są te egzaminy by przynajmniej trochę aktywniejsza na forum jestem przed poprzednim egzaminem byłam na bieżąco z fb
|
|
|
|
#1580 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Ostatnio zwłaszcza wszelkie wątki budowlane, projektowanie pomieszczeń, wizualizacje domu, pokojów, etc. Założyłam tam nawet swój dziennik "budowy", który mam nadzieję, kiedyś stanie się faktem, a nie tylko marzeniami ![]() I przyznaję bez bicia, że to jest największy powód, przez który rzadko się tutaj udzielam. Jestem jednak z Wami codziennie, tylko nie zawsze mam o czym napisać i pochwalić ![]() Wasze dzieciaczki wołają na nocnik - Ola nie. Dużo mówią- Ola też, ale po swojemu. Nie są to zrozumiałe konwersacje.
02.04.2010 Marriage is a relationship in which one person is always right, and the other is a husband ![]() Dzienniki budowy: http://forum.muratordom.pl/showthrea...ghlight=anatol http://www.anatol.mojabudowa.pl/ |
||
|
|
|
#1581 |
|
Zakorzenienie
|
pop, darusia, lacze sie w bolu possiadania (przejsciowo ofkors)malych mend. moja usypialam godzine i 20 min
, a czego to ona wtedy nie wyrabiala...mialam dokladnie takie same mysli jak popik i bylam u kresu wytrzymalosci...ech, bedzie dobrze . jeszcze troszkelibra,zapomnialam ci napisac-lenie na ta twarda skore w rogu przy paznokciach noznych pomoa troche masc z wit A No i ma okes bunntow roznorakich, i nawet znow z pielucha chodzi bo zlosliwie potrafila przyjdc i m. na kapcie nalac ;-). ze nie wola to pikus, zas czest leje, albo siedzi kupe czasu wstaje i leje na dyean... takze zas regres
Edytowane przez evitka21 Czas edycji: 2012-02-09 o 19:29 |
|
|
|
#1582 |
|
Zakorzenienie
|
Ja swojego ostatnio 50 razy dziennie w kosmos wysyłam... A że jesteśmy z tz ostatnio bardzo nerwowi to zdarza się że wybuchamy niestety... Na szczęście z zasypianiem nie ma problemu bo jakbym miała jeszcze godzine siedzieć z Młodym w łóżku to mimo protestów tz na weekend bym wywiozła wnuka babci...
|
#1583 |
|
Zakorzenienie
|
Madziwnia nie regał, tylko takie coś, co stoi zaraz przy wejściu do biblioteki i tam są takie male karteczki alfabetycznie ułożone, kurcze mam to na końcu języka
---------- Dopisano o 20:39 ---------- Poprzedni post napisano o 20:29 ---------- Machaj tak o coś takiego ale w formie komody i z metalowymi okuciami o coś takiego http://www.antyk24.pl/Stare,meble,ap..._3946_0_0.html tylko nie apteczne tylko z biblioteki ![]() znalazłam w załączniku tylko nadal nie wiem jak to nazwać
I w taką piękną wiosnę przyleciał do nas bociek, i przyniósł maleńką dziecinę, a razem z nią - sto pociech. nasz mały wielki cud Edytowane przez drcron Czas edycji: 2012-02-09 o 20:57 |
|
|
|
#1584 |
|
Zakorzenienie
|
drcron, dobra, dobra a gdzie zdjęcia laleczek twoich?
lind, u nas w południe tak "ładnie" szło z tym usypianiem, wieczorem na szczęćie dość szybko na ogół idzie, ale w dzień , nie odpuszczam, bo czekam na tą jej drzemkę jak na zbawienie
|
|
#1585 |
|
Rozeznanie
|
Drcron - szafka katalogowa?
http://www.google.pl/search?q=szafka...w=1366&bih=653
02.04.2010 Marriage is a relationship in which one person is always right, and the other is a husband ![]() Dzienniki budowy: http://forum.muratordom.pl/showthrea...ghlight=anatol http://www.anatol.mojabudowa.pl/ |
|
|
|
#1586 |
|
Zakorzenienie
|
Dusiak dzięki wielkie
![]() Evitka na jednym ze zdjęć siedzi na łóżku Juli
|
#1587 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Pop ja też bym chętnie czasem wysłała w kosmos moje dzieciaki , nie jesteś sama
|
|
#1588 |
|
Zakorzenienie
|
drcron, aleś zapodała, zdjęcia pokoju z milionem zabawek i gdzieś tam wśród nich mamy twoje piękne dzieła wypatrywać, no proszę cie
. Weź zrób normalne zdjęcia i się nam w końcu pochwal jutro idziemy z koleżanką na rekonesans do takiej kawiarnio-bawialni koło rynku, ponoć fajne miejsce i obczaję czy by się nadawało na nasze przyszłe spotkanko z dziewczynami
|
|
#1589 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny która może coś doradzić z inhalatorem??. pytałam już kiedyś, ale w końcu nie zamówiłam. Teraz mama pilnie dla dziadka potrzebuje
co myślicie o takim?? http://allegro.pl/inhalator-nebuliza...082752926.html potrzebuje szybko, bo dziadka chcą hospitalizować
|
#1590 |
|
Zakorzenienie
|
drcron nie rob se jaj,wrzucaj fotki lalek i juz
![]() a ja nawet nie wiedzialam,ze emolium oliwke wypuscilo,bylam w aptece wlasnie po emolium i krem i do kapieli bo sie pokonczylo i kupilam i jest swietna!
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:06.

, a czego to ona wtedy nie wyrabiala...mialam dokladnie takie same mysli jak popik i bylam u kresu wytrzymalosci...ech, bedzie dobrze