|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytyuł do kolejnej części naszego wątku
|
|||
| Uśmiechamy się radośnie, bo zaraz witamy wiosnę. |
|
5 | 11,36% |
Ząbek tu, ząbek tam , ale jeszcze czadu mamie dam
|
|
10 | 22,73% |
Dietka rozszerzona, mama zadowolona a ja poznaje nowe smaki, bo już nawet jem buraki
|
|
7 | 15,91% |
| Poznajemy smaki nowe i jesteśmy przez to zdrowe ! |
|
2 | 4,55% |
| RosnąRączki,RosnąNóżkiTo też czas zębowej wróżki, baba,baba wciąż słyszymy i na wiosnę sie cieszymy. |
|
12 | 27,27% |
| Pół roczku już mamy i siadać, pełzać zaczynamy! Mamusie VII-VIII. |
|
8 | 18,18% |
| Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4441 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII.
ja mam w tym stylu:
http://allegro.pl/kojec-dla-dziecka-...083879059.html http://allegro.pl/kojec-dla-dziecka-i2101691279.html
|
|
#4442 | ||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII.
![]() Cytat:
Cytat:
Moja panna marudna że ho ho.. i też wyłamała szczebelek w łóżeczku.. ale ten który jest wyjmowany na szczęście jeszcze pół godz muszę ją przetrzymać do drzemki.. oj ciężko będzie!
|
||
|
|
|
#4443 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() klask i:![]() kl aski:Cytat:
Cytat:
|
|
|
#4444 |
|
Wtajemniczenie
|
Ellika pewnie można, ale dla mnie i takie z wody jest całkiem smaczne. Następnym razem sama ugotuję na warzywach i sprawdzę różnicę w smaku
|
|
#4445 | ||||
|
Zadomowienie
|
![]() ja myślę że raczej tak płyciej zabrała powietrza ja czasem muszę łapę na piersi młodemu położyć bo nie słysze czy oddycha Cytat:
![]() Cytat:
![]() no kurka troszkę, a tu zero zamówień brak mi tego dreszczyku ![]() Cytat:
![]() 2) marinko reflektujesz? ![]() 3) nie czujesz bo jeszcze masz katar a gdzie brawa dla Shiry to ja je znalazłam!!!trzymam!!! Cytat:
|
|
#4446 |
|
Zakorzenienie
|
no nadrobiłam - dziecko śpi, placki ziemniaczane się smażą - gazetki lece czytac bo wczoraj kupiłam "Dziecko" i "Mamo to ja" po złotówce
zupka Juli ugotowana, tylko zblednerować trzeba jak się obudzi
|
|
#4447 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4448 |
|
Raczkowanie
|
to cos niby jak łózeczko turystyczne tylko ze kojce mają tez te takie
podciagacze do przytrzymywania sie przy wstawaniu http://allegro.pl/kojec-lozeczko-tur...083075541.html bo to byl cykl od raczkowania do chodzenia i wlasnie bylo że chodziki nie (chyba ze na chwilke ale nie do nauki chodzenia) kojce tak iustyna tez wstawila linki ja akurat mam w domu po starszych dzieciach już sie kilka dzieci w nim wybawilo to teraz nawet jak marudkuje moge wyjsc chociaz do łazienki bo w kojcu wszedzie miekko wyłozylam jeszcze kolderka i kocykiem to ma miekkie lądowanie ![]() w łozeczku niestety glowka troche nam sie obija |
|
|
|
#4449 |
|
Zakorzenienie
|
mamad gratuluje
|
|
|
|
#4450 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
. W kojcu, nawet jak się obali, to nic się nie stanie. Jak muszę głowę umyć, to ją wsadzam, jak wstawiam pranie. Wiem, że tam sobie krzywdy nie zrobi (mamy też kota i wiem, że tam się jakby co nie spotkają )Wrzucam jej kilka zabawek i tyle. To się fajnie sprawdza jak dziecko zaczyna stawać.
|
|
|
#4451 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dziękuję. Sama jestem zaskoczona Tak z głupa napisałam
|
|
|
|
|
#4452 |
|
Zakorzenienie
|
My mamy taki kojec http://allegro.pl/kojec-dla-dziecka-...097656589.html nawet jak Ala kombinuje to sie nie uderzy, bo wszystko jest miękkie.
|
|
|
|
#4453 |
|
Zakorzenienie
|
Wszystkiego najlepszego dla dzisiejszych solenizantów!!!!
|
|
|
|
#4454 | ||||
|
Zadomowienie
|
Zaliczyłyśmy 45-o minutowy spacerek!
![]() Cytat:
![]() Kciuki za szczepienie ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
tylko łóżeczko na kółkach mi przyszło do głowy, będę z nim jeździć po pokoju Mamy karmiące piersią (a może to nie ma żadnego znaczenia już???więc wtedy wszystkie )!!! Jak wprowadzam już te słoiczki, to rozumiem, że soczki/wodę też już mogę Mai wprowadzać??? Bo jakoś kompletnie o tym zapomniałam przy karmieniu cycem... Bo cyc to pewnie za mało już, co??? I jakie polecacie soczki na początek??? ---------- Dopisano o 14:55 ---------- Poprzedni post napisano o 14:53 ---------- Co przegapiłam? Chyba nie czytałam dokładnie
|
||||
|
|
|
#4455 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
strong womenBrunetk0 - gratulacje prostownicy - mnie się nie udało ![]() Mamad - pochwal się - co wygrałaś? bo widzę że i ja coś przeoczyłam w temacie ![]() edit- aaa już wiem - Synergen - Mamad gratuluję
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2012-02-09 o 14:58 |
|
|
|
|
#4456 |
|
Zakorzenienie
|
Młodzież ponadgimnazjalna a ich postawy wobec uczniów niepełnosprawnych. Szczerze to jestem jeszcze w ciemnym lesie z pracą
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#4457 | ||
|
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A ja witam tak w ogóle ![]() Nie udzielam się ostatnio, bo jakąś chandrę mam od tego zamknięcia w czterech ścianach.... Zwariuje niedługo normalnie ![]() Mój mały jak nie chciał jeść niczego ze słoiczków (tyle pieniędzy poszło w kosz ), to gotowane przeze mnie zupki wcina z chęcią Po prostu mam dziecko anty-słoikowe...Wczoraj wyszłam z mężem na zakupy, nie było nas ok. godzinę... Zostawiliśmy małego z moimi rodzicami (a rzadko go zostawiamy, zazwyczaj ktoś z nas z nim jest). W końcu dzwonią i dzwonią do mnie, do niego, myśle coś się stało czy jak A oni żebyśmy szybko wracali, bo młody rozpaczliwie płacze i nikt w żaden sposób nie może go uspokoić...Jak już nawet na chwilę nie możemy się ruszyć bez niego nigdzie, bo rozpacza tak biedny, to co będzie za jakiś czas ? Jak przyjdziee go gdzieś zostawić z konieczności, to nikt sobie z nim rady nie da, bo tak jak się zachowuje jak nas nie ma, to tak, jakby mi ktoś o całkiem innym, nie moim dziecku opowiadał....
|
|
#4458 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4459 |
|
Zakorzenienie
|
Nie umiem się dzisiaj wbić w rozmowy. No nie umiem.
Byłam z Sarą u koleżanki, przy okazji wietrzenie było, ale dosyć mroźny wiatr wieje. Gdzieś u Was podobno śniegu dużo? fajnie. Moja refleksja z dzisiaj: dziecko już mi się w domowym ubraniu nawet nie mieści w gondoli. Czas zacząć naukę spania w łóżeczku. Tylko jak? Adrij oglądałam wczoraj ten program. Codziennie w miarę możliwości oglądam, bliskie nam tematy końcu ![]() Ja jeszcze nie mam kojca. Sara nie jest mobilna, nie wstaje, nie pełza, nie raczkuje... Telik czyli mama dzisiaj dała radę z Jasiem? ![]() Mamad a właśnie czego Ci gratulować? Shirka za zębole.MoniaZ za 5 mcy. I wczoraj zapomniałam dla Lileczki![]() Agadus wiem że Tematy jedzeniowe dzisiaj poruszacie. Sara na słoikach kupnych.
|
#4460 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Edytowane przez mamad1 Czas edycji: 2012-02-09 o 15:06 |
|
|
|
|
#4461 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja co kilka dni podaję Radkowi soczki, akurat mam z Gerbera bo była promocja. A tak to codziennie robię mu herbatkę, różne- koperkową mam, rumiankową, owocowe. I tak na przemian robię. W Carrefour promocja na Pampersy 43,95 i obiadki Bobovita 4 w cenie 3. Chusteczki nawilżające dla dzieci NIVEA 3 w cenie 2. Edytowane przez Lili 83 Czas edycji: 2012-02-09 o 15:10 |
|
|
|
|
#4462 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Jasiek ostatnio u znajomych ganiał kota jak równy z równym na czterech łapach, kot był najpierw zadziwiony ze ktoś jak on na czworaka potem to już mu zwiewał jak go tarmosił ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#4463 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Domyślasz się jak to się skończyło? Po 2 godzinach teściowie dzwonią wracajcie szybko do domu, Kuba tak ryczy, że się zapowietrza i oddechu nie może złapać, nie potrafimy go uspokoić. Wróciliśmy w ciągu 10 minut (nawet obiadu nie zdążyliśmy zjeść , tylko kościół zaliczyliśmy). Mały spocony, zapłakany i ogólnie w spazmach. Pół godziny go uspokajałam. Zaczął zostawać bez nas jak skończył rok na 4-5 godzin u teściów (jak jechaliśmy na większe zakupy). Na noc dopiero od kilku tygodni.
|
|
|
#4464 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz ,,zaczęłam" ( bo nie mogę się zabrać ) pisać teorię. Chcę opracować pierwszy punkt - geneza niepełnosprawności. I teraz widzę, że trochę zle ujełam ten punkt, mogłam to wcześniej przeinaczyć na genezę ped. specjalnej... Nie można z książki ciurkiem pisać, prawda ? ![]() Naprawdę, czuję się przy tej pracy taka ograniczona umysłowo
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
|
#4465 | ||
|
Wtajemniczenie
|
![]() trzymam mocno Cytat:
ale wszystko okaże się w praniu ![]() Cytat:
mama nie wiedziała co robić bo Jasiek wiekszość czasu przespał wiec mi poprasowała ![]() dziękujemy za kciukasy dobrze trzymałyście bo poszło gładko Jasiek rozrabiał w gabinecie ciągnął doktora za fartuch pokazywał jak się mlaska i łapał wszysto co było w zasięgu ręki aha waga mojego 5 miesięcznego syna prawie8500 ![]() dziś eksperymentuje w kuchni-zupa krewetkowo czosnkowa
|
|
#4466 |
|
Raczkowanie
|
karolinne przy sloiczkach na piersi picie tak,
musisz sama popróbowac co jej podpasuje na początku pewnie bedzie wolala cycem popijac jednak najbardziej, ale może i piciu jej od razu podejdzie jabluszko dobrze sprawdza sie też z sokiem winogronowym a moze wode polubi metoda prób i blędów
|
|
|
|
#4467 |
|
Zakorzenienie
|
jeszcze mój promotor taka pała
Nic nie pomoże...
|
|
|
|
#4468 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I nie całą książkę :PDasz radę kochana, najgorszy jest poczatek. A jeśli masz wątpliwości do spisu treści w każdej chwili możesz go poprawić, żeby było Ci wygodniej. W każdym bądź razie ja mogłam |
|
|
|
|
#4469 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie można przepisywać wszystkiego z książki, ale od czasu do czasu jakiś cytat możesz zawrzeć. Resztę po prostu piszesz swoimi słowami i można np. porównywać jak to inny autor określa. Np. Niepełnosprawność wg X to..., z kolei Y pisze, że...Ogólnie część teoretyczną ciężko się pisze, bo to praca odtwórcza... ---------- Dopisano o 15:21 ---------- Poprzedni post napisano o 15:20 ---------- Cytat:
dla Jasia! Jedak nie zraził się do lekarzy![]() ---------- Dopisano o 15:22 ---------- Poprzedni post napisano o 15:21 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#4470 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:50.

.
co to za znieczulica się w ludziach odzywa ?! 

klask i:
a tu lekarka na wizycie mówi,że górne jedynki idą 

ale intensywnie o tym wciąż myślę