Mamusie wrześniowo-październikowe 2012 - Strona 61 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-09, 14:24   #1801
maggie123
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie wrześniowo-październikowe 2012

Cytat:
Napisane przez Sojka1990 Pokaż wiadomość
Maggie a powiem Ci że nie wiem jak ta pizzeria się nazywa, bo nawet żadnego szyldu z nazwą nie widziałam, tylko mała tabliczka z włoską flagą i napisem PIZZA a znajduje się do na osiedlu domków jednorodzinnych i to raczej takie miejsce dla osób które po prostu je znają, bo żadnych reklam ani nic więc trafić bez dokładnego adresu nie ma szans.
a to koło Zemborzyckiej/Kunickiego
to na pewno pizzeria "u Włocha" - fakt, pizza przepyszna

http://sukcespisanyszminka.com

Zapraszam
maggie123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-09, 14:27   #1802
anusiaaniaanusia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Agnes!84!! Pokaż wiadomość
Kiedy już byłam w ciąży ale jeszcze o tym nie wiedziałam wypiłam sporo wina (miałam imieniny), do tego paliłam shishę chociaż rzadko mi się to zdarza. Potem miałam wyrzuty sumienia
Ja w sylwestra już byłam w ciąży a jeszcze nie wiedziałam. Piłam wódkę i szampana. Nie dużo, bo jakoś mi nie wchodziło - pomyślałm, że pewnie wódka za ciepła o 12 szampana i strasznie mnie zmuliło. W Nowy Rok już wiedziałam, że coś jest na rzeczy, bo z reguły miałam mocną głowę do trunków, w Sylwestra zawsze ostro rządziłam. Wtedy ostatni raz skosztowałam alkohol

Pamiętam jak koleżanka ze studiów była w ciąży. 3 miesiące po porodzie zadzwoniła do mnie i do koleżanki, żebyś my przyjechały, a każda wzięła po flaszce (bo ona tylko wódkę) Stwierdziła, że wreszcie może się napić, bo miała problemy z karmieniem i odstawiła małego od piersi. Nie mogła się doczekać, wypiła kieliszek i stwierdziła, że alkohol strasznie jej zbrzydł
Stary 2012-02-09, 14:28   #1803
Sojka1990
Zadomowienie

to Maggie widzę, że my z podobnych okolic :P gdzie zamierzasz rodzić i kto Cię prowadzi??
Stary 2012-02-09, 14:37   #1804
lukrecja_25
Wtajemniczenie

o! pizze moge jeść
lukrecja_25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-09, 14:40   #1805
alfabia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez lukrecja_25 Pokaż wiadomość
w ostatecznej ostateczności walnąc se bezalkoholowe chociaz ja sie tsakim tez raz upiłam
Buhaahahhahahahaaaa....Ty to dobra jesteś
alfabia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-09, 14:42   #1806
lukrecja_25
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez alfabia Pokaż wiadomość
buhaahahhahahahaaaa....ty to dobra jesteś
no
Stary 2012-02-09, 14:43   #1807
alfabia
Raczkowanie

nie na alkohol w ogóle nie bierze. nawet mi u męża piwko przeszkadza. Zapach mnie potem taki dręczy feee
Ja pierwszy test zrobiłam w noc sylwestrową. Ok 1 w nocy. Ale widziałam już wcześniej, test tylko potwierdził.
alfabia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-09, 14:44   #1808
Sojka1990
Zadomowienie

Lukrecja to Ty cholernie tania jesteś w imprezowaniu Dać takiej jedno bezalkoholowe a i tak będzie na poziomie tych co po pół litra wydoili
Stary 2012-02-09, 14:47   #1809
tamlin111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość

ja dzisiaj od rana walcze z pierogami - ruskimi - która się dołączy
Na degustacje??? Ja
Cytat:
Napisane przez Almariel Pokaż wiadomość
U mnie też obowiązkowo herbatka z cytryną i miodem. A ja znowu bardzo dużo piję, odkąd jestem w ciąży to mam ciągle pragnienie. Tak że u mnie i woda i soki i jeszcze herbatka z cytrynką w międzyczasie. A potem się dziwić, że ciągle sikam.
Ja też strasznie dużo piję, chociaż w sumie zawsze tak było. Ale teraz to 3 litry lekko.

Cytat:
Napisane przez adunia89 Pokaż wiadomość
Ile razy wstajecie do łazienki w nocy? Ta czynność mnie najbardziej męczy, bo nawet jak chce mi się do łazienki to usilnie przekonuje sie
przez sen, że nie trzeba, a tu pęcherz prawie wybucha
Ja ganiam tak 3-5 razy, a rano to biegiem lecę bo po nogach prawie cieknie

Cytat:
Napisane przez Elmiria Pokaż wiadomość

Mi się niestety przychorowało trochę Mam lekką gorączkę, ból głowy i lekki katar, nie jest źle, ale wczoraj przeleżałam w łóżku cały dzień i dziś też dla bezpieczeństwa zostałam w domu... fasolka jest najważniejsza! Ubierajcie się kochane ciepło, teraz najważniejsze jest zdrowie
Kuruj się kochana

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość
je ... placki !!!! chcę placki z marchewką !!!! Kurna a narobiłam pierogów 0- kto to zje .. ide trzeć ziemniaki
Wymienie placki na ruskie

Cytat:
no mi tak ze dwa tygodnie temu się zachciało piwa ale ja ogólnie nie pije jeden reds i pod stołem leżę a ONY pił piwo i mi sie tak zachciało ukradłam mu łyka i mi przeszło a palić mi sie jakos od 3 dni nie chce wcale juz bo wczesniej bywało ze tak mi sie chciało ale nie paliłam zeby nie było dzidek najważniejszy jest
Palić mi się jakoś nie chce od kilku dni. I od uczciwego tygodnia nawet jednej chmurki nie wzięłam
Co do piwka wczoraj mi się zachciało, więc Bawaria została skosztowana Ale marzy mi się zwykłe piwo.

Cytat:
Napisane przez anusiaaniaanusia Pokaż wiadomość
Dobrze mają teraz ci faceci, zawsze wie, że nie pije i wróce, nawet się pytać nie musi. Ja uwielbiam piwo z sokiem ibirowym. Kupuje bezalkoholowe i dolewam duużo soczku i nie czuje różnicy. Albo Karmi
Karmi ma alkohol.

Cholera muszę lecieć po Paulę. Zapomniałam o dziecku
Stary 2012-02-09, 14:57   #1810
maggie123
Zakorzenienie

Cytat:
to Maggie widzę, że my z podobnych okolic :P gdzie zamierzasz rodzić i kto Cię prowadzi??
Sojka dlaczego ja byłam święcie przekonana, że Ty z Warszawy jesteś?
ciążę prowadzi dr Pawlos (przyjmuje na nfz w przychodni przy ul. juranda, prywatnie w sanitasie). niestety nie pracuje w żadnym szpitalu więc jeszcze nie wiem, gdzie będę rodzić. Tyle różnych opinii. Jedno wiem, na pewno nie kraśnicka, lubartowska też raczej odpada.. A gina szkoda mi zmieniać teraz na innego, bo już kilka lat do niego chodzę i ciężarówki chwalą prowadzenie ciąży przez niego. Podobno na porodówce po karcie ciąży dogłębnie i dokładnie wypełnionej + komplecie wszelakich możliwych badań na każdym etapie, jest znany.

Zapraszam
Stary 2012-02-09, 15:01   #1811
lukrecja_25
Wtajemniczenie

Cytat:
Lukrecja to Ty cholernie tania jesteś w imprezowaniu Dać takiej jedno bezalkoholowe a i tak będzie na poziomie tych co po pół litra wydoili

No TŻ zawsze twierdził ze ja to ekonomiczna dziewczyna jestem zaprosi mnie na jednym z pierwszysch spotkań na piwko kupił mi jedno duż z sokiem i mordowałam je 4 godziny i nie dopiłam a byłam taka wstawiona ze szok i miałąm na drygi dzień kaca powiedział ze moze sie ze mną spotykać nawet jak pracy nie bedzie miał bo na jedno piwo dla mnie to zawsze go bedzie stać

---------- Dopisano o 15:01 ---------- Poprzedni post napisano o 14:58 ----------

no właśnie w lechu free też jest alkohol aż 0,01 % no i ja tym o to się jedny maleńkim upiłam ale nie bałdzo ale humorek mi dopisywał dostałam mojej alkoholickiej " śmiechawki" wszyscy wiedza kiedy piłam bo się chichram ciągle

Edytowane przez lukrecja_25
Czas edycji: 2012-02-09 o 15:02
Stary 2012-02-09, 15:07   #1812
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
Na degustacje??? Ja

Wymienie placki na ruskie

Cholera muszę lecieć po Paulę. Zapomniałam o dziecku
już sobie placuszki zrobiłam ale mi nie podchodzą, mąż będzie miał trzy obiady za to a dzisiaj idziemy na kolację ... no i będę siedzieć przy soczku - on tyż bo dotrzymuje mi towarzystwa
13.08.2012 godz 15:01
2532g i 50 cm naszej miłości
[*] .. dzieli nas już tylko czas ...
Konczita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-09, 15:10   #1813
Almariel
Zakorzenienie

A ja tam piwa nigdy nie lubiłam i mnie nie ciągnie, fuj :P A alkohol ostatnio piłam w sylwestra. Ale wtedy jeszcze w ciąży nie byłam.
Potem już unikałam alkoholu, bo właśnie od stycznia mieliśmy zacząc się starac. Potem stwierdziliśmy, że jak się nie uda od razu to starania odłożymy do wakacji, z racji tego że w zeszłym roku braliśmy ślub, a nie byliśmy w podróży poślubnej więc może w tym roku. No i... nic z tego. Szczerze mówiąc nie sądziłam, że tak szybko się uda, jak robiłam test to byłam przekonana że będzie jedna kreska.
Almariel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-09, 15:14   #1814
ramlosa
Przyczajenie

Witam ponownie wszystkie przyszle mamy
Ze tez nadazacie sledzic to wszystko na forum i jeszcze odpisywac... Ja osobiscie zasypiam jak tylko siadze gdziekolwiek na dluzej niz kilka minut, dlatego slabo mi to forumowanie wychodzi, nie wspomminajac juz o nauce (studia przez internet).

Jestem ogolnie zdzwiona iloscia badan ktorymi was w tej ciazy mecza. Ja mieszkam w Szwecji i tutaj bede rodzila, pierwsza wizyte mialam w 5 tygodniu ciazy, trwala nie wiecej niz pol godziny. Byla to sama rozmowa i dostalam cala ksiazeczke na temat ciazy. Druga wizyte mam wyznaczona na 7 marca-czyli 10 tc i wtedy tez bede miala robione pierwsze badania. Pierwsze USG robi sie tutaj okolo 17-20 tygodnia o ile wszystko wyglada tak jak wygladac powinno. Uwazaja tutaj ze mimo ze nie wykazano jakoby badanie Usg mialo jakis wplyw na rozwoj dziecka to nie powinno sie go uzywac w celach innych niz medyczne.

Dowiedzialam sie tez ze o ile odzywiam sie rozsadnie nie powinnam wprowadac zadnych wiekszych zmian w swojej diecie. Rozsadnie znaczy okolo 05 kg warzyw/owocow dziennie, 2-3 razy w tygodniu jakas rybka(chociaz nie wszystkie gatunki, i najlepiej hodowlana ze wzgledu na zawartosc metali ciezkich u takich prosto z morza ), no i najlepiej pelnoziarniste pieczywo, makarony i podobne. Nie przyjmowac zadnych witamin, zadnych kwasow bo to co jest potrzebne jest zgromadzone w ciele i te zapasy dzidzi wystarcza. Potem dopiero kontroluje sie ewentualne niedobory.

No i wiadomo-duzo sie ruszac. W im lepszej kondycji jest sie przed porodem tym latwiej przebiegnie sam porod no i tym szybciej po porodzie wroci sie do formy. Nie ma zadnych przeciwskazan na jakiekolwiek cwiczenia, nawet silownia jest dozwolona o ile zna sie swoje mozliwosci i nie probuje sie pobijac rekordow sprzed ciazy tylko skupia na tym zeby utrzymac sie w formie.

A pisze o tym wszystkim bo wydaje mi sie ze rozni sie to troche od tego co mowi sie w Polsce. Wiadomo tu i tu sie rodza zdrowe dzieci, ale moze tutaj skupie sie troszke wiecej na mamusiach.
ramlosa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-09, 15:22   #1815
Konczita
Zakorzenienie

tak się składa, że ja także alkohol piłam na sylwku ostatni raz hmmm chociaż nie .. 7 stycznia lampka szampana była ... a kolejna będzie hmm no nie wiem jak z karmieniem ... za rok ?

---------- Dopisano o 15:22 ---------- Poprzedni post napisano o 15:17 ----------

u mnie od rana prószy śnieg .. jak tak dalej pójdzie to do wieczora będzie zasypane ...
13.08.2012 godz 15:01
2532g i 50 cm naszej miłości
[*] .. dzieli nas już tylko czas ...
Konczita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-09, 15:28   #1816
Sojka1990
Zadomowienie

Maggie ja jestem u Skorupskiego, więc poród na Jaczewskiego bo tam lekarz pracuje w razie jakichkolwiek odpukać komplikacji mam pewność że mają najlepszy sprzęt dla ratowania maluchów (po przejsciach w pierwszej ciąży rozwiązanej w 29tc tylko to sie dla mnie liczy) pobyt tam wspominam dobrze, opieka świetna, więc jestem pewna że będę rodzić właśnie tam.

No i w razie co mamy duże szanse spotkania się na porodówce gdybyś niechcący też tam trafiła

Edytowane przez Sojka1990
Czas edycji: 2012-02-09 o 15:31
Sojka1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-09, 15:33   #1817
maggie123
Zakorzenienie

powiedzcie kobietki, bo ja to się nie znaju...
kupując np spodnie ciążowe (chce jakieś dresowe ciepłe do siedzenia w domu) czym powinnam się kierować. Dotychczas nosiłam rozmiar 34. czy normalnie kupuję s czy xs, czy odpowiednio większe?
takie fajne spodenki na allegro znalazłam, tylko nie wiem, czy nie za wielkie będą (nawet później..) http://moda.allegro.pl/dresowe-spodn...087483831.html

Zapraszam
Stary 2012-02-09, 15:43   #1818
adunia89
Zadomowienie

Cytat:
Adunia w teskaczu kupisz na bank na stoisku papierniczym ja sobie tez kupię w sobotę jak będę ino w realu jejeje
A widzisz, byłam i w Tesco i Realu i nie ma! Nawet do hurtowni zajrzałam bo mam na osiedlu. Ja nie wiem skąd te kobiety to biorą, chyba jutro u lekarza zapytam :P

Co do alkoholu, mnie jak na razie odrzuca. Ostatni raz piłam jak jeszcze nie wiedziałam o ciąży, czyli gdzieś w 2-3tc Obaliłam 3 piwka, ale wchodziły mi strasznie ciężko, a nie powiem, bo piwo lubię!

Cytat:
o! pizze moge jeść
mnie też elegancko weszła pizza, zostawiłam jeszcze trochę ciasta na wieczór, żeby małą pizzerinkę zrobić tż, chociaż jeszcze się zastanawiam, czy sama jej nie pochłonę

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
powiedzcie kobietki, bo ja to się nie znaju...
kupując np spodnie ciążowe (chce jakieś dresowe ciepłe do siedzenia w domu) czym powinnam się kierować. Dotychczas nosiłam rozmiar 34. czy normalnie kupuję s czy xs, czy odpowiednio większe?
takie fajne spodenki na allegro znalazłam, tylko nie wiem, czy nie za wielkie będą (nawet później..) http://moda.allegro.pl/dresowe-spodn...087483831.html
ja też noszę 34, ostatnio kupiłam sobie spodnie dresowe na gumie w Top Secret i na wszelki wypadek wzięłam M :P Nie wiadomo, jak ciąża wpłynie na mój tyłek i uda

Najbardziej gorzka w naszym dzisiejszym smutku
jest pamięć o wczorajszej radości...

Amelia
adunia89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-09, 15:44   #1819
Enigmama
Raczkowanie

Witam dziewczyny przede wszystkim dziekuje Wam wszystkim za miłe słowa.
Dziś mam już trochę lepszy humor, pomimo mdłości ktore od 3 dni dokuczają praktycznie caly dzien. Lodowka mój wróg łeeeee
gratuluje nowym mamom i wiam serdecznie i ciesze sie razem z mamami które przyniosły z wizyt lekarskich same dobre wiesci
ale naskrobałyscie jesli chodzi o jedzonkoo to ja mam dzis pyszną zapiekankę mmmm

maggi kupujesz taki rozmiar jaki mialas dotychczas, (chyba ze Twoje rzeczy stały sie ciasne nie tylko w brzuchu ale i na przyklad w nogawkach).

Alicja 06.08.2005 rok 3050 g 55 cm
Hanna 27.03.2008 rok 3350 g 59 cm
Dorotka 21.09.2012 rok 3540 g 58 cm
Moje skarby!
Kruszynka
Enigmama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-09, 16:01   #1820
Almariel
Zakorzenienie

Weźcie już nie piszcie o tej pizzy, bo mnie też naszła ochota. Pewnie męża wieczorem zmolestuję, żeby na kolację była.
A teraz u mnie czas na drzemkę, bo już wysiedzieć nie mogę.
Stary 2012-02-09, 17:02   #1821
Opaska
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Enigmama Pokaż wiadomość
Witam dziewczyny przede wszystkim dziekuje Wam wszystkim za miłe słowa.
Dziś mam już trochę lepszy humor, pomimo mdłości ktore od 3 dni dokuczają praktycznie caly dzien. Lodowka mój wróg łeeeee
gratuluje nowym mamom i wiam serdecznie i ciesze sie razem z mamami które przyniosły z wizyt lekarskich same dobre wiesci
ale naskrobałyscie jesli chodzi o jedzonkoo to ja mam dzis pyszną zapiekankę mmmm

maggi kupujesz taki rozmiar jaki mialas dotychczas, (chyba ze Twoje rzeczy stały sie ciasne nie tylko w brzuchu ale i na przyklad w nogawkach).
tak was podczytuje dzisiaj po cichu i sie zastanawiam czy któras z was ma moze takie objawy jak ja:
-straszne wzdęcia- a propo kupowania ciuchow wiekszych niz nosilysmy dotychczas-mi by sie juz przydaly wieksze, brzuch mi spuchł
- do tego strasznie boli mnie dół pleców- podobno przez powiekszajaca się macicę i wachania hormonów
dodam, że żadnych innych objawów nie zauwazyłam...a od tego bólu pleców wolałabym chyba mdłości...
Stary 2012-02-09, 17:30   #1822
anusiaaniaanusia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Opaska Pokaż wiadomość
tak was podczytuje dzisiaj po cichu i sie zastanawiam czy któras z was ma moze takie objawy jak ja:
-straszne wzdęcia- a propo kupowania ciuchow wiekszych niz nosilysmy dotychczas-mi by sie juz przydaly wieksze, brzuch mi spuchł
- do tego strasznie boli mnie dół pleców- podobno przez powiekszajaca się macicę i wachania hormonów
dodam, że żadnych innych objawów nie zauwazyłam...a od tego bólu pleców wolałabym chyba mdłości...
Wzdęcia i zaparcia są straszne i zdecydowana większość cierpi na ten objaw. Mnie pomaga spacer, kiwi i activia śliwkowa, śliwki suszone. Ale nie zawsze. Raz jest dzień, że jest ok, a raz nie mogę wytrzymać brzuch spuchnięty strasznie mam, ubrania ciasne
Plecy mnie też bolą, zwłaszcza rano jak wstaje z łóżka, koło 18 muszę się już położyć, bo mnie boli.
Stary 2012-02-09, 17:58   #1823
Enigmama
Raczkowanie

Opaska mam z tym wzdeciami podobnie... wyglądam jakby była w polowie ciązy momentami.

Alicja 06.08.2005 rok 3050 g 55 cm
Hanna 27.03.2008 rok 3350 g 59 cm
Dorotka 21.09.2012 rok 3540 g 58 cm
Moje skarby!
Kruszynka
Enigmama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-09, 18:01   #1824
Martarynka
Rozeznanie

Dziewczyny troche udało mi się ogarnąć w domu, może jak mąż wróci z pracy o 19:00 to się nie załamie widokiem Oczywiście jeszcze dużo zostalo, ale bez przesady, nie wszystko naraz. Opaska ja mam straszne wzdęcia, szczególnie wieczorem no i te gazy... Masakra jakaś... Dziewczyny a co do objawów to też macie tam na dole tak mokro? Ja to co pare godzin muszę zmieniać wkladke higieniczną, bo mam taka wydzieline. Mówiłam o tym lekarzowi i kazal się nie niepokoić, bo czasami tak jest, kazal tylko dbać żeby bylo tam zawsze czysto i sucho żeby jakaś infekcja się nie przyplątała. A jak tam jest u Was?
Stary 2012-02-09, 18:07   #1825
Sojka1990
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Martarynka Pokaż wiadomość
Dziewczyny troche udało mi się ogarnąć w domu, może jak mąż wróci z pracy o 19:00 to się nie załamie widokiem Oczywiście jeszcze dużo zostalo, ale bez przesady, nie wszystko naraz. Opaska ja mam straszne wzdęcia, szczególnie wieczorem no i te gazy... Masakra jakaś... Dziewczyny a co do objawów to też macie tam na dole tak mokro? Ja to co pare godzin muszę zmieniać wkladke higieniczną, bo mam taka wydzieline. Mówiłam o tym lekarzowi i kazal się nie niepokoić, bo czasami tak jest, kazal tylko dbać żeby bylo tam zawsze czysto i sucho żeby jakaś infekcja się nie przyplątała. A jak tam jest u Was?

z upławami mam podobnie, denerwujące tu strasznie;/
Stary 2012-02-09, 18:17   #1826
Elmiria
Raczkowanie

Ha, a ja sobie zapisałam na kartce, co chciałam odpisać Tak hasłami oczywiście, nie całymi zdaniami, żeby nie było

Almariel, niegrzeczna, tamlin, dziękuję kochane
Konczitko, dziękuję. Wczoraj na wieczór wzięłam panadol, mam farmaceutę w rodzinie i wiem, że można. Ale w żadnym razie nie wolno spożywać aspiryny, a ja nie wiedziałam i dobrze, że zapytałam na wszlki wypadek!

Ja ostatni raz piłam jak już byłam w ciąży, urodziny siostry i szwagra, ale też mnie jakoś to w ogóle nie wchodziło, no i potem się wyjaśniło dlaczego! Ale najpierw przeżyłam szok, bo jak mi za pierwszym razem źle policzyli betę, to wyszło, że przed sylwkiem już byłam, to się załamałam, bo też sporo tego było, ale na szczęście nie. Przez pierwsze kilka tygodni alko nie szkodzi, bo tam nie dociera.

A piwa nie lubie, i mąż też, więc jakoś przetrwam te kilka miesięcy Ale wino uwielbiamy, teraz zimą z takich wieeeeliich kieliszków, śnieg za oknem, kocyk...mmm... odmawiam dla dzidzi

Pizzę uwielbiam i dziś przez to holerne przeziębienie musiałam zrezygnować z wyjścia do Pizza Hut, na festiwal pizzy, który serdecznie polecam, bo jest pysznie i dużooooooo.

Któraś tam ogórkową robi, chętnie bym się poczęstowała. Ale od momentu zajścia w ciążę nie moe znieść zapachu brokułów - w każdej postaci, i kurczaka;/ A wcześniej lubiłam bardzo.

Zespół "ciężkiej ręki do prac domowych" i mnie dopadł!!! Nie mogę się zmusić do niczego, mąż robi ile może, ale tak jak u Agnus, nie wszystko widzi. Posprzątać nie mam siły, ale się denerwuję, bo ja uwielbiam, jak jest porządek i czysto!

---------- Dopisano o 18:17 ---------- Poprzedni post napisano o 18:13 ----------

Martuś, nie martw się, to nic złego, ja też mam upławy, nie cały czas, ale czasem mnie zaleje.

A i do Maggie Krewetki moim zdaniem możesz śmaiło jeść, bo przecież one już w tej pozzy poddane są dwukrotnie obróbce terminczej, bo używają gotowanych i potem jeszcze pieką się w tej pizzy.
Elmiria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-09, 18:19   #1827
Agnes!84!!
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Opaska Pokaż wiadomość
To ciągłe wzdęcie to chyba norma, ja też już teraz musiałam zrezygnować ze wszystkich moich jeansów bo lubiłam nosić obcisłe, zero luzu w pasie. Przerzuciłam się na legginsy i sukienki albo rozciągliwe i wygodne bryczesy
Ciekawa jestem do jakiego rozmiaru się rozrosnę
A w którym tygodniu piersi znacznie się powiększą?
Agnes!84!! jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-09, 18:39   #1828
0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51
Konto usunięte

Agnes!84!! mi się już powiększyły a zaczynam jutro 10 tydzien.nie miescze się już w mój ulubiony stanik
0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-09, 19:04   #1829
Opaska
Raczkowanie

[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;32192649]Agnes!84!! mi się już powiększyły a zaczynam jutro 10 tydzien.nie miescze się już w mój ulubiony stanik[/QUOTE]

no to czekam aż mi cycuchy urosną bo narazie przez te wzdęcia mam brzuch większy od piersi,a jak urosną to się może wyrówna

miło dziewczyny że mnie pocieszyłyście,w kupie razniej z tymi "dolegliwościami"

a co do bólu pleców to myślałam, że to dopiero boli od ciężaru brzuszka, a tu masz ci los- boli od początku. co za pech!

P.S. mi też pomaga spacer na to wszystko- od tygodnia wracam z pracy na piechotę i dzięki temu mam prawie godzinny spacer

---------- Dopisano o 19:04 ---------- Poprzedni post napisano o 19:03 ----------

Martarynka a co do upławów to nie mam ich aż tak dużo, ale są- takie gęste że szok.
Stary 2012-02-09, 19:26   #1830
Almariel
Zakorzenienie

Ja też mam mokro, może nie aż tak, żeby się lało ale jest znacznie bardziej mokro niż zwykle. Tak że to chyba normalne w naszym stanie.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości