|
|
#1801 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie wrześniowo-październikowe 2012
Cytat:
|
|
|
#1802 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
o 12 szampana i strasznie mnie zmuliło. W Nowy Rok już wiedziałam, że coś jest na rzeczy, bo z reguły miałam mocną głowę do trunków, w Sylwestra zawsze ostro rządziłam. Wtedy ostatni raz skosztowałam alkoholPamiętam jak koleżanka ze studiów była w ciąży. 3 miesiące po porodzie zadzwoniła do mnie i do koleżanki, żebyś my przyjechały, a każda wzięła po flaszce (bo ona tylko wódkę) Stwierdziła, że wreszcie może się napić, bo miała problemy z karmieniem i odstawiła małego od piersi. Nie mogła się doczekać, wypiła kieliszek i stwierdziła, że alkohol strasznie jej zbrzydł
|
|
#1803 |
|
Zadomowienie
|
to Maggie widzę, że my z podobnych okolic :P gdzie zamierzasz rodzić i kto Cię prowadzi??
|
#1804 |
|
Wtajemniczenie
|
o! pizze moge jeść
|
|
|
|
#1805 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1806 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1807 |
|
Raczkowanie
|
nie na alkohol w ogóle nie bierze. nawet mi u męża piwko przeszkadza. Zapach mnie potem taki dręczy feee
Ja pierwszy test zrobiłam w noc sylwestrową. Ok 1 w nocy. Ale widziałam już wcześniej, test tylko potwierdził. |
|
|
|
#1808 |
|
Zadomowienie
|
Lukrecja to Ty cholernie tania jesteś w imprezowaniu
Dać takiej jedno bezalkoholowe a i tak będzie na poziomie tych co po pół litra wydoili
|
#1809 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Na degustacje??? Ja
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Co do piwka wczoraj mi się zachciało, więc Bawaria została skosztowana Ale marzy mi się zwykłe piwo.Cytat:
Cholera muszę lecieć po Paulę. Zapomniałam o dziecku
|
||||||
|
|
|
#1810 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ciążę prowadzi dr Pawlos (przyjmuje na nfz w przychodni przy ul. juranda, prywatnie w sanitasie). niestety nie pracuje w żadnym szpitalu więc jeszcze nie wiem, gdzie będę rodzić. Tyle różnych opinii. Jedno wiem, na pewno nie kraśnicka, lubartowska też raczej odpada.. A gina szkoda mi zmieniać teraz na innego, bo już kilka lat do niego chodzę i ciężarówki chwalą prowadzenie ciąży przez niego. Podobno na porodówce po karcie ciąży dogłębnie i dokładnie wypełnionej + komplecie wszelakich możliwych badań na każdym etapie, jest znany.
|
|
|
#1811 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No TŻ zawsze twierdził ze ja to ekonomiczna dziewczyna jestem zaprosi mnie na jednym z pierwszysch spotkań na piwko kupił mi jedno duż z sokiem i mordowałam je 4 godziny i nie dopiłam a byłam taka wstawiona ze szok i miałąm na drygi dzień kaca ---------- Dopisano o 15:01 ---------- Poprzedni post napisano o 14:58 ---------- no właśnie w lechu free też jest alkohol aż 0,01 % no i ja tym o to się jedny maleńkim upiłam ale nie bałdzo ale humorek mi dopisywał dostałam mojej alkoholickiej " śmiechawki" wszyscy wiedza kiedy piłam bo się chichram ciągle Edytowane przez lukrecja_25 Czas edycji: 2012-02-09 o 15:02 |
|
|
|
|
#1812 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
już sobie placuszki zrobiłam ale mi nie podchodzą, mąż będzie miał trzy obiady za to a dzisiaj idziemy na kolację ... no i będę siedzieć przy soczku - on tyż bo dotrzymuje mi towarzystwa
|
|
#1813 |
|
Zakorzenienie
|
A ja tam piwa nigdy nie lubiłam i mnie nie ciągnie, fuj :P A alkohol ostatnio piłam w sylwestra. Ale wtedy jeszcze w ciąży nie byłam.
Potem już unikałam alkoholu, bo właśnie od stycznia mieliśmy zacząc się starac. Potem stwierdziliśmy, że jak się nie uda od razu to starania odłożymy do wakacji, z racji tego że w zeszłym roku braliśmy ślub, a nie byliśmy w podróży poślubnej więc może w tym roku. No i... nic z tego. Szczerze mówiąc nie sądziłam, że tak szybko się uda, jak robiłam test to byłam przekonana że będzie jedna kreska.
|
|
|
|
#1814 |
|
Przyczajenie
|
Witam ponownie wszystkie przyszle mamy
![]() Ze tez nadazacie sledzic to wszystko na forum i jeszcze odpisywac... Ja osobiscie zasypiam jak tylko siadze gdziekolwiek na dluzej niz kilka minut, dlatego slabo mi to forumowanie wychodzi, nie wspomminajac juz o nauce (studia przez internet ).Jestem ogolnie zdzwiona iloscia badan ktorymi was w tej ciazy mecza. Ja mieszkam w Szwecji i tutaj bede rodzila, pierwsza wizyte mialam w 5 tygodniu ciazy, trwala nie wiecej niz pol godziny. Byla to sama rozmowa i dostalam cala ksiazeczke na temat ciazy. Druga wizyte mam wyznaczona na 7 marca-czyli 10 tc i wtedy tez bede miala robione pierwsze badania. Pierwsze USG robi sie tutaj okolo 17-20 tygodnia o ile wszystko wyglada tak jak wygladac powinno. Uwazaja tutaj ze mimo ze nie wykazano jakoby badanie Usg mialo jakis wplyw na rozwoj dziecka to nie powinno sie go uzywac w celach innych niz medyczne. Dowiedzialam sie tez ze o ile odzywiam sie rozsadnie nie powinnam wprowadac zadnych wiekszych zmian w swojej diecie. Rozsadnie znaczy okolo 05 kg warzyw/owocow dziennie, 2-3 razy w tygodniu jakas rybka(chociaz nie wszystkie gatunki, i najlepiej hodowlana ze wzgledu na zawartosc metali ciezkich u takich prosto z morza ), no i najlepiej pelnoziarniste pieczywo, makarony i podobne. Nie przyjmowac zadnych witamin, zadnych kwasow bo to co jest potrzebne jest zgromadzone w ciele i te zapasy dzidzi wystarcza. Potem dopiero kontroluje sie ewentualne niedobory. No i wiadomo-duzo sie ruszac. W im lepszej kondycji jest sie przed porodem tym latwiej przebiegnie sam porod no i tym szybciej po porodzie wroci sie do formy. Nie ma zadnych przeciwskazan na jakiekolwiek cwiczenia, nawet silownia jest dozwolona o ile zna sie swoje mozliwosci i nie probuje sie pobijac rekordow sprzed ciazy tylko skupia na tym zeby utrzymac sie w formie. A pisze o tym wszystkim bo wydaje mi sie ze rozni sie to troche od tego co mowi sie w Polsce. Wiadomo tu i tu sie rodza zdrowe dzieci, ale moze tutaj skupie sie troszke wiecej na mamusiach. |
|
|
|
#1815 |
|
Zakorzenienie
|
tak się składa, że ja także alkohol piłam na sylwku ostatni raz hmmm chociaż nie .. 7 stycznia lampka szampana była ... a kolejna będzie hmm no nie wiem jak z karmieniem ... za rok ?![]() ---------- Dopisano o 15:22 ---------- Poprzedni post napisano o 15:17 ---------- u mnie od rana prószy śnieg .. jak tak dalej pójdzie to do wieczora będzie zasypane ...
|
#1816 |
|
Zadomowienie
|
Maggie ja jestem u Skorupskiego, więc poród na Jaczewskiego bo tam lekarz pracuje w razie jakichkolwiek odpukać komplikacji mam pewność że mają najlepszy sprzęt dla ratowania maluchów (po przejsciach w pierwszej ciąży rozwiązanej w 29tc tylko to sie dla mnie liczy) pobyt tam wspominam dobrze, opieka świetna, więc jestem pewna że będę rodzić właśnie tam.
No i w razie co mamy duże szanse spotkania się na porodówce gdybyś niechcący też tam trafiła
Nasze Cudo Zośka 05.09.2012, 2910gram, 52cm miłości Edytowane przez Sojka1990 Czas edycji: 2012-02-09 o 15:31 |
|
|
|
#1817 |
|
Zakorzenienie
|
powiedzcie kobietki, bo ja to się nie znaju...
kupując np spodnie ciążowe (chce jakieś dresowe ciepłe do siedzenia w domu) czym powinnam się kierować. Dotychczas nosiłam rozmiar 34. czy normalnie kupuję s czy xs, czy odpowiednio większe? takie fajne spodenki na allegro znalazłam, tylko nie wiem, czy nie za wielkie będą (nawet później..) http://moda.allegro.pl/dresowe-spodn...087483831.html
|
|
#1818 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do alkoholu, mnie jak na razie odrzuca. Ostatni raz piłam jak jeszcze nie wiedziałam o ciąży, czyli gdzieś w 2-3tc Obaliłam 3 piwka, ale wchodziły mi strasznie ciężko, a nie powiem, bo piwo lubię!mnie też elegancko weszła pizza, zostawiłam jeszcze trochę ciasta na wieczór, żeby małą pizzerinkę zrobić tż, chociaż jeszcze się zastanawiam, czy sama jej nie pochłonę ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1819 |
|
Raczkowanie
|
Witam
dziewczyny przede wszystkim dziekuje Wam wszystkim za miłe słowa.Dziś mam już trochę lepszy humor, pomimo mdłości ktore od 3 dni dokuczają praktycznie caly dzien. Lodowka mój wróg łeeeee gratuluje nowym mamom i wiam serdecznie i ciesze sie razem z mamami które przyniosły z wizyt lekarskich same dobre wiesci ![]() ale naskrobałyscie jesli chodzi o jedzonkoo to ja mam dzis pyszną zapiekankę mmmmmaggi kupujesz taki rozmiar jaki mialas dotychczas, (chyba ze Twoje rzeczy stały sie ciasne nie tylko w brzuchu ale i na przyklad w nogawkach).
„Ludzie są jak góry: wielcy wydają się z bliska mniejsi, a mali – więksi (…)” - Aleksander Świętochowski Alicja 06.08.2005 rok 3050 g 55 cm Hanna 27.03.2008 rok 3350 g 59 cm Dorotka 21.09.2012 rok 3540 g 58 cm Moje skarby! Kruszynka |
|
|
|
#1820 |
|
Zakorzenienie
|
Weźcie już nie piszcie o tej pizzy, bo mnie też naszła ochota. Pewnie męża wieczorem zmolestuję, żeby na kolację była.
![]() A teraz u mnie czas na drzemkę, bo już wysiedzieć nie mogę.
|
|
|
|
#1821 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
-straszne wzdęcia- a propo kupowania ciuchow wiekszych niz nosilysmy dotychczas-mi by sie juz przydaly wieksze, brzuch mi spuchł ![]() - do tego strasznie boli mnie dół pleców- podobno przez powiekszajaca się macicę i wachania hormonów dodam, że żadnych innych objawów nie zauwazyłam...a od tego bólu pleców wolałabym chyba mdłości...
|
|
#1822 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
brzuch spuchnięty strasznie mam, ubrania ciasnePlecy mnie też bolą, zwłaszcza rano jak wstaje z łóżka, koło 18 muszę się już położyć, bo mnie boli.
|
|
#1823 |
|
Raczkowanie
|
Opaska mam z tym wzdeciami podobnie... wyglądam jakby była w polowie ciązy momentami.
„Ludzie są jak góry: wielcy wydają się z bliska mniejsi, a mali – więksi (…)” - Aleksander Świętochowski Alicja 06.08.2005 rok 3050 g 55 cm Hanna 27.03.2008 rok 3350 g 59 cm Dorotka 21.09.2012 rok 3540 g 58 cm Moje skarby! Kruszynka |
|
|
|
#1824 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny troche udało mi się ogarnąć w domu, może jak mąż wróci z pracy o 19:00 to się nie załamie widokiem
Oczywiście jeszcze dużo zostalo, ale bez przesady, nie wszystko naraz. Opaska ja mam straszne wzdęcia, szczególnie wieczorem no i te gazy... Masakra jakaś... Dziewczyny a co do objawów to też macie tam na dole tak mokro? Ja to co pare godzin muszę zmieniać wkladke higieniczną, bo mam taka wydzieline. Mówiłam o tym lekarzowi i kazal się nie niepokoić, bo czasami tak jest, kazal tylko dbać żeby bylo tam zawsze czysto i sucho żeby jakaś infekcja się nie przyplątała. A jak tam jest u Was?
|
|
|
|
#1825 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
z upławami mam podobnie, denerwujące tu strasznie;/
|
|
#1826 |
|
Raczkowanie
|
Ha, a ja sobie zapisałam na kartce, co chciałam odpisać
Tak hasłami oczywiście, nie całymi zdaniami, żeby nie byłoAlmariel, niegrzeczna, tamlin, dziękuję kochane Konczitko, dziękuję. Wczoraj na wieczór wzięłam panadol, mam farmaceutę w rodzinie i wiem, że można. Ale w żadnym razie nie wolno spożywać aspiryny, a ja nie wiedziałam i dobrze, że zapytałam na wszlki wypadek! Ja ostatni raz piłam jak już byłam w ciąży, urodziny siostry i szwagra, ale też mnie jakoś to w ogóle nie wchodziło, no i potem się wyjaśniło dlaczego! Ale najpierw przeżyłam szok, bo jak mi za pierwszym razem źle policzyli betę, to wyszło, że przed sylwkiem już byłam, to się załamałam, bo też sporo tego było, ale na szczęście nie. Przez pierwsze kilka tygodni alko nie szkodzi, bo tam nie dociera.A piwa nie lubie, i mąż też, więc jakoś przetrwam te kilka miesięcy Ale wino uwielbiamy, teraz zimą z takich wieeeeliich kieliszków, śnieg za oknem, kocyk...mmm... odmawiam dla dzidzi![]() Pizzę uwielbiam i dziś przez to holerne przeziębienie musiałam zrezygnować z wyjścia do Pizza Hut, na festiwal pizzy, który serdecznie polecam, bo jest pysznie i dużooooooo. Któraś tam ogórkową robi, chętnie bym się poczęstowała. Ale od momentu zajścia w ciążę nie moe znieść zapachu brokułów - w każdej postaci, i kurczaka;/ A wcześniej lubiłam bardzo. Zespół "ciężkiej ręki do prac domowych" i mnie dopadł!!! ---------- Dopisano o 18:17 ---------- Poprzedni post napisano o 18:13 ---------- Martuś, nie martw się, to nic złego, ja też mam upławy, nie cały czas, ale czasem mnie zaleje. A i do Maggie Krewetki moim zdaniem możesz śmaiło jeść, bo przecież one już w tej pozzy poddane są dwukrotnie obróbce terminczej, bo używają gotowanych i potem jeszcze pieką się w tej pizzy.
|
|
|
|
#1827 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ciekawa jestem do jakiego rozmiaru się rozrosnę ![]() A w którym tygodniu piersi znacznie się powiększą? |
|
|
|
|
#1828 |
|
Konto usunięte
|
Agnes!84!! mi się już powiększyły a zaczynam jutro 10 tydzien.nie miescze się już w mój ulubiony stanik
|
|
|
|
#1829 |
|
Raczkowanie
|
[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;32192649]Agnes!84!! mi się już powiększyły a zaczynam jutro 10 tydzien.nie miescze się już w mój ulubiony stanik
[/QUOTE]no to czekam aż mi cycuchy urosną bo narazie przez te wzdęcia mam brzuch większy od piersi,a jak urosną to się może wyrówna ![]() miło dziewczyny że mnie pocieszyłyście,w kupie razniej z tymi "dolegliwościami" ![]() a co do bólu pleców to myślałam, że to dopiero boli od ciężaru brzuszka, a tu masz ci los- boli od początku. co za pech! P.S. mi też pomaga spacer na to wszystko- od tygodnia wracam z pracy na piechotę i dzięki temu mam prawie godzinny spacer ![]() ---------- Dopisano o 19:04 ---------- Poprzedni post napisano o 19:03 ---------- Martarynka a co do upławów to nie mam ich aż tak dużo, ale są- takie gęste że szok.
|
#1830 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też mam mokro, może nie aż tak, żeby się lało
ale jest znacznie bardziej mokro niż zwykle. Tak że to chyba normalne w naszym stanie.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:44.

o 12 szampana i strasznie mnie zmuliło. W Nowy Rok już wiedziałam, że coś jest na rzeczy, bo z reguły miałam mocną głowę do trunków, w Sylwestra zawsze ostro rządziłam. Wtedy ostatni raz skosztowałam alkohol
Stwierdziła, że wreszcie może się napić, bo miała problemy z karmieniem i odstawiła małego od piersi. Nie mogła się doczekać, wypiła kieliszek i stwierdziła, że alkohol strasznie jej zbrzydł