Misja w Zambii - proszę pomóż ! - Strona 13 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2006-12-07, 11:56   #361
_MAMA_
Zakorzenienie

GG do _MAMA_
Dot.: Misja w Zambii - proszę pomóż !

mimi dzięki pomocnico, rzeczywiście LUBA zupki chińskie lepiej zastapić czymś bardziej wartościowym, galaretkę też, nie wiem jak z kawą, a nasiona dyni tam są pod dostatkiem.
Dodaj proszę jeszcze wyprawkę dla niemowlaka:
-buteleczki,smoczki, puderki, maści, pieluszki tetrowe, ubranka juz były, więcej nie pamiętam

-środki higieny: pasta do zębów, szczoteczki, szare mydło,szampon, gąbka kąpielowa
-opłatek i ozdoby na choinkę to chyba juz nie będą do zrealizowania na te święta
reszta jest ok i bardzo pomocna,
jak dostane list obiecany od s. Józefy to będzie wiadomo dokładnie, ale jedno jest pewne że wszystko co byscie nie wysłali przyda się komuś.

i chyba jeszcze nikt nie kupił barwników spożywczych do watek cukrowych
acha ! - list oczywiście należy siostrom wysłać i swoje zdjęcie miłe słowo pewnie coś pominęłam ale wiem że mogę jeszcze na waszą pamięć liczyć
_MAMA_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-12-07, 11:59   #362
traci
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Luba Pokaż wiadomość
Przeczytałam list od siostry Józefy. Przemyslałm.

Bardzo mi się podobał. Szczególnie słowa o tym, ze siostra nie popiera sierocinców. Myślę tak samo. Jesli dziecko zostaje sierotą to najlepiej gdy zajmuje sie nim ktos bliski, ciocia, babcia, starsze rodzeństwo. Tylko problem w tym, ze te osoby mają juz do wykarmienia niezła gromadkę. i jeszcze jedno dziecko stanowi problem. I wtedy "adopcja serc" jest wspaniałym wyjściem. Bo odciąza osobe wychowująca dziecko finansowo i jednoczesnie daje dziecku szanse na dobre zycie. Na skonczenie szkoły.

Cały list smutny mi sie nie wydawał. Może ja nie jestem taka bardzo uczuciowa. Był bardzo madry ale nie smutny. Pokazywał nam, że mozna pomóc, ze życie tych ludzi nie jest bez nadziei. Że są na świecie ludzie, tacy jak Siostra, którzy niosa im pomoc. Ze my mozemy pomóc.

Nie mysle ciągle o tym, że ja jem chleb a ktos nie. Ze ja cos mam a ktoś inny umiera z głodu. Wiem o tym i to mi wystarcza do działania. Mam pieniadze, jedzenie itd. Po to, zeby życ dobrze i zeby mojej rodzinie żyło się dobrze. Ale także po to, zeby się podzielic.
Ach Luba nawet niewiesz jak mi pomoglas tym co napisalas.Przez to ,ze nam sie zyje lepiej mozemy pomoc wyslac jakies pieniazki czy paczke.Ja jestem straszne wrazliwa i czasem jak obejrze jakis program czy film o czys strasznym albo smutnym to potrafie to rozpamietywac dlugo i nie spac po nocach.Np film "Hotel Rwanda" sni mi sie do dzis.Acha, zgadzam sie z Toba co do zupek chinskich to rzeczywiscie nie jest dobry pomysl nie daje za duzo waznych i zdrowych skladnikow no i kisiel jest tez dobrym pomyslem bo szybko sie go robi i potrzebna jest tylko woda ,widzialam czasem kisle z wit C no i dzieci je przeciez uwielbiaja.
traci jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-12-07, 12:27   #363
mimi44
Rozeznanie

GG do mimi44

Poprawione,dopisane
mimi44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-12-07, 13:38   #364
_MAMA_
Zakorzenienie

GG do _MAMA_

mimi -

ja właśnie skończyłam ciekawą pracę rozpruwałam torebki z nasionkami.
Z 59 torebek zrobiłam 8 zaoszczędziłam trochę na wadze i miejscu, niestety okazało się że to co przygotowałam żeby dołożyc do maszynki do waty wazy 1,20 kg, teraz zależy ile waży maszynka, czekam na nią z niecierpliwością

edit:
przed chwila rozmawiałam z siostra Franciszką i okazało się ze s. Józefa ma pewnie internet radiowy w Mpanshya, niedawno miał być tam wdrażany projekt Japończyków i chyba się udało
A doszłysmy do tego wniosku bo:
-s. Franciszka powiedziałą że w Lusace nie wyłączają prądu -to ja wyciągnęłam takie wnioski
-po drugie, s. Józefa z podejrzana częstotliwością (tzn. dość często) odpisuje na e-maile, a do Lusaki ma 200 km
-po trzecie to w Mpanshya jak właczą generator to po 4 godzinach (jak pisała siostra - zaraz wyłączą światło) muszą go wyłączyć (kiedyś było 2) i wtedy możliwe jest połaczenie internetowe
-po czwart kiedyś jak siostra Józefa była w Polsce to dostała od kogoś laptopa
więc metodą dedukcji doszłyśmy do takich wniosków mam nadzieję że prawdziwych
Jeżeli to prawda to moze siostra Józefa znajdzie kiedyś na tyle czasu (i pradu) aby zarejestrować się na wizaż i napisać coś do nas na forum

Natomiast s. Franciszka dzisiaj wieczorem jak sie uda od zaprzyjaźnionej osoby doda komentarze do zdjęć na fotosiku

Popatrzcie tylko jak wszystko się ładnie układa to nie przypadek

Edytowane przez _MAMA_
Czas edycji: 2006-12-07 o 15:05
Stary 2006-12-07, 15:04   #365
mimi44
Rozeznanie

GG do mimi44

dzis przegrzebałam apteczke i znalazłam sporo niepotrzebnych mi maści,czopki(są nawet antybiotyki na recepte ),spisuje na kartke nazwy i jutro zapytam w aptece czy to wszystko przezyje przesyłke,bo na wszystkim napisano do 25C Znalazłam również z 10 opakowanek wojskowych opatrunków,mąż kiedys od znajopmego przyniosił...tylko tam data produkcji chyba 78r ,ot i mysle czy to mozna wysyłac?w sumie kiedys otwierałam takie jedno opakowanie,bo niezle sie skleczyłam w noge i nic mi nie było,zyje

Dopisuje do choinkowych ozdóbek Ognie Zimne ,tez lekkie,niedrogie a jaka radocha.Moze ktos bedzie list jeszcze priorytetem wysyłac to doleci do Sylwestra

EDIT:Oj MAMO to dopiero dobre wiadomości
Stary 2006-12-07, 15:31   #366
Luba
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez traci Pokaż wiadomość
Ach Luba nawet niewiesz jak mi pomoglas tym co napisalas.
No to jest mi bardzo milo

Afazja, darmowa strona z cwiczeniami!
Luba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-12-07, 18:31   #367
natii4
Zakorzenienie

Właśnie się zastanawiam Mam nasiona pasternaku i kalarepy i nie wiem czy je włożyć w paczuszkę

Bieganie i czytanie
to
klucz do życia

natii4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-12-07, 19:09   #368
_MAMA_
Zakorzenienie

GG do _MAMA_

Cytat:
Napisane przez natii4 Pokaż wiadomość
Właśnie się zastanawiam Mam nasiona pasternaku i kalarepy i nie wiem czy je włożyć w paczuszkę
mozesz spokojnie włożyć, to warzywa zawiarajace wiele witamin

Rozmawiałam z P. Dyrektorem szkoły mojej córki i dowiedziałam się że

zostałą podjęta decyzja o adopcji serca dziecka od sr. Józefy
Dziękuję Dyrekcji, pedagogom i uczniom
Stary 2006-12-07, 19:32   #369
truheart
Zakorzenienie

dla was wszystkich! przeczytałam wątek od początku do końca i to niesamowite jak wszystko się zmienialo. Na początku brak zaufania,a teraz coraz więcej wysłanych paczek, spełnine marzenie o maszynce do waty cukrowej... Siostra Józefa musi się bardzo cieszyć! Mam nadzieję, że uda się zorganizować Łodzianki do jakiejś większej paczki, a jeśli mi się nie uda to wyślę sama w kopercie bąbelkowej mam zaprzyjaźnioną aptekę więc się tam szeroko uśmiechnę
truheart jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-12-07, 19:47   #370
_MAMA_
Zakorzenienie

GG do _MAMA_

Cytat:
Napisane przez truheart Pokaż wiadomość
dla was wszystkich! przeczytałam wątek od początku do końca i to niesamowite jak wszystko się zmienialo. Na początku brak zaufania,a teraz coraz więcej wysłanych paczek, spełnine marzenie o maszynce do waty cukrowej... Siostra Józefa musi się bardzo cieszyć! Mam nadzieję, że uda się zorganizować Łodzianki do jakiejś większej paczki, a jeśli mi się nie uda to wyślę sama w kopercie bąbelkowej mam zaprzyjaźnioną aptekę więc się tam szeroko uśmiechnę
witam i gratuluję wytrwałości !
to byłoby piękne gdyby kolejne spotkanie mogło wydać owoc w postaci paczuszki
moze dodasz nasz link do podpisu
Stary 2006-12-07, 20:18   #371
gosik.s
Wtajemniczenie

Dziewczyny, wielki szacun dla Was za to, co robicie. A największy dla MAMY
Jakkolwiek pompatycznie by to nie zabrzmiało, to przywracacie mi wiarę w ludzi... W dobrych ludzi. Fajnie widzieć, że tyle jest osób, dla których nabycie nowego ciucha czy kosmetyku nie stanowi jedynej i najważniejszej treści życia.

Cytat:
Napisane przez mimi44 Pokaż wiadomość
szkoda ze u mnie sytuacja finansowa teraz wyjatkowo niestabilnainaczej tez porozmawiałabym o adopcji z TZtem...Niestety nie stac mnie teraz,ale moze kiedyś...kto wie
Mimi, nie jestem pewna, jak jest w tym przypadku, ale na ogół w adopcjach serca nie ma wymogu, żeby adoptowała tylko jedna osoba czy para. Można np. zebrać grupę koleżanek w pracy, im większą tym lepiej, bo składka wówczas mniej wyniesie. Ja jestem właśnie w takiej grupie adopcyjnych cioć i wspieramy 7-letniego Jeana Jest to adopcja serca prowadzona przez Ruch Maitri.
Zrzucamy się co miesiąc po 10 zł.
Wcześniej w ten sam sposób przez kilka lat naszą adopcyjną "córeczką" była hinduska dziewczynka z ośrodka Jeevodaya, której oboje rodzice chorują na trąd. Obecnie skończyła już szkołę.

Pozdrawiam Was wszystkie

Misja w Zambii - Ty też możesz pomóc...
gosik.s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-12-07, 20:20   #372
truheart
Zakorzenienie

Voila!
Przyszła mi jeszcze na myśl Polska Akcja Humanitarna...może mogliby te paczki zabierać...nie wiem czy jeżdżą akurat w te rejony, ale sprawdzę u nich na stronie... Jeśliby oni umieścili u siebie na stronie informację o tej misji to jeszcze więcej ludzi mogłoby się o tym dowiedzieć
Stary 2006-12-07, 20:30   #373
mimi44
Rozeznanie

GG do mimi44

Cytat:
Napisane przez gosik.s Pokaż wiadomość
Mimi, nie jestem pewna, jak jest w tym przypadku, ale na ogół w adopcjach serca nie ma wymogu, żeby adoptowała tylko jedna osoba czy para. Można np. zebrać grupę koleżanek w pracy, im większą tym lepiej, bo składka wówczas mniej wyniesie. Ja jestem właśnie w takiej grupie adopcyjnych cioć
No wiem Gosiu wiemJak sie wyrwe w ludzi,to taka opcja byłaby do rozpatrzenia Na razie jako kura domowa nie mam mozliwości zebrania takiej grupy cioc czy wójków
A kazdego kto sie zdecydował podziwiam za odwage i potrzebe pomagania
Stary 2006-12-07, 20:36   #374
mimi44
Rozeznanie

GG do mimi44

Cytat:
Mam nadzieję, że uda się zorganizować Łodzianki do jakiejś większej paczki, a jeśli mi się nie uda to wyślę sama w kopercie bąbelkowej mam zaprzyjaźnioną aptekę więc się tam szeroko uśmiechnę
Moze rzuc temat na Spotkaniach wizażanek z Łodzi?zawsze mozna na kolejnym takim spotkaniu kompletowac paczuszke
Stary 2006-12-07, 20:49   #375
gosik.s
Wtajemniczenie

Cytat:
Na razie jako kura domowa nie mam mozliwości zebrania takiej grupy cioc czy wójków
A, teraz już rozumiem Sama się mogłam domyślić po Twoim avatarku...

Misja w Zambii - Ty też możesz pomóc...
gosik.s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-12-07, 20:55   #376
_MAMA_
Zakorzenienie

GG do _MAMA_

Cytat:
Napisane przez gosik.s Pokaż wiadomość
Dziewczyny, wielki szacun dla Was za to, co robicie. A największy dla MAMY
Jakkolwiek pompatycznie by to nie zabrzmiało, to przywracacie mi wiarę w ludzi... W dobrych ludzi. Fajnie widzieć, że tyle jest osób, dla których nabycie nowego ciucha czy kosmetyku nie stanowi jedynej i najważniejszej treści życia.

Mimi, nie jestem pewna, jak jest w tym przypadku, ale na ogół w adopcjach serca nie ma wymogu, żeby adoptowała tylko jedna osoba czy para. Można np. zebrać grupę koleżanek w pracy, im większą tym lepiej, bo składka wówczas mniej wyniesie. Ja jestem właśnie w takiej grupie adopcyjnych cioć i wspieramy 7-letniego Jeana Jest to adopcja serca prowadzona przez Ruch Maitri.
Zrzucamy się co miesiąc po 10 zł.
Wcześniej w ten sam sposób przez kilka lat naszą adopcyjną "córeczką" była hinduska dziewczynka z ośrodka Jeevodaya, której oboje rodzice chorują na trąd. Obecnie skończyła już szkołę.

Pozdrawiam Was wszystkie
witaj gosik cieszę się że tutaj napisałaś, włąśnie takich przykładów potrzebuję, oczywiście ze mozna grupowo, dzisiaj taką decyzje podjęła szkoła mojej córki i tam dzieci będa składały sie po symbolicznej złotówce
dzieci są bardzo wrazliwe i jest to też edukacja, bardzo wazna bo życiowa i o życiu

Cytat:
Voila!
Przyszła mi jeszcze na myśl Polska Akcja Humanitarna...może mogliby te paczki zabierać...nie wiem czy jeżdżą akurat w te rejony, ale sprawdzę u nich na stronie... Jeśliby oni umieścili u siebie na stronie informację o tej misji to jeszcze więcej ludzi mogłoby się o tym dowiedzieć
W przyszłości jak juz będę miała stronkę www z prawdziwego zdarzenia będę prosiła właśnie takie instytucje o wstawienie na swoich stronach linka do mojej - czyli do strony misji sióstr boromeuszek

jeszcze raz proszę wszystkich czytajacych, którzy uważaja ze temat jest ważny, dodać link tego forum do swojego podpisu
Stary 2006-12-07, 21:09   #377
truheart
Zakorzenienie

Cytat:
Moze rzuc temat na Spotkaniach wizażanek z Łodzi?zawsze mozna na kolejnym takim spotkaniu kompletowac paczuszke
Dokładnie tak zrobiłam poszłam za waszym przykładem
Stary 2006-12-07, 21:21   #378
_MAMA_
Zakorzenienie

GG do _MAMA_

Cytat:
Dokładnie tak zrobiłam poszłam za waszym przykładem
cieszę się że podejmujecie często własne inicjatywy, oprócz osobistej pomocy staracie sie wciagnąć innych i o to chodzi

ładny podpis
Stary 2006-12-08, 09:15   #379
mimi44
Rozeznanie

GG do mimi44

Na podforum ciuszkowym chęc pomocy wyraziła Emka210,kolejna paczuszka poleci do Afryki
Jeszcze raz dzięki Emko
Stary 2006-12-08, 09:45   #380
_MAMA_
Zakorzenienie

GG do _MAMA_

Cytat:
Na podforum ciuszkowym chęc pomocy wyraziła Emka210,kolejna paczuszka poleci do Afryki
Jeszcze raz dzięki Emko
Emko i ja dziękuję

właśnie słuchałam radio Zet i rzeczywiście Beata Pawlikowska zajmuje się tą akcją "tu kasa tam biba", sporo ludzi leci do Afryki dobrze sie bawić, moze zajęli by się przy okazji sprawą tamtejszej ludności i nie chodzi mi tylko o misję sióstr boromeuszek.
Ktoś zaproponował żeby tam wysyłać e-maile, każdy choc po jednym, moze zwrócimy tak swoją uwagę. Ja jeszcze nie dostałąm odpowiedzi napiszę jeszcze raz.
Stary 2006-12-08, 11:20   #381
anew
Raczkowanie

Mamo, nie jest łatwo zainteresować media akcją charytatywną. Ja również napisałam do kilku stacji i bez skutku... może do radia Maryja? Skoro Rydzyka stać na kupno najdroższego samochodu świata (maybach, czy jakoś tak sie pisze), to może i oni dozuca kilka groszy... mam nadzieję, ze nikt mnie nie zlinczuje za te odrobine ironii...
Tymczasem ja paczkę wysyłam w poniedziałek. Ekonomiczna, nie priorytetem, bo dzieci powinny miec i po swiętach odrobinę radości.
Dopisuję leki do listy:
-czopki dla niemowlaków P/goraczkowe ip/bólowe np.: efferalgan
-taninal i laremid (p/biegunce)
-dermacol: zółta zasypka na trudno gojące się rany
-węgiel na biegunkę
-wapno (dzieci pewnie mają słabe kości i łatwo się łamią)
-witaminy, multivitaminy: B,A: sa dobre na oczy!
-bandaże, plastry, gaza
-igły i strzykawki
-smoczki(wydaje mi się , ze najważniejsze są te do butelek) i butelki
-linomag
-alantan
-pentacrem(na pieluszkowe zapal. skórty, odpażenia,odleżyny, oparzeenia słoneczne)
no i zabawki:
-kredki, papier kolorowy, nożyczki
-misiaki i in. pluszaki
-ubranka dla maluszków
-
anew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-12-08, 11:59   #382
traci
Wtajemniczenie

Ach , no wlasnie nie jest tak latwo zainteresowac media jakimis akcjami charytytawnymi (niewiem czy dobrze napisalam) w kazdym razie ja tez pisalam do gazety i Brytyjskiego Czerwonego Krzyza i do Brytyjskiej fundacji Serca i narazie nic, wiem ze Brytyjski Krzyz zajmuje sie tez Afryka.Kolo mnie jest sklep Brytyjskie Serce (to wlasnie sklep wyzej wspomnianej fundacji) sprzedaja tam rozne rzeczy nie chce od nich pieniedzy tylko moze poprostu dac im jakies rzeczy na sprzedaz niepotrzebne ktore wala mi sie w domu, moze ktos kupi (czasem maja tam fajne rzeczy, kupilam tam kiedys fajna figurke) a pieniadze ktore sie w ten sposob uzyska moze pojda na konto siostr.Mam tylko nadzieje ze ta fundacja zajmuje sie tez takimi sprawami a nie tylko chorobami serca (bo kiedys zbierali pieniadze dla ludzi z Czeczeni a wiem ze ta fundacja zajmuje sie zdrowiem, no ale moze tez pomogliby dzieciaczkom).Zrobie to jak wroce za tydzien.
traci jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-12-08, 11:59   #383
_MAMA_
Zakorzenienie

GG do _MAMA_

Cytat:
Napisane przez anew Pokaż wiadomość
Mamo, nie jest łatwo zainteresować media akcją charytatywną. Ja również napisałam do kilku stacji i bez skutku... może do radia Maryja? Skoro Rydzyka stać na kupno najdroższego samochodu świata (maybach, czy jakoś tak sie pisze), to może i oni dozuca kilka groszy... mam nadzieję, ze nikt mnie nie zlinczuje za te odrobine ironii...
Tymczasem ja paczkę wysyłam w poniedziałek. Ekonomiczna, nie priorytetem, bo dzieci powinny miec i po swiętach odrobinę radości.
Dopisuję leki do listy:
-czopki dla niemowlaków P/goraczkowe ip/bólowe np.: efferalgan
-taninal i laremid (p/biegunce)
-dermacol: zółta zasypka na trudno gojące się rany
-węgiel na biegunkę
-wapno (dzieci pewnie mają słabe kości i łatwo się łamią)
-witaminy, multivitaminy: B,A: sa dobre na oczy!
-bandaże, plastry, gaza
-igły i strzykawki
-smoczki(wydaje mi się , ze najważniejsze są te do butelek) i butelki
-linomag
-alantan
-pentacrem(na pieluszkowe zapal. skórty, odpażenia,odleżyny, oparzeenia słoneczne)
no i zabawki:
-kredki, papier kolorowy, nożyczki
-misiaki i in. pluszaki
-ubranka dla maluszków
-
już na [początku dyskutowaliśmy o wielkich organizacjach i mediach, próbować warto, możesie uda?
Pierwszy sukces juz za nami!
Przeciez jest artykuł na głównej str. wizaż
no i jeszcze wy wszyscy!
imponująca lista niezbędznych rzeczy - dziękuję !!!
Stary 2006-12-08, 14:38   #384
ETERNITY
Rozeznanie

Trafiłam tutaj także dzięki opisowi u jednej z Wizażanek..Aż mi się serce kraje gdy widzę te smutne czarne buźki.Gdzie jest ta sprawiedliwość na swiecie się pytam..Jedni mają aż nadto..a oni..Po niedzieli szykuję paczuszkę...jeszcze nie wiem co do niej włożę,ale naprawdę chcę wywołać na twarzach tych biednych dzieci uśmiech radości..bo dzieciom naprawdę niewiele do szczęścia potrzeba..Jestem też pewna,że kiedyś zdobędę się też na adopcję serca..Na razie nie jestem jeszcze na to gotowa ale to ziarno powoli we mnie dojrzewa..Trzymam z Wami..I naprawdę cudownie ,że taki temat powstał,bo radością trzeba się dzielić
Link do watku zamieściłam w moim opisie na gg-mam nadzieję,że dotrze do duzego grona ludzi..I Wam też polecam
ETERNITY jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-12-08, 15:51   #385
mimi44
Rozeznanie

GG do mimi44

W aptece dziś zapytałam czy jest sens wysyłac masci i czy "przezyją" podróż. Te które muszą sie przechowywac w domowych warunkach mozna śmiało wysyłac ,takze syropom podobno nic sie nie stanie.Propo czopków-jesli przez dłuższy czas nie będą narazone na bardzo wysoka temperature(np.zeby paczka nie leżała na słońcu przez dłuzszy czas) to tez nic im nie będzie-a nawet jakby sie rozpusciły(tak jak twierdzi Pani z mojej apteki),to potem w chłodniejszej temperaturze i tak stwardnieją,a teraz zazwyczaj czopki sa w "foremkach" wiec no problem .Także mozna wysyłac smiało wszystko co nie trzeba trzymac w lodówce
Opatrunki moje tez nadaja sie o ile nie były przetrzymywane w wilgoci,a nie były

Kupiłam w promocji probiotyki Trilac i dostałam karte stałego klienta na kazdy zakup -5% zawsze to coś

Eternity
Stary 2006-12-08, 16:38   #386
_MAMA_
Zakorzenienie

GG do _MAMA_

wróciłam z poczty

maszynka do robienia waty cukrowej już jest w drodze!

musiałam zastosować najnowsze osiagnięcia techniki w celu zabezpieczenia przesyłki pocztowej od uszkodzeń w wyniku ewentualnego zgniatania

tutaj można zobaczyć

zauważyłam też że sr. Franciszka dodała komentarz na fotosiku komentarz do zdjecia które jest na moim avatarku, w miarę mozliwości ma dodawać komentarze do pozostałych zdjęć - bo większość z nich siostra robiła własnoręcznie
Kochana siostrzyczko, jeżeli to czytasz to bardzo Ci dziękujemy

Paczka wazyła 600 dkg - dokładnie i musiałam nasionka osobno w bąbelkowej do 350g
musiałam takze wyjać 2 paczki patyczków do waty , które ważyłu 1,3 kg
wyśle je ekonomiczną albo zapytam siostry czy mozna u nich takie kupić, bo sami wiecie ile kosztuje wysyłak priorytet takiej wagi

ETERNITY - witaj

mimi dzięki za cenne informacje

edit: oczywiście jedna taką paczke patyczków włozyłam no bo jakby miały to dzieciaczki jeść, a Pan który sprzedał nam maszynke dał 3 paczki - ale niestety bardzo ciężkie, jednak będą u mnie czekały, moze poproszę o wysyłkę grupe misyjna albo dzieci ze szkoły, albo sama poprostu wysle ekonomiczną ale to po świętach

edit2: zapłaciłam jeszcze za potwierdzenie odbioru (tylko 3 zł) bo poleconej paczki takiej duzej nie mozna zrobić

Edytowane przez _MAMA_
Czas edycji: 2006-12-08 o 18:21
Stary 2006-12-08, 17:23   #387
czarownicagosia
Zakorzenienie

GG do czarownicagosia
Thumbs up Dot.: Misja w Zambii - proszę pomóż !

Bardzo sie ciesze A jaka radosc bedzie tam
Ja dzisiaj szykuje mala przesylke z przyborow do szycia, szczoteczek do zebow i przypraw . Przez kolezanke w Polsce wplacilam tez troche pieniedzy na konto siostr Boremeuszek.
Pozdrawiam wszystkie wizazowe mikolajki
Przypominam adresy

Napisane przez Luba
I żeby nie trzeba było daleko w wątku szukac przypominam, ze paczki wysyłamy raczej niezbyt duze (w bąbelkowych kopertach), zeby nie były bardzo drogie i zeby nie kusiły złodzieja
Paczki wysyłamy na adres:

S.M. Józefa Słaba
St. Luke’s Mission Hospital
Mpanshya
P.O. Box 32 789 Lusaka
ZAMBIA – Centr. Afryka

A jesli ktoś chce wysłać przekaz pienięzny to podaje raz jeszcze numer konta:

Zgromadzenie Sióstr Boromeuszek, ul. Okrzei 27, 43-190 Mikołów

Bank PeKaO S.A. I O/Katowice Nr 39 1240 1330 1787 0000 2315 4683
Z dopiskiem : Siostra Józefa Słaba - Zambia

Czasami lepiej wpłacic pieniądze i mozna nawet napisac Siostrze Józefie na jaki cel ma przeznaczyć pieniadze, na srodki czystosci czy na ubrania. A można tez wpłacic i zostawić wszystko w rekach Siostry

czarownicagosia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-12-08, 17:33   #388
_MAMA_
Zakorzenienie

GG do _MAMA_

siostra zdązyła dzisiaj tylko 2 komentarze napisać, ale jutro ma dyzur to resztę uzupełni podzękowania dla dyrektora szpitala w którym pracuje siostra Franciszka
Stary 2006-12-08, 18:25   #389
_MAMA_
Zakorzenienie

GG do _MAMA_

Cytat:
Napisane przez ETERNITY Pokaż wiadomość
Link do watku zamieściłam w moim opisie na gg-mam nadzieję,że dotrze do duzego grona ludzi..I Wam też polecam
ja tez tak mam i paru mioch znajomych tez

edit:
kolejny e-mail od s. Józefy!
Szczesc Boze! Dziekuje za dobre wiesci,wybierzemy dla waszej szkoly jedno
dziecko-wlasnie jutro mamy duze przedswiateczne spotkanie z dziecmi a potem z
opiekunami i napisze wieczorem dane dziecka.Do internetu mam teraz dostep w domu 4
razy w tygodniu,wieczorem od godz.18:00-22:00 gdyz wtedy idzie duzy generator,Sa to
dni:pon.sroda,piatek,sobo ta.W lutym przyjezdza do nas lekarz ze Szwajcarii z
zona-juz teraz zalozyli internet zebysmy mialy kontakt ze swiatem.Wspaniali ludzie
,chca tez zaczac budowe szkoly pielegniarskiej,Cieszymy sie na ich przyjazd.Do
uslyszenia wkrotce.
Pozdrawiam goraco.S.Jozefa

Edytowane przez _MAMA_
Czas edycji: 2006-12-08 o 18:55 Powód: e-mail od s. Józefy !
Stary 2006-12-08, 20:13   #390
truheart
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _MAMA_ Pokaż wiadomość
Szczesc Boze! Dziekuje za dobre wiesci,wybierzemy dla waszej szkoly jedno
dziecko-wlasnie jutro mamy duze przedswiateczne spotkanie z dziecmi a potem z
opiekunami i napisze wieczorem dane dziecka.Do internetu mam teraz dostep w domu 4
razy w tygodniu,wieczorem od godz.18:00-22:00 gdyz wtedy idzie duzy generator,Sa to
dni:pon.sroda,piatek,sobo ta.W lutym przyjezdza do nas lekarz ze Szwajcarii z
zona-juz teraz zalozyli internet zebysmy mialy kontakt ze swiatem.Wspaniali ludzie
,chca tez zaczac budowe szkoly pielegniarskiej,Cieszymy sie na ich przyjazd.Do
uslyszenia wkrotce.
Pozdrawiam goraco.S.Jozefa
To fantastyczne wieści! Internet, lekarz, szkoła - same dobre zdarzenia na święta
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości