|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1561 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Luty już mamy więc na pierwsze dziecko czekamy! Mamcie III-IV 2012
|
|
|
|
#1562 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale ogolnei odkad jestem w domu, czyli troche siedze, troche chodze, troche stoje i troszke leze to juz sie unormowalo i mi nie dokucza. no i cwiczeniaa mam z fizjo wiec moze tez troszke cos daja. a u poloznej bylam ostatnio 3 tyg temu (wizyte mam jutro) i wtedy dopiero tak zaczynalo mi dawac w kosc spojenie, wiec jeszcze bylo znosnie, to byla srod akiedy mialam wizyte a od piatku juz bylam na macierzynskim bo nie moglam chodzic, siedziec, wstawac z krzesla....tak bolalo. tak wiec z nia nie rozmawialam jeszcze o tym, ale wydaje mi sie w tym stadium w ktorym jestem SPD to raczej nie zadnych problemow z sn nie bedzie, ale tak jak mialam 3 tyg temu to plakalam do Tz ze jak ja urodze? czytalam o porodzie sn gdy sie ma SPD, ale to juz takie informacje byly gdzie SPD bylo bardzo powazne. poszlam do biura na chwile ( z racji ze mam obok domu) a tam kobitka na moim miejscu wprowadza jakies zmiany w biurze za sprzatanie lepiej by sie wziela bo pajeczyn az sie patrzec nie da kupila juz tyle rzeczy, zbednych bym powiedziala, na pewno dyrektorzy beda zadowoleni z biurowych wydatkow![]() jak zaczelam jej tlumaczyc pewne raporty, to tak doszlam do wniosku ze moze i nie mialam ladnych poleczek na segregatory i kolorowych sciereczek w biurze, ale odwalalam kupe dobrej roboty...o taka skromna jestem ![]() o wlasnie bo zapomnialam; gucia wygladasz bardzo bardzo ladnie!! gosia to polozna ocenila wielkosc dzidzi na podstawie badania dotykowego brzucha? Edytowane przez MoniaHan Czas edycji: 2012-02-09 o 16:41 |
|
|
|
|
#1563 |
|
Zakorzenienie
|
odebrałam wyniki morfologii.
Nie ma rewelacji. Erytrocyty są już w normie (niskiej bo niskiej ale w normie, były poniżej), hemoglobina bez zmian (11), hematokryt troszkę się poprawił (32,5). Czyli żelazo działa, choć trochę kiepsko. i nieznacznie poniżej normy mam MPV, ale czytałam, że jak reszta wyników morfologii jest ok to nie ma powodów do obaw.
|
#1564 |
|
Wtajemniczenie
|
Aalegna - ja bralam clotrimazolum dopochwowo ale cale opakowanie 6 szt plus masc i infekcje poszla w zapomnienie! Nie mam pojecia czy jedna cos zdziala, ale w sumie lekarka powinna wiedziec co robi
![]() Niki 89 GRATULUJE MEZCZYZNY ![]() 900 g przez 3 tygodnie, wow! Ciekawe ile moja mala juz ma, dowiem sie w przyszlym tygodniu Bierzesz zelazo czy dopiero bedziesz? Moniq , kazdy ma gorszy dzien, dni! Jak marudzenie pomaga to dawaj do woli Brawo z wage! ![]() A infekcje itp to normalka przeciez w ciazy, nie ma co sie przejmowac! Rybka, dziekuje! Ja tez uwazam ze Adas jest kochany ![]() Gucia, Tobie to chyba tylko brzuch urosl, bardzo ladnie wygladasz, ciazya Ci sluzy! Gosia, super ze wizyta udana, ze mala przybiera bo wiadomo ze to najwazniejsze! No i zelazo ![]() Gosica, Tobie rowniez gratki za udana wizyte, lykaj teraz to co masz i dopoczywaj,mam nadzieje ze obedzie sie bez szpitala narazie Tz wlasnie mi wyslal sms-a jakies 30 min temu ze adasiowi w koncu wypadla gorna jedynka, ktora juz mu sie masakrycznie ruszala, ale adas chce mi koniecznie sam powiedziec wiec tylko sms-.a dostalam i pojechali na pizze, juz widze jaki przyjedzie dumny Juz sie nie moge mojego szczerbolka doczekac Bo wlasnie - wiecie? Slyszalam ze dzisiaj miedzynarodowy dzien pizzy
Edytowane przez desia888 Czas edycji: 2012-02-09 o 17:00 |
|
|
|
#1565 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1566 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ja tez mam bakterie w moczu |
|||
|
|
|
#1567 | ||||
|
Gang Iren
|
Cytat:
Cytat:
W uzyciu laktatora nie ma niczego skomplikowanego.Przyklada sz dobrze,zeby zassalo i odciagasz.Jak zacznie leciec,to bedziesz wiedziec czy musisz caly czas pompowac,czy bedzie duzo i samo poleci. Cytat:
za pozostanie w dwupaku.Cytat:
Dzieki Desia,ale wykraczecie mi ta dziewczynke i sie zdziwie,bo na synka czekam
|
|
#1568 |
|
Zakorzenienie
|
gosia dzięki
widzisz dla mnie to skomplikowane jak nigdy nie miałam takiego sprzętu głodna się robię i nie wiem co zjeść :P nie mam pomysłu... a dziś jest dzień pizzy czy coś takiego, ale ja nie jem
|
|
|
|
#1569 |
|
Zakorzenienie
|
ja jutro mam wizyte na 9.45
mam nadzieje ze gin nie położy mnie do łózka przez te klucie na dole... proszę o kciukasy
|
|
|
|
#1570 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I jak szybko rosnie ![]() Cytat:
No to chyba ciecie nie grozi...Monia moze dobrze, ze trafili na taka pania biurowa ![]() A wage nam polozne chyba oceniaja przez dotyk, choc dla mnie to dziwne A moze nie tyle wage co wielkosc, bo mnie maca na okolo brzucha i dl.dziecka pewnie po dlugosci macicy, bo tez mierzy.Pisala Gosia kiedys ze innych badan nie ma, wiec chyba tylko tak ![]() Cytat:
![]() U nas to miedzynarodowe swieto jest od 2 dni
|
|||
|
|
|
#1571 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1572 |
|
Zakorzenienie
|
A ja w związku z dniem pizzy zrobiłam oponki, opchałam się nimi i pękam
|
|
|
|
#1573 |
|
Zakorzenienie
|
to sie okaze po porodzie
No i dziekuje wszystkim za komplementy az trudno mi uwierzyc, ze to juz tuz-tuz... ... zleciala mi ta ciaza szybciutko...a o tym dniu pizzy to slyszalam, ze niby cos takiego jest dzisiaj... my nie bedziemy miec pizzy ale zostaniemy i tak przy wloskim jedzonku, czyli domowej roboty makaronie ![]()
|
#1574 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1575 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.Trzymaj się jak najdłużej w 2-paku .
|
|
|
|
|
#1576 | |
|
Zakorzenienie
|
Nikii89 gratuluje synka i udanej wizyty
![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#1577 |
|
Zakorzenienie
|
Tak się teraz patrzę w moją książeczkę ciąży i tłumaczę co mi tam pisze
![]() Mam wymiary macicy 99/30 i pozycję płodu - główkowa...hmmm...mam nadzieję, że położna dłońmi dobrze wyczuła .---------- Dopisano o 17:43 ---------- Poprzedni post napisano o 17:42 ---------- Ja dziś skończyłam 32tc
|
|
|
|
#1578 |
|
Zadomowienie
|
ja pojadłam naleśników, chodzi za mna jeszcze budyń i chyba na kolacje na pół z TZ pochłoniemy
)jutro jade sobie pospacerowac po sklepach , bo psychicznie mi źle i musze sobie na ludzi popatrzec zeby tak tylko brzuchol mi pozwolil to juz bedzie super.pizze bym zjadła, ale TZ za pizza nie przepada, a mnie by wystarczyły dwa kawałki z sosem czosnkowym
|
#1579 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale nigdy nic nie mowila czy male czy duze dziecko, to u Ciebie ona naprawde ma pomiar w rekach skoro uwaza ze dziecko za male akurat na ten tydzien, to az jutro zapytam swojej na ktory tydzien mi dziecko ocenia.
|
|
|
|
|
#1580 |
|
Wtajemniczenie
|
Tynka, moj tez raczej za pizza nie, ale zawsze cos tam innego sobie zje a ja pizze wtedy
Tikki, mysle ze polozenie dziecka to spokojnie one potrafia sprawdzic! Niektore dziewczyny samw iedza po tym jak kopie albo potrafia swoj brzuszek tak obmacac (ja tam nie umiem )Rybka wlasnie zabek polegl w przedszkolu na obiadku, mam tylko nadzieje ze ma go ze soba bo chce miec pamiatke! ![]() Gosiu - sorki A ja wlasnie koncze leczo, mniam
|
#1581 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Hmm polezalam sobie troszke, a tu widze, ze spieszno Wam na porodowke
Ciekawe jak tam Asika?? gucia brzus wyraznie Ci sie obnizyl jak i mnie, ciekawe za ile urodzimy Cytat:
![]() A infekcja sie nie martw, chyba kazda z nas cos łapie w ciazy, bedzie dobrze! Cytat:
![]() Infekcje sie zaleczy, a z anemii wszystkie "wyjdziemy" juz niebawem ![]() Cytat:
![]() Ale to musi byc świeto ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1582 |
|
Zakorzenienie
|
zjadłam bułę pół z wędlinką i pomidorkiem, a pół z almette z ziołami
do tego kawa słabizna jak nic pół na pół z mlekiem i dalej czuję się głodna...
|
|
|
|
#1583 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() a kuzynka jak ma na imię? może ze mną nawet na sali była ![]() ale pomysly faktycznie ma kretynskie
|
|
|
|
|
#1584 |
|
Zakorzenienie
|
Tez jestem ciekawa jak tam Asika
![]() Niki to gratuluje synka Cytrynka, trzymamy mocno kciukasy
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
#1585 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No, ciekawe co u Asik i co u Koni, jak jej idzie pakowanie? Dziewczyny jest ktos na naszym forum z Karpacza? Tz z Adasiem i siostra z rodzinka wybieraja sie do Karpacza na 4 dni z dziecmi na narty i najpierw mowilam ze nie pojade ale w sumie to bym sie przejechala ale musze wiedziec czy jest jakis dobry szpital tam w razie co (odpukac) Jakis tam szpital pewnie jest ale jesli by ktos polecil to zawsze czlowiek spokojniejszy!
|
|
#1586 |
|
Zakorzenienie
|
Skoro o jedzeniu mowa.
Kupilam dziś truskawki. Uszły, najgorsze nie były (hiszpańskie ponoć). Do tego knedle z truskawkami ![]() Objadłam się... cała paczkę knedli zjadłam... tyję kilogram na tydzień, tak około więc wszystko w normieCiekawe co jutro u lekarza.
|
#1587 |
|
Zakorzenienie
|
A ja zajadam sie kielbaska i ogorkiem musztardowym
desiu No ale kazdy zabek to wydarzenie ![]() A kiedy wypadl pierwszy??
|
#1588 |
|
Zakorzenienie
|
Karolca, no tak u mnie juz sprzedaja truskawki, ale jakos nie mam odwagi ich kupowac
.No pewnie i umie zmierzyc . Pewnie jak moj brzuch ma dlugosc 30 to dziecie ma ok 30cm od pupki do glowki?
|
|
|
|
#1589 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie miałam zamiaru ich kupowac, ale tak mnie ten zapach przyciągnął, że nie mogłam się oprzeć
|
|
#1590 | |||
|
Gang Iren
|
Cytat:
Cytat:
![]() Jednak mam nadzieje,ze pozostanie chlopiec,bo caly czas do brzucha po imieniu mowie i sie przyzwyczailam.No a maz juz oglada zdalnie sterowane samochody ![]() Cytat:
Ja tez w ciazy nie najadam sie jedna bulka,a wczesniej mi starczala.Albo jem bulke i zaraz po dojadam owocem lub jogurtem. Nie ma sensu sie glodzic.Ja tlumacze sie,ze dziecko jest glodne
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:10.

Moze jeszcze wszystko sie uspokoi i zdazysz pozalatwiac sprawy na uczelni 

a wszystko przez męża mego, bo ma urlop i okupuje mi kompa bo wiecznie gra w jakąś grę
A mały brzdąc ma tylko 2049g i mam starać się jeszcze przez 3 tyg nie urodzić, no i teraz jest opcja taka że jak do 2300g dociągnie to będzie dobrze (wcześniej mi mówiła o 2500) 

mam nadzieje ze gin nie położy mnie do łózka przez te klucie na dole... proszę o kciukasy