Luty już mamy więc na pierwsze dziecko czekamy! Mamcie III-IV 2012 - Strona 53 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-09, 16:28   #1561
mag_99
Rozeznanie

Dot.: Luty już mamy więc na pierwsze dziecko czekamy! Mamcie III-IV 2012

Cytat:
Napisane przez MoniqW Pokaż wiadomość
Ja mieszkam koło Trzebnicy, wjeżdzam od strony Poznania.
no to po drodze masz jeszcze BabyMaxa w Psarach (moim zdaniem drogi, ale byłam na Bielanach), jest Bajka na Długosza (nie byłam ale słyszałam, że można kupić dużo rzeczy taniej niż w Askocie) klik

no i Askoty - są 3 we Wrocławiu - Tobie najbliżej chyba na Zakrzów albo na Braniborską klik

a ja rosnę i rosnę
mag_99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-09, 16:39   #1562
MoniaHan
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez rybka13 Pokaż wiadomość
Az sie wzruszylam... jaki fajny synio

Bijesz nas na glowe swoimi snami
Ja mam fride.

Dbaj o siebie Moze jeszcze wszystko sie uspokoi i zdazysz pozalatwiac sprawy na uczelni

Bardzo ladny brzus

Koniakonia trzymam kciuki za Ciebie
I nie zapomnij nas informowac w miare na biezaco co z Wami

Kurcze cos mi sie zdaje, ze za 2 tyg to juz bedziemy mialy tu kilka mamus, cesarek sie pare kroi, a sa tez dziewczyny ktore tylko czekaja na pozwolenie Az mnie ciary przechodza...

Ja mam gorsze dni ostatnio, jesli chodzi o moje spojenie, w dzien ledwo chodze, ale w nocy jeszcze gorzej, wstaje tylko raz albo wcale, ale jest to dla mnie ciezka przeprawa

Dzis zaczynam pakowanie Jutro juz sie troche przewieziemy, reszta w sobote i ew.niedziele. Licze na meza, ze duzo pomoze, bo ja juz troszke nie domagam, nie chcialabym sobie pogorszyc, a jeszcze potem pranko, prasowanko, itd., wiec musze oszczedzac sily

MoniaHan odezwij sie jak nas czytasz, bo mam pytanko

ooo Monia widze Cie
Czy Tobie polozna cos mowila na temat porodu w zwiazku z bolacym spojeniem? U mnie az tak zle nie jest jak u Ciebie, raz lepiej raz gorzej, ale tak sie zastanawiam, czy nie przeszkadza to w rodzeniu sn? Bo ja nawet nie wspomnialam o tym bolacym spojeniu poloznej, w sumie zawsze jak mam wizyte jakos lepiej sie miewam i jakos tak omijam temat...
Rybka u mnie tez nie jest bardzo zle ze spojeniem, bylo ale juz nie jest, ja nie moge siedziec za dlugo, dluzej niz pol godziny, bo jak wstaje to mam wrazenie ze cos mi tam peka ale ogolnei odkad jestem w domu, czyli troche siedze, troche chodze, troche stoje i troszke leze to juz sie unormowalo i mi nie dokucza. no i cwiczeniaa mam z fizjo wiec moze tez troszke cos daja.
a u poloznej bylam ostatnio 3 tyg temu (wizyte mam jutro) i wtedy dopiero tak zaczynalo mi dawac w kosc spojenie, wiec jeszcze bylo znosnie, to byla srod akiedy mialam wizyte a od piatku juz bylam na macierzynskim bo nie moglam chodzic, siedziec, wstawac z krzesla....tak bolalo. tak wiec z nia nie rozmawialam jeszcze o tym, ale wydaje mi sie w tym stadium w ktorym jestem SPD to raczej nie zadnych problemow z sn nie bedzie, ale tak jak mialam 3 tyg temu to plakalam do Tz ze jak ja urodze? czytalam o porodzie sn gdy sie ma SPD, ale to juz takie informacje byly gdzie SPD bylo bardzo powazne.

poszlam do biura na chwile ( z racji ze mam obok domu) a tam kobitka na moim miejscu wprowadza jakies zmiany w biurze za sprzatanie lepiej by sie wziela bo pajeczyn az sie patrzec nie da kupila juz tyle rzeczy, zbednych bym powiedziala, na pewno dyrektorzy beda zadowoleni z biurowych wydatkow
jak zaczelam jej tlumaczyc pewne raporty, to tak doszlam do wniosku ze moze i nie mialam ladnych poleczek na segregatory i kolorowych sciereczek w biurze, ale odwalalam kupe dobrej roboty...o taka skromna jestem

o wlasnie bo zapomnialam;
gucia wygladasz bardzo bardzo ladnie!!
gosia to polozna ocenila wielkosc dzidzi na podstawie badania dotykowego brzucha?

http://www.suwaczek.pl/cache/99ac688358.png

Edytowane przez MoniaHan
Czas edycji: 2012-02-09 o 16:41
MoniaHan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-09, 16:48   #1563
karolca
Zakorzenienie

odebrałam wyniki morfologii.
Nie ma rewelacji. Erytrocyty są już w normie (niskiej bo niskiej ale w normie, były poniżej), hemoglobina bez zmian (11), hematokryt troszkę się poprawił (32,5). Czyli żelazo działa, choć trochę kiepsko.
i nieznacznie poniżej normy mam MPV, ale czytałam, że jak reszta wyników morfologii jest ok to nie ma powodów do obaw.

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-09, 16:58   #1564
desia888
Wtajemniczenie

Aalegna - ja bralam clotrimazolum dopochwowo ale cale opakowanie 6 szt plus masc i infekcje poszla w zapomnienie! Nie mam pojecia czy jedna cos zdziala, ale w sumie lekarka powinna wiedziec co robi

Niki 89 GRATULUJE MEZCZYZNY
900 g przez 3 tygodnie, wow! Ciekawe ile moja mala juz ma, dowiem sie w przyszlym tygodniu
Bierzesz zelazo czy dopiero bedziesz?

Moniq , kazdy ma gorszy dzien, dni! Jak marudzenie pomaga to dawaj do woli
Brawo z wage!
A infekcje itp to normalka przeciez w ciazy, nie ma co sie przejmowac!

Rybka, dziekuje! Ja tez uwazam ze Adas jest kochany

Gucia, Tobie to chyba tylko brzuch urosl, bardzo ladnie wygladasz, ciazya Ci sluzy!

Gosia, super ze wizyta udana, ze mala przybiera bo wiadomo ze to najwazniejsze! No i zelazo

Gosica, Tobie rowniez gratki za udana wizyte, lykaj teraz to co masz i dopoczywaj,mam nadzieje ze obedzie sie bez szpitala narazie

Tz wlasnie mi wyslal sms-a jakies 30 min temu ze adasiowi w koncu wypadla gorna jedynka, ktora juz mu sie masakrycznie ruszala, ale adas chce mi koniecznie sam powiedziec wiec tylko sms-.a dostalam i pojechali na pizze, juz widze jaki przyjedzie dumny
Juz sie nie moge mojego szczerbolka doczekac

Bo wlasnie - wiecie? Slyszalam ze dzisiaj miedzynarodowy dzien pizzy

Viki 28.04.2012

Edytowane przez desia888
Czas edycji: 2012-02-09 o 17:00
desia888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-09, 17:02   #1565
MoniqW
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mag_99 Pokaż wiadomość
no to po drodze masz jeszcze BabyMaxa w Psarach (moim zdaniem drogi, ale byłam na Bielanach), jest Bajka na Długosza (nie byłam ale słyszałam, że można kupić dużo rzeczy taniej niż w Askocie) klik

no i Askoty - są 3 we Wrocławiu - Tobie najbliżej chyba na Zakrzów albo na Braniborską klik
BARDZO Ci dziękuję
Stary 2012-02-09, 17:09   #1566
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tynka88 Pokaż wiadomość
ale mam dzisiaj do du** dzien, TZ mnie wkurza, mój brat mnie zdenerwował, mama go tak rozpuściła ( ma 20 lat) ciagle za nim chodzi sprzata, pierze mu,podstawia jogurciki, bananki, a on sobie robi co chce ja tam sie w to nie mieszam , ale dzisiaj przyszedl do mnie i ma w dupie to ze zabrudził mi buciorami cała klatke, bo nie łaska ich wytrzec i jeszcze do mojego TZ buczy jak mu zwrócił uwage

w ogole wyjełam laktator( mam reczny z aventu) nie wiem jak tego sie uzywa, wydaje mi sie ze to w ogole nie ma zadnej mocy ssacej...

Ivonka super ten kącik)

Gucia sliczna piłeczka arbuzik w sumie
Cytat:
Napisane przez joanaros Pokaż wiadomość
No super...... jeszcze się pokłóciłam z mamą i siostrą

Powinnam się cieszyć z tego czasu wg nich a nie tylko marudzić, że zrobiły mi się rozstępy, przytyłam, nie mam nastroju bo przecież wiedziałam na co się piszę zachodząc w ciażę. Super wsparcie, nie ma co
uszy do gory laski!
Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość
Jestem już po USG
Wg lekarza to 31 tydzień... USG wyliczyło że już 32+5
Maluszek ma się dobrze i lekarz potwierdził że to CHŁOPIEC
Waży już 1950g czyli od ostatniego USG (3tyg. temu) przybrał 900g
Wg OM termin mam na 20.04 a USG obliczyło że 31.03
Łożysko na ścianie przedniej.
II stopień dojrzałości. (powinnam się martwić tym że w 31tc mam już II stopień????)
Prawidłowa ilość płynu owodniowego.

Zobaczył też wyniki i nie jest zadowolony.
Nadal mam anemie i znów wrócił bakteriomocz

I dziś w przychodni spotkałam kuzynkę (19l.) okazało się że jest w 9tc i termin ma na wrzesień. Trochę współczuję cioci i wujkowi bo nie dość że utrzymują siebie to jeszcze 3 dzieci + dziewczynę kuzyna i jej córkę, a teraz dojdzie jeszcze jedno dziecko ... chyba że okaże się że ojciec dziecka jakiś porządny jest to przynajmniej odciąży ich.
super ze wszystko ok po usg
ja tez mam bakterie w moczu
Stary 2012-02-09, 17:15   #1567
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez Asika21 Pokaż wiadomość
Oj Dziewczyny dostałam skurczy strasznych jakby do okresu. Trzyma mnie cały czas, nawet ciężko zliczyć co ile minut. Idę się położyć i może trochę przejdzie. A jak nie to spróbuję wejść do wanny i się okaże czy to tylko przepowiadające skurcze czy może mam jechać do szpitala.
Spokojnie,wez kapiel,wypij meliske i sie nie denerwuj.I koniecznie daj znac,czy juz ok!

Cytat:
Napisane przez gucia6 Pokaż wiadomość
heja dziewuszki

przede wszystkim Konia, za was

A ja tak troche po lebkach, bo mnie ciagnie do sprzatania domu ... tylko zdrowie troche nawala, bo od niedzieli chodze zasmarkana i zakaslana ... juz kilka faz tego przeziebienia przeszlam i mam nadzieje, ze teraz ma sie juz ku lepszemu

wrzucam jeszcze moj dzisiejszy brzuchol (37tc)
Sliczny brzusio,dorodny.A ty szczuplutka!

Cytat:
Napisane przez Jolkaaa Pokaż wiadomość
ja mam laktator TT i też nie wiem jak go się używa ??
W uzyciu laktatora nie ma niczego skomplikowanego.Przyklada sz dobrze,zeby zassalo i odciagasz.Jak zacznie leciec,to bedziesz wiedziec czy musisz caly czas pompowac,czy bedzie duzo i samo poleci.

Cytat:
Napisane przez aalegna Pokaż wiadomość
o matko dziewczyny ale mam nadrabiania, chyba nie dam rady a wszystko przez męża mego, bo ma urlop i okupuje mi kompa bo wiecznie gra w jakąś grę tak więc w tym tyg ciężko mi być na bieżąco.
Widziałam że już co niektóre się wybierają na porodówke, jejku strach się bać Ja dziś też dostałam już skierowanie do szpitala niby tak w razie w jakby coś się zaczeło dziać, ale szyjka już się zaczęła skracać (jestem w 36tc) co prawda rozwarcia jeszcze nie ma A mały brzdąc ma tylko 2049g i mam starać się jeszcze przez 3 tyg nie urodzić, no i teraz jest opcja taka że jak do 2300g dociągnie to będzie dobrze (wcześniej mi mówiła o 2500) no i mam takie upławy szczególnie z rana że jak wstaje z łózka to mi aż po nogach leci no i pani dziś to sprawdziła i jest infekcja, zapisała mi jedną tabletke clotrimazolu dopochwowo. Brała to któraś? Ja tak teraz w domu sobie myśle ta jedna tabletka wystarczy? Tzn chodzi mi o to że już bez kontroli, nawet jak infekcja nie minie to niczemu to nie zagraża
Teraz ide do mamy pożyczyć torbę bo jednak czas najwyższy się spakować do tego szpitala skoro skierowanie już mam nie wiem czy uda mi sie was nadrobic, ale mam nadzieję że już od poniedziałku bede na bieżąco
za pozostanie w dwupaku.

Cytat:
Napisane przez MoniaHan Pokaż wiadomość
gosia to polozna ocenila wielkosc dzidzi na podstawie badania dotykowego brzucha?
Tak,caly czas tak ocenia,maca rekoma i mierz miarka brzuch.Wpisuje w te nasze zolte papiery (he he-fajnie wyszlo) jaka wielkosc,na ktory tydzien.Tobie tak nie robi?

Dzieki Desia,ale wykraczecie mi ta dziewczynke i sie zdziwie,bo na synka czekam
Stary 2012-02-09, 17:24   #1568
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

gosia dzięki widzisz dla mnie to skomplikowane jak nigdy nie miałam takiego sprzętu

głodna się robię i nie wiem co zjeść :P nie mam pomysłu...

a dziś jest dzień pizzy czy coś takiego, ale ja nie jem

MICHAŁEK

WYMIANA
Jolkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-09, 17:26   #1569
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

ja jutro mam wizyte na 9.45 mam nadzieje ze gin nie położy mnie do łózka przez te klucie na dole... proszę o kciukasy
Stary 2012-02-09, 17:27   #1570
rybka13
Zakorzenienie

Cytat:
Jestem już po USG
II stopień dojrzałości. (powinnam się martwić tym że w 31tc mam już II stopień????)

I dziś w przychodni spotkałam kuzynkę (19l.) okazało się że jest w 9tc i termin ma na wrzesień. Trochę współczuję cioci i wujkowi bo nie dość że utrzymują siebie to jeszcze 3 dzieci + dziewczynę kuzyna i jej córkę, a teraz dojdzie jeszcze jedno dziecko ... chyba że okaże się że ojciec dziecka jakiś porządny jest to przynajmniej odciąży ich.
Gratuluje synusia I jak szybko rosnie

Cytat:
Rybka u mnie tez nie jest bardzo zle ze spojeniem, bylo ale juz nie jest, ja nie moge siedziec za dlugo, dluzej niz pol godziny, bo jak wstaje to mam wrazenie ze cos mi tam peka ale ogolnei odkad jestem w domu, czyli troche siedze, troche chodze, troche stoje i troszke leze to juz sie unormowalo i mi nie dokucza. no i cwiczeniaa mam z fizjo wiec moze tez troszke cos daja.
a u poloznej bylam ostatnio 3 tyg temu (wizyte mam jutro) i wtedy dopiero tak zaczynalo mi dawac w kosc spojenie, wiec jeszcze bylo znosnie, to byla srod akiedy mialam wizyte a od piatku juz bylam na macierzynskim bo nie moglam chodzic, siedziec, wstawac z krzesla....tak bolalo. tak wiec z nia nie rozmawialam jeszcze o tym, ale wydaje mi sie w tym stadium w ktorym jestem SPD to raczej nie zadnych problemow z sn nie bedzie, ale tak jak mialam 3 tyg temu to plakalam do Tz ze jak ja urodze? czytalam o porodzie sn gdy sie ma SPD, ale to juz takie informacje byly gdzie SPD bylo bardzo powazne.

poszlam do biura na chwile ( z racji ze mam obok domu) a tam kobitka na moim miejscu wprowadza jakies zmiany w biurze za sprzatanie lepiej by sie wziela bo pajeczyn az sie patrzec nie da kupila juz tyle rzeczy, zbednych bym powiedziala, na pewno dyrektorzy beda zadowoleni z biurowych wydatkow
jak zaczelam jej tlumaczyc pewne raporty, to tak doszlam do wniosku ze moze i nie mialam ladnych poleczek na segregatory i kolorowych sciereczek w biurze, ale odwalalam kupe dobrej roboty...o taka skromna jestem

o wlasnie bo zapomnialam;
gucia wygladasz bardzo bardzo ladnie!!
Acha czyli pewnie cesarka by byla, gdybysmy juz byly nie zdolne do chodzenia No to chyba ciecie nie grozi...
Monia moze dobrze, ze trafili na taka pania biurowa Moze docenia Twoja prace, widocznie ona skupia sie na czyms innym

A wage nam polozne chyba oceniaja przez dotyk, choc dla mnie to dziwne A moze nie tyle wage co wielkosc, bo mnie maca na okolo brzucha i dl.dziecka pewnie po dlugosci macicy, bo tez mierzy.
Pisala Gosia kiedys ze innych badan nie ma, wiec chyba tylko tak

Cytat:
Napisane przez desia888 Pokaż wiadomość
Tz wlasnie mi wyslal sms-a jakies 30 min temu ze adasiowi w koncu wypadla gorna jedynka, ktora juz mu sie masakrycznie ruszala, ale adas chce mi koniecznie sam powiedziec wiec tylko sms-.a dostalam i pojechali na pizze, juz widze jaki przyjedzie dumny

Bo wlasnie - wiecie? Slyszalam ze dzisiaj miedzynarodowy dzien pizzy
Zeby tylko zabek nie zaginal przy jedzeniu pizzy
U nas to miedzynarodowe swieto jest od 2 dni
rybka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-09, 17:27   #1571
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
gosia dzięki widzisz dla mnie to skomplikowane jak nigdy nie miałam takiego sprzętu

głodna się robię i nie wiem co zjeść :P nie mam pomysłu...

a dziś jest dzień pizzy czy coś takiego, ale ja nie jem
tez nie mam pizzy dzis, u mnie dzis schabowy z frytkami
Stary 2012-02-09, 17:28   #1572
tikki85
Zakorzenienie

A ja w związku z dniem pizzy zrobiłam oponki, opchałam się nimi i pękam
Stary 2012-02-09, 17:30   #1573
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Cytrynka_Wawa Pokaż wiadomość
gucia ale ty szczupła jesteś tylko brzuszek masz
to sie okaze po porodzie

No i dziekuje wszystkim za komplementy

az trudno mi uwierzyc, ze to juz tuz-tuz... ... zleciala mi ta ciaza szybciutko...

a o tym dniu pizzy to slyszalam, ze niby cos takiego jest dzisiaj... my nie bedziemy miec pizzy ale zostaniemy i tak przy wloskim jedzonku, czyli domowej roboty makaronie
Stary 2012-02-09, 17:31   #1574
rybka13
Zakorzenienie

Cytat:
tez nie mam pizzy dzis, u mnie dzis schabowy z frytkami
To ja zaraz bede u Ciebie
Kciuki za jutrzejsza wizyte
rybka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-09, 17:35   #1575
tikki85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aalegna Pokaż wiadomość
no i pani dziś to sprawdziła i jest infekcja, zapisała mi jedną tabletke clotrimazolu dopochwowo. Brała to któraś? Ja tak teraz w domu sobie myśle ta jedna tabletka wystarczy? Tzn chodzi mi o to że już bez kontroli, nawet jak infekcja nie minie to niczemu to nie zagraża
Ja miałam tą jedną tabletkę i dodatkowo maść. Pomogło i od tamtej pory (odpukać) 0 infekcji .
Trzymaj się jak najdłużej w 2-paku .
Stary 2012-02-09, 17:36   #1576
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Nikii89 gratuluje synka i udanej wizyty

Cytat:
ja jutro mam wizyte na 9.45 mam nadzieje ze gin nie położy mnie do łózka przez te klucie na dole... proszę o kciukasy
Trzymam kciuki

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2012-02-09, 17:43   #1577
tikki85
Zakorzenienie

Tak się teraz patrzę w moją książeczkę ciąży i tłumaczę co mi tam pisze
Mam wymiary macicy 99/30 i pozycję płodu - główkowa...hmmm...mam nadzieję, że położna dłońmi dobrze wyczuła .

---------- Dopisano o 17:43 ---------- Poprzedni post napisano o 17:42 ----------

Ja dziś skończyłam 32tc
Stary 2012-02-09, 17:50   #1578
tynka88
Zadomowienie

ja pojadłam naleśników, chodzi za mna jeszcze budyń i chyba na kolacje na pół z TZ pochłoniemy)

jutro jade sobie pospacerowac po sklepach , bo psychicznie mi źle i musze sobie na ludzi popatrzec zeby tak tylko brzuchol mi pozwolil to juz bedzie super.

pizze bym zjadła, ale TZ za pizza nie przepada, a mnie by wystarczyły dwa kawałki z sosem czosnkowym

tynka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-09, 17:50   #1579
MoniaHan
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Spokojnie,wez kapiel,wypij meliske i sie nie denerwuj.I koniecznie daj znac,czy juz ok!

Sliczny brzusio,dorodny.A ty szczuplutka!

W uzyciu laktatora nie ma niczego skomplikowanego.Przyklada sz dobrze,zeby zassalo i odciagasz.Jak zacznie leciec,to bedziesz wiedziec czy musisz caly czas pompowac,czy bedzie duzo i samo poleci.

za pozostanie w dwupaku.

Tak,caly czas tak ocenia,maca rekoma i mierz miarka brzuch.Wpisuje w te nasze zolte papiery (he he-fajnie wyszlo) jaka wielkosc,na ktory tydzien.Tobie tak nie robi?

a to tez mi tak mierzy i tez wpisuje w zolte papiery ale nigdy nic nie mowila czy male czy duze dziecko, to u Ciebie ona naprawde ma pomiar w rekach skoro uwaza ze dziecko za male akurat na ten tydzien, to az jutro zapytam swojej na ktory tydzien mi dziecko ocenia.

http://www.suwaczek.pl/cache/99ac688358.png
MoniaHan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-09, 18:03   #1580
desia888
Wtajemniczenie

Tynka, moj tez raczej za pizza nie, ale zawsze cos tam innego sobie zje a ja pizze wtedy

Tikki, mysle ze polozenie dziecka to spokojnie one potrafia sprawdzic!
Niektore dziewczyny samw iedza po tym jak kopie albo potrafia swoj brzuszek tak obmacac (ja tam nie umiem)

Rybka wlasnie zabek polegl w przedszkolu na obiadku, mam tylko nadzieje ze ma go ze soba bo chce miec pamiatke!

Gosiu - sorki , teraz patrze co ja napisalam a Ty na chlopca czekasz

A ja wlasnie koncze leczo, mniam

Viki 28.04.2012
Stary 2012-02-09, 18:17   #1581
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Hmm polezalam sobie troszke, a tu widze, ze spieszno Wam na porodowke

Ciekawe jak tam Asika??

gucia brzus wyraznie Ci sie obnizyl jak i mnie, ciekawe za ile urodzimy

Cytat:
Napisane przez MoniqW Pokaż wiadomość
Troche mnie podbudowałyście swoim marudzeniem ... bo myslałam, że to tylko Ja mam nastrój do duszy.

Wyniki moczu mam kiepskie pierwszy raz mi wyszly laukocyty, bakterie ... przypałętała się jakas infekcja i znow dostałam antybiotyki. Do tego szyjka tak miękka, że już mnie lekarz postraszył szpitalem a to dopiero 29 tydzien. Na szczescie uratowało mnie to, że dlugość się trzyma wiec leczenie i kontrola 16.

Do tego coraz gorzej sie czuje, od tego siedzenia w domu lapie chyba jakas depreche mam dosc zimy bo nie chce autem za bardzo jeździć i prowokować losu a do Wrocka mam 20 km, więc żeby się wybrać choć po sklepach połazić to cała wyprawa. No i siedze na tej mojej wymarzonej wiosce dookoła biało psy nie chca nosa wystawić za drzwi, koty porozkładały się na kanapach a ja sie snuje z kąta w kąt.

Zaczynam rozumieć co to bol spojenia, pleców i twardnienia jedyna pozotywna wiadomośc to, że ograniczenie soli w diecie rało rezultaty i przez ostatnie 3 tyg przytyłam 700 g co przy 3,5 kg ostatnio wygląda chyba dobrze.

Musze sie w koncu zebrac w sobie i wybrac wozek, chce kupic uzywany ale nawet nie wiem jaki model czy są tu jakieś dziewczyny z Wrocławia - możecie poradzić gdzie można obejrzeć możliwie największą ilość modeli.
Kochana to z miekka szyjka staraj sie duzo odpoczywac
A infekcja sie nie martw, chyba kazda z nas cos łapie w ciazy, bedzie dobrze!
Cytat:
Jestem już po USG

Ciesze sie ze synek zdrowy
Infekcje sie zaleczy, a z anemii wszystkie "wyjdziemy" juz niebawem
Cytat:
Napisane przez desia888 Pokaż wiadomość
A czy to pierwszy zabek ktory wylecial?
Ale to musi byc świeto
Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Małgosiu z tego co widze, to juz chyba trzecia osoba sie myli (ja chyba pierwsza sie pomylilam) i Ci ciagle piszemy ze masz dziewczynke w brzuszku
Cytat:
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-09, 18:28   #1582
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

zjadłam bułę pół z wędlinką i pomidorkiem, a pół z almette z ziołami do tego kawa słabizna jak nic pół na pół z mlekiem i dalej czuję się głodna...

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2012-02-09, 18:30   #1583
cottonpuma
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez aaagga Pokaż wiadomość
fajnie że już jesteś i że już po infekcji
ciekawe w jakich jednostkach to białko? bo ja miałam koło 250 i nikt nic z tym nie robił?
w tym szpitalu w Chrzanowie urodziła wczoraj moja kuzynka córkę, mogłabyś ją jutro pozdrowić... ale my za sobą nie przepadałyśmy nigdy - ona jest do dziś przekonana że poluję jakby tu uwieść jej męża no wiecie taka odwieczna rywalizacja żeby udowodnić że się jest lepszym od drugiego i że się ma coś co wszyscy powinni ci zazdrościć
i masakra z tym lekarzem ,że cię podejrzewał o picie alkoholu

ja też nie daję rady myć włosów nad wanną - robi to dla mnie mój mąż

Konia trzymamy kciuki żeby bakterię szybko dobić

byłam w labie dziś : morfo, mocz, krzepliwość
byłam w moim szpitalu dowiedziałam sie jak to jest u nas z epiduralem: normalnie przychodzisz rodzić z wynikami krzepliwości, jak chcesz podłączają ci znieczulanie, leżysz pół godziny i potem można już chodzić, na parte nie odłączają tylko lekarz mówi kiedy przeć. wydaje całkiem w porządku. zobaczymy czy skorzystam
nie mam pojęcia jakie jednostki
a kuzynka jak ma na imię? może ze mną nawet na sali była
ale pomysly faktycznie ma kretynskie
Stary 2012-02-09, 18:34   #1584
emigra
Zakorzenienie

Tez jestem ciekawa jak tam Asika

Niki to gratuluje synka

Cytrynka, trzymamy mocno kciukasy
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-09, 18:46   #1585
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
Hmm polezalam sobie troszke, a tu widze, ze spieszno Wam na porodowke

Ciekawe jak tam Asika??

gucia brzus wyraznie Ci sie obnizyl jak i mnie, ciekawe za ile urodzimy

Kochana to z miekka szyjka staraj sie duzo odpoczywac
A infekcja sie nie martw, chyba kazda z nas cos łapie w ciazy, bedzie dobrze!

Ciesze sie ze synek zdrowy
Infekcje sie zaleczy, a z anemii wszystkie "wyjdziemy" juz niebawem

A czy to pierwszy zabek ktory wylecial?
Ale to musi byc świeto

Małgosiu z tego co widze, to juz chyba trzecia osoba sie myli (ja chyba pierwsza sie pomylilam) i Ci ciagle piszemy ze masz dziewczynke w brzuszku

Nie Aguska, to juz trzeci zabek, obydwie dolne jedynki ma juz nowe, dzisiaj go obfotografuje i poszukam zdjec jak dolne stracil to moze cos dam rade wkleic!
No, ciekawe co u Asik i co u Koni, jak jej idzie pakowanie?

Dziewczyny jest ktos na naszym forum z Karpacza?

Tz z Adasiem i siostra z rodzinka wybieraja sie do Karpacza na 4 dni z dziecmi na narty i najpierw mowilam ze nie pojade ale w sumie to bym sie przejechala ale musze wiedziec czy jest jakis dobry szpital tam w razie co (odpukac)
Jakis tam szpital pewnie jest ale jesli by ktos polecil to zawsze czlowiek spokojniejszy!

Viki 28.04.2012
Stary 2012-02-09, 18:49   #1586
karolca
Zakorzenienie

Skoro o jedzeniu mowa.
Kupilam dziś truskawki. Uszły, najgorsze nie były (hiszpańskie ponoć). Do tego knedle z truskawkami
Objadłam się... cała paczkę knedli zjadłam...
tyję kilogram na tydzień, tak około więc wszystko w normie
Ciekawe co jutro u lekarza.

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2012-02-09, 18:58   #1587
Aguśkaa83
Zakorzenienie

A ja zajadam sie kielbaska i ogorkiem musztardowym

desiu No ale kazdy zabek to wydarzenie
A kiedy wypadl pierwszy??
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-09, 19:03   #1588
tikki85
Zakorzenienie

Karolca, no tak u mnie juz sprzedaja truskawki, ale jakos nie mam odwagi ich kupowac .

No pewnie i umie zmierzyc . Pewnie jak moj brzuch ma dlugosc 30 to dziecie ma ok 30cm od pupki do glowki?
Stary 2012-02-09, 19:05   #1589
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tikki85 Pokaż wiadomość
Karolca, no tak u mnie juz sprzedaja truskawki, ale jakos nie mam odwagi ich kupowac .

No pewnie i umie zmierzyc . Pewnie jak moj brzuch ma dlugosc 30 to dziecie ma ok 30cm od pupki do glowki?
Te kilka truskawek na pewno nie zaszkodzi
nie miałam zamiaru ich kupowac, ale tak mnie ten zapach przyciągnął, że nie mogłam się oprzeć

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2012-02-09, 19:05   #1590
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
a to tez mi tak mierzy i tez wpisuje w zolte papiery ale nigdy nic nie mowila czy male czy duze dziecko, to u Ciebie ona naprawde ma pomiar w rekach skoro uwaza ze dziecko za male akurat na ten tydzien, to az jutro zapytam swojej na ktory tydzien mi dziecko ocenia.
No mi wczesniej teznic nie mowila,bo bylo w normie,powiedziala dopiero jak stwierdzila ze mniejsze jest niz tydzien ciazy wskazuje.Wiec moze u ciebie nie mowi,bo uwaza ze jak jest ok to nie musi?

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość

No wlasnie duzo tych pomylek
Jednak mam nadzieje,ze pozostanie chlopiec,bo caly czas do brzucha po imieniu mowie i sie przyzwyczailam.No a maz juz oglada zdalnie sterowane samochody

Cytat:
zjadłam bułę pół z wędlinką i pomidorkiem, a pół z almette z ziołami do tego kawa słabizna jak nic pół na pół z mlekiem i dalej czuję się głodna...
To zjedz jeszcze jedna
Ja tez w ciazy nie najadam sie jedna bulka,a wczesniej mi starczala.Albo jem bulke i zaraz po dojadam owocem lub jogurtem.
Nie ma sensu sie glodzic.Ja tlumacze sie,ze dziecko jest glodne

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości