Luty już mamy więc na pierwsze dziecko czekamy! Mamcie III-IV 2012 - Strona 52 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-09, 13:16   #1531
Flowerbombka
Zadomowienie

Dot.: Luty już mamy więc na pierwsze dziecko czekamy! Mamcie III-IV 2012

Cytat:
Napisane przez ivonka7 Pokaż wiadomość
Udało Ci się kupić Dady 1'ki?

Ale maluszek... A jak z oddychaniem? Radzi sobie? Mam nadzieje że będzie ok.
Dady 2 kupiłam. Jedynki mam tylko 43 szt Pampersowe....jak nie starczy to Tż dokupi...

Maluszka koleżanki wczoraj widziałam na filmiku i zdjęciu..słodziaczek blondynek i nawet nie wygląda na jakiegos małego...narazie leży w inkubatorze, ale nie wiem jak długo. Ogólnie z nim ok.

Konia bardzo dobra decyzje podjęłaś..choć wiem, ze Ci ciezko z uwagi na córę...ale najważniejsze teraz zdrowie maluszka..

Cytat:
Napisane przez Capsta Pokaż wiadomość
Ja śpię na jednym bo na drugim nie mogę wyleżeć nawet 15 min (ból żeber odczuwany też jakby parzenie skóry - dziwne uczucie)
Ja jak chcę na prawym poleżec to tez tak mam...staram się jak mogę wytrzymać, ale i tak najczęściej na plecach śpię bo wtedy chociaż nic nie boli...

Nikki kciuki z usg

Cytat:
Napisane przez lena_mi Pokaż wiadomość
ja bym wybrałą wizytę u lekarza, ale też dlatego że nie przepadam za wizytami księży, zraziłam się raz i teraz staram się unikac
Ja wczoraj uniknęłam takowej wizyty...w Boga wierzę, ale Ci księża z mojej parafii...zaraz by było w ciąży bez ślubu - piekło i szatani...

Cytat:
Napisane przez cziqua Pokaż wiadomość
się zastanawiam jak ja będę moje puzzle układała bo wczoraj kupiłam kolejne 1500 już ułożone a teraz mamy 2x 1000
Ja moich 2 x 1000 od grudnia zmęczyc nie mogę...

Kathi Laura - sliczne imię

Ivonka śliczny pokoik

A mój synek od 2 w nocy do 10 rano miał chyba dyskotekę bo co się przebudzałam (co mniej więcej 1,5 h) to skakał w najlepsze...zreszta on tak ma - cały dzień malutko ruchów a w nocy nadrabia..jak tak będzie po porodzie to będę miała wesoło....
Flowerbombka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-09, 13:20   #1532
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
Ja tylko wrzucę wam wstępny kącik naszego maleństwa w załączniku. Na razie nic innego nie będziemy wyciągać, zwłaszcza że nie wiadomo kiedy dzidzi zdecyduje się wyjść W komodzie mamy otlulaczki i śpiworki i w tym będzie spał dzidziuś.
Powiem wam że wije to gniazdko, wije wcześniej tyle siły nie miałam.
odliczam tylko czas do USG...
Śliczny kącik

MICHAŁEK

WYMIANA
Jolkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-09, 13:31   #1533
Aguśkaa83
Zakorzenienie

konia jak tam Ci idzie szykowanie?

Cytat:
Napisane przez lena_mi Pokaż wiadomość
aach to przepraszam myślałam że to u mnie w szpitalu są tacy rygorystyczni po prostu a to po porodzie ja też pewnie coś wszamię
a że wysiłek, to domyślam się przy samym porodzie już pewnie zaczyna się chudnąc
hihhi dokladnie
Cytat:
Napisane przez joanaros Pokaż wiadomość
Ostatnio zamiast powera mam jakieś stany depresyjne nic mi się nie chce robić
no to ja tez tak mam
Cytat:
Napisane przez gosica502 Pokaż wiadomość
A ja wczoraj byłam na wizycie Córeczka w końcu zaczęła ładnie przybierac na wadze i prawie 2200 ma Tylko że od wtorku wieczora miałam taki ciągłu ból podbrzusza i pleców jak na @ i twardniejący brzuch. Powiedziałam o tym lekarzowi, zbadał mnie i kazał łykac końskie dawki nospy i magnezu i lezec a jak sie nie poprawi to do szpitala jechac. Na razie tak leżakuje i póki nie wstaje z łóżka to twardnienia i ból są znośne ale jak chodzę do masakra :/ Kurcze... A mam jeszcze parę rzeczy niepozamykanych na uczelni które myślałam że uda mi się jakoś przed porodem załątwic :/
To teraz sie oszczedzaj duzo.
A wiesz jak tam Twoja szyjka??
No i super ze coreczka zdrowa
Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Dzien dobry!
Bylam u poloznej.Standardowo sluchanie serduszka i macanko oraz mierzenie brzuszka.Dziecko jest caly czas mniejsze o 2 tyg,ale powiedziala,zeby sie nie martwic,bo rosnie proporcjonalnie,tyle ze zanosi sie na drobne dziecko.Jednak mam przychodzic co 2 tyg,zeby sprawdzac na biezaco,bo w razie gdyby przestalo rosnac to wysle mnie na Usg.Hemoglobine mam 11,7,wiec nie musze brac zelaza.
Najwazniejsze ze malenstwo przybiera na wadze
A poza tym w takim badaniu tez mozna sie pomylic prawda?
No i wyniki badan super!
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-09, 13:31   #1534
cziqua
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Flowerbombka Pokaż wiadomość
Dady 2 kupiłam. Jedynki mam tylko 43 szt Pampersowe....jak nie starczy to Tż dokupi...

Maluszka koleżanki wczoraj widziałam na filmiku i zdjęciu..słodziaczek blondynek i nawet nie wygląda na jakiegos małego...narazie leży w inkubatorze, ale nie wiem jak długo. Ogólnie z nim ok.

Konia bardzo dobra decyzje podjęłaś..choć wiem, ze Ci ciezko z uwagi na córę...ale najważniejsze teraz zdrowie maluszka..

Ja jak chcę na prawym poleżec to tez tak mam...staram się jak mogę wytrzymać, ale i tak najczęściej na plecach śpię bo wtedy chociaż nic nie boli...

Nikki kciuki z usg

Ja wczoraj uniknęłam takowej wizyty...w Boga wierzę, ale Ci księża z mojej parafii...zaraz by było w ciąży bez ślubu - piekło i szatani...

Ja moich 2 x 1000 od grudnia zmęczyc nie mogę...

Kathi Laura - sliczne imię

Ivonka śliczny pokoik

A mój synek od 2 w nocy do 10 rano miał chyba dyskotekę bo co się przebudzałam (co mniej więcej 1,5 h) to skakał w najlepsze...zreszta on tak ma - cały dzień malutko ruchów a w nocy nadrabia..jak tak będzie po porodzie to będę miała wesoło....

ja moje 1500 opanowałam sama w tydzień

Filip Jan

16.04.2012
godzina 16:30
najszczęśliwszy dzień w moim życiu
narodziny syna Filipa!!!

cziqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-09, 13:32   #1535
Aguśkaa83
Zakorzenienie

emigra teraz juz tak bedzie do konca
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-09, 13:35   #1536
karo_z
Rozeznanie

Hello

Zwlekłam się dzisiaj z łóżka dopiero przed 12
jakoś tak mi się nie chciało ruszać wcześniej
Teraz pondrabiałam wasze wywody i idę sobie zrobić kawkę
Dziś mamy SR i będziemy zwiedzać porodówkę...na szczęście mąż ma na rano, więc będzie mógł się ze mną wybrać. Dobrze, zeby poznał gdzie co jest w tym szpitalu jakby miał dojechać na poród z pracy

Trzymam kciuki za dzisiejsze wszystkie wizyty!

Cytat:
Napisane przez Kathi75 Pokaż wiadomość
MOja malutka bedzie miala na imie Laura
Bardzo mi się podoba to imie. Gdybym miała mieć dziewczynkę, to możliwe, że też by się tak nazywała

Cytat:
Napisane przez joanaros Pokaż wiadomość
Doberek

Widzę że żadna się jeszcze nie rozpakowała

Mnie wszyscy poganiają bo jutro zaczynamy 38 tc a ja nawet nie mam torby spakowanej czy ułozonych ubranek, łóżeczko też nie przewiezione
Ostatnio zamiast powera mam jakieś stany depresyjne nic mi się nie chce robić
no to do roboty, bo to już może się wydarzyć w każdej chwili!
a mówią, że im bliżej porodu, tym bardziej się chce wić to gniazdko dla dzidzi...
zazdroszcze, że już jesteś tak daleko

Cytat:
Ja tylko wrzucę wam wstępny kącik naszego maleństwa w załączniku. Na razie nic innego nie będziemy wyciągać, zwłaszcza że nie wiadomo kiedy dzidzi zdecyduje się wyjść W komodzie mamy otlulaczki i śpiworki i w tym będzie spał dzidziuś.
śliczny kącik! wszystko fajnie pomyślane najważniejsze rzeczy będziesz miała pod ręką...no i ten fotel! ja będę musiała układać poduszki na łóżku i tak karmić...
Potrzebujesz sesji produktów czy dań? Daj znać!

kontakt@karolinanicpon.pl
karo_z jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-09, 13:57   #1537
monika_krk
Raczkowanie

Ivonka śliczny kącik, widzę, że Ikea rządzi
ja muszę w końcu zadbać o mój, bo same głupoty kupuje, a większych rzeczy mi brakuje nadal...

Jolkaaa marzymy o tym, żeby nas ktoś przepuścił, a tymczasem ja ok. miesiąc temu na poczcie napotkałam babkę koło 50, zadbana i w ogóle, która chciała się przede mnie wcisnąć, rozumiesz? że ona ma tylko awizo do odebrania no ja byłam w szoku normalnie, kolejka na kilka osób, bo blokują jacyś ludzie z allegro czy "firmaki" wysyłające po kilkanaście paczek, ja grzecznie czekam na krzesełku, bo nikt oczywiście nie zaproponuje przepuszczenia (a widać było na pewno, bo ściągnęłam kurtkę, bo mi ciepło było) a ta z takim tekstem no normalnie
monika_krk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-09, 14:02   #1538
Asika21
Rozeznanie

Oj Dziewczyny dostałam skurczy strasznych jakby do okresu. Trzyma mnie cały czas, nawet ciężko zliczyć co ile minut. Idę się położyć i może trochę przejdzie. A jak nie to spróbuję wejść do wanny i się okaże czy to tylko przepowiadające skurcze czy może mam jechać do szpitala.

http://zuziulek.blogspot.com/
Asika21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-09, 14:03   #1539
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Asika21 Pokaż wiadomość
Oj Dziewczyny dostałam skurczy strasznych jakby do okresu. Trzyma mnie cały czas, nawet ciężko zliczyć co ile minut. Idę się położyć i może trochę przejdzie. A jak nie to spróbuję wejść do wanny i się okaże czy to tylko przepowiadające skurcze czy może mam jechać do szpitala.
ojeju ja zartowalam z tym ze pierwsza bedziesz rodzic, zaciskaj nozki !!!
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-09, 14:08   #1540
ivonka7
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez monika_krk Pokaż wiadomość
Ivonka śliczny kącik, widzę, że Ikea rządzi
ja muszę w końcu zadbać o mój, bo same głupoty kupuje, a większych rzeczy mi brakuje nadal...
Pewnie że Ikea lubimy ich design, ceny i to że wszystko do siebie pasuje.

Cytat:
Napisane przez Asika21 Pokaż wiadomość
Asika to koniecznie kąpiel i coś rozkurczowo zażyj. Ważne żeby się macica nie rozhulała jak ja to mówię bo potem trudno zatrzymać.
ivonka7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-09, 14:10   #1541
gucia6
Zakorzenienie

heja dziewuszki

przede wszystkim Konia, za was

A ja tak troche po lebkach, bo mnie ciagnie do sprzatania domu ... tylko zdrowie troche nawala, bo od niedzieli chodze zasmarkana i zakaslana ... juz kilka faz tego przeziebienia przeszlam i mam nadzieje, ze teraz ma sie juz ku lepszemu

wrzucam jeszcze moj dzisiejszy brzuchol (37tc)
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 37_IMG_0214.jpg (106,5 KB, 47 załadowań)
Stary 2012-02-09, 14:13   #1542
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:

Jolkaaa marzymy o tym, żeby nas ktoś przepuścił, a tymczasem ja ok. miesiąc temu na poczcie napotkałam babkę koło 50, zadbana i w ogóle, która chciała się przede mnie wcisnąć, rozumiesz? że ona ma tylko awizo do odebrania no ja byłam w szoku normalnie, kolejka na kilka osób, bo blokują jacyś ludzie z allegro czy "firmaki" wysyłające po kilkanaście paczek, ja grzecznie czekam na krzesełku, bo nikt oczywiście nie zaproponuje przepuszczenia (a widać było na pewno, bo ściągnęłam kurtkę, bo mi ciepło było) a ta z takim tekstem no normalnie
miałam podobną sytuacje tylko babka chciała nie awizo a koperte czy coś - no tu akurat trwało to sekunde więc ok.

ale miałam taką sytuacje w sklepie spożywczym 2 kolejki jedna do mięsa druga do wędlin i podchodzę do wędlin a obok na mięso patrzy babka jak zobaczyła, że podchodzę do wędlin to szybko wpierniczyła się w kolejke przede mną i tylko krzyknęła mężowi żeby z mięsa coś tam wziął i to jeszcze młoda babka ok 30stki może nawet nie...

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2012-02-09, 14:15   #1543
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

2 godziny prasowałam trochę mi ubyło tych ubrań do prasowania a w nagrodę zrobiłam sobie budyń

nowaken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-09, 14:46   #1544
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Flowerbombka Pokaż wiadomość
To u mojej siostry na kolędzie ksiądz dowiedziawszy się, że nie mają ślubu kościelnego coś tam wspomniał, że to nie kosztuje u nas w parafii i tak dalej... ale zaczęła się gadka jaki jej mąż jest to ksiądz sam powiedział, że albo odetnie pępowinę od mamusi (długa historia, szwagier jest bardzo specyficznym człowiekiem) albo niech od niego odejdzie póki jest czas.
Tak, w naszej parafii jak ksiądz wie, że małzeństwa nie da się naprawić "po dobroci" to sami proponują wzięcie rozwodu. A proboszcz starym człowiekiem już jest, jednak za to bardzo ludzkim.

Moja mała się rozfikała. A tylko pół godziny przeciągnęłam z jedzeniem

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-09, 14:48   #1545
rybka13
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez desia888 Pokaż wiadomość
Dzien Dobry!
Witam sie po dobrze przespanej nocce, siusisu 3 razy tylko-u mnie to w normie, potrafie sie budzic co godzine wiec nie narzekam na 3 razy
Ale jak sie ibudzilam taka nie przytomna o 3 i czlapalam na isku i sobie wyobrazilam ze za chwile bede miala takie male, ktore bede tak na spiku przebierac , karmic to sie tak zastanowilam, jak dam rade?
No ale wiem ze dam bo raz juz dalam!

Wczoraj jak suszylam ciuszki i skladalam akurat adas byl ze mna w lazience i az piszczal z radosci na widok tych malenkich slodkich ubranek
On tak czeka na swoja mala siostrzyczke ze szok!
Az sie wzruszylam... jaki fajny synio

Cytat:
Napisane przez tynka88 Pokaż wiadomość
hejj)
TZ wyprawiony do pracy ja po herbatce w trakcie śniadanka, tak jak wczoraj buła z serem i dzemem , czeka mnie troszke porzadków, śniło mi się ze trafiłam do szpitala i wszyscy mysleli ze ja juz do porodu a ja bylam dopiero w 32 tc i polozna wyjeła mi czopa na siłe i przekręcała dziecko w brzuchu

Nie jedzenie slodyczy i czipsów daje efekty w moim przypadku bo od tygodnia nie przytylam nic, a nawet pół kg schudłam

Moja macica chyba w koncu zaczela trenowac i przygotowywac sie do wielkiego dnia, bo jak wczesniej mialam 1-2 twardnienia brzucha w ciagu dnia, tak tearz zwlaszcza po poludniu i wieczorem jest ich wiecej i czuje delikatne kłucia tak w środku, moze ta moja długaśna szyjka sie cos rusza

dziewczyny polozna na sr mowila zeby sobie jakies przekaski do porodu wziac sama nie wiem w co sie zaopatrzyc zeby jakiejs wielkiej kupy po tym nie bylo, a ze dało troche sil- czekolada??

i jeszcze mam pytanie czy wszystkie z was beda uzywac tej fridy do nosa, czy ktoras zamierza uzywac gruszki?

Ja tez spie praktycznie cala noc na lewym boku, ale rano jak mam wstac to tak mnie krocze, pachwiny bola, ze ledwo do toalety dochodze, nawet mały dzis ułozony po lewej stronie ,bo widzialam gulke
Bijesz nas na glowe swoimi snami
Ja mam fride.

Cytat:
Napisane przez gosica502 Pokaż wiadomość
A ja wczoraj byłam na wizycie Córeczka w końcu zaczęła ładnie przybierac na wadze i prawie 2200 ma Tylko że od wtorku wieczora miałam taki ciągłu ból podbrzusza i pleców jak na @ i twardniejący brzuch. Powiedziałam o tym lekarzowi, zbadał mnie i kazał łykac końskie dawki nospy i magnezu i lezec a jak sie nie poprawi to do szpitala jechac. Na razie tak leżakuje i póki nie wstaje z łóżka to twardnienia i ból są znośne ale jak chodzę do masakra :/ Kurcze... A mam jeszcze parę rzeczy niepozamykanych na uczelni które myślałam że uda mi się jakoś przed porodem załątwic :/

Cziqa ładne imię Mój szwagier ma takie i fajny z niego facet
Dbaj o siebie Moze jeszcze wszystko sie uspokoi i zdazysz pozalatwiac sprawy na uczelni

Cytat:
Napisane przez gucia6 Pokaż wiadomość
heja dziewuszki

przede wszystkim Konia, za was

A ja tak troche po lebkach, bo mnie ciagnie do sprzatania domu ... tylko zdrowie troche nawala, bo od niedzieli chodze zasmarkana i zakaslana ... juz kilka faz tego przeziebienia przeszlam i mam nadzieje, ze teraz ma sie juz ku lepszemu

Bardzo ladny brzus

Koniakonia trzymam kciuki za Ciebie
I nie zapomnij nas informowac w miare na biezaco co z Wami

Kurcze cos mi sie zdaje, ze za 2 tyg to juz bedziemy mialy tu kilka mamus, cesarek sie pare kroi, a sa tez dziewczyny ktore tylko czekaja na pozwolenie Az mnie ciary przechodza...

Ja mam gorsze dni ostatnio, jesli chodzi o moje spojenie, w dzien ledwo chodze, ale w nocy jeszcze gorzej, wstaje tylko raz albo wcale, ale jest to dla mnie ciezka przeprawa

Dzis zaczynam pakowanie Jutro juz sie troche przewieziemy, reszta w sobote i ew.niedziele. Licze na meza, ze duzo pomoze, bo ja juz troszke nie domagam, nie chcialabym sobie pogorszyc, a jeszcze potem pranko, prasowanko, itd., wiec musze oszczedzac sily

MoniaHan odezwij sie jak nas czytasz, bo mam pytanko

ooo Monia widze Cie
Czy Tobie polozna cos mowila na temat porodu w zwiazku z bolacym spojeniem? U mnie az tak zle nie jest jak u Ciebie, raz lepiej raz gorzej, ale tak sie zastanawiam, czy nie przeszkadza to w rodzeniu sn? Bo ja nawet nie wspomnialam o tym bolacym spojeniu poloznej, w sumie zawsze jak mam wizyte jakos lepiej sie miewam i jakos tak omijam temat...

Edytowane przez rybka13
Czas edycji: 2012-02-09 o 14:53
rybka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-09, 14:50   #1546
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

gucia6 śliczny brzusio

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2012-02-09, 14:57   #1547
joanaros
Zakorzenienie

Pewnie te dziewczyny z cesarkami szybciej się rozpakują bo z tymi terminami sn to różnie może być.
Moja koleżanka od połowy ciąży leżała bo wszystko było jak do porodu a i tak się przeterminowała

Ja bym tylko chciała żeby samo poszło, bez wywoływania
joanaros jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-09, 14:58   #1548
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gucia6 Pokaż wiadomość

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
Moja mała się rozfikała. A tylko pół godziny przeciągnęłam z jedzeniem
A moja pofikala wlasnie jak jadlam monte, chyba jej smakowalo na brzuchu fale dunaju
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-09, 15:03   #1549
MoniaHan
Wtajemniczenie

slucham Pani Rybko? mialas do mnie pytanko

czesc Dziewczynki!!
Konia kciukasy trzymam jak nie wiem co!!
Mala trzymaj sie mocno!!
Cottonpuma i aby bylo tak jak chcesz ze jeszcze 8 tygodni w dwupaku!!
Nikki powodzenia na wizycie!!
Cziqua bardzo ladne imie wybraliscie Jan a drugie Piotr..u nas mial byc Piotr gdyby byl synek
ivonka bardzo ladny kacik, wlasnie tez musze kupic fotel (przegladam na ebayu), bo jakbym w nocy karmila to musialabym siadac na lozku, i Tz by sie budzil a jak bylby fotel to zawsze wygodniej, mam taki jeden swoj typ foteli ktore chcialabym kupic do sypialni, ale chalierka jasna drogie sa nawet uzywane.

wytaszczylam z polki laktator i rozlozylam go na czesci pierwsze, a wczesniej wlaczylam aby sprawdzic co z czym sie je. wysterylizowalam i poczytalam instrukcje.

ja zmienilam swoja pora drzemkowa, nie ide spac po obiadku o 13 ale o 9 bo wtedy zasypiam, ale co z tego jak sie poloze i nie moge zasnac, a na siedzaco usypiam. w nocy budze sie po polnocy i nie moge spac do 2 i tak od tygodnia.
wczoraj dziwnie sie czulam, juz myslalam ze cos sie zaczyna dziac, pojechalismy na zakupy spozywcze, w sklepie sie zatrzymywalam i przytrzymywalam polek, po 1/2h od wyjazdu z domu juz mi sie siku chcialo a pojechalismy do sklepow w ktorych nie bylo WC.
Tz powiedzial ze ostatni raz zabral mnie na zakupy, nadaje sie tylko do kupowania jedzonka on-line

http://www.suwaczek.pl/cache/99ac688358.png
MoniaHan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-09, 15:06   #1550
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Cytat:
Super kącik dla maleństwa

nowaken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-09, 15:22   #1551
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
właśnie się popłakałam przed Ostrym Dyżurem...
a jak sie skończyło?? bo w końcu nie obejrzałam do końca

gucia ale ty szczupła jesteś tylko brzuszek masz

Edytowane przez Cytrynka_Wawa
Czas edycji: 2012-02-09 o 15:24
Cytrynka_Wawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-09, 15:41   #1552
MoniqW
Raczkowanie

Troche mnie podbudowałyście swoim marudzeniem ... bo myslałam, że to tylko Ja mam nastrój do duszy.

Wyniki moczu mam kiepskie pierwszy raz mi wyszly laukocyty, bakterie ... przypałętała się jakas infekcja i znow dostałam antybiotyki. Do tego szyjka tak miękka, że już mnie lekarz postraszył szpitalem a to dopiero 29 tydzien. Na szczescie uratowało mnie to, że dlugość się trzyma wiec leczenie i kontrola 16.

Do tego coraz gorzej sie czuje, od tego siedzenia w domu lapie chyba jakas depreche mam dosc zimy bo nie chce autem za bardzo jeździć i prowokować losu a do Wrocka mam 20 km, więc żeby się wybrać choć po sklepach połazić to cała wyprawa. No i siedze na tej mojej wymarzonej wiosce dookoła biało psy nie chca nosa wystawić za drzwi, koty porozkładały się na kanapach a ja sie snuje z kąta w kąt.

Zaczynam rozumieć co to bol spojenia, pleców i twardnienia jedyna pozotywna wiadomośc to, że ograniczenie soli w diecie rało rezultaty i przez ostatnie 3 tyg przytyłam 700 g co przy 3,5 kg ostatnio wygląda chyba dobrze.

Musze sie w koncu zebrac w sobie i wybrac wozek, chce kupic uzywany ale nawet nie wiem jaki model czy są tu jakieś dziewczyny z Wrocławia - możecie poradzić gdzie można obejrzeć możliwie największą ilość modeli.

Mała trzymam kciuki za mozliwie najdluzszy czas w dwupaku, biedna jestes z tymi twardnieniami ale wierzę, że będzie dobrze

Widziałąm zdjęcia na mailu i jestem w szoku wszystkie już z 3.. z przodu ! Śliczne brzuchy

Ide zrobić obiad dla mnie gryczana z klopsami w sosie kopekowym a TZ pizza na francuskim ciescie bo nie mam natchnienia jak go zuzyc

---------- Dopisano o 15:41 ---------- Poprzedni post napisano o 15:40 ----------

Gucia nie moge sie napatrzec, wygladasz cudnie z tym wielkim brzuchem
Stary 2012-02-09, 15:52   #1553
mag_99
Rozeznanie

MoniqW ja jestem z Wrocławia i jeśli chodzi o sklepy do obejrzenia wózków to polecam Askot, nie wiem z której strony jedziesz do Wroc, więc inne mogę Ci polecić (ale raczej tylko ze słyszenia) w zależności od tego, z której strony wjeżdżasz

a ja rosnę i rosnę
mag_99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-09, 15:55   #1554
aaagga
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez cottonpuma Pokaż wiadomość
Apropos 30 tygodnia, w szpitalu napatrzyłam się na ekstremalne sytuacje, jedna z nich dotknęła dziewczynę w 33/34 tygodniu. Dostała rzucawki
To wyglądało... no... strasznie. Całą ciążę miała wysokie ciśnienie i olała sprawę. W szpitalu zbadali mocz-białko 160. Biegiem zabrali ją na cięcie, gdy zaczęła mdleć i miała mroczki przed oczami. Wieźli ją obok mojej sali, trzęsącymi rękami pisała smsa do męża. Zdążyli z cc zanim zaczęła drżeć na całym ciele i przed śpiączką. Całe szczęście, że oddział jest bezpośrednio połączony z porodówką i noworodkami, a tam całą dobę, mają anestezjologa pod ręką. Dziecko zdrowe jak rydz, ona też już potem ok, ale położne tuż po przewiezieniu jej na cc, chodziły blade.
Wczoraj cięli też dziewczynę, która prawdopodobnie paliła całą ciążę. 39 tydzień, a dziecko wzrostowo 34. Stwierdzili,że dziecko przestało rosnąć, a matka-palaczka nie pomaga. Nie wiem jeszcze co dalej, dowiem się, jak pojadę jutro rano po wypis. Ale ogółem - SZOK!
fajnie że już jesteś i że już po infekcji
ciekawe w jakich jednostkach to białko? bo ja miałam koło 250 i nikt nic z tym nie robił?
w tym szpitalu w Chrzanowie urodziła wczoraj moja kuzynka córkę, mogłabyś ją jutro pozdrowić... ale my za sobą nie przepadałyśmy nigdy - ona jest do dziś przekonana że poluję jakby tu uwieść jej męża no wiecie taka odwieczna rywalizacja żeby udowodnić że się jest lepszym od drugiego i że się ma coś co wszyscy powinni ci zazdrościć
i masakra z tym lekarzem ,że cię podejrzewał o picie alkoholu

ja też nie daję rady myć włosów nad wanną - robi to dla mnie mój mąż

Konia trzymamy kciuki żeby bakterię szybko dobić

byłam w labie dziś : morfo, mocz, krzepliwość
byłam w moim szpitalu dowiedziałam sie jak to jest u nas z epiduralem: normalnie przychodzisz rodzić z wynikami krzepliwości, jak chcesz podłączają ci znieczulanie, leżysz pół godziny i potem można już chodzić, na parte nie odłączają tylko lekarz mówi kiedy przeć. wydaje całkiem w porządku. zobaczymy czy skorzystam

aaagga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-09, 16:05   #1555
MoniqW
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mag_99 Pokaż wiadomość
MoniqW ja jestem z Wrocławia i jeśli chodzi o sklepy do obejrzenia wózków to polecam Askot, nie wiem z której strony jedziesz do Wroc, więc inne mogę Ci polecić (ale raczej tylko ze słyszenia) w zależności od tego, z której strony wjeżdżasz
Ja mieszkam koło Trzebnicy, wjeżdzam od strony Poznania.
Stary 2012-02-09, 16:17   #1556
tynka88
Zadomowienie

ale mam dzisiaj do du** dzien, TZ mnie wkurza, mój brat mnie zdenerwował, mama go tak rozpuściła ( ma 20 lat) ciagle za nim chodzi sprzata, pierze mu,podstawia jogurciki, bananki, a on sobie robi co chce ja tam sie w to nie mieszam , ale dzisiaj przyszedl do mnie i ma w dupie to ze zabrudził mi buciorami cała klatke, bo nie łaska ich wytrzec i jeszcze do mojego TZ buczy jak mu zwrócił uwage

w ogole wyjełam laktator( mam reczny z aventu) nie wiem jak tego sie uzywa, wydaje mi sie ze to w ogole nie ma zadnej mocy ssacej...

Ivonka super ten kącik)

Gucia sliczna piłeczka arbuzik w sumie

tynka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-09, 16:17   #1557
joanaros
Zakorzenienie

No super...... jeszcze się pokłóciłam z mamą i siostrą

Powinnam się cieszyć z tego czasu wg nich a nie tylko marudzić, że zrobiły mi się rozstępy, przytyłam, nie mam nastroju bo przecież wiedziałam na co się piszę zachodząc w ciażę. Super wsparcie, nie ma co
joanaros jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-09, 16:18   #1558
Nikii89
Zakorzenienie

Jestem już po USG
Wg lekarza to 31 tydzień... USG wyliczyło że już 32+5
Maluszek ma się dobrze i lekarz potwierdził że to CHŁOPIEC
Waży już 1950g czyli od ostatniego USG (3tyg. temu) przybrał 900g
Wg OM termin mam na 20.04 a USG obliczyło że 31.03
Łożysko na ścianie przedniej.
II stopień dojrzałości. (powinnam się martwić tym że w 31tc mam już II stopień????)
Prawidłowa ilość płynu owodniowego.

Zobaczył też wyniki i nie jest zadowolony.
Nadal mam anemie i znów wrócił bakteriomocz

I dziś w przychodni spotkałam kuzynkę (19l.) okazało się że jest w 9tc i termin ma na wrzesień. Trochę współczuję cioci i wujkowi bo nie dość że utrzymują siebie to jeszcze 3 dzieci + dziewczynę kuzyna i jej córkę, a teraz dojdzie jeszcze jedno dziecko ... chyba że okaże się że ojciec dziecka jakiś porządny jest to przynajmniej odciąży ich.

Edytowane przez Nikii89
Czas edycji: 2012-02-09 o 16:21
Nikii89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-09, 16:21   #1559
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

ja mam laktator TT i też nie wiem jak go się używa ??

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2012-02-09, 16:21   #1560
aalegna
Wtajemniczenie

o matko dziewczyny ale mam nadrabiania, chyba nie dam rady a wszystko przez męża mego, bo ma urlop i okupuje mi kompa bo wiecznie gra w jakąś grę tak więc w tym tyg ciężko mi być na bieżąco.
Widziałam że już co niektóre się wybierają na porodówke, jejku strach się bać Ja dziś też dostałam już skierowanie do szpitala niby tak w razie w jakby coś się zaczeło dziać, ale szyjka już się zaczęła skracać (jestem w 36tc) co prawda rozwarcia jeszcze nie ma A mały brzdąc ma tylko 2049g i mam starać się jeszcze przez 3 tyg nie urodzić, no i teraz jest opcja taka że jak do 2300g dociągnie to będzie dobrze (wcześniej mi mówiła o 2500) no i mam takie upławy szczególnie z rana że jak wstaje z łózka to mi aż po nogach leci no i pani dziś to sprawdziła i jest infekcja, zapisała mi jedną tabletke clotrimazolu dopochwowo. Brała to któraś? Ja tak teraz w domu sobie myśle ta jedna tabletka wystarczy? Tzn chodzi mi o to że już bez kontroli, nawet jak infekcja nie minie to niczemu to nie zagraża
Teraz ide do mamy pożyczyć torbę bo jednak czas najwyższy się spakować do tego szpitala skoro skierowanie już mam nie wiem czy uda mi sie was nadrobic, ale mam nadzieję że już od poniedziałku bede na bieżąco
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości