|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1531 | ||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Luty już mamy więc na pierwsze dziecko czekamy! Mamcie III-IV 2012
Cytat:
Maluszka koleżanki wczoraj widziałam na filmiku i zdjęciu..słodziaczek blondynek i nawet nie wygląda na jakiegos małego...narazie leży w inkubatorze, ale nie wiem jak długo. Ogólnie z nim ok. Konia bardzo dobra decyzje podjęłaś..choć wiem, ze Ci ciezko z uwagi na córę...ale najważniejsze teraz zdrowie maluszka.. Cytat:
Nikki kciuki z usg Cytat:
Cytat:
Kathi Laura - sliczne imię Ivonka śliczny pokoik ![]() A mój synek od 2 w nocy do 10 rano miał chyba dyskotekę bo co się przebudzałam (co mniej więcej 1,5 h) to skakał w najlepsze...zreszta on tak ma - cały dzień malutko ruchów a w nocy nadrabia..jak tak będzie po porodzie to będę miała wesoło.... ![]()
|
||||
|
|
|
#1532 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1533 | ||||
|
Zakorzenienie
|
konia jak tam Ci idzie szykowanie?
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
A wiesz jak tam Twoja szyjka?? No i super ze coreczka zdrowa ![]() Cytat:
A poza tym w takim badaniu tez mozna sie pomylic prawda? No i wyniki badan super!
|
|
#1534 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja moje 1500 opanowałam sama w tydzień
godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
|
|
|
|
#1535 |
|
Zakorzenienie
|
emigra teraz juz tak bedzie do konca
|
#1536 | ||
|
Rozeznanie
|
Hello
![]() Zwlekłam się dzisiaj z łóżka dopiero przed 12 ![]() jakoś tak mi się nie chciało ruszać wcześniej ![]() Teraz pondrabiałam wasze wywody i idę sobie zrobić kawkę ![]() Dziś mamy SR i będziemy zwiedzać porodówkę...na szczęście mąż ma na rano, więc będzie mógł się ze mną wybrać. Dobrze, zeby poznał gdzie co jest w tym szpitalu jakby miał dojechać na poród z pracy ![]() Trzymam kciuki za dzisiejsze wszystkie wizyty! Bardzo mi się podoba to imie. Gdybym miała mieć dziewczynkę, to możliwe, że też by się tak nazywała ![]() Cytat:
![]() a mówią, że im bliżej porodu, tym bardziej się chce wić to gniazdko dla dzidzi... zazdroszcze, że już jesteś tak daleko ![]() Cytat:
najważniejsze rzeczy będziesz miała pod ręką...no i ten fotel! ja będę musiała układać poduszki na łóżku i tak karmić...
|
|
#1537 |
|
Raczkowanie
|
Ivonka śliczny kącik, widzę, że Ikea rządzi
![]() ja muszę w końcu zadbać o mój, bo same głupoty kupuje, a większych rzeczy mi brakuje nadal... Jolkaaa marzymy o tym, żeby nas ktoś przepuścił, a tymczasem ja ok. miesiąc temu na poczcie napotkałam babkę koło 50, zadbana i w ogóle, która chciała się przede mnie wcisnąć, rozumiesz? że ona ma tylko awizo do odebrania no ja byłam w szoku normalnie, kolejka na kilka osób, bo blokują jacyś ludzie z allegro czy "firmaki" wysyłające po kilkanaście paczek, ja grzecznie czekam na krzesełku, bo nikt oczywiście nie zaproponuje przepuszczenia (a widać było na pewno, bo ściągnęłam kurtkę, bo mi ciepło było) a ta z takim tekstem no normalnie
|
|
|
|
#1538 |
|
Rozeznanie
|
Oj Dziewczyny dostałam skurczy strasznych jakby do okresu. Trzyma mnie cały czas, nawet ciężko zliczyć co ile minut. Idę się położyć i może trochę przejdzie. A jak nie to spróbuję wejść do wanny i się okaże czy to tylko przepowiadające skurcze czy może mam jechać do szpitala.
|
|
|
|
#1539 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
|
#1540 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
lubimy ich design, ceny i to że wszystko do siebie pasuje. Cytat:
bo potem trudno zatrzymać.
|
||
|
|
|
#1541 |
|
Zakorzenienie
|
heja dziewuszki
![]() przede wszystkim Konia, za wasA ja tak troche po lebkach, bo mnie ciagnie do sprzatania domu ... tylko zdrowie troche nawala, bo od niedzieli chodze zasmarkana i zakaslana ![]() wrzucam jeszcze moj dzisiejszy brzuchol (37tc)
|
#1542 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale miałam taką sytuacje w sklepie spożywczym 2 kolejki jedna do mięsa druga do wędlin i podchodzę do wędlin a obok na mięso patrzy babka jak zobaczyła, że podchodzę do wędlin to szybko wpierniczyła się w kolejke przede mną i tylko krzyknęła mężowi żeby z mięsa coś tam wziął i to jeszcze młoda babka ok 30stki może nawet nie...
|
|
|
|
|
#1543 |
|
Zakorzenienie
|
2 godziny prasowałam trochę mi ubyło tych ubrań do prasowania
a w nagrodę zrobiłam sobie budyń |
|
|
|
#1544 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak, w naszej parafii jak ksiądz wie, że małzeństwa nie da się naprawić "po dobroci" to sami proponują wzięcie rozwodu. A proboszcz starym człowiekiem już jest, jednak za to bardzo ludzkim. Moja mała się rozfikała. A tylko pół godziny przeciągnęłam z jedzeniem
|
|
#1545 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja mam fride. Cytat:
Moze jeszcze wszystko sie uspokoi i zdazysz pozalatwiac sprawy na uczelni Cytat:
![]() Koniakonia trzymam kciuki za Ciebie ![]() I nie zapomnij nas informowac w miare na biezaco co z Wami ![]() Kurcze cos mi sie zdaje, ze za 2 tyg to juz bedziemy mialy tu kilka mamus, cesarek sie pare kroi, a sa tez dziewczyny ktore tylko czekaja na pozwolenie Az mnie ciary przechodza...![]() Ja mam gorsze dni ostatnio, jesli chodzi o moje spojenie, w dzien ledwo chodze, ale w nocy jeszcze gorzej, wstaje tylko raz albo wcale, ale jest to dla mnie ciezka przeprawa ![]() Dzis zaczynam pakowanie MoniaHan odezwij sie jak nas czytasz, bo mam pytanko ![]() ooo Monia widze Cie ![]() Czy Tobie polozna cos mowila na temat porodu w zwiazku z bolacym spojeniem? U mnie az tak zle nie jest jak u Ciebie, raz lepiej raz gorzej, ale tak sie zastanawiam, czy nie przeszkadza to w rodzeniu sn? Bo ja nawet nie wspomnialam o tym bolacym spojeniu poloznej, w sumie zawsze jak mam wizyte jakos lepiej sie miewam i jakos tak omijam temat... Edytowane przez rybka13 Czas edycji: 2012-02-09 o 14:53 |
||||
|
|
|
#1547 |
|
Zakorzenienie
|
Pewnie te dziewczyny z cesarkami szybciej się rozpakują bo z tymi terminami sn to różnie może być.
Moja koleżanka od połowy ciąży leżała bo wszystko było jak do porodu a i tak się przeterminowała Ja bym tylko chciała żeby samo poszło, bez wywoływania |
|
|
|
#1548 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na brzuchu fale dunaju ![]()
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
|
#1549 |
|
Wtajemniczenie
|
slucham Pani Rybko
? mialas do mnie pytanko![]() czesc Dziewczynki!! Konia kciukasy trzymam jak nie wiem co!! Mala trzymaj sie mocno!! Cottonpuma i aby bylo tak jak chcesz ze jeszcze 8 tygodni w dwupaku!! Nikki powodzenia na wizycie!! Cziqua bardzo ladne imie wybraliscie Jan a drugie Piotr..u nas mial byc Piotr gdyby byl synek ![]() ivonka bardzo ladny kacik, wlasnie tez musze kupic fotel (przegladam na ebayu), bo jakbym w nocy karmila to musialabym siadac na lozku, i Tz by sie budzil a jak bylby fotel to zawsze wygodniej, mam taki jeden swoj typ foteli ktore chcialabym kupic do sypialni, ale chalierka jasna drogie sa nawet uzywane. wytaszczylam z polki laktator i rozlozylam go na czesci pierwsze, a wczesniej wlaczylam aby sprawdzic co z czym sie je. wysterylizowalam i poczytalam instrukcje. ja zmienilam swoja pora drzemkowa, nie ide spac po obiadku o 13 ale o 9 bo wtedy zasypiam, ale co z tego jak sie poloze i nie moge zasnac, a na siedzaco usypiam. w nocy budze sie po polnocy i nie moge spac do 2 i tak od tygodnia.wczoraj dziwnie sie czulam, juz myslalam ze cos sie zaczyna dziac, pojechalismy na zakupy spozywcze, w sklepie sie zatrzymywalam i przytrzymywalam polek, po 1/2h od wyjazdu z domu juz mi sie siku chcialo a pojechalismy do sklepow w ktorych nie bylo WC. Tz powiedzial ze ostatni raz zabral mnie na zakupy, nadaje sie tylko do kupowania jedzonka on-line
|
|
|
|
#1550 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1551 |
|
Zakorzenienie
|
a jak sie skończyło?? bo w końcu nie obejrzałam do końca
gucia ale ty szczupła jesteś tylko brzuszek masz
Edytowane przez Cytrynka_Wawa Czas edycji: 2012-02-09 o 15:24 |
|
|
|
#1552 |
|
Raczkowanie
|
Troche mnie podbudowałyście swoim marudzeniem ... bo myslałam, że to tylko Ja mam nastrój do duszy.
Wyniki moczu mam kiepskie pierwszy raz mi wyszly laukocyty, bakterie ... przypałętała się jakas infekcja i znow dostałam antybiotyki. Do tego szyjka tak miękka, że już mnie lekarz postraszył szpitalem a to dopiero 29 tydzien. Na szczescie uratowało mnie to, że dlugość się trzyma wiec leczenie i kontrola 16. Do tego coraz gorzej sie czuje, od tego siedzenia w domu lapie chyba jakas depreche mam dosc zimy bo nie chce autem za bardzo jeździć i prowokować losu a do Wrocka mam 20 km, więc żeby się wybrać choć po sklepach połazić to cała wyprawa. No i siedze na tej mojej wymarzonej wiosce dookoła biało psy nie chca nosa wystawić za drzwi, koty porozkładały się na kanapach a ja sie snuje z kąta w kąt. Zaczynam rozumieć co to bol spojenia, pleców i twardnienia jedyna pozotywna wiadomośc to, że ograniczenie soli w diecie rało rezultaty i przez ostatnie 3 tyg przytyłam 700 g co przy 3,5 kg ostatnio wygląda chyba dobrze. Musze sie w koncu zebrac w sobie i wybrac wozek, chce kupic uzywany ale nawet nie wiem jaki model czy są tu jakieś dziewczyny z Wrocławia - możecie poradzić gdzie można obejrzeć możliwie największą ilość modeli. Mała trzymam kciuki za mozliwie najdluzszy czas w dwupaku, biedna jestes z tymi twardnieniami ale wierzę, że będzie dobrze ![]() Widziałąm zdjęcia na mailu i jestem w szoku wszystkie już z 3.. z przodu ! Śliczne brzuchy ![]() Ide zrobić obiad dla mnie gryczana z klopsami w sosie kopekowym a TZ pizza na francuskim ciescie bo nie mam natchnienia jak go zuzyc ![]() ---------- Dopisano o 15:41 ---------- Poprzedni post napisano o 15:40 ---------- Gucia nie moge sie napatrzec, wygladasz cudnie z tym wielkim brzuchem
|
|
|
|
#1553 |
|
Rozeznanie
|
MoniqW ja jestem z Wrocławia i jeśli chodzi o sklepy do obejrzenia wózków to polecam Askot, nie wiem z której strony jedziesz do Wroc, więc inne mogę Ci polecić (ale raczej tylko ze słyszenia) w zależności od tego, z której strony wjeżdżasz
|
|
|
|
#1554 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ciekawe w jakich jednostkach to białko? bo ja miałam koło 250 i nikt nic z tym nie robił? w tym szpitalu w Chrzanowie urodziła wczoraj moja kuzynka córkę, mogłabyś ją jutro pozdrowić... ale my za sobą nie przepadałyśmy nigdy - ona jest do dziś przekonana że poluję jakby tu uwieść jej męża i masakra z tym lekarzem ,że cię podejrzewał o picie alkoholu ja też nie daję rady myć włosów nad wanną - robi to dla mnie mój mąż ![]() Konia trzymamy kciuki żeby bakterię szybko dobić byłam w labie dziś : morfo, mocz, krzepliwość byłam w moim szpitalu dowiedziałam sie jak to jest u nas z epiduralem: normalnie przychodzisz rodzić z wynikami krzepliwości, jak chcesz podłączają ci znieczulanie, leżysz pół godziny i potem można już chodzić, na parte nie odłączają tylko lekarz mówi kiedy przeć. wydaje całkiem w porządku. zobaczymy czy skorzystam
|
|
#1555 |
|
Raczkowanie
|
Ja mieszkam koło Trzebnicy, wjeżdzam od strony Poznania.
|
|
|
|
#1556 |
|
Zadomowienie
|
ale mam dzisiaj do du** dzien, TZ mnie wkurza, mój brat mnie zdenerwował, mama go tak rozpuściła ( ma 20 lat) ciagle za nim chodzi sprzata, pierze mu,podstawia jogurciki, bananki, a on sobie robi co chce ja tam sie w to nie mieszam , ale dzisiaj przyszedl do mnie i ma w dupie to ze zabrudził mi buciorami cała klatke, bo nie łaska ich wytrzec i jeszcze do mojego TZ buczy jak mu zwrócił uwage
![]() w ogole wyjełam laktator( mam reczny z aventu) nie wiem jak tego sie uzywa, wydaje mi sie ze to w ogole nie ma zadnej mocy ssacej... Ivonka super ten kącik )Gucia sliczna piłeczka arbuzik w sumie
|
#1557 |
|
Zakorzenienie
|
No super...... jeszcze się pokłóciłam z mamą i siostrą
![]() Powinnam się cieszyć z tego czasu wg nich a nie tylko marudzić, że zrobiły mi się rozstępy, przytyłam, nie mam nastroju bo przecież wiedziałam na co się piszę zachodząc w ciażę. Super wsparcie, nie ma co
|
|
|
|
#1558 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem już po USG
![]() Wg lekarza to 31 tydzień... USG wyliczyło że już 32+5 ![]() Maluszek ma się dobrze i lekarz potwierdził że to CHŁOPIEC Waży już 1950g czyli od ostatniego USG (3tyg. temu) przybrał 900g ![]() Wg OM termin mam na 20.04 a USG obliczyło że 31.03 Łożysko na ścianie przedniej. II stopień dojrzałości. (powinnam się martwić tym że w 31tc mam już II stopień????) Prawidłowa ilość płynu owodniowego. Zobaczył też wyniki i nie jest zadowolony. Nadal mam anemie i znów wrócił bakteriomocz I dziś w przychodni spotkałam kuzynkę (19l.) okazało się że jest w 9tc i termin ma na wrzesień. Trochę współczuję cioci i wujkowi bo nie dość że utrzymują siebie to jeszcze 3 dzieci + dziewczynę kuzyna i jej córkę, a teraz dojdzie jeszcze jedno dziecko ... chyba że okaże się że ojciec dziecka jakiś porządny jest to przynajmniej odciąży ich. Edytowane przez Nikii89 Czas edycji: 2012-02-09 o 16:21 |
|
|
|
#1560 |
|
Wtajemniczenie
|
o matko dziewczyny ale mam nadrabiania, chyba nie dam rady
a wszystko przez męża mego, bo ma urlop i okupuje mi kompa bo wiecznie gra w jakąś grę tak więc w tym tyg ciężko mi być na bieżąco. Widziałam że już co niektóre się wybierają na porodówke, jejku strach się bać Ja dziś też dostałam już skierowanie do szpitala ![]() ![]() niby tak w razie w jakby coś się zaczeło dziać, ale szyjka już się zaczęła skracać (jestem w 36tc) co prawda rozwarcia jeszcze nie ma A mały brzdąc ma tylko 2049g i mam starać się jeszcze przez 3 tyg nie urodzić, no i teraz jest opcja taka że jak do 2300g dociągnie to będzie dobrze (wcześniej mi mówiła o 2500) no i mam takie upławy szczególnie z rana że jak wstaje z łózka to mi aż po nogach leci ![]() Teraz ide do mamy pożyczyć torbę bo jednak czas najwyższy się spakować do tego szpitala skoro skierowanie już mam nie wiem czy uda mi sie was nadrobic, ale mam nadzieję że już od poniedziałku bede na bieżąco
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:38.

A jak z oddychaniem? Radzi sobie? Mam nadzieje że będzie ok.

bo wczoraj kupiłam kolejne

wcześniej tyle siły nie miałam.
no ja byłam w szoku normalnie, kolejka na kilka osób, bo blokują jacyś ludzie z allegro czy "firmaki" wysyłające po kilkanaście paczek, ja grzecznie czekam na krzesełku, bo nikt oczywiście nie zaproponuje przepuszczenia (a widać było na pewno, bo ściągnęłam kurtkę, bo mi ciepło było) a ta z takim tekstem

za was
Moze jeszcze wszystko sie uspokoi i zdazysz pozalatwiac sprawy na uczelni 

a wszystko przez męża mego, bo ma urlop i okupuje mi kompa bo wiecznie gra w jakąś grę
A mały brzdąc ma tylko 2049g i mam starać się jeszcze przez 3 tyg nie urodzić, no i teraz jest opcja taka że jak do 2300g dociągnie to będzie dobrze (wcześniej mi mówiła o 2500)