Nie ważne gdzie, lecz ważne jak, kolejne z nas powiedzą TAK!- PM 2012 cz XVIII - Strona 96 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-09, 18:50   #2851
melod_y
Zakorzenienie

Dot.: Nie ważne gdzie, lecz ważne jak, kolejne z nas powiedzą TAK!- PM 2012 cz XVIII

Cytat:
Napisane przez a u d r e y Pokaż wiadomość
Lady a jak się ladnie uśmiechnę to mnie powiezie do ślubu tym cacuszkiem? Pięknyy!

Sama mikro jednorazowo kosztuje koło 100 zł więc taki zestaw jest wart ok 500 zł, promocja ogromna, ja jednak podchodzę do takich promocji dość spokojnie- skoro promocja- znaczy że nie idzie- gdyby było warto- by szła.

Ja mikrodermabrazji nie uzywałam, wole kwasy
ze cie wypytam jeszcze ( o ile pozwolisz) na jakie kwasy chodzisz, gdzie i za ile ?
U mnie cena zaczyna sie od 120 ... za migdalowy.. nie wspominajac o innych..

melod_y jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-09, 18:50   #2852
asienka213
Wtajemniczenie

Dot.: Nie ważne gdzie, lecz ważne jak, kolejne z nas powiedzą TAK!- PM 2012 cz XVIII

Cytat:
Napisane przez ladystar Pokaż wiadomość
Dziewczyny rozmawialyscie dzis o samochodzie, ja juz chyba wspominalam ze dalam TZ wolna reke (z zaznaczeniem tylko zeby to nie byla dorozka)
no i wlasnie sie dowiedzialam ze mamy samochod
chyba to cos takiego

czarny
ciesze sie bardzo
piekny

asienka213 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-09, 18:51   #2853
a u d r e y
Wtajemniczenie

Melody jeszcze Ci dodam, może teraz Ci zmienię podejście do końca życia, ale niestety taka jest prawda: wszelkie promocje, które są w salonach kosmetycznych, nie mówię tutaj o paznokciach, raczej o zabiegach na twarz w bardzo, bardzo wielu przypadkach wynikają z tego, że kosmetyki straciły wazność i trzeba je szybko zużyć. Co oczywiście jest samobójstwem dla cery, bo cuda się po tym dzieją... Także tanie zabiegi bym przemyślała sobie 10 razy zanim bym się zdecydowała.

Co do kwasów, ja nie wiem na jakie chodze bo moja przyjaciółka jest kosmetologiem, więc wszelkie maski algowe, mlekowe, peelingi chemiczne nie chemiczne i kwasy nie kwasy mam za damo. Tzn. ja ją opazuruję, a ona mnie otwarzuje i jesteśmy fifty fifty

Edytowane przez a u d r e y
Czas edycji: 2012-02-09 o 18:53
a u d r e y jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-09, 18:51   #2854
Kessi_86
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez jagodzia133 Pokaż wiadomość
dziewczyny muszę kupić pokrowce i tu jest problem bo raz krzesła są okrągłe raz kwadratowe raz jakieś ozdobne i nie mogę kupić wszystkich po 200szt. i tak myślę żeby kupić takie uniwersalne http://allegro.pl/pokrowce-na-krzesl...082488382.html
co powiecie o nich?? mi się osobiście bardziej podobają niż takie zwykłe.... no i ich minusem jest to że nie są uniwersalne ;/
http://allegro.pl/pokrowce-na-krzesl...106818950.html
http://allegro.pl/pokrowce-na-krzesl...092629626.html
Ja bym brała te uniwersalne bo jak byś miała kupić i takie i takie to ile ty kasy wydasz
Stary 2012-02-09, 18:56   #2855
melod_y
Zakorzenienie

Cytat:
Melody jeszcze Ci dodam, może teraz Ci zmienię podejście do końca życia, ale niestety taka jest prawda: wszelkie promocje, które są w salonach kosmetycznych, nie mówię tutaj o paznokciach, raczej o zabiegach na twarz w bardzo, bardzo wielu przypadkach wynikają z tego, że kosmetyki straciły wazność i trzeba je szybko zużyć. Co oczywiście jest samobójstwem dla cery, bo cuda się po tym dzieją... Także tanie zabiegi bym przemyślała sobie 10 razy zanim bym się zdecydowała.

Co do kwasów, ja nie wiem na jakie chodze bo moja przyjaciółka jest kosmetologiem, więc wszelkie maski algowe, mlekowe, peelingi chemiczne nie chemiczne i kwasy nie kwasy mam za damo. Tzn. ja ją opazuruję, a ona mnie otwarzuje i jesteśmy fifty fifty
szczęściara
jesli chodzi o promocje to z ogromny dystansem podchodzę. I jedynie ubrania kupuje jesli nie sa uszkodzone albo produkty po sprawdzeniu daty waznosci

tylko kurcze jak patrze na ceny tych zabiegow to mnie mrozi.. buuu
Moglam isc na kosmetologie

ale dzieki za info.. moze faktycznie cos nie tak moze byc.. a z twarza wole niekombinowac

ide sie dalej uczyc

Edytowane przez melod_y
Czas edycji: 2012-02-09 o 18:58
melod_y jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-09, 19:05   #2856
Jamee
Zakorzenienie

Dziewczyny wszystkie Wasze rady są bezcenne Czyli jutro muszę iść kupić rajstopy czarne. A muszą być bardzo kryjące? Bo te kobaltowe to mam 120 den

Jamee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-09, 19:05   #2857
nena1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jamee Pokaż wiadomość
Dziewczyny pomocy (szczególnie Nena - moje guru modowe)

Dostałam od teściowej sukienkę i chciałabym ją ubrać na sobotnią imprezę. Problem mam z rajstopami. Już wcześniej kupiłam sobie do innej sukienki kobaltowe mocno kryjące rajstopy i nie wiem czy mogę je założyć do tej Co sądzicie Sukienka jest w kolorze ciemnego granatu. Dodam, że buty będą czarne
kochana, nie przesadzajmy, bo się czerwona zrobię
Dobrze dziewczyny radzą - czarne kryjące będą super. Jak chcesz możesz zaszaleć z rajstopami w serduszka, albo groszki

Cytat:
Napisane przez adoosienka Pokaż wiadomość
Super pomysł! Ja dałam taką fotoksiążkę rodzicom na 40lecie ślubu, aż płakali ze wzruszenia!
o i jeszcze bardziej mnie utwierdziłaś w moim pomyśle. Tż zaakceptował i nawet się zaangażował. Teraz czekamy na duży śnieg i jakąś zimową sesję w lesie

Cytat:
Napisane przez ladystar Pokaż wiadomość
Dziewczyny rozmawialyscie dzis o samochodzie, ja juz chyba wspominalam ze dalam TZ wolna reke (z zaznaczeniem tylko zeby to nie byla dorozka)
no i wlasnie sie dowiedzialam ze mamy samochod
chyba to cos takiego
piękna limuzyna

nena1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-09, 19:09   #2858
Jamee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nena1984 Pokaż wiadomość
kochana, nie przesadzajmy, bo się czerwona zrobię
Dobrze dziewczyny radzą - czarne kryjące będą super. Jak chcesz możesz zaszaleć z rajstopami w serduszka, albo groszki

Czy te czarne rajstopy to 60 den wystarczy?

Stary 2012-02-09, 19:11   #2859
Madziuniusia
Zakorzenienie

Czy wy wiecie co ja wyprawiam? czytam dwa ostatnie wątku Kieleckich PM i zapisuję sobie, co kiedy mniej więcej powinnam zarezerwować itd
Stary 2012-02-09, 19:12   #2860
a u d r e y
Wtajemniczenie

Jamee ja bym celowała w setkę albo i więcej, 60tka będzie przebijać.
Stary 2012-02-09, 19:13   #2861
magdalennne
Wtajemniczenie

Znowu spędziłam 2 godziny na czytaniu Was

Teraz co pamiętam
My winietek mieć nie będziemy, ale mamy mało gości, więc o zamieszanie się nie boję. Ale zawieszki na wódkę już tak. Jakoś tak się przyjęło u mnie, że są, ale nie jest to konieczność.

Dziewczynom studniówkowym serdecznie gratuluję Wstawiłyście piękne fryzury, mnie też zainspirowały.
Co do samochodu, to dla mnie to nie ma najmniejszego znaczenia czym pojedziemy. Byle jechało może naszym fiacikiem

A mnie rozłożyło całkiem już mam 38 stopni gorączki - dyrekor dostał smsa, że mnie nie będzie jutro. Ale za to załapałam się fajny masaż przy okazji nacierania maścią rozgrzewającą
I coś jeszcze miałam napisać, ale już nie wiem co.
magdalennne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-09, 19:18   #2862
niusia_87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magdalennne Pokaż wiadomość

A mnie rozłożyło całkiem już mam 38 stopni gorączki - dyrekor dostał smsa, że mnie nie będzie jutro. Ale za to załapałam się fajny masaż przy okazji nacierania maścią rozgrzewającą
Masaży się nie robi podczas choroby
niusia_87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-09, 19:20   #2863
Jamee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niusia_87 Pokaż wiadomość
Masaży się nie robi podczas choroby
Potwierdzam, wysoka temperatura jest przeciwwskazaniem do masażu. Mówi to przyszły masażysta

Stary 2012-02-09, 19:26   #2864
maruda80
Zakorzenienie

Cytat:
Potwierdzam, wysoka temperatura jest przeciwwskazaniem do masażu. Mówi to przyszły masażysta

W czasie miesiączki masaże też są zabronione.

maruda80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-09, 19:39   #2865
Jamee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maruda80 Pokaż wiadomość
W czasie miesiączki masaże też są zabronione.
Według mojego wykładowcy miesiączka nie jest przeciwwskazaniem do masażu chyba że pacjentka przechodzi ją wyjątkowo ciężko

Stary 2012-02-09, 19:39   #2866
(kicia)
Zakorzenienie

ja laski was podczytałam tylko a teraz lecę na piwko z kumpelami papa
Bartuś 11.08.2014 godz.15:10 3810 g 55 cm

(kicia) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-09, 19:41   #2867
Jamee
Zakorzenienie

Ja już też spadam, miłego wieczoru

Stary 2012-02-09, 19:59   #2868
Dorka__00
Zadomowienie

GG do Dorka__00

powiedzcie czy organizujecie noclegi dla przyjezdnych gości?
u mnie połowa gości będzie z innych miast i nie wiem jak to zorganizować
jaki jest orientacyjny koszt na osobę?
tych osób będzie ponad 30 i nie stać mnie na jakiś porządny hotel
Dorka__00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-09, 20:03   #2869
niusia_87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dorka__00 Pokaż wiadomość
Zarezerwuj hotel i powiedz gościom, że jest możliwość skorzystania z hotelu i podaj cenę i powiedz, że możesz poszukać innego w razie czego

Koleżanka swoich gości przenocowała w akademiku, wynajęła całe piętro i płaciła wg cennika akademickiego, na stoliku w pokoju zostawiła wodę mineralną, coca-cole i sok

Edytowane przez niusia_87
Czas edycji: 2012-02-09 o 20:04
niusia_87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-09, 20:04   #2870
kasiamniam
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Dorka__00 Pokaż wiadomość
u nas bedzie ok.50 osob ;/
i wiekszosc bedzie jechac ok.700 km, ale sa tez znajomi z zagranicy.. czyli ok.1500
my placimy 1 nocleg jak ktos bedzie chcial zostac dluzej po poprawinach to juz sam bedzie sobie oplacal..
ja znalazlam jeden z tanszych hoteli ok.90 osob za 2 osobowy pokoj ;/
ale nic nie poradze

Edytowane przez kasiamniam
Czas edycji: 2012-02-09 o 20:05
kasiamniam jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-09, 20:13   #2871
evoonia86
Zakorzenienie

witajcie po kilkudniowej przerwie wybaczcie kochane, ale nie mam dziś sił nadrabiać tych dziesiątek stron

zauważyłam, że nasza Jagódka zmieniła obszar pracy na FB wiedzialam kochana, że Ci się uda gratuluję
Stary 2012-02-09, 20:27   #2872
Kabriela
Zadomowienie

Cześć, strasznie dużo tematów, wszystkiego nie pamiętam, jednak na pewno wypowiem się w sprawie zagęszczania rzęs w stosunku 1:1, zaszalałam, ponieważ bardzo mi się podobał efekt i polecam.
Przestrzegam przed natrętnym wyrywaniem sobie tych rzęs ( szkoda pieniędzy, jeżeli sobie je powyrywacie, ja tak niestety zrobiłam- nerwowy okres)
Nie polecam robić tego co miesiąc, czy co dwa, jednak jeżeli chcecie zaszaleć na wesele i ślub to nie ma problemu. Ja właśnie koniecznie chciałam na ślub sobie to zrobić i dlatego spróbowałam wcześniej: po pierwsze zanim kosmetyczka Cię ruszy to poinformuje Cię o wszystkich zaletach i wadach co jest fajne, po drugie klej, który używa kosmetyczka nie powinien uczulać, ponieważ jest specjalistyczny, jednak, jeżeli któraś ma wrażliwą cerę na powiekach ( rozmowa z kosmetyczką się przyda), po trzecie warto iść do kosmetyczki, która ma doświadczenie w zagęszczaniu rzęs- nie korzystać z jakiś promocji i przecenionych usług bo to grozi nieudanym zabiegiem ( zagęszczanie mnie osobiście kosztowało 250 zł) jednak efekt warty jest tej ceny, po miesiącu- dwóch należy przyjść na uzupełnianie, które powinno już kosztować mniej. Zależy to też od efektu przerzedzenia rzęs, nasze naturalne wypadają i wraz z naszą rzęsą wypadają te doczepiane.
Jeżeli chodzi o dziwny wygląd, to ja przez pierwszy miesiąc wyglądałam super z tymi rzęsami, później zaczęłam je wyrywać ale i tak nie wyglądało to tragicznie. Zaś kiedy już było widać, że coś nie tak to istnieje możliwość podcięcia sobie tych długich rzęs, lub usunięcia ich podczas demakijażu.
Do codziennej pielęgnacji po zabiegu kosmetyczki polecają używać płynu miceralnego, nie można malować tuszem ( nie ma takiej potrzeby), nie kremować i inne zalecenia.
Co do strachu, że osłabiam swoje naturalne rzęsy itp., to strach jest wtedy kiedy chcemy ten zabieg sobie praktykować już stale, to fakt, jeżeli zaś jest to tylko jeden raz okazjonalny, to nawet jeżeli klej w jakimś stopniu osłabi naszą rzęsę to przecież na miejsce starej wyrośnie nowa i ja nie narzekam, mnie nic nie dolega, wszystko jest w porządku.
I jeszcze ostatnia rzecz jeżeli chodzi o wygląd: rzęsy doklejane są różnej grubości i długości i profesjonalna kosmetyczka dobierze do danej osoby odpowiednie rzęsy, by te wyglądały efektownie i nie zaszkodziły.
Mnie osobiście kosmetyczka po zakończonym zabiegu, gdy już miałam możliwość podziwiania się zapytała, czy taka gęstość mi odpowiada czy ma robić gęściej. Wybrałam pierwszą opcję, bo bardziej naturalna i kobieca mi się wydawała....
to się rozgadałam....

---------- Dopisano o 20:27 ---------- Poprzedni post napisano o 20:25 ----------

jeżeli chodzi zaś o nocleg, to my zapewniamy w miejscu w którym się będziemy bawić, wynajmujemy pokoiki ale tylko rodzinie z daleka....i koszt to od 80 do 150 zł od pokoju.
Kabriela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-09, 20:39   #2873
magdalennne
Wtajemniczenie

Cytat:
Wiem wiem. To był taki masaż trwający tyle co rozcieranie maści i polegał właśnie na jej wcieraniu. Ale i tak było przyjemnie

---------- Dopisano o 20:39 ---------- Poprzedni post napisano o 20:36 ----------

A jeszcze odnośnie tych noclegów... My zamawiamy pokoje dla ok. połowy wszystkich gości. Jako, że mieszkam w okolicy turystycznej i na wsi, to jest kilka opcji. Chyba zdecydujemy się na mały zajazd, gdzie ceny wynoszą ok. 30zł od osoby. I można negocjować przy większej ilości np obniżając cenę lub dodając do ceny śniadanie.
magdalennne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-09, 20:57   #2874
czarna_kawa80
Zakorzenienie

GG do czarna_kawa80

Cytat:

z tymi promocjami w tej chwili to jest tak ze przez te grupony i inne citeamy , bardzo zmalal ruch w salonach, jesli salon robi promocje indywidualnie to i tak mu sie to lepiej oplaca bo te portale pod zakupow grupowych biora od 30 do 50 % kuponu

https://wizaz.pl/Mikroreklama

jestem zbyt za✂✂✂ista żeby ociekac za✂✂✂istością, to za✂✂✂istość ocieka mną

czarna_kawa80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-09, 21:00   #2875
Dorka__00
Zadomowienie

GG do Dorka__00

Cytat:
Napisane przez niusia_87 Pokaż wiadomość
Zarezerwuj hotel i powiedz gościom, że jest możliwość skorzystania z hotelu i podaj cenę i powiedz, że możesz poszukać innego w razie czego

Koleżanka swoich gości przenocowała w akademiku, wynajęła całe piętro i płaciła wg cennika akademickiego, na stoliku w pokoju zostawiła wodę mineralną, coca-cole i sok
też będziemy starali się załatwić akademik, a nie wiem czy się uda. pewnie będę wiedzieć w przyszłym tygodniu..a chyba powinnam już powoli to załatwiać..
myślicie że hostel w razie czego wypada?
Dorka__00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-09, 21:02   #2876
sloneczko740
Rozeznanie

obiecane fotki zaproszenia które zamówiłam na próbę jak dla mnie dobrze zrobione tylko ta wstążka mało praktyczna bo jak chcesz przeczytać zaproszenie to musisz się nagimnastykować żeby ją zdjąć a tak to wszystko ok
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC00174.jpg (193,5 KB, 18 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00175.jpg (139,8 KB, 21 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00176.jpg (115,4 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00177.jpg (156,6 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00178.jpg (180,7 KB, 9 załadowań)
sloneczko740 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-09, 21:09   #2877
sloneczko740
Rozeznanie

a tu mój ostatni wyrób sutaszowy:P
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC00173.jpg (166,0 KB, 29 załadowań)
Stary 2012-02-09, 21:11   #2878
MARGIDA
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sloneczko740 Pokaż wiadomość
a tu mój ostatni wyrób sutaszowy:P
MARGIDA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-09, 21:11   #2879
Blacky
Zadomowienie

Hej ho

Miałam bardzo długą przerwę (coraz dłuższe te moje przerwy ). I do tego zamiast nadrabiać muszę się podzielić nowiną, bo inaczej głowa mi eksploduje.

Znalazłam sukienkę, w którą przebiorę się po północy!

To ta: http://allegro.pl/nowa-suknia-slubna...108531074.html

Zakochałam się w niej - jest po prostu idealna i ma kieszenie!

Czy to się liczy jako suknia ślubna i może wisieć koło tej pierwszej czy raczej nie bardzo?

Oprócz tego znalazłam wizażystkę i już się z nią wstępnie umówiłam. I oczywiście teraz dostałam na Wizażu atrakcyjną ofertę od innej wizażystki. I teraz jestem troszkę rozdarta. Raptem wczoraj napisałam tamtej, że się decyduję. Więc chyba nie będę nawet pisać do tej drugiej. Chociaż jest tańsza i wydaje się niezła.

Pomyślna blog
Pani Mgr
22.09.2012
Blacky jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-09, 21:15   #2880
sloneczko740
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Blacky Pokaż wiadomość
Hej ho

Miałam bardzo długą przerwę (coraz dłuższe te moje przerwy ). I do tego zamiast nadrabiać muszę się podzielić nowiną, bo inaczej głowa mi eksploduje.

Znalazłam sukienkę, w którą przebiorę się po północy!

To ta: http://allegro.pl/nowa-suknia-slubna...108531074.html

Zakochałam się w niej - jest po prostu idealna i ma kieszenie!

Czy to się liczy jako suknia ślubna i może wisieć koło tej pierwszej czy raczej nie bardzo?

Oprócz tego znalazłam wizażystkę i już się z nią wstępnie umówiłam. I oczywiście teraz dostałam na Wizażu atrakcyjną ofertę od innej wizażystki. I teraz jestem troszkę rozdarta. Raptem wczoraj napisałam tamtej, że się decyduję. Więc chyba nie będę nawet pisać do tej drugiej. Chociaż jest tańsza i wydaje się niezła.
bardzo śliczna ta sukienka ale czemu się przebierasz po północy??
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości